0

حدیث روز

nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

پاسخ به:حدیث روز

اصول دین (امامت)
امام صادق علیه السلام نَحْنُ أصلُ كُلِّ خَيْرٍ و مِن فُرُوعِنا كُلُّ بِرٍّ فَمِنَ البِرِّ : التَّوحيدُ و الصّلاةُ، و الصّيامُ و كَظْمُ الغَيْظِ و العَفْوُ عَنِ المُسيءِ و رَحْمَةُ الفقيرِ و تَعَهُّدُ الجارِ و الإقرارُ بالفَضْلِ لأهلِهِ. و عَدُوُّنا أصلُ كُلِّ شَرٍّ و مِن فُرُوعِهم كُلُّ قَبيحٍ و فاحِشَةٍ، . ... فكذَبَ مَنْ زَعَمَ أنّهُ معَنا و هو مُتَعلِّقٌ بِفُرُوعِ غَيْرِنا .
ما ريشه همه خوبي‌ها هستيم و هر نيكى، ثمره شاخه‌هاى ماست. از جمله نيكي‌هاست: توحيد، نماز، روزه ، فرو خوردن خشم، گذشت از بدى‌كننده، ترحّم به فقير، رسيدگى به همسايه و اعتراف به فضل فضلا. دشمن ما (نيز) ريشه همه بدي‌هاست و هر زشتى و بدكارى، ثمره شاخه هاى اوست. ... پس دروغ مى‌گويد كسى كه بگويد با ماست ولى به شاخه‌هاى دشمن ما چنگ آويزد.
الكافي : ج 8 ص 242 ح 336

چهارشنبه 15 اردیبهشت 1400  10:02 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

رفتار و کردار
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مَن نَصَبَ شَجرَةً و صَبَرَ على حِفظِها و القِيامِ علَيها حتّى تُثمِرَ، كانَ لَهُ في كُلِّ شَيءٍ يُصابُ مِن ثَمَرِها صَدَقةٌ عِندَ اللّهِ .
هر كه درختى بنشاند و در نگهدارى و رسيدگى به آن صبر به خرج دهد تا آن درخت به بار نشيند، در قبال هر ميوه‌اى از آن كه روزى جوينده‌اى بخورد، يك صدقه نزد خدا برايش منظور مى‌شود .
كنز العمّال : 9081 .
چهارشنبه 15 اردیبهشت 1400  10:03 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

رفتار و کردار
امام علی علیه السلام نِظامُ الكَرَمِ مُوالاةُ الإِحسانِ، ومُواساةُ الإِخوانِ .
آيين بزرگوارى، پياپى نيكى كردن و مواسات ورزيدن نسبت به برادران است .
غرر الحكم: ج 6 ص 184 ح 9998
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

خانواده
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ـ في وَصِيَّتِهِ لِعَلِيٍّ عليه السلام ـ :يا عَلِيُّ ، أربَعَةٌ مِن قَواصِمِ الظَّهرِ :. . . وزَوجَةٌ يَحفَظُها زَوجُها وهِيَ تَخونُهُ.
ـ در سفارش به على عليه السلام ـ :اى على ! چهار چيز، كمرشكن اند : ... و [از آن جمله است] زنى كه شوهرش به او وفادار است؛ ولى او به شوهرش خيانت مى‌نمايد .
كتاب من لا يحضره الفقيه : ج 4 ص 365 ح 5762

تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

حکومت و جامعه
امام علی علیه السلام لاتَغتَرَّنَّ بِمُجامَلَةِ العَدُوِّ ؛ فَإنَّه كَالماءِ وإن اُطيلَ إسخانُهُ بِالنّارِ لا يَمتَنِعُ مِن إطفائِها .
از مداراى دشمن، فريب مخور كه او چون آب است؛ اگرچه داغ شدنش با آتش طول مى‌كشد، امّا از خاموش كردنش دريغ ندارد.
غرر الحكم : ح 10298.
چهارشنبه 15 اردیبهشت 1400  10:04 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

اهل بیت (ع) - روزه و رمضان
امام صادق علیه السلام إنَّ لَيلَةَ القَدرِ يُكتَبُ ما يَكونُ مِنها فِي السَّنَةِ إلى مِثلِها مِن خَيرٍ أو شَرٍّ، أو مَوتٍ أو حَياةٍ، أو مَطَرٍ، ويُكتَبُ فيها وَفدُ الحاجِّ، ثُمَّ يُفضي ذلِكَ إلى أهلِ الأَرضِ. فَقُلتُ: إلى مَن مِن أهلِ الأَرضِ؟ فَقالَ: إلى مَن تَرى.
«در شب قدر، آنچه از: خير و شر، يا مرگ و زندگى و يا باران، در آن سال تا سال بعد خواهد شد، نوشته مى شود و در آن شب، گروه حاجيان نوشته مى شود. سپس آن تقدير به زمينيان رسانده مى شود». گفتم: چه كسى از زمينيان؟ فرمود: «به كسى كه مى بينى!».
بصائر الدرجات ص 220 ح 1
چهارشنبه 15 اردیبهشت 1400  10:04 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

آداب
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مَن أكَلَ طَيِّبا ، وعَمِلَ في سُنَّةٍ ، وأمِنَ النّاسُ بَوائِقَهُ ؛ دَخَلَ الجَنَّةَ.
هر كه غذاى پاك خورَد و طبق سنّت عمل كند و مردم از شرّ و گزند او در امان باشند، به بهشت مى رود .
. سنن الترمذي : ج 4 ص 669 ح 2520

پنج شنبه 16 اردیبهشت 1400  5:02 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

خانواده - ازدواج
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله النِّكاحُ مِن سُنَّتي، فَمَن لَم يَعمَل بِسُنَّتي فَلَيسَ مِنّي وتَزَوَّجوا فَإِنّي مُكاثِرٌ بِكُمُ الاُمَمَ .
ازدواج كردن از سنّت من است. پس هر كه به سنّت من عمل نكند، از من نيست. ازدواج كنيد؛ زيرا من به افزونىِ شما بر ديگر امّت ها مى‌بالم .
سنن ابن ماجة : ج 1 ص 592 ح 1846

پنج شنبه 16 اردیبهشت 1400  5:02 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

اخلاق (زیبایی ها)
امام علی علیه السلام أرضَى النّاسِ مَن كانَت أخلاقُهُ رَضِيَّةً .
پسنديده‏ترين مردمان ، كسى است كه اخلاقش پسنديده باشد .
غرر الحكم : ج 2 ص 413 ح 3072

پنج شنبه 16 اردیبهشت 1400  5:03 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

رفتار و کردار
امام علی علیه السلام إنّ إعطاءَ هذا المالِ قِنيَةٌ ، و إنّ إمساكَهُ فِتنَةٌ .
راستى كه بخشيدن اين مال و دارايى، اندوخته اى [براى انسان ]است و نگاه داشتن آن [مايه] فتنه است.
غرر الحكم : 3391.

پنج شنبه 16 اردیبهشت 1400  5:03 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

اهل بیت (ع)
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مَن بَكى عَلى مُصابِ هذِهِ البِنتِ (زَينَبَ بَنتِ عَلِيٍ عليهاالسلام) كانَ كَمَن بَكى عَلى أخَوَيهَا الحَسَنِ و الحُسَينِ عليهماالسلام ؛
هر كس بر مصيبت هاى اين دختر (زينب عليهاالسلام) بگريد ، همانند كسى است كه بر برادرانش ، حسن و حسين عليهماالسلام ، گريسته باشد .
وفيات الأئمه ص 431
پنج شنبه 16 اردیبهشت 1400  5:04 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

امام مهدی عج، انتظار - دعا
امام علی علیه السلام ... رَبَّنَا افتَح بَينَنا وبَينَ قَومِنا بِالحَقِّ وأَنتَ خَيرُ الفاتِحينَ. اللَّهُمَّ إنّا نَشكُو إلَيكَ غَيبَةَ نَبِيِّنا وقِلَّةَ عَدَدِنا وكَثَرَةَ عَدُوِّنا وتَظاهُرَ الأَعداءِ عَلَينا و وُقوعَ الفِتَنِ بِنا، فَفَرِّج ذلِكَ اللَّهُمَّ بِعَدِلٍ تُظهِرُهُ وإمامِ حَقٍّ تُعَرِّفُهُ، إلهَ الحَقِّ آمينَ رَبَّ العالَمينَ .
... خداى ما! ميان ما و قوم ما راه حق را بگشاى؛ كه تو بهترين گشايندگان هستى. خدايا! از غيبت پيامبرمان و كم‌شمار بودن ما و فراوانى دشمنانمان و پشت به پشت دادن دشمنان بر ضدّ ما و درگير شدنمان با فتنه‌ها به تو شِكوه مى‌بريم. خدايا! با عدالتى كه پديدار مى‌كنى و امام حقّى كه معرّفى مى‌نمايى، اين گره‌ها را بگشاى. اى خداى حق، خداى جهانيان ! اجابت كن».
الذكرى: ج ۳ ص ۲۹۰
پنج شنبه 16 اردیبهشت 1400  5:04 PM
تشکرات از این پست
farshon
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

اصول دین (توحید) - معارف دین
امام علی علیه السلام تَقَرَّبوا إِلَى اللّهِ بِتَوحيدِهِ وطاعَةِ مَن أَمَرَكُم أن تُطيعوهُ ، ولا تُمسِكوا بِعِصَمِ الكَوافِرِ .
با توحيد خداوند و اطاعت از كسى كه او شما را به اطاعت از وى فرمان داده است ، به خدا نزديك شويد و عقد زنان كافر را نگه نداريد .
مصباح المتهجّد : ص 756 ح 843
جمعه 17 اردیبهشت 1400  12:40 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

رفتار و کردار - اهل بیت (ع)
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله اتَّبِعوا هُدَى اللّهِ تَهتَدوا وتُرشَدوا ، وهُوَ هُدايَ ، وهُدايَ هُدى عَلِيِّ بنِ أبي طالِبٍ ، فَمَنِ اتَّبَعَ هُداهُ في حَياتي وبَعدَ مَوتي فَقَدِ اتَّبَعَ هُدايَ ، ومَنِ اتَّبَعَ هُدايَ فَقَدِ اتَّبَعَ هُدَى اللّهِ....» .
از راهنمايى خدا پيروى كنيد تا هدايت يابيد و رشد كنيد. آن (راهنمايى خدا) راهنمايى من، و راهنمايى من، راهنمايى علی‌بن‌ابى طالب است. پس هركس در زمان حيات من و پس از مرگم از هدايت او پيروى كند، از هدايت من پيروى كرده، و هر كس از هدايت من پيروى كند، هر آينه از هدايت خدا پيروى كرده است...
تأويل الآيات الظاهرة: ج 1 ص 320 ح 19

جمعه 17 اردیبهشت 1400  12:41 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

رفتار و کردار
امام جواد علیه السلام مَن غَلَبَ جَزَعُهُ عَلى صَبرِهِ حَبِطَ أجرُهُ؛
هر كه بى‌تابى‌اش بر شكيبايى‌اش چيره آيد، اجرش تباه مى‌شود.
گزیده تحف العقول، ص 63
جمعه 17 اردیبهشت 1400  12:43 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها