0

اعطای گواهی مالکیت معنوی به ۳۰۰ اثر طراحان داخلی مد و لباس

 
fereshte_khoda
fereshte_khoda
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 1674

اعطای گواهی مالکیت معنوی به ۳۰۰ اثر طراحان داخلی مد و لباس

آیین اعطای گواهینامه ثبت اثر و مالکیت معنوی با حضور دبیر جشنواره مسئول مالکیت معنوی و مدیرکل دفتر حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست ندا قاسمی مسئول مالکیت معنوی مد و لباس اسلامی و ایرانی با بیان اینکه در این دوره به صورت نمادین به بیش از 300 اثر مالکیت معنوی موقت و گواهی ثبت اثر دائم اعطا می‌شود گفت: حدود 150 اثر برگزیده جشنواره مد و لباس فجر سال 90 و 160 اثر برگزیده جشنواره مد و لباس آبان ماه 91 انتخاب شده‌اند و به صورت نمادین گواهی مالکیت موقت 6 ماهه و ثبت اثر دائم دریافت می‌کند.

در ادامه این مراسم احمدعلی محسن‌زاده مدیرکل دفتر امور حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 84 مالکیت معنوی آثار ادبی و هنری را ثبت می‌کند و تاکنون 3000 اثر را به ثبت رسانده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه ایران عضو کنوانسیون بین‌المللی برن و رم است ادامه داد: اکنون در تمامی تصمیم‌گیری‌های بین‌المللی در حوزه آثار ادبی و هنری صاحب‌نظر هستیم و می‌توانیم مسائل قانونی، آثار ادبی و هنری خود نظیر سرقت اثر را نیز از طریق بین‌المللی پیگیری کنیم.

محسن‌زاده ادامه داد: قانون حمایت از حقوق، مؤلفان و هنرمندان که در سال 1348 به تصویب رسیده است ضمانت اجرایی لازم برای دارندگان اثر را نیز دارد و سعی کرده‌ایم که این شاخه از مالکیت فکری را در عرصه ادبی و هنری تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه تلاش کرده‌ایم راه حمایت بین‌المللی را برای هنرمندان باز کنیم، تصریح کرد: ثبت اثر برای در انحصار قرار دادن یک اثر به نام صاحب آن است تا از این طریق بتواند پیگیری‌های قانونی اثر خود را در مراجع حقوقی داشته باشد. 

سپس حمید قبادی دبیر دومین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر گفت: ثبت اثر و گواهی مالکیت معنوی گاهی برای هویت‌یابی هنر مد و لباس اسلامی ایرانی است و صاحبان اثر از این طریق ماهیت حقوقی پیدا کرده و می‌توانند برای حمایت‌های قانونی از اثر خود از این گواهی استفاده کنند.

وی افزود: پیش از این کتابخانه ملی ایران به صورت غیرحقوقی به ثبت آثار مؤلفان و هنرمندان می‌پرداخت اما اکنون ثبت اثر ماهیت حقوقی پیدا کرده است.

قبادی ادامه داد: نشان شیما جایگاه خود را یافته است و در این جشنواره به 800 اثر نشان شیما اعطا شد و 200 اثر نیز پیش از این در مراسم اختتامیه جشنواره آبان ماه این نشان را دریافت کرده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه نیاز به هویت‌سازی در حوزه مد و لباس احساس می‌شود افزود: در حوزه هویت‌سازی در زمینه مد و لباس بسیار ضعف داریم چرا که دولت نیز تا حدودی می‌تواند به این حوزه کمک کند و بیشتر نقش حمایتی و نظارتی داشته باشد.

یک شنبه 20 اسفند 1391  10:03 PM
تشکرات از این پست
nargese_montazer
دسترسی سریع به انجمن ها