یکی از مسائل کلیدی و مهمی که بین شیعیان امیرالمومنین علی علیه السلام و جماعت مخالفین مطرح می باشد بحث توسل می باشد. مخالفین معتقددند که توسل به رسول خدا و اهل بیت علیهم السلام شرک است و جایز نیست. در حالیکه این کار سنت رسول خدا صلی الله علیه و آله و دستور قرآن کریم است و خود مخالفین نیز در کتبشان بر این مسئله اتفاق دارند.
از جمله کسانی که به این مسئله معترف است احمدبن حنبل رئیس فرقه حنابله می باشد که توسل به رسول خدا را جایز می داند و تصریح می کند که این مسئله نیز در قرآن کریم موجود است و شرک محسوب نمی شود.
این مطلب در کتاب الانصاف فی معرفة الراجح من الخلاف علی مذهب الامام احمد بن حنبل ، چاپ دار الکتب العلمیة بیروت لبنان ، جلد ۲ ، کتاب الصلاة ، صفحه ۴۳۰ موجود می باشد.
تصویر زیر مجلد ۲ کتاب و صفحه ۴۳۰ آن می باشد.
( توجه : برای دیدن تصویر در اندازه واقعی روی آن کلیک نمایید )
ترجمه متون مشخص شده : توسل به افراد صالح جایز می باشد و این در مذهب ما صحت دارد و گفته است مستجاب است. احمد بن حنبل به مروذی گفته است : در دعایش به رسول خدا صلی الله علیه و آله متوسل می شده است. و می گوید توسل به ایمان و طاعت و محبت و نماز و سلام و دعا و شفاعت رسول خدا می کرده است و نحوه توسل احمد بن حنبل این گونه بوده است و بندگان موظفند این گونه متوسل شوند و این در حق رسول خدا مشروع و جایز است به اجماع علما و پیامبر خدا وسیله الهی برای توسل هستند چنان که خدا در آیه قرآن می فرماید : اتقوا الله وابتغوا الیه الوسیله.
نکات این مبحث : ۱ ـ به اعتراف خود علمای اهل تسنن ثابت شد که توسل به افراد صالح جایز می باشد و شرک محسوب نمی شود.
۲ ـ ثابت شد که احمد بن حنبل توسل به رسول خدا صلی الله علیه و آله را جایز می داند و شرایط آن را نیز بیان کرده است ، آیا احمد بن حنبل نیز مشرک و کافر است ؟؟ اگر بگویید مشرک و کافر است که اساس مذهب شما خدچه دار می شود و اعمال شما نادرست به حساب می آید ، اما اگر بگویید مومن و مسلمان بوده است پس چرا توسل را شرک می دانید ؟؟
اگر رسول خدا صلی الله علیه و آله از دنیا رفته اند و صدای ما را نمی شنوند و نمی توانند حاجتی را بر آورده کنند پس احمد بن حنبل به یک مرده توسل کرده است ؟؟ ثابت است که احمد بن حنبل می داند که رسول خدا صلی الله علیه و آله زنده هستند و می توانند حاجت بدهند و به احوال ما آگاه هستند.
۳ ـ احمد بن حنبل به اعتراف خود بیان کرد که منظور از آیه ۳۵ سوره مائده ( یا ایها الذین آمنوا التقوا الله و ابتغوا الیه الوسیلة : ای کسانی که ایمان آورده اید به سوی خدا وسیله بجویید ) بحث توسل به انبیا و اولیا و رسول خدا می باشد و وسیله توسل به خدا را نیز رسول خدا صلی الله علیه و آله بیان نمود.
۴ ـ حال اگر شیعیان به رسول خدا صلی الله علیه و آله و اهل بیت علیهم السلام توسل کنند چه اشکالی پیش می آید ؟؟ آیا فقط شیعه را مشرک و کافر می دانید ؟؟ آیا رسول خدا و اهل بیت العیاذ بالله جزء آن دسته از افراد صالحی که احمد بن حنبل می گوید نیستند ؟؟
جماعت مخالفین اهل بیت علیهم السلام لطفا عادلانه و عاقلانه قضاوت کنید