0

در مصاحبه تلویزیونی کاندیداها چه می‌گذرد

mey212
mey212
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 552

در مصاحبه تلویزیونی کاندیداها چه می‌گذرد

به گزارش واحد مرکزی خبر متن کامل  سخنان محسن رضایی به شرح زیر است :

بسم الله الرحمن الرحیم

حسبنا الله و نعم الوکیل، نعم المولی و نعم النصیر، یا ابوالفضل، به من گفتند این برنامه، برنامه معرفی کاندیداهاست من نیازی به معرفی خودم نمی بینم، می خواهم از دغدغه ها و نگرانی ها صحبت کنم، می خواهم از امیدها و شوق هایی که در آینده ملت ایران می بینم صحبت بکنم من فرزند کوچکی از این ملت بزرگ با یک تاریخ بسیار کهن هستم صحبت خودم را از یک حادثه می خواهم شروع کنم شما ملت بزرگوار ایران می دانید که من در حوادث بسیاری شرکت کردم حوادث تکان دهنده زیادی را دیدم اما می خواهم از یک حادثه تکان دهنده ای که اخیرا دیدم از آنجا کلامم را آغاز کنم حرفم را با شما آغاز کنم، من در این نه ماه گذشته دویست و پنجاه شهرستان رفتم چهل دانشگاه رفتم و در بین دانشجوها بودم در بین اساتید بودم با بسیاری از طبقات مختلف مردم صحبت کردم کارگرها را دیدم کشاورزها را دیدم فرهنگی ها را دیدم خانم های خانه دار را دیدم دانشجوها را دیدم دانش آموزها را دیدم روستایی ها و کشاورزها را دیدم همه را از نزدیک دیدم باهاشون صحبت کردم صحبتهای خیلی صمیمانه، در بسیاری از بازارها رفتم با مشتری ها صحبت کردم با مغازه دارها صحبت کردم کارخانجاتی را رفتم دیدم با صاحبان کارخانجات صحبت کردم با کارگرها صحبت کردم اما یکی از این حادثه ها برای من خیلی تکان دهنده بود و آن صحبت های پدر سه شهید بود که واقعا من را تکان داد این پدر شهید به من می گفت که آقای رضایی، من پنج تا فرزند دارم هر پنج تا بیکارند و حدود ششصد هزار تومان از بنیاد شهید می گیرم به اینها می دهم ، ده میلیون تومان هم تا حالا خرج کردم سه تاش لیسانس است و دو تاش فوق لیسانس است این را نمی خواهم بگویم چه کسی است و کدام شهر است اما واقعا این حادثه مرا تکان داد یعنی باید زندگی مردم ما اینطور باشد! یعنی در فقر و گرانی و بیکاری بسر ببرند این شایسته ملت ایران است ما با آن همه زحماتی که تا اینجا کشیدیم حتما این وضعیت شایسته ملت بزرگ ایران نیست و باید آن را ما تغییر بدهیم البته تنها این خانواده شهید نیست که با من صحبت کرد خانم دبیر معلمی با من صحبت کرد و روستایی ها صحبت کردند، رفتم بین کشاورزانی که داشتند کشت می کردند نشستم کنارشان باهاشون صحبت کردم و وضعیت فقر و بیکاری و گرانی مخصوصا با تحریم های اقتصادی هم که علیه ما وضع شده این خوب نیست باید یک فکری کرد فشار روی زندگی مردم بالاست مساله دوم، فساد، رشوه و تبعیض در اداره کشور از حد معمول خودش تجاوز کرده بالاخره در تمام دنیا یک درصدی از این مسائل وجود دارد اما در ایران تشدید شده هم فساد هم رشوه و هم تبعیض بین استان های مختلف ، مسائلی در اداره کشور ورود پیدا کرده که آن کارآمدی لازم را از اداره کشور گرفته، مسئله سوم که بسیار برای من مهم است سقوط ارزش پول ملی ماست پول ملی جز یکی از نوامیس، نمادهای بزرگ هویتی یک کشور است پرچم ، پول ملی، خود سرزمین، دین، مذهب، حاکمیت، اینها نمادهای اصلی هویت ملی ماست خب پول ملی ما در حال سقوط است می خواهند این پول را ساقطش کنند این نگرانی هایی است که ما داریم و باهاش مواجه هستیم خب قبل از اینکه من به راه حل ها بپردازم و قبل از اینکه وارد این بحث بشوم که خب چه کار باید کرد اولاً آیا اینها قابل حل است یا نه و بعد چه باید کرد، من باید اول، موضع سیاسی خودم را نسبت به نگاه به مسائل جامعه روشن کنم من هم با سیاه نمایی هایی که در کشور می شود مخالفم هم با کسانی که مردم را خواب می کنند و طوری حرف می زنند که انگار هیچ مشکلی در این کشور نیست هر دوی اینها به ما آسیب می زند واقعیت مطلب این است که ما در سیصد سال گذشته که هم در بعد سیاست و اقتدار ضعیف شدیم هم در بعد زندگی و اقتصاد، تا الان توانستیم یک قسمتی از این حلقه های مفقوده را که قدرت و اقتدار و سیاست و امنیت بوده در ایران درست کنیم امروز ایران یکی از مقتدرترین کشورهای دنیاست و در منطقه، ما اول هستیم موشک هایمان از چند هزار کیلومتر عبور می کند اما ما در گوشت و مرغ می مانیم در زندگی مردم ، ما دچار مشکل می شویم خب این بیانگر این است که ما به جای سیاه نمایی و به جای در حقیقت خواب کردن مردم، باید واقع بینی داشته باشیم یعنی این عدم توازنی که بین قدرت ، سیاست و امنیت دفاع با زندگی و اقتصاد و معیشت مردم به وجود آمده این فاصله را باید کم کنیم یعنی زندگی مردم را بیاوریم بالا، اقتصاد را بیاوریم در جای خودش در حقیقت قرار بدهیم ؛پس هدف ما کاملا روشن است یک عدم توازنی وجود دارد با حفظ این قدرت که امنیت را برای کشور ما به وجود آورده و کسی جرات حمله به ایران را ندارد و ما روی پای خودمان ایستاده ایم حالا باید زندگی ، اقتصاد، فرهنگ، هنر ، معماری و آن چیزی که مربوط به تمدن یک کشور می شود این را درست کنیم و آن جایگاه بین المللی خودمان را درست کنیم بیاوریم بالا و این توازن را در حقیقت، ما شکل بدهیم به وجود بیاوریم پس کاملا دید من روشن است من نه سیاه نمایی را قبول دارم نه خواب کردن ملت ایران را، چون ملتی که به خواب برود از توانایی هایش استفاده نمی کند ملتی که به خواب برود دغدغه ندارد نگران نیست اما آن کسانی که می آیند دغدغه ها و نگرانی ها را تبدیل به یاس و ناامیدی می کنند و نمی خواهند اجازه بدهند که ملت ایران با قدرت به آینده خودش حرکت بکند این را هم من قبول ندارم پس جایگاه تحلیلی 
من کاملا روشن است من واقع بینی را انتخاب کردم چرا؟ چون اگر ما به مشکلات اعتراف نکنیم راه حلی برای مشکلات پیدا نمی کنیم و اگر سیاه نمایی بکنیم یاس و ناامیدی را در این کشور، ما در حقیقت تشدید کردیم اما چه کار باید بکنیم؟ چند تا اشکال اساسی ، ما در اداره کشور داریم باید اینها را حل کنیم اگر آنها را حل کنیم حتما یک جهش بزرگ خواهیم داشت اولا مساله این است که سفره دولت و مردم از هم جداست دولتی ها یک سفره ای دارند مردم هم یک سفره ای دارند، دولت، نفت را می فروشد می آورد یا به کارکنانش می دهد یا سد و اتوبان می سازد مردم هم یک کشاورزی دارند یک شغلی دارند آن را می آورند سر سفره خودشان ، ما ان شاءالله این یک سفره درست می کنیم سفره ای که همانجایی که مردم خوراک و غذا می خورند دولتی ها هم همانجا غذا بخورند اگر مردم کمبود نان پیدا کردند کمبود گوشت پیدا کردند بلافاصله دولتی ها با خبر می شوند مسئله دوم ، مردم باید به اداره کشور برگردند ما چه آسیبی دیدیم چه زیانی دیدیم از اینکه مردم در انقلاب وارد شدند مردم در دفاع وارد شدند مردم در امنیت وارد شدند ، چرا مردم به اقتصاد نیایند؟ چرا مردم به فرهنگ نیایند؟ چرا فرهنگ را به دست خود مردم ندهیم؟ اقتصاد را به دست خود مردم ندهیم؟ اصلا دولت چه می خواهد پایش را گذاشته در فرهنگ کشور ؟ دولت چه می خواهد پایش را گذاشته در اقتصاد کشور؟
دولت باید آن نقش اصلی خودش را اداره بکند که به آن اشاره خواهم کرد، مسئله دیگری که موجب نگرانی است و باید راه حلی برایش پیدا کنیم این است که دوران سعی و خطا در کشور ما تمام شده ما دیگر نمی توانیم یک دولت دیگری بیاوریم یک سعی و خطای جدید انجام بدهیم اینجا آزمایشگاه که نیست اینجا اداره یکی از بزرگترین کشورهای منطقه با یک تمدن بسیار بزرگ است ما دوباره نمی توانیم هندوانه های باز نشده را بخواهیم بعد از خرید ، این را باز بکنیم فایده اش چه است؟ چه کار می شود کرد؟ ناچاریم دنبال روی کنیم و مدتهای زیادی وقت مان را در حقیقت از دست بدهیم، لذا من اخطار می کنم واقعا به همه فعالان سیاسی ، همه دوستانی که دلسوز این کشور هستند ، خود مردم عزیز ما، ما به دوران سعی و خطا و شعار دادن باید پایان بدهیم دیگر کشور ما تاریخ ما انقلاب ما نظام ما رهبری ما دیگر تحمل شعار دادن را ندارند، دیگر تحمل تست و سعی و خطای جدید ندارند که حالا یک بار دیگر بیاییم هندوانه ای را بخرید ببریم بعد تستش کنیم ببینیم این درست است یا درست نیست ما این هزینه ها را نمی توانیم، لذا توصیه می کنم که همه دست به دست هم بدهیم به جای اینکه همه با من باشند همه با هم باشیم، بیاییم برای رضای خدا همان وحدت کلمه ای که در ابتدای انقلاب و در جنگ بود انجام بدهیم، ما نگران وحدت نیستیم وقتی رهبری داریم وقتی قانون داریم خب بیاییم همه با هم باشیم چرا می خواهیم تلاش کنیم که همه با من باشند و راهی را برویم که با مشکلاتی در کشور در حقیقت مواجه بشوند، خب ما باید در حقیقت برنامه هایمان را بگوییم اما اجازه بدهید من یک مقدار باز تاخیر بیاندازیم در برنامه ها، بگویم که چرا من آمدم در صحنه؟ من باید اینجا این نکته را خدمت شما ملت عزیز بگویم که قریب بیست سال است که این دغدغه هایی که در ما و فرزندان ما و سربازان رهبر انقلاب به وجود آمد موجب یک تحرکی در ما شد، شروع کردیم به اینکه جلوی این خطرات را بگیریم، با هر سه تا دولت، ما همکاری کردیم در مجمع تشخیص مصلحت نظام تمام هم و غم مان را گذاشتیم که چشم انداز آینده ایران را روشن کنیم سیاست های اصل چهل و چهار را روشن کنیم، بگوییم که اقتصاد باید چگونه باشد تجارت باید چگونه باشد اینها را خدمت رهبر انقلاب ارائه کردیم ایشان اصلاح کردند راهنمایی کردند چند بار خدمت ایشان رفت آمد، به دولت های گذشته ابلاغ شد اما دستاورد خیلی کمی دولتهای گذشته داشتند اگر بسیاری از آن سیاستها عمل می شد و بسیاری از آن دلسوزی ها عمل می شد ما امروز باید خیلی جلوتر می بودیم و بسیاری از این مشکلات را نمی داشتیم خب وقتی که من امروز دویست و پنجاه تا شهرستان می روم پدری را می بینم که نگران آینده بچه هایش است جوانی را می بینم که می آید درگوشی به من می گوید آقای رضایی، من خسته شدم عزت من دارد شکسته می شود وقتی مادرانی را من می بینم که با تمام وجود ، رهبری را قبول دارند نظام را قبول دارند ولی نگران آینده بچه هایش است نوه هایش است خانه اش است اجاره اش مشکل پیدا شده وقتی معلمی را می بینم که با بیست سال سابقه ششصد هزار تومان حقوق می گیرد خب اینها چرا ، نباید در ما این انگیزه را به وجود بیاورد که کافی دیگه، در مقابل، با شعار دادن که نمی شود کشور را اداره کرد باید وارد عمل شد ، اگر من امروز وارد صحنه انتخابات شدم به این دلیل است حالا بعضی ها می گویند که شما بار دوم سوم تان وارد می شوید خب اگر این هشدارهایی که ما داده بودیم عمل می شد دلیلی نداشت من به صحنه بیایم خب ما که هشدار دادیم، در انتخابات قبل هم گفتیم از شاخص فلاکت صحبت کردیم بیکاری و گرانی را گفتیم اگر آنها عمل می شد ضرورتی نبود ما در صحنه بیاییم همین الان اخطارهایی که ما داریم می دهیم باز می بینیم متاسفانه به آنها توجه نمی شود من وظیفه خودم می دانم که خودم را در معرض انتخاب ملت بزرگ ایران قرار بدهم خب با وجود این مسائل باید ببینیم چه کار باید بکنیم اولین مسئله این است که دولت باید درست بشود اینکه یک تیمی بیاید یک تیمی برود مگر کم الان تیم آمده رفته، حداقل در بیست و چهار سال گذشته سه تا دولت آمده رفته هر سه تا دولت که آمدند رفتند با وجود اینکه از نظر افکار و خیلی از مسائل با هم تفاوت داشتند از بعد سیاست تفاوت داشتند اما رشد اقتصادی ایران در هر سه تا دولت حدود چهار درصد بود در هر سه تا دولت، ما تورم و گرانی را داریم در هر سه تا دولت، نقاط مشترکی داریم البته شما می دانید من هیچ گاه در برخوردهای سیاسی ام از تخریب دیگران ،پلکانی برای رسیدن به قدرت استفاده نکردم البته کیس خاصی را هم نمی خواهم محکوم کنم، می خواهم وضع موجود را بگویم وضع موجود، برآیند همه عملکرد همه این دولتها و مجلس بوده که تا الان ما به این نقطه رسیدیم خب پس باید یک فکر اساسی بکنیم وگرنه یک تیم برود یک تیم بیاید اگر یک کار اساسی نشود چه کار می شود کرد؟اولین مسئله ای که هست این است که ما بایستی در مساله دولت، یک تغییر اساسی بدهیم یعنی اسمش را من گذاشتم نوسازی دولت، هم در ساختار دولت هم در کارکرد دولت هم در رفتار دولت هم در رابطه با مدیریت دولت، هر چهار بعد را باید عوض کرد رفتار دولتی ها با مردم خوب نیست ساختار دولت یک ساختار پادگانی است که رضاشاه در تهران درست کرده تمام اختیارات را از استانها گرفته آورده در تهران گذاشته، اصلا استانها و مردم عظیمی که در سراسر کشور هستند قدرت برنامه ریزی برای خودشان ندارند مساله بعد، کارکرد دولت است دولت نباید خودش را رقیب مردم بداند دولت باید اجازه بدهد مردم کار کنند ، آن را حمایت کند هدایت کند کارکرد دولت است، مساله سوم، مدیریت است مدیریت در هر کشوری چند تا سطح دارد یکی سطح اجرایی است مثل کاری که در شهرداری ها، اتوبان درست می کنند برج درست می کنند این را ما می گوییم سطح اجرایی اداره کشور و ان شاءالله در دولت ما ، اختیارات وسیعی ، من به شهرداری ها و شوراهای شهر و روستا می دهم و از مردم هم خواهش می کنم که به طور جدی در انتخابات شوراها شرکت کنند ، ما اختیارات محلی را در اداره شهرها می آییم می دهیم به شوراهای شهر، یعنی آب و برق و تلفن و همه اینها را می دهیم به شوراهای شهر، اما این سطح اجرایی می شود ، یک سطح عملیاتی داریم که متاسفانه در کشور ما نیست یعنی ایالت های اقتصادی وجود ندارد لذا مدیریت عملیاتی که بین سطح اجرایی با سطح راهبردی است این الان وجود خارجی ندارد یعنی به صراحت عرض می کنم شهرهای ما بی صاحبند در اقتصاد، استان های ما در اقتصاد بی صاحبند، در بعد امنیت، صاحب دارند در بعد انتخابات ، صاحب دارند در بعد تظاهرات صاحب دارند در بعد مسائل سیاسی ، صاحب دارند اما در بعد اقتصاد، کشور در سطح شهرها و استانها ، صاحب ندارد من یک مثال دیگری برای شما بزنم که این هم در جریان باشید در یکی از همین شهرهایی که من رفتم یک خانواده ای را من دیدم که شاید کمتر از چهل متر محل زندگی این خانواده بود اینجا کجاست؟ اینجا آغاجاری است یعنی جایی که روی ثروت عظیم نفت خوابیده است خب در این رابطه اگر ما ایالت های اقتصادی را درست کنیم حالا منابع طبیعی مثل نفت و گاز، این در اختیار دولت مرکزی است بله اما اگر ما اختیارات اقتصاد، کشاورزی، صنعت ، تجارت را به خود مردم بدهیم خود مردم صاحب اداره کشورشان بشوند و مشارکت جدی داشته باشند این طور نخواهد بود که این مشکلات پیدا بشود دوم مساله مدیریت عملیاتی ، اما مساله سوم که از همه اینها مهمتر است مدیریت راهبردی کشور است ملت عزیز ، شما شاهد بودید در یکی از همین دوره ها، زمانی که اصلا خطر تحریم وجود نداشت درهای نطنز را بستند و در شرایطی که کشور تهدید می شد گفتند کشور ایران تهدید نمی شود و نیامدند جدی بگیرند تحریم های اقتصادی را، آخر این چه تشخیصی است که ما در اداره کشور می دهیم؟ یک جایی باید با تمام قدرت جلو برویم نمی رویم ، یک جایی باید احتیاط کنیم مراقبت کنیم ماجراجویی نکنیم خب این را رعایت نمی کنیم این ربطی به ساختن اتوبان و سد و اینها ندارد این را ما اسمش را می گذاریم مدیریت راهبردی کشور، یعنی دولت مرکزی را ما مدیریت راهبردی را بهش می دهیم این کارهای اجرایی را می گیریم می دهیم به سطح استانها و مدیریت شهری که تمام فکر و ذکر مدیریت مرکزی کشور یعنی در سطح قوه مجریه برود به سمت اینکه تشخیص های درست داشته باشد چشم انداز را دنبال کند رصد داشته باشد مسائل بین المللی کشور را حل کند تعاملات کشور را در حقیقت حل کند، این می شود نوسازی در دولت، پس ما یکی از برنامه هایمان ، نوسازی در دولت است بیشتر از بحث مدیریت است، ساختار را درست می کنیم کارکرد را درست می کنیم رفتار را درست می کنیم مساله دوم، مساله فرهنگ است فرهنگ هم باید متحول بشود فرهنگ اگر متحول نشود ما نمی توانیم با هم زندگی کنیم، آخر این شد زندگی کردن که سران قوای کشور نمی توانند با هم تعامل داشته باشند! فرهنگ زندگی را باید در سیاست، ما درست کنیم تا به طبقات پایین جامعه برسیم، وقتی که دولتمردان ما همدیگر را تضعیف می کنند نمی توانند در کنار هم باشند چه انتظاری داریم که کف خیابان ، اگر دو تا ماشین تصادف کرد اینها نیایند بیرون و به قصد کشت ، همدیگر را نزنند مگر نمی گویند الناس علی دین ملکوهم، خب ما باید واقعا اخلاق را به سیاست برگردانیم ادب و تواضع را برگردانیم، مشورت کردن را برگردانیم ، من ان شاءالله در دولتی که تشکیل می دهیم تحمل پذیری و گفتگو را و مشورت کردن را به طور جدی در همه ارکان دولت برقرار می کنم و به وجود می آورم، مسئله سوم که من به دنبالش هستم برنامه های اقتصادی است که بسیار مفصل است فقط اشاراتی به آنها خواهم کرد اولین مسئله، تحول در کشاورزی ایران است عزیزان من ،امنیت غذایی ما باید طوری درست بشود که هر خانواده ای تا پنج سال آینده را که فکر می کند از نانش مطمئن باشد از گوشتش مطمئن باشد زمانی این کار صورت می گیرد که کشاورزی که بسیار بنای مهمی دارد از این نظر درست برنامه ریزی بشود ما یارانه سبز می دهیم تمام کشاورزانی که بخواهند از حالت سنتی به حالت پیشرفته دربیایند مکانیزه بکنند، همه کسانی که کارخانجات تبدیلی را بیاورند کنار کشاورزها بگذارند و باعث رونق کشاورزی بشوند آنهایی که بخواهند اصلاح بذر و خاک و دام را انجام بدهند ما بهشان یارانه می دهیم اسمش را گذاشتیم یارانه سبز، بیمه کشاورزان را بهش می رسیم تامین اجتماعی کشاورزان و زارعین را بهش خواهیم رسید یعنی روستاها و کشاورزان که از شهرهای کوچک به عمق روستاها که ما حرکت کنیم از شهرهای کوچک به عمق معمولا مبنای شان کشاورزی است حالا صنعت کشاورزی و خود کشاورزی را که حدود پنجاه درصد جامعه ما می شود امنیت غذایی کشور ما را هم حل می کند، از خروج بسیاری از ارزها و پولهای بین المللی از کشور هم در حقیقت جلوگیری می کند، مساله دوم مسئله کسب و کارهای خانگی است من برای پنج میلیون خانوار کسب و کارهایی تعریف کردیم که از بانوان گرفته دانشجویانی که تازه فارغ التحصیل شدند در داخل خانه هایشان، کارگاه هایی به اینها می دهیم از درست کردن وسایل کامپیوتری ، تلویزیون گرفته که در سنگاپور و تایوان و کره جنوبی و چین و بسیاری از کشورها این ال سی دی هایی که ما می بینیم و بهش نگاه می کنیم از تو خانه های تایوانی ها درست شده چطور بانوان ما مردان ما زنان ما و دانشجویان ما نمی توانند در همان محل خودشان حداقل با چهار پنج ساعت کار کردن، یک درآمد قابل توجهی داشته باشند، کسب و کارهای خانگی را برای پنج میلیون درست کردیم بانکی به نام بانک مردم درست می کنیم که به مردم وام می دهد اما سودش را دولت می پردازد فشاری روی زندگی مردم به وجود نمی آید مرحله دوم یارانه ها که شصت و پنج هزار تومان است این را وارد تولید و سرمایه گذاری می کنیم با دست خود مردم یعنی پول می رود به حساب مردم واریز می شود این شصت و پنج هزارتومان دومی دیگر ضد تورمی است این دیگر سکه داغ ما بهش نمی گوییم این سکه های در حقیقت خنک بهش می گوییم که باعث تولید و کشاورزی می شود و اشتغال می شود، صنعت را رونق می دهد بخشی از این یارانه ها باعث اشتغال مردان و زنان همان خانواده هایی می شود که امروز یارانه می گیرند ولی بیکار هستند در حقیقت ما می گوییم با یک تیر دوتا نشان خواهیم زد. مساله سوم نوسازی صنایع ایران ، عزیزان من این طوفان کالاهای چینی که آمده و وارد اقتصاد ایران شده آسیب بسیار جدی زده، کسب وکارها را ما آنقدر حمایت می کنیم تقویت می کنیم هر کسب و کاری که ظرف سه سال بتواند کل دستگاه هایش را نوسازی کند من هیچ مالیاتی از آنها نمی گیرم. تا رقابت ایران بتواند در بازارهای بین المللی در حد علاء خودش باشد چون ما اگر کالاهایمان رقابت پذیر نباشد نمی توانیم در صحنه اقتصاد دنیا در حقیقت پیشرفت بکنیم و آنها می آیند بازارهای ما را می گیرند و بیکاری را در کشور در حقیقت دامن خواهند زد پس مساله رسیدگی جدی به صنعت کشور و رقابتی کردن آن مهم است. نکته آخر اینکه اقتصاد ، در بعد اقتصاد عرض می کنم اقتصاد ما یک ستون بیشتر ندارد یک ساختمان هفتاد و هفت طبقه را شما توجه بفرمایید به جای اینکه ده تا ستون زیر این باشد فقط یک ستون زیر اینست حالا اگر یک آدم قلدری هم مثل آمریکا پیدا بشود و این را یک تکان بده، تمام اسباب و اثاثیه مردم می ریزد کف اتاق ، مثل الان، ما ده ستونه می کنیم اقتصاد ایران را، یعنی از کشاورزی استفاده می کنیم، صنعت استفاده می کنیم، در حقیقت توریسم استفاده می کنیم ده تا شهرک کشاورزی درست می کنم در ایران ، سه تا شهرک سلامت درست می کنم و شهرهای توریستی را در ایران به وجود می آوریم که تنها ما متکی به در حقیقت نفت نباشیم در بعد معدن، حتماً معدن ایران را از این حالت خام فروشی بیرون می آوریم، معدن ایران باید تبدیل به تولید فرآورده های قابل صدور و با درآمد خیلی بالا باشد، اینها مجموعه مسائلی است که در مساله اقتصاد وارد می کنیم اما در رابطه با سیاست خارجی، سیاست خارجی ما سی و خرده ای سال تجربه گران قیمتی پشت سرش است از افراط و تفریط آن را باید بیاوریم بیرون، آمریکایی ها دارند در مذاکرات هسته ای وقت کشی می کنند. نه می گویند ما می خواهیم جمهوری اسلامی را براندازی کنیم نه وارد یک برخورد شفافی مثل آقای بوش می شوند، لذا نیات خودشان را پشت یک سری الفاظ ظاهرپسند پنهان کردند ما آمریکا را بر سر یک دو راهی قرار می دهیم اگر با جمهوری اسلامی می خواهد کار بکند خب یا علی بفرما پیشنهاداتش چی. فهرست مذاکراتش چی و شرایطی که ایران دارد برای شرایط ایران چه جوابی می خواهد بده، این شفاف نیست، آمریکایی ها باید تعهد بدهند که اگر زمانی مذاکرات با شکست مواجه شد، حق حمله به ایران را ندارند، مثل بعضی از کشورهای دیگر نباید بکنند ما تجربه دنیا را باید داشته باشیم. پس باید مشخص بشود اگر می خواهند وارد براندازی جمهوری اسلامی بشوند خب چرا می خواهند با پنبه سر برند به صراحت باید بگویند ما چکار می خواهیم بکنیم. این دو راهی قرار دادن آمریکایی ها ، فضا را برای ما باز می کند که از وقت کشی جلوگیری کنیم، آنها ما را تحریم های شدید کردند دارند زمان را هم از ما می گیرند مگر می شود این طور،‌این حتماً باید تغییری ما در مذاکرات بدهیم من مذاکرات را جدی می گیرم یک تیم کارشناس بسیار قوی ، یعنی قویترین دیپلمات های ایران را من در این رابطه بکار می گیرم و ان شاء الله مساله هسته ای کشور را حل خواهیم کرد از اینجا ما عبور می کنیم و جلو می رویم آن تعبیری را که من گفتم استراتژی قیچی را ما در پیش می گیریم و این مانع را می بریم و در حقیقت جلو می رویم در سیاست خارجی ام، ما به مقاومت من معتقدم، من به ایستادگی معتقدم، ایستادگی منطقی، ایستادگی عقلایی، به همین دلیل است که ما با یک دست ایستادگی ، با دست دیگر پیشروی، ایستادگی در سیاست و ارزش ها و پیشروی در اقتصاد و فرهنگ، بدون این دو نمی توانیم پیش برویم، کسانی که ایستادگی را منهای پیشروی فرهنگی اقتصادی دنبال می کنند به جایی نخواهند رسید یک کوچه بن بست. کسانی که پیشروی در فرهنگ و اقتصاد را دنبال می کنند اما از ایستادگی خبری نیست و هویت ملی ما را و هویت انقلاب را می خواهند بفروشند این هم یک پرتگاه خطرناکی است. ما نه به کوچه بن بست می رویم و نه به پرتگاه می رویم ما مسیر پرقدرت ملت ایران را در سیاست خارجی ادامه می دهیم من معتقدم آنقدر اهرم های بزرگی در داخل و خارج داریم که می توانیم از مشکلات عبور کنیم به همین دلیل اولین کاری که خواهم کرد اتحادیه آسیای جنوب غربی را بین سران کشورهای منطقه درست می کنم همه را دعوت می کنیم در ایران و در کشورهای منطقه این اتحاد را درست می کنیم در اروپا این اتفاق افتاده در آسیا این اتفاق افتاده و در بسیاری از دنیا یک اتحادیه ای بوجود آمده که صلح و امنیت و توسعه و همکاری های اقتصادی را رونق می دهیم و با این کار از منازعات جلوگیری می شود و ان شاء‌الله به منازعات در کشور ما پایان خواهیم داد من در پایان صحبت هایم با ملت ایران عهد می بندم که حق آن را به آنها برگردانم حق بانوان، حق کشاورزان ، حق کارگران ، حق جوانان عزیز و برومند کشور، معلمین، بازنشستگان مظلوم و محروم ما، امیدوار هستم که به فضل پروردگار متعال همان عهدی که رسول خدا با جوانمردان مکه بستند که قبل از نبوت ایشان ، که از حق مردم دفاع کنند ما هم چون ولکم فی رسول الله اسوه حسنه هستیم و به دنبال ایشان هستیم من هم عهد می بندم با شما ملت عزیز ایران که حق شما را به شما برگردانیم چه از ناحیه دولت و حکومت و چه از ناحیه جامعه و چه از ناحیه خودتان که بتوانیم انشاء الله این حرف هایی را که با شما زدیم آنها را عملیاتی بکنیم نمی توانم از شوقی که این روزها توی دل من افتاده برای شما صحبت نکنم عزیزان من، من نمی دانم این چه سریست که شروع انتخابات امسال و تبلیغات رسمی مصادف شده با سوم خرداد و مصادف شده با میلاد با سعادت حضرت علی بن ابی طالب ، چون شما می دانید مردم عزیز ، آزادسازی خرمشهر یک حماسه بزرگی بوده، امسال هم حماسه سیاسی را رهبر انقلاب گفته و این دوتا روی هم افتاده، دوم اینکه ما عملیات آزادسازی خرمشهر را با رمز یا علی بن ابیطالب انجام دادیم، سی و یکسال بعد آن فتح بزرگ مصادف شده با میلاد با سعادت علی بن ابی طالب آیا در این حکمتی نیست آیا این نشان نمی دهد که ما باید به آینده امیدوار باشیم آیا این نشان نمی دهد که باید با شوق و با امید و با نشاط نسل جوان امروز را که نسل سوم و چهارم انقلاب اند به صحنه بیاوریم ضمن اینکه مشکلات خودشان را حل می کنند ان شاء الله مشکلات بزرگ کشور را هم حل کنند. لذا من بعد از امید به خدای متعال و عنایات امام زمان و رهنمودهای رهبر انقلاب آن انرژی که وارد صحنه خواهم کرد انرژی جوانان این کشور است که یک بار دیگر ثابت خواهیم کرد که همان طور که ملت ایران در سیاست و دفاع و امنیت شکست ناپذیر است در اقتصاد و فرهنگ هم شکست ناپذیر است. به امید آن روزهای افتخار آفرینی که در جلوی روی ملت ایران هست، به امید افتخارات بزرگ و السلام علیکم و رحمه الله وبرکاته، افوض امری الی الله

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر رضایی به نقل از واحد مرکزی خبر متن کامل این سخنان به شرح زیر است :

بسم الله الرحمن الرحیم

حسبنا الله و نعم الوکیل، نعم المولی و نعم النصیر، یا ابوالفضل، به من گفتند این برنامه، برنامه معرفی کاندیداهاست من نیازی به معرفی خودم نمی بینم، می خواهم از دغدغه ها و نگرانی ها صحبت کنم، می خواهم از امیدها و شوق هایی که در آینده ملت ایران می بینم صحبت بکنم من فرزند کوچکی از این ملت بزرگ با یک تاریخ بسیار کهن هستم صحبت خودم را از یک حادثه می خواهم شروع کنم شما ملت بزرگوار ایران می دانید که من در حوادث بسیاری شرکت کردم حوادث تکان دهنده زیادی را دیدم اما می خواهم از یک حادثه تکان دهنده ای که اخیرا دیدم از آنجا کلامم را آغاز کنم حرفم را با شما آغاز کنم، من در این نه ماه گذشته دویست و پنجاه شهرستان رفتم چهل دانشگاه رفتم و در بین دانشجوها بودم در بین اساتید بودم با بسیاری از طبقات مختلف مردم صحبت کردم کارگرها را دیدم کشاورزها را دیدم فرهنگی ها را دیدم خانم های خانه دار را دیدم دانشجوها را دیدم دانش آموزها را دیدم روستایی ها و کشاورزها را دیدم همه را از نزدیک دیدم باهاشون صحبت کردم صحبتهای خیلی صمیمانه، در بسیاری از بازارها رفتم با مشتری ها صحبت کردم با مغازه دارها صحبت کردم کارخانجاتی را رفتم دیدم با صاحبان کارخانجات صحبت کردم با کارگرها صحبت کردم اما یکی از این حادثه ها برای من خیلی تکان دهنده بود و آن صحبت های پدر سه شهید بود که واقعا من را تکان داد این پدر شهید به من می گفت که آقای رضایی، من پنج تا فرزند دارم هر پنج تا بیکارند و حدود ششصد هزار تومان از بنیاد شهید می گیرم به اینها می دهم ، ده میلیون تومان هم تا حالا خرج کردم سه تاش لیسانس است و دو تاش فوق لیسانس است این را نمی خواهم بگویم چه کسی است و کدام شهر است اما واقعا این حادثه مرا تکان داد یعنی باید زندگی مردم ما اینطور باشد! یعنی در فقر و گرانی و بیکاری بسر ببرند این شایسته ملت ایران است ما با آن همه زحماتی که تا اینجا کشیدیم حتما این وضعیت شایسته ملت بزرگ ایران نیست و باید آن را ما تغییر بدهیم البته تنها این خانواده شهید نیست که با من صحبت کرد خانم دبیر معلمی با من صحبت کرد و روستایی ها صحبت کردند، رفتم بین کشاورزانی که داشتند کشت می کردند نشستم کنارشان باهاشون صحبت کردم و وضعیت فقر و بیکاری و گرانی مخصوصا با تحریم های اقتصادی هم که علیه ما وضع شده این خوب نیست باید یک فکری کرد فشار روی زندگی مردم بالاست مساله دوم، فساد، رشوه و تبعیض در اداره کشور از حد معمول خودش تجاوز کرده بالاخره در تمام دنیا یک درصدی از این مسائل وجود دارد اما در ایران تشدید شده هم فساد هم رشوه و هم تبعیض بین استان های مختلف ، مسائلی در اداره کشور ورود پیدا کرده که آن کارآمدی لازم را از اداره کشور گرفته، مسئله سوم که بسیار برای من مهم است سقوط ارزش پول ملی ماست پول ملی جز یکی از نوامیس، نمادهای بزرگ هویتی یک کشور است پرچم ، پول ملی، خود سرزمین، دین، مذهب، حاکمیت، اینها نمادهای اصلی هویت ملی ماست خب پول ملی ما در حال سقوط است می خواهند این پول را ساقطش کنند این نگرانی هایی است که ما داریم و باهاش مواجه هستیم خب قبل از اینکه من به راه حل ها بپردازم و قبل از اینکه وارد این بحث بشوم که خب چه کار باید کرد اولاً آیا اینها قابل حل است یا نه و بعد چه باید کرد، من باید اول، موضع سیاسی خودم را نسبت به نگاه به مسائل جامعه روشن کنم من هم با سیاه نمایی هایی که در کشور می شود مخالفم هم با کسانی که مردم را خواب می کنند و طوری حرف می زنند که انگار هیچ مشکلی در این کشور نیست هر دوی اینها به ما آسیب می زند واقعیت مطلب این است که ما در سیصد سال گذشته که هم در بعد سیاست و اقتدار ضعیف شدیم هم در بعد زندگی و اقتصاد، تا الان توانستیم یک قسمتی از این حلقه های مفقوده را که قدرت و اقتدار و سیاست و امنیت بوده در ایران درست کنیم امروز ایران یکی از مقتدرترین کشورهای دنیاست و در منطقه، ما اول هستیم موشک هایمان از چند هزار کیلومتر عبور می کند اما ما در گوشت و مرغ می مانیم در زندگی مردم ، ما دچار مشکل می شویم خب این بیانگر این است که ما به جای سیاه نمایی و به جای در حقیقت خواب کردن مردم، باید واقع بینی داشته باشیم یعنی این عدم توازنی که بین قدرت ، سیاست و امنیت دفاع با زندگی و اقتصاد و معیشت مردم به وجود آمده این فاصله را باید کم کنیم یعنی زندگی مردم را بیاوریم بالا، اقتصاد را بیاوریم در جای خودش در حقیقت قرار بدهیم ؛پس هدف ما کاملا روشن است یک عدم توازنی وجود دارد با حفظ این قدرت که امنیت را برای کشور ما به وجود آورده و کسی جرات حمله به ایران را ندارد و ما روی پای خودمان ایستاده ایم حالا باید زندگی ، اقتصاد، فرهنگ، هنر ، معماری و آن چیزی که مربوط به تمدن یک کشور می شود این را درست کنیم و آن جایگاه بین المللی خودمان را درست کنیم بیاوریم بالا و این توازن را در حقیقت، ما شکل بدهیم به وجود بیاوریم پس کاملا دید من روشن است من نه سیاه نمایی را قبول دارم نه خواب کردن ملت ایران را، چون ملتی که به خواب برود از توانایی هایش استفاده نمی کند ملتی که به خواب برود دغدغه ندارد نگران نیست اما آن کسانی که می آیند دغدغه ها و نگرانی ها را تبدیل به یاس و ناامیدی می کنند و نمی خواهند اجازه بدهند که ملت ایران با قدرت به آینده خودش حرکت بکند این را هم من قبول ندارم پس جایگاه تحلیلی 
من کاملا روشن است من واقع بینی را انتخاب کردم چرا؟ چون اگر ما به مشکلات اعتراف نکنیم راه حلی برای مشکلات پیدا نمی کنیم و اگر سیاه نمایی بکنیم یاس و ناامیدی را در این کشور، ما در حقیقت تشدید کردیم اما چه کار باید بکنیم؟ چند تا اشکال اساسی ، ما در اداره کشور داریم باید اینها را حل کنیم اگر آنها را حل کنیم حتما یک جهش بزرگ خواهیم داشت اولا مساله این است که سفره دولت و مردم از هم جداست دولتی ها یک سفره ای دارند مردم هم یک سفره ای دارند، دولت، نفت را می فروشد می آورد یا به کارکنانش می دهد یا سد و اتوبان می سازد مردم هم یک کشاورزی دارند یک شغلی دارند آن را می آورند سر سفره خودشان ، ما ان شاءالله این یک سفره درست می کنیم سفره ای که همانجایی که مردم خوراک و غذا می خورند دولتی ها هم همانجا غذا بخورند اگر مردم کمبود نان پیدا کردند کمبود گوشت پیدا کردند بلافاصله دولتی ها با خبر می شوند مسئله دوم ، مردم باید به اداره کشور برگردند ما چه آسیبی دیدیم چه زیانی دیدیم از اینکه مردم در انقلاب وارد شدند مردم در دفاع وارد شدند مردم در امنیت وارد شدند ، چرا مردم به اقتصاد نیایند؟ چرا مردم به فرهنگ نیایند؟ چرا فرهنگ را به دست خود مردم ندهیم؟ اقتصاد را به دست خود مردم ندهیم؟ اصلا دولت چه می خواهد پایش را گذاشته در فرهنگ کشور ؟ دولت چه می خواهد پایش را گذاشته در اقتصاد کشور؟
دولت باید آن نقش اصلی خودش را اداره بکند که به آن اشاره خواهم کرد، مسئله دیگری که موجب نگرانی است و باید راه حلی برایش پیدا کنیم این است که دوران سعی و خطا در کشور ما تمام شده ما دیگر نمی توانیم یک دولت دیگری بیاوریم یک سعی و خطای جدید انجام بدهیم اینجا آزمایشگاه که نیست اینجا اداره یکی از بزرگترین کشورهای منطقه با یک تمدن بسیار بزرگ است ما دوباره نمی توانیم هندوانه های باز نشده را بخواهیم بعد از خرید ، این را باز بکنیم فایده اش چه است؟ چه کار می شود کرد؟ ناچاریم دنبال روی کنیم و مدتهای زیادی وقت مان را در حقیقت از دست بدهیم، لذا من اخطار می کنم واقعا به همه فعالان سیاسی ، همه دوستانی که دلسوز این کشور هستند ، خود مردم عزیز ما، ما به دوران سعی و خطا و شعار دادن باید پایان بدهیم دیگر کشور ما تاریخ ما انقلاب ما نظام ما رهبری ما دیگر تحمل شعار دادن را ندارند، دیگر تحمل تست و سعی و خطای جدید ندارند که حالا یک بار دیگر بیاییم هندوانه ای را بخرید ببریم بعد تستش کنیم ببینیم این درست است یا درست نیست ما این هزینه ها را نمی توانیم، لذا توصیه می کنم که همه دست به دست هم بدهیم به جای اینکه همه با من باشند همه با هم باشیم، بیاییم برای رضای خدا همان وحدت کلمه ای که در ابتدای انقلاب و در جنگ بود انجام بدهیم، ما نگران وحدت نیستیم وقتی رهبری داریم وقتی قانون داریم خب بیاییم همه با هم باشیم چرا می خواهیم تلاش کنیم که همه با من باشند و راهی را برویم که با مشکلاتی در کشور در حقیقت مواجه بشوند، خب ما باید در حقیقت برنامه هایمان را بگوییم اما اجازه بدهید من یک مقدار باز تاخیر بیاندازیم در برنامه ها، بگویم که چرا من آمدم در صحنه؟ من باید اینجا این نکته را خدمت شما ملت عزیز بگویم که قریب بیست سال است که این دغدغه هایی که در ما و فرزندان ما و سربازان رهبر انقلاب به وجود آمد موجب یک تحرکی در ما شد، شروع کردیم به اینکه جلوی این خطرات را بگیریم، با هر سه تا دولت، ما همکاری کردیم در مجمع تشخیص مصلحت نظام تمام هم و غم مان را گذاشتیم که چشم انداز آینده ایران را روشن کنیم سیاست های اصل چهل و چهار را روشن کنیم، بگوییم که اقتصاد باید چگونه باشد تجارت باید چگونه باشد اینها را خدمت رهبر انقلاب ارائه کردیم ایشان اصلاح کردند راهنمایی کردند چند بار خدمت ایشان رفت آمد، به دولت های گذشته ابلاغ شد اما دستاورد خیلی کمی دولتهای گذشته داشتند اگر بسیاری از آن سیاستها عمل می شد و بسیاری از آن دلسوزی ها عمل می شد ما امروز باید خیلی جلوتر می بودیم و بسیاری از این مشکلات را نمی داشتیم خب وقتی که من امروز دویست و پنجاه تا شهرستان می روم پدری را می بینم که نگران آینده بچه هایش است جوانی را می بینم که می آید درگوشی به من می گوید آقای رضایی، من خسته شدم عزت من دارد شکسته می شود وقتی مادرانی را من می بینم که با تمام وجود ، رهبری را قبول دارند نظام را قبول دارند ولی نگران آینده بچه هایش است نوه هایش است خانه اش است اجاره اش مشکل پیدا شده وقتی معلمی را می بینم که با بیست سال سابقه ششصد هزار تومان حقوق می گیرد خب اینها چرا ، نباید در ما این انگیزه را به وجود بیاورد که کافی دیگه، در مقابل، با شعار دادن که نمی شود کشور را اداره کرد باید وارد عمل شد ، اگر من امروز وارد صحنه انتخابات شدم به این دلیل است حالا بعضی ها می گویند که شما بار دوم سوم تان وارد می شوید خب اگر این هشدارهایی که ما داده بودیم عمل می شد دلیلی نداشت من به صحنه بیایم خب ما که هشدار دادیم، در انتخابات قبل هم گفتیم از شاخص فلاکت صحبت کردیم بیکاری و گرانی را گفتیم اگر آنها عمل می شد ضرورتی نبود ما در صحنه بیاییم همین الان اخطارهایی که ما داریم می دهیم باز می بینیم متاسفانه به آنها توجه نمی شود من وظیفه خودم می دانم که خودم را در معرض انتخاب ملت بزرگ ایران قرار بدهم خب با وجود این مسائل باید ببینیم چه کار باید بکنیم اولین مسئله این است که دولت باید درست بشود اینکه یک تیمی بیاید یک تیمی برود مگر کم الان تیم آمده رفته، حداقل در بیست و چهار سال گذشته سه تا دولت آمده رفته هر سه تا دولت که آمدند رفتند با وجود اینکه از نظر افکار و خیلی از مسائل با هم تفاوت داشتند از بعد سیاست تفاوت داشتند اما رشد اقتصادی ایران در هر سه تا دولت حدود چهار درصد بود در هر سه تا دولت، ما تورم و گرانی را داریم در هر سه تا دولت، نقاط مشترکی داریم البته شما می دانید من هیچ گاه در برخوردهای سیاسی ام از تخریب دیگران ،پلکانی برای رسیدن به قدرت استفاده نکردم البته کیس خاصی را هم نمی خواهم محکوم کنم، می خواهم وضع موجود را بگویم وضع موجود، برآیند همه عملکرد همه این دولتها و مجلس بوده که تا الان ما به این نقطه رسیدیم خب پس باید یک فکر اساسی بکنیم وگرنه یک تیم برود یک تیم بیاید اگر یک کار اساسی نشود چه کار می شود کرد؟اولین مسئله ای که هست این است که ما بایستی در مساله دولت، یک تغییر اساسی بدهیم یعنی اسمش را من گذاشتم نوسازی دولت، هم در ساختار دولت هم در کارکرد دولت هم در رفتار دولت هم در رابطه با مدیریت دولت، هر چهار بعد را باید عوض کرد رفتار دولتی ها با مردم خوب نیست ساختار دولت یک ساختار پادگانی است که رضاشاه در تهران درست کرده تمام اختیارات را از استانها گرفته آورده در تهران گذاشته، اصلا استانها و مردم عظیمی که در سراسر کشور هستند قدرت برنامه ریزی برای خودشان ندارند مساله بعد، کارکرد دولت است دولت نباید خودش را رقیب مردم بداند دولت باید اجازه بدهد مردم کار کنند ، آن را حمایت کند هدایت کند کارکرد دولت است، مساله سوم، مدیریت است مدیریت در هر کشوری چند تا سطح دارد یکی سطح اجرایی است مثل کاری که در شهرداری ها، اتوبان درست می کنند برج درست می کنند این را ما می گوییم سطح اجرایی اداره کشور و ان شاءالله در دولت ما ، اختیارات وسیعی ، من به شهرداری ها و شوراهای شهر و روستا می دهم و از مردم هم خواهش می کنم که به طور جدی در انتخابات شوراها شرکت کنند ، ما اختیارات محلی را در اداره شهرها می آییم می دهیم به شوراهای شهر، یعنی آب و برق و تلفن و همه اینها را می دهیم به شوراهای شهر، اما این سطح اجرایی می شود ، یک سطح عملیاتی داریم که متاسفانه در کشور ما نیست یعنی ایالت های اقتصادی وجود ندارد لذا مدیریت عملیاتی که بین سطح اجرایی با سطح راهبردی است این الان وجود خارجی ندارد یعنی به صراحت عرض می کنم شهرهای ما بی صاحبند در اقتصاد، استان های ما در اقتصاد بی صاحبند، در بعد امنیت، صاحب دارند در بعد انتخابات ، صاحب دارند در بعد تظاهرات صاحب دارند در بعد مسائل سیاسی ، صاحب دارند اما در بعد اقتصاد، کشور در سطح شهرها و استانها ، صاحب ندارد من یک مثال دیگری برای شما بزنم که این هم در جریان باشید در یکی از همین شهرهایی که من رفتم یک خانواده ای را من دیدم که شاید کمتر از چهل متر محل زندگی این خانواده بود اینجا کجاست؟ اینجا آغاجاری است یعنی جایی که روی ثروت عظیم نفت خوابیده است خب در این رابطه اگر ما ایالت های اقتصادی را درست کنیم حالا منابع طبیعی مثل نفت و گاز، این در اختیار دولت مرکزی است بله اما اگر ما اختیارات اقتصاد، کشاورزی، صنعت ، تجارت را به خود مردم بدهیم خود مردم صاحب اداره کشورشان بشوند و مشارکت جدی داشته باشند این طور نخواهد بود که این مشکلات پیدا بشود دوم مساله مدیریت عملیاتی ، اما مساله سوم که از همه اینها مهمتر است مدیریت راهبردی کشور است ملت عزیز ، شما شاهد بودید در یکی از همین دوره ها، زمانی که اصلا خطر تحریم وجود نداشت درهای نطنز را بستند و در شرایطی که کشور تهدید می شد گفتند کشور ایران تهدید نمی شود و نیامدند جدی بگیرند تحریم های اقتصادی را، آخر این چه تشخیصی است که ما در اداره کشور می دهیم؟ یک جایی باید با تمام قدرت جلو برویم نمی رویم ، یک جایی باید احتیاط کنیم مراقبت کنیم ماجراجویی نکنیم خب این را رعایت نمی کنیم این ربطی به ساختن اتوبان و سد و اینها ندارد این را ما اسمش را می گذاریم مدیریت راهبردی کشور، یعنی دولت مرکزی را ما مدیریت راهبردی را بهش می دهیم این کارهای اجرایی را می گیریم می دهیم به سطح استانها و مدیریت شهری که تمام فکر و ذکر مدیریت مرکزی کشور یعنی در سطح قوه مجریه برود به سمت اینکه تشخیص های درست داشته باشد چشم انداز را دنبال کند رصد داشته باشد مسائل بین المللی کشور را حل کند تعاملات کشور را در حقیقت حل کند، این می شود نوسازی در دولت، پس ما یکی از برنامه هایمان ، نوسازی در دولت است بیشتر از بحث مدیریت است، ساختار را درست می کنیم کارکرد را درست می کنیم رفتار را درست می کنیم مساله دوم، مساله فرهنگ است فرهنگ هم باید متحول بشود فرهنگ اگر متحول نشود ما نمی توانیم با هم زندگی کنیم، آخر این شد زندگی کردن که سران قوای کشور نمی توانند با هم تعامل داشته باشند! فرهنگ زندگی را باید در سیاست، ما درست کنیم تا به طبقات پایین جامعه برسیم، وقتی که دولتمردان ما همدیگر را تضعیف می کنند نمی توانند در کنار هم باشند چه انتظاری داریم که کف خیابان ، اگر دو تا ماشین تصادف کرد اینها نیایند بیرون و به قصد کشت ، همدیگر را نزنند مگر نمی گویند الناس علی دین ملکوهم، خب ما باید واقعا اخلاق را به سیاست برگردانیم ادب و تواضع را برگردانیم، مشورت کردن را برگردانیم ، من ان شاءالله در دولتی که تشکیل می دهیم تحمل پذیری و گفتگو را و مشورت کردن را به طور جدی در همه ارکان دولت برقرار می کنم و به وجود می آورم، مسئله سوم که من به دنبالش هستم برنامه های اقتصادی است که بسیار مفصل است فقط اشاراتی به آنها خواهم کرد اولین مسئله، تحول در کشاورزی ایران است عزیزان من ،امنیت غذایی ما باید طوری درست بشود که هر خانواده ای تا پنج سال آینده را که فکر می کند از نانش مطمئن باشد از گوشتش مطمئن باشد زمانی این کار صورت می گیرد که کشاورزی که بسیار بنای مهمی دارد از این نظر درست برنامه ریزی بشود ما یارانه سبز می دهیم تمام کشاورزانی که بخواهند از حالت سنتی به حالت پیشرفته دربیایند مکانیزه بکنند، همه کسانی که کارخانجات تبدیلی را بیاورند کنار کشاورزها بگذارند و باعث رونق کشاورزی بشوند آنهایی که بخواهند اصلاح بذر و خاک و دام را انجام بدهند ما بهشان یارانه می دهیم اسمش را گذاشتیم یارانه سبز، بیمه کشاورزان را بهش می رسیم تامین اجتماعی کشاورزان و زارعین را بهش خواهیم رسید یعنی روستاها و کشاورزان که از شهرهای کوچک به عمق روستاها که ما حرکت کنیم از شهرهای کوچک به عمق معمولا مبنای شان کشاورزی است حالا صنعت کشاورزی و خود کشاورزی را که حدود پنجاه درصد جامعه ما می شود امنیت غذایی کشور ما را هم حل می کند، از خروج بسیاری از ارزها و پولهای بین المللی از کشور هم در حقیقت جلوگیری می کند، مساله دوم مسئله کسب و کارهای خانگی است من برای پنج میلیون خانوار کسب و کارهایی تعریف کردیم که از بانوان گرفته دانشجویانی که تازه فارغ التحصیل شدند در داخل خانه هایشان، کارگاه هایی به اینها می دهیم از درست کردن وسایل کامپیوتری ، تلویزیون گرفته که در سنگاپور و تایوان و کره جنوبی و چین و بسیاری از کشورها این ال سی دی هایی که ما می بینیم و بهش نگاه می کنیم از تو خانه های تایوانی ها درست شده چطور بانوان ما مردان ما زنان ما و دانشجویان ما نمی توانند در همان محل خودشان حداقل با چهار پنج ساعت کار کردن، یک درآمد قابل توجهی داشته باشند، کسب و کارهای خانگی را برای پنج میلیون درست کردیم بانکی به نام بانک مردم درست می کنیم که به مردم وام می دهد اما سودش را دولت می پردازد فشاری روی زندگی مردم به وجود نمی آید مرحله دوم یارانه ها که شصت و پنج هزار تومان است این را وارد تولید و سرمایه گذاری می کنیم با دست خود مردم یعنی پول می رود به حساب مردم واریز می شود این شصت و پنج هزارتومان دومی دیگر ضد تورمی است این دیگر سکه داغ ما بهش نمی گوییم این سکه های در حقیقت خنک بهش می گوییم که باعث تولید و کشاورزی می شود و اشتغال می شود، صنعت را رونق می دهد بخشی از این یارانه ها باعث اشتغال مردان و زنان همان خانواده هایی می شود که امروز یارانه می گیرند ولی بیکار هستند در حقیقت ما می گوییم با یک تیر دوتا نشان خواهیم زد. مساله سوم نوسازی صنایع ایران ، عزیزان من این طوفان کالاهای چینی که آمده و وارد اقتصاد ایران شده آسیب بسیار جدی زده، کسب وکارها را ما آنقدر حمایت می کنیم تقویت می کنیم هر کسب و کاری که ظرف سه سال بتواند کل دستگاه هایش را نوسازی کند من هیچ مالیاتی از آنها نمی گیرم. تا رقابت ایران بتواند در بازارهای بین المللی در حد علاء خودش باشد چون ما اگر کالاهایمان رقابت پذیر نباشد نمی توانیم در صحنه اقتصاد دنیا در حقیقت پیشرفت بکنیم و آنها می آیند بازارهای ما را می گیرند و بیکاری را در کشور در حقیقت دامن خواهند زد پس مساله رسیدگی جدی به صنعت کشور و رقابتی کردن آن مهم است. نکته آخر اینکه اقتصاد ، در بعد اقتصاد عرض می کنم اقتصاد ما یک ستون بیشتر ندارد یک ساختمان هفتاد و هفت طبقه را شما توجه بفرمایید به جای اینکه ده تا ستون زیر این باشد فقط یک ستون زیر اینست حالا اگر یک آدم قلدری هم مثل آمریکا پیدا بشود و این را یک تکان بده، تمام اسباب و اثاثیه مردم می ریزد کف اتاق ، مثل الان، ما ده ستونه می کنیم اقتصاد ایران را، یعنی از کشاورزی استفاده می کنیم، صنعت استفاده می کنیم، در حقیقت توریسم استفاده می کنیم ده تا شهرک کشاورزی درست می کنم در ایران ، سه تا شهرک سلامت درست می کنم و شهرهای توریستی را در ایران به وجود می آوریم که تنها ما متکی به در حقیقت نفت نباشیم در بعد معدن، حتماً معدن ایران را از این حالت خام فروشی بیرون می آوریم، معدن ایران باید تبدیل به تولید فرآورده های قابل صدور و با درآمد خیلی بالا باشد، اینها مجموعه مسائلی است که در مساله اقتصاد وارد می کنیم اما در رابطه با سیاست خارجی، سیاست خارجی ما سی و خرده ای سال تجربه گران قیمتی پشت سرش است از افراط و تفریط آن را باید بیاوریم بیرون، آمریکایی ها دارند در مذاکرات هسته ای وقت کشی می کنند. نه می گویند ما می خواهیم جمهوری اسلامی را براندازی کنیم نه وارد یک برخورد شفافی مثل آقای بوش می شوند، لذا نیات خودشان را پشت یک سری الفاظ ظاهرپسند پنهان کردند ما آمریکا را بر سر یک دو راهی قرار می دهیم اگر با جمهوری اسلامی می خواهد کار بکند خب یا علی بفرما پیشنهاداتش چی. فهرست مذاکراتش چی و شرایطی که ایران دارد برای شرایط ایران چه جوابی می خواهد بده، این شفاف نیست، آمریکایی ها باید تعهد بدهند که اگر زمانی مذاکرات با شکست مواجه شد، حق حمله به ایران را ندارند، مثل بعضی از کشورهای دیگر نباید بکنند ما تجربه دنیا را باید داشته باشیم. پس باید مشخص بشود اگر می خواهند وارد براندازی جمهوری اسلامی بشوند خب چرا می خواهند با پنبه سر برند به صراحت باید بگویند ما چکار می خواهیم بکنیم. این دو راهی قرار دادن آمریکایی ها ، فضا را برای ما باز می کند که از وقت کشی جلوگیری کنیم، آنها ما را تحریم های شدید کردند دارند زمان را هم از ما می گیرند مگر می شود این طور،‌این حتماً باید تغییری ما در مذاکرات بدهیم من مذاکرات را جدی می گیرم یک تیم کارشناس بسیار قوی ، یعنی قویترین دیپلمات های ایران را من در این رابطه بکار می گیرم و ان شاء الله مساله هسته ای کشور را حل خواهیم کرد از اینجا ما عبور می کنیم و جلو می رویم آن تعبیری را که من گفتم استراتژی قیچی را ما در پیش می گیریم و این مانع را می بریم و در حقیقت جلو می رویم در سیاست خارجی ام، ما به مقاومت من معتقدم، من به ایستادگی معتقدم، ایستادگی منطقی، ایستادگی عقلایی، به همین دلیل است که ما با یک دست ایستادگی ، با دست دیگر پیشروی، ایستادگی در سیاست و ارزش ها و پیشروی در اقتصاد و فرهنگ، بدون این دو نمی توانیم پیش برویم، کسانی که ایستادگی را منهای پیشروی فرهنگی اقتصادی دنبال می کنند به جایی نخواهند رسید یک کوچه بن بست. کسانی که پیشروی در فرهنگ و اقتصاد را دنبال می کنند اما از ایستادگی خبری نیست و هویت ملی ما را و هویت انقلاب را می خواهند بفروشند این هم یک پرتگاه خطرناکی است. ما نه به کوچه بن بست می رویم و نه به پرتگاه می رویم ما مسیر پرقدرت ملت ایران را در سیاست خارجی ادامه می دهیم من معتقدم آنقدر اهرم های بزرگی در داخل و خارج داریم که می توانیم از مشکلات عبور کنیم به همین دلیل اولین کاری که خواهم کرد اتحادیه آسیای جنوب غربی را بین سران کشورهای منطقه درست می کنم همه را دعوت می کنیم در ایران و در کشورهای منطقه این اتحاد را درست می کنیم در اروپا این اتفاق افتاده در آسیا این اتفاق افتاده و در بسیاری از دنیا یک اتحادیه ای بوجود آمده که صلح و امنیت و توسعه و همکاری های اقتصادی را رونق می دهیم و با این کار از منازعات جلوگیری می شود و ان شاء‌الله به منازعات در کشور ما پایان خواهیم داد من در پایان صحبت هایم با ملت ایران عهد می بندم که حق آن را به آنها برگردانم حق بانوان، حق کشاورزان ، حق کارگران ، حق جوانان عزیز و برومند کشور، معلمین، بازنشستگان مظلوم و محروم ما، امیدوار هستم که به فضل پروردگار متعال همان عهدی که رسول خدا با جوانمردان مکه بستند که قبل از نبوت ایشان ، که از حق مردم دفاع کنند ما هم چون ولکم فی رسول الله اسوه حسنه هستیم و به دنبال ایشان هستیم من هم عهد می بندم با شما ملت عزیز ایران که حق شما را به شما برگردانیم چه از ناحیه دولت و حکومت و چه از ناحیه جامعه و چه از ناحیه خودتان که بتوانیم انشاء الله این حرف هایی را که با شما زدیم آنها را عملیاتی بکنیم نمی توانم از شوقی که این روزها توی دل من افتاده برای شما صحبت نکنم عزیزان من، من نمی دانم این چه سریست که شروع انتخابات امسال و تبلیغات رسمی مصادف شده با سوم خرداد و مصادف شده با میلاد با سعادت حضرت علی بن ابی طالب ، چون شما می دانید مردم عزیز ، آزادسازی خرمشهر یک حماسه بزرگی بوده، امسال هم حماسه سیاسی را رهبر انقلاب گفته و این دوتا روی هم افتاده، دوم اینکه ما عملیات آزادسازی خرمشهر را با رمز یا علی بن ابیطالب انجام دادیم، سی و یکسال بعد آن فتح بزرگ مصادف شده با میلاد با سعادت علی بن ابی طالب آیا در این حکمتی نیست آیا این نشان نمی دهد که ما باید به آینده امیدوار باشیم آیا این نشان نمی دهد که باید با شوق و با امید و با نشاط نسل جوان امروز را که نسل سوم و چهارم انقلاب اند به صحنه بیاوریم ضمن اینکه مشکلات خودشان را حل می کنند ان شاء الله مشکلات بزرگ کشور را هم حل کنند. لذا من بعد از امید به خدای متعال و عنایات امام زمان و رهنمودهای رهبر انقلاب آن انرژی که وارد صحنه خواهم کرد انرژی جوانان این کشور است که یک بار دیگر ثابت خواهیم کرد که همان طور که ملت ایران در سیاست و دفاع و امنیت شکست ناپذیر است در اقتصاد و فرهنگ هم شکست ناپذیر است. به امید آن روزهای افتخار آفرینی که در جلوی روی ملت ایران هست، به امید افتخارات بزرگ و السلام علیکم و رحمه الله وبرکاته، افوض امری الی الله

یک شنبه 5 خرداد 1392  11:16 AM
تشکرات از این پست
Rezavarseh shokraneh seeedmortezamosavi farshon bolbolz ebrahim_67 aligh1372 kavosh
mey212
mey212
کاربر برنزی

متن مصاحبه دکتر جلیلی با گفتگوی ویژه خبری

متن مصاحبه دکتر جلیلی با گفتگوی ویژه خبری

منتخب مردم باید از همان فردای روز انتخابات وارد ایجاد حماسه اقتصادی شود
در عرصه فرصت‌ها نیز باید بتوانیم تمام فرصت‌های کشور را به موقع و درست هدایت کنیم؛ ساختار اجرایی کشور باید به گونه‌ای باشد که ظرفیت‌های نهفته کشور در حوزه نرم‌افزار و سخت افزار آزاد شود. بعضاً الان شاهدیم که در حوزه اقتصاد، آحاد جامعه بیشتر نگرانند که اگر بخواهند ظرفیتی را اجرا کنند، ساختار اجرایی کشور مانع آنهاست.
به گزارش ستاد حیات طیبه و به نقل از فارس، سعید جلیلی نامزد انتخابات یازدهم ریاست‌جمهوری در اولین برنامه تلویزیونی خود، درحالی که مهمان گفت‌وگوی ویژه خبری بود، در پاسخ به این سؤال که چرا در دقیقه ۹۰ وارد عرصه انتخابات شدید، اظهار داشت: به هر حال عرصه ریاست‌جمهوری عرصه مهمی است و وظیفه سنگینی بر عهده رئیس‌جمهور است.

نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه کسانی که وارد این عرصه می‌شوند باید شناخت کافی از وضعیت کشور داشته باشند، تصریح کرد: باید دید این افراد چه ظرفیتی دارند که وارد این عرصه شده‌اند و به دلیل اینکه یک عرصه رقابت است باید دید چه افراد دیگری حضور دارند و با یک نگاه تکلیف‌مدارانه وارد شد.

وی افزود: اگر افراد دیگر قوی‌تر و جدی‌تر بودند و این وظیفه را به شکل بهتری می‌توانند انجام دهند این وظیفه ساقط می‌شود در غیر این صورت تکلیف قطعی است.

جلیلی با بیان اینکه فردی که وارد این عرصه می‌شود باید با قدرت حضور پیدا کند، افزود: شناخت من از کشور با توجه به حوزه کاری که در آن هستم موجب شد برای خود این تکلیف را قطعی بدانم.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم در پاسخ به سؤالی درباره برنامه‌های اقتصادی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین کارویژه‌های رئیس‌جمهور پرداختن به موضوع اقتصاد است و از مهمترین انتظارات و سؤالات مردم این است که در حوزه اقتصاد چه اتفاقی رخ بدهد. در واقع منتخب مردم پس از حماسه سیاسی روز انتخابات باید از فردا وارد ایجاد حماسه اقتصادی شود.

وی اضافه کرد: در عرصه اقتصادی ظرفیت‌های خوبی به لحاظ بررسی‌ها و قوانین داریم و اسناد بالادستی نیز فراوان است.

جلیلی بر همین اساس به سند چشم‌انداز ۲۰ ساله، سیاست‌های نظام و برنامه ۵ساله اشاره و تصریح کرد: قوانین مجلس نیز مثل هدفمندی بسیار مهم هستند، اصل ۴۴ و بودجه سالانه نیز از ظرفیت‌های عمومی است که خود این موارد یک فرصت برای ایجاد حماسه اقتصادی به شمار می‌رود.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه یک مجموعه کار کارشناسی انجام و مسیر قانونی طی شده است، افزود: کسی که در این عرصه وارد می‌شود باید این موضوع را مطرح کند که چگونه می‌خواهد اجرا نماید چرا که در بحث اقتصادی برنامه‌ها و سیاست‌های کلی وجود دارد اما متأسفانه بعضاً اجرا نشده است.

وی با تأکید بر اینکه کسی که در این عرصه می‌آید باید برنامه اجرایی خود را مطرح کند، یادآور شد: باید به بحث تورم، اشتغال و هدفمندی یارانه‌ها که موضوع اساسی است پرداخته شود و سؤال اینجاست که چگونه انجام دهیم.

جلیلی با تأکید بر اینکه حوزه اقتصاد حوزه فرصت‌ها و تهدیدهاست، گفت: برخی تهدیدها در حوزه اقتصادی از بیرون به کشور متوجه شد و برخی هم داخلی هستند.

وی ادامه داد: باید بتوان این تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد، گفت: باید برای آنها برنامه‌ریزی صورت گیرد.

جلیلی با بیان اینکه یکی از بحث‌هایی که سال‌ها در کشور مطرح بوده است قطع وابستگی به نفت است، افزود: قرار بود در پایان برنامه چهارم این امر محقق شود و اگر خوب اجرا می‌شد شاید برخی موارد در عرصه تحریم در موضوعاتی مثل نفت عملاً منتفی بود.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم با گفت: تصور نمی‌کنم هیچ یک از کاندیداها در صدد منکر شدن این موضوعات باشند؛ باید آنچه قانون شده و سند بالادستی است امروز به خوبی اجرا شود و در مرحله آسیب‌شناسی نیز آسیب‌های آن را برطرف کرد.

وی با تأکید بر اینکه یکی از بحث‌های اساسی در برنامه دولت باید سامان دادن در ساختار اجرایی در حوزه اقتصادی باشد، گفت: یکی از خدمت‌ها این است که ساختار اجرایی، اداری ما در حوزه اقتصاد با ظرفیت‌ها و شرایط امروز چه به لحاظ تهدید و چه فرصت متناسب شود.

جلیلی با بیان اینکه برخی توطئه‌ها از سوی دشمن وجود دارد، ‌افزود: ساختار ما باید یک ساختار قوی باشد تا پاسخگوی آن شود و تمام ظرفیت‌ها و فرصت‌های کشور را به خوبی مدیریت و هدایت کرد.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم بر همین اساس یکی از ظرفیت‌های خوب کشور را در عرصه اقتصادی فرصت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری دانست و گفت:‌آحاد جامعه که می‌خواهند در عرصه اقتصاد فعالیت کنند باید ساختار اجرایی، اداری آنها را به جلو ببرد نه اینکه برعکس باشد چرا که در حوزه اقتصاد مردم بیشتر نگران این مسئله هستند که اگر ظرفیتی به کار ببرند این ساختار مانع آنها باشد و در واقع نباید اینگونه شود.

جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ‌حدود ۱۰ سال پیش یکی از وزرا در تلویزیون علت واردات بنزین را اینگونه عنوان کرد که صرفه اقتصادی نداریم که همین موضوع یک مجرا و بستر برای تحریم بنزین شد اما با ظرفیت‌هایی که ایجاد شد به گونه‌ای عمل کردیم که نه تنها بنزین را برای خود در کشور مهیا کردیم بلکه صادرات هم داشتیم.

جلیلی در ادامه با بیان اینکه ما ظرفیت‌های خوبی در تولید داخلی داریم و ساختار اجرایی اقتصاد باید اصلاح شود تا راه تولید نیز باز شود ادامه داد: یکی از ضرورت‌های اقتصاد این است که باید ساختار اجرایی، اداری ما در این حوزه متناسب با شرایط باشد به گونه‌ای که بتواند پاسخگوی تهدیدات باشد.

نامزد انتخابات یازدهم با طرح این پرسش که آیا مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌هاست یا مسائل داخلی، تصریح کرد: ممکن است به خاطر برخی تحریم‌ها به اقتصاد کشور شوک وارد شده باشد اما اگر بتوان آنها را مدیریت کرد به گونه‌ای که تبدیل به فرصت شود برای این بحث‌ها برنامه‌ای صحیح داشته باشیم.

وی با تأکید بر اینکه نباید زمان را از دست داد و باید با نگاه جامع تدابیری را بیاندیشیم خاطرنشان کرد: یک راهبرد صحیح در عرصه اقتصاد، اقتصاد مقاومتی است.

وی با بیان اینکه ما سال گذشته با همه فشارها حدود ۵۲ میلیارد دلار واردات داشتیم در حالی که صادرات غیر نفتی ما حدود ۴۱میلیارد دلار بود، افزود: در واقع می‌بینیم که تنها ۱۱میلیارد دلار اختلاف وجود داشت که مجبور به استفاده از فروش نفت شدیم. از این رو یکی از این عرصه‌های فشار حوزه نفت است که ما باید اقتصاد بدون نفت را رقم بزنیم.

جلیلی ادامه داد: بحث دیگر فشارهایی است که در عرصه صادرات علم و فناوری وارد می‌شود در حالی که ما نیروهای تحصیل کرده و متخصصی داریم که اگر پای کار بیایند می‌تواند به تولیدات دانش‌بنیان معطوف شود.

نامزد انتخابات یازدهم به لزوم فعال شدن ظرفیت ترانزیت و استفاده حداکثری از ظرفیت آن برای ایجاد فرصت اشتغال و درآمد اشاره کرد.

وی در خصوص بحث عدالت خاطرنشان کرد: عدالت و پیشرفت با هم مرتبط هستند و طبق فرمایش امام علی(ع) در عدالت است که پیشرفت شکل می‌گیرد. از این رو باید به این مسئله باور داشت.

جلیلی به لزوم فراهم شدن فرصت‌های برابر برای آحاد جامعه اشاره کرد و گفت: اگر آحاد جامعه احساس تبعیض نکنند حتماً پیشرفت به دنبال آن می‌آید.

نامزد انتخابات یازدهم بر همین اساس با تصریح بر اینکه عدالت را می‌توان در سه حوزه اقتصاد مورد توجه قرار داد، خاطرنشان کرد: مرحله اول مرحله تخصیص منابع است که باید بر مبنای عدالت باشد؛ مرحله دوم عدالت در عرصه تولید و مرحله سوم عدالت در عرصه مصرف است.

وی با بیان اینکه زمانی دولت خودش انحصاراتی داشت که باعث می‌شد فرصت‌های اقتصاد به خوبی توزیع نشود، یادآور شد: البته در حال حاضر وضع بهتر شده است اما در بخش خصوصی نیز برخی انحصاراتی وجود دارد که بر خلاف عدالت است.

جلیلی به لزوم اجرای عدالت در عرصه فرهنگ اشاره کرد و تصریح کرد: عدالت رسانه‌ای نیز موضوعی است که باید به آن توجه شود چرا که در عرصه رسانه سهم شهرستان‌ها و استانها بسیار اندک است. بنابراین ما به یک عدالت ساختاری نیازمندیم.

نامزد انتخابات یازدهم با اشاره به پرونده سه هزار میلیاردی و بحث‌هایی که در یک سال گذشته به دلیل فشارهای اقتصادی منجر شد، ادامه داد: اگر در سازوکار اقتصادی بتوان با سازوکار خود آن عرصه کار را پیش برد از بسیاری مفاسد جلوگیری خواهد شد.

وی بر همین اساس با تأکید بر اینکه در موضوع فساد سه هزار میلیاردی اول خود دولت باید مدعی باشد قبل از اینکه یک نهاد نظارتی مدعی شود خاطرنشان کرد: حتی خود بانک مرکزی و بانک‌های عامل باید در این زمینه مدعی باشند.

جلیلی با اشاره به ۷۰هزار میلیارد تومان معوقات بانکی ادامه داد: این ۷۰هزار میلیارد تومان رقم قابل توجهی است.

وی با بیان اینکه یکی از بحث‌های اساسی که ما در دبیرخانه دنبال می‌کردیم این بود که این ۷۰هزار میلیاردی که امروز از آن بحث می‌کنیم حدود ۱۱٫۴میلیارد تومان آن دست ۶ نفر است،‌ افزود: اگر بخواهیم این رقم را کوچکتر کنیم باید گفت که آن شش نفر اول نزدیک ۳۷۰۰میلیارد در اختیارشان بود. چیزی که برابر یارانه‌ای است که در سال در یک ماه به ۷۰میلیون نفر داده می‌شود و از سوی دیگر این ۶ نفر در کار تولیدی هم نیستند و آن وقت می‌گوییم که نقدینگی زیاد شده است.

جلیلی با اشاره به ایجاد سامانه‌ها و مراکز اطلاعات اقتصادی به جلساتی در دبیرخانه شورای امنیت و کلید خوردن این مسائل اشاره کرد و گفت: پورتال ارزی و سامانه سنا برای صرافی‌ها و پورتال تجاری و سامانه اقتصادی از مسائلی بود که کلید خورد و بخشی از آنها به نتیجه رسیده است.

نامزد انتخابات یازدهم با تأکید بر اینکه تقاطع این سامانه‌ها مانع از ایجاد فساد می‌شود، اضافه کرد: اگر این مسائل ایجاد شده بود مفاسدی از جنس ۳هزار میلیارد بروز نمی‌کرد و می‌توان با این سازوکار جلوی مفاسد را گرفت.

وی در پاسخ به سؤال مجری برنامه که از جلیلی در خصوص اظهارات اخیرش در زمینه گفتمان اسلام ناب پرسید، پاسخ داد: اندیشه دینی موجب حیات می‌شود و انقلاب اسلامی نیز برگرفته از این تفکر است؛ ایمان یک باور نیست بلکه یک تجربه نیز هست و ما هرچه به این ایمان نزدیکتر شده‌ایم موفقیت‌های بسیاری به دست آوردیم.

جلیلی بر همین اساس به عرصه اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: روز گذشته سالگرد فتح خرمشهر بود؛ با وجود اینکه تمام دنیا در مقابل ایران ایستاد اما ایران وارد دفاع شد و حتی یک وجب از خاک خود را هم از دست نداد و در واقع این گفتمان اسلام ناب بود که توانست این پیروزی را برای ما به ارمغان آورد و امروز بعد از ۲۵ سال دیگر کسی نمی‌تواند نگاه طمع به ایران داشته باشد.

جلیلی تأکید کرد: بر اینکه این گفتمان می‌تواند در حوزه فرهنگ، اقتصاد و سیاست‌خارجی نیز برای ما ظرفیت ایجاد کند.

نامزد انتخابات یازدهم در پاسخ به سؤال مجری که از وی پرسید رابطه دولت شما با آمریکا در کشورهای منطقه چگونه خواهد بود، اظهار داشت:‌سیاست خارجی در هر کشوری به مثابه یک پارادایم است که اصول، اهداف و منافعی دارد که در این چارچوب قرار می‌گیرد.

وی افزود: بر اساس نقاط مشترک سیاست‌ خارجی کشورها می‌تواند زمینه تفاهم و نقاط افتراق نیز می‌تواند موجب تهدید باشد و تقابل ایجاد کند لذا از مهمترین ظرفیت‌های ما گفتمان اسلام ناب است که برای کشورمان تولید اقتدار و عزت داشته است.

جلیلی ادامه داد: ‌این که گفته می‌شود در موضوع حل مشکل سوریه باید ایران در ژنو ۲ شرکت کند نشان‌دهنده این است که آنها می‌دانند اگر ایران نباشد این موضوع حل نمی‌شود.

وی تصریح کرد: عرصه سیاست خارجی عرصه رویارویی اراده‌هاست و کسی نمی‌تواند در بسیاری از موضوعات بین‌المللی و منطقه‌ای ظرفیت‌های ایران را انکار کند.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم در عین حال به حضور ایران در مقابل ۶ کشور اشاره کرد و گفت: این شش کشور در مقابل ایران عقب‌نشینی می‌کنند و این ناشی از همان گفتمان انقلاب اسلامی است.

وی با تأکید بر اینکه مزیت نسبی سیاست خارجی ما در این است که در برابر چند قدرت استعمارگر بایستد یادآور شد: آنها می‌خواهند انحصاراتشان حفظ شود و ما می‌خواهیم آنها را بشکنیم چرا که در این صورت می‌توانیم در علم و مسئله هسته‌ای پیشرفت کنیم.

جلیلی با تأکید بر اینکه ما در سیاست خارجه فرصت‌ها و ظرفیت‌های بسیاری داریم افزود: ما با ۱۲۰ کشور جهان که جنبش عدم تعهدها را تشکیل می‌دهند نقاط مشترک زیادی داریم که همین مسئله فرصت‌های زیادی را برای ما ایجاد می‌کند.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم در پاسخ به این سؤال که آیا شما نفت‌ها را می‌پذیرید و به مخالفان خود گوش خواهید داد،‌گفت: یکی از بحث‌های گفتمان اندیشه دینی و آموزه‌های مهم دینی این است که کسی که در مقام مسئولیت قرار می‌گیرد گوش شنوا برای مردم داشته باشد.

وی اضافه کرد: از این منظر به مردمی که نه تنها رأی دادند و پشتیبانی کردند بلکه بیشترین فداکاری را در این عرصه داشته‌اند باید دید که چه می‌خواهند و این در واقع گفتمان دینی است و باید در بین کارگزاران نظام اسلامی به عنوان یک وظیفه جاری و ساری باشد.

جلیلی در عین حال به نظام و دولت پاسخگو اشاره کرد و یادآور شد: باید در این مسئله شاخص وجود داشته باشد.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم افزود: باید نخبگان را در بحث‌های کلان کشور مشارکت داد و اینگونه نیست که یک دولت ادعا کند در همه عرصه متخصص است.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه قانونگرایی را تا کجا ادامه می‌دهید و آیا از روی نزدیکان خود رد می‌شوید، گفت: این یک بحث بدیهی است چرا که قانون باید فصل‌الخطاب باشد.

جلیلی بر همین اساس به مقام ولایت فقیه به عنوان فصل‌الخطاب اشاره کرد و گفت: بعد از آن خود قوانین است که تعریف شده و طبیعی است که باید آنها را انجام داد و نباید برای برخی گارانتی ضمانی باشد و همه باید مساوی باشند.

یک شنبه 5 خرداد 1392  12:15 PM
تشکرات از این پست
Rezavarseh shokraneh ebrahim_67
mey212
mey212
کاربر برنزی

پاسخ به:متن کامل مصاحبه دکتر غرضی با جام جم

متن کامل  مصاحبه دکتر غرضی با جام جم

غرضی در شبکه جام جم:
شعارم 1+55 است/اولویتم مبارزه با تورم است
اولین گفتگوی سیدمحمد غرضی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در شبکه جام جم آغاز شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سیدمحمد غرضی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در شبکه جام جم و در اولین برنامه انتخاباتی خود در رسانه ملی، در ابتدای سخنانش با اشاره به نوسانات دلار از زمان قاجاریه تا زمان دولت نهم و کاهش مداوم ارزش ریال گفت: تورم و رشد بی رویه آن باعث کاهش قدرت سیاسی و اقتصادی کشور می‌شود و ملت ایران طی صد سال گذشته این تورم را تحمل کرده است.

وی افزود: من عرض می کنم که شعار من 1+55 است یعنی از بین 75 میلیون نفر 55 میلیون نفر حق رای خواهند داشت.

