روزي حسن و حسينعليهما السلام در حال نوشتن بودند، حسن به حسين گفت «خط من بهتر از خط تو است»
حسين(ع) گفت «نه، خط من بهتر از خط تو است»
پس آن دو از فاطمه عليها السلام خواستند كه در اين مورد قضاوت كند، اما حضرت فاطمه(س) كه نميخواست هيچكدام از آنها ناراحت شوند، فرمود «از پدرتان سؤال كنيد»
حسن و حسين از پدرشان علي(ع) در اين باره سؤال كردند، اما آن حضرت هم نميخواست كه آن عزيزان ناراحت شوند به همين علّت فرمود «از جدتان رسول خدا(ص) سؤال كنيد»
رسول خدا(ص) فرمود «من بين شما حكم نميكنم تا از جبرئيل بپرسم» جبرئيل نيز گفت «من بين آن دو حكم نميكنم ولي اسرافيل حكم ميكند» اسرافيل نيز گفت «من حكم نميكنم ولي از خدا ميخواهم بين آن دو حكم كند»
خداوند تعالي فرمود «من بين آن دو حكم نميكنم ولي مادرشان ـ فاطمه ـ بين آنها حكم ميكند»
حضرت فاطمه(س) فرمود «پروردگارا بين آن دو حكم ميكنم»
زهرا(س) گردنبندي داشتند، فرمودند «من مهرههاي اين گردنبند را جلو شما مياندازم هر كدام بيشتر جمع كرديد، خط او بهتر است» پس آن حضرت مهرههاي گردنبند خود را انداخت، در اين هنگام جبرئيل در كنار عرش الهي ايستاده بود، خداوند به او امر كرد به زمين فرود آيد و مهرهها را بين حسن و حسين نصف كند تا هيچكدام ناراحت نشوند جبرئيل هم بخاطر اكرام و تعظيم آن دو بزرگوار، چنين كرد