0

مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟

 
tahmores
tahmores
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 11998
محل سکونت : همین گوشه کنار

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

با سلام و تشکر 

جایگاه ما تو زندگی اون جایی که خودمون تلاش میکنیم 

هر چه قدر تلاش کنیم به همون جا میرسیم

درسته که  در دنیای مادی شاید تزاحمات نذارن گاها ما به هدف اصلیمون برسیم   اما  با تلاش  و کوشش  میشه تزدیک شد

ما ادم ها همیشه از اطرافمون ناراضی هستیم  و شکایت میکنیم چرا به اون جایگاهی که میخواستم نرسیدم 

تا حالا شده به خودمون شکایت کنیم و یا از خودمون سوال کنیم چه قدر برای خواستم  تلاش کردم ؟

یک شنبه 26 خرداد 1392  3:10 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh yasbagheri 09303495228 ravabet_rasekhoon
maryamr
maryamr
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 321
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

اگزیستانسیالیسم مکتب مسئولیت و آگاهی

ژان پل سارتر فیلسوف اواخر قرن نوزدهم و بنیانگذار مکتب اگریستانسیالیسم بوده که در حال حاضر مکتب او پیروان زیادی به خصوص د میان قشر تحصیل کرده و روشنفکر اروپایی ٬ آمریکایی و حتی  آسیایی دارد . سارتر در مکتب اگریستانسیالیسم یا مکتب اصالت وجود می گوید :

خداوند که جهان هستی را آفرید قبلا یک ماهیتی از کوه ٬ دریا ٬ درخت ٬ اسب ٬ سگ و خلاصه از تمامی آفرینش در ذهنش بوده و بعد بر اساس آن ماهیت ٬ دست به خلقت زده است .به طور مثال ماهیت سگ را که پارس میکند ٬ وفادار است و نگهبان خوبی است ٬ همزمان با خلقت وجود او می آفریند . به تعبیری دیگر ٬ در این خلقت ٬ ماهیت و وجود در یک زمان آفریده شده اند . اما در مورد انسان مسئله بطور کلی متفاوت است . یعنی خداوند اول وجود انسان را آفرید بدون آنکه ماهیت او را بسازد و صفت یا خصوصیاتی را در آن بنیان نهد . بنابراین ٬ این انسان است که انسان بودنش را به اراده خویش می سازد و آفریننده ی خویش است و به تعبیری دیگر ٬ انسان آینده خویش است . یعنی آینده انسان قبلا در ذهن سازنده اش پیش بینی نشده است بلکه آینده اش را خودش خواهد ساخت و این تفکر دو احساس را ( که اساس مکتب سارتر می باشند ) در انسان بیدار میکند .

دلهره شدید- مسئولیت شدید

در مکتب سارتر اساس بر آزادی انسان نهاده شده است زیرا کسی که به جبر معتقد است دیگر مسئولیتی ندارد و مجبور هرگز مسئول نخواهد بود و یکی از فضایل این مکتب اعتراف به آزاد بودن سپس به آگاه بودن است . در این مرحله انسان دچار دلهره شگرفی میگردد که این دلهره ٬ دلهره ی عریزی است . بر همین اساس سارتر میگوید اگر یک افلیج قهرمان دو نشود ٬ مقصر خود اوست .

حال که فهمیدیم تا چه حد آزاد و مختار هستیم میتوانیم راه خود را انتخاب کنیم و جایگاه خود را در زندگی رقم بزنیم . ولی در این انتخاب باید بسیار هوشیار بود چرا که زندگی یک جاده یک طرفه است و فقط یک بار حق انتخاب داریم . برای انتخاب راه باید مقصد را در ذهن خویش به تصویر بکشیم . ما که هستیم ؟ کجا میخواهیم برویم ؟ و برای چه ؟ یقینا با تصویر ذهنی که از خویش داریم راه خود را انتخاب میکنیم و فردای خود را میسازیم . به عقیده دکتر شریعتی در پیش پای انسان سه راه برای انتخاب وجود دارد و ما مختاریم هر کدام را که میخواهیم برگزینیم .

ایست ! این سه راهی است که در پیش پای تو نهاده شده : پاکی ٬ پلیدی ٬ پوچی

                                                                                                                  ( دکتر شریعتی )

 هدفمند بودن و جهت دار اندیشه کردن چیست ؟

تصور کنید به رستورانی می روید . پیشخدمت می پرسد چی میل میکنید ؟ اگر بگویید نمی دانم چه می شود ؟ پیشخدمت فکر میکند شما یا جاهلید یا غافل و عذر شما را می خواهد . پیشخدمت زندگی نیز با ما اینگونه رفتار میکند . اگر دارای ایده و تفکر مشخصی نباشیم ٬ اگر جهت دار و  هدفمند از زندگی چیزی نخواهیم ٬ او نیز چیزی به ما نخواهد داد .

اگر سوار یک تاکسی شوید و هنگامی که راننده پرسید کجا می روید و به او بگویید خیابان شریعتی ٬ نه نه ! به خیابان فاطمی ولی نه ٬ به خیابان حافظ . راننده تاکسی فورا عذر شما را می خواهد زیرا تصور میکند شما اندکی کم دارید !! تاکسی زندگی ما نیز ما را به جایی نخواهد برد اگر آدرس مشخص و معینی به او ندهیم .

قطعه ای از داستان آلیس در سرزمین عجایب :زمانی آلیس به جایی می رسد که هر راه به سویی می رود و او نمی داند به کدام جهت برود . از همراه خود ٬ گربه ٬ راهنمایی میخواهد و از او میپرسد

ممکن است به من بگویی که از اینجا کدامین راه را در پیش گیرم ؟

گربه میگوید بستگی دارد که دلت بخواهد به کجا بروی

آلیس جواب می دهد من چندان اهمیتی نمی دهم که به کجا

گربه میگوید پس دیگر فرقی نمی کند که از کدام راه بروی !!

یک شنبه 26 خرداد 1392  4:52 PM
تشکرات از این پست
09303495228 nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon
aghjeh
aghjeh
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : مهر 1389 
تعداد پست ها : 230
محل سکونت : اردبیل

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

تابستان گرم به نیمه راه خود رسیده و یواش یواش شمارش معکوس برای پاییز شروع میشه ولی خوب هوا هم گرمای خودش رو داره و عدم بارش نزولات آسمانی موجب شده مشکل بی برقی مردم رو اذیت کنه . ولی راسش رو بخواین آدمی همیشه می تونه از پس هر مشکل بر بیاد و به هر قضیه ای از دیدگاه متفاوتی نگاه کنه . این رو گفتم تا زمینه ای باشه واسه مطلبی که در ادامه می خوام بگم راسش چند شب پیش برق رفت و دمای هوا هم حسابی بالا رفته بود و آدم رو بد طوری کلافه می کرد . من و داداشم رفتیم بیرون داخل کوچه نشستیم دوستی کنارمون بود و گفت اینها همش تقصیر فلانیه اگه با آمریکا رابطه برقرار کنیم اینطوری مجبور نبودیم ساعت ۲ شب بیایم تو کوچه بشیسنیم اون یکی گفت این قطعی برق عمدیه تا بگن بله چون انرژی هسته ای رو نمی گذارن باش برق تولید کنیم می خوان زمینه رو برای فلان و بهمان آماده کنن . ولی من همچنان داشتم به آسمان می نگریستم سیاهی شب همه جا رو فرا گرفته بود و آسمان خیلی قشنگ بود و ستاره ها سوسو می زدن و خودنمایی می کردن به برادرم گفتم آسمون رو می بینی چقدر قشنگه ببین نور آفریده های خدا با آفریده های بشر چه تفاوتی داره . برادرم در جوابم گفت راست می گی ولی می دونی چرا ما اینقدر از خودمون و از خدا غافل شدیم چونکه دور و بر خودمون رو خیلی شلوغ کردیم الان که برق رفته نگاه کن چه سکوتی چه آسمون زیبایی ببین انگار الان خدا رو به خودت نزدیک تر می دونی . برادرم گفت فرض کن یه لحظه تصور کن این همه ساختمان و ماشین و ... الان برای چند ثانیه وجود نداشته باشه دنیا رو اون موقع واقعی تر می بینی . من کمی با خودم فکر کردم و از خودم پرسیدم واقعا جایگاه ما در زندگی کجاست ؟ انسان متعالی حیوانی نشخوار کننده لجن فرشته کدامیک ؟

کمی هم به مصنوعات دست ساخته بشر فکر کردم و با خودم گفتم واقعا اگه روزی در یخچال رو باز کنی و از آن آوای موسیقی بیاد رادیو برفک بزنه و تلفن سر به زانوی سکوت بگذاره چقدر اتفاق مضحکی می تونه باشه .  ولی نگاهی هم به خلقت خدا یعنی خودمون به عنوان ارشد مخلوقاتش بکنیم اگه بدن خودمون رو در نظر بگیریم می بینیم که پیشرفته ترین سیستم عکس برداری و حیرت آورترین سیستم دفاعی در گلبول های سرباز خون به کار گرفته شده و ترکیب دقیق و منظم ملیونها یاخته در فرآیندی بس حیرت آور در سیستم گوارش انسان که غذا را از شکل جامد تبدیل به کالری می کنه و و در ماهیچه ها خون تزریق می کنه و ارگانیزم شگرف مغز و سیستم عصبی انسان که خودش حکایت مفصلی داره !

