0

حدیث روز

nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

پاسخ به:حدیث روز

اهل بیت (ع)
امام صادق علیه السلام كانَ عَمُّنَا العَبّاسُ بنُ عَلِيٍّ نافِذَ البَصيرَةِ صُلبَ الإيمانِ جاهَدَ مَعَ أبي عَبدِاللّهِ و أبلى بَلاءً حَسَنا و مَضى شَهيدَا
عموى ما، عبّاس، داراى بينشى ژرف و ايمانى راسخ بود؛ همراه با امام حسين عليه السلام جهاد كرد و نيك آزمايش داد و به شهادت رسيد .
عمدة الطّالب، ص 356 .
دوشنبه 13 اردیبهشت 1400  9:22 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

فروع دین - روزه و رمضان
امام صادق علیه السلام كَيفَ يَكونُ لَيلَةُ القَدرِ خَيرا مِن ألفِ شَهرٍ؟ قال: العَمَلُ فيها خَيرٌ مِنَ العَمَلِ في ألفِ شَهرٍ لَيسَ فيها لَيلَةُ القَدرِ.
«چگونه شب قدر بهتر از هزار ماه است؟»: عمل در آن شب بهتر از عمل در هزار ماهى است كه شب قدر در آنها نباشد.
الكافي ج 4 ص 157 ح 4
دوشنبه 13 اردیبهشت 1400  9:24 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

معارف دین
امام علی علیه السلام ألا وإنَّ التَّقوى مَطايا ذُلُلٌ، حُمِلَ عَلَيها أهلُها، واُعطوا أزِمَّتَها، فَأَورَدَتهُمُ الجَنَّةَ. حَقٌّ وباطِلٌ، ولِكُلٍّ أهلٌ، فَلَئِن أمِرَ الباطِلُ لَقَديما فَعَلَ، ولَئِنَ قَلَّ الحَقُّ فَلَرُبَّما ولَعَلَّ، ولَقَلَّما أدبَرَ شَيءٌ فَأَقبَلَ !
هان اى مردم! پرهيزگارى، مركب‌هايى است رام كه پرهيزگاران،بر آن سوار شده، لِگام آن را به دست گرفته‌اند، كه آنان را به بهشت مى رساند. حقّ و باطلى هست و هريك را طرفدارانى. اگر باطل فزونى يابد، در گذشته نيز چنين شده است و اگر حق، اندك شود، شايد [روزى قدرت يابد] ؛ ولى كم است آنچه رو گردانده، رو آورد .
نهج البلاغة : خطبة 16
دوشنبه 13 اردیبهشت 1400  9:25 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

اهل بیت (ع) - روزه و رمضان
امام باقر علیه السلام لاتَخفى عَلَينا لَيلَةُ القَدرِ ، إنَّ المَلائِكَةَ يَطوفونَ بِنا فيها .
شب قدر بر ما پوشيده نمى مانَد. فرشتگان در آن شب، گِرد ما مى چرخند.
تفسير القمّي ج 2 ص 290

دوشنبه 13 اردیبهشت 1400  9:27 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

امام حسین علیه السلام إلهي ! عَلِمتُ بِاختِلافِ الآثارِ وتَنَقُّلاتِ الأَطوارِ، أنَّ مُرادَكَ مِنّي أن تَتَعَرَّفَ إلَيَّ في كُلِّ شَيءٍ حَتّى لا أجهَلَكَ في شَيءٍ . . . .
خداى من! از گوناگونىِ آثار و تغيير حالت‌ها دانستم كه تو مى‌خواهى خود را در هر چيز به من بشناسانى تا در هيچ چيز از تو بى‌خبر نمانم ... .
الإقبال : ص 348
سه شنبه 14 اردیبهشت 1400  6:30 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

امام مهدی عج، انتظار
امام صادق علیه السلام مَن آمَنَ بِنا و صَدَّقَ حَدِيثَنا وَانتَظَرَ أمرَنا كانَ كَمَن قُتِلَ تَحتَ رايَةِ القائِمِ ؛
آن كه به ما ايمان آورَد و سخن ما را تصديق كند و منتظر امر [فرج] ما باشد ، همچون كسى است كه زير پرچم قائم به شهادت برسد .
بحار الأنوار ، ج 98 ، ص 159

تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

امام رضا علیه السلام مَن صامَ مِن شَعبانَ يَوماً واحِداً ابتِغاءَ ثَوابِ اللَّهِ ، دَخَلَ الجَنَّةَ ، ومَنِ استَغفَرَ اللَّهَ في كُلِّ يَومٍ مِن شَعبانَ سَبعينَ مَرَّةً ، حُشِرَ يومَ القيامَةِ في زُمرَةِ رَسولِ اللَّهِ صلى اللّه عليه و آله ووَجَبَت لَهُ مِنَ اللَّهِ الكَرامَةُ...
هر كس يك روز از ماه شعبان را براى گرفتن ثواب خدا روزه بگيرد، حتماً به بهشت مى‏رود و هر كس در هر روز از ماه شعبان، هفتاد بار از خدا آمرزش بخواهد، روز قيامت، در گروه پيامبر خدا محشور مى‌‏شود و كرامت خدا بر او واجب مى‌‏گردد، ...
الخصال : ص 582 ح 6
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

عبادت و دعا
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله حاسِبوا أنفُسَكُم قَبلَ أن تُحاسَبوا، وَبِّخوا نُفوسَكُم قَبلَ أن تُوَبَّخُوا ، ادعُوا اللّهَ عز و جل قَبلَ أن تَرِدوا عَلَيهِ ولا تَقدِرونَ عَلى ذلِكَ .
پيش از آن كه از شما حسابرسى شود، به حساب خود برسيد و پيش از آن كه شما را [در قيامت ]ملامت كنند، خود به ملامت خويشتن بپردازيد. خدا را بخوانيد، پيش از آن كه بر او درآييد و ديگر قادر به اين كار نباشيد.
الفضائل : ص 130
سه شنبه 14 اردیبهشت 1400  6:31 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

معارف دین - دانش و بینش
امام حسن علیه السلام سَأَلَ أميرُ المُؤمِنينَ عليه السلام ابنَهُ الحَسَنَ بنَ عَلِيٍّ عليه السلام، فَقالَ : يا بُنَيَّ! مَا العَقلُ ؟ قالَ : حِفظُ قَلبِكَ مَا استَودَعتَهُ. قالَ : فَمَا الحَزمُ ؟ قالَ : أن تَنتَظِرَ فُرصَتَكَ، وتُعاجِلَ ما أمكَنَكَ. قالَ : فَمَا المَجدُ ؟ قالَ : حَملُ المَغارِمِ، وَابتِناءُ المَكارِمِ. قالَ : فَمَا السَّماحَةُ ؟ قالَ : إجابَةُ السّائِلِ، وبَذلُ النّائِلِ. قالَ : فَمَا الشُحُّ ؟ قالَ : أن تَرَى القَليلَ سَرَفا، وما أنفَقتَ تَلَفا . قالَ : فَمَا الرِّقَّةُ ؟ قالَ : طَلَبُ اليَسيرِ ومَنعُ الحَقيرِ. قالَ: فَمَا الكُلفَةُ ؟ قالَ : التَّمَسُّكُ بِمَن لا يُؤمِنُكَ ، وَالنَّظَرُ فيما لا يَعنيكَ . قالَ : فَمَا الجَهلُ ؟ قالَ : سُرعَةُ الوُثوبِ عَلَى الفُرصَةِ قَبلَ الاِستِمكانِ مِنها، وَالاِمتِناعُ عَنِ الجَوابِ، ونِعمَ العَونُ الصَّمتُ في مَواطِنَ كَثيرَةٍ وإن كُنتَ فَصيحا .
ـ به نقل از شُرَيح بن هانى ـ: امير مؤمنان عليه السلام از فرزندش حسن عليه السلام پرسيد: «عقل به چه معناست ؟» . حسن عليه السلام گفت : اين كه دلت، آنچه را به آن سپردى، نگه دارد . پرسيد : «دورانديشى چيست ؟» . پاسخ داد : منتظر فرصت باشى و به محض امكان داشتن، عمل كنى. پرسيد : «بزرگوارى، يعنى چه ؟». پاسخ داد : تحمّل خسارت‌ها و بنيان نهادن بزرگى‌ها. پرسيد : «بزرگى چيست ؟». گفت : اجابتِ درخواست‌كننده و بخشيدن آنچه رسيده است. پرسيد : «بخل شديد (شُحّ)، يعنى چه ؟». پاسخ داد : [اين كه] كم را هم اسراف ببينى و انفاق را تلف. پرسيد : «رِقّت (/ سرقت)، به چه معناست ؟». پاسخ داد : پيجويىِ اندك و منع از چيزِ كم. پرسيد : «تكلُّف (به زحمت ، چيزى را عهده دار شدن)، يعنى چه ؟». گفت : اعتماد به كسى كه تو را ايمن نمى‌كند و توجّه به آنچه به كارَت نمى‌آيد. پرسيد : «نابخردى (جهل)، چه معنايى دارد ؟». پاسخ داد : به شتابْ جَستن براى استفاده از فرصت، پيش از فراهم كردن امكانات و خودددارى از پاسخ‌دهى؛ و در بسيارى از جاها، بهترين ياور، سكوت است، هر چند سخنور باشى.
معاني الأخبار : ص 401 ح 62
سه شنبه 14 اردیبهشت 1400  6:31 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

اصول دین (توحید) - معارف دین
امام کاظم علیه السلام أَوَّلُ الدِّيانَةِ بِهِ مَعرِفَتُهُ ، وكَمالُ مَعرِفَتِهِ تَوحيدُهُ ، وكَمالُ تَوحيدِهِ نَفيُ الصِّفاتِ عَنهُ .
گام نخست اعتقاد به خدا ، شناخت اوست و كمال شناختش ، يگانه دانستن اوست و كمال يگانه دانستنش ، نفى صفات از اوست .
الكافي : ج 1 ص 140 ح 6
سه شنبه 14 اردیبهشت 1400  6:32 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

رفتار و کردار
امام صادق علیه السلام ما أحسَنَ عَبدٌ الصَّدَقَةَ إلاّ أحسَنَ اللّهُ الخِلافَةَ على وُلدِهِ مِن بَعدِهِ .
هيچ بنده اى كار صدقه دادن را به خوبى انجام نداد، مگر اينكه خداوند بعد از او جانشين خوبى براى وى بر فرزندانش شد.
عدّة الداعي : 61.

تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

رفتار و کردار - اصول دین (نبوت)
امام علی علیه السلام فَتَأَسَّ بِنَبِيِّكَ الأَطيَبِ الأَطهَرِ صلى‌الله‌عليه‌وآله، فَإِنَّ فيهِ اُسوَةً لِمَن تَأَسّى وعَزاءً لِمَن تَعَزّى وأحَبُّ العِبادِ إلَى اللّهِ المُتَأَسّي بِنَبِيِّهِ وَالمُقتَصُّ لِأَثَرِهِ. ...
به پيامبرت صلى‌الله‌عليه‌وآله كه وارسته‌ترين و پاك‌ترين( انسان ها) است، تأسّى بجوى؛ چرا كه در او الگويى است براى جويندگان الگو و آرامش براى كسى كه در پى آرامش است و محبوب‌ترينِ بندگان در نزد خدا، كسى است كه از پيامبرش الگو بگيرد و در پى او حركت كند. ...
نهج البلاغة : الخطبة 160
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

خانواده
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مَن كانَ لَهُ امرَأَةٌ تُؤذيهِ ، لَم يَقبَلِ اللّهُ صَلاتَها ولا حَسَنَةً مِن عَمَلِها ، حَتّى تُعينَهُ وتُرضِيَهُ ، وإن صامَتِ الدَّهرَ . . . وعَلَى الرَّجُلِ مِثلُ ذلِكَ الوِزرِ وَالعَذابِ إذا كانَ لَها مُؤذِيا ظالِما .
هر كس زنى دارد و زَنَش او را آزار مى دهد ، خداوند ، نه نماز آن زن را مى پذيرد و نه هيچ كار نيك او را ، هر چند همه عمر ، روزه بگيرد ، مگر اين كه به شوهرش كمك كند و او را خشنود سازد ... . براى مرد نيز اگر زنِ خود را آزار بدهد و به او ستم كند ، همانند اين گناه و عذاب ، وجود دارد .
ثواب الأعمال : ص 335 ح 1
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

اصول دین (نبوت)
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله أنا مُحَمَّدٌ، وأنا أحمَدُ، وأنا الماحي الَّذي يُمحى بيَ الكُفرُ، وأنا الحاشِرُ الَّذي يُحشَرُ النَّاسُ على عَقِبي، وأنا العاقِبُ وَالعاقِبُ الَّذي لَيسَ بَعدَهُ نَبِيٌّ.
من محمّد (ستوده شده در زمين) هستم. من، احمد (ستوده شده در آسمان) هستم. من، ماحى (از ميان برنده) هستم كه به واسطه من، كفرْ نابود مى‌شود. من حاشر هستم كه مردم به دنبال من محشور [و جمع ]مى‌شوند. من «عاقب» هستم و عاقب، كسى است كه بعد از او پيامبرى نباشد.
صحيح مسلم : ج 4 ص 1828 ح 124

سه شنبه 14 اردیبهشت 1400  6:33 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

اهل بیت (ع)
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله عَلِيٌّ المُحيي لِسُنَّتي مِن بَعدي و مُعَلِّمُ اُمَّتي والقائِمُ بِحُجَّتي.
على، احياگر آيين من پس از من و آموزگار امّت من و برپادارنده حجّت من است.
الاحتجاج : ج 1 ص 298 ح 52
  مناسبت های روز :
  شهادت حضرت علی علیه السلام
سه شنبه 14 اردیبهشت 1400  6:34 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها