0

توصیه های سفرهای نوروزی

 
saeid63
saeid63
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1146
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:توصیه های سفرهای نوروزی

چطور سفر به طبیعت را مدیریت کنیم؟

سفر > گردشگری- همشهری آنلاین- زهرا رفیعی:
بچه که بودم عید برای من و بچه‌های فامیل رنگ و بویی دیگر داشت.

 سال که تحویل می‌شد هر خانواده بساط سفر را صندوق عقب ماشین بار میزد و به سمت یک مقصد راه می‌افتاد. برای ما بچه‌ها عید بهترین زمان سال بود که با هم بیشتر بازی کنیم و از طبیعت بیشتر یاد بگیریم. چادر زدن در کنار جاده‌ها و باغ‌ها و سفر به شهر‌های مختلف از کودکی من دورانی با شکوه ساخته‌است. لذت کشف طبیعت و ماجراجویی همه ما بچه‌ها را عاشق طبیعت کرده است. البته یاد آن وزغ‌های بخت برگشته که می‌افتم کمی احساس شرم می‌کنم.

سفرهای ما کم کم فقط محدود به تابستان شد که به باغ پدربزرگم می‌رفتیم. بزرگتر که شدیم هر کداممان مشغول کاری شدیم و کلا قرار سفرهای عید منتفی شد. آنقدر که دیگر یادمان هم نیامد بچه که بودیم عید برای ما بچه‌های رنگ و بویی دیگر داشت.

آدم‌ها را باید در سفر شناخت. در سفر است که افراد نشان می‌دهند می‌توانند کار گروهی انجام بدهند یا نه. کار گروهی (Teamwork) مفهومی است که دستیابی به آن در سفرها سخت‌تر از هر جای دیگری  است. در این میان سفرهایی که بر مبنای طبیعت گردی است احتیاج بیشتری به هماهنگی و همکاری همسفران دارد.

ایام عید نزدیک است و خیلی از خانواده‌ها به سنت هر ساله با هم به سفر می‌روند. برای داشتن سفری دلچسب و مفید اصولی وجود دارد که رعایت آن سفر را برای همه جذاب تر می‌کند.

کار‌ها در سفر به دو قسمت قبل و در هنگام سفر تقسیم می‌شوند. کارهایی مثل خرید کردن و هماهنگی با همسفران  و برنامه‌ریزی سفر و تماس با مراکز اطلاع رسانی در مورد راه‌ها و آب و هوا، هماهنگی با ماشین‌ها امور قبل از سفر را تشکیل می‌دهد. هماهنگی اعضای سفر و پیدا کردن جای مناسب برای کمپ زدن، سرشماری و مواظبت از اموال در هر توقف و اسکان، کشیک شبانه و همکاری برای درست کردن غذا اموری هستند که باید در سفر انجام شود.

بدون برنامه‌ریزی، سفر به طبیعت با اقوام و خویشان نزدیک هم می‌تواند به سفری دردسر ساز تبدیل شود. بنابر این یکی از کار‌های یک مدیر سفر این است که پیش از سفر با همه اعضای سفر صحبت کرده و با در نظر گرفتن علایق و سلایق همه آنها برنامه‌ای نسبتا دقیق طراحی کند در غیر این صورت در سفر یکی می‌گوید کنار رودخانه کمپ بزنیم و دیگری دار و درخت را ترجیح می‌دهد و آن یکی اگر در هتل نخوابد شبش به صبح نمی‌رسد. پیش از سفر همه این مسائل بایستی مطرح و حل شده باشد.

بعد از برنامه ریزی برای سفر که اصولا باید پیش از سفر کارهای مقدماتی آن را انجام داد انتخاب مدیر یکی از اصول اولیه سفر تعیین مدیر در سفر‌ است. در سفرهای خانوادگی به طبیعت به مانند هر سفر دیگر که به صورت گروهی انجام می‌شود یک نفر باید حرف اول و آخر را بزند. این فرد نیز به مانند هر تور لیدر دیگر باید علاقه‌مند به مسئولیتی باشد که پذیرفته است. حساسیت، انعطاف‌پذیری، شوخ طبعی و مهارت برقراری ارتباط با همه اعضای کوچک و بزرگ سفر از دیگر ویژگی‌های این فرد است.

در سفر به طبیعت تجربه حرف اول و آخر را می‌زند اگر جوانی از بین‌تان تجربه برگزاری سفر گروهی را دارد حتما کار مدیریت را به او بسپارید. سپردن کارها به جوان‌های با تجربه می‌تواند سفر لذت بخش‌تری را ایجاد کند. اما اگر فکر می‌کنید در جمع‌تان کسانی هستند که فقط از بزرگتر‌ها حرف شنوی و به آنها اعتماد دارند، مسئولیت برقراری ارتباط با اعضا و حتی مدیریت را به یکی از آنها بسپرید.

یکی از کار‌هایی که بایستی پیش از  سفر انجام شود خرید و جمع‌آوری وسایل سفر است. این کار بدون شک از عهده حواس جمع و درایت کم نظیر یک زن بر می‌آید. پیشنهاد می‌شود این کار به مادر خانه سپرده شود. او با یک بار مرور سفر در ذهنش حتی وسایلی از قبیل سوزن و نخ، ناخن‌گیر، جعبه کمک‌های اولیه، الکل جامد، مواد ضد عفونی‌کننده، چاقو، چراغ قوه، باطری، کبریت، فوم برای زیر کیسه خواب‌ها و ... را هم فراموش نخواهد کرد.

بعد از این که اعضای سفر از برنامه مطلع شدند و اصلاحات و تغییرات در برنامه سفر اعمال شد، سفر شروع می‌شود. بهتر است لیستی از کار‌های و خرید‌‌هایی که باید انجام دهید برای خود درست کنید. مدیر سفر خانوادگی با داشتن این لیست حتا می‌تواند یادش نرود که آیا ماشین‌ها برای معاینه فنی به تعمیر‌گاه رفته‌اند و وسایل یدکی هر ماشین کامل است.