پس براستی وظیفه ما در این میان چیست ؟

دکتر شریعتی یک جمله ای داره که فکر کنم پاسخ خوبی برای این سوال باشه ایشون گفته : همانگونه که عشق با اشک سخن می گوید به همان گونه عشق بدون معرفت و معرفت بدون عمل هیچ ارزشی ندارد .

اما نکته دیگری هم خواستم بگم و اون اینه که اکثر مردم ما خصوصا جوانان این روزها بدجوری خودشون و گرفتار کلاس داشن و کلاس گذاشتن کردن باید به گروه از مردم که متاسفانه آمارشون هم بسیار بالاست و بالاتر هم می ره بگم  باید بدانند که  "کلاس" نیز از آن دغدغه های امروزی است که امکان خوش بودن را خیلی از بین برده است.

یک شنبه 26 خرداد 1392  4:56 PM
تشکرات از این پست
09303495228 nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon
rohallah
rohallah
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 220
محل سکونت : اردبیل

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

سلام

 موضوعی که میخوام در موردش صحبت کنم شاید بیشتر مربوط به خانمها باشه اما مطمئنا آقایون هم میتونن در موردش اظهار نظر کنن .

 دختری که به تازگی ازدواج کرده و پا به زندگی مشترک گذاشته مسلما سعی میکنه برای همسرش زن ایده آلی باشه و متقابلا پسر هم همینطور. اما گاهی به دلیل عدم آگاهی  و از سر دلسوزی خانمها کارهایی انجام میدن که نه تنها کمکی به همسرشون نمیکنه بلکه زندگی مشترک را با مشکلاتی مواجه میسازد.به خصوص در زندگیهای امروزی که خیلی از خانمها شاغل هستند و مسئولیتهایی رو در زندگی به دوش میکشن.

گاهی اوقات خانمهایی را میبینیم که اظهار میکنن از کار زیاد و مشغله فکری خسته شدند و همسرشون به هیچ عنوان درکشون نمیکنه. این به این خاطر هست که از همون ابتدا خودشون در اشتباه بودند.

قبل از اینکه به بررسی این  مطلب بپردازیم باید به یک نکته توجه کرد اینکه زن و مرد در زندگی مشترک خواسته های خاص خودشون رو دارند. زن در زندگی به یک حامی و تکیه گاه احتیاج داره، مردی که بتونه زندگی رو به خوبی اداره کنه و مشکلات را حل کنه و متقابلا مرد به همسری دلسوز و مهربان احتیاج داره. کسی که ناراحتی ها  و مشغله های فکری را از او دور کنه و مایه آسایش و آرامش  او باشه.

اگه دقت کنید هر گاه یکی از زوجها خواسته های خودش را در نظر نگیره و در پی این بر بیاد که وظایف طرف مقابلش را هر چند از سر دلسوزی به دوش بکشه زندگی و رابطه آنها به هم میخوره  و تعادل از بین میره.

خانمهایی که همه اختیارات و مسئولیتهای زندگیشون را خود به عهده میگیرن شاید حتی از جانب همسرشون تشویق بشن اما در واقع ضربه بزرگی به همسرشون وارد کردند. این به این معنی است که در واقع به شوهرشون میگن تو از عهده هیچ کاری بر نمیای و بی دست و پا هستی .

خانمها باید به شوهرشون اجازه بدن که در امور زندگی دخالت داشته باشن و مسئولیتهایی رو متقبل بشن حتی اگر فکر میکنن خودشون بهتر از پسش بر میان و دائما از همسرشون ایراد نگیرن و ایرادات کار را فقط به عنوان پیشنهاد ارائه بدن. با این کار حس مسئولیت پذیری رو در همسرشون بیشتر میکنن و به او یادآور میشن که بهش احتیاج دارن و او تنها تکیه گاه برای همسر وخانواده اش هست.

در واقع خانمها همیشه باید سعی کنند از زنانگی های خود فاصله نگیرن و آقایون هم مردانگی خود را حفظ کنند و هیچ کدام سعی در جابجایی نداشته باشن.

پس خانمهای عزیز وقتی شوهرتون از خرید بر میگرده و شما از خرید او راضی نیستید به او غر نزنید و او را سرزنش نکنید بلکه خیلی مهربان و آرام میشه از او خواهش کرد مواردی را که مورد توجه شما هست هنگام خرید در نظر بگیره.

