میوه ی پاپایا
پاپایا بومی مناطق حاره ای آمریکا است و برای اولین بار در مکزیک کشت شد.
پاپایا گیاه درخت گونه ی بزرگی است که تنها یک ساقه دارد و بلندی آن به 5 الی 10 متر می رسد. برگ ها به صورت مارپیچ در قسمت بالای تنه ی گیاه می رویند. ابعاد این میوه 10 الی 30 سانتی متر می باشد. این میوه زمانی رسیده است که نرم شده باشد(مانند آوکادو رسیده، یا کمی نرم تر از آن) و رنگ پوستش کهربایی یا نارنجی شود.
پاپایا در اصل برای قسمت جنوبی مکزیک، آمریکای مرکزی و قسمت شمالی آمریکای جنوبی است، اما امروزه در کشورهای گرمسیری چون برزیل، بنگلادش، پاکستان، هند، اندنزی، آفریقای جنوبی، سریلانکا، ویتنام، فیلیپین و جامائیکا کشت می شود. این درخت به سرعت رشد می کند و ظرف 3 سال میوه می دهد، اما در برابر سرما بسیار حساس است.
میوه ی پاپایا در آشپزی و صنعت داروسازی مورد استفاده قرار می گیرد، اما از ساقه و تنه ی آن برای تولید طناب بهره می گیرند.
میوه ی رسیده ی پاپایا معمولاً بدون پوست و دانه به صورت خام خورده می شود، اما میوه ی سبز و کال پاپایا را می پزند و در سالاد از آن استفاده می کنند.
پاپایا میوه ای گرد و شبیه به گلابی است. گوشت این میوه به رنگ نارنجی با ته رنگ زرد و صورتی است.
درون پاپایا دانه های سیاه و گرد و ژله ای دیده می شود، دانه های پاپایا را می توان خورد، اما مزه ی آن کمی تلخ است