0

حدیث روز

khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 89277

پاسخ به:حدیث روز

« ثواب روزه‌داری در ماه رمضان »
امام باقر سلام الله عليه :
مَن دَخَلَ عَلَيهِ شَهرُ رَمَضانَ فَصامَ نَهارَهُ وقامَ وِردا مِن لَيلِهِ وَاجتَنَبَ ما حَرَّمَ اللّهُ عَلَيهِ، دَخَلَ الجَنَّةَ بِغَيرِ حِسابٍ؛
هر كس ماه رمضان بر او وارد شود و او روزش را روزه بگيرد و بخشى از شبش را به عبادت و نماز بايستد و از آنچه خداوند بر او حرام كرده، پرهيز كند، بدون حساب وارد بهشت مى شود.
فضائل الأشهر الثلاثة : ص ۱۲۳ ح ۱۳۰ ؛ مراقبات ماه رمضان ص 28

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

سه شنبه 2 تیر 1394  10:22 AM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

« سالی که نکوست، از رمضانش پیداست »
امام صادق سلام الله عليه :
إذا سَلِمَ شَهرُ رَمَضانَ سَلِمَتِ السَّنَةُ . [ وقالَ :] رَأسُ السَّنَةِ شَهرُ رَمَضانَ؛
هر گاه ماه رمضانْ سالم باشد، [همه] سالْ سالم است. [و فرمود:] سَرِ سال، ماه رمضان است.
تهذيب الأحكام : ج ۴ ص ۳۳۳؛ مراقبات ماه رمضان ص 32

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

چهارشنبه 3 تیر 1394  10:46 AM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

« مصیبتی جبران‌ناپذیر »
رسول خدا صلى الله عليه و آله :
مَوتُ العالِمِ مُصيبَةٌ لا تُجبَرُ وثُلمَةٌ لا تُسَدُّ وهُوَ نَجمٌ طَمَسَ؛
مرگ دانشمند، مصيبتى جبران ناپذير است و شكافى پرنشدنى و آن ستاره‌اى است كه ناپديد مى‌گردد و مرگ قبيله‌اى از مرگ دانشمندى آسانتر است.
كنزالعمّال : ۱۰ / ۱۶۵ / ۸۸۵۸ ؛ علم و حكمت جلد 2 ص 514

چهارشنبه 3 تیر 1394  6:58 PM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

« رمضان، ماه نزول قرآن »
امام رضا سلام الله عليه :
إنَّ شَهرَ رَمَضانَ هُوَ الشَّهرُ الَّذي أنزَلَ اللّهُ تَعالى فيهِ القُرآنَ، وفيهِ فَرَّقَ بَينَ الحَقِّ وَالباطِلِ؛
همانا ماه رمضان، ماهى است كه خداوند متعال، قرآن را در آن نازل كرد و حق و باطل را در آن از هم جدا ساخت.
عيون أخبار الرضا عليه السلام : ج ۲ ص ۱۱۶؛ مراقبات ماه رمضان ص 34

پنج شنبه 4 تیر 1394  10:39 AM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

« از آثار روزه »
رسول خدا صلى الله عليه و آله:
مَن صامَ رَمَضانَ ؛ وعَرَفَ حُدودَهُ ؛ وتَحَفَّظَ مِمّا كانَ يَنبَغي لَهُ أن يَتَحَفَّظَ فيهِ، كَفَّرَ ما قَبلَهُ؛
هر كس رمضان را روزه بدارد و حدود آن را بشناسد و خود را از آنچه سزاوار خويشتندارى در اين ماه است، نگه بدارد، گناهان پيشين را پاك كرده است.
مسند ابن حنبل : ج ۴ ص ۱۱۰؛ مراقبات ماه رمضان ص 36

جمعه 5 تیر 1394  12:18 PM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

« سرور بانوان دو جهان »
ساداتُ نِساءِ العالمين أربع : خَديجةُ بنت خُويلد، وفاطِمَة بنت محمّد، وآسية بِنت مُزاحم، ومَريم بِنت عِمران؛
سرور بانوان دو جهان، چهار بانو هستند: خديجه بنت خويلد، فاطمه بنت محمد، آسيه بنت مزاحم و مريم بنت عمران.
شرح نهج البلاغه ج 1 ص 668

شنبه 6 تیر 1394  10:14 AM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

« نشانه‌های منافق »
امام صادق عليه السلام :
لِلمُنافِقِ ثَلاثُ عَلاماتٍ: يُخالِفُ لِسانُهُ قَلبَهُ ، و قَلبُهُ فِعلَهُ ، و عَلانيَتُهُ سَريرَتَهُ؛
منافق سه نشانه دارد: زبان او با دلش ناسازگار است و دلش با كردارش و ظاهرش با باطنش.
الخصال : 121 / 113

یک شنبه 7 تیر 1394  10:43 AM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

« پاداش روزه‌داری »
أمَّا الصِّيامُ فَلا يَعلَمُ ثَوابَ عامِلِهِ إلاَّ اللّهُ؛
امّا روزه ! پس پاداش روزه دار را جز خداوند نمى داند.
مستدرك الوسائل : ج ۷ ص ۳۷۰؛ مراقبات ماه رمضان ص 36

دوشنبه 8 تیر 1394  10:37 AM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

« اهمّیت ترک گناه »
لو صَلَّيتُم حَتّى‏ تَكونوا كَأَوتادٍ، وصُمتُم حَتّى‏ تَكونوا كَالحَنايا، لَم يَقبَلِ اللَّهُ مِنكُم إلّا بِوَرَعٍ حاجِزٍ؛
اگر نماز مى‏‌خوانديد تا چون ميخ [لاغر] مى‏‌شديد و روزه مى‏‌گرفتيد تا چون كمان [خميده] مى‌‏شديد، خداوند از شما نمى‌‏پذيرفت جز با پروا از گناه.
عدّة الداعي : ص ۱۴۰؛ شناخت‌نامه نماز ج 2 ص 588

سه شنبه 9 تیر 1394  10:44 AM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

« فضائل امام حسن مجتبی علیه السلام »
امام سجّاد سلام الله عليه :
إنَّ الحَسَنَ بنَ عَلِيِّ بنِ أبي طالِبٍ عليه السلام كانَ أعبَدَ النّاسِ في زَمانِهِ وأزهَدَهُم وأفضَلَهُم، وكانَ إذا حَجَّ حَجَّ ماشِيا، ورُبَّما مَشى حافِيا؛
حسن بن على بن ابى طالب عليه السلام در زمان خود، از همه عابدتر، زاهدتر و بافضليت‌تر بود و هرگاه حج مى‌رفت، پياده و چه بسا پابرهنه مى‌رفت.
امالي صدوق : ص ۲۴۴ ح ۲۶۲؛ دانشنامه قرآن و حديث ج 10 ص 186

چهارشنبه 10 تیر 1394  10:31 AM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

« سفارشی در باب احسان »
امام حسن عليه السلام :
مَن عَدَّدَ نِعَمَهُ مَحَقَ كَرَمَهُ؛
هر كه احسانهاى خود را بر شمرد، بخشندگى خويش را از بين برده است.
بحار الأنوار : ۷۸ / ۱۱۵ / ۱۱؛ میزان الحکمه، ج10، ص97

پنج شنبه 11 تیر 1394  11:13 AM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
alirezaHmzezadh
alirezaHmzezadh
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 2471

المَرءُ في صَلاةٍ مَا انتَظَرَها؛

منتظر نماز، در نماز است.

كنز العمّال : ج ۷ ص ۲۹۱ ح ۱۸۹۳۳ ؛ شناخت‌نامه نماز ج 2 ص 518

خداوندا من در کلبه حقیرانه خود چیزی را دارم که تو در عرشه کبریایی خود نداری! من خدایی چون تو دارم و تو چون خودی نداری!

تالار های اسلام شناسی وشیعه شناسی

جمعه 12 تیر 1394  10:23 AM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
alirezaHmzezadh
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 2471

امیرالمؤمنین علی سلام الله عليه :

المُنتَظِرُ وَقتَ الصَّلاةِ بَعدَ الصَّلاةِ مِن زُوّارِ اللَّهِ عزّ وجلّ، وحَقٌّ عَلَى اللَّهِ تَعالى‏ أن يُكرِمَ زائِرَهُ، وأن يُعطِيَهُ ما سَأَلَ؛

آن كه رسيدن وقت نماز [ديگر] را پس از نمازى انتظار مى‏‌كشد، از زائران خداوند عزّ وجلّ است و بر خداوند متعال رواست كه زائرش را گرامى دارد و هر چه مى‌‏طلبد، به او بدهد.

خصال : ص ۶۳۵ ح ۱۰ ؛شناخت‌نامه نماز ج 2 ص 526

خداوندا من در کلبه حقیرانه خود چیزی را دارم که تو در عرشه کبریایی خود نداری! من خدایی چون تو دارم و تو چون خودی نداری!

تالار های اسلام شناسی وشیعه شناسی

شنبه 13 تیر 1394  10:28 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

« شوق دیدار »
امیرالمؤمنین علی سلام الله عليه :
المُنتَظِرُ وَقتَ الصَّلاةِ بَعدَ الصَّلاةِ مِن زُوّارِ اللَّهِ عزّ وجلّ، وحَقٌّ عَلَى اللَّهِ تَعالى‏ أن يُكرِمَ زائِرَهُ، وأن يُعطِيَهُ ما سَأَلَ؛
آن كه رسيدن وقت نماز [ديگر] را پس از نمازى انتظار مى‏‌كشد، از زائران خداوند عزّ وجلّ است و بر خداوند متعال رواست كه زائرش را گرامى دارد و هر چه مى‌‏طلبد، به او بدهد.
خصال : ص ۶۳۵ ح ۱۰ ؛شناخت‌نامه نماز ج 2 ص 526

شنبه 13 تیر 1394  1:49 PM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

« سوگواری پیامبر خدا (ص) برای علی (ع) »
يا عَلِيُّ، أبكي لِما يُستَحَلُّ مِنكَ في هذَا الشَّهرِ، كَأَنّي بِكَ وأنتَ تُصَلّي لِرَبِّكَ، وقَدِ انبَعَثَ أشقَى الأَوَّلينَ وَالآخِرينَ ... فَضَرَبَكَ ضَربَةً عَلی قَرنِكَ فَخَضَّبَ مِنها لِحيَتَكَ؛
اى على! براى آن مى گريم كه در اين ماه، حرمت تو را مى‌شكنند. گويا مى بينم كه تو در حال نماز خواندن براى پروردگار خويشى كه شقى‌ترينِ اوّلين و آخرين... بر مى‌خيزد و بر فرق سرت ضربتى مى زند كه مَحاسن تو با آن رنگين مى گردد.
امالي صدوق: ص ۱۵۵ ح ۱۴۹؛ دانش نامه اميرالمؤمنين عليه السلام بر پايه قرآن، حديث و تاريخ ج 7 ص 254

یک شنبه 14 تیر 1394  10:13 AM
تشکرات از این پست
alirezaHmzezadh
دسترسی سریع به انجمن ها