دکتر گیلآبادی از پدران و مادران میخواهد در مقابل یکدیگر نظرات هم را رد نکنند و به مخالفت با یکدیگر برنخیزند، چرا که این عمل موجب میشود فرزندان نگاه تخریبی والدین را حس کرده و به سمت ضعف خانوادگی پیش روند. و این ضعف در واقع نقطهی آسیب جدی و اساسی خانواده در ارتباط با تربیت فرزندان خواهد بود.
والدین نباید تغییراتی که در حین بلوغ برای نوجوان پیش میآید را تهدیدی در مقابل فرزندانشان بدانند، بلکه باید این تغییرات فیزیولوژیکی را که باعث ایجاد تغییرات روانی نیز میشود، مرحلهی گذاری برای فرزند خویش بدانند و سعی کنند با برنامهریزی مناسبت امکان گذر مناسب از این دوره را فراهم آورند. با توجه به رشد فضاهای نامناسب در فضاهای مجازی و رسانهای، مراقبت والدین نیز باید افزایش یابد و در جهتی باشد که قادر به کنترل و هدایت فرزندانشان باشند، در صورتی که برخورد مناسبی صورت نگیرد امکان انحراف نوجوان از طریق چنین فضاهایی افزایش یافته و موجب وارد شدن آسیبهای جدی به وی خواهد شد.
با ورود فرزند به دورهی نوجوانی توجه او نسبت به والدین کمتر شده و به سوی گروه همسالان کشیده میشود و این باعث میشود نوجوان الگوهایی برای خود و آیندهاش ترسیم کند که این الگو معمولاً موردپسند والدین قرار نمیگیرد. به عنوان مثال نوجوانی که نوع پوشش و موهای خود را از الگوهای غربی میگیرد، نسبت به این مسئله احساس ناخوشایندی ندارد، اما والدین کاملاً با این مسئله مخالفند. در چنین شرایطی نوجوان تمایل دارد خودش برای زندگیاش تصمیم بگیرد، او احساس میکند بزرگ شده است و میتواند در مقابل مخالفت پدر و مادرش پافشاری کند. والدین باید به این خلقوخوی تازه توجه کرده و عکسالعمل مناسبی نشان دهند.
والدین نباید انتظار داشته باشند فرزندانشان طرز تفکری مشابه آنها داشته باشند و همانگونه رفتار کنند که باب میل آنهاست بلکه پدر و مادر باید اقتضای سن فرزندشان را بدانند و از پرخاشگری بیمورد پرهیز کنند چرا که خشم گرفتن بر نوجوان علاوه بر اینکه شکاف عمیقی میان او و والدینش ایجاد میکند، باعث پسروی در رابطه با وی نیز میگردد. پدر و مادری که برای جلوگیری از انحراف نوجوانشان دست به خشونت میزنند در واقع شرایط را برای سوق یافتن بیشتر فرزندشان به سوی انحراف فراهم میکنند و دیگر نخواهند توانست با معیارها و روشهای منطقی با وی رفتار کنند.
دکتر گیلآبادی با مهم شمردن این دوره از زندگی نوجوان، از والدین میخواهد بیشتر از همیشه به فرزندان و نیازهای آنها توجه کنند و شرایط روانی آنها را با یکدیگر قیاس نکنند، آنچه امروز از طرف شبکههای اجتماعی موردتوجه قرار میگیرد سعادت فرزندان نیست بلکه سود و بیشتر این شبکههاست، پس باید، قبل از آنکه چنین فضاهایی روح و روان فرزندان را نشانه بگیرند، دست به کار شد.
منبع:آستان مهر