0

جمع بندی و چکیده مباحث طــرح صــــالــحـیــن راســــخــــون

 
zahra7720
zahra7720
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اسفند 1387 
تعداد پست ها : 642
محل سکونت : تهران

چکیده مبحث هفتاد و نهم طرح صالحین

بسم الله الرحمن الرحیم

 

چکیده مبحث هفتاد و نهم طرح صالحین: «رحلت پیامبر اسلام(ص)، شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع)» 

 

در این مبحث پیرامون زندگی پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) و امام حسن(ع) و امام رضا(ع)، احادیث و تاریخ زندگی ایشان و ... بحث شد. همچنین از تصاویر و اشعار مختلفی در مورد ایشان بهره مند شدیم که خلاصه ای از آنها در زیر آمده است.

 


مختصری از زند گینامه پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلّم):

آخرین پیامبر الهی در هفدهم ربیع الاول از عام الفیل در مکه چشم به جهان گشوددر چهل سالگی در غار حرا به پیامبری مبعوث شد در سال سیزدهم بعثت درسن پنجاه و سه سالگی، واقعه هجرت پیش امد و پیامبر از مکه به مدینه هجرت نمودو این واقعه مبدا تاریخ مسلمانان جهان قرار گرفت. پیامبر اسلام، مکه را که مرکز قدرت دشمنان اسلام بود فتح نمود و وارد کعبه گردید و خانه خدا را از وجود بت ها پاک کرد و پرچم اسلام را بر فراز ان بر افراشت در سال دهم هجری ان حضرت به سفر حجه الوداع رفت در بازگشت از این سفر واقعه غدیر به وقوع پیوست سرانجام در سال یازدهم هجرت آن حضرت در مدینه رحلت نمودند.

 

بردباري  امام  حسن مجتبی(علیه السلام)

مردي از شام، به تحريک معاويه، روزي امام را به دشنام گرفت.امام (ع) چيزي نفرمود تا ساکت شد، آنگاه با لبخندي شيرين او را سلام گفت و فرمود:پير مرد!فکر مي کنم غريب هستي، و گمان مي برم در اشتباه افتاده اي، اگر از ما رضايت بخواهي، خواهيم داد و هم اگر چيزي بطلبي، و اگر راهنمايي مي جويي، راهنماييت خواهيم کرد، و اگر باري بر دوش داري، برمي داريم و يا گرسنه يي سيرت مي سازيم و اگر نيازمندي، نيازت برمي آوريم و باري، هر کاري داري، در انجام آن حاضريم. و هم اگر بر ما وارد شوي، راحت تر خواهي بود که وسايل پذيرايي از هر گونه ما را فراهم است.

مرد، شرمسار شد و گريست و گفت:گواهي مي دهم که تو جانشين خداوند بر زميني، خدا بهتر مي داند که رسالت خويش، کجا قرار دهد. 

تو و پدرت، نزد من، مبغوضترين بوديد و اما اکنون محبوبترين هستيد.

پير مرد آنروز مهمان امام شد و چون از آنجا رفت به دوستي آن گرامي، گرويده بود 

مروان حکم، - که هيچگاه از آزار آن گرامي فروگذار نمي کرد-، به هنگام رحلت آن امام، در تشييع شرکت کرد.

حضرت امام حسين (ع) فرمود:تو به هنگام حيات برادرم، هر چه از دستت برآمد، کردي، و اما اينک در تشييع او، حاضر آمده اي و مي گريي؟!.

پاسخ داد:هر چه کردم، با کسي کردم که بردباريش از اين کوه- اشاره به کوهي در مدينه- بيشتر بود.

 

شهادت امام رضا(علیه السلام)

مأمون كه روز به روز گرايش بيشتر مردم به امام رضا(علیه السلام) را مى ديد، در برابر هم مسلكان خود، يعنى خاندان عباسى هيچ بهانه اى نداشت. پس تصميم گرفت راهى بغداد شود تا از نزديك با ايشان به گفت و گو بنشيند.

او نخست، وزيرش فضل بن سهل را مى كشد و بر جنازه او اشك مى ريزد و براى يافتن قاتلان او جايزه تعيين مى كند و آن گاه كه آنان را دستگير مى كنند، آنان شهادت مى دهند كه مأمون خود به اين كار فرمان داده است، اما او ناباورانه آنان را مى كشد.

سپس برنامه حذف امام رضا(علیه السلام) را دنبال مى كند، اما مى كوشد كه اين برنامه را به گونه اى عملى سازد كه دامان خود او از اين امر پاك نشان دهد. پس در راه سفر به بغداد، در توس توقف مى كند و در همان جا با خوراندن انار يا انگور زهرآلود به حضرت، امام رضا(علیه السلام) را مسموم مى سازد و مانند آن چه پس از قتل فضل بن سهل كرد، در اين جا نيز بر پيكر پاك امام اشك مى ريزد و حضرت را در كنار قبر پدر خود هارون الرشيد دفن مى كند.

امام رضا(ع) پيشتر، شهادت خود به دست مأمون را به برخى از ياران خود گوشزد كرده بود. از جمله يك بار به دو تن از اصحاب خويش فرموده بود:

"اينك هنگام بازگشت من به سوى خدا فرا رسيده و زمان آن است كه به جدم رسول خدا(ص) و پدرانم بپيوندم. طومار زندگى ام به انجام رسيده است. اين حاكم خودكامه (مأمون) تصميم گرفته است كه مرا با انگور و انار مسموم به قتل برساند."

در ميان نقل قول هاى گوناگون درباره روز و ماه و سال شهادت امام رضا(ع)، مشهورتر آن است كه حضرت در روز جمعه، آخر ماه صفر سال 203 هجرى قمرى به شهادت رسيده، در حالى كه 55 سال از عمر مبارك امام سپرى شده است.

 

الهی داغ محبتت را بر دل هر که نهادی 

   خرمن وجودش را به باد نیستی در دادی 
 
 
 
 
 
شنبه 6 دی 1393  10:43 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon ria1365 nargesza
taha25
taha25
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1393 
تعداد پست ها : 1411
محل سکونت : آذربایجان شرقی

جمع بندی و چکیده مبحث 80 طرح صالحین: "حماسه 9 دی و ماندگاری آن در تاریخ"

مطمئن باشيد كه روز نهم دىِ امسال هم در تاريخ ماند؛

رهبر معظم انقلاب

 

به حول و قوه الهی و یاری کاربران عزیز این مبحث با ارائه مطالب ارزنده به پایان رسید.

همان طور که در ابتدای طرح آمد، موضوعات طرح عبارت بود از:

1- نگاهی به علل  و ماهیت به وجود آمدن حماسه 9 دی.

2- نگاه رهبر معظم انقلاب به 9 دی.

3- 9 دی و پیوندش با عاشورا و سالار شهیدان.

4- 9 دی و پیامش بر فتنه گران داخلی و خارجی.

5- عکس العمل دوستان و دشمنان به این حماسه.

6-چرا باید 9 دی در تاریخ ماندگار شود؟

7- 9 دی گذشت، چه کنیم که فتنه ها دوبار حسین ما را نشانه نروند؟

8- پیام 9 دی مردم به تیم مذاکره کننده.

9- پیام9 دی مردم به دولت حال و دولتهای آینده.

10- وظیفه خواص در تبین 9 دی.

11- تشکر از حماسه سازان 9 دی.

دوستان با نکته نظرات خوب خود مطالبی خوبی را 

در مورد دیدگاه و اهمیت رهبر معظم انقلاب نسبت به 9 دی و نیز فتنه 88 بیان نمودند

مطالبی در مورد ماهیت و چگونگی 9 دی آمد

مطالبی در مورد پیام 9 دی به دوستان و دشمنان و خواص و سران فتنه و دولت و مردم بیان شد

آنچه مهم است 9 دی بخاطر این حماسه شد کهدر آن روز  بصیرت مردم با استعانت از خدا و رهنمودهای حکیمانه علمدار خود به اوج رسید

پس خلاصه کلام:

باید حواسمان را جمع کنیم، بفهمیم که: «من نام لم ینم عنه»؛ اگر ما اینجا خواب برویم، جبهه‌ی دشمن، پشت سنگر خودش معلوم نیست خواب رفته باشد؛ او بیدار است، علیه ما توطئه خواهد کرد. به نظر من، فتنه‌ی سال ۸۸ هم همین بود؛ برای ما یک زنگ بود، یک زنگ بیدارباش بود.

امام خامنه ای

"دسترسی سریع"برای حسینیان عزیزراسخونی:

۩۞۩ منتظر حضور گرم شما در هیت حسینی راسخون هستیم ۩۞۩

جمعه 12 دی 1393  10:35 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 ravabet_rasekhoon nargesza
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

جمع بندی و چکیده مباحث 81 صالحین با موضوع میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام صادق (ع)

بسم الله الرحمن الرحیم

 

12ربيع الاول

 

 ولادت حضرت محمد(ص) به اتّفاق نظر شيعيان در ۱۷ ربيع الاول در سال عام الفيل مي‏باشد، ولي برخي از مسلمانان، اين واقعه را در روز دوازدهم اين ماه دانسته‌‏اند. كنيه‏‌ي آن حضرت، ابوالقاسم و القاب ايشان، رسول اللَّه، نبي اللَّه، خاتم الانبيا، سَيِّدُالبَشَر و... مي‏باشد. پدر ايشان عبداللَّه بن عبدالمطلب و نيز مادر آن حضرت آمنه بنت وَهَب است. رقيه، ام كلثوم، زينب، قاسم، عبداللَّه، ابراهيم و حضرت فاطمه‌‏ي زهرا(س) فرزندان پيامبر اسلام مي‏باشند كه به جز فاطمه(س) همگي در دوران حيات پيامبر، از دنيا رفتند. دوران زندگي پيامبر اكرم(ص) در دو شهر مكه و مدينه سپري شد. ايشان پس از آن كه در چهل سالگي براي پيامبري برگزيده شدند، در ابتدا دين الهي را به طور مخفيانه تبليغ مي‏كردند و پس از سه سال، به دعوت آشكار دست زدند. رنج‏ها و سختي‏هاي فراواني كه پس از درگذشت ابوطالب، عمو و حضرت خديجه(س) همسر آن حضرت بر ايشان گذشت و همچنين اعلام آمادگي مردم يثرب براي پذيرفتن آن پيامبر عظيم‏الشأن، زمينه ساز هجرت بزرگ ايشان به مدينه گرديد. ده سال آخر عمر و رسالت حضرت محمد(ص) در مدينه، همراه با جنگ‏ها، فتوحات و انتشار آيين آسماني اسلام همراه بود.


امام صادق(عليه السلام) در هنگام طلوع فجر روز جمعه 27 ربيع الاول سال 83 هـ ق در شهر مقدس مدينه به دنيا آمدند، پدر آن بزرگوار حضرت امام باقر(عليه السلام)، و مادر آن بزرگوار امّ فروه دختر قاسم بن محمد بن أبى بكر بودند.

حضرت صادق جعفر بن محمد بن على بن الحسين(عليه السلام) از ميان برادران خويش جانشين پدرش حضرت باقر(عليه السلام) بود، و وصى آن جناب بود كه پس از او به امر امامت قيام نمود، و در فضل و دانش سر آمد همه برادران گشت، و از همه آنان نام آورتر، و در قدر و منزلت بالاتر، و در ميان شيعه و سنى مقامش ارجمندتر بود، و به اندازه مردم از علوم آن حضرت نقل كرده اند كه سخنانش توشه راه كاروانيان و مسافران و نام ناميش در هر شهر و ديار زبانزد مردمان گشته، و از هيچ يك از اين خاندان علماء و دانشمندان بدان اندازه كه از آن جناب حديث نقل كرده از ديگرى نقل نكرده اند، و هيچ يك از اهل آثار و ناقلان اخبار بدان اندازه كه از آن حضرت بهره بردند از ديگران بهره گيرى نكردند، زيرا اصحاب حديث كه نام راويان ثقات آن بزرگوار را جمع كرده اند با اختلاف در عقيده و گفتار شماره آن به چهار هزار نفر مى رسد.
و دليل هاى روشن درباره امامت آن جناب به اندازه اى است كه دل ها را حيران كرده و زبان دشمن را از خورده گيرى گنگ و لال ساخته.

وحدت و يكپارچگى مسلمانان و لزوم اتحاد و اتفاق كلمه ميان ايشان بلكه ضرورت توحيد كلمه بر محور كلمه توحيد براى همه موحدان و خداپرستان روى زمين، از تعاليم و آموزشهاى اساسى آيين اسلام و از اصول فرهنگ قرآنى است. و بر همين اساس، قرآن كريم يكى از عمده ‏ترين و سازنده ‏ترين اهداف رسالت رسول اكرم صلى الله عليه و آله را تاليف قلوب و ايجاد انس و تفاهم به جاى خصومت و دشمنى بيان مى‏دارد و اگر كسى در تاريخ، به ديده عبرت بنگرد اين معنى را از شاهكارهاى رسالت محمدى‏ صلى الله عليه و آله مى‌‏يابد.

«و اعتصموا بحبل الله جميعا ولاتفرقوا»

همگى به حبل و رشته خداوندى چنگ بزنيد و پراكنده نگرديد.

 

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

جمعه 19 دی 1393  10:18 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon nargesza
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1393 
تعداد پست ها : 10952
محل سکونت : خراسان رضوی

جمع بندی و چکیده مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

جمع بندی و چکیده مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"

 

مبانی اقتصاد اسلامی شامل سه عنصر حق، عدل و تعالی است و ویژگی های اقتصاد مقاومتی خودکفایی در تامین حد ضرورت، انعطاف پذیری و پایداری است.

اقتصاد مقاومتی، اقتصادی قائم به ذات و غیرقائم به غیر و همچنین اقتصادی با ثبات و پایدار است.

این اقتصاد، اقتصادی مقاوم در برابر فشارهای خارجی و موانع داخلی و بحرانهای بین المللی است و استقامتی خوب در برابر ضربه ها و اختلال های بالقوه و بالفعل دارد.

اقتصاد مقاومتی الگوی اقتصادی بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی است تا بتواند الگوئی الهام بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد.

در واقع پاشنه ى آشیل انقلاب حوزه ى اقتصاد است و دشمن هنوز به اینجا امید بسته و امیدهایش را هم به انحاى مختلف، از عناصر داخلى و تحریم هاى خارجى اجرایى کرده است. دشمن از روز اول انقلاب تحریم تحریم اقتصادى کرده است و روز به روز هم تحریم هایش را شدیدتر کرده است و به این تحریم ها امید بسته است. حتى برخى وقت ها تحریم هایى مى کند که چه بسا بیشتر به ضرر خودش است مانند تحریم هاى نفتى و انرژى. به این دلیل که دیگر هیچ راه حلى ندارد. به فرموده ى مقام معظم رهبرى تنها راه دشمن که علیه انقلاب امید بسته است اقتصاد است.



 

شنبه 27 دی 1393  3:16 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon nargesza
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

جمع بندی و چکیده مبحث 83 طرح صالحین [اهمیت حجاب در زندگی و جامعه اسلامی]

 حجاب، به مفهوم مانع و حايل ميان دو چيز است؛ خواه از امور مادي و اشياي محسوس باشد و يا از امور معنوي و غير محسوس. «حجب و حجاب به معناي منع از وصول و رسيدن دو چيز به همديگر است».

 
اهمیت حجاب و پوشش اسلامی تا جایی است که خداوند متعال در بسیاری از سوره های قرآن از آن به عنوان یک ضرورت یاد می کند و آن را حافظ انسان در برابر بسیاری از بیماری های جسمی و روانی می داند از نظر اسلام حجاب فقط اختصاص به زن ندارد بلکه نوعی پرده است که در روابط میان زن و مرد وجود دارد. در اسلام حجاب مانع گمراهی و خودنمایی و حافظ حرمت و از آداب عفت و حیا است. هدف اسلام از حجاب آن است که زن مسلمان با فراغت کامل بتواند وظایف و رسالت اساسی خویش را انجام دهد که حفظ نسل انسان، پرداختن به شئون خانه وخانه داری، تربیت کودک و اهمیت دادن به آن است. دین مبین اسلام حجاب را به عنوان عامل مهم حفظ و اعتلای شخصیت فردی و تحکیم بنیان خانوادگی و عفت و اخلاق اجتماعی بر زن واجب فرموده است و حضرت یوسف و مریم را به عنوان اسوه های عفاف و پاکی معرفی نموده است، لذا با توجه به مطالب فوق اهمیت و ضرورت حجاب معلوم خواهد شد.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 4 بهمن 1393  5:00 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon nargesza
mohsen_alavi
mohsen_alavi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 8348
محل سکونت : تهران

جمع بندی و چکیده مبحث هشتاد و چهارم«طلاق؛ علل و راهکارها»

مبحث هشتاد و چهارم طرح صالحین: «طلاق؛ علل و راهکارها»

 

واژه طلاق در لغت به معنى بیزارى و جدایى کامل است. و در لغت عرب، واژه تطلیق بیشتر براى گسست پیوند زناشویى به کار مى رود. طلاق در اصطلاح این چنین تعریف شده است که: «و شرعا ازالة قید النکاح بصیغة طالق و شبهها؛ طلاق عبارت از زایل کردن قید ازدواج با لفظ مخصوص "انت طالق" و شبیه آن، مى باشد.» طلاق انحلال عقد نکاح دائم است.

 

از جمله مهمترین علل طلاق میتوان به:

نبودن تناسب فرهنگی زوجین

زیادی خواهی و خود خواهی طرفین

توقع بالای خانم ها

و عدم تناسب اخلاقی زوجین اشاره کرد.

 

در اسلام نیز این عمل نکوهش شده که به حدیثی از رسول الله (ص) اشاره  مینماییم:

 

رسول خدا صلى الله عليه و آله: در اسلام هيچ چيز نزد خداوند عزّ و جلّ منفورتر از خانه اى نيست كه با جدايى ويران شود.

 

از جمله راه کارهای پیشنهادی جهت جلوگیری از طلاق می توان به نکات زیر اشاره کرد:

 

استفاده مشاور پیش از ازدواج

همسان سازی توقعات با درآمد مالی

همسو کردن جهت فکری زوجین

عدم دخالت های ناصحیح خانواده زوجین در زندگی

 

**البته نباید از این نکته غافل شد که حضور ریش سفیدان و بزرگان فامیل در جای صحیح میتواند به استحکام یک رابطه خوب و متداوم ختم شود.

 

وبلاگ شیعه 12 امامی

 

خواهد آمد مرهم زخم علی(ع) در کوچه ها

 

شنبه 11 بهمن 1393  2:32 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon nargesza
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

چکیده مبحث هشتاد و پنج طرح صالحین

 

مهمترين استراتژی هاي پيشگيري از اعتياد كه درجهان از آنها استفاده مي‌شود عبارتند از :

 

۱- آگاهسازي افراد در مورد خطرات و مضرات مواد.

 

۲- افزايش مهارت‌هاي زندگي مانند مهارت تصميم گيري، حل مسئله، ارتباطات اجتماعي .

 

۳- تقويت فعاليت‌هاي جايگزين به جاي مواد براي ارضاي نيازهاي رواني اجتماعي نوجوانان وجوانان.

 

۴- مشاوره و مداخلة حين بحران، دربحران‌هاي مختلف در طول زندگي .

 

۵- ارتقاء فرهنگي و مذهبي.

 

۶- تقويت قوانين و مقررات مبارزه با مواد .

 

۷- درمان معتادان براي جلوگيري از سرايت اعتياد.

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

جمعه 24 بهمن 1393  5:32 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon nargesza
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

جمع بندی و چکیده مبحث هشتاد و ششم طرح صالحین

بنام خدا

جمع بندی مبحث 86: «تاثیرتحصیلات عالی و اشتغال زنان در زندگی خانوادگی و جامعه»

نقش تحصیلات عالی زنان:

تحصیلات میتواند تاثیر بسزائی در تربیت فرزندان داشته باشد ولی صد در صد نیست.

هرچه تحصیلات بالاتر باشه اعتماد به نفس زنان بیشتر میشود.

تخصیلات به ذهن و فعالیت های ذهنی و حتی شخصیت ، بسط و توسعه میدهد.

تحصیلات زنان در مدیریت خانواده دسترسی به دانش لازم برای زندگی درست را تسهیل می کند.

مزایای تحصیلات عالی زنان:

بالابردن معرفت و سطح دانش و اهتماد به نفس ، بالابردن سطح فکر و ارتباط با دیگران ، کمک کردن به تربیت فرزندان، کمک به اقتصاد خانواده.

نتیجه گیری:

در نتیجه به نظر میرسد داشتن تحصیلات عالی برای زندگی امروز و خانواده لازم و فقط برای اشتغال و موارد اقتصادی نمی باشد.

اشتغال بکار زنان :

زنان شاغل (در کارهای سخت و طولانی مدت ) وقت کافی برای تربیت فرزندان ندارند.

داشتن شغل در جامعه امروز میتونه از لحاظ اقتصادی کمک خوبی به خانواده باشد.

اشتغال زنان و در اجتماع بودن آنها باعث می شود که رفتار وی تحت تاثیر قرار گیرد و در مواردی وظایف همسری را(خصوصا وقتی با موافقت همسر و خانواده باشد) هم به نحو بهتری انجام دهد و یا به عکس باشد.

اشتغال زنان از نظر رهبر معظم انقلاب بایدها و نبایدهائی دارد که عبارتند: آسیب نرسیدن به نقش اصلی زن یعنی مادری و همسری و رعایت حریم محرم و نامحرم و پرهیز از اختلاط .

امام خمینی (ره ) داشتن شغل برای زن را کاملا بدون مانع ارزیابی می کنند، اما این نکته را یادآور می شوند که هدف زن و مرد از هرگونه فعالیتی رسیدن به مرحله کمال و قرب الهی باید باشد.

برخی از فقهای معاصر با کارکردن زن مشکل دارند و می گویند: کلا درست نیست که دختران و زنان برای تامین مخارج خویش کار کنند، بلکه باید پدر یا شوهر و یا برادر آنان نفقه آنها را بدهند تا زنان به زندگی زناشوئی و تربیت بفرزندان بپردازند.

علت اشتغال زنان معمولا ناچیز شمردن کار در منزل و خانه داری ، پرکردن وقت فراغت ، چشم هم چشمی و رقابت ، استقلال مالی فرار از مسئولیت های اصلی ، تکامل جوئی ،  نیازهای مالی و فشارهای اقتصادی می باشد.

مزایای اشتغال بکار زنان :

افزایش اعتماد به نفس ، احساس استقلال ، خودباوری و کمک به اقتصاد خانواده

معایب اشتغال بکار زنان :

نارضایتی خانواده و کاهش رضایت همسردربعضی موارد (جنانچه اشتغال بدون توافق همسر باشد )، دوری زنان از محوریت خانه، تربیت نکردن درست فرزندان و دوگانگی در تربیت آنها ، کمرنگ شدن محبت در خانواده ، کم شدن آرامش روحی و روانی زن و خانواده، عدم بکارگیری خلاقیت و توانمندیها برای رشد خانواده، پیری ،افسردگی زودرس (در صورت راضی نبودن از کار و سنگین و سخت بودن شغل)

نتیجه گیری اشتغال زنان :

به رغم پذیرش وسیع اشتغال زنان از جانب طبقات متفاوت اجتماعی ، در ایران هنوز آن تغییرات فرهنگی که لازمه هماهنگی میان اشتغال زن و تقسیم وظایف و مسئولیت ها در خانواده است بطور کامل روی نداده است.

در نظر زن مسلمان ، خردمند ، آگاه و مدیر پرداختن به امور خانواده و تربیت فرزندان کلیدی ترین و موثرترین نقش اجتماعی می باشد. او اگرچه در خانه هست اما خود را به عنوان یک عضو فعال و تاثیرگذار جامعه می پندارد و البته در مواقع ضروری و  خاص به شرط آسیب ندیدن خانواده به برنامه های اجتماعی بیرون خانه می پردازد و زمانی خود را در صراط مستقیم و در مسیر عبودیت احساس می کند که اصالت را به مادری و همسری دهد و در تعارض و عدم امکان جمع بین آن و مسائل دیگر در انتخاب خود گزینه خانواده را بر گزیند و از این انتخاب خود بسیار مسرور و خوشحال باشد.

در نتیجه به نظر میرسد تا جای امکان و نداشتن ضرورت مالی و اقتصادی وهمچنین شرایط خاص اجتماعی مثل شغل های خاص ، اشتغال زنان ضرورتی نداشته باشد و در صورت ضرورت هم باید شغل بگونه ای باشد که ضرری به زندگی خانوادگی و تربیت فرزندان و سلامت روحی و روانی و جسمی خود شاغل (زن ) نزند.

از اینکه مطالب زیاد شد پوزش می طلبم . نتوانستم مطالب را خلاصه تر کنم زیرا احساس کردم کمتر از این حق مطلب را ادا نخواهد کرد.

                                                                        

                                                                              

                  

جمعه 24 بهمن 1393  10:04 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 adam55 ravabet_rasekhoon nargesza
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

جمع بندی و چکیده مبحث 88 : «دلایل عدم رغبت جوانان به ورزش»

علت اینکه در شرایط فعلی جامعه ما که جوانان دچار کم تحرکی و کم جنب و جوشی شده اند و کمتر به ورزش می پردازند، عوامل مختلفی می تواند داشته باشد که عبارتند از:

1- وقت ندارم.

2- ورزش کردن خسته کننده است.

3- من نتیجه ای از ورزش کردن نگرفته و نمی گیرم.

4- هزینه ورزش کردن و باشگاه ها گران است.

5- انگیزه ای برای ورزش کردن ندارم.

6- ورزش گاهی به بدن صدمه می زند.

7- اراده ادامه ورزش کردن ندارم. شروع می کنم و بعد از مدتی ورزش را رها می کنم.

8- از چند زوز آینده شروع می کنم.

9- من خیلی چاق یا لاغر هستم.

10- من نمی دانم چطور ورزش کنم.

11- ورزش مرا بیش از حد خسته می کند.

12- ورزش مرا گرسنه می کند.

و..............

 

قال رسول الله (ص): (خیر لهو المؤمن السباحة، و خیر لهو المرأَة المغزل)
پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
بهترین سرگرمی برای مرد با ایمان، شنا؛ و بهترین سرگرمی برای زن با ایمان، ریسندگی است. 
نهج الفصاحه : 319 / ح 1527

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

جمعه 8 اسفند 1393  9:03 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 farhad6067 nargesza
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

جمع بندی و چکیده مبحث هشتاد و نهم طرح صالحین

چکیده مبحث هشتاد و نهم طرح صالحین: «کاربرد اخلاق در رفع مشکلات رانندگی»

فرهنگ رانندگی و رانندگی درست، نوعی مشارکت در یک امر جمعی است. این «جریان عبور و مرور» است که راننده را به مقصد می‌رساند نه به اصطلاح «زرنگی» او. «رانندگی صحیح» که نوعی مشارکت در یک امر جمعی است به معنای «هدایت خودرو خود در جای صحیح در بین خودروهای دیگر» است.

باید دقت کنیم حب و بغض خود را در صحنه ی بزرگی از اجتماعی به نام خیابان درست نشان دهیم و دین خود و اخلاق خود را در این دانشگاه بزرگی یعنی اجتماع نه تنها حفظ کنیم بلکه پرورش دهیم چون اجتماع علاوه بر دانشگاه، پرورشگاه هم هست.

بررسی برخی موارد از زبان کاربران:

1. زبان در رانندگی:

رانندگی هم زبان خودشو داره. مسلماً آروم و نرم باشه بهتر و بیشتر جواب میده. تو هر کاری مدارا کردن بهتر از نکردنه. البته استثناعاتی هم وجود داره. ولی بیشتر مواقع مدارا جواب میده.

2. دوستی و مدارا در رانندگی:

همونطور که گفتم مدارا کردن بهتر از نکردنه. با مردم مدارا کنیم تا مردم هم با ما مدارا کنن. شاید بنده خدایی که مرتکب اشتباهی شده مشکلی چیزی داشته. با مدارا کردن هم می فهمیم مشکلش چیه و اگه بتونیم کمکش می کنیم ( این با دخالت و فضولی فرق داره. ) هم اینکه از بروز یه مشکل بزرگتر که ممکنه در صورت مدارا نکردن پیش بیاد جلوگیری می کنیم.

این معنی دوستی هم میده. تا کسی به ما آسیبی نزنه که دشمن ما نیست. تازه اونم بستگی داره، اینکه عمدی باشه یا سهوی. از روی کینه باشه یا اشتباهی و ..... . همه باید با هم دوست و رفیق باشیم تا جامعه ای بهتر و زیباتر داشته باشیم.

3. اظهار نظر بی جا در رانندگی:

این موضوع بیشتر موقع تصادفاته به نظرم. هرکسی یه نظری میده. درمورد ماشین، نحوه تصادف، تعلق گرفتن یا نگرفتن بیمه و .... . آخه هرکسی را بهر کاری ساختن. البته درمورد رانندگی در مکان های مختلف هم اظهار نظرهای متفاوتی وجود داره.

4. فرهنگ استفاده از وسیله نقلیه:

استفاده از وسایل چه اینکه راننده باشیم یا سرنشین هم فرهنگ می خواد هرکدوم به جای خود. راننده که باشیم باید فرهنگ رانندگی داشته باشیم، همونطور که نمی خوایم کسی به ماشینمون آسیب بزنه خودمونم نباید به ماشین کسی آسیب بزنیم. چرا با ازبین بردن چیزی سوء استفاده کنیم. با صحنه سازی جایی که کارشناسان مجربی هستن که خوب تشخیص میدن اگه قرار باشه تشخیص بدن.

اگر هم مسافر و سرنشین هستیم همینطور. موقع رانندگی با راننده حرف نزنیم و هواسشو پرت نکنیم. به وسیله مورد نظر آسیب نرسونیم. مخصوصاً در وسایل نقلیه عمومی نظم و انضباط رو رعایت کنیم. و به دیگران احترام بگذاریم.

5. غرور:

معمولا رانندگان هنگام رانندگی غرور کاذب  دارند به خصوص  در آقایون  بیشتر دیده میشه... و این واقعیت هست که اکثر رانندگان به این اخلاق دچار هستند و همین اخلاق باعث بروز تصادفات، بد اخلاقی ها و در گیری های لفظی و فیزیکی بین رانندگان، میشه.

6. قناعت در رانندگی:

قناعت در رانندگی یعنی اینکه وقتی میبینم خیابونا پر ماشینه ما هم با ماشین که فقط خودمون رانندشیم راه نیفتیم بریم خیابون و محل کار و دوساعت تو ترافیک باشیم و دیر به کارمون برسیم. قناعت در رانندگی اینه که وقتی هوای شهرمون آلودست و این وضعیت باعث ضرر رساندن به سالمندان هست ما هم با ماشینمون به این وضع نابسامان اضافه نکنیم.

7. تشکر در رانندگی:

من در ایران ندیدم کسی رو پلیس جریمه کنه و بعدش بگه دست شما درد نکنه (چرا زحمت کشیدیlaugh) شاید افرادی باشه ولی بندرت پیش میاد برعکسش من خودم بچشم دیدم مامور داشته طرف جریمه میکرده بعد جریمه قبض رو که از لجش پاره کرد که هیچ هرچیم دلش خاست نثار مامور بدبخت کرد. 

ولی اگه ما این مورد رو بفهیم  که: بخاطر اینکه پلیس نگران جان ماست که ما رو جریمه کرده وگرنه چرا ماشین جلویی یا عقبی رو جریمه  نکرده بس این باید جا بیفته مقصر خودمونیم که قوانین رو رعایت نکردیم و اقا پلیسه مارو بخاطر اون جریمه کرده مثلا در سرعت غیر مجاز وقتی مارو جریمه میکنه باید بفهمیم اگر جریمه نمیشدیم با همین سرعت که میرفتیم چه بسا خودمون که هیچ، جان یکی دیگرم میگرفتیم.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

جمعه 15 اسفند 1393  10:04 PM
تشکرات از این پست
nargesza ria1365 shayesteh2000 farhad6067
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

جمع بندی و چکیده مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین

چکیده مبحث هشتاد و هفتم طرح صالحین: «حریم خصوصی» 

 

می توان تعاریف مختلفی از حریم خصوصی را در شش دسته تقسیم بندی کرد:

حریم خصوصی یعنی:

۱) حق تنها ماندن

۲) دسترسی محدود دیگران به انسان و توانایی ایجاد مانع در برابر دسترسی های ناخواسته به انسان

۳) محرمانگی و پنهان ساختن برخی امور از دیگران

۴) کنترل بر اطلاعات شخصی

۵) حمایت از شخصیت و کرامت انسان

۶) حق بر عالم صمیمیت انسان.

 

مباحث مربوط به حریم خصوصی به چهار حوزه قابل تقسیم می باشند:

۱. حریم خصوصی در منازل و اماکن(Territorial Privac):حق اولیه افراد در مصون از تعرض و تجاوز بودن منازل و اماکن و بطور کلی کلیه مکانهای سرپوشیده یا محصور متعلق به ایشان.


۲. حریم خصوصی جسمانی (Bodily Privacy): حق اشخاص در حمایت و مصون از تعرض بودن تمامیت جسمانی و بدنی ایشان، از جمله جنبه های مرتبط با سلامت جسمی و روحی و همچنین مشخصات و خصوصیات محرمانه بدنی آنها.


۳. حریم خصوصی اطلاعاتی(Information Privacy): عبارت است از حق اولیه افراد در محرمانه ماندن و جلوگیری از تحصیل ،پردازش و انتشار داده های شخصی مربوط به ایشان مگر در موارد مصرح قانونی .

۴. حریم خصوصی ارتباطاتی(Communication Privacy): حق اشخاص در امنیت و محرمانه باقی ماندن محتوای کلیه اشکال و صور مراسلات و مخابرات متعلق به ایشان.

 

خانه، ماشین، وسایل، حریم افراد جزء حریم خصوصی انسان محسوب می‌شود و هر چیزی را که متعلق به شخص است و به او انتساب دارد، حریم خصوصی می دانیم و تا زمانی که انسان مسائل مربوط به خود را در معرض عموم نگذاشته باشد، در حریم خصوصی خود کاملا آزاد است. مگر در مواردی مثل کفریات و افکار انحرافی که بر خلاف شرع و دین باشد اسلام آن را نمی پذیرد که منتشر شود.

 

از دیدگاه اسلام انسانها در حریم خصوصی خود آزادند، به شرطی که موارد انحرافی در آن تبدیل به رفتار نشود و در جامعه نیز اشاعه نیابد.

در آیه 27 سوره نور (لا تَدْخُلُوا بُيُوتاً غَيْرَ بُيُوتِكُمْ حَتَّى تَسْتَأْنِسُوا) افراد از ورود به خانه‌های یکدیگر بدون اجازه صاحبخانه منع شده‌اند که از جمله آیاتی است که بر اهمیت رعایت حریم خصوصی در دین اسلام صحه می‌گذارد. 

از آيات و روايات، به دست مي‌آيد که مصونيت حريم خصوصي و حفظ حرمت آن نه تنها وظيفه خود شخص بلکه جامعه و نيز دولت است. بنابراين هيچ شخص حقيقي و يا حقوقي نمي تواند متعرّض حريم خصوصي افراد شود و به جان و مال و آبروي اشخاص آسيب برسانند.


 

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

جمعه 22 اسفند 1393  11:44 AM
تشکرات از این پست
farhad6067 nargesza
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

جمع بندی و چکیده مبحث نود طرح صالحین

چکیده مبحث نود طرح صالحین: «تبلیغات؛ اهداف و تأثیرات آن»

 

ابتدا تعریفی از تبلیغات داشته باشیم:

 تبلیغ در لغت از مصدر «بلغ» و به معنی «آگاهی دادن» یا «مطلع کردن» می­باشد و به کسی که در این راه فعالیت می­کند «مبلغ» یا «تبلیغاتچی» می­گویند.

تبلیغ با تحقیق رابطه مستقیم، دوجانبه و لاینفک دارد. اگر در تبلیغ، تحقیق و ارزشیابی نباشد، می­توان گفت که تأثیرگذاری و تأثیرپذیری آن چندان ارزش ندارد.

امروزه به خاطر بزرگتر شدن جوامع و همچنین پیشرفت آن تبلیغات جزء ملزومات شده است.

نظر کاربران محترم درباره موضوعات و سوالات مطرح شده در این مبحث:

1: لزوم  و چرایی(دلیل) تبلیغات:

در واقع تبلیغات موثرترین و شاید مهم ترین اصل در بحث بازاریابی و ایجاد بازار برای یک محصول و برند خاص می باشد.در صورتی که تبلیغات صحیح و راهکارههای مناسب برای تبلیغات عرضه شود تقاضا برای محصول مورد نظر بالاتر میرود .یعنی تبلیغات موثر و مناسب و کار آمد=فروش و عرضه و استفاده بیشتر=سود بیشتر=اشتغال زایی

2 : انواع تبلیغات

تبلیغات از نظر موضوع: فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اجتماعی

تبلیغات از نظر هدف: انگیزشی، معرفی کننده

تبلیغات از نظر منبع: خاکستری، سیاه و سفید

تبلیغات از نظر روش ارائه: مستقیم، غیر مستقیم

3: راه های مختلف تبلیغ:
1-تبلیغات کاغذی
2-بازاریابی
3-تبلیغات رسانه ای
4-تبلیغات بیرونی
5-تبلیغات خدمات عمومی
6-تبلیغات در محل فروش کالا
7-تبلیغات پیامکی و تلفنی
8-تبلیغات آنلاین

4: حد و مرز تبلیغ:

در هر چیزی باید حدوحدود رعایت بشه تا بازدهی بیشتری داشته باشه..

که این مورد در مورد تبلیغات تلویزیونی و تبلیغاتی که از طریق شبکه های تلفن همراه ارسال میشه رعایت نمیشه....

5: تبلیغات تلویزیونی، اینترنتی:

در حال حاضر و با پیشرفت روز افزون علم، و رسانه و اینترنت نقش بسزایی در تبلیغات و کارایی محصولات دارند. در واقع الان کمتر خانه ای رو میشه پیدا کرد که به اینترنت دسترسی نداشته و استفاده نشود که این خود دلیلی محکم بر استفاده از تبلیغات اینترنتی می باشد.

6: تأثیر تبلیغات بر اقتصاد، خانواده ها، کودکان و ...

تبلیغات تاثیراتی مهم در اقتصاد دارد که مهم ترین آنها می توان به بازار فروش کالاها و محصولات اشاره کرد و اصلا خود تبلیغات یک تولید کننده و خرج کننده اقتصاد می باشد

و همچنین می تواند بر خانواده و فرهنگ و عوامل محبتی و زندگی درون خانوادگی تاثیرات منفی و مثبتی بگذارد به عنوان مثال تبلیغات نا مناسب می تواند بر فرهنگ چشم و هم چشمی کمک کند یا تبلیغات موثر می تواند بر میزان مهریه تاثیرات مثبت بگذارد.

سوالات ویژه:

سری اول: 1- چرا گاهی اوقات تبلیغات باعث ایجاد اختلال در زندگی اجتماعی و خانوادگی و .... افراد می شود؟ در صورت لزوم مثالی ارائه دهید.

بنظر یکی از کاربران در عصر حاضر تبلیغات جز جدایی ناپذیری از زندگی مردم شده و برای انتخاب یک کالا خیلی از تبلیغات مخصوصا تبلیغات رسانه ای و اینترنتی استفاده میشه.

در مورد اختلال در زندگی اجتماعی این کارکرد رسانه هست که باعث میشه در همه زمینه ها انسانها بجای اینکه بره در مغازه ها ی مختلف انواع کالاها رو ببینند و بعد انتخاب کنند میشنند در خانه و پای رسانه مثل تلویزیون و شبکه مجازی کالا رو انتخاب و بعد فقط میروند همونو میگیرند و این باعث میشه ارتباطاتی که قدیما بوده کمتر بشه و این کمتر شدن باعث کاهش ارتباطات بیرونی افراد و خانواده ها میشه و وقتی ارتباطات افراد باهم کم شد این خودش باعث مشکلات بعدی میشه

سری دوم: از شما خواسته شده درباره سایت راسخون تبلیغ کنید. چطور این کار رو انجام می دهید؟ (با توجه به نظراتی که قبلاً داده بودید؛ درمورد راه ها و اهداف تبلیغ)

الف: توزیع بروشورهایی که از طریق بسته های پستی راسخون به دستمون میرسه. شاید بگید خب اونا که هر دفعه یکی بیشتر نیس! ولی من میگم همون یک دونه هم مؤثره. توی سالنهای مطالعه ی کتابخونه های عمومی و دانشگاه ها جای خوبی برای گذاشتن همون یک دونست(بر روی میزها). چندین نفر در طول روز میان و میرن، میتونن بخوننش(البته اگه کسی برنداره و نبره برا خودش!!!!!). من خودم از همون بروشورها دو مورد رو سر کلاسا به بچه ها دادم. الآن هم چند تا دارم، که سر فرصت إن شاء الله میبرم کتابخونه(بذارید این سری جوایز راسخون برسه!!!!!).

ب: فرستادن لینکهای مهم تاپیکها یا اخبار یا هر مطلب مهم و جالب دیگه به ایمیل یا مثلاً وایبرِ دوستان.

ج: تبلیغ لسانی: توی جمعهای دوستانه میتونیم یه سری اطلاعات به بقیه بدیم تا ترغیب بشن!

و نظر کاربر دیگری:

با توجه به اینکه بزرگترین مخاطب رو تلویزیون داره بهترین مکان برای تبلیغات هست . البته این کار بیشتر به عهده خود دارندگان سایت هستش نه کاربران.

ولی اگه از نظر کاربران باشه ، اولین کار تبلیغاتی رو میشه در جمع دوستانه انجام داد و همچنین نیازی به اضافه گویی در این مورد نیست و به صورت خلاصه تجربیات خود رو با دیگران به اشتراک گذاشتن

سری سوم: به طور کلی تبلیغات مفید است یا خیر؟ در هر مورد توضیح دهید و مثالی ذکر کنید.

تبلیغات اگر با فکر انجام بشه قطعا مفید خواهد بود.

برای مثال میشه به این نکته اشاره کرد که با توجه به مخاطبی که نیاز هست و همچنین منطقه جغرافیایی و ... میشه سلایق افراد رو شناسایی کرد و روی اون مانور داد

نظر کاربر دیگری:

تبلیغات توی زندگی روزمره ما به دلیل پیشرفت تکنولوژی خیلی مهمه!!! اگه تبلیغات نباشه ما از کجا بفهمیم به طور مثال تلویزیون یا گوشی یا ماشین یا هر وسیله دیگه ای چه پیشرفتی کردن و چه امکانات جدیدی دارند!!!!؟؟؟؟ یا برای خرید هرجنسی چه شرکت های سازنده یا پخش کننده وجود داره!!!!......

 

جمعه 22 اسفند 1393  8:34 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

جمع بندی و چکیده مبحث 91 طرح صالحین

چکیده مبحث 91 طرح صالحین: «طرح صالحین راسخون در سالی که گذشت...»

 

با سلام و تشکر از نظرات ارزنده‌ی دوستان در خصوص موضوع طرح؛

خلاصه نظرات، پیشنهادات و انتقادات دوستان به شرح زیر است:

 

     

ردیف

نام کاربری

نظرات

  1

namebaran

1- ارزیابی و بررسی امتیازات توسط مدیر تالار،

2- استفاده از دست‌نوشته‌های کاربران در قسمت چکیده‌ی مباحث،

3- استفاده از مطالب و موضوعات روز.  

2

nargesi

1- استفاده از موضوعات مربوط به مشکلات جامعه و جوانان،

2- نحوه‌ی امتیازدهی.

3

liasam

1- حذف مطالبی که خیلی طولانی هستند و هیچ بازدهی ندارند، توسط مدیر تالار،

2- تأخیر در شروع مبحث 92 در سال جدید.

4

shirdel2

1- دقت در ارسال مطالب کپی-پیست و رعایت موارد طرح،

2- در نظر گرفتن امتیاز کمتر به مطالب کپی-پیست و فقط به تعدادی محدود،

3- انتخاب مطالب مرتبط با موضوعات روز جامعه.

5

ehsan007060

1- دقت در ارسال پست‌های کپی-پیست توسط کاربران و محدود کردن این قبیل پست‌ها،

2- گردهمایی کاربران و حتی مسئولین سایت در ساعاتی مشخص(یک یا دو بار در طول هفته) جهت تبادل آرا و نظرات پیرامون مباحث.

6

nargesza

1- گفتگو در مورد مباحثِ مرتبط با مسائل روز، کم‌صحبت و اتفاقی،

2- وجود پست‌های دست‌نویس و نظرات شخصی بیشتر،

3- رعایت تذکّرات در ارسال پست‌ها(از جمله: کوتاه، با خط خوش و رنگ مناسب).

7

salma57

1- عدم حذف کامل پست‌های کپی-پیستی مفید و باقی گذاردن مطالب جالب و مربوط به بحث در پستِ کپی‌شده(بنا به ضرورت) و حذف بقیه مطلب توسط مدیر تالار،

2- ویرایش پست‌های کپی-پیست توسط مدیر تالار یا ارسالِ درخواستِ ویرایش به کاربرانی که بیشتر این قبیل پست‌ها را قرار می‌دهند،

3- مدیر مبحث هفته و یا کاربران شرکت‌کننده در بحث که وقت آزادتری دارند و می‌توانند مطالب طولانی را مطالعه کنند، قسمتی از پست‌های کپی-پیست را که باید حذف شده و یا باقی بماند، به مدیر تالار اطلاع دهند.

8

shayesteh2000

1- استفاده‌ی حدأقلی از مطالب کپی-پیست و پیش‌بُرد مباحث طبق نظرات و نقدهای دوستان،

2- استفاده از مباحث کاربردی.

9

mobile_tablet

1- انتقاد پیرامون موضوع امتیازدهی.

 
لازم به ذکر است، برخی از نظرات فوق، از مدتها پیش، تاکنون اجرا شده و برخی دیگر هم إن شاء الله به زودی پس از مشورت با مدیر ارشد انجمنها عملی خواهد شد.
از حضور تک تک شما عزیزان کمال تشکر را دارم.
موفق باشید.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

شنبه 1 فروردین 1394  12:04 AM
تشکرات از این پست
09130670628 nargesza
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

جمع بندی و چکیده مبحث 92 طرح صالحین

چکیده مبحث 92 طرح صالحین: «معجزه‌ی مُصافحه(دست دادن)»

 

با عرض سلام و تشکر از حضور همه دوستان؛

نظرات برخی از دوستان شرکت کننده در مبحث، به شرح زیر است:

 

1- طبق حدیث فوق از امام باقر(علیه السلام)، منظور از "دست دادن خدا" چیست؟

- منظور از دست دادن خدا یعنی درک رحمت الهی. (farhadjamali121)

- منظور از دست دادن خداوند با اون مؤمن، دست گیری ازش باشه. یعنی برطرف کردن مشکلات و غم و اندوهش. همونطور که با محبت به مؤمن دیگه دست میده خداوند هم به اون محبت می کنه و کمکش می کنه. (nargesza)

 

2- آیا دست‌دادن نشانه‌ی تفاهم است؟ چرا؟

دست دادن دو نفر هم میتونه نشانه تفاهم باشه و هم نه...اگر دو نفر در موردی با هم توافق کنند با هم دست میدن و اگر هم نه هم موقع سلام و احوالپرسی هم خداحافظی باهم دست میدن!!!!!!!!.........درمجالس هم امکان داره توی رودروایسی با بقیه مجبور بشن دو نفر با هم دست بدن. (liasam)

 

3- حدیثی در رابطه با «مصاحفه‌ی ملائکه با یکدیگر» ذکر فرمایید.

رسول خدا(ص) فرمود: «چون یکی از شما برادر مؤمنش را ملاقات کند باید به او سلام  کند و دست بدهد؛ زیرا خدای عزوجل فرشتگان را بدین عمل گرامی داشته است پس شما هم کار ملائکه را انجام دهید». (namebaran)

 

4- نظر شما در مورد «مصافحه با دیگران بعد از اتمام نمازهای واجب» چیست؟ کدامیک بعد از اتمام نمازهای واجب در شرع مقدّس سفارش شده‌؟ خواندن تعقیبات یا مصافحه با دیگران؟ چرا؟

اقدام به دست دادن یا گفتن تقبل الله و … بعد از نماز قبل از خواندن تعقیبات نماز، کاری عبث و چه بسا موجب تضییع تعقیبات ونقصان در نماز باشد، چرا که همانطور که مستحضرید علمای بزرگوار شیعه می فرمایند: تعقیباتی متمّم و مکمّل نماز هست و آن آثار بزرگ را دارد که فوراً بعد از سلام نماز، بدون روی برگرداندن از قبله و یا صحبت با دیگران گفته می شود. (namebaran)

 

5- به نظر شما، دلیل اِکراه برخی افراد از مصافحه با دیگران چیست؟

- اکراه بعضی افراد از دست ندادن جا نیافتادن و عادی شدن این امر است. (farhadjamali121)

توصیه های زیاد پزشکی مدرن تاثیر بسزایی در عدم مصافحه ی بعضی ها گداشته.... البته وسواسی بودن و سایر علل روانی هم بی تاثیر در این موضوع نیست! (ehsan007060)

 

آثار و برکات مصافحه

الف. آثار اخروی:

1. حضرت صادق (ع) فرمود: "مصافحه نمودن با مؤمن هزار حسنه دارد.

2. از آن حضرت روایت است که مصافحه با مؤمن، هزار برابر پاداش نیک دارد.

3. امام پنجم (ع) فرمود چون مؤمنى با مؤمنى مصافحه کند بدون گناه از هم جدا شوند.

4. ثواب الاعمال به سندش تا امام ششم (ع) فرمود: "شما در مصافحه با هم مانند ثواب مجاهدان را دارید.

ب. آثار دنیوی:

موجب جلب رحمت خدا می شود.

موجب خوشنودی دیگران می شود.

دوستی ها را زیاد می کند.

کدورت ها را از بین می برد.

و دشمنی ها را تبدیل به دوستی می کند.

 

ابو عبد اللَّه صادق(ع) گفت: سلام گفتن با حاضران به وسیله مصافحه و دست دادن کمال مى‏گیرد، و سلام گفتن بر مسافران به وسیله معانقه و آغوش گرفتن کامل مى‏ شود.

 

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

جمعه 14 فروردین 1394  1:31 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

جمع بندی و چکیده مبحث 94 طرح صالحین

با نام و یاد خداوند مهربان

 

چکیده مبحث 94 طرح صالحین: « خاطره و تأثیرات آن در زندگی »

 

با سلام

در هفته ای که گذشت با موضوع « خاطره و تأثیرات آن در زندگی » در خدمت شما دوستان گرامی بودیم. و با نظرات ارزنده شما عزیزان این مبحث را هم به پایان رساندیم.

حال چکیده ای از مبحث را طبق نظر دوستان ارائه می دهم.

زندگی، خاطره‌ی آمدن و رفتن ماست

لحظه‌ی آمدن و رفتن ما تنهاییست

من دلم میخواهد

قدر این خاطره را دریابیم(.(farhad6067

 

آنچه مُسَلَم است این است که خاطره مربوط به گذشته است، که در زمان حال یادآوری می شود.

به خاطره از چند مسیر مختلف می توان نگاه کرد.از نگاهی خوش که آدم را به یاد روزهای شیرین و تلخ قدیم می اندازد و پیر شدن ما را به رخمان می کشد. و از نگاه معنوی که به ما می فهماند چقدر زود لحظات از دستمان می رود. ‌اما هر فردی از خاطراتش به گونه ای استفاده می کند. ahmadfarm))

 

موضوعات مورد بحث در این مبحث:
 

 × تعریف خاطره از نظر شما

که در مورد اول همه تقریباً به اتفاق معنی واحدی را بیان کرده بودند. اینکه به همه مسائلی که اطراف ما اتفاق می افتد و می گذرد خاطره می گوییم.

 × تعریف کلی خاطره (به چه مسائل و موضوعاتی می توان گفت خاطره(
روایت مجموعه رویدادها و سرگذشت های مربوط به یک شخص یا یک دوره. وقتی به چیزی که در طول زندگی اتفاق افتاده ، فکر می کنیم و بعد مدت ها هنوز از ذهنمون پاک نشده ، وقتی نمی تونیم یادی رو، بودنی رو یا حتی یک زمان خاصی رو بی تفاوت بشیم ، یعنی اینکه اون اتفاق بخشی از ذهن ما شده ، بخشی که با دیدن و یا برخورد با چیزی یا کسی برامون تداعی می شود و باعث شادی یا غم در ما می شود.  ria1365) و shirdel2)

 × خاطره خوب و خاطره بد یعنی چه؟ توضیح دهید.
خاطراتی که رویداد خوبی در زندگی بودند وبه یاد اوریش باعث ایجاد احساسات مثبت وارامش روحی روانی میشود خاطرات خوبی برای ما هستند وخاطرات بدهم خاطره ای که به یاد اوریش باعث احساسات منفی وایجاد تنش واسترس در ما میشود.      Lovermohamad))

 × علت فرار بعضی افراد از بعضی خاطرات
زيرا برخي خاطرات بسيار تلخند و بعضي  افراد نمي خواهند گذر زمان را قبول كنند.     ahmadfarm))

 × اگر بخواهید برای کسی خاطره تعریف کنید خاطره خوبتون رو تعریف می کنید یا خاطره بدتونو.

این سوال در هرکس می تواند بستگی به مقتضیات اون فرد وحتی زمان داشته باشه برای بعضی افراد گفتن خاطرات تلخ برای عبرت و درس گرفتن بهتره.  برای بعضیا نه باید خاطرات خوب رو گفت تا هم یک نوع مشوق باشیم برای تلاش و امیدواری بیشتر به اینده و هم من باب  تجربه موفق.   ria1365))

 

و نکات ارزنده و ارزشمند دیگری که دیگر دوستان به آن اشاره کرده بودند، انشاالله مفید واقع شود.

امیدوارم این مبحث از طرح صالحین برای همه شما عزیزان خاطره ای خوب و به یاد ماندنی، به یادگار گذاشته باشد. اگر کوتاهی یا قصوری از بنده ی حقیر مشاهده کردید به بزرگواری خود ببخشید.

جمعه 21 فروردین 1394  11:18 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 omiddeymi1368
دسترسی سریع به انجمن ها