وقتی همسرتون فراموش میکنه کاری که ازش خواستید انجام بده با او بد رفتاری نکنید و به او بگید که درکش میکنید.

خانمهای عزیز به همسرتون بها بدید و به او یادآور شوید که چه نقش مهمی در زنگی شما و خانواده داره

یک شنبه 26 خرداد 1392  5:01 PM
تشکرات از این پست
09303495228 nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon
aboalfazlm
aboalfazlm
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : مرداد 1388 
تعداد پست ها : 323
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

*همان گونه که عشق با اشک سخن می گوید به عمان گونه عشق بدون معرفت و معرفت بدون عمل هیچ ارزشی ندارد!

*این انسان است کهانسان بودنش را به اراده ی خویش می سازد و آفریننده ی خویشتن خویش است و به تعبیز دیگری انسان آینده ی خویش است

*اگر یک افلیج قهرمان دو نشود مقصر خود اوست !!

*هیچ راه میان بری وجود ندارد.هیچ چیز ارزان بدست نمی آید.و همیشه بهترین راه دشوار ترین راه است!

*امروز فردایی است که دیروز نگرانش بودی

*بزرگترین کارها با کوچکترین گام ها شروع شده و سخت ترین گام اولین گام است

*مردی که کوهی را بر می دارد با برداشتن سنگ های کوچک آغاز می کند

*ناکامی یعنی تاخیر نه شکست!مسیر انحرافی موقت است نه کوچه بن بست!

*سکوت هیچ وقت اشتباه نمی کند

*بترس بلرز ولی قدم پیش نگذار

*ترس را احساس کن وبا وجود آن اقدام کن

*این جهان کوه است وفعل ما ندا سوی ما آیدندا هارا صدا

*چیزی را می یابیم که انتظارش را داریم و چیزی را بدست می آوریمکه تقاضا می کنیم

*تاکسی زندگی نیز ما را به جای نخواهد برد اگر آدرس مشخصی به او ندهیم

*اگر کسی از خانه بیرون بیاید و نداند به کجا میرود احمق است!

*پس داشتن آمال و آرزواولین گام است به سوی اهداف خویش در زندگی زیرا یکی از نیمه های گمشده ما همان آمال و آرزو است

*ارزش انسان در چیزی که بدست می اوریم نیست بلکه ارزش انسان در چیزیست که مشتاق آن است.

یک شنبه 26 خرداد 1392  5:07 PM
تشکرات از این پست
09303495228 nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon
adelmoh
adelmoh
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : مرداد 1388 
تعداد پست ها : 293
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

زندگی و جایگاه ما در دنیای 7 میلیاردی

آمارهاى زیر وضعیت کره زمین را در پایان سال 2007 نشان میدهند. آمارهایى که حتماً براى شما هم جالب هستند

جمعیت
57 ٪ آسیایی، 21 ٪ اروپایى، 14 ٪ آمریکایى (شمالى و جنوبی)، 8 ٪ آفریقایى
جنسیت
52 ٪ زن، 48 ٪ مرد
در آمد 
6٪ مردم صاحب 59 ٪ از تمام ثروت جهان هستند و همگى آنها نیز آمریکایى هستند. 
شرایط زندگى 
80 ٪ در شرایط نامطلوبی زندگى میکنند 
تحصیلات 
70 ٪ بیسواد و کم سواد (تحصیل نکرده) 
1 ٪ (تنها ١ ٪) با تحصیلات دانشگاهى 
تغذیه 
٥٠ ٪ دچار سوء تغذیه 
زاد و ولد 
١ ٪ در حال مرگ 
٢ ٪ در حال متولد شدن 
کامپیوتر 
١ ٪ داراى کامپیوتر

من و شما کجای جهانیم؟وقتى از این منظر به دنیا نگاه کنید در مییابید که ما واقعاً به همبستگى، درک متقابل، شکیبائى و آموزش، نیاز جدّى داریم. 
همچنین بد نیست به نکته هاى زیر هم توجه کنید : 
اگر امروز صبح سالم از خواب برخاستید، قدر سلامتى خود را بدانید زیرا یک میلیون نفر تا یک هفته دیگر زنده نخواهند بود. 
اگر تاکنون از آسیبهاى جنگ، تنهایى در سلول زندان، عذاب شکنجه،  یا گرسنگى در امان بوده اید، وضعیت شما از وضعیت ٥٠٠ میلیون نفر در دنیا بهتر است. 
اگر میتوانید بدون ترس از زندانى شدن یا مرگ، وارد مسجد (یا کلیسا) شوید، وضع شما از ٣ میلیون نفر در دنیا بهتر است. 
اگر در یخچال شما خوراکى و غذا وجود دارد، اگر کفش و لباس دارید، اگر تختخواب و سرپناهى دارید، در این صورت شما از ٧٥٪ مردم جهان ثروتمندتر هستید. 
اگر در بانکى حساب دارید، و اگر در جیبتان پول دارید،  شما به ٨٪ مردم دنیا که چنین شرایطى دارند تعلّق دارید. 
اگر شما این نوشته را میخوانید، از سه خوشبختى بهرهمند هستید : 
1- یک کسى به فکر شما بوده است.  (نویسنده!)
2- شما به ٢٠٠ میلیون نفرى که قادر به خواندن نیستند تعلّق ندارید. 
3- و ... شما جزو ١٪ از مردم دنیا هستید که کامپیوتر دارند. 

