آشنایی با برخی از دایی های اهل سنت ((خال المومنین ها))
در این مطلب قصد دارم به مسئله یی مهم در تفکر اهل سنت بپردازم. تفکری که متاسفانه ظاهر زیبایی دارد اما از داخل جز پوچی چیز دیگری ندارد. و آن هم چیزی نیست جز نسبت های احساسی به برخی مثل خال المومنین و…
آشنایی با برخی از خال المومنین ها
اهل سنت به معاویه بن ابوسفیان چون خواهرش همسر رسول الله بوده است خال المومنین گویند. اگر اجازه دهید برخی دیگر ار خال المومنین ها را هم خدمت شما معرفی می کنم
عبدالرحمن بن عمر بن خطاب
عبدالرحمن بن عمر خطاب کسی است که به اقرار خود عبدالله بن عمر برادرش بخاطر شرب خمری که کرد و حدی که پدرش به او زد از دنیا رفت
المصنف – عبد الرزاق الصنعانی – ج ۹ – ص ۲۳۲ – ۲۳۳
أخبرنا عبد الرزاق قال : أخبرنا معمر عن الزهری عن سالم عن ابن عمر قال : شرب أخی – عبد الرحمن بن عمر – وشرب معه أبو سروعة عقبة بن الحارث ، وهما بمصر فی خلافة عمر ، فسکرا ، فلما أصبحا انطلقا إلى عمرو بن العاص ، وهو أمیر مصر ، فقالا : طهرنا ، فإنا قد سکرنا من شراب شربناه ، فقال عبد الله : فذکر لی أخی أنه سکر ، فقلت : ادخل الدار أطهرک ، ولم أشعر أنهما ‹ صفحه ۲۳۳ › أتیا عمروا ، فأخبرنی أخی أنه قد أخبر الأمیر بذلک ، فقال عبد الله : لا یحلق القوم على رؤوس الناس ، ادخل الدار أحلقک – وکانوا إذ ذاک یحلقون مع الحدود – فدخل الدار ، فقال عبد الله : فحلقت أخی بیدی ثم جلدهم عمرو ، فسمع بذلک عمر ، فکتب إلى عمرو أن ابعث إلی بعبد الرحمن على قتب ، ففعل ذلک ، فلما قدم على عمر جلده وعاقبه لمکانه منه ، ثم أرسله ، فلبث شهرا صحیحا ثم أصابه قدره فمات ، فیحسب عامة الناس أنما مات من جلد عمر ، ولم یمت من جلد عمر .
کنز العمال – المتقی الهندی – ج ۱۲ – ص ۶۶۵
تاریخ بغداد – الخطیب البغدادی – ج ۳ – ص ۷۵
تاریخ مدینة دمشق – ابن عساکر – ج ۴۴ – ص ۳۲۴
عبدالله بن عمر
در مورد عبدالله بن عمر خال المومنین! همین بس که او حتی بلد نبوده است زنش را طلاق دهد
این مسئله به قدری ننگ حساب میشد که پدرش او را حتى وقتى بزرگ شده و به سالخوردگى رسیده بود شایسته و لایق خلافت نمىدید، و وقتى کسى گفتش عبد اللّه بن عمر را جانشین خود ساز، گفت: «خدا ترا بکشد!» بخدا در این پیشنهادت خدا را در نظر نداشتى. کسى را خلیفه گردانم که بلد نیست زنش را طلاق بدهد،؟!
تاریخ طبرى ۵/ ۳۴- تاریخ الکامل ابن اثیر ۳/ ۲۷- الصواعق المحرقه ۶۲- فتح البارى ۷/ ۵۴
محمد بن ابی بکر
محمد بن ابی بکر پسر خلیفه اول اهل سنت و از یاران با وفای علی بن ابیطالب می باشد. گفته شده است زمانی که محمد والی مصر بود. معاویه لشکری به رهبری عمروعاص به جنگ محمدبن ابیبکر فرستاد که در این نبرد عمروعاص با کمک نیروهای داخل مصر، محمد را محاصره کرد و بعد “معاویة بن خدیج” او را دستگیر کرده و او را گردن زد و بدن مبارکش را در شکم یک الاغ مرده گذاشت و سوزاند
الغارات، ص ۱۳۱
پس روشن شد یک خال المومنین که در ادامه بیان برخی فضایلش رو خواهیم کرد. خال المومنین دیگر را می کشد!!
معاویه بن ابوسفیان
در مورد معاویه بن ابوسفیان بحث بسیار است
بارها در همین سایت پیرامون سب کردن علی بن ابیطالب توسط او بحث کرده ایم و روایات را بیان کردم. بخاطر همین که جلوگیری از تکرار مکررات هم شود روایات رو بیان نمی کنم
معاویه بن ابوسفیان در زمان حکومتش خودش علی بن ابیطالب بر روی منبر سب می کرد و به والیانش هم نامه فرستاده بود که او را سب و لعن کنند
پیامبر و لعن معاویه و…
پیامبر در مکانی نشسته بودند. مردی شتر سوار از آنجا عبور کرد در حالی که پیش روی او شخصی شترش را هدایت می کرد و پشت سرش فرد سومی قرار داشت که شترش را به حرکت وا میداشت. رسول خدا فرمود: خداوند پیشرو، راننده و سوار را لعن کند.
این سه نفر:
پیشرو عتبه بن ابوسفیان
پشت شتر معاویه بن ابوسفیان
سواره ابوسفیان
بودند.
مجمع الزوائد – الهیثمی – ج ۱ – ص ۱۱۳- دار الکتب العلمیة
أن النبی صلى الله علیه وسلم کان جالسا فمر رجل على بعیر وبین یدیه قائد وخلفه سائق فقال لعن الله القائد والسائق والراکب . رواه البزار ورجالة ثقات
دوستان توجه کردید که این حدیث طبق نظر علمای اهل سنت هم از رجال ثقه بهره می برد.
جالب اینجاست قسمتی از این روایت نیز سانسور شده است و فقط در روایت مورد نظر : نفر سوم که یزید باشد لعن شده است
مجمع الزوائد – الهیثمی – ج ۱ – ص ۱۱۳- دار الکتب العلمیة
عن المهاجر بن قنفذ قال رأى رسول الله صلى الله علیه وسلم ثلاثة على بعیر فقال الثالث ملعون . رواه الطبرانی فی الکبیر ورجاله ثقات
المعجم الکبیر – الطبرانی – ج ۲۰ – ص ۳۳۰- دار إحیاء التراث العربی
کنز العمال – المتقی الهندی – ج ۹ – ص ۶۶- موسسه الرساله
خال المومنین و خیانت در فروش کالا!!
مالک، از زید بن اسلم، از عطاء بن یسار این گونه نقل مى کند:
معاویه یک ظرف آبخورى طلا و یا دینارى را به بیشتر از وزن آن فروخت.
در این هنگام ابودرداء گفت: از رسول خدا صلى اللّه علیه وآله شنیدم که چنین چیزى را نهى مى کرد مگر آن که هر کالایى به اندازه وزن خود فروخته شود.
معاویه به او گفت: من در این کار، اشکالى نمى بینم.
ابودرداء گفت: اگر انصاف داشته باشید مى بینید که من معاویه را از کلام رسول خدا صلى اللّه علیه وآله مطلع مى کنم، امّا او دیدگاه خودش را به من عرضه مى دارد. اى معاویه! من در سرزمینى که تو حضور دارى سکنى نخواهم گزید
الموطأ: ۲ / ۶۳۴، کتاب البیوع، باب بیع الذهب بالفضه تبراً وعیناً، حدیث ۳۳، ر.ک: شرح الموطأ، سیوطى: ۲ / ۱۳۵ و ۱۳۶
خال المومنین و شرب خمر!!
عبدالله بن بریده می گوید:من و پدرم نزد معاویه رفتیم او دستور داد طعام آوردند میل کردیم سپس مشروب آوردند و معاویه تناول کرد و به پدرم نیز تعارف و تقدیم کرد. پدرم گفت: از آن روزی که پیامبر اکرم(ص) آن را حرام کرده من ان را نیاشامیدم.
مسنداحمد ج۵ص ۳۴۷
خال المومنین با چه دینی از دنیا رفت!!
در کتاب (المسائل) احمد بن حنبل ( بروایه اسحاق بن ابراهیم) مطلبی بیان شده است که خالی از لطف نیست اینجا بیانش کنم.
علی بن جعد میگفت: (همانا دنیا را ترک گفت معاویه در حالی که دینش غیر از اسلام بود)
سمعت علی بن الجعد یقول: ( مات والله معاویه علی غیر الاسلام)
المسائل بروایه اسحاق بن ابراهیم ص۴۰۸- ح ش۱۸۶۶- دارالموده
خال المومنین و فئه باغیه!!
وَیْحَ عَمَّارٍ تَقْتُلُهُ الْفِئَةُ الْبَاغِیَةُ، یَدْعُوهُمْ إِلَى الْجَنَّةِ، وَیَدْعُونَهُ إِلَى النَّار.
عمار را گروه نابکار مىکشند؛ در حالى که عمار آنها را به سوى بهشت و آنها عمار را به سوى آتش دعوت مىکنند.
صحیح بخاری ج۱ص۱۱۵- دارالفکر
خب اگر همینجا هم کلام را تموم کنم. خیلی بد میشه. آخه:
برخی از خان دایی های دوستان اهل سنت شارب خمر در میان
برخی هاشون به حدی بی عرضه هستند که زنشون رو نمیتونند طلاق بدن
برخی هاشون کلاه بردار! قاتل! می باشند
ولی جهت اینکه دیگه میخ آخر رو به این تابوت بزنم با اجازتون یه نسبت و شخص دیگه رو معرفی میکنم که استفاده ببرید
اگر معاویه بخاطر ازدواج خواهرش با رسول الله خال المومنین می شود و خان دایی عزیزان اهل سنت محسوب می شود. قطعا پدر همسر رسول الله هم میشه جد المومنین و بابا بزرگ عزیزان اهل سنت حساب میشه دیگه. درسته؟
حیی بن اخطب رو میشناسید؟
حیی بن اخطب پدر صفیه همسر رسول الله می باشد که یهودی بود و با دشمنی با رسول الله از دنیا رفت
در مورد جد المومنین دیگر جناب ابوسفیان هم بحث کردیم که رسول الله او را لعن کرده اند
چه جالب شد
بابا بزرگ عزیزان اهل سنت یک یهودی است که با دشمنی با اسلام و رسول الله از دنیا رفته است. بابا بزرگ دیگه عزیزان اهل سنت هم توسط خود رسول الله لعن شده است
در انتها:
پیشنهاد میکنم عزیزان اهل سنت دیگه از این برچسب های احساسی استفاده نکنند. آخه به نفع خودشان نیست
تو خواه زین سخنم پند گیر خواه ملال