باتري خشك
يكي ديگر از عوامل مهم انتخاب USP در حال حاضر براي كاربران غير حرفه اي و نيمه حرفه اي وجود باتري خشك در USP است اين باتري به كاربر اين امكان را مي دهد تا بتواند در زمان قطع برق نيز از سيستم خود استفاده كند.
كاربران حرفه اي USP مدل SFR كه متعلق به شركت فاراتل است توصيه مي شود زيرا اين مدل داراي توان بالا و سستم حفاظت از خط تلفن و مودم و همچنين ايزولاسيون مي باشد.
البته به جز مدلهاي مذكور انواع ديگري از USP نيز در بازار يافت مي شوند كه البته هر يك معايب و مزيتهاي خاص خود را دارند. مثلا برخی داراي توان پاييني بوده اما به علت اندازه و همچنين باطري خشك داخلي مورد استقبال قرار گرفته.
وبرخی از استحكام و قدرت آنها كاسته شده است اما به همان ميزان بر ظرافت و زيبايي آنها افزوده شده است كه البته طرفداران خود را داشته و سليقه هاي خاصي را جذب مي كنند.
پس از ذكر كليات فوق حال به ساختمان داخلي يك USP مي پردازيم.
USP هاي موجود در بازار عمدتا از 4 قسمت مهم تشكيل شده اند كه اين قسمتها عبارتند از :
-
قسمت ورودي و خروجي برق و در بعضي از USP ها كه سستم حفاظت از خط تلفن و مودم را دارند به همراه ورودي و خروجي تلفن.
-
يك ترانسفورماتور دو منظوره كه درمواقعي كه ولتاژ برق شهري كاهش يا نوسان مي يابد آن را به ولتاژ استاندارد يعني 220V مي رساند و در مواقعي كه ولتاژ برق شهري افزايش مي يابد آن را به حد نرمال مي رساند تا به سيستم آسيبي وارد نشود.
-
قسمت بعدي USP بخش استابلايزر آن است كه وظيفه اين قسمت گرفتن بارهاي خطي و بارهاي غير خطي وتوليد يك منبع يكنواخت برق بدون هيچگونه تغيير در آمپراژ و ولتاژ برق شهري است كه سبب مي شود تا با استانداردي بالا امنيت سيستم تضمين شده و به كامپيوتر و برنامه هاي جانبي آن آسيبي وارد نشود.
-
در نهايت قسمت آخر كه در اكثر USP ها در انواع قدرت شارژ وجود دارد و تنها در تعداد معدودي از USP ها مشاهده نمي شود كه عبارتست از يك باتري خشك داخلي كه توانايي ذخيره مقداري برق را در خود دارد. البته اين مقدار محدود است و در حال حاضر بهترين نوع USP در اين رابطه در حدود 70 دقيقه توانايي ذخيره برق را براي ساعات قطع برق دارد.
طرز كار اين قسمت به اين صورت است كه در موقع رفتن برق ويا هر گونه قطعي برق USP به كمك يك سيستم هوشمند سريعا باتري را از حالت Off به وضعيت On تبديل مي كند و در به اين وسيله شخص مي تواند از كامپيوتر خود حتي در زمان قطع برق نيز استفاده كند ويا حداقل پرونده هاي باز شده را ببندد واز برنامه هاي در حال اجرا خارج شده و در ضعيت Safe (ايمني سيستم) كامپيوتر را خاموش كند بدون اينكه در اين ميان احيانا برخي از فايلهاي ذخيره نشده از بين رفته وبه هر صورت آسيبي به داده ها برسد.
جالب اينكه مدت زماني كه USP (احتياج دارد تا اين تبديل را انجام دهد چيزي در حدود يك صدم ثانيه است وبه همين علت مي شود گفت كه سيستم هرگز با شوك و قطع برق مواجه نخواهد شد و صدمه اي از اين تبديل جريان به سيستم وارد نخواهد آمد.
به هر حال همانطور كه در ابتداي اين نوشتار خدمت شما عزيزان عرض شد بسياري از كاربران مي پندارند كه USP يك وسيله جانبي و غير اساسي براي كامپيوتر آنها مي باشد و صرفا با توجه به علائق شخصي بايد اقدام به خريد آن نمود و يا اينكه اصولا به علت قيمت به نسبت بالاي آن در خريد آن كوتاهي مي كنند در صورتي كه اين طرز فكر كاملا غلط است.
تصور كنيد در موقعي كه شخص در حال كار كردن با كامپيوتر خود است ناگهان ولتاژ برق دچار افت شديد شده ويا به هر حال كاهش يا افزايش يابد ويا اينكه اصلا به هر علتي قطع شود در اين حال احتمال اينكه برخي از قطعات سخت افزار سيستم شما آسيب جدي ببيند وجود دارد و حتي اين امكان را نيز نبايد از نظر دور داشت كه ممكن است سيستم شما بطور كامل تخريب شود كه در اين موارد قطعا هزينه گزافي به شما تحميل خواهد شد و اميدواريم كه نگوييد اين موضوع تا بحال براي ما پيش نيامده زيرا ما اميدواريم كه هرگز خداي نكرده با چنين مشكلي مواجه نشويد اما مطمئن باشيد در صورتيكه حتي يكبار هم در طول چندين سال كار با سيستم با آن مواجه شويد آنگاه درخواهيد يافت كه اي كاش با داشتن يك USP به چنين مخمصه اي دچار نمي شديد.
در حقيقت اگر هر كاربر كامپيوتر براي سيستم خود حتي يك USP ارزان قيمت تهيه نمايد هرگز دچار چنين دردسري نخواهد شد دردسري كه به هر صورت در كمين ماست و هر چند كه ممكن است در طول چند سال كار با كامپيوتر فقط يكبار گريبان ما را بگيرد اما همان يكبار زياد بوده و مي تواند كلي خسارت و وقت وهزينه هاي اضافي را به ما تحميل كند.