کپک قهوه ایی :
این کپک ها لکه های به رنگ سفید در کمپوست یا خاک پوششی تولید می کند که بعد از مدتی به رنگ قهوه ای وبه شکل پودری در می آیند که باعث توقف رشد قارچ می شود.
کپک سفید :
این کپک لکه های سفید رنگ فشرده میسلیومی با ظاهری آردی شکل روی کمپوست وخاک ایجاد می کند در اثر این عامل رشد اسپان کاهش می یابد.
کپک سبز-زیتونی :
در ابتدا اندامهای توپی شکل به رنگ سفید ظاهر می شود وبعد به رنگ سبز زیتونی تبدیل می شود این قارچ از طریق کمپوست یا خاک پوششی کهنه وارد مرحله پرورش می شود .
کمبود اکسیژن وتهویه این عامل را تشدید می کند درهنگام مواجه با این نوع آلودگی در سالن پرورش سریعا اقدام به جمع آوری آن می کنیم ومحل آلوده را با فرمالین 2درصد ضدعفونی می نمایم.
کپک ماتیکی:
این کپک در مراحل اولیه یک توده میسلیوم پنبه ای شکل را روی خاک به وجود می آورد ودر مراحل بعدی به دلیل اسپور زایی به رنگ صورتی وخرمایی تبدیل می شود.این کپک از طریق هوا،خاک پوششی ویا به وسیله کارگران انتقال می شود وتاثیر بازدارندگی روی رشد میسلیوم ها دارد.
کلیه این کپک ها را میتوان به وسیله قارچ کشهایی مانند:
کار بندازیم ،بنومیل ،زینب و...می توان از بین برد در استفاده از این قارچ کشها باید 2گرم را در یک لیتر آب حل کردوبه صورت محلول پاشی واسپری بکار می بریم.
ازعلائم بیماریهای قارچی:
ایجاد لکه ها وزخم ها وهمچنین ترکیدن وپوست کنده شدن پایه،از علائم دیگر رطوبت بالای سالنهای کشت ووجود لایه نازک آب بر سطح اندام های قارچ که باعث انتشارسریع بیماریها قارچی می شود.