0

مصاحبه با آندرس هلسبرگ، خالق زبان‌هاي برنامه‌نويسي

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

مصاحبه با آندرس هلسبرگ، خالق زبان‌هاي برنامه‌نويسي

 


 
 

در حال حاضر زبان‌هاي برنامه‌نويسي مختلف بيش از قبل به کار برنامه‌نويسان مي‌آيند، زيرا تا چند سال پيش استفاده از اپليکيشن‌ها تا اين حد فراگير نشده بود. از زمان ارائه زبان‌هاي برنامه‌نويسي قدرتمندي مانند زبان دلفي و جاوا، شرکت مايکروسافت در جدال با شرکت جاوا به دنبال ايجاد زبان کاملي بود که کم‌کم اين زبان را از ميان بردارد. بسياري از افراد مي‌گويند که به همين دليل هم زبان C# را ايجاد کرد. در چارچوب زبان‌هاي دات‌نت، زبان سي‌شارپ نقشي محوري دارد و بيشتر برنامه‌نويسان فعلي از اين زبان استفاده مي‌کنند.

در اکتبر سال 2001 انجمن توليدکنندگان رايانه در اروپا زبان سي‌شارپ را به عنوان يک استاندارد پذيرفت و اين زبان در ابتدا توسط شرکت مايکروسافت به عنوان بخش اصلي از چارچوب دات‌نـت پياده‌سازي شد و بعد از مدت بسيار کوتاهي توسط شرکت‌هاي مطـرحي چون هيوليت پکارد، اينتل و خود مايکروسافت براي استانداردسازي پيشنهاد شد.

اين زبان براساس مدرن بودن، سادگي و همه منظوره بودن ساخته شده است. مايکروسافت براي طراحي و پياده‌سازي اين زبان از آقاي «آندرس هلسبرگ» (Anders Hejlsberg)، کمک گرفت. او متولد دسامبر سال 1960 ميلادي است و بسياري از زبان‌هاي معروف و محبوبي که براي تمام برنامه‌نويسان شناخته شده هستند، توسط او طراحي و پياده‌سازي شده است. از جمله اين زبان‌ها مي‌توان به توربو پاسکال، زبان محبوب دلفي و در نهايت به سي‌شارپ اشاره کرد.

اکنون هم هلسبرگ همچنان در شرکت مايکروسافت مشغول به کار است و سرپرستي تيم طراحان زبان برنامه‌نويسي سي‌شارپ را بر عهده دارد. سي‌شارپ در ابتدا COOL نام داشت که مخفف کلمات C Object Oriented Language بود اما در سال 2000 به سي‌شارپ تغيير نام پيدا کرد. اکنون نسخه 3 اين زبان در ويژوال استوديو 2008 وجود دارد و نسخه 4 آن در حال ساخت و طراحي است. مجله Simple Talk، هر چند وقت يک بار به معرفي افرادي که در به ثمر رسيدن فناوري‌هاي مايکروسافت نقش داشته‌اند، مي‌پردازد.

چند وقت قبل مجله Simple Talk، مصاحبه‌اي را با آندرس هلسبرگ به عنوان معمار و طراح اصلي زبان سي‌شارپ انجام داد. متن کامل اين مصاحبه را در سايت www.simple-talk.com مي‌توانيد، مطالعه کنيد.

 

چرا سي‌شارپ را با اين نام انتخاب کرده‌ايد. نام اصلي آن COOL بود. در ميان افراد شايعه شده بود که فقط به خاطر اين‌که جذاب به نظر برسد نام آن را عوض کرده‌اند. دليل اصلي آن چه بود؟

بله نام ابتدايي آن COOL بود و اين تنها به اين خاطر بود که زبان سي‌شارپ پايه آن زبان سي است که شيءگرا است. ما اين نام را در همان ابتدا انتخاب کرديم تا محصولي که در حال شکل‌گيري است، بدون نام نباشد و تصميم داشتيم که سر فرصتي مناسب نام ديگري براي آن انتخاب کنيم. به خاطر همين در انتهاي کار جلسه‌اي گذاشتيم تا نام مناسبي انتخاب کنيم ولي همه اين اعتقاد را داشتند که واژه C، در نامي که قرار است انتخاب شود، حتما وجود داشته باشد. نام‌هايي چون e-C ،Safe C C-square ،C-cube ،C-star ،C-prime و C# در آن جلسه به عنوان کانديدا انتخاب شدند که در نهايت C# راي آورد.

 

شما برنامه‌هاي آزمايشي کوچک را هم با سي‌شارپ مي‌نويسيد؟

بله براي من سي‌شارپ از هر زبان ديگري جذاب‌تر است و تمرين‌ها و آزمايش‌هاي کوچکم را با آن انجام مي‌دهم.

 

در مورد نوع جديد ديناميک در نسخه آخر سي‌شارپ چه فکر مي‌کنيد؟ آيا با اين تغيير اثر چشم‌گيري را در ميزان کارآيي و قابليت اطمينان برنامه‌هاي کاربردي شاهد خواهيم بود؟

نوع ديناميک در سي‌شارپ نسخه آخر توانايي بسيار بسيار آساني است که به شما اين امکان را مي‌دهد، با هر چه که نوع استاتيک دات‌نت در اختيار شما قرار نمي‌دهد، ارتباط برقرار کنيد. به طور مثال شيء مدل جاوا اسکريپت و اچ‌تي‌ام‌ال و اشيايي از زبان‌هاي پويايي چون Ruby و Python يا سرويس‌هاي مبتني بر Rest وب از اين دسته امکانات هستند که با اضافه شدن نوع ديناميک در اختيار برنامه‌نويسان قرار مي‌گيرد. به نظر من نسخه آخر سي‌شارپ به شکلي بسيار موفق دو نوع برنامه‌نويسي استاتيک و ديناميک را در کنار يکديگر دارد و استفاده از اين دو نوع در يک زبان براي همه جالب خواهد بود.

 

جاوا تا به حال ثابت کرده است که در مواردي مانند ايمني داده‌ها و يا اداره کردن استثناها بي‌نظير عمل مي‌کند. در اين رابطه سي‌شارپ هم مثل آن عمل کرده است؟

در حقيقت سي‌شارپ تاثير گرفته از زبان‌هاي جاوا، سي‌پلاس‌پلاس و دلفي است. شايد بتوان گفت که از نظر شکل ظاهري متفاوت بوده است اما در اصل با همان ساختار شکل گرفته است اما اکنون تغييراتي را در آن خواهيد ديد که به تفاوت اصلي آن با جاوا يا ديگر زبان‌ها پي خواهيد برد.

 

چهارشنبه 11 اردیبهشت 1392  7:45 AM
تشکرات از این پست
AliFanoodi
دسترسی سریع به انجمن ها