بنام خدا
چکیده مبجث یکصدو نه طرح صالحین "چگونه جوانان را با احکام اسلامی (واجبات) آشنا کنیم؟"
در این مبحث ابتدا از شما خواستیم که نظرات و پیشنهادات و راه کارهای عملی در مورد اینکه چگونه جوانان را با احکام اسلامی آشنا کنیم؟ بدون اینکه آنها را از جمع دور کنیم ، برایمان بنویسید.
آنان که به چشمه سار معرفت و محبت و اطاعت حق دست یافته اند، در فکر آب رسانی به تشنگان حقیقت هستند. آنان که به صراط مستقیم الهی هدایت شده اند، هدایت از راه ماندگان را نیز خواهانند. آنان که با عشق جانان جان گرفته اند و نور می دهند، نورانی شدن جانها را نیز می خواهند. آنان که جذب دوست گشته اند، دیگران را نیز به سوی دوست جذب می کنند.
آری، آنان که «الله » را «حاکم » خویش برگزیده اند و طبق «احکام » او گام برمی دارند، آموزش «احکام الهی » را برای دیگران نیز ضروری می دانند و از هیچ کوششی در این راه دریغ نمی ورزند.
بعضی نظرات دوستان همراه :
متاسفانه بعضی از افراد که در را س امور هستند به اسم دین طوری دارن به دین حمله می کنن که خیلی از جوانان ما دین گریز شدن اول باید فکری به حال این قضیه بشه بعد چاره ای برای آشنایی جوانان با احکام اندیشیده بشه.
: ابتدا به فرد مورد نظر بستگی داره که در چه خانواده ای بزرگ شده و چه رفتاری داره.
: خودمان مجری احکام باشیم.
با خنده و گشاده رویی و در خلوت(نه دربین جمع!که باعث جبهه گیری شود)براش اندکی توضیح بدیم(در حد توان عقلی)
" عامل دین گریزی بسیاری از افراد ، دینداران هستند" به این معنا که دینداران زیبایی هایی دینشون رو نمیتونن به نمایش بگذارند.
: رسانه نقش اساسی در این موضوع داره ،و باید ابتدا اهل رسانه از افراد باتقوا و دیندار جامعه باشند.
خانواده ، جامعه و دوست نقش زیادی در این امر دارند.
امام صادق (ع) در مورد سرمایه گذاری معنوی برای نسل جوان و حفاظت آن ها از انحراف و کج اندیشی، می فرماید: «نوجوانان خود را با احادیث ما آشنا نمائید قبل از این که مُرجعه (که یکی از گروه های منحرف عصر ایشان بود) بر شما پیشی گیرند.»(تهذیب الأحکام، ج 8، ص 111)
ایشان در همین زمینه به ابوجعفر؛ مؤمن طاق (یکی از شاگردان مبرز ایشان) می فرماید:«بر تو باد تربیت جوانان، زیرا آنان زودتر از دیگران نیکی ها را می پذیرند.»( کافی، ج 8، ص 93)
در نهایت باید احکام را :
با محبت و علاقه، با خوش خلقی، با فهم دقیق از موضوع، با عمل خودمان، با گفت و گوهای دوستانه، با دلیل های منطقی، در جمع بیان نکردن،
با یقین قلبی به موضوع، با شیوه های تربیتی انبیا، با تواضع و فروتنی، با کردار نیکو و با گفتار نیکو به جوانان بگوئیم.
در سوال ویژه مبحث نظر شما را در مورد جملات زیر خواستار شدیم:
به نظر می رسد اگر عالمان، روحانیون، سخنوران و مبلغان دین سیره اهل بیت علیهم السلام مخصوصاً رسول گرامی اسلام را مد نظر داشته و عملاً در مواجه با مخاطبین خود مخصوصاً جوانان اجرا کنند، بسیاری از مشکلات دینی و اعتقادی و گسستگی میان جوانان و آنها برطرف خواهد شد.نظر شما چیست؟
اما بخشی از نظر کاربران عزیز:
به نظرم مداحان و روحانیون محترم مسوولیتشون بیشتر باشه در این زمینه. خب اونها وقتی مجلس رو به دست بگیرن دیگه به زور به همدیگه هم راه می دن چه برسه به کسان دیگه. ولی بهتره با روی خوش و زبان خوش واقعیت هایی برای جوانان گفته بشه. داستان ها و خاطراتی تعریف بشه، پند و نصیحتی گفته بشه، تا راه درست نشونشون داده بشه.
می تونیم با فکر کردن و تحقیق درباره اصل قیام عاشورا بهتر عزاداری کنیم و به بقیه هم بیشتر کمک کنیم. خیلی از شبهات و خرافات رو از همون اول جلوشو بگیریم که انقدر پیشرفت نکنه و جای واقعیت رو بگیره.
اگه هرکدوممون خودمون رو مسوول بدونیم اینطوری هم احکام رو بدرستی یاد می گیریم و هم به درستی یاد می دیم. اونطوری که باید نه شاید.
برخی مردم فکر می کنند،کتب احکام ، بخاطر اصطلاحات عربی و ثقیل آن، چهره ای عبوس دارد، بخاطر همین من از روز اول بعد نماز جماعت فقط یك لطیفه در مدت یك دقیقه می گفتم و تا بیست جلسه این كار را ادامه می دادم كه سبب می شد نوجوانانی كه حتی برای نماز جماعت حاضر نمی شدند برای شنیدن لطیفه های من حضور پیدا می كردند حتی بزرگترها و ... در نماز شركت می كردند از جلسه بیستم به بعد ضمن بیان لطیفه، یك احکام كوچك نیز اضافه كردم بدین ترتیب همیشه نماز جماعت و جلسه احکام ما، مشتری های فراوان داشت.
با عنایت به کاربردی بودن بسیاری از مطالب این مبحث در جامعه ریز مطالب را میتوانید در مبحث 109 مطالعه بفرمائید.