به گزارش پایگاه اطلاع رسانی GsmAria ، مدیر استانداردها و تائید نمونه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری)گفت: استاندارد SAR یا نرخ جذب اشعه گوشیهای تلفن همراه در ایران 6/1 وات به ازای کیلوگرم تعیین شده است.
به نقل از ایرنا ، "غلامرضا خاکسار" ، ضمن تاکید بر لزوم رعایت SAR مجاز توسط شرکتهای تولیدکننده و واردکننده گوشی تلفن همراه و سایر دستگاههای رادیویی گفت: میزان جذب امواج گوشیهای همراه به طور مرتب اندازهگیری میشود و اگر شاخص SAR گوشی بیشتر از حد استاندارد باشد مجوز تولید و واردات صادر نمیشود.
وی افزود: انرژی تشعشعات دستگاههای رادیویی توسط بافتهای بدن قابل جذب بوده و در صورتی که مقدار آن از حدود معینی بیشتر شود ممکن است سبب وارد آمدن صدمه به بافت های در معرض تشعشع مانند گوش و مغز شود.
خاکسار ادامه داد: براین اساس در ایران سختگیرانه ترین استاندارد در این خصوص اعمال میشود در حالیکه رقم استاندارد SAR یا میزان جذب اشعه گوشی تلفن همراه در برخی کشورها 2 وات بر کیلوگرم تعیین شده ولی در ایران کمترین و مطمئن ترین رقم که 6/1 است ، بعنوان استاندارد معرفی شده است.
مدیر استاندارد و تایید نمونه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مورد نحوه بررسی گوشیهای قاچاق که از مبادی غیررسمی وارد کشور میشوند، اظهار داشت: علاوه بر مبادی ورودی و مراکز تولید، بازار و مراکز توزیع نیز توسط ناظرین سازمان پایش میشود.
خاکسار افزود: ناظرین سازمان تنظیم مقررات ضابط قضایی نیز هستند و هر جا که لازم باشد با موارد غیراستاندارد برخورد میکنند.
وی افزود: علاوه بر گوشیهای تلفن همراه تمام آنتنهای مخابراتی نیز به صورت مستمر با همکاری سازمان انرژی اتمی و مدیریت طیف این سازمان از نظر ایمنی و استاندارد بودن تشعشات بررسی و آزمایش میشوند.
خاکسار با اشاره به لزوم تامین ایمنی تشعشی پرتوکاران و مردم در مقابل اثرات مضر تشعشعات رادیویی ناشی از گوشی تلفن همراه و سایر دستگاههای رادیویی، گفت: قوانین جامعی در خصوص حفاظت در برابر اشعه توسط مجلس و دولت مصوب شده که توسط دستگاهها اجرا میشوند.