آناناس: علفهای هرز تکلپهای باغ آناناس شامل پنجه مرغی، اویار سلام ارغوانی و دولپهای شامل درونیش و... میباشد. کنترل معمولاً دستی و در درختان 8-10ساله میتوان روش مکانیکی را به کاربرد که 3 تا 4 شخم سالانه و علف کش پارکوات 3 کیلوگرم در هکتار به صورت پس جوانه زنی و دیورین 7.6 کیلوگرم در هکتار تا 9.8 کیلوگرم در هکتار به صورت پس جوانه زنی موثر است.
نارگیل: 3 تا 4 شخم در سال با تراکتور کافی است علف کش پارکوات 3 کیلوگرم در هکتار پس از جوانه زنی و دیورین 7.6تا 9.8 پیش از جوانه زنی کاربرد دارد. لایهای از کود سبز یا برگ خشک رشد علفهای هرز را در نخلستانهای جوان کاهش میدهد.
انبه: معمولاً کنترل دستی در درختان 8 تا 10 ساله، روشهای مکانیکی وابسته به فضای بین درختان، علف کش هم پارکوات و دیورین.
موز: در مرحله اولیه به علت ریشههای سطحی رشدش بسیار حساس است و باید از کاریرد ماشینهای سنگین اجتناب کرد. علف کشهای مورد استفاده دیورین 3 کیلوگرم در هکتار و پارکوات 7.6 تا 9.8 کیلوگرم در هکتار میباشد.
انگور: چون ریشه ها سطحی هستند کنترل رایج با بیل در باغهای جوان و نیز استفاده از مالچ علف کش سیمازین، اترازین، دیورین، دالاپون و پارکوات یا گلایفوزیت به صورت پس از جوانه زنی.
خربزه درختی: کنترل معمولاً دستی چون ریشهها سطحی است و نیز استفاده از مالچ و علف کش فلورکلر یا آلاکلر به صورت پس از جوانه زنی.
مرکبات: در باغهای جوان روش دستی چون ریشهها سطحی هستند و در باغهای پیر شخم زدن؛ علف کشها نیز بسیار موفق بودهاند مثلاً در باغهای مرکبات اسپری برومیکال+دیورین 2 کیلوگرم در هکتار و هرنورون 5.1 و دیورین 5.2 کیلوگرم در هکتار و نیز روشهای ارگانیک بسیار مناسب هستند.
سیب: کنترل با روش دستی شیمیایی و مالچ با پلی اتیلن سیاه علف کش دیورین 5 کیلوگرم در هکتار به صورت پیش جوانه زنی یا دالاپون 8 کیلوگرم در هکتار به صورت پس جوانه زنی موثر است.
هلو: پوشش با کود سبز یا کاشتن محصولاتی در فصل بارانی و شخم زمستانه و مالچ بسیار موثر هستند. علف کش سیمازین 5 کیلوگرم در هکتار و اترازین 4 تا 5 کیلوگرم در هکتار بسیار موثر هستند.
گلابی: وجین دستی به کار میرود ولی علف کشها اثر بهتری دارند. برای کنترل فوسامین 20 تا 30 لیتر در هکتار و نیز گرماکسون+انصار بسیار موثر هستند.
توتفرنگی: علفهای هرز تاثیر بسار زیادری بر محدودیت تولید دارند، مالچ یک روش بسیار موثر است. کنترل شیمیایی با گراماکسون برای کنترل علفهای هرزی مثل اویار سلام و پنجه مرغی به کار میرود. سیمازین برای متوقف کردن 80 تا 90 درصد جمعیت علفها با DCPA موثر است.
تمشک: معمولاً کنترل دستی با بیل انجام میگیرد. علف کشها هم مورد استفاده قرار میگیرند مثلاً پارکوات و نیز سیمازین برای کنترل تقریباً کل علفهای هرز.
زغال اخته: مالچ و کج بیل برای کنترل مکانیکی، در روش شیمیایی تربیکال 2 لیتر در هکتار و سیمازین 5 و دیورین 3 کیلوگرم در هکتار برای کنترل کل گونههای علفهای هرز کاربرد دارد.
زردآلو: کنترل با گاو آهن و نیروی موتور و کنترل شیکیایی با سیمازین و دیورین.
آلو: روش دستی با استفاده از بیل انجام میگیرد. کنترل شیمیای نتیجه بهتری میدهد: اسپری سیمازین به صورت پس جوانه زنی و آترازین و دیورین بسیار موثر هستند.
گیلاس: روش مکانیکی با استفاده از شخم و کجبیل صورت میگیرد. کنترل شیمیایی: سیمازین 1 یا گراماکسون 4 کیلوگرم در هکتار موثر هستند، مالچ با پلاستیک سیاه نیز بسیار موثر است.
گردو: نمیتوان از روش خاصی پیروی کرد، گرچه سفارش میکنند دیورین 2 لیتر در ایکر برای خاکهای سبک و نیز 4 لیتر در ایکر برای خاکهای سنگین به صورت پیش جوانهزنی برای کنترل همه گونههای علفهای هرز، گلایفوزیت یا پارکوات 3 کیلوگرم در هکتار نیز به کار میرود.
انار: بیشتر کنترل دستی و شخم عمیق و نیمه عمیق، علف کشها هم شامل سیمازین+ترباتران یا سیمازین+اورازالین هر کدام 2 کیلوگرم در هکتار بسیار موثر هستند.
نخل خرما: شخم زدن در تمام طول سال و نیز ماچ نیز موثر است. برای کنترل علفهای هرز حفظ رطوبت موثر است.
تمبر هندی: به صورت تجاری با روش دستی و ماشینی که لازمه آن حداقل دو شخم سالانه است.
artahort.blogsky.com