سخت، اما شدنی :
• طورى کار کنید که انگار نیازى به پول ندارید، 
• طورى محبت بورزید که انگار هرگز آرزده خاطر نشده اید، 
• طورى تحصیل و علم آموزی کنید که انگار هیچوقت از علم آموزی و تحقیق خسته و سیراب نمی شوید، 
• طورى زندگى کنید که انگار هدف زندگی تان خدمت به خدا و خلق اوست.

هرانسانی با سرنوشتی خاص پا به دنیا می نهد

بایدوظیفه ای رابه انجام برساند

پیامی را برساند

کاری را به پایان برد.

نه!

آمدنت تصادفی نیست!

آمدنت مقصودی به دنبال دارد

هدفی فرا راه توست!

جهان را اراده بر این است که

کاری را با دستان تو به جایی برساند!

انسانی خلاق پا به جهان می گذارذ و به زیبایی جهان می افزاید.

ترانه ای اینجا

نقاشی دیگری آنجا

او با وجود خود رقص جهان را موزون تر می سازد.

لذت را افزون

عشق را ژرف تر و مکاشفه را نیکوتر پیش می برد.

و آن گاه که این جهان را ترک می گوید

جهانی زیباتر از خود بجای نهاده است.

آفریننده باش!

این که اکنون چه میکنی مهم نیست

از بسیاری از کارها گریزی نیست

اما هر کاری را با آفرینندگی با دل و جان پیش ببر!

آن گاه کار تو خود نیایش خواهد بود!

 

یک شنبه 26 خرداد 1392  5:11 PM
تشکرات از این پست
09303495228 nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon
agayempor
agayempor
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : مهر 1389 
تعداد پست ها : 271
محل سکونت : اردبیل

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

 

در زندگی بشری مقوله‌ای به نام لذت وجود دارد
 
وقتی به معنا و مفهوم لذت توجه می‌کنیم در می‌یابیم که لذت نقشی اساسی در زندگی انسان دارد
 
در امور دنیوی کل زندگی انسان حول محور لذت دور می‌زند، مثل لذت خوردن، لذت خوابیدن، لذت جنسی و غیره
 
ظاهرا همین قضیه در امور معنوی هم جاریست مثل لذت بندگی، لذت عبادت و غیره
 
در آخرت هم ظاهرا در بهشت جریان بر همین منوال است که خداوند بهشت را با لذتهایش توصیف می‌کند.
 
***چند شب پیش مطلبی رو از دکتر علی شریعتی خوندم که به واقع من رو به فکر برد .
 
جایگاهی حقیقی ما کجاست ؟!«دکتر علی شریعتی» انسانها را به چهار دسته تقسیم کرده است:
 
1- آنانی که وقتی هستند هستند وقتی که نیستند هم نیستند .
 
عمده آدمها حضورشان مبتنی به فیزیک است. تنها با لمس ابعاد جسمانی آنهاست که قابل فهم می‌شوند. بنابراین اینان تنها هویت جسمی دارند.
 
2- آنانی که وقتی هستند نیستند وقتی که نیستند هم نیستند .
 
مردگانی متحرک در جهان. خود فروختگانی که هویتشان را به ازای چیزی فانی واگذاشته‌اند. بی شخصیت‌اند و بی اعتبار. هرگز به چشم نمی‌آیند. مرده و زنده‌اشان یکی است.
 
3- آنانی که وقتی هستند هستند وقتی که نیستند هم هستند .
 
آدمهای معتبر و با شخصیت. کسانی که در بودنشان سرشار از حضورند و در نبودنشان هم تاثیرشان را می گذارند. کسانی که هماره به خاطر ما می‌مانند. دوستشان داریم و برایشان ارزش و احترام قائلیم.
 
4- آنانی که وقتی هستند نیستند وقتی که نیستند هستند .
 
شگفت انگیز ترین آدمها. در زمان بودنشان چنان قدرتمند و با شکوه اند که ما نمی‌توانیم حضورشان را دریابیم. اما وقتی که از پیش ما میروند نرم نرم آهسته آهسته درک می‌کنیم. باز می‌شناسیم. می فهمیم که آنان چه بودند. چه می گفتند و چه می خواستند. ما همیشه عاشق این آدمها هستیم . هزار حرف داریم برایشان. اما وقتی در برابرشان قرار می‌گیریم قفل بر زبانمان می‌زنند. اختیار از ما سلب می‌شود. سکوت می‌کنیم و غرقه در حضور آنان مست می‌شویم و درست در زمانی که می‌روند یادمان می آید که چه حرفها داشتیم و نگفتیم. شاید تعداد اینها در زندگی هر کدام از ما به تعداد انگشتان دست هم نرسد.
 
خوب به نظرت ما از کدوم دسته هستیم ؟!
 
 آیا آنچنان پاک و با عشق زندگی کردیم که جایگاهی در دل افراد داشته باشیم ؟!
 
  "اگر تا امروز آن نبودیم که باید بودیم ، از این پس باشیم ."
یک شنبه 26 خرداد 1392  5:19 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon
hessamnice
hessamnice
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : خرداد 1392 
تعداد پست ها : 4099
محل سکونت : گیلان

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

جایگاه ما در زندگی بستگی به طرز تفکر و تلاش برای رسیدن به آن دارد ، که طرز تفکر نقش مهم تری دارد.

 

.: آخر ای مولای من چندی به درگاهت شدم / در طریقت، از دل و جان پیرو راهت شدم :.


.: محو روی آن جمال پاک چون ماهت شدم / ذره ای گشتم ز خاک و زیر پاهایت شدم :.

یک شنبه 26 خرداد 1392  7:03 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

شناخت راز هستی و حقیقت انسان را می توان دو محور اساسی تفکّرات و کوشش های علمی و عملی اندیشمندان، عرفا و فلاسفه در طول تاریخ بشر قلمداد کرد.

بازشناسی جایگاه انسان در هستی، رهنمونی بسیار شایسته برای شناخت معنای زندگی است. معنای زندگی انسان، تنها در پرتو درک گستره وجودی او و هدف از خلقت او امکان پذیر است و بدون شناخت انسان، هرگز نمی توان معنایی را برای زندگی وی مطرح کرد، همان طور که زندگی نیز بدون داشتن این بینش، چندان معنادار نخواهد بود.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

یک شنبه 26 خرداد 1392  11:37 PM
تشکرات از این پست
yasbagheri ravabet_rasekhoon
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

قرآن، بهترین معرّف انسان

بسیاری از اندیشمندان، بر این باورند که در شناخت انسان، با پدیده ای همسان با سایر پدیده ها رو به رو نیستند؛ بلکه با موجودی معمّایی و ابهام آمیز مواجه اند که با تلاش های علمی متداول، نمی توان به آسانی به حقیقت او پی برد. در سوی دیگر، حس گرایان افراطی قرار دارند که روی از واقعیت برگردانده اند و دیده بر بسیاری از حقایق انسان و راز و رمزهای او فروبسته اند و انسان را همچون ماشینی پیچیده و اندکی فراتر از حیوان می دانند.

هر چند که در طول تاریخ، متفکّران و فلاسفه، تعاریف بسیاری از انسان و حقیقت او و جایگاه او در هستی ارائه کرده اند، به جرئت می توان گفت که خداوند متعال، در کلام خویش، جامع ترین بینش را درباره انسان ارائه می دهد؛ بینشی که از جزئی نگری دور است، انسان را محدود نمی سازد و از یک بُعد به او نمی نگرد؛ بینشی که هم چگونگی پیدایش انسان و هم فلسفه خلقت او را مطرح می سازد و به پرسش های از کجا آمده ایم و به کجا می رویم، پاسخ کافی می دهد. ابعاد وجود انسان، نیازهای او و راه صحیح ارضای آنها را مشخّص می کند و چگونگی رابطه بین انسان با محیط پیرامونش را به دقیق ترین شکل، مشخّص می سازد و با این همه، باز آدمی را به تأمّل و تفکّر درباره این که از چه و برای چه آفریده شده است، دعوت می کند و می فرماید: «انسان، باید بنگرد که از چه آفریده شده است».

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

یک شنبه 26 خرداد 1392  11:38 PM
تشکرات از این پست
yasbagheri ravabet_rasekhoon
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

سه ویژگی انسان

گستردگی دایره اختیار و انتخاب انسان در مورد سرنوشت و اینده اش، از سه ویژگی زیر در انسان، سرچشمه می گیرد:

1 . وسعت دایره بینش و آگاهی: انسان با نیروی علم، دایره بینش و آگاهی خویش را از ظواهر و سطوح طبیعت، عبور می دهد و تا اعماق آن گسترش می بخشد و بدین ترتیب، قوانین طبیعت را می شناسد. با شناختن این قوانین، دست او برای ساختن طبیعت، آن چنان که با زندگی اش سازگارتر باشد، باز می شود و همین موضوع ـ که انسان را در مرتبه ای فراتر از سایر موجودات قرار می دهد ـ، نشان دهنده جایگاه ممتاز انسان در نظام هستی است.

2 . برخورداری از فطرت کمال گرا: قرآن کریم می فرماید: «پس روی دل را به سوی مردم و یکتاپرستی بدار. این سرشتی است که خداوند، مردمان را بر آن سرشته است».

آنچه از این ایه استفاده می شود، این است که انسان از دیدگاه وحی، دارای سرشت و بنیادی ارزش گراست.

فطرت و الفاظ معادل آن، نشان دهنده نوعِ معینی از معرفت و میل در ضمیر آدمی است که پیوسته راهبر انسان به سوی خداوند باشد. بر این اساس، انسان، تنها در صورتی می تواند چشم از خدا برگیرد که چشم از خود برگیرد و تنها هنگامی می تواند حضور خدا را درک کند که بی پرده در خویشتن حضور یابد؛ حضوری که خداوند در گیر و دار آفرینش وی، او را به آن فرا می خوانَد. بدین گونه، خداوند، میان انسان و خویشتنِ او حایل است. پس فرار از خود و خدا هم رخ می دهد، چنان که قرار یافتن در خود و جستجوی آرامش در خویش، قرار یافتن در کنار خدا و آرام گرفتن با اوست.

وجود همین فطرت خداجو و کمال گراست که سبب می شود، دامنه اختیارات و انتخاب های انسان، در مقایسه با سایر موجودات، بسیار گسترده تر، ارزشمند تر و سازنده تر باشد.

3 . امانتداری و جانشینی خدا در زمین: در قرآن کریم، انسان، به عنوان موجودی که بارِ سنگین امانتِ الهی را بر دوش می کشد، معرفی شده است: «ما امانت را بر آسمان ها و زمین و کوه ها عرضه کردیم، که از تحمّل آن، سر باز زدند و از آن هراسناک شدند و انسان، آن را برداشت...». مفسّران، درباره این امانت، احتمالات فراوانی داده اند؛ امّا غالباً آن را «اختیار» یا «تکلیف» و یا آن چیزی که تکلیف، مقدّمه رسیدن به آن است ـ یعنی «ولایت الهی» و جانشینی خدا، به واسطه آگاهی از حقایق دین و بندگی حق تعالی ـ دانسته اند. بدین ترتیب، انسان، به واسطه عبادت و اخلاص در بندگی خداوند، می تواند به مقام ولایت الهی برسد؛ یعنی خداوند، متولّی امور او در همه کارها می شود و مستقیماً او را تحت ولایت و تربیت خود قرار می دهد.

این کمال اختیاری، مزیتی برای انسان در میان تمامی موجودات است و فقط اوست که می تواند با استفاده از قدرت اختیار خویش، از ژرفای خاک و عالم مادّه، به اوج اخلاص و عبودیت و قرب الهی، بال و پر بگشاید، بر خلاف سایر موجودات که صرفاً بر اساس طبیعت و ذات خویش، به سمت کمال طبیعی خود (و نه کمال اختیاری) در حرکت هستند.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

یک شنبه 26 خرداد 1392  11:39 PM
تشکرات از این پست
yasbagheri ravabet_rasekhoon
majnon313
majnon313
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1388 
تعداد پست ها : 287
محل سکونت : قم

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

جایگاه ما به اندازه اراده وتلاش وکوشش ماست

وَأَنْ لَیسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى
و اینکه برای انسان بهره‌ای جز سعی و کوشش او نیست،

«النجم/39»

 

اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم وترحم علی عجزنا واغثنا بحقهم

دوشنبه 27 خرداد 1392  2:06 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon
meysam67
meysam67
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آذر 1388 
تعداد پست ها : 4
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

هر انسان عاقلی که سفری در پیش داشته باشد، از مدت ها قبل آمادگی های لازم و نیز زاد و توشه این سفر را فراهم می آورد تا بتواند در کمال موفقیت و سلامت این سفر را پشت سر بگذارد. حال این سؤال مهم مطرح می شود که آیا شایسته نیست انسان برای مهم ترین و حساس ترین سفری که در زندگی پیش روی خود دارد، زاد و توشه ای نیکو و شایسته فراهم آورد. امیرمؤمنان علی علیه السلام در سخنانی می فرماید: «وابستگی به دنیا را کم کنید و با زاد و توشه نیکو به سوی آخرت باز گردید که پیشاپیش شما گردنه ای سخت و دشوار و منزلگاه هایی ترسناک وجود دارد که باید در آن جاها فرود آیید و توقف کنید. آگاه باشید که فاصله نگاه های مرگ بر شما کوتاه است و گویا هم اکنون چنگال هایش را در جان شما فرو می بَرَد. کارهای دشوار دنیا، مرگ را از یادتان برده و بلاهای طاقت فرسا، آن را از شما پنهان داشته است. پس پیوندهای خود را با دنیا قطع کنید و از پرهیزکاری کمک بگیرید». 

 

جایگاه ما در زندگی خیلی بالاست

54488-98-28162AC641F8B01C93FA22C77F372B98
دوشنبه 27 خرداد 1392  10:48 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon
meysam67
meysam67
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آذر 1388 
تعداد پست ها : 4
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

هر انسان عاقلی که سفری در پیش داشته باشد، از مدت ها قبل آمادگی های لازم و نیز زاد و توشه این سفر را فراهم می آورد تا بتواند در کمال موفقیت و سلامت این سفر را پشت سر بگذارد. حال این سؤال مهم مطرح می شود که آیا شایسته نیست انسان برای مهم ترین و حساس ترین سفری که در زندگی پیش روی خود دارد، زاد و توشه ای نیکو و شایسته فراهم آورد. امیرمؤمنان علی علیه السلام در سخنانی می فرماید: «وابستگی به دنیا را کم کنید و با زاد و توشه نیکو به سوی آخرت باز گردید که پیشاپیش شما گردنه ای سخت و دشوار و منزلگاه هایی ترسناک وجود دارد که باید در آن جاها فرود آیید و توقف کنید. آگاه باشید که فاصله نگاه های مرگ بر شما کوتاه است و گویا هم اکنون چنگال هایش را در جان شما فرو می بَرَد. کارهای دشوار دنیا، مرگ را از یادتان برده و بلاهای طاقت فرسا، آن را از شما پنهان داشته است. پس پیوندهای خود را با دنیا قطع کنید و از پرهیزکاری کمک بگیرید». 

 

جایگاه ما در زندگی خیلی بالاست

54488-98-28162AC641F8B01C93FA22C77F372B98
دوشنبه 27 خرداد 1392  10:49 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon
ghkharazi
ghkharazi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1391 
تعداد پست ها : 884
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هفتم:جایگاه ما در زندگی کجاست؟تاپیک با امتیاز ویژه

*همان گونه که عشق با اشک سخن می گوید به عمان گونه عشق بدون معرفت و معرفت بدون عمل هیچ ارزشی ندارد!

*این انسان است کهانسان بودنش را به اراده ی خویش می سازد و آفریننده ی خویشتن خویش است و به تعبیز دیگری انسان آینده ی خویش است

*اگر یک افلیج قهرمان دو نشود مقصر خود اوست !!

*هیچ راه میان بری وجود ندارد.هیچ چیز ارزان بدست نمی آید.و همیشه بهترین راه دشوار ترین راه است!

*امروز فردایی است که دیروز نگرانش بودی

*بزرگترین کارها با کوچکترین گام ها شروع شده و سخت ترین گام اولین گام است

*مردی که کوهی را بر می دارد با برداشتن سنگ های کوچک آغاز می کند

*ناکامی یعنی تاخیر نه شکست!مسیر انحرافی موقت است نه کوچه بن بست!

*سکوت هیچ وقت اشتباه نمی کند

*بترس بلرز ولی قدم پیش نگذار

*ترس را احساس کن وبا وجود آن اقدام کن

*این جهان کوه است وفعل ما ندا سوی ما آیدندا هارا صدا

*چیزی را می یابیم که انتظارش را داریم و چیزی را بدست می آوریمکه تقاضا می کنیم

*تاکسی زندگی نیز ما را به جای نخواهد برد اگر آدرس مشخصی به او ندهیم

*اگر کسی از خانه بیرون بیاید و نداند به کجا میرود احمق است!

*پس داشتن آمال و آرزواولین گام است به سوی اهداف خویش در زندگی زیرا یکی از نیمه های گمشده ما همان آمال و آرزو است

*ارزش انسان در چیزی که بدست می اوریم نیست بلکه ارزش انسان در چیزیست که مشتاق آن است

*

فقط لبخند های خاکی زیباست

 

دوشنبه 27 خرداد 1392  4:40 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon
دسترسی سریع به انجمن ها