هفت صبح: يكي از دستگاههاي آشپزخانه كه نياز به شستوشو و پاكسازي دائم دارد، ماشين ظرفشويي است.
براي اينكه از رشد قارچها و باكتريها در بدنه دستگاه جلوگيري كنيد بايد جرمها و روغنهايي كه در قسمت خروجی آب جمع ميشوند را به طور كامل از بين ببريد. براي اين منظور ميتوانيد از روش زير استفاده كنيد.
مایع سفیدکننده، جوششیرین، آب پرتقال و سرکه موادي هستند كه براي تميز كردن ماشين به آنها نياز داريد.
بايد ابتدا نوع جرم و آلودگي را تشخیص بدهید. چراكه آلودگيهاي داخل ماشين انواع مختلفي دارد و براي تميز كردن هر يك از آنها مانند زنگ، کپک، تغییر رنگ فضاي داخلي و لکههاي غذا بايد از روش خاصی استفاده كنيد.
محتويات داخل ماشين كه شامل طبقهها، جاقاشقي و سبد شستوشو ميشود را بيرون بياوريد.
درجه حرارت ماشين را روي آب داغ تنظيم كنيد.
یک قاشق غذاخوری مایع سفیدکننده داخل محفظه پودر بريزيد و دستگاه را روي دور كامل شستوشو تنظيم كنيد. با اين روش کپکهاي داخل ماشين از بين ميرود و قسمت داخلي دستگاه تميز و براق ميشود.
براي از بين بردن تغییر رنگ ديوارهها از دو ليوان آب پرتقال پاکتی و دور معمولی ماشین استفاده كنيد. اسید سیتریک موجود در آب پرتقال، رسوبات آب سخت را ميكند و ماشینظرفشویی را تمیز میکند.
یک فنجان سرکه روی سبد ماشین ظرفشويي بگذاريد و دور کامل آن را بزنید. این روش آسانترین و مطمئنترین تکنیک براي شستوشو و ضدعفوني است. به جاي سركه از جوششیرین نيز ميتوانيد استفاده كنيد.
اگر روي بدنه دستگاه لكههاي آب مانده و به آساني پاك نميشود، در زمان شستوشو از كمي مايع نرمكننده استفاده كنيد.
فراموش نكنيد كه هيچگاه نبايد سرکه و سفیدکننده کلردار را با هم ترکیب کنید چراكه تركيب آنها گازي سمی و خطرناك تشكيل ميدهد.