پیش از این که سفر شروع شود مدیر گروه خانوادگیتان را به عنوان مادر خرج انتخاب کنید. مادر خرج به کسی گفته می‌شود که پس از گرفتن سهم هر فرد در هزینه‌های کلی سفر آن را در جای خود هزینه می‌کند. او موظف است همه هزینه‌ها را نوشته و به بقیه هم در پایان سفر توضیح دهد. انتخاب این فرد از بوجود آمدن پول خرد در سفر که برای خود معظلی است تا حدود زیادی جلوگیری می‌کند.

تقسیم وظایف در طول سفر از مهمترین کار‌ها است. این کار باعث می‌شود تمام مسئولیت کار‌ها محدود به یک یا چند نفر نشود. از کودکان هم کمک بخواهید پیشنهاد می‌شود کاری مثل جمع‌آوری هیزم را به آنها بسپرید. آنها معمولا وقتی یاد می‌گیرند چطور شاخه‌های خشک را با طناب به هم ببندند و روی دوش خود به محل استقرار چادر‌ها بیاورند، احساس طبیعت‌گردی همراه با ماجراجویی می‌کنند.

نکات ایمنی در سفر  را به همه گوشزد کنید. بچه‌ها آسیب‌پذیر‌ترین‌ها هستند. آنها را به حال خود رها نکیند. اگر کسی از اعضای گروه چند نکته علمی که بتوان در طبیعت به اثبات رساند می‌داند حتما به آنها یاد دهد. یادتان باشد که طبیعت به خودی خود برای کسی خطری ایجاد نمی‌کند ولی بی‌احتیاطی و دخالت بی‌مورد در آن می‌تواند سفرتان را خراب کرد.

یادتان نرود که دارید به سفری بر مبنای طبیعت می‌روید بنابر‌این حفظ آن به اندازه خود سفر از اهمیت برخوردار است. توجه داشته باشید در سفر‌هایی که برای دیدن طبیعت طرح ریزی می‌شود، معمولا اماکنی انتخاب می‌شود که امکان جمع آوری زباله‌ها برای سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی وجود ندارد. فکر این که حتا افرد محلی هم زبالهةای شمار را جمع خواهند کرد را از ذهن بیرون کنید چرا که در بهترین حالت آنها زباله‌هایتان را آتش خواهند زد. حذف غیر اصولی زباله‌ها می‌تواند آثار مخرب‌تری بر محیط زیست داشته باشد.

هر چند توصیه شده است که در سفر غذاهای سبک‌تری ببریم و بپزیم و بخوریم  اما درست کردن غذا آن هم به صورت دسته جمعی لذت خاص خودش را دارد. بنابراین خرید مواد اولیه برای غذای همه هم مقرون به صرفه تر است و هم اعضای گروه را به هم نزدیک‌تر می‌کند.

اتفاقات پیش‌بینی نشده را پیش‌بینی کنید. در سفر‌‌های مبتنی بر طبیعت امکان وقوع اتفاقات پیش بینی نشده‌ای چون تغییر ناگهانی آب و هوا و برخورد با حیوانات غیر اهلی وجود دارد. بنابر این به اعضای خانواده‌تان بگویید شاید تا یک روز بیشتر در سفر باشیم. برای همان یک روز احتمالی هم مسائلی چون لباس اضافه و غذای بیشتر را فراموش نکنید.

 

یک شنبه 13 اسفند 1391  10:45 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
saeid63
saeid63
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1146
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:توصیه های سفرهای نوروزی

توصيه‌هاي پليس راهنمايي و رانندگي براي سفرهاي نوروزي
 
 

توصيه‌هاي پليس راهنمايي و رانندگي براي سفرهاي نوروزي

پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي جمهوري اسلامي از همه رانندگان وسايل نقليه شخصي و عمومي خواست، در ايام تعطيلات نوروزي و با هدف كاهش آمار تصادفات و تخلفات رانندگي به پيام‌هاي آموزشي و ترافيكي پليس توجه كنند.
پليس راهنمايي و رانندگي همه توان خود را با حضور بيش از 40هزار نفر از مأموران خود در حوزه‌هاي درون و برون‌شهري به كار گرفته تا نوروز امسال كمترين تخلف و تصادف رانندگي در سطح كشور بوجود آيد.
پليس راهنمايي و رانندگي ضمن دعوت همه رانندگان به رعايت قوانين و مقررات و پرهيز از هرگونه شتاب در سفرهاي نوروزي از آنان خواست تا توصيه‌هاي پليس را جدي بگيرند.
در توصيه‌هاي نوروزي پليس راهنمايي و رانندگي تأكيد شده است:

*‌رانندگان، آيا هيچگاه فكر كرده‌ايد كه چرا براي مسائل غير‌ضروري با هم تعارف مي‌كنيم ولي در هنگام رانندگي حق تقدم يكديگر را رعايت نمي‌كنيم؟
*‌خط ممتد وسط جاده حكم ديوار قانون است، از آن عبور نكنيد.
*‌با پرهيز از تخلف رانندگي، سفر ايمن و خوشي را براي خود و همسفران مهيا كنيم.
*‌جاده هميشه تسليم راننده با احتياط است.
*‌رعايت مقررات رانندگي مساوي با پيشگيري از حواث، سفري سالم.
*‌هميشه قبل از سفر از سلامت فني و وجود تجهيزات ايمني در وسيله نقليه خود اطمينان حاصل كنيد.
* رانندگان، لذت سفر خود را با سرعت غير‌مجاز به خاطره تلخ مبدل نكنيد.
*‌راننده، عدم توجه به جلو، سرعت و سبقت غيرمجاز و انحراف به چپ از مهم‌ترين علل سوانح رانندگي است.
*‌رانندگان، خط ممتد به منزله ديوار قانون است كه عبور كردن، سبقت گرفتن و دور زدن بر روي آن ممنوع است.
*‌راننده عزيز تمام خيابان متعلق به شماست، اين چند متر خط‌كشي شده را براي عابران بگذاريد.
*‌راننده گرامي، اگر شما به جاي پليس راهنمايي بوديد با افراد متخلف و مخل نظم و آسايش عمومي چه برخوردي مي‌كرديد؟
* رانندگان محترم بزرگترين حوادث رانندگي هميشه در اثر كوچكترين بي‌احتياطي‌ها اتفاق مي‌افتد.
* راننده عزيز، هيچ تصادفي صورت نمي‌پذيرد مگر اينكه قبل از آن تخلفي صورت پذيرفته باشد.
*‌رانندگان، بستن كمربند ايمني هنگام رانندگي ميزان صدمات وارده به سر و تنه را تا حدود 70 درصد كاهش مي‌دهد.
*‌بلافاصله پس از استقرار در خودرو، كمربند ايمني را ببنديد، چه بسا ممكن است حادثه همان لحظه در كمين باشد.
* كمربند ايمني بهترين ابزار دفاعي براي مقابله با حركات غير‌قابل پيش‌بيني ساير رانندگان بخصوص رانندگان كم‌تجربه است.
*‌استفاده از كلاه ايمني درصد بالايي از ميزان مرگ و مير و آسيب‌هاي جدي به ناحيه سر موتورسواران را كاهش مي‌دهد.
*‌راننده عزيز با اولين احساس خستگي و خواب‌آلودگي از ادامه رانندگي اجتناب ورزيد.

