0

اسلام و نشان دادن برترين و بدترين زنان

samanehtajafary
samanehtajafary
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2436

اسلام و نشان دادن برترين و بدترين زنان

بهترين زن 

اسلام براي نشان دادن برترين ها بر واژه هايي همانند «خير» و «فضل» تکيه مي کند و مرزهاي نيکي و فصيلت را با صفاتي که به دنبال اين دو کلمه مي آيد مشخص مي سازد.

پيامبر خدا فرمود:

خير نسائکم العفيفه الغلمه (18)؛

بهترين زنان شما آناني اند که هم عفت دارند و هم مطيع شوهران خود هستند.

در بياني ديگر صفات بهترين زنان را نيز مشخص مي کند:

ان خير نساءکم الولود العفيفه العزيزه في اهلها الذليله مع بعلها، المتبرجه مع زوجها...؛ (19)

بهترين زنان شما کساني هستند که فرزند زياد مي آورند، مهربان و با عفت هستند در ميان فاميل و خانواده خود عزت  دارند و در برابر شوهر خاضع اند، زينت و زيبايي خويش را تنها براي شوهرانشان مي نمايانند.

امام صادق عليه السلام از قول جد بزرگوارش رسول خدا در مورد برترين زنان امتش چنين مي گويد:

افضل نساء امتي اصبهن وجها و اقلهن مهرا (20)

برترين زنان امت من کساني هستند که صورتي زيباتر و مهريه اي کمتر داشته باشند.

بدترين زنان

بانواني که در برابر ارزش هاي والاي اسلامي تسليم نيستند و فرمان هاي خداي بزرگ را زير پا مي گذارند و حقوق شوهرانشان را رعايت نمي کنند از زشت ترين و نابکارترين زنان هستند. اين گونه زنان مورد خشم و تنفر خدا و رسول اويند که در روايات، با کلمه ي «شر» و «شرار» از اينها ياد شده است.

سخنان  بسياري از پيشوايان مذهب در مورد چنين زناني داريم که صفات زشت آنان و بدسري هايشان را بر شمرده اند ولي ما از همه ي آنها تنها به يک روايت اکتفا مي کنيم.

پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله فرمود:

الا اخبرکم بشرار نسائکم؟ الذليله في اهلها العزيزه مع بعلها، العقيم الحقود التي لا تتورع من قبيح المتبرحه اذا غاب عنها بعلها الحصان معه اذا حضر لا تسمع قوله و لا تطيع امره... (21)؛

آيا شما را به بدترين زنها آگاه کنم؟ بدترين زن ها کساني اند که در ميان فاميل و خانواده خود تسليم، ولي در برابر شوهرانشان گردن کش و بدسرند، نازاي حسودي مي باشند که در غيبت شوهران خود از زشتي خودنمايي در نزد ديگران پرهيز نمي کنند، از شوهرانشان دوري نموده سخن  او را نمي شوند و مطيع اوامرش نيستند.

منبع: کتاب تاملات فرهنگي نوشته سيد رضا تقوي

سه شنبه 6 فروردین 1392  11:54 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها