بنفشه آفریقایی با نام علمی:
saintpaulia inconspicua از خانواده ژسنریاسه Gesneriaceae که بومی آفریقای شرقی (تانزانیا) است. گفته شده این گیاه اولین بار در سال 1892 توسط یک نظامی آلمانی به نام سنت پل در تانزانیا شناسایی شد، به همین دلیل نام سنت پلیا برای آن انتخاب گردید. اندازه گیاه در جنس های مختلف متفاوت است. رنگ گلهایش متنوع بوده ودر طول سال گل می دهد.
نیازهای بنفشه آفریقایی
نور: این گیاه بسیار دوستدار روشنایی است، در زمستان باید از نور کامل آفتاب بهره مند شود اما بهتر است در تابستان از تابش مستقیم آفتاب محافظت گردد.
آبیاری: در مورد مقدار آب و فاصله زمانی بین دو آبیاری عواملی چون نور، گرما، خاک، جنس و حجم گلدان و سن گیاه دخالت دارد. از پاشیدن آب روی برگهای گیاه خودداری کنید.
تکثیر: برای ازدیاد بنفشه آفریقایی می توانید از سه روش کاشت بذر، قلمه برگ و تقسیم بوته استفاده کنید.
قلمه برگ: این یکی از بهترین و آسانترین روشهای تکثیر بنفشه آفریقایی است. زمان مناسب برای این نوع تکثیر فصل تابستان است.در این روش ابتدا بهترین برگها را انتخاب کنید و آنها را با قیچی یا چاقو از انتهای دمبرگ بچینید. برگ بریده شده را از ناحیه دمبرگ در آب قرار دهید تا ریشه دار شود. در شرایط مناسب، قلمه برگ بعد از پانزده روز تا یک ماه دارای ریشه می شود.
تقسیم بوته: این روش راه ساده ای برای ازدیاد بنفشه آفریقایی است. زمانی که گیاه بنفشه آفریقایی رشد کافی کرد از کنار بوته، پاجوش های کوچکی رشد می کند که می توانید از آنها برای ازدیاد گیاه استفاده کنید.
کاشت بذر: با استفاده از نور مصنوعی و تنظیم درجه حرارت مناسب می توان در هر زمانی به کاشت بذر اقدام کرد. برای کاشت بذر در شرایط مصنوعی، درجه حرارت را روی 20 الی 25 درجه سانتی گراد تنظیم نمائید و روزانه به مدت دوازده ساعت چراغ ها را روشن کنید. همه روزه قدری آب روی خاک اسپری کنید.
|