0

نگهداری از مو

 
shokoofeh
shokoofeh
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 952
محل سکونت : البرز

نگهداری از مو

روش هاي كنترل گريه مو

  • انجام پيوند قبل از گريه مو
  • در محل برش، برش با زاويه باشد كه جهت جريان يافتن شيره گياهي در خلاف جهت پيوند باشد.
  • در زير محل پيوند حدود cm 7-8 پايين تر دو برش در دوقسمت بوته ايجاد تا گريه از آنجا خارج شود. گريه از پايين به بالا حركت مي كند.
  • حذف پاجوش ها به موقع

روش هاي خاص پرورش انگورهاي تازه خوري:

انگور تازه خوري بايد از نظر ظاهري جذاب و خوش طعم باشد. عامل جذابيت شامل فاكتورهايي مانند شكل، رنگ، اندازه (اندازه خوشه بايد متوسط باشد كه متوسط اندازه خوشه g500-600 بسته به رقم) ، يكنواختي و وجود لايه پوششي مومي روي حبه، حبه ها بايد عاري از صدمات ظاهري و صدمات ناشي از حشرات باشد و آلودگي هاي قارچي (بيشتر در ارقامي با خوشه هاي فشرده و يادر مناطقي كه در زمان برداشت بارندگي اتفاق مي افتد).

كيفيت خوراكي انگور شامل فاكتورهايي مانند رسيدگي، طعم 0نسبت قند به اسيد) و بافت حبه، گوشتي بودن و وجود يا عدم وجود بذر در حبه است.بافت حبه در جابجايي و حمل و نقل، انبارماني و طول عمر ميوه در عمر قفسه اي (Shelf-life) ميوه بسيار مهم است و بخش مهمي از كيفيت خوراكي حبه را شامل مي شود.بافت و اندازه حبه بسيار بااهميت است. براي توليد ميوه هاي درشت و پرآب در انگورهاي روميزي در مقايسه با انگورهاي شرابي و كشمشي نياز آبي بيشتر است. اگر در زمان رسيدن محصول كمبود آب وجود داشته باشد بر روي اندازه حبه و ميزان قند آن تأثير منفي دارد.

استرس خشكي در زمان رشد اوليه موجب كاهش اندازه نهايي حبه شده و با آبياري بعد از مرحله Verasion حبه نمي تواند بزرگ شود.وجود آب كافي در زمان رسيدن ميوه موجب شفاف و جذاب شدن پوست حبه و اگر آب بيشتر از مقدار نياز باشد تأثير منفي دارد.تنش خشكي موجب تكامل ناقص حبه، پلاسيدگي ميوه، پژمردگي ميوه و بروز آفتاب سوختگيمی شود.

كاشت انگورهاي تازه خوري و روميزي:

- در خاك هاي سبك: تسريع در رسيدن ميوه و خوش رنگ تر شدن آن

- در خاك هاي سنگين: پررشدتر

كاشت ارقام پررشد در خاك هاي سبك و بالعكس.

-نور و باد در توليد انگورهاي تازه خوري مؤثر است.نور براي انجام فتوسنتز؛ رنگ گيري و كيفيت ظاهري حبه لازم است.باد باعث ساييدن برگ ها به خوشه ها و مقداري از لايه مومي حبه را برداشته و ظاهر ميوه را نامطلوب مي كند.

تراكم بوته ها:

فاصله بين رديف ها 3 تا 3/7 متر، فاصله بين بوته ها براي ارقام قوي 4/2-7/2 و ارقام ضعيف 8/1-5/1می باشد.

داربست: كميت و كيفيت محصول در ارتباط نزديك با نوع داربست است.

خصوصيت داربست خوب

- توزيع يكنواخت شاخه ها را امكان پذير سازد.