پليس راهور نيروي انتظامي اعلام كرد: بي‌توجهي به جلو هنگام رانندگي از جانب راننده وسيله نقليه از جمله موارد قابل ملاحظه‌اي است كه باعث بروز تصادف در رانندگي مي‌شود.
ماده 180 آيين‌نامه راهنمايي و رانندگي اشاره مي‌كند‌ كه استفاده از هرگونه وسايل و تجهيزات مانند تلفن همراه كه باعث انحراف ذهني و رفتاري راننده شود، ممنوع است.
رانندگان موظفند در هر حال به‌طور كامل در زمان حركت به جلو توجه داشته باشند، با توجه به اينكه اصل حركت منوط به رؤيت و ديدن و ايمني در حركت، مستلزم دقت و توجه است.
مفهوم مفاد بند قانوني مذكور شامل هرگونه عملي است كه فرد راننده را هنگام رانندگي از توجه به جلو و اطراف باز داشته و در نهايت باعث بروز خطر شود، صحبت كردن با تلفن همراه يكي از مصاديق بارز و ملموس اين موضوع است كه در بيشتر موارد باعث بروز تصادفات خطرناك مي‌شود.

 

یک شنبه 13 اسفند 1391  10:46 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ialimohammadi
ialimohammadi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 107
محل سکونت : گلستان

پاسخ به:توصیه های سفرهای نوروزی

به نظر من مهم ترین مسئله برنامه ریزی سفر است.

یازهرا

دوشنبه 14 اسفند 1391  7:34 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
shokraneh
shokraneh
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 2414
محل سکونت : خیلی دور خیلی نزدیک

پاسخ به:توصیه های سفرهای نوروزی

شما را به جان عزیزانتان قسم فقط درست رانندگی کنید  اگر جان خودتان برایتان مهم نیست حداقل به خاطر جان دیگران . . .

مراقبت دستمان که کلیک می کند و چشمانمان که  نظاره می کند باشیم

"کل اولئک کان عنه مسئولا"

و بدانیم و آگاه باشیم که خدا هم یک کاربر همیشه آنـــلایـــن است

 

*.*.*.*.*.*.*.*.*.**.*.*.*.*.*.*.*.*.*

shokraneh.rasekhoonblog.com

 

سه شنبه 15 اسفند 1391  10:29 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
rbahar91
rbahar91
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1390 
تعداد پست ها : 1000
محل سکونت : تهران

پاسخ به:توصیه های سفرهای نوروزی

امیدوارم همگی سال خوبی در پیش رو داشته باشید و بی خطر و سرشار از شادابی و سلامتی و موفقیت

سفر به همگی خوش بگذرد.

همیشه یه خاطر داشته باشید که رعایت نکات ایمنی  در هر کار شرط لازم است.

شنبه 26 اسفند 1391  2:01 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
saeid63
saeid63
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1146
محل سکونت : اصفهان

سبد تغذیه در سفرهای نوروزی

 
غذا
 
 
چند بار در این شرایط خاص، مجبور شده‌اید موقعیت وحشتناكی مثل نبود دسترسی به آب‌جوش برای تهیه شیرخشك فرزندتان را به دلیل ترافیك سنگین تحمل كنید؟

چند دفعه وقتی فرزندتان خون دماغ شده، یك گاز استریل هم برای بند آوردن خون بینی او در دسترس نداشته‌اید و البته در ترافیك چند كیلومتری گیر افتاده‌اید؟ و هزار و یك موقعیت نامطلوب دیگر... امسال كافی است با یك بسته كوچك حاوی «خوراكی‌های ضروری» و «جعبه كمك‌های اولیه» راهی سفر پرترافیك نوروز شویم. یك سبد بزرگ دردار بخرید و این خوراكی‌ها را به دقت داخل آن بگذارید. به این ترتیب می‌توانید در ترافیك‌های طولانی تا 24 ساعت هم دوام بیاورید.
 
آب
 
آب‌ضروری‌ترین نیاز هر انسانی است. برای هر نفر یك بطری آب یك لیتری لازم است. بچه‌های كوچك را فراموش نكنید؛ آنها هم به یك بطری آب نیاز دارند.
 
‌دلیل: كمبود آب باعث كند‌شدن فعالیت‌هــای طبیعی بدن می‌شود. به این دلیل كه همه واكنش‌های حیاتی در حضور آب انجام می‌شود. از طرفی كمبود آب باعث بروز یبوست، اختلال در عملكرد دستگاه گوارش و قلب می‌شود.
 
نان
 
از همراه بردن نان فانتزی پرهیز كنید؛ چون زود خشك می‌شود. بهترین نان، لواش و تافتون است. به این دلیل كه هم جای كمی ‌می‌گیرد و هم خشك شده آنها هم قابل استفاده است. برای هرنفر، دو عدد نان كامل درنظر بگیرید.
 
‌دلیل: یكی از راه‌های جلوگیری از افت قند خون، تامین گلوكز، یكی از نیازهای اصلی مغز است؛ نان از منابع تامین گلوكز است و به همین دلیل مصرف آن می‌تواند فعالیت مغز را كنترل كرده و مانع از افت فشار و بی‌هوشی شود. از طرفی نشاسته موجود در نان سیركننده است. نان لواش و تافتون نسبت به دیگر نان‌ها زود هضم هستند و مصرف آنها بعد از نان سنگك، بهتر است.
 
غذاهای آماده
 
همراه داشتن مواد غذایی آماده مانند انواع خورش و برنج آماده است. این غذاها را می‌توان بدون نیاز به گرم كردن استفاده كرد. بنابراین در ترافیك‌های چندصد كیلومتری كه نمی‌توان غذا را گرم كرد، خوردن این غذاها نجات دهنده است.
 
‌دلیل: طبیعی است نیاز اصلی بدن تامین تركیب‌های غذایی مورد نیاز است. بدن ما هر هشت ساعت نیازمند مصرف مواد غذایی است. بنابراین باید غذای مورد نیاز بدن تامین شود. این نكته برای كودكان زمانی حدود چهار ساعت است. همراه داشتن غذا یكی از اصلی‌ترین نیازهای بدن است.
 
گزیده لبنیات
 
یك بسته پنیر تازه به همراه نان‌هایی كه برداشته‌اید تا 24 ساعت نیاز غذایی‌تان را برطرف می‌كند. بهتر است پنیر را داخل یخدان بگذارید. یك بسته پنیر برای یك خانواده چهار نفری كافی است. اگر همراهتان یخدان می‌برید كه بهتر است حتما این وسیله را به همراه داشته باشید، ماست و دوغ نیز یادتان نرود.
 
‌دلیل: پنیر، شور است. به همین دلیل می‌تواند میزان سدیم خون را كنترل كند. از طرفی حاوی پروتئین بوده و می‌تواند نیاز بدن به این تركیب را تامین كرده و مانع گرسنگی شود. شیر، یكی از راه‌های تامین آب مورد نیاز بدن است. از طرفی حاوی پروتئین است. همراه داشتن دوغ نیز می‌تواند هم نیاز بدن به آب و هم نمك بدن را تامین كند. در شرایط استرس‌زا، بدن با افت فشار روبه‌رو شده و لازم است با تامین نیاز بدن به سدیم، مانع از افت فشار شد.
 
آبمیوه
 
این نوشیدنی نیز نجات‌بخش است. بهتر است هم آبمیوه شیرین و هم ترش همراه داشته باشید. این نوشیدنی بعد از آب گزینه خوبی برای رفع تشنگی است. ماء‌الشعیر نیز انتخاب خوبی است. بهتر است انواع طعم‌دار را انتخاب كنید كه در صورت لزوم كودكان هم بتوانند از آن مصرف كنند.
 
‌دلیل: این نوشیدنی‌ها دارای هیدرات‌كربن هستند. به همین دلیل مصرف آنها مانع از افت فشار خون می‌شود. از طرفی نوشیدن آبمیوه می‌تواند بخشی از نیاز بدن به آب را تامین كند. نوشیدن ماءالشعیر از آبمیوه بهتر است؛ به این دلیل كه علاوه بر تامین هیدرات كربن مورد نیاز، ویتامین B مورد نیاز بدن نیز تامین می‌شود. در شرایط استرس‌زا، تامین این ویتامین می‌تواند به آرامش اعصاب كمك كند. بالا بودن تحرك بدنی كودكان نیاز آنها به آب را بیشتر می‌كند؛ به همین دلیل نوشیدن آبمیوه برای آنها ضروری است.
 
میوه
 
برای رفع تشنگی و جایگزین غذا باید میوه همراه داشته باشید. بهتر است میوه‌هایی مانند موز، سیب، نارنگی و پرتقال را حتما همراهتان ببرید.
 
‌دلیل: این خوراكی‌ها حاوی هیدرات‌كربن هستند و به همین دلیل هم گلوكز مورد نیاز مغز را تامین كرده و هم باعث ایجاد سیری می‌شود. این خوراكی‌ها فیبر بالایی دارند و مصرف آنها تا مدتی باعث احساس سیری می‌شود. این خوراكی‌ها نیاز بدن به آب را نیز تامین می‌كنند. موز و سیب ایجاد سیری بیشتری می‌كند.
 
كنسروها
 
این خوراكی‌ها اگرچه در حالت عادی پیشنهاد نمی‌شود، اما بد نیست چند عدد تن ماهی از جمله ماهی كیلكا و... نیز همراهتان باشد.
 
‌دلیل: طبیعی است كه همراه‌داشتن مواد غذایی و مصرف آنها مانع از گرسنگی می‌شود. البته توصیه می شود کنسروها را از قبل بجوشانید.
 
كمپوت
 
‌نوشیدن آب كمپوت و خوردن میوه آن برای رفع تشنگی و گرسنگی در شرایط وخیمی‌ مثل ترافیك اتفاق خوشایندی است.
 
‌دلیل: اولین راه برای رفع گرسنگی و تشنگی مصرف غذاهای كنسروی است. این خوراكی‌ها نیاز بدن به مواد غذایی به ویژه «گلوكز»، «آب» و «میوه» را فراهم می‌كنند. خوردن این خوراكی‌ها به عملكرد بهتر دستگاه گوارش نیز كمك می‌كنند.
 
نیازهای كودكان
 
بزرگ‌ترها شاید تحمل ترافیك طولانی را تاحدی داشته باشند، اما بچه‌ها وقت و شرایط ویژه نمی‌شناسند! هرچه سن‌شان كمتر باشد، تحمل‌شان هم كمتر است. اگر همراه بچه‌ها سفر می‌روید، این خوراكی‌ها و نوشیدنی‌ها را همراه داشته باشید.
 
1. شیرخشك: حداقل 2 عدد قوطی شیرخشك بازنشده همراه‌تان داشته باشید. در شرایطی مانند ترافیك طولانی اول این كه امكان دسترسی به شیرخشك نیست. دوم اگر دیر به مقصد برسید و نتوانید شیرخشكی كه نوزاد همیشه مصرف می‌كند، تهیه كنید، ممكن است اختلال گوارشی یا حساسیت غذایی دركودك ایجاد شود.
 
2. بیسكویت‌های ساده: مقداری تنقلات سالم مانند بیسكویت بدون كرم، كلوچه و كیك بسته‌بندی شده، چوب شور و... همراهتان داشته باشید. این خوراكی‌ها هم سرگرم كننده است و هم تا حد زیادی گرسنگی كودكان را برطرف می‌كند.
 
3. آب جوشیده: یكی از نیازهای دیگر سفر، آب جوشیده است. از این آب می‌توان برای نوشیدن، تهیه چای و درصورت نیاز برای ضدعفونی كردن زخم و خراش استفاده كرد. خانواده‌هایی كه نوزاد به همراه دارند، حتما باید همراه‌شان آب جوش داشته باشند.
 
كمك‌های غذایی
 
همراه داشتن برخی خوراكی‌ها در سفر ضروری است. این خوراكی‌ها همان داروهای درمانگر خانگی هستند.
 
1.‌ نبات: كافی است در طول سفر به ویژه وقتی كه در ترافیك طولانی گیرافتاده‌اید یا این‌كه با یك بی‌توجهی از جاده اصلی خارج شده‌اید و مجبورید مسافتی را برگردید، یكی از بچه‌ها دچار دل‌درد شود. اینجاست كه كمی ‌نبات و آب‌جوش معجزه‌گر است.
 
2.‌ خاكشیر: كمی ‌خاكشیر و نبات می‌تواند مشكلات گوارشی كودكان را درمان كند. معمولا در سفر به اصطلاح كودكان «آب‌به‌آب» می‌شوند. این تغییر شرایط تغذیه‌ای- آب و هوایی معمولا مشكلات گوارشی مانند اسهال یا یبوست را به‌دنبال دارد.
 
3. گلاب و عرق نعنا: این دو نوشیدنی دارویی را نیز همراه داشته باشید. این دو‌عرق گیاهی می‌تواند درمان موقتی برای مشكلات گوارشی، حالت تهوع و... باشند.
 
 
 

 

  راسخون هر روز بهتر از دیروز

 

 

یک شنبه 27 اسفند 1391  4:14 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

چگونـه کـم هزینـه تر سفـر کنیـم؟

چگونـه کـم هزینـه تر سفـر کنیـم؟


خانـواده، عشـق، حرکـت!

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


تعطیلات برای بیشتر خانواده ها مزه سفر می دهد و سفر به تعطیلات مزه روزهای تازه و شادتر را داشتن، حتی اگر به جایی تکراری برویم مثل شمال یا جنوب یا شهری تاریخی و... اما مسافرت "پــــول" می خواهد و نمی توان منکر مخارج سفر شد، خصوصا اگر در زمان تعطیلات قصد سفر داشته باشیم که متاسفانه همه چیز گران تر می شود ...

اما می توانیم با توجه به بودجه ای که داریم سفری را برنامه ریزی کنیم و حتی برای مدت کوتاه چند روزه حال و هوایمان را تغییر دهیم تا روزی که اوضاع اقتصادی بهتر شود و بتوان با فراغ بال بیشتری به سفر رفت. در آستانه روزهای بهاری نوروز که بسیاری دلشان می خواهد تنی به سفر بزنند و چمدان ببندند و از خانه و شهری که هر روزِ سال در آن چشم باز کرده اند به جایی بروند، پیشنهادهایی داریم برای داشتن یک سفر ارزان قیمت تر که شامل سفرهای داخلی و خارجی می شود.


- محلی را انتخاب کنید که توریست کمتری در تعطیلات نوروز به آنجا می رود: رفتن به شهرهای شمالی در فصل نوروز یا اصفهان و شیراز و... که محل تجمع مسافران هستند برای شما که بودجه محدودی دارید، مناسب نیست در حالی که شناسایی محل هایی که کمتر شناخته شده هستند، می توانند مخارج کمتری را برای شما رقم بزنند. حتی ممکن است این شهر در شمال باشد اما شهری یا روستایی باشد که با هزینه کمتر بتوانید به آنجا سفر و اقامت کنید. می توانید از دوستانی که اهل سفر هستند و سایت های اینترنتی اطلاعات بگیرید.

- هزینه حمل و نقل را کمتر کنید: درست است که به سفر رفتن با ماشین شخصی می تواند دلپذیرتر باشد و استقلال شما را حفظ کند، اما اگر ۲ نفر هستید و جایی که می خواهید بروید روستایی یا شهری کوچک است که می توانید به راحتی در آن جا به جا شوید، بهتر است فکر بردن ماشین را از سرتان بیرون کنید. مخصوصا اگر ماشین شما به خرج افتاده و امکان می دهید در راه شما را بگذارد به هیچ وجه توی جاده نیفتید. سفر رفتن با اتوبوس یا قطار انتخاب خوب و منطقی تری است.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


در ضمن اگر چند نفر هستید و در یک ماشین جا می شوید همگی با یک ماشین که ایمنی بیشتری دارد به سفر بروید و پول بنزین و دیگر مخارج پیش آمده برای ماشین را بین خودتان تقسیم کنید. با این روش پول بنزین و دیگر مخارج کمتر می شود. حتی اگر تعداد زیادی هستید یک ون کرایه کنید و با آن به سفر بروید. با این روش دیگر لازم نیست خستگی رانندگی را هم تحمل کنید.

- وسایل لازم را با خودتان ببرید: قبل از اینکه چمدان ببندید، کاغذ و قلمی بردارید و وسایل ضروری که لازم دارید را بنویسید و کم کم آنها را تهیه کنید. دقت کنید وسایل و کالاهایی که لازم دارید و در خانه دارید را حتما با خودتان ببرید تا به خرج دوباره نیفتید. داروها، دستگاه فشارسنج، تست قندخون، وسایل بچه ها مخصوصا اگر کودک نوپایی دارید را فراموش نکنید، دمپایی، حتی کبریت و... را هم بردارید تا مجبور نشوید برای پیدا کردن وسیله ای از این طرف شهری که نمی شناسید به سمت دیگری بروید و از طرفی هم زمان را از دست بدهید و هم وسیله ای که در خانه داشته اید را با قیمت بیشتری بخرید.

- هواشناس باشید: اگرچه ممکن است به جنوب بروید اما شاید در طول راه هوا سرد و بارانی شود یا هوای شهری مثل اردبیل که سرد و خنک است، گرم باشد و شما احتیاج به لباس خنک پیدا کنید پس حتما هم لباس گرم و هم لباس سبک داشته باشید تا مجبور به خرید دوباره نشوید.

- مکان شناس باشید: بدون برنامه و شناسایی محلی عازم شدن به شهری و مکانی ناشناس مخصوصا با خانواده نه تنها استرس، بلکه مخارج شما را هم زیاد می کند. شاید بودجه نداشته باشید در تعطیلات نوروزی روستای ماسوله در هتلی اقامت کنید اما شاید بتوانید اتاقی امن کرایه کنید یا چند کیلومتر دورتر از محل موردنظر چادر بزنید. مسافرخانه ای تمیز پیدا کنید یا در محل های اسکان عمومی مثل مدارس که برای این فصل آماده شده اند، اسکان کنید، اما همه این حدس ها و اطلاعات را قبل سفر فراهم کنید. همراه داشتن زیرانداز و پتوی سبک سفر، پماد مخصوص نیش حشرات و پشه بند برای کودکان می تواند امنیت شما را بالا ببرد و امنیت بالاتر یعنی حفظ جان و مال شما!


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


- وسایلتان را تعمیر کنید: قبل از سفر از سالم بودن هر وسیله ای مطمئن شوید؛ از سلامت ماشین گرفته تا فلاسک چای که همراه می برید. خراب شدن هر وسیله ای در راه یعنی مخارج مضاعف برای شما و هرچه این وسیله بزرگ تر و حیاتی تر باشد، مشکل شما هم بزرگ تر می شود. تنبلی نکنید و از هرکس بخواهید از سالم بودن وسیله ای مطمئن شود. بررسی کردن دوربین، سالم بودن چمدان ها و قفل چمدان و هر کار ریزودرشت دیگری که سروکار شما را به تعمیرگاه و مغازه می اندازد می تواند خرج شما را کمتر کند.

- کارت شناسایی های کاربردی را بردارید: همراه داشتن کارت شناسایی مثل کارت فرهنگیان، پزشکان، کارمندان، بازنشستگان و دانش آموزی در این ایام بسیار کاربردی است. می توانید در بسیاری جاها مثل موزه ها و حتی برخی مسافرخانه ها از آنها استفاده کنید. شاید به نظرتان کمکی که تخفیف این کارت ها به بودجه شما می کند بسیار ناچیز بیاید اما در حقیقت همین تخفیف های کوچک می تواند راهگشا باشد و به بودجه کوچک شما کمک کند.

- موقعیت خود را شناسایی کنید: کارمند جایی هستید؟ بازنشسته هستید؟ در شرکت خصوصی کار می کنید؟ شاید محل کار شما و صنف شما با شرکت ها و هتل های سراسر کشور قرارداد داشته باشد. چرا از این مکان ها استفاده نکنید یا حتی چرا از آشناهای نزدیکتان و همسفرهایتان نخواهید در این زمینه به شما کمک کنند؟

- غذا نخرید: شاید با خودتان بگویید چطور می شود در مسافرت غذا نخرید؟! شما به مسافرت می روید تا استراحت کنید نه اینکه پای گاز بایستید و آشپزی کنید. منظور ما هم غذا نخریدن نیست بلکه بیشتر از همه نرفتن به رستوران است، آن هم نه برای همه روزهایی که در سفر هستید بلکه می توانید به جای هر روز غذا خوردن در رستوران های گران قیمت، ۲ یا ۳ وعده (بستگی به طول زمان مسافرت و بودجه تان) در رستورانی غذا بخورید که کیفیت غذایش مشهور است، نه اسم و رسم آن!

 


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net


اما خرید کنسرو، همراه داشتن بیسکویت، کیک، پنیر، آب جوش و دم کردن چای، کشمش و... می تواند هزینه شما را بسیار پایین بیاورد البته اگر قصد سفر داشته باشید نه قصد ملامت کردن خود و همسفرانتان به علت بودجه محدودی که دارند.

- مثل همه باشید: الان وقت خاص بودن نیست و این به معنای وخامت اوضاع هم نیست. به هر حال شما آنقدر سلامت هستید و بودجه دارید که به سفر بروید تا حالتان بهتر شود پس دست از خاص بودن به معنای رفتن به مکان های خاص، پوشیدن لباس های آنچنانی و مارک دار و گشتن در فروشگاه های معروف شهرها بردارید و با توجه به بودجه ای که دارید نقشه مسیر مسافرتتان را حتی اگر یک شهر و روستاست تعیین کنید.

- زیادی سوغاتی نخرید: شما بسیاری از خریدهایتان و خرج های اضافی را حذف کرده اید تا به سفر بیایید پس غیرمنطقی نباشید و به قول امروزی ها جوگیر نشوید و وسایلی که با کیفیت بهتر و قیمت مناسب تر در شهر خودتان پیدا می شود را به عنوان سوغاتی و یادگاری نخرید.

- بچه ها را توجیه کنید: اگر فرزندانتان به سن و سالی رسیده اند که متوجه موقعیت زندگی شما می شوند برای آنها توضیح دهید که می خواهید به مسافرت بروید اما نمی توانید مثل همیشه خرج اضافه داشته باشید. حتی با آنها در میان بگذارید که ترجیح می دهند به مسافرت بیایند یا همین بودجه را خرج کنند. در مورد گروه سنی خردسالان اما توضیح این موضوع و توجیه آنها مشکل است. در این رابطه می توانید خواسته آنها را کنترل کنید. اگر بودجه برای خرید اسباب بازی، لباس و... ندارید برنامه گشتن در فروشگاه ها و... را حذف کنید. طبیعتا هر بچه ای دلش می خواهد آنچه را که می بیند داشته باشد اما اگر این موارد را حداقل در سفر نبیند بهانه داشتن آنها را نمی گیرد.


گروه اینترنتی پرشیـن استار | www.Persian-Star.org


- دفترچه بیمه با خودتان ببرید: همراه داشتن دفترچه بیمه نه تنها لازم بلکه بسیار ضروری است؛ چه سالمند باشید چه میانسال و چه پدر و مادر فرزندی، باید دفترچه بیمه تان را همراه داشته باشید تا اگر اتفاقی افتاد مجبور به پرداخت هزینه درمان مضاعف نشوید.

- روزهای خاص را پیدا کنید: برخی موزه ها روزهایی را به بازدید رایگان اختصاص می دهند. ممکن است این مورد درباره موزه ها، سینماها و جاهای دیدنی دیگر هم صدق کند پس کمی حوصله به خرج دهید، پرس وجو کنید و هزینه سفرتان را کاهش دهید.

- چمدانتان را گم نکنید: گم کردن هر چیزی یعنی خرج اضافی و اضافه تر از آن به هم ریختن اعصاب و سردرگمی! پس بهترین راه این است که به جای برداشتن چند ساک و چمدان یک چمدان بردارید تا بتوانید حواستان را به آن بدهید یا اگر هر فردی یک چمدان دارد به او گوشزد کنید مسوول وسایلش خودش است. اگر با گروه یا وسیله عمومی به سفر می روید حتما کارت اسمتان را روی چمدانتان نصب کنید. کار بهتر هم این است که ساکی خریداری کنید که با دیگر ساک ها و کیف ها متفاوت است. با این روش کسی اشتباهی وسیله شما را بر نخواهد داشت.

- از طبیعت لذت ببرید: اگر بودجه محدودی دارید بهتر است محلی که برای مسافرت انتخاب می کنید طبیعت باشد نه شهرهای بزرگ، مخصوصا در ایام تعطیل مانند عید که مسافران بسیاری مهمان این شهرها هستند. رفتن به طبیعت نه تنها اثر بهتری می تواند روی روحیه شما بگذارد که اگر جانب اطمینان را رعایت کنید، هزینه کمتری هم دربرخواهد داشت.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


- تور مناسبی پیدا کنید: اگر می خواهید به سفر بروید، بودجه محدودی دارید و در ضمن حوصله جستجو و بلیت گرفتن را ندارید و حتی تنها هستید، می توانید یک تور داخلی چند روزه مطمئن پیدا و ثبت نام کنید و چمدانتان را ببندید و به سفر بروید.




آنها سبک و راحت سفر می کنند؛ ما سخت و سنگین

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


به گفته دکتر حسین باهر؛ رفتارشناس، عضو انجمن پزشکی گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی :
معمولا مردم کشورهای پیشرفته، برعکس ما ایرانی ها، خیلی راحت و سبک سفر می کنند. به طورکلی در بیشتر کشورهای پیشرفته، تسهیلاتی مانند وسایل نقلیه مطمئن، رستوران های بین راهی مناسب، جاده های خوب، هتل ها و متل هایی با درجه های مختلف برای افرادی با درآمد مالی متفاوت، برای رفت وآمد و مسافرت وجود دارد و تمام این تسهیلات باعث می شوند که سفر برای آنها راحت باشد. مردمان بیشتر کشورهای پیشرفته فقط با در دست گرفتن یک ساک حاوی لوازم شخصی به سفر می روند اما اگر ما ایرانی ها بخواهیم به یک سفر یکی دو روزه هم برویم، آنقدر اسباب و اثاثیه با خودمان جمع می کنیم و تشریفات مختلف می چینیم که گاهی از سفر پشیمان می شویم یا به خاطر سختی های سفر، قید چیدن برنامه مسافرت برای ایام تعطیل را می زنیم. این در حالی است که سفر کردن می تواند باعث تغییر خلق وخو و رسیدن به آرامش روانی پس از طی روزهای سخت و متمادی کاری در طول سال باشد. به طور کلی می توان سخت سفر کردن و راحت نگرفتن مسافرت در میان ایرانی ها را به چند دلیل اصلی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم، ربط داد:

- در کشور ما، امکانات لازم و کافی در مقصد سفر و بین راه نسبتا کم و ناکافی است.

- امکان ایجاد مشکل یا حادثه غیرمترقبه به دلیل عدم آمادگی لازم در جاده ها وجود دارد.

- بیشتر مردم به دلیل حساب و کتاب های اقتصادی، ترجیح می دهند وسایل اولیه و مورد نیاز را با خود همراه ببرند تا در مقصد یا بین راه مجبور به خرید کالاهای مورد نیازشان با قیمتی بالاتر نباشند. در این صورت به همه افراد پیشنهاد می شود کالاهایی سبک و ساده را برای سفر همراه داشته باشند؛ مثلا ظرف های سبک تر که حجم کمتری اشغال می کنند یا موادغذایی کنسروی که تهیه و آماده کردن آنها در سفر ساده باشد. ضمن اینکه در چند روز سفر باید از دیدن مکان های جدید لذت برد و خیلی در قید و بند خورد و خوراک نبود. مثلا می توان وعده های غذایی را کمتر و محدود به خوراکی هایی سبک و سالم مانند نان و پنیر، سیب زمینی پخته یا سایر غذاهای ساده کرد. به این ترتیب، نیاز به رفتن به رستوران و پرداخت هزینه های سنگین و گاهی هم مصرف غذاهای ناسالم از بین می رود و سفر کمی ساده تر می شود.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

- یکی دیگر از مشکلات مربوط به سخت سفر کردن، این است که اقامت در هتل ها و متل ها برای ما ایرانی ها به خوبی جا نیفتاده است. یعنی گاهی برخی از خانواده ها به دلیل مشکلات اقتصادی و گران بودن هزینه هتل، ترجیح می دهند چادر و وسایل مخصوص خواب را هم در کنار لوازم لازم برای پخت و پز و شستن ظرف ها با خود همراه داشته باشند و به جای پرداخت هزینه اضافی برای اقامت در هتل یا مسافرخانه، در پارک ها، کمپ های تعیین شده از سوی شهرداری هر استان یا حتی کنار خیابان چادر بزنند و به این ترتیب، هزینه های سفرشان را تا حدی کاهش دهند. البته گاهی افرادی که از نظر مالی امکان اقامت در هتل یا مسافرخانه را دارند هم ترجیح می دهند یا در سفر چادر بزنند یا با کرایه خانه های شخصی کمی هزینه سفرشان را پایین بیاورند و در این صورت به نظر می رسد که این مساله، یک مساله فرهنگی و نشان دهنده نهادینه نشدن فرهنگ استفاده از مکان های اقامتی برای سفر باشد.

- برخی از افراد هم در ایام تعطیل به منزل اقوام و دوستان خود در شهرهای دیگر می روند و برای اینکه زحمت کمتری به آنها بدهند، مقداری از وسایل مورد نیاز را با خود همراه می برند. البته توصیه می شود از آنجا که هر خانواده ای برای ایام تعطیل خود برنامه ای دارد، هرگز سرزده به منزل اقوام و دوستان خود در شهرهای دیگر نروید و آنها را در تنگنا قرار ندهید. اگر قرار است عید را در خانه آشناهایتان بگذرانید، حتما با دعوت قبلی این کار را انجام دهید زیرا در غیر این صورت اسباب دردسر و ناراحتی آنها را در تعطیلات فراهم کرده اید.

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

دوشنبه 28 اسفند 1391  9:52 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43 saeid63
saeid63
saeid63
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1146
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:توصیه های سفرهای نوروزی

۵ نكته كه برای رانندگی در جاده نباید فراموش كرد

 

خیلی پیش می آید كه با وجود خستگی شدید، باز هم برای رسیدن به مقصد به خودتان فشار بیاورید و به مسیر ادامه بدهید (فقط صد كیلومتر دیگه مونده!). حقیقت این كه ما هنگامی كه خسته ایم عكس العملمان بسیار كندتر است و این می تواند جان خودتان و سرنشینان خودرو را به خطر بیندازد
روزگارنو: سفرهای جاده ای می تواند هیجان انگیز باشد. وقتی جاده ای در پیش باشد و یك نقشه و چند هفته تعطیلی و فراغت از كار، برای بسیاری از افراد بهترین راه برای استفاده از این تعطیلات سفر جاده ای است. البته این هم خیلی ساده است كه طی ماجراجویی های مسیر، مهم ترین چیز را در سفر به دست فراموشی بسپاریم: سلامت خودمان را.
 
به گزارش نیمروز، چه راننده باشید و چه سرنشین خودرو، ضروری است كه پیش و در حین سفر اقدامات مناسب را برای امنیت و سلامتی خودتان در جاده به انجام برسانید.
 
در آستانه سال جدید و افزایش سفرهای بین شهری، بر آن شدیم تا جهت امنیت و سلامت شما ۵ نكته را متذكر شویم كه با رعایت آنها امید است سفر خوبی را با خودروی خود داشته باشید.
 
۱. وقتی خسته شدید، به رانندگی ادامه ندهید
 
خیلی پیش می آید كه با وجود خستگی شدید، باز هم برای رسیدن به مقصد به خودتان فشار بیاورید و به مسیر ادامه بدهید (فقط صد كیلومتر دیگه مونده!). حقیقت این كه ما هنگامی كه خسته ایم عكس العملمان بسیار كندتر است و این می تواند جان خودتان و سرنشینان خودرو را به خطر بیندازد (دیگر فكر نكنم لازم باشد خطر به خواب رفتن پشت فرمان را نیز متذكر شوم). اگر چند راننده در خودرو وجود دارند، مرتبا راننده ها را عوض كنید تا یك نفر خسته نشود.
 
۲. از خوردن تنقلات ناسالم و بی ارزش اجتناب كنید
 
شاید به نظرتان خوب بیاید كه یك بسته شكلات یا چند تایی كلوچه برای بردن به جاده خوب باشد، تنقلاتی مملو از شكر كه كمی پس از مصرف آنها دچار كمبود انرژی خواهید شد (جدای از اضافه وزنی كه بعدها با استفاده از آن خواهید داشت). میوه ها، سبزیجات، پنیر و نان های سبوس دار انتخاب خیلی بهتری هستند. یك ایده فوق العاده دیگر به همراه داشتن مخلوطی از آجیل ها، كشمش، تكه های كوچك شكلات، میوه های خشك شده و غیره است.
 
همچنین به نوشیدن آب توجه ویژه ای كنید. درست مانند تنقلات، اینجا هم بهتر است از خوردن نوشیدنی های شیرین مثل نوشابه و آبمیوه های غیرطبیعی بپرهیزید و بیشتر آب بنوشید. همیشه چند بطری بزرگ آب در خودرو داشته باشید. به خاطر داشته باشید كه نوشیدنی های كافئین دار مثل قهوه و چای ممكن است باعث از دست رفتن آب بدنتان و ایجاد خستگی در طولانی مدت شوند.
 
۳. هر از گاهی از خودرو پیاده شده و در اطراف بگردید
 
نه تنها این كار دلپذیر است، بلكه عمل پیاده وری باعث جریان بهتر گردش خون در بدنتان می شود، جلوی كوفتگی بدنتان را می گیرد و اگر بدنتان كوفته شده است به تسكین ناراحتی آن كمك می كند و برای راه طولانی در پیش رو دوباره به شما انرژی می بخشد.
 
۴.خودروتان را رو به راه كنید
 
پیش از به جاده زدن و مخصوصا اگر خودرویی كه سوار می شوید امانت یا كرایه است، سطوح مایعات خودرو را چك كنید و شرایط كلی خودرو را اعم از لاستیك ها، خش ها و فرسودگی های بدنه و غیره بررسی كنید. این كار می تواند هم خودتان و هم پولتان را حفظ كند. همیشه قبل از اینكه سطح بنزینتان به كمتر از یك چهارم برسد آن را دوباره پر كنید. این طور همیشه مطمئن خواهید بود كه در طول سفر به كمبود بنزین بر نخواهید خورد.
 
۵.از قوانین راهنمایی و رانندگی تبعیت كنید
 
هیچ چیز بدتر از این نیست كه در چنین سفری تصادف كنید و خودتان در این تصادف مقصر باشید. با حفظ سرعت مجاز، عدم سبقت غیر مجاز، حفظ فاصله طولی، داشتن كپسول اطفاء حریق و دانستن شماره اورژانس ۱۱۵ در صورت نیاز می توانید جان خود و سرنشینان خودروتان را حفظ كنید.

 

 

  راسخون هر روز بهتر از دیروز

 

 

چهارشنبه 30 اسفند 1391  9:48 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها