ایام نوروز فرصتی را پدید می آورد تا اقوام به يكديگر سر بزنند و از حال و أحوال هم جويا شوند. برطبق سنن و رسم ما إيراني ها در ديد و بازديدهاي نوروزي، شيريني، ميوه و آجيل از ضروريات محسوب مي شود و از آنجا كه اين أيام كوتاه هستند، تعداد مهماني هاي پي در پي افزايش پيدا كرده و مصرف تنقلات افزايش مي يايد.
در اين ميان زنان باردار بيشتر إز ديگران به فكر سلامتي خود باشند و از پرخوري پرهيز كنند. خوشمزگی آجیل با آن پسته و بادام و بادام هندی و ... چیزی نیست که بتوان از آن گذشت. باید بدانید همین آجیل برای سلامتیتان بسیار مفید است. توجه داشته باشید در مصرف آن زیادهروی نکنید.
خواص آجیل:
نتایج پژوهشها نشان میدهد مغزها و دانه های روغنی بیش از آنچه که تصور میکنید برای سلامتی مفیدند. اگر دچار آلرژی غذایی نباشید به راحتی میتوانید از این مواد غذایی مفید میل کنید. آجیل برای قلب مفید است و به کاهش کلسترول کمک میکند. با این حال توجه داشته باشید که این مواد غذایی سرشار از چربی هستند بنابراین پرکالری هستند. در این مطلب شما را با 5 دلیل خوب برای مصرف آجیل آشنا میکنیم.
-
آجیل با سرطان سینه مقابله میکند
بر اساس نتایج پژوهشهای محققان فرانسوی، مصرف روزانه و منظم آجیل احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد. میپرسید چرا؟ به دلیل این که آجیل سرشار از اسیدهای امگا 3، آنتی اکسیدانها و فیتوسترول ها هستند. در این پژوهش، موشهایی که معادل 60 گرم (برای انسانها) آجیل دریافت کردند تومورهای کمتری داشتهاند و رشد این تومورها به کندی صورت گرفته است.
-
آجیل استرس اکسیداتیو را کاهش میدهد
محققان دانشگاه Tufts بوستون به این نتیجه رسیدند که میزان استرس اکسیداتیو افرادی که از کلسترول بالا رنج میبرند با مصرف روزانه 73 گرم معادل یک مشت بادام، کاهش یافته است.
خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در زنانی که 5 بار در هفته حداقل 30 گرم مغز
و دانه های روغنی مصرف میکنند در مقایسه با زنهایی که اصلاً آجیل نمیخورند 30 درصد کمتر است
گفتنی است که استرس اکسیداتیو به دلیل آسیبهای به وجود آمده از رادیکالهای آزاد و یا کمبود آنتی اکسیدانها حاصل میشود. برای این که یک روز با نشاط و با ذخیرهی آنتی اکسیدانی بالا شروع کنید با غلات مصرفی خود بادام میل کنید.
در یک پژوهش جدید، محققان میزان سلنیوم 767 بیمار مبتلا به سرطان مثانه را با افراد معمولی مقایسه کردند. آنها دریافتند افرادی که میزان سلنیوم بدنشان بالا است کمتر به این بیماری مبتلا میشوند. مصرف یک عدد گردوی برزیلی نیاز ما به سلنیوم را به خوبی برطرف میکند.
-
آجیل با دیابت مقابله میکند
به گفتهی محققان مرکز سلامت عمومی دانشگاه هاروارد، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در زنانی که 5 بار در هفته حداقل 30 گرم مغز و دانه های روغنی مصرف میکنند در مقایسه با زنهایی که اصلاً آجیل نمیخورند 30 درصد کمتر است. این پژوهش هنوز در جریان است و 200000 زن داوطلب بین 34 تا 50 سال در این پژوهش شرکت دارند. در واقع باید بگوییم که چربیهای اشباع نشدهی مونو و پُلی موجود در آجیل تأثیر مثبتی در حساسیت به انسولین برجا میگذارد.
حفظ سلامت قلب بی نهایت مهم است. مغزها و دانه های روغنی سرشار از فیتوسترول ها هستند. این مواد فیتوشیمیک معروف به حفظ سلامت قلب کمک زیادی میکنند.
با بررسیهایی که پژوهشگران انجام دادهاند مشخص شده است پسته و تخمهی آفتاب گردان دارای بیشترین میزان فیتوسترول ها هستند.
برای حفظ سلامتی قلب نازنینتان از مصرف مغزها و دانه های روغنی غافل نشوید.
زنان باردار آجیل زیار نخورند
پژوهشگران هشدار دادند: احتمال ابتلا به آسم در كودكانی كه مادران آنها در دروان بارداری هر روز خشكبار مصرف می كرده اند، بیشتر است.
در این تحقیق نزدیك به ۴۰۰۰ مادر باردار یك پرسشنامه مربوط به رژیم غذایی را تكمیل كردند كه در آن درباره دفعات مصرف سبزی ها، میوه های تازه، ماهی، تخم مرغ، شیر و فرآورده های شیری، خشكبار و فرآورده های آن طی ماه گذشته سوالاتی پرسیده شده بود.
رژیم غذایی كودكان این زنان نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. علایم آسم و آلرژی در این كودكان به طور سالانه تا سن هشت سالگی بررسی شد.
ویلرز گفت: تنها ارتباط مداوم بین تغذیه مادر در طول بارداری و علایم آسم در كودكان تا سن هشت سالگی مربوط به مصرف خشكبار بود.
نتایج این پژوهش در مجله آمریكایی «طب تنفس و مراقبتهای حیاتی» منتشر شده است. این در حالی است كه گروهی دیگر از متخصصان به تازگی دریافته اند؛ مصرف مكمل های روغن ماهی در زمان بارداری خطر بروز آسم در كودك را كاهش می دهد.
به گفته پژوهشگران؛ مادرانی كه در دوران بارداری مكمل های روغن ماهی استفاده می كنند، فرزندان آنها كمتر به آسم مبتلا می شوند. این تاثیر به حدی است كه احتمال ابتلا به آسم در این كودكان تا ۶۰ درصد كاهش می یابد.
در این تحقیق دانشمندان به بیش از ۵۰۰ زن بعنوان بخشی از یك آزمایش در سال ۱۹۹۰ مكمل های خوراكی دادند.
در طول آزمایش این زنان به سه گروه تقسیم شدند كه طی ۱۰ هفته اخیر بارداری به یك گروه مكمل های روغن ماهی و به گروه دوم روغن زیتون داده شده و به گروه دیگر هیچ مكملی ندادند.
در پایان معلوم شد تنها روغن ماهی در كاهش شانس ابتلا به آسم در كودكان زنان تحت آزمایش موثر است.
پژوهشگران هم چنین تاكید كردند كه تماس با دود سیگار و سایر محصولات دخانی در دوران نوزادی شانس ابتلا به آسم را افزایش می دهد.
دود سیگار هم چنین می تواند منجر به بروز آلرژی در كودكان شود.