سرویس بازی- از جمله انواع بازیهای رایانهای، بازیهای هیجانی-ماجرایی(Action-Adventure) است. هیجان و تحرک و همچنین حل معما، اکتشاف و تعامل با محیط اصلیترین جنبههای اينگونه بازیها را تشکیل میدهند. بازی شاهزاده ایرانی از جمله بازیهای هیجانی-ماجرایی است. این بازی در ایران از محبوبترین سری بازیهای رایانهای محسوب میشود. در این بازی از اسطورهها و شخصیتهای شاهنامه استفاده شده است. این بازی نيز همچون ساير بازيها منتقدان و طرفداران فراوانی دارد. عدهای این بازی را برای نشان دادن فرهنگ و زبان پارسی غنیمت میشمارند. برخي از افراد هم از نادرست بودن تاریخچه شخصیتها در تاریخ ایران و غلط تلفظ شدن واژههای فارسی شکایت میکنند. به هر حال این بازی یک بازی جهانی است که طرفداران خاص و زیادی دارد.
شخصیتهای بازی شاهزاده و الیکا هستند. شاهزاده یک فرد عیاش است که خر خود به نام فرح را گم کرده است و به دنبال آن میگردد و به طور اتفاقی با الیکا روبهرو میشود.
الیکا یک پرنسس است که مخالف کارهای پدر خود است و در بخشهایی از بازی به زبان فارسی حرف میزند.
شاهزاده ایرانی یک بازی از یوبیسافت مونترال است. این بازی برای کامپیوتر، ایکسباکس و پلیاستیشن به بازار عرضه ميشود. این بازی همان جهان مجموعه شاهزاده ایران را دارد اما ادامه داستان سریهای قبل نیست. داستان بازی با شاهزاده پارسی جدیدی شروع میشود؛ یک آواره ولگرد، که با الاغ خود به همراه گنجي که از قمار قبلیاش به دست آورده است به خانه باز میگردد.اما ناگهان گرفتار طوفان شنی شدید میشود. مکانیزم گیمپلی دچار تحولی اساسی شده و شاهزاده در این بازی همراه با شخصیتی به نام الیکا وارد ماجرایی کاملا جدید و بیارتباط با سهگانه شنهای زمان میشود.
این بازی در مجلههای کشور نيز بازتابهايي داشت. برخی از مجلات آن را به خاطر بررسی فرهنگ ایرانی تحسین کردند و گروهی دیگر آن را ناامیدکنندهترین بازی سال نامیدند. عدهای هم آن را به شدت تکراری خواندند.
اولین بازی این مجموعه توسط جردن مکنر در سال 1989 معرفی شد. ما در این داستان نقش رهگذری را داریم که دختر پادشاه عاشق او است و نخستوزیر ظالم در غیاب پادشاه و برای به دست آوردن دختر پادشاه رهگذر را به زندان انداخته است. رهگذر در این بازی تلاش میکند که از زندان فرار کند و مانع نقشههای شيطاني نخستوزیر شود. شخصیتهای داستان همگی ایرانی هستند. البته در ایرانی بودن رهگذر شک و شبهه وجود دارد. در این بازی برخی از اشیای ایرانی مانند فرش در کاخ پادشاه دیده میشود.
سری دوم این بازی شبح و شعله است که در سال 1993 تولید شد. داستان این بازی در ادامه داستان بازی قبل است ولی از پیچیدگی و جذابیت بالاتری برخوردار است. در این بازی نخستوزیر شکست میخورد و رهگذر در قبال شکست دادن وزیر از پادشاه میخواهد که دخترش را به او بدهد. شاهزاده که شبحی از بدنش عبور کرده به شکل یک گدا در میآید و هيچکس، دیگر او را نمیشناسد. او دیگر نمیتواند با دختر پادشاه صحبت کند. وی برای فرار از زندانی شدن به سرزمینهای دوردست سفر میکند و در آنجا هم با یک سری از اتفاقات روبهرو میشود.
سری بعدی این بازیها در سال 1999 تولید شد که سهبعدی است. این بازی به بازی اول شباهت بسیاری دارد با این تفاوت که پیچیدهتر است. در این بازی پادشاه به همراه دخترش و شاهزاده به دیدار برادرش میروند. برادر پادشاه از او میخواهد که شاهزاده را به زندان بیندازند و به قول و قرارهایشان که ازدواج دختر پادشاه با پسر عمویش است عمل کنند. شاهزاده میکوشد که از زندان فرار کند و مانع این ازدواج شود و ...
در این بازی فضاهای ایرانی کمتر دیده میشود و محیط بازی بیشتر به فضاهای عربی نزدیک است تا ایرانی.نوع پوشش شخصیتهای داستان به ویژه شاهزاده پوشش اقوام عربی است. البته در برخی از صحنهها با عناصر ایرانی هم روبهرو میشویم. در این بازی نوع شخصیت برادر پادشاه مانند شخصیت نخستوزیر است.
شنهای زمان سری دیگری از این بازی است که در سال 2003 تولید شد. این بازی شامل مثلث شاهزاده، دختر پادشاه و نخستوزیر است؛ البته این بار داستان اصلی بر سر ازدواج نیست.داستان یک سری از شنهایی است که اگر آزاد شوند میتوانند همه چیز را نابود و موجودات زنده را به موجودات اهریمنی تبدیل کنند. این بازی اگرچه بازی فوقالعاده جذابی است ولی هیچ ربطی به ایران و فرهنگ پارسی ندارد.
بازی جنگجوی درون در سال 2004 تولید شد که این بازی با سری داستانهای قبل بسیار تفاوت دارد. در این بازی نگهبان خط زمان به دنبال شاهزاده است تا مطمئن شود شاهزاده به وسیله شنهای زمان که هماکنون در دست اوست نمیتواند از سرنوشتی که برایش تعیین شده فرار کند. این بازی رنگ و بوی غربی دارد. البته باز هم در این بازی از عناصر ایرانی مانند تخت جمشید استفاده شده است. موسیقی این بازی نيز از موسیقیهای غربی نشات گرفته است.
بازی دیگر بازی دو سریر است که در سال 2005 تولید شده است. این بازی دوباره نبرد بین شاهزاده و وزیر است. از آنجا که در جریان داستان جنگجوی درون، شاهزاده تغییراتی را در خط زمان ایجاد کرده، وزیر اکنون زنده است و با کشتن شهبانوی زمان میخواهد دوباره شنهای زمان را آزاد کند. این داستان در شهر بابل اتفاق ميافتد. این شهر برای مدت زمان طولانی قلمروی ایران زمین بود. عناصر ایرانی در این بازی بیشتر به چشم میخورد. مثلا سواری با ارابه جنگی بخشی از روند بازی است که برای اولین بار توسط اقوام آریایی و ایرانی استفاده شد.
در سال 2008 شاهزاده ایرانی تولید شد که داستان این بازی نبرد بین اهورا و اهریمن است. به ظاهر شاهزاده یک دزد بیابانگرد است که تا حد زیادی به داستان بازی اول که شاهزاده یک رهگذر عادی بود، شباهت دارد. این بازی اولین سری بازی است که به طور مستقیم به ایران و عناصر ایرانی اشاره ميکند. موسیقی این بازی از موسیقی مشرق زمین نشات گرفته است.
شنهای فراموش شده 2010 سری بعدی است که در واقع به نوعی ادامهدهنده داستان شنهای زمان است. شاهزاده به دیدار برادرش میرود. برادر شاهزاده که در سرزمینی ديگر حکمرانی میکند در نبردي شکست میخورد. وی برای جبران این شکست، ارتش را آزاد میگذارد که با دشمنان بجنگند. این ارتش شخصیتهای اهریمنی هستند. شاهزاده در این بازی وظیفه دارد که با این ارتش بجنگد و آنها را شکست دهد. در این بازی از عنصر آب بسیار استفاده شده که یکی از مقدسات و نمادهای ایرانی است. نکتهای که در این بازیها وجود دارد رنگ سبزه پوست شاهزاده است که شاید هدف نشان دادن وی به عنوان یک فرد ایرانی است. ظاهر شخصیتها، نوع پوشش اعم از زره، شال و پارچههای روی لباسها بر ایرانی بودن شخصیتها دلالت میکند.
به هر حال این بازی به عنوان یک بازی ایرانینما هم جنبههای مثبت دارد و هم منفی. البته در برخی از قسمتها از ایران و فرهنگ غنیاش به خوبی استفاده نشده است. به خصوص که ما در برخی مواقع یاد شخصیتهای شاهنامه میافتیم.
عکس درب ساخته شده از طلا توسط ایرانیها برای حرم امام حسین ع کلیک کن
کلیک کن آموزش مکالمه زبان انگلیسی به صورت صوتی 100% تضمینی!