0

جوان در گفتار رهبری !

mr1368
mr1368
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 546

جوان در گفتار رهبری !

جوان در گفتار رهبری

مهارت‌های جوانی در کلام رهبری‌
رهبر

۱- زندگی جوان باید مبارزه باشد

آن چیزی که لازم است به شما جوانان عرض بکنم، این است که شما جوان‌های عزیز با این انرژی و نشاط جوانی و با این معرفت اسلامی،‌ مبارزه در این راه را برای خودتان فریضه بدانید. باید مبارزه کرد. در اسلام، زندگی بدون مبارزه، زندگی راکد ، زندگی ساکن، زندگی بی‌تحرک و زندگی‌ای که جوشش اراده و عزم انسانی در آن نباشد ، زندگی مطلوبی نیست و انسان را به آرمان‌های انسانی و اسلامی نمی‌رساند.

2- تقوا، سرمایه جوان‌

گاهی با خود فکر می‌‌کنم جوان که در بهترین اوقات عمر خود به سر می‌برد ، اگر بخواهد سرمایه‌ای به دست بیاورد که موفقیت دنیایی و آخرتی او را تضمین کند ، دنبال چه چیزی باید باشد؟ سوال مهمی است… جوابی که من به آن رسیده‌ام، این یک کلمه است: «تقوا». اگر جوان در دوره ی جوانی سعی کند تقوا داشته باشد ، با همان تعریفی که در فرهنگ دینی و قرآن از تقوا شده است‌ بزرگ‌ترین سرمایه را هم برای درس، هم برای فعالیت‌های سازندگی، هم برای عزت دنیوی، هم برای به دست آوردن دستاوردهای مادی،‌ هم برای معنویت- اگر اهل معنویت است - به دست آورده است.
یک ملت اگر بخواهد راه رشد و کمال و پیشرفت را طی کند ، باید از لحاظ ایمان فکری، به جای محکمی متکی باشد. آن ملتی، که بخواهد به یک مجموعه ی هرهری مذهب، بی‌‌ایمان، بی‌اعتقاد به بنیان‌‌های اخلاقی و دینی و معنوی دل بسپارد و با حرف آنها پیش برود ، زیر پایش سست خواهد شد. 

۳- جوانان! خودتان را بسازید
جوانان! خودتان را بسازید. یک ملت اگر بخواهد راه رشد و کمال و پیشرفت را طی کند ، باید از لحاظ ایمان فکری، به جای محکمی متکی باشد. آن ملتی، آن نسلی، آن جوانی که بخواهد به یک مجموعه ی هرهری مذهب، بی‌‌ایمان، بی‌اعتقاد به بنیان‌‌های اخلاقی و دینی و معنوی دل بسپارد و با حرف آنها پیش برود ، زیر پایش سست خواهد شد. 

4- ارتباط با خدا در جوانی‌

عزیزان من!‌ رابطه خودتان را با خدا، هر چه می‌توانید مستحکم‌تر کنید ، بخصوص در این ماه‌های مبارک، ماه رجب ، ماه شعبان وماه رمضان . در این ماه‌ها که ماه دعا و استغاثه، ماه رابطه گرفتن با خدا و ماه راز و نیاز کردن با معشوق حقیقی هر انسان است،‌ دعا و توبه شما، ذکر خدا در دل‌های پاک و نورانی شما جوانان عزیز، معجزه‌ها و کارها می‌کند! مخصوص این ایام (جوانی)‌ نیست. در تمام عمرتان این رابطه با خدا در شما صفا و اخلاص را تقویت می‌کند و صفا و اخلاص، گره‌گشای همه کارهاست.

5- ناامیدی ، بزرگ‌ترین آفت جوان‌

جوانان عزیز!‌ دشمن روی شما سرمایه‌گذاری‌‌های زیادی می‌کند ، حواستان جمع باشد. عده‌ای را به بی‌تفاوتی می‌کشاند و عده‌ای را دلسرد و مایوس می‌کند.
یاس، بزرگ‌‌ترین آفت جوان است. جوان‌ها بدانند که متاسفانه یاس به روح جوان زودتر راه پیدا می‌کند ، همچنان که امید این‌گونه است. در مقابل یاسی که دشمن می‌‌خواهد به جوان‌ها تلقین و تزریق کند ، خودتان را مصونیت بدهید.

6- لزوم آشنایی جوانان با تاریخ‌

من واقعا به شما برادران و خواهران (جوانان)‌ عزیز توصیه می‌کنم با تاریخ آشنا شوید. تاریخ ، درس است. از تاریخ خیلی درس‌ها می‌شود آموخت و خیلی تجربه‌ها می‌شود به دست آورد. عده‌ای سعی می‌کنند حوادث روزگار ما را یک حوادث استثنایی که به هیچ وجه از تاریخ قابل استفاده نیست‌ وانمود کنند. این غلط است. رنگ‌های زندگی عوض می‌شود ، اما پایه‌های اصلی زندگی بشر ، جبهه ‌بندی‌های اصلی بشر، تغییر پیدا نمی‌کند.

در صدر اسلام، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین ضربه‌ای که بر اسلام وارد شد ، این بود که حکومت اسلامی، از امامت به سلطنت تبدیل شد. حکومت امام حسن(ع)‌ و حکومت علی بن ابی‌طالب(ع)‌ به سلطنت شام تبدیل شد! البته امام حسن مجتبی(علیه آلاف التحیه و الثناء)‌ آن روز به خاطر یک مصلحت بزرگ‌تر  که حفظ اصل اسلام بود‌ ، مجبور شد این تحمیل را به جان بپذیرد. حکومت را از امام حسن(ع)‌ گرفتند. وقتی حکومت از مرکز دینی خودش خارج شد و در اختیار دنیاطلبان و دنیاداران گذاشته شد ، بدیهی است که بعد هم حادثه‌ای پیش می‌آید. آن وقت حادثه کربلا،  اجتناب‌ناپذیر می‌شود. ۲۰ سال بعد از آن، حکومت اسلامی از دست محور اصلی آن  که امامت است  گرفته شد. امام حسین(ع)‌ فرزند پیامبر(ص)‌ در کربلا با آن وضع فجیع به خاک و خون کشیده شد.
اساس حمله و نقشه دشمن این است که حکومت را از محور اصلی محور امامت و محور دین خارج کند. بعد خاطرش جمع است که همه کار خواهد کرد.

7- جوان‌ها! دنبال تقلید نباشید

جوان‌های عزیز من! فرزندان من! دنبال تقلید نباشید ، روی شیوه و راهی که در آن ذهن و اراده و ایمان شما قوی می‌شود و اخلاق شما پاک و آراسته می‌گردد، فکر کنید . آنگاه شما  عنصری خواهید بود که مثل یک ستون، سقف مدنیت این کشور و تمدن حقیقی این ملت روی آن قرار می‌گیرد.

من به شما عرض کنم، امروز دستگاه‌های تبلیغاتی فوق‌مدرن غرب  به خصوص آمریکایی و صهیونیستی دارند برای ذهن‌ها و فعالیت‌ها و احساسات و اراده ی شما طرح عملیاتی تهیه می‌کنند ، خیال نکنید آنها غافل نشسته‌اند و این ۳۰ میلیون جوان را در کشور ما نمی‌بینند ، آنها این ۳۰ میلیون جوان را می‌بینند ، آنها برای کار و هدف خودشان مشغول برنامه‌ریزی هستند. آنها برای اخلاق و فکر و عقیده و ایمان جوان ما برنامه‌ریزی می‌کنند. خیلی از حرف‌هایی که گاهی در فضای مطبوعاتی یا فرهنگی کشورمان زده می‌شود ، تفسیرش این است و با این دید قابل تحلیل است. آنها می‌خواهند نسلی که الگوی جوانان فداکار برجسته دنیا شد، به یک نسل بی‌خاصیت تبدیل شود.

8- ورزش برای جوانان لازم است‌

به ورزش اهمیت بدهید ، من بخصوص روی ورزش تاکید می‌کنم. من ورزش را به عنوان یک کار بین‌المللی، نمایشی، هیجانی، در درجه دوم می‌دانم ، در درجه اول ، ورزش برای تقویت و سلامت جسم است که این را برای همه جوانان کشورمان از زن و مرد لازم می‌دانم.

یا علی   
سه شنبه 29 اسفند 1391  4:57 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها