0

کار کودک

 
catcat
catcat
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6699
محل سکونت : رنگین کمان

کار کودک

 

روز جهانی منع کار کودکان


روز 22 خردادماه هر سال برابر با 12 ژوئن در تمام کشورهای جهان روز منع کار کودک اعلام شده است. به این ترتیب در کشور ما نیز این مسئله صادق است. اما چند سالی است به واسطه برخی مسائل این روز یا کمی عقب تر و یا کمی جلوتر در حال برگزاری و پاسداشت توسط گروه های مردم نهاد بوده که در سال های گذشته به بهترین نحو و حداقل در حد توان و امکانات ناچیز خود توانسته اند فعالیت هایی را تدارک دیده و مردم و مسئولان را با این آسیب اجتماعی آشناتر کنند.

امسال البته برای گروه کیانا زمان خاص تری بود چرا که گروه تا این زمان نیز هنوز نتوانسته امجوزی از سوی شهرداری جهت اجرای این مراسم مهم و بزرگ دریافت کند. از طرف دیگر با عنایت به برخی حاشیه سازی ها در مورد گروه کیانا در برخی رسانه های خاص و معلوم الحال متاسفانه فعالیت های بیرونی و اجتماعی گروه در انقباضی ترین وضعیت خود قرار گرفته است. به هر حال گروه کیانا و مسئولین آن در تلاش هستند تا دین خود را با برگزاری یک مراسم حداقلی به این کودکان ادا کنند. امیدواریم با توجه بیشتر نهادهای دولتی به مقوله کودکان و به خصوص کودکان کار در شهرستان کرج این مهم اتفاق افتاده تا آگاهی عمومی نسبت به مواجه و کاهش کار کودک و سوء استفاده از آن ها بالا رود.

در سال های مختلف در جهان بسیاری از مدافعان حقوق کودک تلاش کردند تا با وضع قوانینی از کار کودکان بکاهند و یا ساعت کاری آن ها را کم کنند. در برخی از این تلاش ها سوادآموزی، تامین بهداشت و درمان کودکان و نیز اجازه یافتن کودک برای تفریح و بازی و نیز تغییر وضعیت کاری کودک با هدف بهبود شرایط حاد او در دستور کار افراد و یا سازمان های مدنی مدافع حقوق کودکان کار قرار گرفت. به این ترتیب کودکان که در زمان انقلاب صنعتی و تغییر وضعیت اقتصادی جهان در چرخه های سنگین اقتصادی در کشورهای مختلف غربی وارد شدند کم کم به دنیای اطراف شناسانده شدند و اجتماع پیرامون کودکان، به حقوق اولیه آن ها توجه بیشتری کرد. در کشورهای آسیایی و آفریقایی اما به دلیل وجود فقر و معضلات مختلفی همچون فرهنگ خاص و بی سوادی و کم سوادی این مسئله هنوز هم یکی از آسیب ها و یا بهتر بگوییم واقعیت های انکار ناپذیری است که همچنان آثار وجودی آن در گوشه و کنار جامعه ایران (به طور مثال) دیده می شود. از طرفی افزایش مهاجرت ها از کشورهای همسایه به خصوص از افغانستان به کشورمان به افزایش بیش از پیش کار کودک دامن زده است. به نظر می رسد با شروع سال جدیدی که مبدا آن روز جهانی منع کار کودک است برنامه ریزی ها و پیش بینی های بیشتر و گسترده تری باید در این زمینه از طرف دولتی ها و گروه های مردم نهاد صورت پذیرد.

هر چه اختلاف های نهادهای مدنی و نهادهای دولتی که متولیان این امر مهم هستند کاهش یابد و به جای گروکشی های هرساله و به دیده شک نگریستن به فعالیت های یکدیگر به اصل تعهد اجتماعی و مسئولیت در مقابل کودکان پرداخته شود و به جای تبلیغات صرف به کارهای عملی و علمی همت گمارده شود قطع یقین آنکه سود خواهد برد جامعه هدف هر دو گروه فعال در کشور خواهد بود.

 

سومین قربانی هم پرونده کودک آزاری ها را مختومه نکرد

 

باربد که البته به نظر نمی رسد سومین قربانی کودک آزاری ها در کشورمان باشد روز جمعه در حالی درگذشت که از حجم بالای جراحت و سوختگی، بدن نحیفش چرک آلود و متورم شده بود. باربد در حالی قربانی اعتیاد و خشم پدر شد که بر اساس خبرها پیش از این نیز مورد آزار پدر قرار گرفته بود. این کودک خردسال پس از تحمل درد و رنج بسیار بالاخره جان باخت و متاسفانه جامعه قضایی و مسئولین ما را آنچنان که باید متوجه و بیدار نکرد.

در این رابطه "مریم مجتهدزاده"  رئیس مرکزامور زنان وخانواده، می گوید: برای کودک آزاران مجازات های سنگینی مانند مجازات نقدی در نظر گرفته شده که جایگزین حبس خواهد بود!

وی که در واقع مسئول برنامه ریزی از نهاد مهمی چون خانواده است نه تنها مجازات حبس و مجازات های شدیدتری را برای افرادی که به کودکان تعدی کرده اند را لازم نمی داند بلکه تنها به جریمه نقدی بسنده می کند. به نظر می رسد وقتی قانون و قانون گذاران کشور تا این حد نسبت به مسئله مهمی چون کودکان و کودک آزاری بی توجه و بی اهمیت هستند باید منتظر بود تا اتفاقات و حوادث بس نامیمون و غیرانسانی تری از پدران و مادران و بزرگسالان رخ دهد. مرگ باربد آنچنان دردناک بود که تن بسیاری از مدافعان حقوق کودک را لرزاند و در حقیقت باید تن مسئولین و قانون گذاران را می لرزاند. اما ....

به هر حال به زعم بسیاری از کارشناسان حوزه کودک تا زمانیکه دولت و مجلس و قوه قضاییه و نیروی انتظامی و تمامی مسئولینی که در این زمینه ذیربط هستند به خود نیامده و نسبت به چنین حوادثی واکنش مناسبی از خود نشان ندهند وضعیت کودک آزاری ها همچنان همین خواهد بود. در این میان صدا و سیمای کشورمان نیز با رد شدن و به سکوت برگزار کردن این حادثه و دیگر حوادثی که هر روز در گوشه و کنار این مرز و بوم رخ می دهد در ادامه این حوادث دخیل و مقصر است.

در این میان اما بازهم نقش گروه های مردمی و غیردولتی پر رنگ تر از گذشته خود را نشان می دهد. جدای از مسائل حاشیه های اگر تلاش های موسسه های غیردولتی در چنین حوادثی نبود و البته پوشش و حس مسئولیت رسانه های منقد نبود به طور قطع باربد نیز مانند بسیاری از دیگر کودکان در سال های گذشته به تاریخ پیوسته بود بدون آنکه کسی خبر دار شود.

باربد که به گفته رسانه ها سومین قربانی کودک آزاری در کشور و در ماه های اخیر بود، در گذشت اما پرونده کودک آزاری ها در کشور نه تنها بسته نشد بلکه شاید آینده تاریک تری را هم رقم بزند.

 

 

طرح ساماندهي کودکان کار و خيابان

به گزارش ايسنا، مهدي چمران ـ رئيس شوراي عالي استان‌ها ـ در جلسه روز پنجشنبه شوراي عالي استان‌ها همچنين با تاكيد بر اينكه طرح مشاركت و همكاري شهرداري‌ها در برنامه‌هاي ساماندهي كودكان كار و خيابان روي زمين مانده است، اظهار كرد: اين موضوع تنها برعهده شهرداري نيست و بايد بهزيستي، نيروي انتظامي، دادستاني و دادگستري نيز به كمك شهرداري بيايند.

وي با بيان اينكه طرح ساماندهي كودكان كار و خيابان روي زمين مانده و بيشتر كلا‌نشهرها با اين مشكل مواجه هستند، اظهار كرد: شهردار قاعدتاً نمي‌تواند رئيس دادگستري را در جلسه خود دعوت كند و خود نيز رئيس شود و كميته تشكيل دهد؛ پيشنهاد ما اين است كه محوريت را در شوراها ببريم و هماهنگي براي ساماندهي اين كودكان از سوي شهرداري‌ها انجام شود.

چمران با تاكيد بر اينكه طرح تصويب شده بايد قابليت اجرا براي تمام شهرداري‌هاي كشور را داشته باشد، خاطرنشان كرد: شوراها بايد اين افراد را سازماندهي كنند و كميته‌اي تشكيل دهند و پس از آن شهرداري به انجام وظايفش بپردازد

 

 

دوشنبه 23 اردیبهشت 1392  11:10 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها