گزارش کامل سومین روز ثبتنام در ستاد انتخابات کشور
ثبت نام 243 نفر در ۳ روز/ خرازی، غرضی، فلاحیان و احمدزاده آمدند
از صبح امروز (پنجشنبه) سومین روز ثبتنام از داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری آغاز شد که اخبار آن به صورت لحظه به لحظه در متن این خبر بروزرسانی می شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس مستقر در ستاد انتخابات کشور، سومین روز ثبتنام از نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در محل وزارت کشور آغاز شد.
* آغاز سومین روز با ثبت نام یک متوهم
سومین روز از ثبتنام داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری با ثبتنام فردی آغاز شد که خود را امام زمان معرفی کرد. این فرد که عنوان میکرد محمدعلی فارسی، 32 ساله دارای تخصص ادبیات و از مرودشت آمده است تاکید کرد که امام زمان بوده و از طرف خدا آمده است.
* نوری: ارسال 144 پرونده ثبتنام کنندگان به شورای نگهبان/ مهلت ثبتنام انتخابات ریاست جمهوری تمدید نمیشود
حسنعلی نوری مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور طی سخنانی با اشاره به آغاز سومین روز ثبتنام ازنامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد که از مهلت 5 روزه فقط 2 روز باقی مانده است تا داوطلبان ثبتنام کنند.
وی آمار روز اول ثبتنام را 75 نفر و روز دوم را نیز 69 نفر عنوان کرد و گفت: از مجموع 144 نفر ثبتنامی 2 نفر خانم و بقیه مرد هستند.
نوری همچنین با بیان اینکه امروز نیز راس ساعت 8 دربهای ستاد انتخابات به روی داوطلبان باز شد،گفت: هماینک همکاران ما آماده ثبتنام از داوطلبان هستند.
وی اضافه کرد: تاکید مجدد ما این است عزیزانی که توانایی حضور در عرصه را در خود میبینند در مهلت قانونی به ستاد مراجعه کنند و ثبتنام را به ساعات پایانی موکول نکنند. زیرا تمدید امکانپذیر نیست.
مدیرکل دفتر انتخابات کشور در پایان با اشاره به ارسال روزانه پروندههای افراد ثبتنام کننده به شورای نگهبان گفت: تاکنون 144پرونده به این شورا ارسال شده است و این رویه امروز و روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
* خزازی به جمع ثبتنام کنندگان پیوست
سید محمدباقر خرازی دبیرکل تشکلی با نام«حزبالله ایران» با حضور در ساختمان وزارت کشور برای کاندیداتوری در انتخابات آتی ریاستجمهوری ثبتنام کرد.
وی داری مدرک کارشناسی اقتصاد و مدرسان حوزه علمیه قم است و مراکزی نظیر مدرسه اجتهادیه محسنیه، موسسه فرهنگی هنری امام حسن عسکری (ع) و مجموعه مدارس امام هادی (ع) در سراسر کشور را تاسیس کرده و اداره میکند؛ وی هم اکنون در حوزه اجتهادیه محسنیه مشغول به فعالیت است.
خرازی پسر آیتالله سید محسن خرازی (عضو مجلس خبرگان رهبری) است. برادر صادق سفیر سابق ایران در سازمان ملل و پاریس و برادر زاده کمال خرازی معاون و وزیر سابق امور خارجه است.
* برای محقق کردن 4 هدف آمدهام
سیدمحمدباقر خرازی صبح امروز پس از ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: آمدهایم تا چهار هدف بزرگ پیشرفت حماسی، آرامش، رفاه ثروتمندانه و سلامتی منجر به ستایش خدا را محقق کنیم.
نامزد ریاست جمهوری یازدهم با اشاره به پارس بزرگ اسلامی تصریح کرد: این سرزمین را گذشتگان و پادشاهان بزرگ باستانی ما شکل دادهاند و امیدواریم بتوانیم مرزهای نظام مقدس و قدسی ایران خود را به مرزهای پارس بزرگ اسلامی برسانیم.
وی در ادامه یادآور شد: آمدهایم تا چهره غبارآلودی که برای حزبالله به وجود آمده بزداییم و اخلاق، آداب و تقوای الهی را در مقام عمل نشان دهیم.
خرازی یادآور شد: ما برنامههای خود را مدون کردهایم که برای همه استانها و شهرستانها است.
وی همچنین در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه دیدار انتخاباتی با هیچ نامزدی نداشته است، گفت: با هیچ نامزدی ائتلاف نکرده و نخواهم کرد.
وی گفت که تا آخر در صحنه انتخابات حضور خواهد داشت.
* «فلاحیان» ثبتنام کرد
حجتالاسلام علی فلاحیان وزیر اسبق اطلاعات و عضو مجلس خبرگان رهبری دقایقی پیش نام خود را در فهرست نامزدهای انتخابات یازدهم ثبت کرد.
«علی فلاحیان» متولد 1328 نجفآباد اصفهان است؛ او دانش آموخته مدرسه حقانی و تحصیلات حوزوی او در سطح خارج فقه و اصول است و در سالهای اخیر دو مجتمع فرهنگی بهمنظور آموزش علوم دینی در تهران راهاندازی کرده است.
وی از مبارزین علیه رژیم پهلوی بود و با پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل ارتباطی که با شهید مظلوم آیتالله بهشتی داشت، به حزب جمهوری اسلامی پیوست.
عمده دوران زندگی فلاحیان در خوزستان گذشته و او حاکم شرعی دادگاههای انقلاب خرمشهر و آبادان و همچنین ریاست بنیاد مسکن و فرماندهی کمیته انقلاب این شهرستان را در کارنامه خود دارد.
حاکم شرعی دادگاههای انقلاب باختران و مشهد از دیگر مسئولیتهای فلاحیان بود که مدتی بعد به عنوان قائم مقام دادستان انقلاب وقت کل کشور منصوب شد.
اولین دادستان ویژه روحانیت که فرماندهی کل کمیتههای انقلاب، ریاست دفتر بازرسی فرماندهی کل قوا در زمان جنگ و عضویت در شورای سیاستگذاری صداوسیما را نیز تجربه کرده بود، از مؤسسین وزارت اطلاعات است که پس از مدتی قائم مقامی این وزارتخانه را بر عهده گرفت.
فلاحیان در دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی دو دوره سکاندار وزارت اطلاعات دولت سازندگی بود و مدتی نیز در شورایعالی امنیت ملی عضویت داشت.
این روحانی 63 در حال حاضر و از سومین دوره فعالیت مجلس خبرگان رهبری نمایندگی مردم استان خوزستان را در این مجلس بر عهده دارد و اکنون نیز می خواهد شانس خود را برای تصدی مسئولیت اجرایی کشور امتحان کند.
این نخستین بار نیست که فلاحیان داوطلب ریاست جمهوری شده و پیش از این در انتخابات هشتم در زمان حاکمیت اصلاحطلبان که به شدت مخالف وی بودند، وارد این عرصه شده بود که البته از رفتن به پاستور ناکام ماند.
اسفند سال 86 و در آستانه انتخابات مجلس هشتم، فلاحیان «جبهه متحد اصولگرایان مترقی» را تشکیل داد و دلیل آن را «گسترش پهنای باند اصولگرایی در کشور» اعلام کرد و سال گذشته نیز، عضو شورای مرکزی «جمعیت فدائیان اسلام» شد که مجدداً احیا شده است.
حجتالاسلام فلاحیان اول اسفند ماه 1391 در خراسان رضوی رسماً نامزدی خود در انتخابات 92 اعلام و شعارش را «ایجاد کشور پیشرفته اسلامی» عنوان کرد.
وی عمده برنامههایش را «ایجاد دولت الکترونیک و سوق دادن صنعت کشور به سوی فراصنعتی (های تک)» و «تثبیت قیمتها و آرامش بازار از طریق مبارزه با تورم» ذکر کرد.
* احمدزاده هم آمد
روح الله احمدزاده کرمانی استاندار سابق فارس با حضور در محل وزارت کشور برای کاندیداتوری در انتخابات آتی ریاستجمهوری ثبتنام کرد.
روح الله احمدزاده کرمانی در سال 1357 در شهر مقدس مشهد به دنیا آمد.
وی فارغالتحصیل رشته مدیریت صنعتی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه امام صادق و دکتری مدیریت رسانه از دانشگاه علوم و تحقیقات تهران است.
احمدزاده کرمانی در اردیبهشت 1390 با حکم محمود احمدی نژاد به عنوان معاون رئیس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران منصوب شد اما در دیماه 1390 به دلایل نامعلومی از این سمت استعفا داد و سید حسن موسوی جایگزین او شد.
او که سمت استاندار استان فارس و مشاور وزیر و رئیس مرکز آموزش وزارت کشور را هم در کارنامه خود دارد اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قیامدشت است و با درجه استادیاری تدریس دارد.
* رنگ انتخاباتی من سرخ است/ به گفتمان 3 تیر باور دارم
روحالله احمدزاده کرمانی معاون سابق رئیس جمهور و استاندار سابق فارس در بدو ورود به ستاد انتخابات وزارت کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: رنگ انتخاباتی من سرخ است و هدفم تحقق حماسه سیاسی است.
وی افزود: شعارم متناسب با شرایط کنونی انتخاب شده؛ شعارم دولت جوان، عدالت، قانونگرایی و وفاق ملی است که این سئوال بر اساس آسیبشناسی وضع موجود انتخاب شده است.
احمدزاده در پاسخ به این سئوال که آیا از احمدینژاد در کابینه استفاده میکنید ادامه داد: از هر کسی که اهل خرد، اجماع، استفاده از آرای نخبگی و کارشناسی در بدنه کشور و کارهای بزرگ باشد استفاده میکنم.
استاندار سابق فارس گفت: انتقادات من به آقای احمدینژاد از جنس انتقادات درونگفتمانی است چرا که من هنوز به گفتمان 3 تیر 84 احمدینژاد باور دارم و تلقی من این است که این گفتمان میتواند منشأ گفتمانسازی مجدد در حوزه ملی و منشأ رأیسازی شود.
احمدزاده در پاسخ به سئوالی در مورد حلقه انحرافی گفت: معمولاً در حاشیه همه دولتها در گذشته از دولت شهید رجایی گرفته تا دولت آقای هاشمی و خاتمی و احمدینژاد متأسفانه جریاناتی به وجود آمد که این جریانات با استفاده از ظرفیت قانونی و اختیاراتی که داشتهاند مبادرت به سوءاستفاده کردند و اندیشههای غلط و ناصحیح را ترویج دادند که این موضوع منشأ انحرافاتی شد و نظم عمومی کشور را در حوزه اقتصاد به هم ریخت.
وی در پاسخ به این سئوال که ارتباط شما با علما و مراجع چطور خواهد بود اظهار داشت: باور من این است که نهاد حاکمیت در ایران برآمده از روحانیت است و این ارتباط باید ادامه داشته باشد.
* احمدزاده: اختلاف سلیقه با بعضی از نزدیکان رئیسجمهور دلیل بیرون آمدنم از دولت بود
احمدزاده کرمانی نامزد ریاستجمهوری یازدهم پس از ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: همانگونه که ملت ایران در طول تاریخ همواره حماسهساز بودهاند امیدواریم در این انتخابات نیز حماسهآفرین باشند.
احمدزاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینه آیا به نفع کسی کنار میروید، افزود: قاعدتاً کسی که در فضای انتخابات ورود مییابد. بر اساس مبانی تدوین شده مبادرت به حضور در فضای انتخابات میکند و هر کنار رفتن نیز باید قبل از ورود به عرصه انتخابات باشد.
نامزد ریاستجمهوری یازدهم به مسئله دفاع از فلسطین اشاره و اضافه کرد: دکترین سیاست خارجی در جمهوری اسلامی ایران یک دکترین اعتقادی است. بر اساس چارچوبهای دکترین ما در عرصه سیاست خارجی و بینالملل نگاهمان دفاع از همه مستضعفین عالم است و هرکس توفیق دولتسازی را داشته باشد اساسیترین اصول خود را سیاست خارجه حمایت لجستیکی و منطقهای در خط مقاومت در منطقه که لبنان، فلسطین و سوریه است قرار دهد.
«احمدینژاد را فردی مؤمن، شجاع، مردمی، ولایتمدار و استکبارستیز میدانم که یک فرصت مغتنم برای انقلاب به شمار میرود» این تعریف معاون سابق احمدینژاد از وی است.
نامزد ریاستجمهوری یازدهم پاسخ به این سؤال را که با توجه به رابطه نزدیکی که با احمدینژاد دارید وی پس از اتمام ریاستجمهوری به کجا میرود، اظهار داشت: احمدینژاد پس از اتمام دولت در سنگر علم، جهاد و دانشگاه قرار دارد.
اعتقاد به جریان انحرافی سؤال یکی از خبرنگاران در نشست خبری امروز بود که احمدزاده کرمانی در پاسخ به آن گفت: در هر دولتی ممکن است جریان انحرافی شکل بگیرد. اما وجود برخی انحرافات در مسائل فکری توجیهی برای زیرسؤال بردن کلیت دولت نیست.
خبرنگاری از معاون سابق احمدینژاد درباره حضور مشایی در انتخابات پرسید و اینکه با توجه به دوستی شما با مشایی آیا وی میآید، افزود: بنده از دوستان نزدیک مشایی نیستم بلکه از افراد نزدیک به احمدینژادم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا از دولت احمدینژاد بیرون آمدید، خاطرنشان کرد: به دلیل اختلاف سلایقی که با بعضی از نزدیکان رئیسجمهور داشتم بیرون آمدم.
احمدزاده همچنین خود را نزدیک به آرمانهای سال 84 احمدینژاد، دانست و در رابطه با مذکره با جبهه پایداری گفت: مذاکرهای با این جبهه نداشتهام.
* وزیر هاشمی و موسوی برای کاندیداتوری در انتخابات ثبتنام کرد
همزمان با سومین روز ثبتنام از داوطلبان نامزدهای انتخابات آتی ریاست جمهوری، محمد غرضی وزیر پست و تلگراف دولت سازندگی با حضور در ساختمان وزارت کشور برای کاندیداتوری در انتخابات آتی ریاستجمهوری ثبتنام کرد.
سید محمد غرضی (متولد 1320 خورشیدی در اصفهان)، وزیر نفت در دولت میر حسین موسوی و وزیر پست و تلگراف و تلفن در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی و نماینده دور اول مجلس شورای اسلامی بود.
سید محمد غرضی در سال 1320، در اصفهان، متولد شد و بعد از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه در سال 1340 خورشیدی، وارد دانشکده فنی دانشگاه تهران شد و موفق به دریافت درجه فوق لیسانس در رشته الکترونیک گردید. وی در سالهای 1346 و 1347 برای گذراندن دورههای تخصصی انتقال و توزیع نیروی برق، عازم فرانسه شد. غرضی، در سال 1350 خورشیدی، به دلیل مخالفت با برنامههای رژیم سابق به زندان افتاد.
* ثبتنام 48 نفر از ساعت 8 تا 13 روز سوم
حسنعلی نوری مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور با اشاره به آغاز سومین روز ثبتنام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از ساعت 8 صبح امروز گفت: تاکنون 48 نفر از صبح امروز در انتخابات ثبتنام کردند.
وی آمار 2 روز گذشته را 144 نفر عنوان کرد و گفت: اکنون مجموع آمار ثبتنام کنندگان، 192 نفر شده است.
مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور همچنین گفت: نامزدهای خارج از کشور نیز برای ثبتنام بایستی به ستاد انتخابات کشور در تهران مراجعه کنند و یا نماینده قانونی خود را برای ثبتنام به ستاد بفرستند و ما ساز و کار دیگری در این رابطه نداریم.
* ثبت نام 243 نفر برای انتخابات ریاستجمهوری تا پایان روز سوم
حسنعلی نوری مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تا پایان وقت امروز که سومین روز ثبتنام داوطلبان ورود به عرصه انتخابات ریاستجمهوری بود، 99 نفر با حضور در ستاد انتخابات ثبت نام کردند و در مجموع تا کنون 243 نفر برای حضور در انتخابات ثبتنام کردهاند که 5 نفر از آنها زن هستند.
وی در خصوص فرایند برگزاری انتخابات شوراها هم گفت: بر اساس جدول زمانبندی انتخابات شورهای شهر و روستا تا پایان شب گذشته مهلت بررسی صلاحیتها تمام شده و نتایج به هیئت نظارت فرستاده شده است.
نوری در مورد تشکیل هیئتهای اجرایی انتخابات ریاستجمهوری هم گفت: تا پایان امروز مهلت تشکیل هیئتهای اجرایی به پایان میرسد.
* حاشیههای فارس از سومین روز ثبتنام نامزدهای ریاست جمهوری
غلامرضا آقایی که از قم برای ثبتنام به تهران آمده بود متولد سال 1341 و دیپلمه ریاضی است.و آقایی دستفروشی و کاسبی را شغل و پیشهاش معرفی کرد و گفت: من یک ساعت وقت میخواهم تا برنامههایم را برای سران مملکت بازگو کنم.
غلامرضا که میگفت 4 دختر دارد چهارمین دوره است که در انتخابات ثبتنام می کند و به گفته خودش در سیاست و دیانت تک است. غلامرضا که بر اثر پوشیدن لباسهای متعدد بین همدیگر سوژه خبرنگاران و عکاسان شده بود در مورد دلیل پوشیدن لباسهای زیاد گفت: من سردم است و برای اعصابم مجبورم که ده دوازده لباس روی هم بپوشم؛ البته الان خیلی از لباسهایم را درآوردهام و در در کیسهای که در دستم است گذاشتهام. غلامرضا همچنین گفت که هر روز که صبح از خواب بیدار میشود کتاب جغرافیایی کلاس دوم راهنمایی را میخواند تا اعصابش آرام شود.
قاسمعلی فلاحیان 51 ساله دیگر کاندیدی بود که امروز به ستاد انتخابات وزارت کشور آمده بود. قاسمعلی خود را دانشجوی NBAو بازنشسته نیروی دریای با درجه سرتیپ 2 معرفی کرد. این متقاضی ثبتنام در انتخابات انضباط اقتصادی را مهمترین برنامهاش عنوان کرد و گفت: که از احمدینژاد به عنوان مشاور استفاده میکنم.
قاسمعلی فلاحیان در پاسخ به این سوال که آیا نسبتی هم با آقای فلاحیان دارید گفت: آقای فلاحیان برادر من است؛ البته وی از حضور همزمان برادرش! در ستاد انتخابات وزارت کشور برای ثبتنام اظهار بیاطلاعی کرد.
بهروز وثوقیراد یا همان قیصر لیدرهای فوتبال ایران که در روز اول ثبتنامها حاشیهساز شده بود امروز هم پشت در وزارت کشور پرسه میزد. وقتی به سراغ وی رفتیم و دلیل پرسه زدنش را پرسیدیم گفت که منتظر یکی از دوستان فیلمسازش است.
همزمان با ثبتنام خرازی در ستاد انتخابات، تعداد زیادی که ملبس به لباسهای محلی از اقوام مختلف بودند پشت در وزارت کشور حضور یافتند و حمایتشان را از خرازی اعلام کردند.
مهدی رحیمی متولد 1359 و کارمند وزارت ورزش هم امروز برای ثبتنام به وزارت کشور آمد. وی مدرکش را معادل فوقلیسانس کشتیرانی عنوان کرد و اظهار داشت: از سال 88 برنامههایم را تدوین کردهام و میخواهم مسائل معیشتی را حل کنم.
البته امروز سومین خانم هم برای ثبتنام به ستاد انتخابات وزارت کشور آمد ولی هیچ پاسخی به خبرنگاران نداد و در پاسخ به اصرار فراوان خبرنگاران گفت که بعد از تایید صلاحیتم صحبت میکنم.
محمدهاشم آخوندی هم که میگفت پزشک است امروز به وزارت کشور آمد. وی می گفت که هیچ نگاهی به ریاست جمهوری ندارد و فقط برای استفاده از پوشش رسانهای در وزارت کشور حاضر شدهام تا برخی مسائل را اعلام کنم. البته محمدهاشم گفت که در سال 84 هم تفننی در انتخابات شرکت کرده است.
کریمی زمانی 39 ساله و ملبس به لباس روحانیت هم امروز در ستاد انتخابات حضور یافت. وی که میگفت دو دوره در انتخابات ثبتنام کرده تاکید داشت که دین از سیاست جدا نیست.
وی که خود را اصولگرا میدانست برنامههایش تحت عنوان اصلاحات اسلامی را به خبرنگاران نشان داد.
عباسعلی خوشنویسان 52 ساله تقریبا عصبانیترین نامزدی بود که در این دوره برای ثبتنام به ستاد انتخابات وزارت کشور آمد.
وی که به صدای بلند و گاها الفاظ خارج از عرف سخن میگفت: اظهار داشت من آنقدر پول دارم که برای پول هم نیامدهام. وی معتقد بود که رئیسجمهور ایران از این به بعد باید انگلیسی صحبت کند چرا که رسانه های خارجی سخنان او را تحریف میکنند.