نام «كمند»، نام خانوادگي «اميرسليماني»،فرزند سعيد، فارغ التحصيل بازيگري و كارگرداني. او فعاليت هنري خود را در عرصه هنر تصوير از سال 1359 و با بازي در نمايش «سنجابها» آغاز كرد.
سال 1365 با بازي در فيلم ترنج به سينما آمد اما در تلويزيون و با بازي در نقش «آذر» مجموعه «پدرسالار» به شهرت رسيد و با مجموعه «همسايهها» مورد توجه قرار گرفت. در سينما هم براي بازي متفاوتش در فيلم «قرمز» در هفدهمين جشنواره فيلم فجر مورد تقدير قرار گرفت.
خانم اميرسليماني از ديدگاه شما زندگي يك هنرمند سينما كه چهره آشنا و محبوب اقشار مختلف جامعه محسوب ميشود با يك فرد ديگر جامعه چه تفاوتهايي دارد؟
اين تفاوت دو بعد مختلف را در برميگيرد، يك بعد فضاي شخصي هنرمند و بعد ديگر به زندگي اجتماعي وي برميگردد.در فضاي زندگي شخصي، مهمترين اثري كه ميگذارد،ايجاد بينظمي است.
اين بينظمي نيز برگرفته از خصيصه و نوع جنس حرفه بازيگري است.وقتي براي نقشي در فيلمي مشغول به ايفای نقش ميشويد،ساعت بندي تصويربرداري و ضبط و... هميشه آنطور كه برنامهريزي شده است پيش نميرود و ناهماهنگيها بينظمي ايجاد ميكند كه سايه برفضاي زندگي شخصي فرد مياندازد.
چهره شناخته شده بودن در جامعه و در ميان مردم چه حال وهوايي دارد؟
دختر سعيد اميرسليماني (بازيگر تئاتر وسينما) بودن باعث شد از كودكي با فضاي زندگي هنرمندان عرصه تصوير آشنا شوم. نخستين مرتبهاي كه نقشي بازي كردم، شخصيتي در نمايش سنجابها بود،آن زمان هفت سالم بود، نقش در يك كار تئاتري بود، مخاطب محدودي داشت، ولي در 9 سالگي كه در تلويزيون حاضر شدم مردم مرا شناختند. آن زمان بود كه در جامعه با ابراز توجه مردم مواجه شدم، ابتدا احساس خوبي نداشتم.
اينكه مردم در خيابان نگاهم ميكردند و با دستانشان نشانم ميدادند يا دائم مرا به گفتوگو ميخواندند مرا كه كودك بودم خسته ميكرد. همان روزها بود كه پدرم بهطور جدي درمورد حرفه بازيگري صحبت كرد و گفت:« بازيگري مواجه شدن با اينگونه برخوردهاي مردم در جامعه است و با هر مرتبه نقشآفريني، اين ابراز توجهها كه به حتم از روي لطف است بيشتر نيز خواهد شد،بايد اكنون تصميم خود را بگيري.
تصميمي كه از آن پشيمان نشوي، بايد بداني كه بودن در دنياي بازيگري باعث ميشود قسمتي از زندگيات متعلق به مردم باشد، پس اگر جنبه حضور در اين فضا را نداري بايد از اين دنيا خداحافظي كني، زيرا اگر بازيگر مردم هستي نسبت به آنها مسئول هستي بايد بداني نسبت به مردمي كه تو را هنرمند خود ميدانند اخلاق گرايانه رفتار كني.» آن روز نخستين تصميم بزرگ زندگي خود را گرفتم و در فضاي بازيگري ماندم.
شما در كنار بازيگري در چه زمينههاي هنري ديگري فعاليت داريد؟
عكاسي ميكنم. علاقهام به عكاسي دركنار همسري عكاس متولد شد. ازدواج با همسرم مرا با دنياي اين هنر بيشتر آشنا كرد و كم كم آنقدر عاشق اين هنر شدم كه به يادگيري حرفهاي اين هنر پرداختم و حالا يك استوديو عكاسي دارم.در كنار آن از كودكي به ورزش نيز توجه خاصي داشتم.
اما بازيگري حرفه من است. حرفهاي كه بسياردوستش دارم. ورزش را براي سلامتيام دنبال ميكنم و عكاسي هم منبع درآمد زندگيام محسوب ميشود. فضايي كه هم كار است و هم عشق.
موسيقي و كتابخواني چه نقشي در فضاي زندگي شما دارند؟
هردو در زندگيم پررنگ هستند. موسيقي نقش بيشتري نسبت به كتاب برايم دارد، زيرا در هرفضا و مكاني ميتوان موسيقي را همراه زندگي داشت ولي براي كتابخواني فضاي مناسب نياز است.موسيقي ساعتهاي زيادي از زندگي مرا پر ميكند.
آخرين كتابي كه خوانديد چه بود؟
«راز عشق» كتابي برگرفته از خاطرات پروفسور حسابي كه هديه پسر ايشان به من بود و از خواندن آن بسيار لذت بردم.
مطالعه نقش موثري در زندگي هر فرد دارد. نخستين و بهترين راه فراگيري هر شخص است، بدون اينكه نياز به هزينه زياد يا وقت بسيار داشته باشد، انسان بايد هميشه دامنه اطلاعات خود را بالا ببرد،جهان بيني خود را افزايش بدهد و كتاب سريعترين و بهترين راه براي به روز بودن است كه نياز رشد يك هنرمند نيز محسوب ميشود.
كمنـــد اميــر سليماني اگر خسته،عصباني، غمزده شود براي رسيدن به آرامش چه فضايي را برميگزيند؟
قدم ميزنم. قدم زدن در فضاي سرسبز حس آرامش به من ميدهد و باعث ميشود هم ذهنام آرامتر شود و هم بهتر فكر كنم.
اگر فردي از شما براي تماشاي يك فيلم سينمايي، يك اثر نمايشي يا يك برنامه تلويزيوني دعوت به همراهي كند كدام را برمي گزينيد؟
قطعا تئاتر را انتخاب ميكنم يا سينما را.