0

شیرخوار و نوپا

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

شیرخوار و نوپا

 

 

 

ضمن عرض سلام و احترام ،

 

 

به اطلاع میرسانم در این تایپیک مطالب مربوط به کودکان شیر خوار و نوپا ( 0 تا 24 ماهه ) قرار میگیرد

 

 

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

دوشنبه 30 بهمن 1391  2:32 PM
تشکرات از این پست
ali_81 zahra_53 saeid63 fatemeh35
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا (ایمنی کودک در سال اول )

منزل را براي كودكتان ايمن كنيد

 

معمولا والدين در مورد حفاظت از كودكانشان در برابر ابتلا به بيماريها سوء استفاده يا كودك ربايي بسيار نگران هستند. اما بسياري از آنها از مهمترين خطري كه مي تواند ايمني و سلامت كودكشان را تهديد كند غافل مي شوند: خانه!

كودكان از ابتداي تولد تا سن پنج سالگي در معرض آسيبهاي جدي در خانه قرار دارند. هرساله تعد زيادي كودك به علت سوانح و اتفاقات به اورژانس منتقل مي شوند. بسياري از كودكان در منزل دچار جراحت مي شوند و گاهي اين جراحت به حدي شديد است كه بايستي به بيمارستان رسانده شوند. خطر بروز جراحت براي كودكان در دومين سال زندگي بيشتر از ساير مواقع است. افتادن و سقوط عامل نيمي از جراحات هستند؛ و آتش بيشترين تعداد مرگ و مير را موجب مي شود.

پس بهتر است قبل از اينكه اتفاق ناگواري بيفتد دست به كار شويد و پيش از به دنيا آمدن نوزاد تدبيري براي ايمن سازي منزل بينديشيد. با يك طراحي مناسب و كمي تجهيزات مي توانيد براي زماني كه كودكتان مي خواهد به راه بيفتد آماده شويد. بهترين حالت اين است كه مثلا قبل از شروع خزيدن اقدامات لازم را انجام دهيد و پيش از اينكه كودك كاملا به راه بيافتد تغييرات مناسب را در خانه صورت بدهيد.

علاوه بر مجموعه از وسايلي كه براي ايمن سازي محيط منزل براي كودكان در بازار موجود است، مهمترين ابزاري كه مي توانيد براي حفظ امنيت كودك خود به كار ببريد نظارت مي باشد. هر چقدر هم از وسايل حفاظتي مناسب استفاده كنيد باز هم بايد به دقت مراقب خطرات احتمالي باشيد.

اگر مطمئن نيستيد، هرگاه مي خواهيد براي باز كردن در منزل برويد يا به تلفن جواب بدهيد كودك خود را همراه ببريد.

ايمني عمومي

برخي پيش بيني هاي امنيتي مشخص را مي توان در مورد همه اتاقها انجام داد. برخي از آنها عبارتند از:

- پوششهاي حفاظتي مناسب براي پريزهايِ برقِ آزاد آماده كنيد. سوئيچها را نيز در حالت خاموش قرار دهيد.

- با استفاده از بالشتكهاي مناسب گوشه هاي تيز و محكم ميز ناهارخوري يا ساير ميز و صندلي ها را بپوشانيد.

- خطر احتمالي هر چيزي را كه داخل سطل آشغال يا بازيافت مي اندازيد، در نظر بگيريد. در صورتي كه باطري، گيره هاي كاغذ، كيسه هاي پلاستيكي يا چيزهاي خطرناك ديگر را در سطل مي اندازيد، آن را دور از دسترس كودك قرار داده و يا در قفسه اي قرار دهيد كه كودك نتواند در آن را باز كند.

- خودكارها، قيچي ها، نامه بازكُن، منگنه يا ماشين گيره زني، گيره هاي كاغذ و ديگر ابرازآلات تيز را در قفسه هاي قفل دار قرار دهيد.

- آتش يكي از بزرگترين خطراتي است كه كودكان را تهديد مي كند. غالبا كودكاني كه با كبريت يا فندك بازي مي كنند، خانه را به آتش مي كشند. اگر اجاق، بخاري، شومينه يا چيزي از اين قبيل در منزل داريد (كه معمولا در هر خانه يا حتما وسائلي براي پخت و پز و گرمايش وجود دارد) يك كپسول آتش نشاني را در نزديكي آن نگه داريد و آن را به طور مرتب چك و سرويس كنيد. چيزهايي را كه ممكن است نظر كودكتان را جلب كنند در بالاي بخاري قرار ندهيد. كبريتها و فندكها را دور از دسترس و ديد كودك نگه داريد. در صورتي كه از سيگار استفاده مي كنيد آن را به درستي خاموش كرده و ته مانده آن را نيز از بين ببريد. اگر در آپارتمان زندگي مي كنيد، راه خروج اضطراري را براي مواقع ضروري در نظر بگيريد  و جهت آمادگي براي زمان آتش سوزي استفاده از آن را تمرين كنيد.
مي توانيد از اخطار دهنده هاي آتش كه با مقررات آتش نشاني محل سكونت شما تطابق دارند استفاده كنيد و آنها را به طور مرتب چك كنيد. اگر اين امكان را داريد كه از آشكارسازهاي دود در همه اتاقهاي خواب و همچنين در نزديكي آشپزخانه استفاده كنيد بهتر است آنها را هر ماه امتحان كنيد تا از صحت عملكرد آنها مطمئن شويد و باطريها را هر سال عوض كنيد. در صورتي كه آشكارسازِ دود به طور مناسب كار كند خطر مرگ در اثر آتش سوزي تا 50% كاهش مي يابد.

- از استفاده از پرده خصوصا پرده هايي كه ريسمانهاي آويزان دارند خودداري كنيد. اين ريسمانها ممكن است منجر به بروز خفگي در كودك شوند. در صورتي كه پرده هاي شما ريسمان دارند آنها را گره زده و بالاتر از دسترس كودك قرار دهيد.

- بر روي شيشه هاي بزرگ مانند درهاي شيشه اي برچسبهاي رنگي بزنيد تا كودك بتواند همواره آنها را تشخيص دهد. پنجره هايي را كه به طور عمودي بالا و پايين رفته و باز و بسته مي شوند همواره از بالا باز كرده و قفل كنيد تا از باز كردن آنها از پايين توسط كودك جلوگيري كنيد. پنجره هايي را كه پايين قرار دارند به نحوي تعمير يا طراحي كنيد كه بيش از 15 تا 20 سانتيمتر باز نشوند. مبلها يا ساير چيزهايي را كه كودك مي تواند از آنها بالا برود دور از پنجره ها قرار دهيد.

- بهتر است پارچه يا پوشش هاي مخصوصي را زير فرشها و موكتها ليز و لغزنده منزل قرار دهيد كه امكان ليز خوردن را براي كودك يا براي خودتان وقتي كه كودك را در آغوش داريد، كاهش دهيد.

- اگر منزل شما داراي راه پله داخل ساختمان است، از درهاي ايمني استفاده كنيد. بر روي راه پله ها يك در كوچك در بالا و يك در ديگر نيز در پايين راه پله تعبيه كنيد. اين كار از بالا رفتن كودك از پله ها نيز جلوگيري خواهد كرد زيرا او نمي تواند اين مسير را برگردد. البته به ياد داشته باشيد كه ايمني كودك يك مبحث رو به رشد است. در كوچكي كه در يك سالگيِ كودك در بالاي پله ها قرار مي دهيد تا از پايين آمدن او از پله ها جلوگيري كند، در دو سالگي مي تواند به اسباب بازي كودك تبديل شود و كودك بالا رفتن از آن را امتحان كند!