غرضی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه پاسخ سوالات ایرانیان مقیم کشور را در خصوص مسائل مختلف به صورت روشی خواهد داد، گفت: می‌گویند که از کاندیدا برنامه می‌خواهند در حالی که برنامه تنها وجه فیزیکی کار است و تمام برنامه‌ها را می‌توان در یک کلمه خلاصه کرد.

وی افزود: تمام تلاش من این است که در قالب بحث مبارزه با تورم به سوالات شما پاسخ دهم چرا که خروجی دولت باید تورم ومیزان اشتغال باشد.

وی ادامه داد: من کشور را با اقتصادش خیلی خوب می‌شناسم، وقتی جنگ شروع شد من وزیر نفت بودم.

غرضی افزود: با کمک مردم امروز شاهدیم که سراسر کشور گاز دارد در حالی که در دوره های قبل این طور نبود، من از مردم کمک گرفتم و این کار را انجام دادم بدون اینکه کوچکترین فشاری به مردم و دولت بیاید.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت:هدف من از کاندیدا شدن این است که رای مردم را بگیرم و دولت ضد تورم تشکیل دهم و خدمات را در زیر مجموعه این دولت ضد تورم انجام دهم؛ من می‌خواهم قدرت سیاسی امروز کشور را که مورد تهاجم دشمن قرار گرفته تقویت کنم.

وی گفت: سیاست و اقتصاد به صورت مطلق معنا نمی‌دهد؛ سیاست باید این باشد که مردم مجهز باشند، تا هم تعادل سیاسی داخلی و هم خارجی شکل بگیرد.

غرضی ادامه داد: سیاست خارجی چیزی استعداد مردمی که در ان کشور زندگی میکنند نیست.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: من از ملت می‌خواهم که به من رای ندهند بلکه به روش رای دهند، و به صد سال گذشته که در ان سوختیم توجه نکنند و به 100 و 200 سال آینده توجه کنند.

غرضی در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤالی درباره اینکه برنامه‌های شما در مورد حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی چیست، گفت: حضور زنان، جوانان و احزاب در عرصه سیاسی تنها نتیجه این است که جامعه اقتصادی و اداری کشور دارای انسجام لازم باشد. اینکه 4 نفر از زنان در ملجس بشینند و یا هر شرکتی موظف شود که زنان را به عضویت هیئت مدیره خود در بیاورد به هیچ عنوان پایدار نیست.

وی افزود: طی 100 سال گذشته دولت‌های گوناگونی آمده‌اند و این حرف را زده‌اند اما به دلیل اینکه انسان‌هایی که وارد کار شده‌اند دارای پشتوانه قویی نبوده‌اند به سرعت حذف شده‌اند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد:‌ اگر ما یک اقتصاد کارآمد داشته باشیم امکان حضور همه اشخاص در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور فراهم می‌شود.

غرضی در پاسخ به این سؤال که برنامه شما در خصوص پیشرفت برنامه هسته‌ای کشور چیست، گفت: ما ملتی هستیم که عضو سازمان ملل هستیم و بر اساس قوانین سازمان ملل می‌توانیم از انرژی هسته‌ای بهره‌مند شویم.

وی افزود:‌ اما آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به نام اینکه ممکن است ما در آینده بمب هسته‌ای بسازیم به دنبال وارد کردن فشار بر ما هستند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها با این فشارها به ما می‌گویند که شما باید به بمب هسته‌ای دست پیدا کنید تا همانند کره شمالی شوید اما بر اساس اصول مدنی و شرعی ما چنین کاری جایز نیست.

غرضی در ادامه تصریح کرد: در زمانی که عراق شهرهای ما را بمباران می‌کرد ما شهرهای این کشور را مورد هدف قرار نمی‌دادیم چرا که نظام ما یک نظام صرف نیست بلکه یک فرهنگ است.

وی افزود: من در اینجا به آمریکایی‌ها می‌گویم که ما به هیچ عنوان در مقابل شما تسلیم نمی‌شویم ما با شما تعامل می‌کنیم اما مذاکره نمی‌کنیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: ملت ما در بیست و دوم بهمن‌ماه جواب آمریکایی‌ها را درباره کودتای آنها در 28 مرداد داد. ما با آمریکایی‌ها مذاکره نمی‌کنیم بلکه تعامل می‌کنیم و آن هم یک تعامل قدرتمند همانگونه که در سوریه در حال انجام این کار هستیم.

غرضی در پاسخ به این سؤال که تلاش شما برای بالا بردن عزت ایرانیان در سایر کشورهای دنیا چیست، گفت: عزت ما عزت ایرانیان داخل از کشور و خارج از آن فرق نمی‌کند هر دو عزیز هستند اما زمانی ایرانی عزیز است که پولی که در جیب آن باشد عزیز باشد.

وی افزود: زمانی یک ایرانی عزیز است که زمانی که به سایر کشورهای دنیا سفر می‌کند برای کارگری سفر نکند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌‌جمهوری ادامه داد: من عرض می‌کنم که امروز کره، قطعات یدکی و گندم همه از خارج وارد می‌شود که این ضد تولید ملی و ضد اقتدار است.

غرضی گفت: امروز می‌گویند که در بورس شاخص کل از 20هزار واحد گذشته است و این در حالی است که این افزایش ارزش تنها ناشی از تورم دلار و بالا رفتن ارزش دلاری تجهیزات این شرکت است.

وی گفت:‌ اولین کاری که دولت آینده باید انجام دهد این است که جلوی رشد تورم را بگیرد؛ دولت وقتی بیش از درآمد هزینه کند تورم ایجاد می‌شود و اگر دولت بیش از دستاوردهایش هزینه نکند تورمی نخواهیم داشت.

غرضی اظهار داشت: تورم مانند ماشینی است که در سرازیری قرار گرفته و ما باید سرعتش را کم کنیم و حتی باید آن را عقب عقب هم هدایت کنیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اگر مردم به دولتی رأی دادند که تورم را متوقف نکرد مسئولش خود مردم هستند و اگر ملت 55 میلیون رأی به دولت ضد تورم داد می‌توانیم تورم را متوقف کنیم.

غرضی در مورد مسائل فرهنگی گفت: فرهنگ محصول اجتماعی جامعه است و جامعه هم خودش فرهنگ خودش را تبیین می‌کند و ملت ایران هم از سال‌ها پیش خودش فرهنگش را ساخته است براین اساس من نگران اینکه برخی‌ها بخواهند فرهنگ‌های ضددینی را به ما تحمیل کنند، نیستم.

وی در ادامه اظهار داشت: من از مفهوم دموکراسی این را تشخیص می‌دهم که انعکاس خواسته‌های مردم است؛ البته مردم‌سالاری از دموکراسی کلمه مناسب‌تری است.

غرضی افزود: سیاست خارجی هم عبارت است از استعداد مجموعه ملت در تعامل با دنیا؛‌ما کشوری هستیم که به هیچکس جنگ نداشته و نداریم اما کسانی که برای منافع ما نقشه می‌کشند مقابل‌شان می‌ایستیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ما با آمریکایی‌ها کار نداریم بلکه آنها با ما کار دارند، افزود: دولت طرفدار خارجی در ایران عمر سیاسی بسیار کمی خواهد داشت.

یک شنبه 5 خرداد 1392  12:34 PM
تشکرات از این پست
ebrahim_67
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 89277

عارف: از خاتمی و هاشمی استفاده می‌کنم

معاون اول دولت اصلاحات بر ضرورت بکارگیری دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای برای ارتقاء جایگاه ایران در عرصه بین الملل تاکید کرد.

محمدرضا عارف در گفتگوی تلویزیونی که امشب از شبکه جام جم پخش خواهد شد ضمن اظهار تاسف از عدم استفاده از ظرفیت‌های شخصیت‌هایی همچون آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و حجت‌الاسلام سید محمد خاتمی در عرصه بین‌الملل گفت: اگر در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شوم حتما از ظرفیت‌ و تجربیات جناب آقای خاتمی که پیامبر صلح در عرصه بین الملل هستند و همچنین توانایی‌ها و نفوذ آقای هاشمی در منطقه خاورمیانه و دیگر شخصیت‌های برجسته استفاده خواهم کرد.

وی همچنین نسبت به نحوه گزینش در دانشگاه ها و پرسیدن سوال‌هایی از دانشجویان مبنی بر اینکه آنها در انتخابات سال 88 به چه کسی رای داده‌اند انتقاد کرد.

معاون اول دولت اصلاحات در خصوص مسائل مربوط به حوزه فرهنگ و هنر تاکید کرد: اکنون به مقوله هنر نگاه امنیتی وجود دارد که باید رفع شود.

وی همچنین بر ضرورت بکارگیری دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای برای ارتقاء جایگاه ایران در عرصه بین الملل تاکید کرد.

عارف با انتقاد از برخوردهای سلیقه ای و تنگ نظرانه به خصوص با دانشجویان گفت: باید همه اصول مربوط به مردم سالاری در قانون اساسی عملیاتی شود.

وی با اشاره به حضور 5 ساله خود در آمریکا برای تحصیل در دانشگاه استنفورد، خاطرنشان کرد: برای بهبود وضعیت ایران در عرصه بین‌الملل حتما از تجربیات دولت اصلاحات و بکارگیری دیپلمات‌های برجسته استفاده خواهم کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین زمینه تصریح کرد: باید با همه کشورها از موضع قدرت تعامل و ارتباط برقرار کرد. من مذاکره با آمریکا از موضع ضعف را به هیچ وجه به صلاح منافع ملت ایران نمی‌دانم.

عارف همچنین در خصوص برنامه‌های خود در حوزه اقتصاد گفت: استفاده از مدیران برجسته‌ای که در اجری برنامه سوم توسعه دخیل بوده‌اند در دستور کار من و همکارانم قرار دارد و در صورتی پیروزی در انتخابات مورد توجه قرار خواهد گرفت. استفاده از متخصصین خارج از کشور از جمله اولویت‌هایم خواهد بود.

گفتنی است مشروح گفت‌و‌گوی دکتر عارف با شبکه جام جم امشب ساعت 23:30 به وقت تهران پخش خواهد شد. 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

یک شنبه 5 خرداد 1392  6:33 PM
تشکرات از این پست
seeedmortezamosavi
mey212
mey212
کاربر برنزی

مشروح سخنان دکتر ولایتی در گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب

مشروح سخنان دکتر ولایتی در گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب

یکسال از وزیدن نسیم روح نواز بیداری اسلامی می گذرد، نسیمی که دیگر طوفانی بنیان کن شده ،‌ برای رژیم های فاسد وابسته به غرب. [...]

یکسال از وزیدن نسیم روح نواز بیداری اسلامی می گذرد، نسیمی که دیگر طوفانی بنیان کن شده ،‌ برای رژیم های فاسد وابسته به غرب. از شمال آفریقا تا غرب آسیا. سرنگونی هر طاغوت ، بمثابه شنیده شدن ، ناقوس فرو ریختن جزیی از پیکره شبکه دیکتاتوری پیچیده و شیطانی، ‌صهیونیست ها و قدرتهای استکباری است. و اردوگاه نظام سرمایه سالار غرب، اما اینک هر لحظه ،‌ در تب و تاب و دلهره شنیدن صدای ناقوس های تازه است.
اکنون نه حسنی مبارک است تا پاسبان کمر بند امنیتی رژیم صهیونیستی باشد و نه زین العابدین بن علی است تا به جنگ شعایر دینی در تونس برود. نه معمر قذافی است تا در چادر افسانه یی اش،‌ ثروت ملی لیبی را غارت کند و نه علی عبدا.. صالح یمنی است تا دفاع کند از منافع امریکا با راه اندازی جنگ مذهبی.
و بی تردید دهه دوم قرن بیست و یکم را ،‌ بایستی شروعی بر پایان شکست ، ملت های مسلمان دانست. حرکتی که موتور محرکه ان ،‌جوانانند. جوانانی که ،در دوران پرالتهاب قیام ،‌ شگفتی دوستان و خشم دشمنان را برانگیخته اند. و تهران طی دو روز گذشته ، میزبان صدها جوان انقلابی از ۷۳کشور دنیا بود در قالب همایش بین المللی جوانان و بیداری اسلامی.
چرا گرایش نسل جوان انقلابی به اندیشه های اسلام مبتنی بر مقاومت ،‌ در حال افزایش است ؟ شبکه خبیث کفر و استکبار ، ایا می تواند ‌مانع از فراگیر شدن موج بیداری اسلامی شود؟ راه های ، مقابله با ، چالشهای فرا روی قیامهای مردمی در مبارزه با دیکتاتوری جهانی امریکا و صهیونیسم چیست ؟
این محور شب گذشته گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما بود که دکتر علی اکبر ولایتی دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی درباره  آن سخن گفت.
مجری در ابتدای گفتگو پرسید: چه شد که موضوع جوانان وارد بحث بیداری اسلامی شد؟
ولایتی در پاسخ گفت: مصوبه اخیر شورای مشورتی مجمع جهانی بیداری اسلامی بود که دبیرخانه و بنده را به عنوان دبیر کل موظف کردند اجلاسی با حضور جوانان داشته باشیم ؛ چراکه جوانان صحنه گردان جهان عرب و بیداری اسلامی هستند و ما برای دعوت جوانان اقدام کرده ایم که استقبالی چشمگیری داشت. و بیش از ظرفیت ما استقبال صورت گرفت.
تعداد شرکت کنندگان بسیار زیاد بود و برخی از شرکت کنندگان یکشنبه شب به تهران رسیدند.
وی افزود: مجموعا ۱۵۰۰ نفر از جوانان کشورهای اسلامی و ایران در این اجلاس حضور دارند که از همه اقشار و ملت های مختلف اعم از سنی و شیعه، زیدی،‌امامیه ،‌سلفی ها و صوفی ها،‌عرب و فارس، ترکیه ،‌هند،‌مالزی و آفریقا،‌آمریکای لاتین ،‌روسیه به ایران آمده اند.
 ولایتی ادامه داد: علت اینکه جلسه تا ساعت ۲۲ شب به طول انجامید اشتیاق جوانان برای قرارگرفتن در پشت تریبون بود که  نظرات خود درباره بیداری اسلامی را مطرح کنند.
وی با بیان اینکه روز گذشته حدود ۱۵۰ نفر در کمیسیون ها به سخنرانی پرداختند گفت: اما امروز در خواست های بیشتری مطرح شد تا کشورهای مختلف بتوانند نظرات خود را در این زمینه بیان کنند و ما هم این امکان را فراهم کردیم.
ولایتی گفت: حدود ۲۰۰ مقاله در این اجلاس ارائه شده که بخشی از آنها به چاپ رسیده و بخشی دیگر نیز در آیند به چاپ خواهد رسید.
مجری درباره ویژگی های این اجلاس پرسید؛ اینکه مقامات رسمی و دیپلمات ها حضور داشتند؛‌ اینکه بیان صریح مواضع و برخورد عاطفی با مقام معظم رهبری داشتند و شعارهایی  که علیه رژیم صهیونیستی داده شد؟
ولایتی گفت: چنین کنفرانسی در تاریخ و جغرافیای جهان اسلام رخ نداده بود و در طول ۱۴۰۰ سال نمی شناسم مجمعی را که از سراسر مذاهب مختلف دور هم جمع شوند و نمادی از اخوت اسلامی داشته باشند.
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی افزود: تعداد کشورهای اسلامی ۵۳ کشور است اما ما از ۷۳ کشور شرکت کننده داشتیم و از کشورهایی که اقلیت مسلمان هم داشتند دعوت کردیم و ۸ کانال ترجمه در این اجلاس فعالیت می کرد.
من اتفاقی این چنینی مثل آنچه که در این اجلاس افتاد و همه فرقه ها اعم از تسنن تا سلفی های رادیکال تا اخوانی های میانه رو از کردها و سنی های عرب ،‌ از اهل سنت آذربایجان ، شیعیان و سنی های پاکستان ،‌ اهل سنت آسیای شرقی ،‌آرژانتین و بالکان حضور داشتند ندیده بودم ؛ اینکه همه مبارزه با رژیم صهیونیستی و مبارزه با آمریکا و آزادی فلسطین و بیداری اسلامی را خواستار باشند.
ولایتی با بیان اینکه در روز گذشته وقتی که صحبت از سوریه شد، برخی از اخوان المسلمین به حکومت سوریه اعتراض داشتند گفت: ولی در یک زمان کوتاهی چند نفر که از لبنان آمده بودند شروع به صحبت کردند تا آنها را متقاعد کنند، افرادی از پاکستان و افغانستان هم  همینطور مطالبی را مطرح کردند که این نشان دهنده اجماع جوانان و باز بودن فضا برای گفتگو بود.
افرادی که وجه مشترک آنها اسلام بود.
وی ادامه داد: ما در خواستهای زیادی از کشورها و گروه های مختلف سیاسی برای بحث و  گفتگو داشتیم که تعداد بسیار زیادی نیز به سخنرانی پرداختند.
وی با اشاره به اینکه علیرغم تفاوت سلیقه های سیاسی،‌اما بیانیه پایانی اجلاس را وزیر ورزش و جوانان فلسطین که از غزه آمده بود قرائت کرد افزود: این اقدام بدون هیچ اعتراضی تصویب شد.
این اجلاس با روند خوبی پیش رفت و ما به سرعت به یک بیانیه مشترک و پایانی رسیدیم و چند کتاب مربوط به فلسطین رونمایی کردیم و سرودی در مورد فلسطین خوانده شد.
مجری درباره محورهای ۶ کمیسیون های این اجلاس و آینده بیداری اسلامی پرسید که ولایتی در پاسخ گفت: آسیب شناسی بیداری اسلامی؛ طرح موضوع فلسطین به صورت مجزا؛ آینده بیداری اسلامی؛ چشم انداز و سابقه و نتایج بیداری اسلامی و تجربیات کشورها دراین زمینه مطرح شد.
در این اجلاس ۱۵۰ نفر اظهار نظر کردند و مصوبه کمیسیون ها توسط روسای آنها قرائت شد.
وی افزود: از میان ۶ کمیسیون حاضر در اجلاس تنها رئیس یک کمیسیون ایرانی بود.
مجری پرسید: از موضوعات مهمی که مطرح شد و رهبری در اوایل سال ۹۰ اشاره کردند بحث ضد صهیونیستی و ضد استکباری قیام های مردم منطقه بود و ما جلوه های روشنی از این قیام را شاهد هستیم؛ چه اتفاقی افتاد که جوانان به این موضوع پی بردند؟
ولایتی گفت: نقاط مثبت جوانان عدم تعلق خاطر و وابستگی سیاسی به گروه های مختلف بود؛ آنها هیچ شغل رسمی سیاسی نداشتند و هیچ تنفری در بیانات خود نداشته و همه گفته های آنها از دلشان بر می خواست.
همه در شعارهای ضد دیکتاتوری مشترک بودند و این نشان دهنده اصالت این جوانان بود و از سوی دیگر بیانگر نقش موثر جمهوری اسلامی در این قیام ها بود.
وی ادامه داد: نقاط اشتراک این جوانان این بود که باید حکومت از آن مردم باشد و با اشغالگران فلسطین به عنوان دشمن بزرگ مسلمان مبارزه شود.
آنها با توسعه طلبان و آمریکا و متحدانش مخالف و خواهان همبستگی مسلمانان و بیداری اسلامی هستند.
دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی افزود: روزهای جمعه و شنبه فرصتی بود که جوانان کشورهای اسلامی از ایران بازدید کنند و با فرهنگ غنی ایرانی اسلامی ما آشنا شوند.
ولایتی به سفر حدود ۴۰۰ نفر از میهمانان همایش به اصفهان خبر داد و گفت: بازدید از عسلویه  و منابع گازی کشور؛ بازدید از ایران خودور و سایپا؛ بازدید از کارخانه داروسازی کشور؛ بازدید از نمایشگاه هوافضا و زیارت حرم مطهر امام خمینی و بیت ایشان از جمله برنامه های میهمانان حاضر در همایش بود.
وی خاطرنشان کرد: دید این جوانان نسبت به ایران کاملا تغییر کرد و این جوانان که تحت تاثیر تبلیغات غرب بودند تصور نمی کردند به توسعه و پیشرفت رسیده باشد.
مجری پرسید: دهه فجر ما با دهه فجر مصر توام شده است و دغدغه های جوانان برای جلوگیری از انحراف بیداری اسلامی و قیام های منطقه چیست؟
ولایتی در پاسخ گفت: جوانان همه این نگرانی را داشتند و خواهان استفاده از تجربیات ایران بودند و با تعدادی از جوانان ایرانی که روح حاکم بر بیداری اسلامی در آنها وجود داشت به صورت نزدیک دیدار و تبادل نظر کردند.
وی افزود: شب گذشته پس از اتمام کمیسیون ها جلسات آزادی گذاشته شد تا هرکسی در این جلسات بتواند شرکت کند.
ایرانی ها و غیرایرانی ها درباره جوامع اسلامی صحبت کردند و دغدغه آنها احتمال انحراف بیداری اسلامی بود و بسیار علاقمند بودند تا تعامل خود را با ایران حفظ کنند.
مجری در ادامه پرسید:در بیانیه پایانی روی چه موضوعاتی تاکید شد؟
ولایتی ادامه داد:یکی از خواسته ‌های مشترک این جوانان که در جلسات شرکت کردند تاسیس مرکز پژوهش اسلامی،سیاست و تاسیس و نهادینه شدن شاخه‌ی جوانان و برقراری ارتباط تنگاتنگ بین تمام جوانان اسلام بود ،که باید وسایل ارتباط آنها را فراهم کنیم.
دیبر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی افزود:هفته آتی اجلاس شعرای جهان اسلام تا قبل از پایان دهه‌ی فجر برگزار می شود و پس از آن بلافاصله جمع نویسندگان و هنرمندان را خواهیم داشت و سپس اجلاس زنان  در آینده ای نزدیک برگزار خواهد شد.
مجری در مورد نداشتن تریبونی که اندیشمندان انقلابی را بتواند توجیه کند و اینکه شبکه های العربیه و الجزیره سیاست دو گانه ای را مطرح می کنند و در قبال سوریه و بحرین سکوت کرده اند پرسید:
وی پاسخ داد:در خواست راه اندازی ماهواره ای را از سوی کشورهای اسلامی منطقه داشته ایم تا شبکه ای فرا گیر با پیام بیداری اسلامی را به گوش همه برساند و توطئه های دشمنان را خنثی کند .
مجری هم چنین در مورد  تاکید مقام معظم رهبری بر شکست نظام سرمایه داری و آگاهی جوانان در مورد این بیداری اسلامی و  که این موضوع تا چه اندازه تحقق یافته، پرسید:
ولایتی گفت:زمینه این موضوع در تمام کشورهای اسلامی فراهم شده و تمامی این کشورها به نوعی خواستار کمک به فلسطین هستند  و امروز سیاست تقابل با سلطه جویان و صهیونیست ها یک سیاست جدی است.
وی به سخرانی همسر شهید احمدی روشن اشاره کرد و افزود:همسر این شهید بزرگوار زمانی که سخرانی کردند تمام جمعیت به احترام ایشان به پا خواستند.
مجری پرسید: یکی از بحث هایی که در دیدار با مقام معظم رهبری صورت گرفت جنبه های عاطفی و احساسی بود در این رابطه توضیح دهید؟
ولایتی گفت: این دیدارها بسیار فوق العاده بود و این جوانان با کسی ملاحظه سیاسی ندارند و اگر انتقادی داشته باشند با صراحت بیان می کنند ولی می توان گفت شوق و شور این جوانان در برخورد با مقام معظم رهبری کمتر از شور جوانان حزب اللهی ایرانی نبود و آنها سالها آرزوی دیدن آیشان را داشتند و یکپارچه به خروش آمدند.
مجری پرسید: اروپا تلاش می کند تا با تحریم علیه ایران ، جمهوری اسلامی را به انزوا بکشانند
ولایتی در این رابطه گفت: از زمانی که وزارت خارجه بودم هیچ زمانی نبود که در معرض تحریم و تهدید نباشیم ولی ایران با همه ویژگیهایی که دارد از تمام این موانع عبور خواهد کرد و با ۱۵ همسایه ای که با آنها مراوده داریم خودکفا شد و در حوزهای دارویی و غذایی نیز به خودکفایی رسیده ایم.

دوشنبه 6 خرداد 1392  8:09 AM
تشکرات از این پست
seeedmortezamosavi Rezavarseh ebrahim_67
mey212
mey212
کاربر برنزی

سعید جلیلی نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه دوربین شبکه اول سیما با مر

سعید جلیلی نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دقایقی پیش در برنامه دوربین شبکه اول سیما با مردم گفتگو کرد .

آرنا انتخابات - سعید جلیلی نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه سی دقیقه‌ای شبکه یک سیما با نام «با دوربین»، مهمترین برنامه‌های خود را با مردم در میان گذاشت.

جلیلی گفت: برای ادامه مسیر انقلاب که از 34 سال پیش شروع شده و موفقیت‌هایی را نیز کسب کرده، باید ارزیابی صحیحی صورت پذیرد و نقاط مثبت و ضعف‌ها مشخص شود.

وی ادامه داد: تصور من این است که موفقیت‌ها در دو حوزه اندیشه دینی و گفتمان انقلاب اسلامی با همراهی و حضور مردم در این زمینه صورت می‌پذیرد. هر چه از این دو فاصله بگیریم نقاط قوت کاهش و ضعف‌ها بیشتر می‌شود و این اعتقاد دینی و قرآنی ماست.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: حیات طیبه، به فرموده حضرت آقا زندگی دوست‌ داشتنی است و علمای دین از جمله علامه طباطبایی نیز حیات طیبه را مربوط به این دنیا می‌دانند.

جلیلی گفت: ایمان و عمل صالح می‌تواند زندگی درست را به ارمغان آورد و البته این دو مؤلفه باید جمع باشند. نمی‌توان با ادعای انتظار، منتظر تحقق نتیجه ماند. عمل صالح و ایمان باید در تمام عرصه‌ها جاری شود.

جلیلی ادامه داد: معتقدم کسی که در مقام ریاست جمهوری قرار می‌گیرد باید این باور و تلاش را داشته باشد که عمل صالح را متناسب با دستگاه‌های اجرایی ظهور و بروز دهد چراکه فقط با ادعا و شعار نمی‌شود.

وی افزود: اگر ادعا داریم دروغ عمل صالحی نیست، اگر این دروغ وارد سیستم شود، قطعا نمی‌تواند حاصل آن حیات طیبه باشد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: رئیس‌جمهور باید تلاش کند تا این آهنگ در تمام رفتار و سیاست‌هایی که در قوه مجریه جاری است، حاکم شود.

جلیلی مهمترین وظیفه دولت و رئیس‌جمهور را فراهم کردن فرصت برای شکوفا شدن استعدادهای آحاد جامعه دانست و گفت: اگر دولت تمام ظرفیت کشور را به کار بگیرد، تا استعدادها شکوفا شود، نتیجه و حاصل آن ده‌ها برابر ظرفیتی است که برخی فکر می‌کنند با سلاح هسته‌ای می‌توانند انجام دهند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید برای این موضوعات برنامه‌ریزی داشت، گفت: برخی کشورها علاوه بر اینکه برای مردم خودشان برنامه‌ریزی می‌کند برای دانشجویان و نخبگان نیز برنامه‌ریزی می‌کنند تا این استعدادها جذب آنها شود. ما هم می‌توانیم برای مردم خودمان برنامه‌ریزی کنیم تا این استعدادها متوقف نماند.

جلیلی در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه دولت دو وظیفه اصلی دارد، اظهار داشت: ابتدا اینکه نباید بگذارد این ظرفیت‌ها معطل بماند و دیگر اینکه از منحرف شدن این استعدادها به سمت دیگران جلوگیری کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر دولت از این انفعال و انحراف استعدادها جلوگیری کند، ظرفیت‌های خوبی برای کشور ایجاد می‌شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: البته این برنامه‌ریزی‌ها نباید فقط برای آب و نان و ضرورت‌ها باشد بلکه باید برای استعدادها نیز برنامه‌ریزی کنیم که در این صورت مشکلات حل خواهد شد و دولت نیز باید در این مسیر فعال شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه دولت نباید مانع بروز ظرفیت‌ها شود بلکه باید به آنها کمک کند، گفت: کسانی که سر و کارشان به دستگاه‌های اجرایی می‌افتد به جای اینکه کارشان راه بیفتد احساس نگرانی می‌کنند. این موضوع بسیار مهمی است.

جلیلی ادامه داد: رئیس‌جمهور در راس قوه مجریه است و این قوه مانند قطار می‌ماند که جدا از اینکه به کدام سمت حرکت می‌کند، بحث اساسی این است که چگونه و با چه سرعت و با چه هزینه‌ای حرکت می‌کند. میزانی که خرج این قطار می‌شود متناسب با سرعت آن نیست.

وی تاکید کرد: یکی از مشکلات این است که این قطار بسیار کند حرکت می‌کند در حالی که باید سریع‌تر از این حرکت کرده و به سرعت کشور را به اهداف خود برساند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: برخی از اقدامات مثل سفرهای استانی پاسخ هوشمندانه‌ای به توقف و سرعت کم این قطار بود که البته در جای خود ضروری است و باید تداوم یابد اما این کافی نیست بلکه باید سفرهای وزارتخانه‌ای صورت بگیرد.

جلیلی با بیان اینکه ما امروزه مصوبات، سیاست‌ها و اسناد بالادستی خوبی داریم، گفت: سؤال اینجاست که چرا این مصوبات با اجرا فاصله دارد. باید یکی از اولویت‌های اصلی دولت‌ آینده این باشد که سازوکار اجرایی ما متناسب با این موضوع شود و موانع پیش رو رفع شود.

وی تاکید کرد: البته برخی افراد با همین نگاه وارد شدند و ساختارها را تغییر دادند تا برای اینکه به اهداف برسند این لازم است اما کافی نیست. مهمتر از ساختار، سازوکارهاست.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به دوران دفاع مقدس اظهار داشت: ما در آن زمان سازوکارهایی داشتیم که به دلیل مبتنی بودن بر اندیشه دینی و اسلامی، موفقیت‌های بزرگی را به همراه داشت.

جلیلی افزود: البته صدام هم ساختار و ارتش داشت و تجهیزاتشان از ما بیشتر بود اما ما چرا توانستیم موفق شویم، به دلیل اینکه سازوکار ما سازوکار متناسب با انقلاب اسلامی بود.

وی گفت: در آن زمان یک فرمانده عراقی به سربازش طبق سازوکارشان می‌گفت برو اما در کشور ما فرمانده با سازوکار خود به پیش می‌رفت و به سرباز می‌گفت بیا و این تغییر سازوکار، کارآمدی بسیار بالایی ایجاد کرد. این ظرفیت را در بسیاری از سازوکارهای اجرایی می‌توان اجرا کرد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در حوزه پاسخگویی نیز ما باید با چنین رویکردی به پیش برویم باید سازوکارهای ما به گونه‌ای باشد که دستگاه اجرایی ما به سراغ ارباب رجوع برود نه اینکه وقتی خود او مراجعه می‌کند، با چند مانع مواجه شود.

جلیلی خاطرنشان کرد: باید سازوکار اقتصادی نیز به همین گونه باشد و دستگاه‌های ما به سراغ کسی که می‌خواهد فعالیت کند بروند. این در حوزه امنیت و سیاست نیز قابل اجرا است.

وی تصریح کرد: باید سازوکارهایی شکل دهیم که نه تنها افراد صالح بتوانند به خوبی به وظیفه خود عمل کنند بلکه در قالب این چارچوب، فردی اگر ناصالح هم بود نتواند غیرصالح عمل کند و این سازوکار به او اجازه ندهد. لازمه این کار، فرهنگ و اقتضائات لازم خود است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: آسیب‌هایی وجود دارد که باعث شده ظرفیت و استعداد یک دستگاه معطل بماند. مثلا مدیری چند شغل دارد و به کارهای دیگر می‌پردازد حتی کارهای درستی مثل سخنرانی و غیره.

جلیلی تاکید کرد: کار اصلی یک مسئول و کارگزار باید به گونه‌ای باشد که فردا که از او سوال کردند، بتواند پاسخ دهد.

جلیلی ادامه داد: مدیران اجرایی باید فقط به وظیفه‌ای مشغول باشند که از آنان سؤال خواهد شد نه اینکه وارد عرصه‌هایی شوند که در حوزه وظیفه آنها نیست.

وی تصریح کرد: برخی دستگاه‌های فرهنگی بودجه زیادی می‌گیرند اما وقتی برای کار فرهنگی به آنها مراجعه می‌شود می‌گویند بودجه نداریم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم مدل سازی، خاطرنشان کرد: این مدلها باید ناظر به یک تحول باشد. دستگاه‌ها وظیفه‌محور هستند نه نتیجه‌محور؛ نتیجه باید برای مردم محقق شود.

جلیلی اظهار داشت: یک دستگاه وقتی می‌تواند وظیفه خود را به خوبی انجام دهد که نظام تصمیم‌گیری آن کاملاً جامع باشد یعنی با تصمیم و نظارت خود مردم، مشورت نخبگان و دستگاه‌های کارشناس دولت صورت بپذیرد.

وی ادامه داد: اگر غیر از این وارد بحث شویم نمی‌توانیم کار را به درستی پیش ببریم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: بسیاری از بحث‌هایی که در مراجعات مردم است باید الگو باشد. باید بررسی کرد که حال که مشکل فلان نامه حل شد آیا مشکلات مشابه مردم نیز حل شده است؟

جلیلی ادامه داد: شکوفا شدن ظرفیت‌های کشور نباید بر اساس شانس باشد بلکه باید بر اساس سازوکار صورت بگیرد. یکی از مهمترین بحث‌هایی که سؤال و مطالبه مردم است و باید از روز بعد از حماسه ملی، جزو اولویت‌های منتخب مردم باشد، ساختار اجرایی و اداری در حوزه اقتصاد است.

وی با بیان اینکه  باید ساختار اجرایی و اداری متناسب با ظرفیت باشد، گفت: الآن مردم از تورم رنج می‌برند و یک ظلم اساسی به مردم مالیات تورمی است که بیشتر آثار سوء آن متوجه اقشار ضعیف است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: اگر ساختار را به منبع آب تشبیه کنیم و منبع نیز بودجه باشد، باید آب که در منبع است به مصارف و نیازهای کشور که مانند باغچه است، برسد. لوله‌ها نباید دچار فرسودگی شود. نباید آب هدر رود.

جلیلی ادامه داد: این به معنای آن نیست که همکاران ما در دولت دچار مشکل هستند. باید اقتصاد به شکل صحیح مدیریت شود، نباید فقط در فکر هزینه‌کرد باشیم بلکه باید در فکر تولید نیز بود. باید ببینیم چگونه بودجه افزایش می‌یابد و به بهترین شکل هزینه می‌شود.

وی تصریح کرد: عدالت ساختاری باید لحاظ شود نباید افزایش نقدینگی بیشتر از کالاها باشد. شورای امنیت ملی ظرفیت‌هایی را شکل داد و باعث شد ظرفیت‌ها هماهنگ کار کند. دستگاه‌های دولت هم باید هماهنگ باشند. این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: دستگاه‌هایی که در حوزه اقتصاد کار می‌کنند باید هماهنگ باشند. شوراهای زیادی در عرصه اقتصاد داریم که یک فرصت هستند اما تمام شوراها باید هماهنگ تصمیم بگیرند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه سیاست‌گذاری باید از اجرا و نظارت جدا باشد، گفت: اگر می‌خواهیم ظرفیت اقتصادی خوب داشته باشیم باید ظرفیت‌های نسبی مناطق مختلف را در نظر بگیریم مثلاً‌ دیده شده معدن در استانی و کارخانه آن معدن در استانی دیگر است. این صحیح نیست.

جلیلی، شفافیت اقتصادی و ارائه اطلاعات سریع برای برنامه‌ریزی هماهنگ با سازوکار مشخص را یکی از مهمترین موارد دانست و افزود: بسیاری از ظرفیت‌ها را به راحتی می‌توان مدیریت کرد. بودجه‌ها نیز باید در هدف اصلی خود مدیریت شود.

وی با بیان اینکه باید اقتصاد دانش‌بنیان داشته باشیم نه اقتصاد ثروت بنیان، ادامه داد: یکی از ظرفیت‌های اساسی امروز ما نیروی انسانی است که از خارج از کشور می‌خواهند این سرمایه‌ها را ببرند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: مثلاً در حوزه علوم انسانی، دانشگاه‌ها هزینه می‌کنند و دانشجو نیز عمر و جوانی خود را در این راه صرف می‌کند اما سرانجام کاری که دارند متناسب با درسی نیست که خوانده‌اند.

جلیلی با بیان اینکه دانشجو، ثروت جامعه است و باید از این ظرفیت استفاده حداکثری شود، خاطرنشان کرد: بیش از صدها میلیارد صرف علوم انسانی در کشور می‌شود اما بسیاری از دانش‌آموختگان این عرصه متأسفانه بیکار هستند. باید به گونه‌ای باشد که کسی که دانش دارد ثروت نیز داشته باشد.

وی ادامه داد: اگر این سازوکار فراهم شد، دولت می‌تواند در عرصه‌های مختلف موفق شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پایان گفت: امیدوارم با روند پرشتاب به سوی آینده برویم و موفق‌تر از گذشته در گفتمان انقلاب اسلامی و اندیشه دینی به هدف متعالی برسیم.

دوشنبه 6 خرداد 1392  8:29 AM
تشکرات از این پست
seeedmortezamosavi ebrahim_67
mey212
mey212
کاربر برنزی

روﺣﺎﻧﯽ در ﮔﻔتوﮔوی وﯾژه ﺧﺑری:

روحانی در گفت‌وگوی ویژه خبری:

در دولتم مردم نیازی به یارانه ندارند/اردوکشی خیابانی ۸۸ محصول افراط‌گرایی بود

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با اشاره به بیکاری حدود ۳ میلیون نفر در کشورف تأکید کرد: مسببین وضع اقتصادی موجود باید دادگاهی شوند.

به گزارش خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام حسن روحانی در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره انگیزه خود برای حضور در انتخابات، اظهار داشت: نیازی به توضیح ندارد وضع کشور و مشکلاتی که هست چیست و همه در روستا، شهر و همه اقشار، پیر، جوان، دانشجو، کارگر و عشایر می‌دانند که امروز با چه مشکلاتی مواجه هستند.

وی تصریح کرد: بنده به عنوان فردی که تجربه‌‌هایی در دوران مجلس شورای اسلامی، دفاع مقدس و 8 سال در کنار هاشمی رفسنجانی به عنوان دبیر شورایعالی ملی و 8 سال در کنار خاتمی دبیر شورای امنیت ملی بودم و در مجمع تشخیص و مجلس خبرگان حضور داشتم و همچنین نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی بودم دلم می‌خواست با توجه به تجربیاتم و آنچه کسب کردم در این شرایط حساس خدمتی کرده باشم.

روحانی اضافه کرد: بنده می‌خواستم در زمینه آینده کشور شاهد آینده‌ای بهتر بوده و برای رفاه و زندگی مردم تلاش کنم و آنچه در توان دارم در خدمت مردم بگذارم؛ یک اعتدال‌گرا هستم و همیشه با اصولگرایان معتدل و اصلاح‌طلبان معتدل آشنا و نزدیک بودم و فعالیت کردم و امروز نیز همان مسیر را دارم.

وی یادآور شد: خوشحالم در این مسیر و فکر تغییر نکرده و افراط‌گر در راست و چپ نبودم و امروز هم می‌خواهم آنهایی که عدالت و اعتدال را دوست دارند نمایندگی کنم.

این نامزد ریاست‌ جمهوری یازدهم در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا شعار تدبیر و امید را برای دولت خود نام‌گذاری کرده‌اید و برای حل مشکلاتی که در حوزه‌های اقتصادی و تورم چه برنامه‌ای دارید، گفت: ریشه همه این مشکلات و بخش‌های دیگر به مدیریت و کارآمدی دولت باز می‌گردد.

وی بر همین اساس به نحله‌های مختلف در بحث اقتصاد اشاره و تصریح کرد: یک نحله معتقد است که دولت باید پروژه اجرا کند؛ نحله دیگر معتقد است که باید اعتبارات را تقسیم و هر وقت لازم دید دست به جیب بانک‌ها ببرد.

روحانی در ادامه به نحله دیگری اشاره کرد که به دنبال خصوصی‌سازی است و اظهار داشت: نحله چهارم نیز بر این باور است که وظیفه اصلی دولت این است که محیط کسب و کار را آماده کند چرا که اگر محیط کسب و کار بهبود یافت، زمانی است که تولید رونق می‌یابد و بخش صنعت، کشاورزی و خدمات فعال می‌شود.

این نامزد ریاست ‌جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه موانع تولید با یک تدبیر قابل حل و فصل است، افزود: برخی موارد در کوتاه مدت و بخشی نیز به بلندمدت باز می‌گردد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از 41 هزار واحد صنعتی نیمه‌تمام داریم و اگر 34 هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار این واحدها گذاشته شود، همه کامل و فعال می‌شود و 499هزار نفر را مشغول به کار می‌کند.

روحانی با تأکید بر اینکه امروز در بخش‌های مختلف تولیدی اگر مقداری ثبات باشد و مردم بدانند مقررات تغییر نمی‌کند به گونه‌ای که شاهدیم در یک ماه نزدیک به 50 برابر مقررات اقتصادی تغییر می‌کند، همه فعال می‌شوند، گفت:‌ بخش‌های مختلف فعالیت خود را آغاز می‌کند.

این نامزد ریاست ‌جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه اگر بتوانیم رونق اقتصادی را درست کنیم مشکل اقتصادی حل می‌شود، گفت: امروز در کشور، 3 میلیون و 300 هزار بیکار داریم.

روحانی ادامه داد: برخی منابع دیگر می‌گویند 3 میلیون و 560 هزار بیکار داریم و اگر ما این تعداد را 3 میلیون و 500 هزار میلیون نفر بگیریم یا اصلاً فرض کنیم 3 میلیون نفر بیکارند، اگر این تعداد مشغول به کار شوند، هر کدام به اندازه یک میلیون به تولید خدمت کنند، درآمد کلی این 3 میلیون نفر، 3 هزار میلیارد تومان می‌شود.

وی بر همین اساس اضافه کرد: مردم این رقم را به دلیل بروز یک فساد به خوبی به یاد دارند اما فقط فساد مربوط به آن نبود و در دادگاه وجدان مردم، خیلی‌ها باید به دادگاه بروند که چرا کاری نکردند که ما هر ماه 3 هزار میلیارد ضرر کنیم و 3 میلیون نفر بیکار شوند.

این نامزد ریاست‌ جمهوری یازدهم با طرح این سؤال که در کدام خانواده بیکار وجود ندارد، یادآور شد: اگر دولتی با تدبیر کار می‌کرد این مشکل حل و فصل می‌شد و شاهد تحول بزرگ در کشور بودیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر رشد اقتصادی ما کجاست، افزود: قرار بود در چشم‌انداز 20 ساله حداقل رشد اقتصادی 8درصد باشد اما الآن حدود 3 درصد به‌طور متوسط است؛ کدام کشور در منطقه ما تورم 30درصدی دارد؟ تورم عربستان 2.9 دهم درصد در سال 92 بوده و ما بالای 30 درصد هستیم و مواد غذایی در 12 ماه گذشته 58 درصد با تورم مواجه بودند و دلیل آن اینست که تولید رونق نداشته است.

روحانی با تأکید بر اینکه اگر تولید رونق یابد در بخش‌های مختلف هم بیکاری حل می‌شود و هم وقتی این مسأله افزایش یابد عرضه کالا زیاد می‌شود و در برابر تقاضا تعادل به وجود می‌آید گفت: در این صورت ناچار نمی‌شویم بنجل‌ها را از خارج وارد کنیم و برای کارگر چینی کار درست کنیم.

نامزد ریاست جمهوری یازدهم در ادامه سخنان خود به بیکاری جوانان بخصوص دانشجویان اشاره و تصریح کرد: هر ساله از دانشگاه‌‌ها 900 فارغ‌التحصیل که همه اینها با رونق در سایه بهبود کسب و کار امکان‌پذیر است.

وی به برنامه‌های خود در دولت «تدبیر و امید» برای ایجاد کسب و کار اشاره و خاطرنشان کرد: اولین قدم در دولت تدبیر و امید بهبود دائمی محیط کسب و کار است که در کوتاه‌مدت بسته‌های تشویقی ویژه‌ای را برای حرکت اقتصادی در جامعه در نظر گرفته شده است.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به مجری برنامه که پرسید اقتصاد مقاومتی در دولت شما چه جایگاهی دارد، به تعریف واژه اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد استقامتی که ما باید مقاومت را ادامه بدهیم و این به معنای اقتصاد ریاضتی نیست.

روحانی ادامه داد:‌ در اقتصاد مقاومتی باید به دنبال تولید داخل و رشد اقتصادی برویم و خرج‌های بیجای دولت را کم کرده و به جای شعار برنامه‌ریزی و کار کنیم؛ مداوم واردات زیاد نشود و تولیدات آخر ما افزوده شود و با استقامت اهداف اقتصادی از جمله چشم‌انداز را دنبال کنیم.

وی معتقد است که قدرت‌مندان جهانی درصدد منزوی کردن ایران در دو حوزه اقتصادی و سیاسی هستند و به گفته وی ایران اسلامی نباید در حوزه اقتصادی منزوی شود و تنها با استقامت و مقاومت است که می‌توان توطئه‌های دشمن را نقش بر آب کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی رفاه را خلق می‌کند، اشاره‌ای نیز به ظرفیت‌های جمهوری اسلامی کرد و یادآور شد: ایران در همه منابع غنی است و سرمایه انسانی عظیمی دارد.

وی افزود: سرمایه انسانی که 4 میلیون دانشجو را که متشکل از استاد، متخصص و مدیر هستند می توان با قدری سعه ‌صدر و تدبیر، به کار گرفت.

روحانی در مورد هدفمندی یارانه‌ها نیز به طرح پرسشی مبنی بر اینکه آیا الان یارانه‌ها هدفمند شده، پرداخت و تأکید کرد: هدفمندی یارانه‌ها حرکت قشنگی بود و مجلس از برنامه دوم و سوم به دنبال تحقق آن بود. اما ای کاش در اجرا همانطور که مجلس تصویب کرده بود، پیش می‌رفت چرا که قرار بود در هدفمندی‌ها به تولید هم برسیم.

وی با بیان اینکه هدفمندی یارانه یعنی علامت درست به تولید دادن، اظهار داشت:‌ هدفمندی یارانه عدالت بود و چون مصوبه مجلس و قانون است باید ادامه پیدا کند اما باید قانون را با دقت اجرا کرد و نواقص گذشته را جبران و اشکالات قبلی را رفع کرد.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت که در دولت تدبیر و امید همراه با یارانه‌های نقدی، یارانه‌های کالایی نیز داده می‌شود تا اقشار ضعیف دیگر دغدغه معیشتی نداشته باشند؛ چرا که اساس اقتصاد دولت من آرامش به مردم و از بین بردن نگرانی است.

روحانی اضافه کرد: دولت تدبیر و امید به دنبال این است که آنچنان مردم را از درآمد سرشار کنند که اصلاً به یارانه 45 هزار تومانی نیازی نداشته باشند.

وی با بیان اینکه باید زندگی خوب و شغل آبرومند برای مردم افتخار باشد، خاطرنشان کرد: صدقه گرفتن افتخار نیست بلکه صدقه دادن افتخار است؛ باید کار را به جایی برسانیم که به جای اینکه مردم دست‌شان را به سوی دولت دراز کند، دولت دستش را به سوی مردم دراز کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به مجری که پرسید دایره فراجناحی شما تا چه حدی قطر دارد، گفت: من از این واژه فراجناحی خیلی خوشم می‌آید چون معتقدم با یک جناح نمی‌شود کشور را اداره کرد.

روحانی افزود: روزی دوستانی در مجلس و یک عده سیاست‌مدار می‌گفتند اگر روزی دولت، مجلس و قوه قضاییه در یک خط باشند و کمی نفت هم گران شود چه خواهد شد! چون فکر می‌کردند هماهنگی بیشتری خواهد بود اما ما دیدیم اینگونه نشد و یک جناح نمی‌تواند کشور را اداره کند.

وی با تأکید براینکه چه دانشجو و چه هر شخصی دیگری همه سرمایه ملی هستند، خاطرنشان کرد: چپ و راست فرقی نمی‌کند برای مسئولیت فرد متدین، دلسوز و کسی که قانون اساسی را قبول دارد و دلش می‌سوزد را باید به کار گماشت.

روحانی ادامه داد: باید فراجناحی کار کرد چرا که هیچ‌کس حق ندارد نیمی از سرمایه مردم را کنار بگذارد و اتوبوسی بیایند و اتوبوسی بروند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصحلت نظام گفت که با افراطی‌گری میانه‌ای ندارم و آنهایی که افراطی بودند به کشور خدمت نکردند.

روحانی افزود: اگر افراط نبود نه شاهد اردوکشی خیابانی بودیم، نه زندان و نه حصر. همه این گرفتاریها افراط است. اگر در مسیر اعتدال باشیم می‌توانیم کشور را خوب اداره کنیم و بنده از تمام کارشناسان و نخبگان استفاده خواهم کرد.

وی در مورد عدالت و پیشرفت نیز گفت: پیشرفت چشم‌اندازی 20 ساله است و ایران باید تبدیل به کشوری توسعه یافته و پیشرفته توأم باعدالت شود که این هدف اصلی است.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود به تعریف عدالت پرداخت و اظهار داشت: عدالت یعنی هرچیزی سرجای خودش باشد. یعنی به کسی ظلم نشود و تولیدگر و کارگر به حقشان برسند و هر کسی بتواند انتقاد و حرف خود را بزند که چنین جامعه‌ای، جامعه علوی خواهد بود.

روحانی معتقد است که عدالت از اعتدال می‌گذرد چرا که به گفته وی تندروی‌ها باعث می‌شود که به عدالت نرسیم و این عدالت است که می‌تواند به ملتی عزت و سربلندی بخشد.

وی ادامه داد: عدالت یعنی یک مسئول یک هواپیمایی برمی‌دارد فقط زن و بچه‌های خود و خبرنگاران را همراه خود به سفری نبرد بلکه کارآفرینان را در آن سفر به همراه داشته باشد؛ باید از ترکیه یاد بگیریم که وقتی مقامی از این کشور به جایی سفر می‌کند 100 تا 200 کارآفرین را همراه خود می‌برند و این به معنای طرفداری از سرمایه‌داری نیست.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود به مفهوم عدالت پرداخت و گفت: عدالت می‌تواند ملتی را به عزت و سربلندی برساند، از ترکیه یاد بگیریم که نخست ‌وزیرش در سفرهای خارجی 100 تا 200 کارآفرین را با خودش می‌برد؛ این یعنی عدالت نه اینکه بستگان را با خود ببریم.

وی افزود: اگر یک شرکتی توسعه پیدا کند مهندس و کار وضع‌شان خوب می‌شود تولید و صادرات هم وضع‌شان بهتر می‌شود؛ عدالت و پیشرفت زیبا و قشنگ است اما همه جا عدالت باید برقرار شود.

روحانی با انتقاداز صداوسیما، گفت: ای کاش عدالت در صداوسیما هم بود؛ ای کاش اگر نقدی سازنده می شد که ما هم تشکر می‌کردیم از صداوسیما اما اگر تخریب و تهمت بود نه اینکه طرف مرتب زنگ به رئیس سازمان زنگ بزند به او وقت بدهند یا ندهند.

روحانی افزود: خوب بود همان شبی که به‌ برخی در صداوسیما تهمت زده و ظلم شد، آنها را صدا می‌کردند و فرصت حرف زدن می دادند؛ خیلی از بزرگان و کسانی که در زندان شاه شلاق خوردند و یار نزدیک امام بودند، به آنها در صداوسیما توهین شد.

وی ادامه داد: متأسفانه صدواسیما به عدالت رفتار نکرد، صداوسیما باید پیشرفت داشته باشد، باید کانال‌هاش بیشتر باشد، بیننده‌هاش بیشتر باشد؛ ما می‌ خواهیم صداوسیمایی داشته باشیم که با آن فخر بفروشیم و به دنیا بگوییم این صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران است که اگر به کسی اهانت شد می‌آید در صداوسیما از خودش دفاع می‌کند.

روحانی بر همین اساس به رئیس صداوسیما توصیه کرد به کسانی که به آنها توهین می‌شود وقت بدهند که بیایند از خودشان دفاع کنند و حرف بزنند چرا که گاهی ممکن است دشمن ما را توی دام بیاندازد که همه باید مواظب باشیم.

وی ادامه داد: زمانی امام به بنده دستور داد اگر پشت تریبون مجلس نماینده‌ای توهین کرد باید به شخص توهین‌ شونده وقت داد تا از خود دفاع کند به رئیس سازمان صداوسیما بگویید که اگر به کسی توهین شد به آن شخص وقت دفاع دهد چرا که نباید سرمایه‌های انقلاب را تلف کنیم.

روحانی تأکید کرد: نباید به سادگی نیروهای انقلاب را از دست داد و نباید هرچه بیگانگان می‌گویند گوش دهیم چرا که گاهی دشمنان می‌خواهند ما را به دام بیندازند.

عضو شورایعالی امنیت ملی در پاسخ به سؤال مجری گفت‌وگوی ویژه خبری مبنی بر اینکه آیا سیاست خارجی وی مانند زمان 1+5 و ارتباط با سه وزیر اروپایی است یا خیر، گفت: شما نباید در سؤال اشتباه کنید! شکل گیری 1+5 مربوط به دوره پس از ما ولی ارتباط و مذاکره با سه وزیر اروپایی مربوط به دوره ماست.

وی افزود: اساس اینست که تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و اگر نشد حداقل تهدید به آسیب و پس از آن به شرایط عادی تبدیل شود تا به تدریج بتوانیم آن را به فرصت تبدیل کنیم.

روحانی ادامه داد: در آن 22 ماه سیاست ما تحت نظارت مقام معظم رهبری این بود که تهدید‌ها را دفع کنیم و من به عنوان نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی باید توطئه آمریکا را می‌شکستم، هرجا توطئه آمریکا شکسته می‌شود زیباست و ملت ما لذت می‌برند.

وی گفت: آمریکا پرونده هسته‌ای ما را از وین حرکت داد و به نیویورک رسانید، در قطعنامه شهریور 82 طبق ماده 18 قطعنامه شورای حکام را بستند و ما می‌خواستیم تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و اجازه

ندهیم کشور دچار تحریم شود. در صورتی که آمریکا می‌خواست آنچه در فناوری هسته‌ای داریم کامل نشویم و حتی همان که داریم را به آمریکا تحویل دهیم.

روحانی افزود: ما به دنبال تکمیل فناوری بودیم و وقتی سه وزیر اروپایی را دعوت کردیم تنها 10 سانتریفیوژ در نطنز داشتیم، تولید کیک زرد و آب سنگنین نیز نداشتیم و می‌خواستیم این فناوری‌ها تکمیل کنیم ولی آمریکا قصد داشت اعلام کند که ما به دنبال بمب هستیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: ما قصد داشتیم ثابت کنیم که آمریکا دروغ می‌گوید و ایران به دنبال بمب نیست و نخواهد بود زیرا مقام معظم رهبری اعلام کرده است که ساخت بمب حرام است.

وی افزود: ایران به دنبال توسعه است و ما با ارشاد مقام معظم رهبری و همت مسئولان این مسئله را ثابت کردیم که به دنبال توسعه و صلح هستیم.

وی ادامه داد: یکی از آن سه وزیر اروپایی (فیشر) اعلام کرد که در تهران به ایران قول دادند که اجازه نمی‌دهند پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت برود البته قول‌های دیگری نیز دادندو گفتند که برای جلوگیری از ورود پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت از حق وتو استفاده می‌کنند.

روحانی افزود: البرادعی در کتابش نوشت که سه وزیر اروپایی به آنها گفتند که ما برای ایران سپر انسانی شدیم تا آمریکا نتواند به ایران حمله کند، در آن شرایط حساس که آمریکا به افغانستان و عراق حمله کرده بود و بوش با آن وضعیت دیوانگی می‌خواست ایران را نیز اشغال کند ولی ما از آمریکا نمی‌ترسیم.

وی ادامه داد: البته تا جایی که می‌توانیم نباید اجازه دهیم که جنگ شود ولی اگر تحمیل شود ما مرد جنگ هستیم، من همان طلبه‌ای هستم که به عنوان سرباز خدمت‌گزار 8 سال جنگ بودم.

وی تصریح کرد: ما اجازه ندادیم پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت برود و صلح‌آمیز بودن پرونده هسته‌ای را در یک سال با حضور آمریکا ثابت کردیم به طوریکه در آذر سال 83 شورای حکام فعالیت صلح‌آمیز ایران را تأئید کرد که این مسئله یعنی شکست آمریکا.

روحانی گفت: رایس نیز اعلام کرد که ما می‌خواستیم ایران را منزوی کنیم ولی ایران ما را منزوی کرد.

کاندیدای یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری اظهار داشت: امروز دشمن پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت برده که ما باید پرونده را از شورای امنیت خارج کنیم، باید تلاش کنیم تا تحریم‌های ظالمانه برداشته شود، زیرا این سلطه‌طلبی آمریکاست و ظلم شورای امنیت سازمان ملل به ملت ایران را نشان می‌دهد.

روحانی افزود: در آن زمان برای اینکه به اهداف برسیم با وزرا مذاکره می‌کردیم که کم‌کم با رؤسا مذاکره کردیم ولی امروز مذاکرات ما در حد مدیرکل کشورها است که باید به سطح وزیر و رؤسا برسیم، این کار شدنی است ولی باید متحد شویم و پشت مذاکره کننده را خالی نکنیم.

به گفته روحانی ما می‌توانیم با درایت مقام معظم رهبری و همت ملت تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.

در ادامه روحانی در پاسخ به سؤال مجری گفت‌وگوی ویژه خبری مبنی بر توقف قراردادهای سعدآباد، بروکسل و پاریس گفت: شما که می‌دانید این مسائل دروغ است، در سعدآباد اصلاً قراردادی نبود، طرح این مسائل مربوط به بی‌سوادها است، شما که اینها را می‌دانید و اگر در گوشی به شما اطلاع می‌دهند حتماً آنها بلد نیستند که به شما می‌گویند.

وی افزود: در بیانیه تهران قطعنامه این بود که همه چیز متوقف شود ولی ما اجازه ندادیم.

در ادامه مجری برنامه در رابطه با تعطیلی UCF سؤال کرد که روحانی اظهار داشت: شما آن زمان کجا بودید؟ خوب است که تاریخ را بخوانید، مذاکرات تهران مهر سال 82 انجام شد و UCF فروردین 83 به مرحله اول رسید و مرحله پس از آن پائیز 83 بود و در فروردین 84 نیز تکمیل شد.

وی افزود: تولید آب سنگین در تابستان 83 صورت گرفت، تولید کیک زرد زمستان 83 و تکمیل سانتریفیوژ نیز زمستان 83 انجام شد.

روحانی گفت: ما هیچ کاری را متوقف نکردیم بلکه فناوری را تکمیل کردیم؛ البته من نه، دانشمندان هسته‌ای ما که دست‌شان را می‌بوسیم که جانشان را نیز نثار کردند که باید به مقام شهدای عزیز ادای احترم کنم، این فناوری را تکمیل کردند.

وی افزود: ما فرصت‌ها را ساختیم؛ البته ما که می گویم یعنی رهبری و نظام نه حسن روحانی.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: این مرحله در همان زمانی طی شد که مقام معظم رهبری پس از مذاکرات تهران در تاریخ یازدهم بهمن ماه سال 82 فرمودند در این مذاکرات توطئه آمریکا و اسرائیل شکسته شد و بدون تسلیم و پذیرش حرف زور کار را انجام دادیم.

وی گفت‌: این حرف‌ها همان بداخلاقی‌های صداوسیماست که شما نیز در ذهن‌تان جا افتاده است.

در ادامه مجری برنامه اعلام کرد که کتاب خاطران هسته‌ای حسن روحانی را 2 بار خوانده است و روحانی هم به او توصیه کرد برای بار سوم نیز آن را بخواند زیرا در آن تصریح شده فناوری‌های هسته‌ای را ما تولید کرده‌ایم تا UCF ، UF4 و UF6 تولید شود.

وی گفت: روزی که پرونده را تحویل گرفتیم 150 سانتریفیوژ داشتیم و وقتی پرونده را تحویل دادم به 1500 سانتریفیوژ رسیدیم.

سه شنبه 7 خرداد 1392  8:53 AM
تشکرات از این پست
seeedmortezamosavi ebrahim_67
mey212
mey212
کاربر برنزی

علی اکبر ولایتی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در برنامه «با دوربین» شبکه اول سیما

علی اکبر ولایتی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در برنامه «با دوربین» شبکه اول سیما

علی اکبر ولایتی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری که در برنامه «با دوربین» شبکه اول سیما حضور یافته بود، به تشریح بیوگرافی از خود پرداخت و اظهار داشت: بنده علی اکبر ولایتی متولد ۴ تیرماه ۱۳۲۴ شمسی و در قریحه رستم‌آباد از قرای شمیرانات به دنیا آمدم و در دبیرستان جم قلهک تحصیلاتم را ادامه دادم. (برای تماشای فیلم کامل صحبت‌های ولایتی اینجا را کلیک کنید)

وی با بیان اینکه اهل شمیرانات و اجدادم نیز شمیرانی هستند خاطرنشان کرد: بعداز پایان تحصیلات متوسطه در کنکور سراسری شرکت کردم و رتبه ۴۹ را به خود اختصاص دادم به همین دلیل در هر دانشکده‌ای در حوزه تجربی می‌توانستم تحصیلاتم را ادامه دهم و بنده نیز رشته پزشکی دانشگاه تهران را انتخاب کردم.

عضو ائتلاف پیشرفت ادامه داد: بعد از گذشت ۷ سال یعنی در سال ۱۳۵۰ پزشک عمومی شدم و با تجربه به علاقه‌ای که به طبابت اطفال داشتم و زمینه آن را نیز که روحیه عاطفی است در خود می‌دیدم به طبابت اطفال علاقه‌مند شدم.

ولایتی دلیل دیگر پزشک اطفال شدن خود را شاگردی در محضر استاد دکتر محمد غریب دانست و گفت: دکتر محمد غریب استاد طب اطفال و استاد اخلاق بود و امیدوارم گوشه‌ای از آن میراث اخلاقی ایشان را داشته باشم.

وی اضافه کرد: به دلیل اینکه در حوزه تخصصی مراتبی را کسب کرده بودم برای گذراندن دوره فوق تخصصی عفونی اطفال من را به آمریکا فرستادند که در آنجا نیز از محضر استاد مشهور و برجسته‌ای چون دیوید کارور بهره‌مند شدم و از آنجا که برگشتم به عنوان کادر علمی دانشکده پزشکی مشغول خدمت شدم و از سال ۵۳ تا کنون سابقه ۳۹ ساله تدریس در دانشگاه تهران را دارم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: بنده در حال حاضر استاد تمام و ممتاز پایه C دانشگاه شهید بهشتی هستم.

ولایتی در بخش دیگری از سخنان خود به سابقه سیاسی خود نیز اشاره و تصریح کرد: از دوره دبیرستان فعالیت سیاسی داشته‌ام و طبق پرونده‌هایی که در ساواک داشتم از ۱۷ سالگی یعنی از سال ۱۳۴۱ تا ۵۷ در ساواک پرونده داشتم.

وی با بیان اینکه همراه با آقایان لواسانی، لبافی‌نژاد و فیاض‌بخش انجمن اسلامی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران را بنیان‌گذاری کردیم، یادآور شد: در گرماگرم انقلاب یک شبکه مخفی بیمارستانی با مسئولیت بنده در شمیرانات تأسیس و کسانی که در جریان انقلاب مجروح می‌شدند برای اینکه به دست ساواک نیافتند در این بیمارستان مورد درمان قرار می‌گرفتند.

عضو ائتلاف پیشرفت در ادامه این برنامه ۳۰ دقیقه‌ای به سمت‌های سیاسی خود اشاره و خاطرنشان کرد: در ۲ آذر ۵۸ به معاونت درمان وزارت بهداشت، انتخاب و در اولین دوره مجلس شورای اسلامی نیز از سوی جامعه روحانیت به عنوان کاندیدای تهران معرفی و رأی آوردم.

ولایتی ادامه داد در ۲۵ آذر ۱۳۶۰ به عنوان وزیر امور خارجه از سوی مقام معظم رهبری معرفی شدم و مدت۱۶ ساله‌ای را سکان‌دار سیاست خارجی کشورمان بودم و امروز نیز مأموریت افتخار این را داشتم که به عنوان مشاور رهبری در حوزه بین‌الملل منصوب شوم.

وی در مورد فعالیت‌های خود در زمان ریاست وزارت خارجه گفت: در طول دوره ۱۶ ساله وزارت خارجه تقریباً از زیر صفر به جایی رسید که دیپلماسی جنگ و صلح را اداره کند.

ولایتی در ادامه در رابطه با حضورش در وزارت امور خارجه و تائید وی از سوی امام خمینی (ره)، گفت: امام (ره) در وصیت‌نامه خود نیز تاکید کرده بودند که از کارکرد وزارتخانه‌های امور خارجه راضی نبوده است، با سفارتخانه‌ها نیز مشکل داشت ولی پس از آن و در زمان مدیریت من تاکید داشتند که من بمانم و هر بار که قرار بود مجلس رأی اعتماد بدهد از سوی امام (ره) و پس از ایشان از سوی مقام معظم رهبری تاکید می‌شد که بنده در پست وزیر امور خارجه باقی بمانم.

وی ادامه داد: برای اینکه پلی بزنم بین آنچه در آن زمان بود و آنچه امروز با آن مواجهیم و همچنین دولتی که قرار است روی کار بیاید و اگر شما مردم شریف ایران به من اعتماد کنید و رأی دهید باید مثال‌هایی را مطرح کنم تا مشخص شود کاری که امروز در رابطه با مسئله هسته‌ای داریم سخت‌تر از کارهایی که در قضیه ۵۹۸ داشتیم نیست.

ولایتی افزود: من می‌دانم که چگونه باید با قضیه هسته‌ای و توسعه روابط خارجی کار کنم. چند سال از مذاکرات سیاسی مربوط به اجرای قطعنامه ۵۹۸ را مسئولیت داشتم و در آن زمان صدام‌حسین ۳ روز قبل از حمله به ایران جلوی خبرنگاران قرارداد ۱۹۷۵ را پاره کرد و گفت: آن زمان که عراق ضعیف بود و ایران قوی، این قرارداد به ما تحمیل شد ولی در زمانی که ما قوی هستیم و ایران ضعیف، من این قرارداد را پاره می‌کنم، صدام‌حسین این را گفت و جنگ را آغاز کرد و بنده مأمور پیگیری قرارداد ۱۹۷۵ شدم.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: امام (ره) مسئولیت مذاکرات در مورد قرارداد ۱۹۷۵ را برعهده من گذاشتند و به من اختیار تام دادند به طوریکه در مورد مسائلی نظیر پروتوکل ۱۹۱۳ استانبول که از ایشان سوال کردند از طریق مرحوم احمد خمینی گفتند که ولایتی اختیار کامل دارد و دعای امام راحل و حمایتش باعث شد من در مقابل ایشان، مقام معظم رهبری و ملت ایران سرافکنده نباشم.

وی افزود: جنگ ۸ ساله جنگی بود که با توجه به تاریخ  ۲۰۰ ساله قطعه‌ای از ایران جدا نشد در حالیکه پیش از آن در جنگ با روسیه ۱۷ شهر از کشور جدا شد و در جنگ‌های دیگر نیز قسمتی از هرات، خوارزم و بخشی از بلوچستان جدا شد و حتی در زمان رضاخان بدون جنگ بخشی از آرارات به آتاتورک هدیه شد ولی در جنگ ۸ ساله هیچ قطعه‌ای از ایران جدا نشد.

ولایتی ادامه داد: این پیروزی به دلیل دستورات امام (ره) و ریاست جمهوری مقام معظم رهبری و حضور هاشمی رفسنجانی و همچنین مقاومت رزمندگان در حوزه نظامی رخ داد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین تصریح کرد: در حوزه مذاکرات مربوط به صلح در سازمان ملل طوری رفتار می‌کردند که انگار می‌خواستند آنچه در جنگ بدست نیاوردند را در صلح بدست آورند و اروند رود به عراق بپیوندد ولی ما مقاومت کردیم و با اینکه اسرا در بند بودند مردم با صبوری حمایت کردند و موفق شدیم که قطعنامه‌ ۵۹۸ را اجرا کنیم، این قطعنامه اولین قراردادی بود که بعد از شروع جنگ و مسائلی که امام (ره) مدنظر داشتند در آن مشخص شده بود و به همین دلیل آن را پذیرفتیم.

وی گفت: اجرای این قطعنامه دیپلماسی پیچیده‌ای داشت و مانند کوه یخ بود، در آن زمان دبیرکل سازمان ملل در شورای امنیت اعلام کرد که صدام حسین متجاوز است و همه آن را تائید کردند و عملاً ما پیروز شدیم و این مسئله به واسطه مقاومت مردم و راهکاری ظریفی بود که انجام شد و بخشی از آن گفتنی نیست.

ولایتی در رابطه با مسئله هسته‌ای گفت: من مسئله هسته‌ای را با حفظ حقوق هسته‌ای مردم حل می‌کنم و روابط خارجی را توسعه می‌دهم بدون اینکه از حقوق ایران ذره‌ای گذشت کنیم.

وی همچنین مشکلات معیشتی را مربوط به روابط خارجی دانست و گفت: من با سران معروف دنیا ملاقات‌هایی داشتم، به طور مثال با گاندی دیپلماسی فعالی داشتیم به طوریکه با وجود اینکه ۵۱ کشور از ۵۴ کشور موافق میزبانی بغداد در جلسه غیرمتعهدها بودند گاندی را قانع کردم که اگر این کار را نکند اعلام می‌کنم ایران از غیرمتعهدها خارج می‌شود که موجب بی‌حیثیتی غیرمتعهدها است بنابراین گاندی حاضر به میزبانی ایران شد و صدام میزبانی غیرمتعدها را به گور برد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مشکل حال حاضر کشور را در معیشت و اقتصاد دانست و گفت: موضوع اقتصاد داخلی و روابط خارجی به یکدیگر مربوط است.

وی افزود: در حال حاضر ما میلیاردها دلار پول در کشورهای خارجی داریم و باید دیپلماسی فعالی برای برگرداندن آن داشته باشیم تا شاهد کاهش ارزش پول نباشیم.

ولایتی ادامه داد: در توسعه روابط کشورها نباید مشکلی داشته باشیم زیرا یک زمان وزرای خارجه کشورهای دیگر برای ورود به ایران صف می‌بستند بنابراین ما باید این روابط را احیاء کنیم.

وی عنوان کرد: در اجلاس بیداری اسلامی ۶ نوبت میزبان ۸۰ کشور بودیم و بزرگان علمای جهان اسلام و اساتید دانشگاه به ایران آمدند و با اینکه کشورهای عربی قصد داشتند موج بیداری اسلامی را به نام بهار عربی بنامند ولی با درایت مقام معظم رهبری امروز موج بیداری اسلامی در منطقه حاکم است.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری موضوع معیشت را درمورد مسائل داخلی کشور یک مسئله اساسی دانست و تصریح کرد: امروز مردم از تورم و گرانی افسارگسیخته رنج می‌برند که علتش مشخص است و علاج دارد.

وی افزود: بخشی از این مشکل مربوط به روابط خارجی است که باید روابط خارجی را بازسازی کنیم و بخشی از آن باید در داخل کشور حل شود.

ولایتی با اشاره به ضرورت کنترل بازار برای کاهش تورم گفت: این قابل قبول نیست که هر روز قیمت‌ها افزایش می‌یابد و کنترلی بر روی آن صورت نمی‌گیرد، چرا باید نقدینگی ما به این صورت باشد، از ۹۰ هزار میلیارد تومان در سال ۸۵، نقدینگی کشور به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که این وضعیت این معنی را می‌دهد که مقدار زیادی پول در جامعه است ولی به آن اندازه کالا تولید نمی‌شود.

وی گفت: تقویت تولید و واگذاری تولید به مردم راه‌حل ماست همانطور که مقام معظم رهبری در تفسیر اصل ۴۴ نیز بر این قضیه تاکید داشتند.

علی اکبر ولایتی در ادامه سخنان خود هدفمندی قابل قبول است اما باید ۳۰ درصد به صنایع ۱۰ درصد به سلامت و همچنین به سایر امور هم داده می‌شد اما این کار صورت نگرفت. از این رو باید به صنایع کمک شود.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه برای علاج مسائل حاد اقتصادی کشور فرصت ۱۰۰ روزه می‌خواهم تصریح کرد: به عنوان یک طبیب به عنوان بیماری به اقتصاد نگاه می‌کنم؛ باید گرانی و تورم روز‌افزون کنترل شود.

وی با تأکید بر اینکه با دیپلماسی فعال می‌توان ارزش پول ملی را کاهش نداد یادآور شد: اگر اعتماد بین دولت و مردم افزایش یابد و هر روز بانک مرکزی یک بخشنامه صادر نکند می‌توان این مشکلات را حل کرد، در واقع باید ثبات در کار اقتصادی صورت گیرد.

ولایتی با تأکید بر اینکه شعار ما در دولت جدید این است که اخلاق‌محور و ثبات در مدیریت وجود داشته باشد، افزود: ممکن است کسی اصولگرا باشد اما سلیقه سیاسی‌اش با بنده یکی نباشد اما نظام قانون اساسی و ولی فقیه را قبول کند چرا باید این فرد را کنار بزنیم و بله قربان‌گوها به صحنه بیایند.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم دولت خود را دولت متمم دانست و یادآور شد، دولت متمم در واقع فرع ملت است و هرکدام از حروف این کلمه نشان دهنده سیاست آینده ماست.

وی در عین حال گفت که هرکس همکار ما می‌شود باید متدین باشد چرا که در این صورت به فساد کشیده نمی‌شود؛ تجربه دومین مسئله است و اینکه افراد باید تخصص داشته باشند.

ولایتی در ادامه به معتدل بودن اشاره و اضافه کرد: یکی از مشکلات ما افراط‌گرایی‌ است که مردم این را نمی‌پسندند و میم آخر نیست مشورت‌پذیری را شامل می‌شود که متخصصان در حوزه‌های مختلف مشورت کنند.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم ضمن بیان هدفهای خود اظهار داشت: بازسازی اقتصاد داخلی در تقاطع زمانی و همچنین بازسازی روابط خارجی که به حالت رکود درآمده از دیگر اقداماتی است که هدف ما به شمار می‌رود.

وی ادامه داد:‌ دولت جدید به مردم اعتماد دهد تصمیماتی که اتخاذ می‌کند حساب شده است و هر روز شاهد بخشنامه‌های جدید نیستیم.

ولایتی با تأکید بر اینکه دولت باید قانون‌گرا باشد یادآور شد: برای اینکه نشان دهیم قانونگرا خواهیم بود حتماً همکاری نزدیک و تنگاتنگ با مجلس دارم و در حال حاضر نیز برخی از اعضای ستاد بنده در مجلس هستند.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه حتماً باید همکاری نزدیک و تنگاتنگ بین قوای ثلاثه باشد، افزود: این یکی از کارهای اساسی ماست که انجام خواهیم داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اقتصاد مقاومتی و بدون نفت که مقام معظم رهبری به آن تأکید داشتند اشاره و اضافه کرد: ما یک جاده ابریشم جدید درست می‌کنیم و از ویژگی‌های ترانزیتی خود استفاده خواهیم کرد.

ولایتی بر همین اساس به دیدارش با سلمان خورشید اشاره و تصریح کرد: وی در این دیدار می‌گفت که چرا خط شمال به جنوب را احیاء نمی‌کنید.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم در پایان خاطرنشان کرد: اگر ملت ایران به بنده رأی دهند با ظرفیت و توانی که در این ملت و انقلاب و امکانات خدادادی این سرزمین که بیشترین خدمت را به اسلام کرده و پرچم‌دار بیداری اسلامی است می‌بینم مشکلاتی که وجود دارد را خیلی زود حل خواهم کرد.

سه شنبه 7 خرداد 1392  9:05 AM
تشکرات از این پست
ebrahim_67
mey212
mey212
کاربر برنزی

غلامعای حداد عادل در مصاحبه با جام جم

غلامعای حداد عادل در مصاحبه با جام جم
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: نباید شعاری دهیم که نتوانیم به آن عمل کنیم و یا اینکه قولی دهیم که تاریخ مصرف آن که تنها محدود به دوران انتخابات باشد، بنده نیز قولی نمی‌دهم که به عملی شدن آن اعتقاد نداشته باشم.

به گزارش راسخون به نقل از مهر، غلامعلی حداد عادل کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در  برنامه تبلیغاتی تلوزیونی شبکه جام جم در پاسخ به سوالات ایرانیان خارج از کشور در خصوص سوابق اجرایی خود از ابتدای انقلاب تاکنون اظهار داشت:  از 22 بهمن و پس از آن در اسفند 57 معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد بودم و مدتی نیز مدیریت صدا و سیما را در شورای سرپرستی این سازمان به عهده داشتم همچنین یازده سال معاون وزیر آموزش و پرورش بوده و تالیف کتاب‌های درسی و برنامه‌ریزی آموزشی را اجرا کرده‌ام.  

حداد عادل با بیان اینکه از سال 79 وارد مجلس شورای اسلامی شدم، گفت:‌4 دوره نمایندگی مردم تهران را بر عهده داشتم و در دوره‌های 7، 8 و 9 مجلس نماینده اول تهران بودم،‌ همچنین در دوره هفتم ریاست مجلس را بر عهده داشتم و در دوره هشتم رئیس کمیسیون فرهنگی بودم.  

وی در ادامه افزود: مدیرعاملی بنیاد دایرةالمعارف اسلامی و تالیف دانشنامه جهان اسلام در 23 سالی که بنده در فرهنگستان زبان فارسی بودم برعهده‌ام بود.

این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه در حال حاضر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هستم،‌ اظهار داشت: بیش از 30 سال عضو شورای عالی آموزش و پرورش بوده‌ام و هم‌اکنون 4 فرزند دارم که تحصیلات دو نفر از آنها در مقطع دکترای علوم سیاسی و فناوری‌ نانو است و دو فرزندم دیگرم در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مدیریت فرهنگی و کارشناسی دینی مشغول فعالیت هستند همچنین همسرم دکتر ماهورزاده دانشیار تعلیم و تربیت در دانشگاه الزهرا است.  

حدا عادل در ادامه صحبت های خود در شبکه جام جم تصریح کرد: بنده به خارج از کشور سفرهای زیادی داشتم و با ایرانیان مقیم خارج آشنا هستم؛ در تمامی سفرهایم علاقمند بودم که از مدارس و کتاب‌های ایرانیان بازدید کنم و حرف‌های اولیاء و مربیان را بشنوم.  

وی با بیان اینکه ایرانیان خارج از کشور بخشی از ملت ما هستند تصریح کرد: ایرانی بودن به منزله زندگی در داخل مرزهای جغرافیایی نیست، کسانی هستند که از هزاران فرسنگ دورتر دل‌شان برای وطن می‌تپد.

حداد عادل با اشاره به اینکه ایرانیان خارج از کشور عموما مردم فرهیخته و جزء سرمایه‌های کشور محسوب می‌شوند، گفت: مهاجرت به خارج از ایران پدیده جدیدی نیست که صرفا تصور کنیم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بوجود آمده است؛ از آنجایی که ایران در چهارراهی واقع شده که از یک طرف به اروپا، از طرف دیگر به خاور دور و هند و به خاورمیانه و آفریقا نزدیک است این موقعیت جغرافیایی باعث شده هم کشور ما میهمانان خارجی داشته باشد و هم ایرانیان به خارج از کشور بسیار سفر کنند.  

وی افزود:‌در سایر کشورها مثل تایلند نیز اسلام رواج پیدا کرده و در کشور هند ما شاهد تاریخ چندهزارساله رابطه و موج مهاجرت هستیم همینطور آثار نیکوی ایرانیان در علم و معماری و سیاست در کل تاریخ هند به چشم می‌خورد.  

حداد عادل با بیان اینکه در دوران تجدد ایرانیان به واسطه آشنایی با غرب برای تحصیل به آنجا رفتند، اظهار داشت: این مسئله که ایرانیان برای تحصیل به غرب مهاجرت کردند هیچ ربطی به انقلاب اسلامی ندارد و نباید کسی به موضوع اقامت ایرانیان در خارج از کشور علی‌الاصول نگاه منفی داشته باشد، چرا که تخصص و دانش ایرانیان از امور جهانی،‌ زبانزد عامل و خاص و جزئی از دارایی‌های کل ملت ایران است لذا باید هوشمندانه این موضوع مورد توجه دولت‌های بعدی قرار گیرد.  

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه هدف شما از کاندیداتوری چیست؟ بیان کرد:‌ بنده دارای تجربه هستم که این تجربه متعلق به ملت ایران است چرا که بنده با امکانات کشور درس خوانده و کار کرد‌ه‌ام بنابراین فکر می‌کنم زمان آن رسیده که این تجربیات را با در دست گرفتن این مسئولیت در خدمت ملت ایران قرار دهم و هدفم این است که از تمام ظرفیت‌ها برای حل مشکلات و توسعه و پیشرفت در خدمت ایرانیان استفاده کنم.  

حداد عادل افزود: ما نباید شعاری دهیم که نتوانیم به آن عمل کنیم و یا اینکه قولی دهیم که تاریخ مصرف آن که تنها محدود به دوران انتخابات باشد، بنده نیز قولی نمی‌دهم که به عملی شدن آن اعتقاد نداشته باشم.

وی با بیان اینکه مهمترین وظیفه دولت آینده ساماندهی مسائل اقتصادی است گفت: یادآوری می‌کنم که اقتصاد ایران از ده‌ها سال پیش بیمار بوده چرا که کشور از لحاظ علمی ضعیف و محتاج خارجی‌ها بوده است البته باید بگویم در سال‌های پس از انقلاب این امر بهتر شده است.  

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به وابستگی اقتصاد به نفت گفت: نفت گرچه منبع درآمد و سرمایه بوده اما چندین عیب و اشکال به اقتصاد ما وارد کرده است؛ یکی از این اشکالات این است که قدری خیال ما را از بابت فروش نفت راحت کرده در حالی که ما می‌توانیم به لحاظ کشاورزی نیز پیشرفت‌های قابل توجهی داشته باشیم چرا که ایران کشور چهارفصل است بنابراین کشاورزی می‌تواند منبع درآمد بسیار خوبی باشد اما متاسفانه به خاطر سایه سنگین نفت رشد آنچنانی نکرده است.  

حداد عادل افزود: این اقتصاد بیمار در سال‌های اخیر مورد حمله دیگر کشورها قرار گرفته یعنی مقاصد سیاسی اقتصاد را مورد حمله قرار داده است به طوری که غربی‌ها و دشمنان با بهانه واهی تولید سلاح خواهان فشار آوردن به اقتصاد کشور ما از طریق تحریم‌ها هستند که این امر موجب می‌شود قیمت دلار و ارز افزایش پیدا کند، بنابراین مهمترین وظیفه دولت آینده تثبیت نرخ ارز است و باعث ساماندهی بازار شود.

وی تصریح کرد: بنده این موضوع را با کمک ملت و متخصصان دانش اقتصاد سامان می‌دهم؛ بنابراین هنگامی که در بازار آرامش بوجود آید امکان سرمایه‌گذاری و اشتغال در همه بخش‌ها بوجود می‌آید.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به بخش خصوصی اظهار داشت: از اول انقلاب نظرم نسبت به بخش خصوصی مثبت بوده است حتی در روزهای اوایل انقلاب که برخی شعارهایی را در مورد بخش خصوصی سر می‌دادند من تبعیت از این شعارها نمی‌کردم چرا که بار اصلی اقتصاد کشور بر دوش بخش خصوصی است و دولت وظیفه تجارت ندارد لذا باید سیاست‌گذاری شود تا زیرساخت‌ها آماده و حمایت و نظارت برقرار شود.  

حداد عادل درباره قانون هدفمندی یارانه‌ها گفت:‌یارانه باید پرداخت شود ولی قانون را باید در آن به صورت کامل اجرا کند چنانکه یکی از انتقادات ما این بود که در دولت فعلی در بحث هدفمندی یارانه‌ها قانون به طور کامل اجرا نشد.

سه شنبه 7 خرداد 1392  9:59 AM
تشکرات از این پست
ebrahim_67
mey212
mey212
کاربر برنزی

محمد باقر قالیباف در برنامه گفتگوی ویژه خبری به تشریح مواضع و برنامه های انتخاباتی خود پرداخت.

به گزارش ارجا نیوز:

محمد باقر قالیباف در برنامه گفتگوی ویژه خبری به تشریح مواضع و برنامه های انتخاباتی خود پرداخت.

مهم‌ترین محور سخنان وی به شرح زیر است: 

حضورم در انتخابات برای ادای دین و انجام وظیفه است؛ امروز این انقلاب دپار مشکلاتی شده و بنده برای حل این مسائل وارد عرصه شدم.

امروزه مردم از نخبگان می‌شنوند و این سوال را دارند که چرا کشور ما که دارای منابع انسانی بسیاری است و ما در مرزهای دانش قرار داریم و از لحاظ منابع دیگر نیز قدرتمند هستیم دچار مشکلات شده است.

در دوره سازندگی و اصلاحات پیشرفت‌هایی داشتیم و در دولت اصلاحات ما رشد دو رقمی را در حوزه صنعت شاهد بودیم. در دولت نهم و دهم هم مسکن مهر، هدفمندی یارانه‌ها و احیای شعارهای انقلاب بودیم.

روند مدیریتی کشور نیازمند تحول است.

من برنامه مدونی برای بهبود شرایط اقتصادی طی دو سال دارم و در این مدت ما یک آرامش را به کشور و حوزه اقتصاد باز می‌گردانیم.

در مقطع کنونی شاهد این هستیم که خانواده‌ای پیدا نمی‌شود که از مشکل بیکاری رنج می‌برد و این در افراد تحصیل‌کرده و افراد عادی از لحاظ تحصیلات وجود دارد. نبود شغل جوهره و کرامت انسانی را زیر سؤال می‌برد چرا که کار کرامت انسان است.

نابسامانی اقتصادی یعنی ما هم منابع انسانی و هم منابع مادی را از دست می‌دهیم و برای بهبود آن باید در ابتدا بعد از بررسی شرایط، ثبات را به بازار و قیمت‌ها برگرداند.

نظارت بر بانک‌ها و کنترل نقدینگی و جهت‌گیری آن به سمت اولویت‌ها از مهم‌ترین مسائلی است که باید بر آن تمرکز کرد که از برنامه‌های دولت من است.

ظرف دو سال و با " لطف خدا و کمک مردم" آرامش را به اقتصاد بر می‌گردانم. در برنامه اقتصادی تکلیف همه چیز را روشن و قیمت ارز را تثبیت می‌کنم.

عملکرد گذشته من ضمانت اجرایی برنامه های من برای ریاست جمهوری است و مردم عملکرد من در شهرداری را طی 8 سال گذشته مشاهده کردند و زمان حضور من به عنوان رئیس پلیس کشور سخنان من با مردم به صورت نصیحت و سخنرانی نبود.

هدفمندی یارانه‌ها ادامه پیدا می‌کند اما بر اساس قانون چرا که مشکلات اخیر به علت عدم اجرای درست قانون بوجود آمده است.

اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که شکننده نباشد، اقتصاد باید مردمی باشد و اقتصاد تک گایه حذف شود.

دولت نباید در همه قسمت های اقتصاد دخالت کند و این حوزه باید رونق ثابت داشته باشد.

باید با شناخت ارزش ها و تثبیت شرایط از ظلم به مردم بپرهیزیم.

بنده معتقدم که باید از سندهای بالادستی ( سند چشم انداز بیست ساله و سند 5ساله توسعه) تبعیت کنم و آن را به اجرا در بیاورم.

بنده به عنوان رئیس دولت باید به قانون عمل کنم.

برای پیشرفت و عدالت باید رشد تکنولوژی، رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی داشته باشیم.

بنده به عنوان رئیس دولت باید به قانون عمل کنم.

برای پیشرفت و عدالت باید رشد تکنولوژی، رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی داشته باشیم.

سیاست خارجی باید منافع و امنیت ملی یک کشور و در واقع هویت ملی، انقلابی و دینی ما را حفظ کند.

کجای قانون به من اجازه داده که برای سیاست خارجی تصمیم بگیرم؟ سیاست خارجی از امور حاکمیتی است و ما در دولت باید به دستگاه دیپلماسی بپردازیم و حوزه وزارت خارجه نباید انحراف داشته باشد و بنده برای دیپلماسی سیاسی و اقتصادی برنامه دارم.

ما از امام خود یاد گرفتیم که حرف مرد یکی نیست و رئیس دولت هم اشتباه می کند و باید با انتقاد پذیری اشتباهات خود را جبران کند و این را نیز در دوران حضورم در نیروی انتظامی و شهرداری نشان داده و اثبات کردم.
چهارشنبه 8 خرداد 1392  7:44 AM
تشکرات از این پست
ebrahim_67
mey212
mey212
کاربر برنزی

حسن روحانی در گفتگو با دوربین ییک

حسن روحانی در گفتگو با دوربین شبکه یک
حجت‌الاسلام حسن روحانی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در برنامه "با دوربین" شبکه یک سیما خود را اینگونه معرفی کرد: ملت ایران! کسی که هم‌اکنون در محضر شماست، حسن روحانی متولد 1327 در سرخه سمنان از یک خانواده مذهبی و انقلابی به دنیا آمد. از 11 سالگی از طرف پدر موظف شدم که با کار در دوره تابستان مخارج تحصیلم را تامین کنم. با کشاورزی و قالیبافی آن روز کمی برای من سخت بود، اما به زودی فهمیدم که روی پای خود ایستادن چقدر لذت‌بخش است.
وی افزود: مادرم همیشه صبور، فداکار، مهربان به مانند همه مادرها بود. آنروز که برادرم در زندان و من فراری و پدرم تحت تعقیب بود، او به تنهایی خانه را با صبوری اداره کرد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: تحصلات حوزوی خود را در قم به مدت 10 سال گذراندم و از اساتید بزرگی چون آیت‌الله سلطانی، فاضل لنکرانی، شهید بهشتی و مطهری بهره‌های فراوانی را بردم و در دست و خارج اساتید به نامی چون آیت‌الله سیدمحمد محقق داماد، گلپایگانی و حائری‌یزدی درسها و فن اجتهاد را از آنها آموختم و بر روان همه آنها درود می‌فرستم.
روحانی در ادامه به تحصیلات دانشگاهی خود اشاره کرد و افزود: دانشگاهم در رشته حقوق بود و دوره لیسانس را در دانشگاه تهران گذراندم و فوق لیسانس و دکتری را خارج از کشور گرفتم، اما حقوق و درس حقوق برای من پیام مهمی داشت. نه از این دیدگاه که بسیاری از سیاست‌مداران بزرگ دنیا درس حقوق خواندند، بلکه از این دیدگاه که درس حقوق به من آموخت که چگونه از حقوق مردم و منافع ملی به خوبی دفاع کرد.
وی اضافه کرد: این درس حقوق بود که به من آموخت فرق قطعنامه شورای حکام و شورای امنیت با یک کاغذ معمولی چیست؟ کسی که حقوق را به خوبی نخوانده، شاید این تفاوت‌ها را به خوبی لمس نکند. نهضت اسلامی از سال 41 و راهبری اما و یارانش را به جان خریدم و همواره به عنوان سرباز در نهضت اسلامی ایستادم . سخنرانی‌ها، بازداشت‌ها، تحت تعقیب قرارگرفتن‌ها، ممنوع‌المنبر شدن‌ها چقدر زیبا بود که می‌فهمیدم که مسیر دستیابی به استقلال کشور، مبارزه با استبداد و استقرار احکام اسلامی در این سرزمین است.
"انقلاب شکوهمند اسلامی پیروز شد و پس از آن همواره افتخار آن را دارم که مسئولیت‌هایی را به عهده داشتم. همیشه نماینده مردم بودم و الان هم هستم. مشروعیتی که از رای مردم به دست می‌آید، سرفرازی دارد. 20 سال با رای مردم در مرکز قانون‌گذاری کشور به عنوان رئیس کمیسیون دفاع و رئیس کمیسیون سیاست‌خارجه خدمت کردم. بعد 2 دوره نمایندگی مردم در خبرگان رهبری را داشتم و هم‌اکنون نماینده مردم تهران در خبرگان رهبری هستم".
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه نمایندگی امام و رهبری هم برای من افتخار داشت، خاطرنشان کرد: هر وقت خواستم با امام ملاقات کنم، لطفشان شامل حال من بود و همان هفته یا هفته بعد توانستم ایشان را زیارت کنم و در طول رهبری رهبر معظم انقلاب همیشه نماینده ایشان بوده‌ام و هم‌اکنون نیز نماینده ایشان در مهمترین نهاد سری کشور یعنی شورای امنیت ملی هستم.
روحانی افزود: خوب می‌دانم نزدیکی با رهبری آشنایی طولانی و ارادت 45 ساله از سال 1347 تا به امروز سرمایه بزرگی برای من است و آنکس که باید اداره کشور را بر عهده گیرد اینگونه روابط نزدیک می‌تواند برای حل معضلات کشور به او کمک کند.
وی تصریح کرد: در کنار مسئولیت نمایندگی مردم و رهبری، من در دوران دفاع مقدس مسئولیت‌های سنگینی را بر دوش داشتم. گرچه افتخار دفاع مقدس از آن شهیدان، جانبازان وو خانواده‌های آنهاست، اما من هم به عنوان سرباز این افتخار را داشتم که رئیس قرارگاه خاتم‌الانبیاء باشم. روزی که فرماندهی بر عهده آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی بود فرماندهی پدافند هوایی با حکم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و همچنین رئیس ستاد پشتیبانی جنگ شدم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در ستاد پدافند درس‌هایی آموختم، آموختم که با همکاری با متخصصان چگونه می‌توان تحولات بزرگی را در یک بخش پیچیده فنی بوجود آورد. یاد شهید بابایی و شهید ستاری گرامی باید که بار سنگین پدافند بر دوش آنها بود. این دنبال تخصص بودن و همکاری و تلاش بود که ما را موفق کرد در عملیات والفجر 8 در سال 1364 قادر شویم 73 فروند هواپیمای عراق را سرنگون کنیم که دنیا را به اعجاب و تعجب واداشت.
روحانی با بیان اینکه این افتخار یک درس دیگری را به همراه داشت گفت: حراست آسمان ایران نه تنها فضای جغرافیایی بلکه فضای فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی ایران همواره نیاز به حراست، مراقبت و مواظبت دارد و آن موقعی که تخصص و ابزار لازم فراهم شود، دشمن سرکوب خواهد شد و ملت آزاد و در کنار رفاه و امنیت زندگی خواهند کرد.
وی افزود: با پیروزی رزمندگان اسلام، من بلافاصله به مدت 16 سال مسئولیت شورای عالی امنیت ملی را به عهده گرفتم. دوران افتخار آمیزی که در هشت سال اول در کنار ریاست جمهوری آیت الله هاشمی تلاش کردم.
وی ادامه داد: اولین دستاورد شورای عالی امنیت ملی بازپس‌گیری سرزمین اشغالی توسط صدامیان، آزادی همه اسرا و آزادگان و همچنین محکومیت عراق در شورای امنیت سازمان ملل به عنوان متجاوز بود.
روحانی ادامه داد: این اتفاق اول از آن شوراست، در آن دوران حساس و سپس محکومیت صدام که به کویت تجاوز کرد، قبل از کشورهای منطقه و بعد از آن حمله ائتلاف در منطقه و اعلام موضع گیری بی طرفی فعال که موجب حراست از منافع ملی و امنیت ملی شد، و همگان را به تحسین موضع گیری ایران وا داشت، از افتخارات شوراست.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه در شورای عالی امنیت ملی در دوران هشت ساله بعد در دوره ریاست جمهوری خاتمی، نیز اقدامات بسیار مهمی انجام گرفت گفت: امضای تفاهم نامه امنیتی با عربستان و رابطه نزدیک و گرم با این همسایه تا مسئله 11 سپتامیر و موضع‌گیری عاقلانه جمهوری اسلامی ایران در آن حادثه حساس گرفته تا موضع ایران در اشغال افغانستان و عراق و حفظ سرزمین‌مان که همه مقاطع بسیار حساس و مهم و تاریخ‌ ساز برای ایران است، من افتخار دارم که در این اقدامات سهم بسزایی در تصمیم سازی و تصمیم گیری داشتم.
روحانی ادامه داد: مسئله مهم بعدی بعد از اشغال عراق و بغداد این بود که می‌خواستند کشور را در مسیر شورای امنیت، تحریم یا جنگ قرار دهد. در این مقطع با اقدامات به جا توطئه آمریکا و اسرائیل به شکست منجر شد.
وی خاطر نشان کرد: پس از مذاکرات تهران با سه وزیر اروپایی، مقام معظم رهبری این کار را تدبیر و بدون عقب نشینی و شکست توطئه آمریکا و اسرائیل اعلام فرمودند در سخنرانی 82/8/11. ما توانستیم کشور را از شورای امنیت و جنگ و تحریم دور کنیم و صلح آمیز بودن پرونده هسته ای در شورای حکام را بعد از یک سال به اثبات برسانیم. فرصت لازم برای تکمیل فناوری هسته ای به وجود آوردیم و فرصت لازم برای آنکه روابط با کشورها توسعه یابد.پایان این دوره به گونه ای بود که رهبری انقلاب از آن به عنوان مدیریت پخته و عاقلانه یاد کردند. در اینجا لازم می دانم که بگویم همه موفقیت‌های شورای عالی امنیت ملی در طول 16 سال هدایتش، ارشادش و حمایتش از آن مقام معظم رهبری است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری به حضور خود در مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد و گفت: من در مجمع تشخیص مصحلت نظام در طول 22 سال و تصویب سیاست‌های کلی در امور مهم به ویژه چشم اندزا 20 ساله سیاست های کلی اصل 44 بر تجربه من بر کلیه مسائل مهم کشور افزود. همچنین حضورم در مرکز تحقیقات استراتژیک و تحقیق در زمینه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به گونه ای است که امروز ره‌توشه سنگینی را برای اداره آینده کشور در اختیار دارم و بر آن می بالم و افتخار می‌کنم.
روحانی خطاب به مردم ایران، تصریح کرد: ملت عزیز ایران! ما امروز گرچه با مشکلات مهم اقتصادی اجتماعی و فرهنگی و سیاست خارجی مواجه هستیم، گرچه رشد اقتصادی ما در سالی که گذشت منفی بود به جای آنکه 8 درصد باشد و پیش‌بینی این است که در سال جاری نیز منفی باشد، گرچه سرمایه گذاری قرار بود 8.7 باشد به 1.2 درصد رسید، گرچه بیکاری از 11 به 12.2 افزایش یافت، گرچه تورم از 10.3 به 30.5 متاسفانه ارتقاء یافت، گرچه بداخلاقی‌ها در جامعه ما اوج گرفت، گرچه قیمت دارو بیش از 40 درصد افزایش پیدا کرد، گرچه شکاف در جامعه بیشتر و بیشتر شد، اما ما در ایران بزرگ و با عظمتی زندگی می‌کنیم که دارای منابع بسیار غنی فیزیکی و مادی و دارای نیروی انسانی ارزشمند فعال است.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: کشوری که در حساس‌ترین نقطه جهان قرار گرفته و دارای موقعیت ژئوپولوتیک و ژئواستراتژیک در منطقه است، درارای شاهراه شمال به جنوب است، دومین منبع گاز و نفت جهان است، مردم ما چرا در مشکلات معیشتی باشند؟ مشکل کجاست؟ مشکل از مدیریت آغاز می شود. مشکل از تصمیمات فردی شروع می شود، مشکل از عدم مشورت آغاز می شود.
روحانی تصریح کرد: مگر یک نفر یا چند نفر یا یک جمع کوچک قادرند کشور بزرگی مثل ایران را در این شرایط توطئه جهانی اداره کنند؟ ما نیاز به همگان داریم؛ ما نیاز به بهترین‌ها داریم، ما نیاز به مشورت دانشگاه و کارشناسان داریم. مگر می‌توان بهره بانکی را با یک نشست و برخاست یک‌رقمی یا دو رقمی کرد؟ مگر اقتصاد دستوری هم در دنیای امروز معنا و مفهومی دارد؟ مگر می‌توان در یک شعار و برنامه تلویزیونی اعلام کرد نرخ دلار به 700 تومان تقلیل پیدا کند و بعد از چند ماه دلار به چند برابر افزایش پیدا کند؟
وی با طرح این پرسش که مشکل کجاست،‌ اظهار داشت: مشکل در عدم مشورت، خود‌شیفتگی، عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور ‌و بی‌ثباتی‌هاست؛ چقدر مدیران در حال تغییر و تحول در این 7 - 8 سال بودند؟ مهمترین وزارتخانه استراتژیک و اقتصادی نفت، 4 بار مدیر ارشد و وزیرش جابجا و تعویض شد.
حسن روحانی ادامه داد: بانک مرکزی 3 بار مسئولش تغییر می‌کند و نگویم از دستگاه‌هایی که 5 بار و 6 بار مدیرانش عوض شده است. ای کاش این بی‌ثباتی در مدیریت بود که در سیاست نیز چنین بی‌ثباتی را ما شاهد بودیم.
وی اضافه کرد: آیا مردم عزیز و وفادار ما باور می‌کنند که از 8 آبان 91 تا 8 آذر 91 در مدت یکماه 37 بخش نامه و دستورالعمل متفاوت در مسائل اقتصادی صادر شده است؟ باور می‌کنند که در طول پنج ماه 60 بخشنامه راجع به مسائل ارزی و پولی صادر شد؟ این بی‌ثباتی چگونه به مردم اطمینان و آرامش خواهد داد؟ مردم مدیریت کارآمد، ثبات، آرامش، قدرت آینده و آینده‌نگری را می‌خواهند.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در کنار این مشکلات قانون‌گریزی‌ها و حتی عدم ابلاغ مصوبات مجلس شورای اسلامی بود که در بسیاری از موارد رئیس مجلس مجبور به ابلاغ آنها شد در حالیکه اساس در کشور باید قانون و اطاعت از قانون، مقررات، شفافیت باشد و این می‌تواند اعتماد لازم را در یک جامعه بوجود آورد.
روحانی تصریح کرد: بد‌اخلاقی‌ها، اضافه کردن شکاف‌ها و فاصله‌ها و کنار گذاشتن یک جناح و به جز یک قبیله کنار گذاشتن همه کارشناسان و منزوی کردن آنها از دیگر مشکلات است. آیا در کشوری مثل ایران در شرایط حساسی که امروز قرار داریم، بدون حضور همگان و استفاده از همگان قادریم از مشکلات عبور کنیم؟ در دولت استفاده از تمام شایستگان انجام خوهد شد. در دولت تدبیر و امید همواره از متخصصین و صاحبنظران استفاده خواهد شد.
وی تاکید کرد: شورای پول و اعتبار به قدرت خود بر می‌گردد. سازمان برنامه و بودجه و مدیریت بر می‌گردد. بانک مرکزی به استقلال خود می‌رسد. شورای اقتصاد که ظاهراً اخیراً بعد از 5 سال تازه یک جلسه‌ای را تشکیل داده است، به قدرت قبلی بر می‌گردد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: می‌خواهم بگویم مردم بزرگوار! باید اداره کشور اداره علمی باشد. باید حکمرانی، حکمرانی شایسته باشد و‌ باید از نخبگان استفاده شود. باید با شفافیت با مردم حرف زد. باید مشکلات را با مردم در میان گذاشت. باید آمارها دقیق باشد تا ما بتوانیم از پیچ تاریخی‌ای که مقام معظم رهبری فرموده‌اند، به خوبی عبور کنیم و بتوانیم حماسه سیاسی و اقتصادی را بیافرینیم.
روحانی در همین زمینه افزود: اگر امروز مشکلات اقتصادی داریم و اگر امروز گرانی و بیکاری وجود دارد، اگر امروز فساد اداری وجود دارد و اگر امروز ضربه بر اخلاق و فرهنگ در جامعه ما مشاهده می‌شود و اگر امروز روابط ما با جهان با مشکلات فراوان توأم است، همه و همه به خاطر این است که یک دولت کارآمد و یک مدیریت درست در تدبیر صحیح در کار انجام نگرفته است.
وی در ادامه اظهار داشت: هیچ کشوری در دنیای امروز بدون ارتباط فعال و سازنده با جهان توسعه نخواهد یافت. با انزوا رشد و پیشرفت امکان‌ناپذیر است. جدایی جهان و کشیدن دیوار دور کشور امکان‌ناپذیر است. ما باید با تعامل سازنده بتوانیم کشور را از مشکلات نجات دهیم. با گرانی به راحتی می‌توان مقابله کرد، با بیکاری نیز می‌توان مقابله کرد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: من یک نکته ساده بگویم؛ ما 3 میلیون و 300 هزار بیکار داریم و اگر در سال 10 میلیون توریسم وارد کشور شود؛ 13/6 میلیارد درآمد ارزی و 4 میلیون اشتغال درست می‌شود یعنی با یک حرکت صحیح در یک مسئله اقتصادی و اجتماعی ما می‌توانیم بیکاری را حل کنیم.
روحانی تصریح کرد: ما با رونق اقتصادی می‌توانیم بر بیکاری فائق شویم. بیکاری امروز تنها مشکل اقتصادی نیست بلکه مشکل اجتماعی و خانوادگی و معضل فرهنگی است و ده‌ها معضل دیگر به همراه دارد. مشکل بیکاری که باعث شده است از هر 5 ازدواج یکی به طلاق منجر شود. با رونق اقتصادی این کار به راحتی امکان‌پذیر است.
وی در ادامه تاکید کرد: کارخانه‌های کشور بین 20 درصد تا حداکثر 40 درصد از ظرفیت فعال است. ما باید همه مراکز تولیدی را به فعالیت کامل صددرصدی برسانیم و این کار امکان‌پذیر است. در برنامه مدون من علاوه بر برنامه برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاست داخلی، سیاست خارجی و امور فرهنگی برنامه کوتاه مدت یکماهه و صد روزه وجود دارد. ما می‌توانیم در یک زمان کوتاه تحول اقتصادی در کشور بوجود آوریم و در آن تحول اقتصادی بتوانیم با اینجاد یک دوره تنفس به کارخانه‌ها و مراکز تولیدی که امروز مشکل دارند، مشکلات آنها را در اون مدت کوتاه حل و فصل کنیم‌.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ما با یک تفاهم بین بانک مرکزی و بانک‌های کارگشا قادر هستیم آن همه اجناسی که در گمرکات ما انبار شده است را به سرعت به بازار برگردانیم‌. همه اینها در یک برنامه کوتاه مدت امکان‌پذیر است. ما می‌توانیم روابط خارجی‌مان را با دنیا به صورت مناسبی بر‌گردانیم. روابط خارجی آرزویی نیست که کسی دنبال آرزو باشد. روابط خارجی شناخت جهان است. دیدن واقعیت‌هاست و ترسیم برنامه‌هاست. هزینه فایده کردن است و قدم به قدم گام را جلوگذاشتن ‌و به هدف دست یافتن است.
روحانی تصریح کرد: ما کشور قدرتمندی هستیم. ایران ابر قدرت منطقه است. ایران کشور حساس منطقه است. با میلیون‌ها دل ‌و نگاه مسلمانی که چشم دوخته‌اند. مقداری تدبیر و مقداری برنامه و مقداری دقت لازم است تا ما بتوانیم حتی معضلات اقتصادی که در سایه تحریم بوجود آمده است را ‌قدم‌به‌قدم در مسیر حل‌وفصل نهایی قرار دهیم.
وی ادامه داد: این کار امکان‌پذیر است. ما باید اقتصاد کشور را از شرایط فعلی نجات دهیم. ما باید اخلاق را در جامعه احیا کنیم. فرهنگ چیزی نیست که بشود دستوری به مردم اعلام کرد. در مسائل فرهنگی با مردم باید تعامل کرد. گر چه مشکلات امروز در کشور ما زیاد است اما توانمندی ملت ما و حضور نخبگان و مدیران لایق کشور ما قادر است این مشکلات را با یک برنامه خوب به حل و فصل نهایی برسانیم. باید نخبگان و دانشگاه و مراکز تولید و مراکز تصمیم گیری را به هم متصل کنیم و‌ باید از مشورت بخش خصوصی برای حل و فصل مسائل اقتصادی استفاده کنیم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در همین زمینه تاکید کرد: همه کار با تدبیر امکان‌پذیر است و این تدبیر ما را به ساحل امید خواهد رساند. دولت تدبیر قادر است معضلات کشور را با کمک مردم و با اراده مردم و حمایت مردم و با سرمایه ملی به حل و فصل برساند.

چهارشنبه 8 خرداد 1392  7:51 AM
تشکرات از این پست
mey212
mey212
کاربر برنزی

جلیلی: دشمن به دنبال وارونه نشان دادن نقاط ضعف و قدرت ماست

جلیلی: دشمن به دنبال وارونه نشان دادن نقاط ضعف و قدرت ماست

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس سعید جلیلی در برنامه شبکه جام جم و در پاسخ به سوالات ایرانیان خارج از کشور، با اشاره به سه محور اساسی در شعارهای انتخاباتی‌اش در توضیح اولین محور آن گفت: اعتقادم این است که دولت آینده ظرفیت‌‌های آحاد ملت چه در داخل و چه خارج کشور را باید آزاد و شکوفا کند.

وی محور دوم را اینگونه بیان کرد که باید ساختار اداری کشور این ظرفیت را پیدا کند که کار ویژه یاد شده را انجام دهد.

جلیلی محور سوم را نیز نزدیک شدن به مبانی، ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی توصیف کرد و این اقدام را موجب سربلندی، عزت و اقتدار کشورمان دانست.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سؤال یکی از هموطنان‌ خارج از کشور مبنی براینکه علت یا هدف شما برای حضور در صحنه انتخابات چیست، گفت: در شرایط فعلی کشور نقاط ضعف و قوتی وجود دارد؛ اینجانب به دلیل حضور خود در صحنه‌های مختلف و مطالعاتم احساس می‌کنم شناخت مطلوبی از نقاط قوت و ضعف کشور دارم.

وی با طرح این پرسش که چگونه می‌توانیم نقاط قوت کشور را تقویت و نقاط ضعف را کاهش دهیم، اظهار داشت: هرچه براساس ارزیابی صحیح و شناخت درست نقاط قوت حرکت کنیم، تقویت خواهیم شد و اگر ارزیابی‌مان از موانع پیشرفت کشور و نقاط ضعف نیز درست باشد، پیشرفت خواهیم کرد.

جلیلی ارزیابی غلط از نقاط قوت و ضعف کشور را بسیار خطرناک توصیف کرد و این ارزیابی غلط را موجب انحراف از مسیر پیشرفت دانست.

این نامزد انتخابات شناخت غلط نقاط قوت و ضعف کشور را یک آسیب بزرگ دانست و در عین حال تأکید کرد که خطای بزرگتر این است که نقاط قوت، نقاط ضعف تلقی شود و نقاط ضعف، نقاط قوت محسوب شود.

وی در همین زمینه گفت: تلاش امروز دشمن این است که ما نقاط قوت خودمان را نقاط ضعف بدانیم و نقاط ضعف را نقاط قوت؛ دشمن در همین راستا و برای بزرگ کردن نقاط ضعف ما تلاش می‌کند.

جلیلی با بیان اینکه یکی از دلایل مهم دولت دفاع از حقوق شهروندان در داخل و خارج کشور است و این موضوع در خارج از کشور اهمیت مضاعف دارد، ادامه داد: امروز ایران به عنوان کشوری مقتدر در سطح جهانی ایفای نقش می‌کند و حتی دشمنان ما نیز به این نکته اعتراف دارند که قدرت جمهوری اسلامی قابل توجه است.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر همین اساس تأکید کرد: شأن شهروندان ایرانی باید متناسب با جایگاه جمهوری اسلامی باشد و ظرفیت ایران این اقتضا را فراهم می‌کند که هموطنان ما در خارج از کشور به ایرانی بودن خود افتخار کرده و از حقوق خود به خوبی استفاده کنند و در این مسیر دولت جمهوری اسلامی را در ایفای این حقوق، پشت‌سر خود بدانند.

وی در ادامه با بیان اینکه به ایرانیان خارج از کشور باید به عنوان سرمایه‌ای بزرگ نگاه شود، یادآور شد: ظرفیت همه ایرانی‌ها و آحاد کل کشور باید آزاد شود و در جهت منافع و مصالح ملی و گفتمان انقلاب اسلامی قرار گیرد لذا یکی از این ظرفیت‌ها، ایرانیان خارج از کشور هستند که باید در عرصه‌های مختلف به مثابه فرصت به آنها نگاه کرد.

جلیلی هموطنان خارج از کشور را سفیران جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد و با بیان اینکه این موضوع تعارف نیست بلکه باور بنده است، افزود: بنابراین یکی از بحث‌های اصلی دولت برنامه داشتن برای این زمینه است.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ظرفیت هموطنان خارج از کشور را در عرصه‌های اقتصادی مهم ارزیابی کرد و گفت: آنها باید بتوانند با فعالیت اقتصادی خود به شکوفایی و رشد اقتصادی کشور کمک کنند و در افزایش سرمایه‌گذاری و عرصه‌های بازرگانی و تجاری مؤثر باشند البته لازمه این کار کمک دولت به آنها است تا ایرانیان خارج از کشور دولت را مانع خود ندانند.

وی ادامه داد: اگر می‌گوییم باید برنامه‌ریزی داشته باشیم تا تمام ظرفیت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کشور شکوفا شود، شامل ایرانیان خارج از کشور نیز می‌شود.

جلیلی با بیان اینکه همانطور که هموطنان ما نیز شاهد هستند برخی کشورها نه تنها برای اتباع خود بلکه برای سایر کشورها نیز برنامه‌ریزی می‌کنند تا سرمایه آنها از جمله نیروهای انسانی را جذب کنند و این موضوع برای ایران هم وجود دارد؛ اظهار داشت: بر همین اساس اگر ما در داخل کشور خودمان برای جذب نیروهای انسانی ماهر و نخبه پیشگام باشیم می‌توانیم استفاده حداکثری ببریم.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: بسیاری از نیروهای نخبه ترجیح‌‌شان این است که از استعداد آنها در داخل کشور استفاده شود لذا دولت باید در این زمینه برنامه‌ریزی کند.

وی با بیان اینکه بنده مهاجرت خارج از کشور را با تعبیر فرار مغزها درست نمی‌دانم، ادامه داد:‌ گاهی لازم است برای کسب تجربه به خارج از کشور سفر شود اما این نکته باید باعث شکوفایی و رشد کشور شود.

جلیلی در عین حال گفت: باید در این زمینه برنامه‌ریزی جدی برای افراد داخل کشور انجام شود که نیاز به رفتن به خارج از کشور نباشد مگر در مسائلی که ضرورت دارد و کسانی که از کشور خارج می‌شوند باید به گونه‌ای بسترسازی کنیم که دوباره جذب کشور و منافع شوند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص کمک‌های ارزی دولت به ایرانیان خارج از کشور گفت: اگر نگاه ما به ایرانی‌های خارج از کشور فرصت‌محور باشد، باید از حقوق آنها دفاع کرد و ظرفیت‌شان را یک فرصت دانست، بسیاری از این سیاست‌ها از جمله سیاست ارزی دیگر هزینه تعریف نمی‌شود و اگر هم هزینه‌ای باشد در جهت متعالی کار می‌کند.

جلیلی در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه چرا با وجود هزینه‌های پرونده هسته‌ای بر ادامه آن تأکید می‌شود، پاسخ داد:‌ با توجه به اینکه کار بنده در موضوع هسته‌ای است و در این زمینه گفت‌وگوهایی داشته‌ایم چند توضیح باید ارائه دهم.

وی برهمین اساس افزود: اول اینکه آنچه تحت عنوان دفاع از حقوق هسته‌ای مطرح است دفاع از تمام حقوق ملت ایران محسوب می‌شود؛ زمانی که دشمن خرمشهر را گرفت تمام کشور به دفاع برخواست در حالی که کل دنیا از صدام حمایت می‌کرد اما مردم ما در دفاع از خرمشهر رفتاری نشان دادند که دشمن دیگر جرأت تعرض به کشورمان را هم نکند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: دفاع از حق هسته‌ای دفاع از تمام حقوق ملت ما است و آنچه اهمیت دارد منطق جمهوری اسلامی است که تمام جهان آن را پذیرفته است.

وی بر همین اساس به رآکتور اتمی تهران که کاملاً تحقیقاتی بود و مصارف دارویی داشت اشاره کرد و یادآور شد:‌ ما گفتیم برای مصارف دارویی به این رآکتور که آژانس هم کاملا به آن احاطه دارد، احتیاج داریم چرا که 850 هزار بیمار در سال از آن استفاده می‌کردند و گفتیم که این حق ماست و نمی‌خواهیم خود تأمین کنیم شما به ما بدهید.

جلیلی یادآور شد: طبق آنچه آژانس گفته بود وظیفه‌شان این بود که این سوخت را به ما بدهند، در ژنو دو نیز به عنوان یک موضوع انسانی که بیماران به آن احتیاج دارند،مطرح شد اما اعلام کردند که این سوخت را نمی‌دهیم و شرط و شروط گذاشتند، ملت ایران هم در جواب آنها عنوان کرد ما خود تولید خواهیم کرد.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم تصریح کرد: جوانان ما با ظرفیت‌های خود توانستند تولید کنند و شهید شهریاری با تیمش این اقدام را انجام داد که در واقع مورد هدف هم قرار گرفت. یعنی جانش را داد تا جمهوری اسلامی ایران پیشرفت کند و نیاز دارویی مردم برطرف شود.

وی با بیان اینکه آنها غنی‌سازی 3.5درصد را تعلیق می‌کردند اما امروز می‌‌گویند بیایید درباره این غنی‌سازی 20درصد که در واقع جوانان کشورمان به آن دست یافتند، مذاکره کنیم افزود: این نشان می‌دهد اگر از حقوق خود دفاع کنیم، آنها چنین برخوردی خواهند داشت.

جلیلی با بیان اینکه چه در مسکو و چه در آلماتی یک و دو، ما پیشنهاد کردیم که حاضریم طی یک برنامه جامع گفت‌وگو کنیم، اظهار داشت: ما منطق روشن، اقتدار و پشتیبانی مردم را داریم؛ آنها به تأخیر انداختند و گفتند باید بررسی کنیم، 8 ماه معطل کرده و جوابی ندادند.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه نه تنها گفت‌وگوها را به تأخیر انداختند بلکه فشار تحریم ها را بیشتر کردند، افزود: آنها دیدند که بعد از 8 ماه فشار، ملت ایران در 22 بهمن جدی‌تر به صحنه آمد که پس از این حضور باشکوه مردم، سخن از دور بعدی مذاکرات کردند و گفتند طرح جدیدی داریم.

وی ادامه داد: آنها در آلماتی یک پیشنهادی دادند و ما هم در آلماتی دو بر همین مبنا پاسخ آنها را دادیم و خانم اشتون گفت: ما زمان احتیاج داریم تا بحث و گفت‌وگو کنیم؛ ما نیز آمادگی خود را برای گفت‌وگو به دلیل اینکه منطق روشن داشتیم، اعلام کردیم.

جلیلی با بیان اینکه ظرف 4 روز با خانم اشتون در استانبول صحبت‌هایی در این زمینه داشتیم گفت: این مسئله نشان می‌دهد آنچه منطق جمهوری اسلامی ایران است یک منطق کاملاً قابل دفاع است اما آنها نمی‌خواهند پیشرفت ما را ببینند.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم در ادامه به تلاش شهید شهریاری و سایر جوانان کشور اشاره کرد و گفت: یکی از بحث‌های اساسی این است که متوسط سن دانشمندان هسته‌ای برابر سن انقلاب اسلامی است و گفت‌وگو کننده‌ها باید بتوانند از این تلاش و ظرفیت به خوبی دفاع کنند و از عزتی که دانشمندان ما آفریدند دفاع کنند.

وی با طرح این سؤال که هواپیمای مسافربری چه ربطی به مسئله هسته‌ای دارد، یادآور شد: آنها در طی این 30 سال ما را تحریم کردند و این نشان می‌دهد آنها نمی‌خواهند ملت ما پیشرفت کند و من عمیقاً باورم این است که دفاع از حقوق صلح‌آمیز هسته‌ای یک حق و یک نیاز است برای اینکه کشور ما پیشرفت کند.

جلیلی از وجود پارادایم سیاست خارجی در کشورهای مختلف سخن گفت و با بیان اینکه عرصه جهان، عرصه واحدهای سیاسی مختلف است، اظهار داشت: هر کدام از این واحدها برای خود پارادایمی دارند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: مبنای نگاه در سیاست خارجی باید این باشد که نقاط اشتراک و افتراق شناسایی شود؛ از همین نقاط اشتراک می‌توان به تعامل‌ها رسید و از نقاط افتراق نیز می‌توان جلوی تهدیدها را گرفت.

جلیلی با بیان اینکه ورود با درک به عرصه سیاسی دارای اهمیت است، تصریح کرد: امروز نقاط فرصت بسیار بیشتر از نقاط تهدید است اما بایستی نقاط اشتراک با کشورها را به خوبی شناخت تا بتوان از آن نقاط بهره برد.

وی با تأکید براینکه برخی از کشورها به دنبال انحصار هستند وجود این دیدگاه را منحصر به چند کشور دانست و گفت: این چند کشور به دنبال این هستند که انحصار ایجاد کنند و پارادایم آنها بر جهان حاکم شود، اگر ما این چند کشور را کنار بگذاریم در مواجهه با سایر کشورها فرصت‌های مطلوبی وجود دارد که می‌توانیم از آنها بهره‌ ببریم.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه کسانی به دنبال تهدید ملت ما هستند، تصریح کرد: ما بایستی مانع تهدید آنها شویم ولی اگر کسی بخواهد با تهدید و تنش منافع ملت ما را زیر سؤال ببرد و منافع خود را دنبال کند این قابل قبول نیست و ما مقابل آنها می‌ایستیم.

جلیلی از لزوم دور کردن تهدیدها از کشورمان سخن گفت و با یادآوری ایستادگی 8 ساله ایرانیان مقابل دشمنان در جنگ تحمیلی اظهار داشت: دشمنان پس از جنگ فهمیدند که تهدید نظامی علیه ملت ایران جواب نمی‌دهد و همین باعث تهدیدزدایی شد.

وی با بیان اینکه ایران هیچگاه به منافع هیچ ملت و کشوری تعرض نمی‌کند، گفت: امروز دیگران هستند که به دنبال تعرض به منافع ایرانند و اگر اینگونه باشد با پاسخ جدی ما مواجه می‌شوند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به کشورهای همسایه ایران از وجود رابطه‌های عمیق تاریخی بین ایران و همسایگانش سخن گفت و افزود: همین ریشه‌های عمیق تاریخی فرصت‌های مناسبی را برای گسترش روابط با همسایه‌ها ایجاد می‌کند؛‌البته امروز برخی ظرفیت‌ها دیگر نیز برای ما فرصت‌های مطلوبی ایجاد کرده است که دستگاه‌های مربوط از جمله وزارت امور خارجه باید این قابلیت را داشته باشند که منافع کشور را در این زمینه‌ها دنبال کنند.

جلیلی افزود: امروز دشمنان کشور چه آنانی که در اندیشکده‌ها هستند و چه مقامات رسمی کسی در بین آنها نیست که منکر این مطلب شود که ایران یک قدرت منطقه‌ای است.

وی از لزوم حفظ نقاط قوت کشور در عرصه سیاست خارجی سخن گفت و تأکید کرد که این نقاط قوت به دلیل مقاومت ملت ایران به وجود آمده و حفظ شده است.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به تحریم‌های غرب علیه ایران که به ادعای غربی‌ها تحریم‌هایی فلج‌کننده است، خاطرنشان کرد:‌ آنها گفته‌اند که می‌خواهیم به ملت ایران فشار بیاوریم تا از حقوق خود منحرف شوند اما این تحریم‌ها شاید در ابتدا شوکی باشد اما اگر با حکمت عمل کنیم، می‌توانیم از پس آنها برآییم.

جلیلی به اقداماتی اشاره کرد که می‌توان با اجرایی کردن آنها مقابل تحریم‌ها ایستاد و در همین زمینه گفت: اگر تولید و اشتغال به خوبی پیش رود می‌توانیم مانع تورم و گرانی‌ها شویم؛ اکنون 11  میلیارد دلار برخی از کالاهای اساسی خود را وارد می‌کنیم که می‌توانیم بخش زیادی از این کالاها را در داخل تولید کنیم، اگر ما تمامی این کالاها را در داخل تولید کنیم هم اشتغال ایجاد می‌شود و هم شاهد تولید خواهیم بود و آنگاه می‌توانیم چیزی که آنها به عنوان ابزار فشار از آن استفاده می‌کنند را از آنها گرفته و دشمن را خلع‌سلاح کنیم.

وی یادآور شد:‌ آنها سوخت 20 درصد را به عنوان یک ابزار می‌خواستند به عنوان باج‌خواهی از ملت ما به کار ببرند و ما توانستیم آن را در داخل تولید کنیم و این باعث شده که امروز آنها به پای میز مذاکره بیایند و بگویند که برای این 20 درصد ما چه به شما بدهیم که شما این اقدام را انجام ندهید و ببینید چگونه معادله تغییر می‌کند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ایرانیان خارج از کشور یک ظرفیت مهم محسوب می‌شوند، تصریح کرد: ایرانیان خارج از کشور می‌توانند با شناخت کشورهایی که در آن زندگی می‌کنند این را نشان دهند که چگونه می‌توان تهدیدهای مطرح در آن کشور را به فرصت تبدیل کرد.

وی در پاسخ به سؤال یکی از ایرانیان خارج از کشور درباره آزادی بیان با بیان اینکه ما هرچقدر نشاط سیاسی‌مان بیشتر شود شاهد بالندگی بیشتر خواهیم بود، تصریح کرد: ما قانون اساسی و عادی داریم که همگی باید در چارچوب آن فعالیت کنند و بعد از قانون هیچ خط قرمزی نیست و همگان نیز بایستی بتوانند در چارچوب قانون رفتار کنند.

جلیلی مشارکت و رقابت را دو بال اساسی برای پیشرفت سیاسی برشمرد و گفت:‌یک زمانی آنها (دشمنان)‌ می‌گفتند که شما شاخصه‌های لازم را ندارید اما امروز کسی نمی‌تواند منکر رقابت و مشارکت شود؛ در سال 88 دیدید که یک اوجی از جمهوریت ظهور پیدا کرد و یک مشارکت 85 درصدی و یک رقابت قوی شکل گرفت.

وی افزود: در آن ایام کسانی که قانون را زیر پا گذاشتند حتی به مشارکت سیاسی  ظلم کردند؛ در آن سال (88) در بستری که فراهم شده بود یک رقابت گسترده، یک مشارکت گسترده و یک نشاط سیاسی مطلوب شکل گرفته بود.

این نامزد انتخابات همچنین گفت: مشارکت سیاسی موجب ثبات سیاسی می‌شود و امروز جمهوری اسلامی ایران مشارکتش و ثباتش ، هیچ یک قابل انکار نیست.

جلیلی در پاسخ به سؤال‌های اقتصادی ایرانیان خارج از کشور نیز گفت: در مباحث اقتصادی تاکنون اقدامات مطلوبی در کشور انجام شده است اما برخی از برنامه‌ها و نگاه‌هایی که تاکنون مطرح بوده به قانون تبدیل شده‌اند و این الزام وجود دارد هر دولت بایستی به آن عمل کند.

وی بخش‌های مربوط به اقتصاد در قانون اساسی،‌ چشم‌انداز 20 ساله و برنامه 5 ساله و برخی قوانین عادی مانند قانون هدفمندی یارانه‌ها و قانون اصل 44 را از جمله قوانینی برشمرد که به بخش اقتصادی کشور مرتبط هستند و این سؤال را مطرح کرد که چرا این قوانین به خوبی اجرا نشده‌اند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: کار اصلی دولت این است که این برنامه‌ها و قوانین را اجرا کند، اگر ما دهها برنامه و قانون مطلوب بنویسم اما آنها را اجرایی نکنیم مردم ناامید می‌شوند.

جلیلی افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف رئیس جمهور آینده این است که ساختار اجرایی کشور به خصوص در بخش اقتصادی را به گونه‌ای مدیریت کند که بتواند قوانین ذکر شده را اجرا کند.

وی اصلاح ساختار اجرایی اداری کشور را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های خود دانست و گفت:‌ اگر شما دولت را به یک ماشین تشبیه کنید این ماشین اکنون ضعیف است و سرعتش کم است، این ماشین بایستی ایراداتش برطرف شود تا بتواند با سرعتی که شایسته پیشرفت کشور است حرکت کند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به بحث مفاسد اقتصادی و بیان این مطلب که دولت بایستی خودش اولین مدعی چنین مباحثی باشد، تصریح کرد: دولت بایستی مانع بروز فساد اقتصادی شود که این اقدام با سازوکارهای روشن اقتصادی بایستی صورت گیرد.

جلیلی به سامانه‌های اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: اگر شما سامانه‌های اقتصادی روشن داشته باشید که تمامی اطلاعات اقتصادی‌تان در آن جمع شود این چه برای ارزیابی چه برای نظارت و چه برای تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی ضروری است.

وی ادامه داد: در بحث پرونده 3 هزار میلیاردی در دبیرخانه شورای امنیت چند ماه بر روی آن کار کردیم تا بتوانیم ریشه‌ها و علت‌های آن را به دست بیاوریم. یکی از بحث‌ها همین بود که اگر ما سامانه‌های اقتصادی روشن داشتیم که به موقع با هم در یک سازوکار سیستماتیک استفاده می‌شد به راحتی می‌توانست جلوی فساد اقتصادی را بگیرد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: در بحث شفافیت ارزی نیز وجود یک پرتال ارزی و وجود یک اتاق مبادلات ارزی و یا وجود یک سامانه سنا که اکنون تشکیل شده است می‌تواند به بهبود اوضاع کمک کند همین سامانه سنا اکنون تشکیل شده و ما در یکی دو سال اخیر در دبیرخانه (شورای عالی امنیت ملی)‌  و با همکاری‌های دستگاه‌های اقتصادی سامانه ایجاد و تکمیل شد.

جلیلی در توضیحاتی درباره سامانه سنا گفت: این سامانه این است که هر گونه تبادل ارزی در صرافی‌ها صورت می‌گیرد ثبت شود که این اقدام اولاً از پولشویی جلوگیری می‌کند و ثانیاً موجب شفافیت اقتصادی شده که در نهایت کنترل بازار ارز ممکن می‌شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پایان سخنانش به حفظ حقوق ایرانی‌ها به خصوص ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و گفت:‌ دولت جمهوری اسلامی ایران وظیفه دارد از حقوق هر ایرانی که در خارج کشور به سر می‌برد دفاع کند و اجازه ندهد کسی به حقوق قانونی وی متعرض شود و اگر خلافی هم انجام داده کسی نمی‌تواند به حقوق او در خارج از کشور تعرض کند و فراتر از قانون به او ظلم کند و این وقتی محقق می‌شود که دولت جمهوری اسلامی ایران بتواند با اقتدار از حقوق ملت خود دفاع کند.
چهارشنبه 8 خرداد 1392  12:13 PM
تشکرات از این پست
ebrahim_67
mohsen_nasseh
mohsen_nasseh
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 38

پاسخ به:در مصاحبه تلویزیونی کاندیداها چه می‌گذرد

یه مطلبی خیلی نظرمو جلب کرد ، همه ی کاندیداها که در تلویزیون صحبت می کردن در برنامه ی خودشون اکثرشون الّا دو نفر شروع کردن به معرفی خودشون ، هی از سابقه شون بگن به جای اینکه برنامه های بعدی رو بگن 

فقط محسن رضایی و سعید جلیلی حرفی نزدند 

محسن رضایی هم سعی کرد در اول بسم الله با احساسات مردم بازی کند ، این هم نکوهیده است.

ارادتمند

چهارشنبه 8 خرداد 1392  10:07 PM
تشکرات از این پست
ebrahim_67 AliFanoodi
seeedmortezamosavi
seeedmortezamosavi
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 41

عکس معدن گذاشته شده در مناظرات برای ایران نبود!

به گزارش یزد فردا:در برنامه تصویری اولین مناظره انتخاباتی از یک معدن نمایش داده شد که نامزدهای ریاست جمهوری یازدهم اینگونه پاسخ دادند:

عارف: این منطقه توریستی است و ارتقا فرهنگی و معادلات فرهنگی کشور و هم ارزش ثروت را افزایش می دهد.

رضایی: معدن سنگ آهن یا مس است که نزدیک یزد یا کرمان است از درون آن فلز تولید می کند و نشان نی دهد که ما خام فروشی را باید تمام کنیم.

روحانی: این قاعدتا معدن است آن هم معدن ارزان است. شبیه معدن مسی است که چند جا بازدید کردم.

غرضی: معدن متروکه است و صاحب آن فراری شده و تورم پوست آن را کنده است.

قالیباف: تخریب محیط زیست و اقتصاد کشور است.

ولایتی: کار عمرانی رها شده و غیر فنی است و بسیار آموزنده است.

جلیلی: استفاده از منابع.

حداد: از حیث منابع زیر زمینی و معدن به ما یادآوری می کند اگر در جنگل داریم در کویر معدن داریم.

و همه این پاسخ ها در حالیست که عکس معدن نمایش داده شده اصلا متعلق به کشور عزیزمان ایران نبوده و این معدن که معدن مس در شهر یوتا در جنوب غربی آمریکا را نشان داد

معدن کنه کات کاپر بينگهام کانيون، واقع در سالت ليک سيتي والي، با 1200 متر عمق بزرگترين گود معدني ايجاد شده توسط بشر در جهان است. کار خاک برداري اين حفره عظيم از سال 1863 شروع شد و هنوز ادامه دارد و هر روز بر بزرگي آن افزوده مي‌شود. اين معدن متعلق به شرکت شركت ريو تينتو (Rio Tinto) مي باشد. کنه کات يوتاه کاپر، به عنوان دومين توليدکننده بزرگ مس در ايالات متحده، حدود 13 درصد از مس مورد نياز اين کشور را فراهم مي کند. 

http://yazdfarda.com/media/news_gal/file_27092.jpeg

اين معدن به مدت بيش از 100 سال مشغول عمليات بوده و بيش از هر معدن ديگري در جهان سنگ معدن مس توليد کرده است (حدوداً 16.4 ميليون تن). معدن مس بينگهام در هر سال حدود 272000 تن مس، همراه با 500000 اونس طلا، 4 ميليون اونس نقره، حدود 30 ميليون پوند موليبدن و تقريباً 900000 تن اسيد سولفوريک، به عنوان فرآورده فرعي کارخانه ذوب، توليد مي‫کند. 

شركت ريو تينتو (Rio Tinto) با ارتقا منابع معدني خود به 637 ميليون تن با عيار 48/0 مس در معدن كنه كات يوتاه بينگهام كانيون (Kennecott Utah Copper Bingham Canyon Mine) كه آن را كاملاً در تملك خود دارد، منابع مس جهاني خود را يك بار ديگر افزايش داده است.

سید

شنبه 11 خرداد 1392  9:30 AM
تشکرات از این پست
AliFanoodi
mey212
mey212
کاربر برنزی

برای مشاهده مناظره کاندیداها ودانلود آن می توانید به لینک زیر مرا جعه کنید

http://www.rasekhoon.net/media/4938

یک شنبه 12 خرداد 1392  8:23 AM