0

اینترنت آنقدرها هم قابل اعتماد نیست 1

 
hojat20
hojat20
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 42154
محل سکونت : بوشهر

اینترنت آنقدرها هم قابل اعتماد نیست 1

 

اینترنت آنقدرها هم قابل اعتماد نیست
اینترنت آنقدرها هم قابل اعتماد نیستطی چند ماه اخیر مطالعات فراوانی در مورد سطح امنیت اینترنت به عمل آمده که نتایج بسیاری از آنها نگرانی کاربران این ابزار ارتباطی مدرن را به دنبال داشته است. متاسفانه این تحقیقات نشان می‌دهد اینترنت آن قدرها هم که برخی تصور می‌کنند ایمن نیست و به هنگام استفاده از آن باید خیلی دقت به خرج داد.
البته اگر هم‌، چنین گزارشاتی منتشر نمی‌شد نتیجه چندان تفاوتی نمی‌کرد، زیرا بسیاری از کاربران اینترنت خود به طور مستقیم بارها و بارها آلوده شدن سیستم‌های رایانه‌ای خود به ویروس‌ها، کرم‌ها، تروجان‌ها، نرم افزارهای جاسوسی، Malware ها را تجربه کرده‌اند. همه ما با هرزنامه‌های اینترنتی آشنایی داریم و شاید چندین هزار نامه الکترونیک از این دست را دریافت کرده باشیم.
حفره‌های امنیتی و اشکالات نرم افزارها و سیستم عامل‌های مختلفی که به هنگام اتصال به اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز معمولا از سوی هکرهای حرفه‌ای و ویروس‌نویسان مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد و آنان از این طریق ضمن مطلع شدن از هویت برخی کاربران، خود را به جای آنان جازده و در فضای مجازی جولان می‌دهند. نقص‌های مذکور که برخی از آنها بسیار جدی هستند همچنین امکان اجرای انواع نرم‌افزارهای مخرب را روی کامپیوترهای شخصی فراهم می‌آورند و چه بسا موجب شوند که هکر به اطلاعات شخصی حساسی مانند کلمات عبور، شماره‌های کارت‌های اعتباری و دیگر جزئیات مربوط به حساب‌های بانکی دست یابد.
به دنبال افزایش این مشکلات شرکت‌های بزرگ مجبور شده‌اند تا به طور مرتب وصله‌های نرم افزاری موسوم به Patch را روی سایت‌های خود قرار دهند. کاربران هم مجبورند این وصله‌ها را مرتبا بارگذاری کنند.
اما این کارها به هیچوجه کافی نیست. زیرا معمولا Patchها پس از سوء استفاده هکرها از حفره‌های امنیتی سیستم عامل‌ها ارائه می‌شوند.
لذا نصب نرم افزارهای ضد ویروسی و فیلترهای گوناگون پست الکترونیک نیز روی هر سیستم ضروری است و به روز نگه داشتن این مجموعه به کابوس مدیران شبکه مبدل شده است.
اما فاجعه از این هم عمیق‌تر است. به تازگی کامپیوترهای کوچک و قابل حمل PDA و تلفن‌های همراه هم با مشکلات مشابهی دست به گریبان شده‌اند و ویروس‌ها آنها را هم هدف قرار داده‌اند. فناوری‌های بی‌سیم مانند Wi-Fi نیز به علت سطح ایمنی پایین چندان قابل اتکا به نظر نمی‌رسند.
اما هدف اصلی اینترنت تسهیل ارتباطات انسانی و دسترسی به اطلاعات بود. به نظر می‌رسد که اینترنت در مقیاس جهانی به دنیایی پر هرج و مرج و غیر قابل کنترل مبدل شده است. ولی شکی نیست که این شبکه مجازی امروزه نقشی تعیین کننده در چرخه حیات انسان‌ها دارد و زندگی بدون آن ممکن نیست. لذا برای رشد این ابزار مدرن و حرکت به سوی جهانی بهتر که اینترنت یکی از مولفه‌های جدایی‌ناپذیر آن است، چاره‌ای جز رفع نقص‌های وب نداریم. در حال حاضر بسیاری از دست‌اندرکاران صنعت کامپیوتر در تلاشند تا برنامه‌ها و فناوری‌های جدیدی را برای مقابله با حملات اینترنتی ابداع کنند. یکی از سازمان‌های مسئول در این زمینه گروهی موسوم به TCG است که اعضای آن در حوزه‌های مختلف ارتباطی نرم افزار، سخت‌افزار، کامپیوتر، ساخت نیمه هادی وغیر فعال هستند.
هدف این گروه ایمن سازی اینترنت و حل مشکلاتی است که کاربران در حال حاضر با آنها مواجه هستند.
اما اتکا به یک گروه کاری و امیدواری به این که آنها بتوانند یک تنه و به تنهایی مشکلات جهان اینترنت را حل کنند، کاری خطا است.
به نظر می‌رسد زمان آن فرا رسیده باشد تا یک سازمان جامع و واحد برای حل مشکلاتی که کاربران اینترنت با آنها مواجه هستند ایجاد شود.
اگر قرار است چنین گروهی موفق باشد باید تمامی شرکت‌های مهم ارائه دهنده خدمات گوناگون مرتبط با اینترنت در سطح جهان، سازندگان و فروشندگان سخت افزارها و نرم افزارهای کامپیوتری تامین کنندگان محتویات اینترنت و حتی کاربران حرفه‌ای اینترنت در سازمان یاد شده عضویت داشته باشند.
البته به طور قطع با ایجاد این سازمان نمی‌توان انتظار داشت که مشکلات اینترنت یک شبه حل شود، اما در عوض به جای آن که هر سازمانی به تنهایی در صدد حل مشکلات برآید می‌توان راه حل‌هایی جامع و جهان شمول را ابداع کرد.
به هر حال به نظر می‌رسد که زمان برای تصمیم‌گیری قاطع در این زمینه فرا رسیده باشد.

آنروز .. تازه فهمیدم .. 

 در چه بلندایی آشیانه داشتم...  وقتی از چشمهایت افتادم...

دوشنبه 1 آذر 1389  7:09 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها