چشمه آبگرم شهرستان دلفان در استان لرستان به عنوان یك جاذبه گردشگری سلامت و درمان، همچون الماسی در دامنههای رشته كوه زاگرس میدرخشد.
این چشمه در60 كیلومتری غرب شهر نورآباد و در بین 2 رشته كوه «گله» و «سفیدكوه» در زاگرس و در محل تلاقی 3 رودخانه گاماسیاب، گیزه رود و سیمره، واقع شده است.
این جاذبه طبیعی به عنوان یك مكان در حوزه گردشگری درمانی، همه ساله پذیرای هزاران گردشگر و دوستدار طبیعت است.
وجود این چشمه زیبای طبیعی در این منطقه سرسبز با چشمانداز زیبای رشته كوه زاگرس به نحوی زیبا چشم هر بیننده را نوازش میدهد و دل هر نظارهگر را آرام میكند. دكتر «محمد معین» در كتاب فارسی خود از این منطقه به عنوان یكی از زیباترین جاذبههای گردشگری و تنگههای ایران یاد كرده است.
این چشمه طبیعی به لحاظ داشتن مواد معدنی در التیام دردهای مزمن موثر است و بسیاری از بیماران برای درمان با استفاده از این چشمه معدنی به این منطقه سفر میكنند.
بقایای یك پل تاریخی به جای مانده از دوران ساسانی و وجود غار تاریخی مربوط به دوران غارنشینی، زیبایی و غنای تاریخی و فرهنگی خاصی به این منطقه داده است. چشمه آبگرم دلفان با آبدهی 30 لیتر در ثانیه و دمای 60 درجه سانتیگراد از دامنه كوه گله از اعماق زمین میجوشد و توسط اهالی این منطقه یك حوضچه كوچك سیمانی برای استفاده از آن احداث شده است.
به گفته كارشناسان بهداشتی و میراث فرهنگی، این چشمه طبیعی به لحاظ داشتن مواد معدنی در التیام دردهای مزمن موثر است و بسیاری از بیماران برای درمان با استفاده از این چشمه معدنی به این منطقه سفر میكنند.
یكی از كارشناسان بهداشت و درمان گفت: چشمه آبگرم بهدلیل داشتن مواد معدنی در معالجه و التیام برخی از بیماریها موثر است. دكتر «محمد سیف» افزود: این چشمه با غلظتی بیش از 700 میلی گرم در لیتر و تركیبات سولفات كلسیم، گوگرد، سولفور، دی كربنات منیزیم در درمان بیماریهای مفصلی عفونی و امراض جلدی اثربخش است.
این گوهر كمنظیر غرب كشور، با وجود تمامی جاذبهها و ویژگیهای گردشگری و درمانی خود همچنان در این منطقه ناشناخته مانده است. فرماندار شهرستان دلفان با بیان اینكه چشمه آبگرم دلفان در ردیف مناطق نمونه گردشگری شهرستان مورد تصویب هیات دولت قرار گرفته، ابراز امیدواری كرد كار مطالعاتی و نیازسنجی این طرح توسط مسئولان سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان لرستان به زودی آغاز شود.
«حجتالله نصیریپور» افزود: با بسترسازی و تهیه امكانات مورد نیاز و احداث راه دسترسی میتوان این منطقه را به یكی از قطبهای گردشگری استان تبدیل كرد. وی اضافه كرد: سرمایهگذاری در این طرح علاوه بر رونق اقتصادی زمینه جذب گردشگران و دوستداران طبیعت به این منطقه را فراهم میكند.نصیریپور، خواستار توجه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در زمینه سرمایهگذاری مناسب در منطقه شد.