پایتون (به انگلیسی: Python) (که البته گاهی به اشتباه پیتون تلفظ می شود) یک زبان برنامهنویسی همه منظوره[۱]، سطح بالا[۱]، شیءگرا و مفسر است که توسط خَودو فان روسوم (به هلندی: Guido van Rossum) در سال ۱۹۹۱ در کشور هلند طراحی شد.
فلسفهٔ ایجاد آن تاکید بر دو هدف اصلی خوانایی بالای برنامههای نوشته شده[۲] و کوتاهی و بازدهی نسبی بالای آن است[۳]. کلمات کلیدی و اصلی این زبان به صورت حداقلی تهیه شدهاند و در مقابل کتابخانههایی که در اختیار کاربر است بسیار وسیع هستند. یک کار غیر معمول که در طراحی این زبان انجام گرفته استفاده از فاصله و جلوبردن متن برنامه برای مشخص کردن بلوکهای مختلف کد است.
پایتون مدلهای مختلف برنامه نویسی (از جمله شیء گرا و برنامه نویسی دستوری و تابع محور) را پشتیبانی میکند و برای مشخص کردن نوع متغییرها از یک سامانهٔ پویا استفاده میکند.
این زبان از زبانهای برنامه نویسی مفسر بوده و به صورت کامل یک زبان شیگرا است که در ویژگیها با زبانهای تفسیری پرل، روبی، اسکیم، اسمالتاک و تیسیال مشابهت دارد و از مدیریت خودکار حافظه استفاده میکند.
پایتون پروژهای آزاد و متنباز توسعهیافتهاست و توسط بنیاد نرمافزار پایتون مدیریت میگردد.[۴] هماکنون (خرداد ۱۳۹۰ خورشیدی) این زبان در دو نسخهٔ پایدار ۲.۷.۱ و ۳.۲ ارائه میشود.[۵] پایتون بیشتر به عنوان یک زبان اسکریپتنویسی استفاده می شود اما گاهی به عنوان یک زبان برنامه نویسی هم استفاده می شود.
برای اطلاعات بیش تر به http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%AA%D9%88%D9%86_%28%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86%29
مراجعه کنید.
برای دریافت برنامه به http://dl1.hamirayane.com/Download/DLr311FjYpb73492g9uzg2cetuy85I88Trr7C/Python/297ewjqh/python-3.3.0.msi مراجعه کنید.
برای دریافت کتاب فارسی پایتون به http://teczip.persiangig.com/pdfs/Python.pdf مراجعه کنید.
برای دریافت فیلم های آموزشی به http://www.aparat.com/v/XmnjW مراجعه کنید.