0

طلاق توافقی چیست ؟

 
samanehtajafary
samanehtajafary
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 2436
محل سکونت : خراسان رضوی

طلاق توافقی چیست ؟

هیچ‌ واژه‌ای را نمی‌توان یافت که به اندازه‌ی طلاق تلخ باشد زیرا بیانگر غم‌، درد و جدایی انسان‌ها است. طلاق انواع گوناگونی دارد که از آن جمله می‌توان به طلاق توافقی اشاره کرد. همان‌طور که از اسم آن پیداست، در این نوع طلاق همه‌چیز بستگی به توافق زوجین دارد. یعنی این‌که آن‌ها خودشان توافق می‌کنند و با شرایطی که در آن به توافق می‌رسند، جدا می‌شوند. شاید بتوان بهترین نوع طلاق را طلاق توافقی نامید، زیرا در آن از دعوا، کشمکش، اتلاف وقت و... خبری نیست و کار با سرعت بیشتری انجام می‌شود. همچنین مسأله‌ی حضانت و ملاقات فرزندان نیز با تفاهم زوجین صورت گرفته که صدمه‌ی کمتری به فرزندان می‌رساند.


با توجه به این‌که طرح هر دعوای حقوقی، در مراجع قضایی با تنظیم  دادخواست صورت می‌گیرد، در این مورد نیز باید دادخواستی تنظیم شود. با این تفاوت که در این نوع طلاق، دیگر فرقی نمی‌کند که زوج به عنوان خواهان مطرح باشد یا زوجه و بالعکس. اگر محل زندگی‌شان یکی است که همان نشانی را در برگه‌ی دادخواست ذکر می‌کنند، اما اگر از هم جدا زندگی می‌کنند، باید هر کدام از آدرس‌ها را در دادخواست بنویسند.

لازم به ذکر است که این دادخواست باید به مرجع قضایی محل اقامت خوانده ارائه شود. اگر خواهان وکیل  دارد که مشخصات او باید در ردیف وکیل  پر شود، وگرنه این ردیف خالی می‌ماند. در قسمت مربوط به تعیین خواسته نیز باید با توجه به ماده واحده‌ی قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب 28/8/1371، جمله‌ی «صدور گواهی عدم امکان سازش» را ذکر کنند که به منزله‌ی طلاق توافقی است و در قسمت دلائل و منضمات، جمله‌ی «فتوکپی مصدق سند نکاحیه» را بنویسند.

بعد از این‌که دادخواست تنظیم  و به مرجع قضایی ارائه شد، اگر دادگاه نتواند اختلافات زوجین را حل و فصل نماید، طبق «آیین‌نامه اجرایی تبصره‌ی یک ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق»، به هر یک از طرفین اعلام می‌کند که ظرف 20 روز یک نفر از میان خویشان خود به عنوان داور به دادگاه معرفی کنند.

 اگر زوجین توافق داشتند می‌توانند هر دو آن‌ها یک نفر را به عنوان داور انتخاب کنند و اگر هر یک از زوجین نتوانست داوری را به دادگاه معرفی کند، دادگاه از بین افراد دیگر که واجد شرایط هستند، کسی را به عنوان داور مشخص می‌کند. وظیفه‌ی داوران مشخص شده این است که زن و شوهر را نصیحت و آن‌ها را به ادامه‌ی زندگی مشترک تشویق کنند و سپس نظر خود را به دادگاه ارائه دهند. در این‌جا ریاست دادگاه با توجه به نظر داوران و صحبت‌های زوجین، همچنین بررسی کل پرونده و صورت‌جلسات به صدور یا عدم صدور حکم طلاق رأی می‌دهد.

منبع:آستان مهر

پنج شنبه 10 اسفند 1391  11:02 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها