سردار موسی کمالی، جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح در گفتوگویی که در شهریور ماه سال گذشته با ایسنا داشت تسهیلات در نظر گرفته شده برای انجام خدمت سربازی رتبههای برتر کنکور سراسری (استعدادهای برتر) و نخبگان را تشریح کرد و با اشاره به قوانینی که شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون خدمت سربازی نخبگان و استعدادهای برتر تصویب شده است، گفت: بر این اساس نفرات برتر کنکور رشتههای مختلف، نفرات اول تا سوم المپیادهای جهانی دانشآموزی و دانشجویی و کلیه راهیافتگان المپیادهای معتبر دانشآموزی به عنوان نخبه و استعداد برتر شناخته میشوند.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درباره نفرات برتر کنکور سراسری و شرط شناختهشدن آنان به عنوان استعداد برتر نیز گفته بود که ۱۰۰ تن برتر کنکور در رشته ریاضی فیزیک، ۵۰ تن اول رشتهتجربی، ۵۰ تن رشته انسانی و ۲۰ تن اول رشته هنر به عنوان استعداد برتر شناخته میشوند.
به گفته کمالی در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، شرایطی برای پذیرش نفرات برتر کنکور زبانهای خارجی به عنوان استعداد برتر نیامده است.
کمالی با تاکید بر اینکه "فقط قرارگرفتن در زمره استعدادهای برتر (نفرات برتر کنکور) و نخبه ( مخترعان، نفرات اول تا سوم المپیادهای جهانی دانشآموزی و دانشجویی و راهیافتگان به مرحله نهایی المپیادهای معتبر دانشآموزی) سبب تسهیل خدمت سربازی نمیشود" افزود: این افراد در صورت ارائه پروژه تحقیقاتی پیرامون مسائل مختلف کشوری و لشگری به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح و تایید آن از سوی این بنیاد میتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: در صورتی که پروژه تحقیقاتی این افراد تائید شود، آنان پس از طی دوره آموزش نظامی میتوانند نسبت به دریافت کارت پایان خدمت خود اقدام کنند.
کمالی همچنین در گفتوگویی دیگر با ایسنا تسهیلات پیشبینی شده برای ادامه تحصیل دانشجویان مقاطع مختلف و انصرافی که تاکنون به خدمت سربازی اعزام نشدهاند را تشریح کرد و با اشاره به برداشتهشدن شرط پذیرش از طریق کنکور برای بهرهمندی دانشجویان از معافیت تحصیلی گفت: در قانون جدید سربازی، شرط عبور از کنکور برای بهرهمندی از معافیت تحصیلی برداشته شده و در حال حاضر نیز هر یک از مشمولان در صورتی که وارد غیبت نشده باشند، میتوانند با ثبتنام در دانشگاهها، نسبت به اخذ معافیت تحصیلی اقدام کنند.
جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح ادامه داد: در قانون قدیم به دانشجویانی که از طرقی به جز کنکور وارد دانشگاه میشوند، معافیت تحصیلی تعلق نمیگرفت و همین امر باعث میشد که برخی دانشگاهها، مانند دانشگاه آزاد اسلامی با هزینههایی بالا، اقدام به برگزاری کنکور کنند که تصویب این قانون به نفع آنها نیز شد.
به گفته کمالی در این قانون همچنین مشکل آن دسته از دانشجویانی که در پردیسهای بینالمللی دانشگاههای مختلف دولتی در مناطقی نظیر کیش، چابهار، قشم و ... پذیرفته شده و به دلیل عدماطلاع کافی از قوانین، وارد غیبت از سربازی میشدند، نیز حل شد.