در نشست بررسی نحوه بازنمایی نقش زن و مادری در رسانه ملی که با حضور حجت الاسلام و المسلمین علی جعفری کارشناس سینما و رسانه، علی کشفی کارشناس سینما و رسانه، محسن دریالعل سردبیر نشریه رسانه انقلاب و علیرضا دهقانی مدیر خدمات آموزشی و پژوهشی صداوسیما برگزار شد، ضمن بررسی تصویر ارائه شده از زن و مادر توسط رسانه ملی و انطباق آن با تصویر زن تراز انقلاب اسلامی، اختلافات و شباهت های این دو دیدگاه مورد بررسی قرار گرفت.
بررسی جایگاه مادری به عنوان هویت اصیل بانوی مسلمان انقلابی در اسناد بالادستی و سیاست های رسانه ملی و سیاست گزاری آن؛ وضعیت کارنامه رسانه ملی در بازنمایی تصویر ایده آل از زن به عنوان مادر و سیاست های موثر در تولید این آثار؛ و ارائه راهکارهای تقویت و افزایش کیفیت آثار تلویزیونی و نیز افزایش توجه مدیران و سیاست گزاران رسانه ملی به مقوله مادری، از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست بوده است.
همچنین پیشتر نشست های مادری و رسالت های اجتماعی زن مسلمان؛ مادری و سبک زندگی بانوان جبهه فکری و فرهنگی انقلاب اسلام؛ مادری و کارنامه رسانه ملی و سینما در بازنمایی آن؛ و آسیب شناسی تعارض نقش مادری با سایر نقش های اجتماعی زن از سلسله نشست های این همایش برگزار شده است.
شایان ذکر است که این همایش با هدف آشنا نمودن زنان با مسئولیتهای مادرانه و همچنین زمینهسازی برای پژوهشها و طرحهایی برای رسیدن به سیاستها و راهبردهای روشن به منظور تقویت جایگاه و نقشهای مادرانه زنان، برگزار میشود.
این همایش ملی که اردیبهشت 92 از سوی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان مرکز مطالعات راهبردی و جبهه فکری انقلاب اسلامی برگزار میشود، در 18 محور به بررسی اصلیترین چالشهای موجود در مباحث مربوط به زن و خانواده با محوریت تقویت جایگاه مادری در ایران اسلامی میپردازد، که محققان و علاقمندان این حوزه می توانند با ارائه مقالات خود در این همایش ملی شرکت کنند.
«مادری در نگاه اسلام، مادری در سنت رفتاری زنان برگزیده، مادری در اندیشه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، مادری در گفتمان فردگرایانه و گفتمان خانوادهگرایانه، فمینیسم و مادری، زمینههای تکوینی در ایفای نقشهای مادرانه زن، جایگاه مادری در تمدن اسلامی، مادری و زن تراز انقلاب اسلامی، تحولات مادری در جامعه ایران و علل و پیامدهای آن، مادری و نقشهای اجتماعی زن انقلابی، اقتضائات مادری در عصر حاضر، الگوی سبک زندگی انقلابی مادران، چالشهای مادری در جامعهی ایران، آسیبشناسی نقشهای مادرانه در جامعهی ایران و...» از جمله محورهای این همایش ملی است.
لازم ذکر است که مهلت ارسال چکیده مقالات 25 اسفند 1391 و مهلت ارسال متن کامل مقالات 25 فروردین 1392 تمدید شده است. ضمنا موضوع مقالات باید مرتبط با یکی از محورهای همایش بوده و پیش از این در نشریات داخل و یا خارج از کشور چاپ نشده باشد.
علاقمندان میتوانند برای شرکت در همایش و ارسال آثار خود و همچنین کسب اطلاعات بیشتر به نشانی اینترنتی www.madary.ir و www.madaree.ir و یا به آدرس دبیرخانه همایش، تهران – خیابان نجات اللهی – خیابان اراک – کوچه شهریور – بن بست دوم غربی – پلاک 1 مراجعه کنند و با تلفنهای 02188946705 و 09122632245 و فکس 02188946706 تماس بگیرند.