ویندوز بسیاری از ابزارهای خود که بطور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد را در ویندوز ۸ اضافه کرده است که البته بسیاری از آنها در ویندوز سون نیز وجود دارند. اگر جزو کسانی هستید که اولین کارتان بعد از نصب ویندوز، نصب این ابزارهاست، این موضوع میتواند خبر خوشایندی برایتان باشد.
آنتی ویروس (Antivirus)
ویندوز۸ دارای یک برنامه آنتی ویروس به نام Windows Defender است که بوسیله آن همه کاربران ویندوز برنامه آنتی ویروس را روی کامپیوترهای خود دارند. و نیازمند دانلود یک برنامه آنتی ویروس دیگر برای حفاظت از کامپیوتر خود ندارند. Windows Defender در ویندوز ۸ همان برنامه Microsoft Security Essentials است ولی با نامی متفاوت. اگر شما کاربر وینوز سون هستید میتوانید Microsoft Security Essentials را بطور رایگان دانلود و نصب کنید.
فایر وال (Firewall)
اگر از فایروال های دیگر برای سیستم تان استفاده می کنید باید بدانید که دیگر نیازی به آنها نیست. چرا که خود ویندوز از یک فایروال داخلی برخوردار است که همانند دیگر فایروال ها ترافیک ورودی ناخواسته را بطور پیش فرض بلاک می کند و امکان دسترسی به سرویس های شبکه ای حساس را نمی دهد.
واحد امنیت (Security Suite)
علاوه بر ویژگی های آنتی ویروس و فایروال، Internet security suites شامل ضد فیشینگ، کشف کوکی و ویژگی های امنیتی دیگر نیز هست. هیچکدام از اینها ضروری نیستند، مرورگرتان امکان حافظت در برابر حمله فیشینگ را درون خود دارد و پس از بستن مرورگر بطور خودکار کوکی ها پاک می شوند. بنابراین نیازی به نصب security suites برای حفاظت از سیستم تان ندارید. این مساله در ویندوز ۸ نیز صادق است که یکی از ویژگی های امنیتی جالب آن ویژگی SmartScreen است که همه نرم افزارها را برای اطمینان از بی خطر بودن آنها قبل از اجرایشان اسکن می کند.
مدیریت پارتیشن (Partition Manager)
برای مدیریت ابتدایی پارتیشن در ویندوز نیازمند هیچ ابزاری نیستید. فقط از نرم افزار Disk Management استفاده کنید که در ویندوز قرار داده شده و بوسیله آن می توانید پارتیشن های موجود را کوچک و بزرگ کنید، یک پارتیشن جدید بسازید و آن ها را فرمت کنید. این برنامه امکانات زیادی را در دسترستان برای مدیریت پارتیشن ها قرار می دهد. ویژگی Storage Spaces به شما امکان ترکیب پارتیشن ها روی درایو های متعدد را در یک پارتیشن بزرگ و لوجیکال را می دهد.
اجرای فایل های ISO و IMG
اگر شما نیاز دارید تا فایل ها ISO و IMG را به صورت یک درایو مجازی اجرا کنید، شما احتاج به نصب هیچ برنامه ای ندارید. فایل اکسپلورر ویندوز ۸ به صورت داخلی شامل یک اجرا کنند ایمیج دیسک است. کاربرانی که نیازی به اجرای دیگر نوع های ایمیج دیسک دارند یا از ویندوز سون استفاده می کنند باید یک برنامه برای این کار نصب کنند.
رایت سی دی و دی وی دی
ویندوز از رایت داده ها روی دیسک، پاک کردن داده ها از دیسک های با قابلیت رایت مجدد و رایت مستقیم فایل های ایمیج ISO در دیسک پشتیبانی می کند. همچنین برای رایت کردن سی دی های صوتی می توانید از ویندوز مدیا پلیر استفاده کنید.
نرم افزار پاک کننده سیستم(PC Cleaning App)
نرم افزار های پاک کننده سیستم بخصوص آنهایی که بابت شان پول می پردازید درواقع کلاهبرداری بیش نیستند. اگر می خواهید فایلهایی را پاک کنید و هاردتان را تخلیه کنید می توانید از ابزار Disk Cleanup موجود در ویندوز استفاده کنید. و اگر تمایل به استفاده از ابزار دیگر دارید می توانید از CCleaner که بطور رایگان موجود است استفاده کنید.
مدیریت startup
ویندوز۸ شامل یک مدیریت startup جدید است که در Windows Task Manager قرار دارد که به شما امکان مشاهده و کنترل نرم افزار هایی که با کامپیوترتان حین راه اندازی اجرا می شوند را می دهد.
نرم افزارهای چند نمایشگری
ویندوز۸ قابلیت نمایش نوار وظیفه تان را در چند مانیتور دارد.
ویندوز ۸ این قابلیت را دارد که نوار وظیفه شما را در چند نمایشگر نشان دهد. این قابلیت در گذشته نیاز به نصب برنامه های جانبی بود، در حالی که اکنون تنها برای وضیت های پیشرفته تر با تنظیمات بیشتر نیاز به نصب برنامه جانبی دارید.
کپی کردن فایل ها
TeraCopy یک جایگزین مناسب برای کپی فایل ها در ویندوز سون و نسخه های جدیدتر ویندوز است. همانطور که می بینید امکان متوقف کردن و تنظیمات دیگر را با استفاده از TeraCopy خواهید داشت. اما اگر از ویندوز ۸ استفاده می کنید حتما متوجه شدید که فایل اکسپلورر آن به کاربران امکانات بیشتری برای کپی کردن و انتقال فایل ها را می دهد.
تسک منیجر ویژه
Process Explorer یک جایگزین قدرتمندتر برای تسک منیجر ویندوز است. Process Explorer اطلاعات زیادی را نمایش میدهد از جمله درخت سلسله مراتبی که پروسه ها را در ارتباط با همدیگر نمایش می دهد. این می تواند برای نرم افزار هایی مانند گوگل کروم که پروسه های زیادی را ایجاد می کند مفید باشد. اما ویندوز ۸ شامل یک تسک منیجر جدید است که اطلاعات بیشتری به شما می دهد و به راحتی می توانید درخته سلسله مراتبی پروسه ها رو ببینید و بنابرین در ویندوز ۸ دیگر نیاز به برنامه ها جانبی برای مدیریت وظایف نیست.
ابزارهای اطلاعاتی سیستم (System Information Utilities)
ویندوز شامل ابزارهای اطلاعات سیستمی متنوعی است. این ابزار اطلاعاتی درباره سخت افزار موجود در سیستم تان می دهد، هنگامی که نرم افزار Resource Monitor اطلاعاتی درباره میزان استفاده منابع کامپیوترتان را می دهد، می توانید میزان استفاده منابع کل را مشاهده کنید یا با رفتن به پایین ببینید که کدام نرم افزار درحال ارتباط با کدام آدرس شبکه است ویا کدام نرم افزار بیشترین استفاده از منابع ورودی/خروجی دیسک را می کند.
نمایش دهنده پی دی اف
ویندوز ۸ شامل یک نمایش دهنده پی دی اف است که به شما امکان نمایش و خواندن پی دی اف را بدون نصب هر گونه نرم افزار اضافی را می دهد. پی دی اف ها بطور پیش فرض با همین برنامه باز می شود ولی اگر مایل باشید می توانید آن ها را طوری تنظیم کنید که بوسیله مرورگر فایرفاکس یا کروم تان باز شوند.
ماشین مجازی (Virtual Machines)
ویندوز ۸ شامل Hyper-V است که به شما امکان ساخت و استفاده از ماشین مجازی بدون استفاده از نرم افزار دیگر مانند VirtualBox یا VMware را می دهد. شما می توانید در اینجا نحوه فعال کردن آن را یاد بگیرید.
ابزار پششتیبان گیری (Backup Tools)
اگر همیشه نیازمند بک آپ گیری هستید، ویندوز ابزار قوی برای این امر در اختیارتان می گذارد. ویندوز سون دارای ابزاری برای این منظور است اما ویندو ز۸ از File History که کاری مشابه Time Machine اپل انجام می دهد را ارائه کرده است. هر دوی اینها ابزار مناسبی برای بک آپ گیری ارائه می دهند که نیاز شما را در نصب ابزار اضافی برطرف می کند. هم در ویندوز سون و هم در ویندوز ۸ می توانید از ابزار بک آپ گیری برای ایمج گرفتن از کل سیستم عامل تان استفاده کنید. که می توانید در آینده از آن برای بازیافت اطلاعاتتان استفاده کنید.