مصرف ماهی خطر مرگ و میر افراد 65 سال و بیشتر را کاهش میدهد.
بر اساس نتایج پژوهشی که محققان مدرسهی سلامت عمومی هاروارد و دانشگاه واشنگتن انجام دادهاند، افراد مسن 65 سال و بالاتری که میزان امگا 3 خونشان بیشتر است به طور متوسط حدود دو سال بیشتر از افرادی که میزان این ماده در خونشان کمتر است عمر میکنند.
این اسیدهای چرب اشباع نشده ی پُلی در ماهیهای چرب به میزان بیشتری وجود دارد. علاوه بر اینها گردو، روغن کلزا و دانههای کتان نیز حاوی این اسیدهای چرب میباشند.
نتایج این پژوهش که در Annals of Internal Medicine به چاپ رسیده نشان میدهد مصرف ماهی خطر مرگ و میر به دلیل بیماریهای مختلف در افراد مسن را به میزان 27 درصد و خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را به میزان 35 درصد کاهش میدهد.
این نخستین بار است که محققان ارتباطی بین مصرف ماهی و میزان مرگ و میر افراد به اثبات رسیده است. پیش از این نتایج پژوهشها نشان داده بودند که مصرف ماهی خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد اما تأثیر مصرف ماهی در کاهش مرگ و میر ناشی از دلایل دیگر روشن نشده بود.
محققان به مدت 16 سال اطلاعات به دست آمده از 2700 آمریکایی 65 سال و بالاتر را مورد بررسی قرار دادند. در واقع این محققان میزان امگا3های کل موجود در خون این افراد را اندازه گرفتند.
افراد مسن 65 سال و بالاتری که میزان امگا 3 خونشان بیشتر است به طور متوسط حدود دو سال بیشتر از افرادی که میزان این ماده در خونشان کمتر است عمر میکنند
محققان به این نتیجه رسیدند که هر چه میزان اسیدهای چرب خون این افراد بیشتر بوده است خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و همچنین سکتهی مغزی کمتر بوده است.
باید بدانید که امگا 3 ها به تثبیت عملکرد سلولهای قلبی کمک میکنند و همچنین در برقراری ارتباطات بین سلولی نقش دارند. به همین دلیل محققان توصیه میکنند که افراد مسن هر هفته دو مرتبه ماهی بخورند.
در بین ماهیهای سرشار از امگا 3 ها میتوان به ماهی ماکرو، ساردین، ماهی آزاد، ماهی تن، ماهی قزل آلا و غیره اشاره کرد.