یک روانشناس با بیان اینکه قفسههای خانه باید مملو از کتابهای علمی، جدید و جذاب برای نوجوانان باشد، گفت: بازی و سرگرمیهای نوجوانان تیزهوش باید ذهن آنها را تحریک و وادار به فعالیت کند.
تیزهوشی نوجوانان موجب سردرگمی والدین میشود: والدین میتوانند با انتخاب بهترین شیوه رفتاری به رشد و شکوفایی استعدادهای نوجوانان تیزهوشی که به نظر میرسد تمایلی به درس خواندن ندارند، کمک کند.
نوجوانان تیزهوش از کار در کلاس درس خسته میشوند، برای این نوجوانان کارها در کلاس درس آهسته و کسل کننده است، کنجکاوی وی ارضاء نمیشود و نکته محرک و جذابی برای ذهن فعال او وجود ندارد.
کارهای کلاس درس از نظر این نوجوانان جنبه وقت پرکنی دارد و برایشان خسته کننده است، این احساس موجب میشود نوجوان تیزهوش به رغم هوش زیاد در مدرسه موفقیت زیادی کسب نکند و مایوس و ناکام شود.
این دکترای روانشناسی در خصوص شناسایی نوجوانان تیزهوش گفت: گاه آنان در رعایت نظم و انضباط بیتوجه هستند و در مقابل وضعیتهایی که از نظرشان غیرقابل تحمل است سرکشی میکنند.
برای تحصیل نوجوانان تیزهوش باید هیجان و جذابیت ایجاد کرد،برای جست و جوی مطالب بیشتر باید به نوجوان کمک کرد و در اوقات خارج از مدرسه با موضوعات جالب و مورد علاقه وی ذهنش را درگیر کرد.
قفسههای خانه باید مملو از کتابهای علمی، جدید و جذاب برای نوجوان باشد، بازی و سرگرمیهایش باید ذهن او را تحریک و وادار به فعالیت کند.
والدین باید نوجوان را تشویق کنند که با هم سن و سالها و افراد نمونهای که از نظر هوشی و نوع علایق، با او مشابهتهایی دارد، رابطه داشته باشد.
والدین باید به نوجوان گوشزد کنند که او نه تنها نیازمند فرصتهایی برای رشد و تقویت ذهنش است، بلکه مهارتهای اجتماعی او باید پیشرفت کند.
باید وی را تشویق کرد که در زندگیاش تعادل ایجاد کند و با حفظ ارتباطات و دوستیها در جهت رشد و تکامل حرکت کند.
معرفی افراد شایسته به نوجوان کمک میکند تا از آنها الگو گرفته و خود را با آنان مقایسه کند تا دریابد با موفقیتهای تحصیلی میتواند به موقعیتهای ارضا کننده دست یافته و از لحاظ ذهنی درگیر باشد.
منبع:سلامت نیوز