- موجب گل انگيزي بهتر، تهويه بهتر و كاهش آفات و امراض

- بهبود شرايط براي گرده افشاني و تشكيل ميوه و تكامل رنگيزه ها

- در دسترس بودن خوشه ها براي كارهاي دستي و برداشت

- حمايت خوشه ها در برابر آفتاب سوختگي

- نوع داربست به رقم، تراكم و قدرت رشد گياه وابسته است

- روش هاي متداول مانند Sloping T، T و Y

تغذيه

  • ازت زياد موجب كاهش رنگ و كاهش مواد جامد محلول
  • مصرف فسفر در صورت احتمال بروز كمبود
  • پتاسيم جهت رنگ گيري بهتر ارقام قرمز و سياه
  • kg 150 در هكتار N:P:K به نسبت 27:8:8 در اواخر زمستان
  • كمبود منيزيم در خاك موجب عارضه خشكيدن محور خوشه (Bunch stem necrosis)
  • عناصر ميكرو: روي، منگنز و مس

آبياري

بوته ها نبايد در معرض تنش خشكي قرار بگيرند.در سال هاي خشك در ديم زارها، خوشه ها پژمرده با حبه هاي نرم، نارس و كوچك و كاهش گل انگيزي می شود.آبياري بايد به گونه اي باشد كه رشد حبه ها در حد متوسط باقي بماند و بدون وقفه باشد.آبياري فراوان موجب توليد حبه هاي بزرگ، آبكي و فاقد طعم، كاهش عمر انبارماني، نامناسب براي بسته بندي و حمل و نقل و كاهش قيمت می شود.در مناطق معتدل آخرين آبياري حداقل 10 روز قبل از برداشت بايد باشد.

آبياري بايد در زير بوته ها انجام شود.در مناطق با بارندگي mm 400 و گرماي شديد تابستان 7 نوبت آبياري هر نوبت mm 80 باشد.در مناطقي با بارندگي mm 870 و گرماي شديد تابستان براي ارقام ديررس 1-3 نوبت آبياري هرنوبت mm 80-120 باشد.در خاك هاي شني دفعات آبياري بيشتر و ميزان آب در هر نوبت كمتر است.

روش هاي بهبود كيفيت محصول

كيفيت خوب محصول در صورتی است که خوشه هايي با اندازه متوسط، حبه هاي بزرگ و يكنواخت، طعم و بافت مناسب مختص هر رقم در میوه باشد.

 

روش هاي بهبود كيفيت محصول عبارتند از:

  • تنظيم بار بوته، تنظيم تاج بوته و استفاده از تنظيم كننده هاي رشد به منظور افزايش اندازه حبه و تكامل رنگ،تنظيم ميزان محصول از طريق هرس زمستانه و تنك شاخه ها و محصول.در اكثر ارقام هرس متعادل يعني داشتن 10-16 اسپور با 2-3 جوانه، اسپورها در محل مناسب و با فواصل مناسب از هم باشند.

در ارقامي مانند Ohanez و Emperor هرس 6-10 جوانه و در رقم سلطانا هرس 1پ4 جوانه و داشتن شاخه جايگزين توصيه مي شود.

  • تنك شاخه ها: حذف شاخه هاي روييده از محل جوانه هاي شمرده نشده موجب بهبود تهويه و نورگيري شاخه هاي باقي مانده مي شود.زمان تنك شاخه ها وقتي است كه حدود 10 ميان گره روي شاخه باشد. در اوايل فصل رشد و تا حدود تشكيل 20 ميان گره ادامه مي يابد و اين زماني است كه گرده افشاني صورت گرفته و گل ها باز شده اند. تنك خيلي زود شاخه مي تواند باعث تحريك جوانه هاي خفته شود كه توصيه نمي شود.حذف متعادل شاخه ها در شرايط ديم و يا كم آبياري يك مزيت اما در موهاي جوان و ضعيف كه هنوز ريشه قوي ندارند موجب ضعف بوته مي شود.
  • تنك محصول: تنك خوشه گل، تنك خوشه ميوه و تنك حبه ها روي خوشه
  • تنك خوشه گل: بايد قبل از باز شدن گل باشد و روي ارقامي انجام مي شود كه تشكيل خوشه هاي يكنواخت در انها مشكل است در اين صورت حذف خوشه باعث تغذيه بهتر خوشه هاي باقي مانده و عمل لقاح بهتر صورت مي گيرد. مانند ارقام موسكات و كاردينال. هرچه اين تنك زودتر انجام شود بهتر است.قطع نوك گل آذين در برخي ارقام كه خوشه هاي بلند و كشيده دارند در رقم سلطانا معمول است كه باعث تشكيل ميوه و تشكيل بهتر خوشه و درشتي حبه است. اين تنك قبل از گل دهي انجام مي شود.تنك خوشه ميوه بعد از گرده افشاني و بعد از تشكيل ميوه، خوشه هايي با ميزان تشكيل ميوه پايين و كوچك حذف مي شوند.در شرايط ديم ممكن است نياز به تنك خوشه ديگري قبل از برداشت هم باشد. تنك خوشه موجب تسريع در رسيدن ميوه و كيفيت بهتر ميوه است.در خوشه هاي رقم سلطانا (جهت صادرات) 3-4 خوشه نگه داشته مي شود و بقيه حذف مي شوند (در هنگام رسيدن حدود 600 گرم وزن خواهند داشت).
  • تنك حبه: در ارقامي كه خوشه متراكم و فشرده دارند انجام ميش ود. اگر به موقع انجام نشود خوشه ها متراكم شده و رشد و نمو قارچ ها و باكتري ها افزايش مي يابد. تنك حبه بعد از نشست ميوه و قبل از درشت شدن حبه ها و تماس انها با هم انجام مي شود كه موجب درشت شدن حبه، رنگ گيري بهتر آنها در ارقام رنگي.
  • روش Milking دوشيدن خوشه: زماني كه حبه ها تازه تشكيل شده اند روي ارقام روميزي قابل اعمال است.

تيمارهاي مؤثر در تشكيل ميوه

  • حلقه برداري Gridling: برداشت حلقه اي به ضخامت mm 3-6 از پوست تا عمق ناحيه كامبيوم دور تنه يا بازوها.

حلقه برداري موجب بهبود تشكيل ميوه در ارقام ضعيف، افزايش اندازه ميوه، افزايش كل انگيزي در سال بعد و تسريع در زمان رسيدن ميوه و رنگ گيري آن تكرار حلقه برداري موجب كاهش اندازه خوشه و طول عمر بوته مي شود.

  • گرده افشاني مصنوعي: اكثر ارقام انگور خود گرده افشان هستند اما در بعضي ارقام نياز به دگر گرده افشاني  است كه اغلب نر عقيم بوده و دانه گرده فعال توليد نمي كنند مانند رقم Ohanez و Birdal
  • Topping & tipping: حذف كمتر و يا بيشتر از cm 10 انتهاي شاخه هاي در حال رشد به منظور بهبود و افزايش تشكيل ميوه در ارقامي كه عمل لقاح در آنها تا حدودي مشكل است (حدود 4-7 روز قبل از شكوفايي). در بوته هاي ضعيف اثرات نامطلوب و در بوته هاي پررشد موجب تشديد رشد شاخه هاي جانبي (و محصول دوم) مي شود كه مضر است.
  •  استفاده از تنظيم كننده هاي گياهي بازدارنده از رشد مانند سايكوسل و آلار
  • كمبود روي باعث كاهش نشست ميوه و تكامل حبه است

- كمبود روي موجب تشكيل خوشه هايي با حبه هاي پراكنده و تعداد زيادي حبه بدون بذر و كوچك (Shot berry) در ارقام Muscat  و Red Malaga

- تنظيم كننده هاي رشد گياهي: عمدتاً جيبرلين در ارقام بي دانه كاربرد دارد.

تأثيرات جيبرلين:

  • طويل شدن محور خوشه و كاهش تراكم حبه، اگر در زماني كه اندازه گل آذين به يك سوم الي يك دوم اندازه نهايي خود رسيده باشد.
  • تنك حبه اگر در زمان باز شدن گل ها استفاده شود.
  • بزرگ شدن اندازه حبه اگر در زماني كه اندازه حبه به mm 3 رسيده باشد.
  • جيبرلين در ارقام بي دانه به ميزان mg/lit 5-15 در زمان شروع به باز شدن گل ها موجب كاهش نشست حبه شده (در ارقام پرتراكم).
  • در ارقام نر عقيم جيبرلين موجب بهبود نشست ميوه است به غلظت mg/lit 15-20 قبل از ريزش حبه ها بعد از گرده افشاني.
  • جيبرلين در ارقام دانه دار موجب تحريك بي دانگي مي شود كه البته حبه ها ريز هستند و اسپري مجدد آن موجب افزايش اندازه حبه است.
  • استفاده از جيبرلين 30 الي 40 روز بعد از تمام گل موجب افزايش اندازه حبه در ارقام بي دانه است.
  • تآثير جيبرلين در رسيدن، موجب تأخير در رسيدن محصول است.
  • ريزش حبه ها: كاربرد آن در ارقام بي دانه موجب افزايش ريزش خوشه ها در صورت تكان دادن است. 4-5 بار مصرف آن در برخي ارقام توصيه مي شود كه مجموعاً غلظت مصرفي از mg/lit 100 نبايد بيشتر باشد. mg/lit 7، 15، 30 و 40 به ترتيب قبل از باز شدن گل ها، در زمان باز شدن گل ها، بعد از تشكيل حبه ها و بعد از رشد حبه ها.
  • كاربرد GA در ارقام دانه دار به صورت اسپري روي كل بوته توصيه نمي شود چون باعث به وجود آمدن عارضه جوجه خروس مي شود كه مطلوب نيست (آنهايي كه گرده افشاني شده اند حبه درشت و در صورت عدم گرده افشاني حبه ها ريز هستند) و همچنين موجب رشد غير نرمال شاخه، مقطع آن بيضي پهن شده و نهايتاً مرگ بوته و جلوگيري از تشكيل جوانه هاي گل براي سال بعد.

ارقامي كه نسبت به كاربرد جيبرلين واكنش مثبت نشان مي دهند:

Perlette, Beauty seedless,Flame seedless, Monuka

ارقامي كه نسبت به كاربرد جيبرلين واكنش منفي نشان مي دهند:

Blush seedless, Autumn seedless, Ruby seedless, Fiesta, Dawn seedless, centennial seedless

در رقم Delaware از گونه Vitis labrusca تك تك خوشه ها را داخل جيبرلين فرو مي برند تا حبه هاي بزرگ بي دانه توليد كند.

  • بهبود رنگ حبه: تيمار با اتفن در رقم Emperor و Red Malaga موجب بهبود رنگ مي شود، زماني كه خوشه ها 15-10% رنگ گرفته اند، اتفن با غلظت mg/lit 300 استفاده مي شود.

 

زود رس كردن

- پوشاندن بوته با پلاستيك موجب تسريع در رسيدن به مدت 25-30 روز مي شود.

- كاربرد سياناميد هيدروژن پس از هرس با غلظت 5-1% موجب باز شدن سريع تر و يكنواخت تر جوانه ها مي شود.

- كشت در مناطق گرم تر و انجام هرس 2 بار در طي سال تا محصول زودتر به بازار عرضه شود.

نحوه تيمار بعضي ارقام بي دانه با جيبرلين

  • رقم Flame seedless

- هرس اسپور، قطع انتهاي خوشه ها

- اسپري اول در زمان 40-50% شكوفايي با غلظت mg/lit 3

- اسپري دوم در زمان 80-90% شكوفايي باغلظت  mg/lit3

- اسپري سوم وقتي اندازه حبه به mm 5-8 مي رسد با غلظت mg/lit 30، دو مرتبه

  • رقم Perlette

- هرس اسپور، تنك خوشه (يك خوشه در هر شاخه) و سزبرداري خوشه (قطع انتهاي خوشه)

- تنك حبه پس از تشكيل ميوه

اسپري اول در زمان 40-50% شكوفايي با غلظت mg/lit 10

اسپري دوم در زمان 80-90% شكوفايي با غلظت mg/lit 10

اسپري سوم در زمان 100% ريزش حبه ها با غلظت mg/lit 30

  • رقم sultana
  • هرس شاخه بلند (Cane pruning)

- سربرداري خوشه طي دو هفته پس از ريزش (قطع انتهاي خوشه به نحوي كه تنها 3-4 خوشه باقي بماند)

- اسپري اول در زمان 40-50% شكوفايي با غلظت mg/lit 10

- اسپري دوم در زمان 80-90% شكوفايي با غلظت mg/lit 15

- اسپري سوم در زماني كه اندازه حبه ها به mm4-6 مي رسد با غلظت mg/lit 30

قوم من ترنج را با پوست می خورند

 راستی! کسی زلیخا را ندیده است؟

شنبه 17 فروردین 1392  7:23 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها