0

امام حسين(ع)؛ تجلي بيکران عزت و اقتدار

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

امام حسين(ع)؛ تجلي بيکران عزت و اقتدار

در واقعه عاشورا، شاهد تجلي پيامهاي بسيار درخشان و مختلفي هستيم که ارائه کننده مجموعهاي از آموزه ها و تعاليم بلند اسلام و ارزشهاي والاي اسلامي و انساني از جمله عزت، شجاعت و اقتدار هستند که به صورت عيني و ملموس مشاهده مي شوند.
حادثه کربلا اگرچه به ظاهر يک حادثه بود، اما تبديل به يک مکتب شد، مکتبى فرهنگ آفرين . فرهنگ عاشورا طى قرون و اعصار، همواره مايه حرکت و جنبش و پايگاهى براى جهش به سوى طاغوت ستيزى و کفرزدايى بوده است . در دهه‏ها و قرن‏هاى پس از عاشورا، حرکتهاى عدالت‏خواهانه و آزادى طلبانه متعددى شکل گرفت و دلهاى بسيارى را به سوى خود جلب کرد که همه الهام گرفته از حادثه کربلا بود.
فلسفه عزت و آزادگي در اهدافي متعالي امام حسين نهفته است، به طوري که اين دو ارزش متعالي عامل محبوبيت وي در فرهنگهاي مختلف بشري را فراهم کردند. حضرت اباعبدالله (ع) نه تنها مسلمانان بلکه بشريت را به آزادگي دعوت مي کرد.
حضرت اباعبدلله در خطبه روز عاشوراي خود با اشاره به اينکه هدف از قيام امر به معروف است اين امر را تصريح کرد که نهادينه شدن فسق و فجور والي مسلمين وي را وادار به قيام کرد و نهادينه شدن فسق و فجور به نام دين و اسلام اشاره مستقيم به اين امر است که بخش اعظم فلسفه قيام امام حسين(ع) امر به معروف و نهي از منکر است به طوري که اين قيام و شهادت را مي توان مصداق امر به معروف و نهي از منکر دانست.
نگاهي که امام حسين به انسان، هستي، خدا و جامعه داشت سرشار از عزت است و به لحاظ تاريخي به جايي مي رسد که نمي تواند به اقتضاي حفظ وحدت سکوت کند چرا که ديگر اقتضاي سکوت ندارد . انحراف به قدري متراکم شده که براي نجات دين بايد قيام کرد.
زندگي، تربيت، نوع نگاه، فلسفه سياسي و اهداف قيام حضرت اباعبد الله مصداق ارزشي به نام عزت است . بي ترديد رمز و راز بقاي آفرينش در قيام حضرت اباعبدالله است.
عزت و آزادي هر دو از ارزشهاي متعالي فرهنگهاي بشري هستند و اختصاص به جامعه ايراني، اسلام و حتي جامعه ديني ندارند. در همه فرهنگها الگوها، آموزشهاي رسمي و غيررسمي به گونه اي است که افراد عزيز و آزاد تربيت شوند.
اگر با الگوهايي که چون حضرت حسين بن علي (ع) امام بزرگ شيعيان و فرزند پيامبر رو به رو هستيم که مي فرمايند " اگر دين نداريد و از آخرت و قيامت خوف و ترسي نداريد در دنياي خود حر و آزاده باشيد"، به اين معنا است که چنين ارزشي به عالم واقعيت راه يافته و به نمونه عيني و خارجي تبديل شده است و چنين رهبري توانسته حقيقت را در واقعيت نشان داده و به خود رسيده باشد، فردي که در عالم واقعيت به عالم حقيقت متصل است و ارزشهاي حقيقي مثل عزت و آزادگي را به عالم واقعيت که عالم اضداد محسوب مي شود منتقل کرده است.
امام سوم شيعيان به علت نپذيرفتن ذلت و آزاده بودن محبوب است و اين محبوبيت نه تنها در فرهنگ شيعي بلکه در فرهنگ اسلامي مورد توجه است و اينکه توجه از فرهنگ اسلامي نيز فراتر رفته و حتي فرهنگ هندي را نيز تحت تأثير قرار داده است به طوري که مورد تجليل مهاتما گاندي نيز قرار گرفته است.
امام حسين (ع) با حماسه خود مي خواست احکام و ارزشهاي دين اسلام را تبيين و معروفها را که فراموش شده بود، احيا کند.
حضرت اباعبدالله در خبطه روز عاشورا پيام آزادگي خود را براي مسلمانان تصريح و بشريت را به آزادگي دعوت کرد.
امروز، تاريخ پيروزي حسين بن علي (ع) را به گواهي نشسته است، پيروزي که از بستر جهاد و متن خون شکوفا شد و آرمانهاي والاي او را با جريان تاريخ نسل به نسل بشري واگويه کرد.
حماسه عاشورا سر فصل عشق و شور و عرفان بزرگ مردان الهي و نشان آفرينش عزت، اقتدار و آرمان گرايي بزرگان زناني است که حيات اسلام ناب محمدي و آزادگي و آزادي را امداد جاودانه پايمردي و استقامت خود ساخته اند، نهضت حسيني و انقلاب فياض و جوشان عاشورا است.

مهر

چهارشنبه 22 خرداد 1392  6:25 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها