هویچ فرنگی 1 کیلوگرم
شکر 1.5 کیلوگرم
پرتقال 1 عدد و یا خلال پرتقال یا نارنج مقداری
خلال پسته 100 گرم
آب 4 تا 6 لیوان

طرز تهیه :
هویج فرنگیها را پس از شستن یا به صورت خلالهای باریک و نسبتاً بلند رشته نموده یا از رنده مخصوص مولینکس رد مینماییم و یا با تراشه مخصوص به شکل گل درست کرده و با خلال دندان ثابتش میکنیم.
مثل مداد تراش هست این تراشه! هویج رو میتراشه. درست مثل وقتی که مداد رو میتراشیم.
سپس شکر و آب را مخلوط نموده و پس از جوش آمدن، هویچ را اضافه نموده و روی حرارت گذاشته تا تقریبن بصورت ملایم بجوشد، زمانی که شهد مربا مقداری غلیظ شد، پوست یک پرتقال را از رنده ریز رد کرده و آب پرتقال را نیز میگیریم و در مربا مخلوط مینماییم و میگذاریم مربا بجوشد تا شهد آن غلیظ شده و بر سطح مربا جمع شود. ریختن پرتقال در این مربا هم باعث طعم جالب میشود و هم اینکه آب پرتقال مانع از شکرک زدن میشود .
توجه : اگر از خلال پرتقال یا نارنج استفاده کردیم ، باید دو بار آنرا جوشانده و چندین بار در آب سرد خیسانده و آب آنرا عوض نماییم ، سپس در نیمه پخت مربا آن را اضافه کنیم .
نحوه گرفتن تلخي پوست پرتقال
پوست پرتقال با عطر، طعم و رنگ جالبی که به غذاها میدهد، هرغذا را به خاطرهای خوش در ذهن ما تبدیل میکند.
پوست پرتقال را با دقت جدا كرده سپس قسمت سفید داخلی را از قسمت نارنجی رنگ جدا کنید (قسمت سفید باعث تلخی میشود)، با ظرافت آن را خلال كرده و دو بار و هر دفعه به مدت 15-20 دقيقه بجوشانيد و آب آن را عوض کنید. در مرحله آخر حدود دو ساعت در آب سرد خیس کنید و بعد آبکش کنید...
خلال آماده است!!
از خلال پوست پرتقال برای تهیه مربای پوست پرتقال، در انواع غذاها مانند شیرین پلو و مرصع پلو و برای تزئین غذاها و خوراکها استفاده میشود.