- هرگز چيزي را كه ممكن است موجب ليز خوردن افراد شود روي پله ها قرار ندهيد. راه پله ها بايد به نحو مناسب تعمير و بازسازي شوند، (فرشهاي پاره يا پوسيده را تعمير كرده و يا جمع كنيد). اطمينان حاصل كنيد كه نرده ها كاملا محكم بوده و جاپايي براي كودك ندارند كه بتواند با كمك آنها بالا يا پايين برود. همواره بايد نور مناسب در مسير راه پله وجود داشته باشد. هر ساله صدها كودك به علت سقوط در اورژانسهاي پزشكي مورد درمان قرار مي گيرند. همين كه كودك شما چهار دست و پا راه رفتن را آغاز كرد بايد از درهاي كوچك و مناسب براي جلوگيري از ورود او به اطاقها يا مكانهاي نامناسب و خطرناك استفاده كنيد.

- سيمهاي لامپها يا ساير وسايل برقي را پشت مبلمانهاي سنگين مخفي كنيد يا با استفاده از وسايل مخصوص بپوشانيد. در صورتي كه كودك شما آباژور يا لوازم نور دهنده بزرگ را بكِشد، ممكن است سقوط كنند و خطراتي چون برق گرفتگي، آتش سوزي يا ضرب ديدگي را به همراه داشته باشد. پس حداقل آنها را پشت مبلها قرار دهيد.

- مراقب چيزهايي كه مي توانند انگشتهاي كودك شما را گير بيندازند (مانند لولاها، ميز اتو و صندلي هاي دسته دار) باشيد.

- لوازم كمكهايِ اوليه را در قفسه هاي در بسته و دور از دسترس كودك قرار دهيد و محل چيزهاي مختلف را به پرستارِ كودك يا افراد ديگر نشان داده و نحوۀ تماس با اورژانس در موقع ضروري را نيز برايشان توضيح دهيد. دقت كنيد كه مواد سمي و خطرناك را از دسترس كودك دور كرده باشيد تا از مسموميت او جلوگيري كنيد.

- احتمال سوختگي با آتش يا مايعاتِ داغ در كودكانِ كم سن بيشتر از سايرِ كودكان يا بزرگسالان است. بيشترين ميزانِ سوختگي با مايعاتِ داغ در اثر ريختن نوشيدني هايِ داغ بر روي پوست كودك رخ مي دهند. دقت كنيد كه حتي 15 دقيقه پس از تهيه نيز اين مواد به اندازه اي داغ هستند كه مي توانند پوست كودك را بسوزانند. هرگز به مادري كه در حال شير دادن كودك است نوشيدنيِ داغ تعارف نكنيد: حتي يك قطره كوچك از اين نوشيدني نيز مي تواند هم مادر و هم كودك را بسوزاند.

 

منبع : نی نی سایت

 

دوشنبه 30 بهمن 1391  2:35 PM
تشکرات از این پست
saeid63 fatemeh35
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا

ایمنی اسباب بازیها

 

 

اسباب بازيها گنجينه هايِ دوران كودكي هستند، خصوصا اگر با دقت انتخاب شده باشند. شما مي توانيد موارد زير را در هنگام انتخاب اسباب بازي براي كودك خود در نظر بگيريد و مي توانيد اين موارد را به هر كسي كه مايل است براي كودك شما بعنوان هديه اسباب بازي تهيه كند، يادآوري كنيد.

- بر بازي كودك خود نظارت كنيد: در حالت كلي بهتر است محل بازي كودك خود را منظم و مرتب نگه داشته و هنگام بازي كودكان بر آنها نظارت داشته باشيد. در صورتي كه شركت تهيه كننده اسباب بازي، اخطارها يا دستورالعملهاي خاصي را ارائه كرده است آنها را رعايت كنيد.

- اطمينان حاصل كنيد كه اسباب بازي براي كودك مناسب است. آيا اين اسباب بازي با سطح تواناييها كودك شما تطابق دارد؟ بر روي اكثر اسباب بازيها برچسبي وجود دارد كه سن مناسب براي استفاده از اسباب بازي را نشان مي دهد و شما مي توانيد از اين برچسبها به عنوان نقطۀ شروع براي انتخاب اسباب بازي مناسب براي كودك استفاده كنيد.

هنگام انتخاب اسباب بازيهايي كه تنها براي برخي سنين مناسب هستند، در مورد تواناييها و ميزان رشد كودك خود واقع بين باشيد. برخي اسباب بازيها به گونه اي طراحي شده اند كه بايستي توسط كودك پرتاب شوند؛ يا برخي ديگر از اسباب بازيها قسمتهايي دارند كه از اسباب بازي جدا شده و به اين طرف و آن طرف مي پرد؛ اينگونه اسباب بازيها براي كودكان زير چهارسال و يا حتي براي كودكان زير شش سال مناسب نيستند. همين طور اگر كودك شما هنوز هم اشياء اطرافش را در دهان مي گذارد كه اين حالت ممكن است تا چهار سالگي هم مشاهده شود اسباب بازيهايي را كه قطعات كوچك و ريز دارند به او ندهيد. اين موضوع ساده و به ظاهر بي اهميت ممكن است كودك شما را دچار خفگي كند.

- در انتخاب اسباب بازي براي كودكان كمتر از سه سال بسيار مراقب باشيد. قطعات اسباب بازي براي كودكان كمتر از سه سال بايد بزرگتر از اندازه دهان آنها باشد تا از احتمال بروز خفگي جلوگيري شود. به ياد داشته باشيد كه بچه هاي كوچك با اسباب بازيهاي بچه هاي بزرگتر هم بازي مي كنند و اين بدان معني است كه اگر كودك يك ساله شما خواهر يا برادر بزرگتر دارد بايد بسيار مراقت باشيد. همينطور وقتي به خانه دوستان يا اقوامي مي رويد كه ممكن است كودكانشان فرزند شما را براي سرگرم كردن به اطاق بازي خود ببرند.

- به اين فكر كنيد كه آيا اين اسباب بازي بيش از حد سنگين است؟ اگر روي كودك بيفتد او را زخمي مي كند؟ در اين صورت اين اسباب بازي را نخريد.

- به دنبال اسباب بازيهايي باشيد كه قطعات آن به خوبي به يكديگر متصل شده اند. موهاي عروسك و قطعات كوچك اسباب بازي همچنين گوشه ها و نقاط نوك تيز اسباب بازي را بررسي كنيد. دُمِ اسباب بازيهايي كه به شكل حيوانات هستند بايد بسيار محكم به بدن وصل شده باشند؛ شكافهاي عروسكهاي توپُر و همچنين حيوانات توپُر (كه داخل آنها با مواد مختلف پر شده است) بايد به خوبي دوخته شده باشند و رنگ آنها بايد ثابت باشد. حيوانات توپُر نبايد دكمه، نخ، روبان، چشم مصنوعي يا چيز ديگري كه كودك بتواند آن را كنده و در دهان بگذارد داشته باشد.

- آيا اسباب بازي وضعيت خوبي دارد؟ اسباب بازيهاي كودكتان را بطور دوره اي براي پيدا كردن فرسودگي يا مشكلات احتمالي بررسي كنيد و اسباب بازيهاي آسيب ديده را دور بيندازيد. اسباب بازيهاي دست دوم را كه دوستان يا اقوام به كودك شما مي دهند يا در خرده فروشي يا جاهاي ديگر خريداري كرده ايد، ممكن است فرسوده يا پوسيده باشند، در اين صورت ممكن است براي كودك شما خطرناك باشند. اسباب بازيهاي نو يا كهنه را بررسي كنيد و دكمه ها، باطري ها، نخها، چشم يا عدسي ها، مهر ها، تكه هاي پلاستيكي يا چيزهاي ديگري را كه كودك مي تواند به راحتي بجود يا آنها را از اسباب بازي جدا كرده و به دهان ببرد جدا كنيد.

- آيا طناب يا نخي با طول بيشتر از 30 سانتي متر در اسباب بازي به كار رفته است؟ اين نخ مي تواند دورِ گردنِ كودك بيفتد و او را خفه كند. هنگامي كه كودك شما ياد گرفت كه با دستها و پاهايش از مكانهاي مختلف بالا برود چيزهاي متحرك و آويزان را از رختخواب او دور كنيد. خصوصا مراقب اسباب بازيهاي قديمي باشيد. مثلا يك تلفن اسباب بازي كه سيم آن مي تواند براي كودك خطرناك باشد را مي توانيد با مدلهاي جديدتر تلفنهاي بي سيم جايگزين كنيد.

- سرسره و تابهاي حياط را بررسي كنيد: آيا آنها محكم و سالم هستند؟ بررسي كنيد كه آيا اين اسباب بازيها مي توانند موجب خفگي كودك شوند يا خير.

- اسباب بازيها را صرفا از بازارها و مغازه هايي كه بدانها اعتماد داريد خريداري كنيد. از عرضه كنندگاني خريداري كنيد كه سابقه و اعتبار مناسبي در فروش اسباب بازيهاي سالم و بي خطر دارند.

 

دوشنبه 30 بهمن 1391  2:37 PM
تشکرات از این پست
saeid63
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا (ایمنی کودک در سال اول )

ايمني حمام

 

حمام مانند آشپزخانه مي تواند يك مكان خطرناك براي كودكِ شما باشد. موارد زير مي توانند به شما كمك كنند تا سلامت و امنيت كودك خود را تامين كرده و جلوي مشكلات احتمالي را بگيريد.

- يك قفل محكم را در ارتفاع بالا بر در حمام نصب كنيد و هنگامي كه از حمام استفاده نمي كنيد درب آن را قفل كنيد.

- ابزار و دستگاههاي تيز را از حمام خارج كنيد. بهتر است تيغها، قيچي ها، سشوار و ساير لوازم از اين قبيل را در اتاق خواب والدين و يا در يك قفسه دور از دسترس كودك نگهداري كنيد.

- داروها (داروهاي ضداسيد، قرصهاي آهن، لوازم آرايش، محلولهاي دهانشويه و هر محلول شستشو يا ضدعفوني كننده ديگري كه در حمام مي گذاريد) را دور از دسترس كودك و در يك محل امن قرار دهيد.

- درجه آبگرمكن يا شوفاژ را بالاتر از 50 درجه سانتيگراد قرار ندهيد. هرچه دماي آب پايين تر باشد احتمال بروز سوختگي در هنگام استحمام كاهش پيدا مي كند. در صورت برخورد آب جوش يا داغ با بدن كودك تنها سه ثانيه كافي است تا پوست او به شدت دچار سوختگي شود.

- هميشه هنگام استحمام ابتدا شير آب سرد را باز كنيد تا احتمال بروز سوختگي كاهش يابد.

- يك تكه موكت يا حصير غيرلغزنده را براي جلوگيري از سقوط و افتادن در حمام قرار دهيد.

- هرگز كودك خود را حتي براي يك دقيقه در حمام تنها نگذاريد. در صورتي كه زنگ خانه زده شد و مي خواهيد كه در را باز كنيد يك حوله دور كودك پيچيده و او را با خود ببريد. اگر مي خواهيد كه به تمام تماسهاي تلفني خود پاسخ دهيد يك تلفن سيار به داخل حمام ببريد.

- به كودك خود ياد بدهيد كه در تمامِ طول استحمام داخل وان حمام بنشيند. شما بايد اين حرف را چندين بار با آرامش تكرار كنيد تا نهايتا نتيجه دهد.

دوشنبه 30 بهمن 1391  2:39 PM
تشکرات از این پست
saeid63
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا

ایمنی آشپزخانه

 

در اكثر خانه ها آشپزخانه قلبِ زندگيِ خانوادگي است. همچنين تامين امنيت اين محل يكي از مهمترين مسائل در جهت حفظ سلامت كودك است. در هر آشپزخانه معمولي خطرات پنهاني وجود دارند كه مي توانند سلامت كودك را تهديد كنند، اما شما با طراحي مناسب و انجام تغييرات لازم مي توانيد سلامت كودك را تامين كنيد. در اينجا برخي موارد كه مي توانند براي طراحي يك آشپزخانۀ امن و به درد بخور كاربرد داشته باشند ارائه شده اند.

- وسايل شيشه اي و چيني هاي گران قيمت را در كابينتهاي دربسته يا قفسه هاي بالا و دور از دسترس كودك نگهداري كنيد.

- شما بايد از خطراتي كه مواد تميزكننده خانگي براي كودك دارند آگاه باشيد. از موادي استفاده كنيد كه كمترين ميزان سميت را داشته باشند، آنها را در يك محل امن و قفل شده به نحوي كه توجه كودك را جلب نكنند، نگهداري كنيد.

- چاقوها و ديگر ابزارهاي تيز مانند تيغه هاي ميكسرهاي برقي را در كشوهاي قفل دار قرار دهيد. البته برخي كودكان مي توانند قفلهاي ايمني را باز كنند. اگر كودك شما ياد گرفت كه چگونه قفلهاي معمولي را باز كند، بايد يك روش جايگزين براي نگهداري مواد و وسايل خطرناك پيدا كنيد. شما مي توانيد از قفسه هايي با قفل و كليد براي نگهداري وسايل و مواد خطرناك استفاده كنيد يا آنها را در جايي دور از دسترس كودك قرار دهيد. همچنين مي توانيد با استفاده از يك در كوچكِ ايمني نگذاريد كودك به آشپزخانه وارد شود. در اين صورت بايد هنگام كار در آشپزخانه كودك را در محلي قرار دهيد كه كاملا در ميدان ديد شما باشد تا هم از او مراقبت كنيد و هم او بتواند شما را ببيند.

- ليوانها، چاقوها، غذاها و نوشيدني هاي داغ را دور از لبه ميز قرار دهيد. از روميزي يا چيزهاي ديگر مشابه هم استفاده نكنيد، زيرا كودك مي تواند آنها را بكشد و هرچه روي ميز است روي خودش بريزد.

- شما مي توانيد يك قفسه را كه ايمن بوده و چيز خطرناكي داخل آن نباشد و از اجاق گاز نيز دور باشد به كودك نشان دهيد تا آن را باز كرده و محتويات درون آن را به هم بريزد. احتمالا خواهيد ديد كه پس از اين كودك به باز كردن و به هم ريختن محتويات قفسه هاي ديگر تمايلي نشان نخواهد داد، مگر اينكه شما دربِ آنها را باز بگذاريد. در درونِ آن قفسه چيزهاي جالب و ايمن را قرار دهيد: ماهي تابۀ كوچك و سبك قاشق چوبي، بشقابهاي پلاستيكي يا استيل و سطل ماست خالي. گاهي اوقات هم چيزهاي داخل قفسه را عوض كنيد تا براي كودكتان تنوع ايجاد كنيد!

- از شعله هاي عقبي اجاق گاز استفاده كنيد و اگر مجبور به استفاده از شعله هاي جلو هستيد، هنگام استفاده از اجاق گاز دستۀ ماهي تابه  يا قابلمه را رو به بيرون قرار ندهيد. استفاده از كليد يا دستگيرۀ ايمني، مانع از روشن شدن اجاقِ گاز يا مايكروفر مي شود. درِ سطل آشغال، سطل بازيافت، ماشين رختشويي و ماشين ظرفشويي را ببنديد و هنگامي كه از آنها استفاده نمي كنيد كليد يا دستگيرۀ ايمني را فعال كنيد.

- يك كپسول آتش نشاني را در مكاني كه احتمال آتش سوزي در آن بيشتر است، مثلاً در آشپزخانه يا در نزديكي بخاري يا شومينه قرار دهيد. اما تنها در صورتي براي خاموش كردن آتش سوزي اقدام كنيد كه آتش كم و محدود باشد. در غير اين صورت سريعا كودك را از منزل خارج كرده و سپس با آتش نشاني تماس بگيريد.

- هنگامي كه كودك بر روي صندلي مخصوص كودك نشسته است هرگز او را تنها نگذاريد. و همواره از كمربند يا نوار ايمني استفاده كنيد. در صورتي كه صندليِ كودكِ شما كمربند ايمني ندارد يكي خريده و آن را به صندلي وصل كنيد تا بتوانيد مرتب از آن استفاده كنيد.

- هنگامي كه در يك دست نوشيدني داغ داريد هرگز كودك خود را روي دست ديگر نگه نداريد. از رويِ سرِ كودك به ديگران نوشيدني تعارف نكنيد و هنگام شير دادن به كودك، خودتان هم نوشيدنيِ داغ نخوريد. نوشيدنيهاي داغ را از دسترس كودك دور نگه داريد. از يك دستۀ عايق و سيمي براي كتري استفاده كرده و كتري را روي شعله عقب اجاق گاز قرار دهيد.

-  يك پارك مخصوص كودك يا اتاقك اسباب بازي مي تواند مكان مناسب و ايمني باشد كه كودك خود را براي مدتي كوتاه (مثلا هنگامي كه مي خواهيد يك كار ضروري ولي احتمالا خطرناك را انجام دهيد) به تنهايي در آن قرار دهيد. اگر هنوز كودك شما آنقدر بزرگ نشده است كه هنگامي كه به او مي گوييد كمي دورتر بايستد، حرف شما را گوش كند، مي توانيد پارك بازي او را در گوشه اتاق يا محل كار خود قرار دهيد تا ضمن انجام كار خود مراقب او هم باشيد.

 

دوشنبه 30 بهمن 1391  2:51 PM
تشکرات از این پست
saeid63
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا (ایمنی کودک در سال اول )

به كودكان زير يكسال سفيده تخم مرغ ندهيد

 

 

ني ني سايت: تخم مرغ منبع خوبي از پروتئين، ويتامين دي، ويتامين ها و املاح ضروري است و مي تواند به عنوان يك ماده غذايي مهم در برنامه غذايي افراد وجود داشته باشد. اما شايد بهتر باشد تا كودكان را از بهره اين ماده غذايي مهم و غني دور نگه داريم.

آكادمي كودكان آمريكا اعلام كرده كه مواد مغذي كه همه افراد در هر سني كه باشند مي توانند از تخم مرغ و سفيده تغذيه كنند و حتي مصرف آن براي كودكاني كه خوردن جامدات را شروع كرده اند، بلامانع است، اما متخصصان و پزشكان كودكان نظري متفاوت تر دارند.



از آنجايي كه سفيده تخم مرغ حساسيت زا است، پزشكان توصيه مي كنند كه تخم كامل به كودكان زير يكسال داده نشود. پزشكان معتقدند كه دادن زرده تخم مرغ به كودكان 8 تا 10 ماهه مشكلي ايجاد نمي كند اما بهتر است سفيده تخم مرغ با توجه به حساسيت زا بودنش، با مشورت با پزشك و يا با احتياط به كودك داده شود.

اگر والدين به كودك خود سفيده تخم مرغ دادند بهتر است بعد از اولين تغذيه با سفيده تخم مرغ، به مدت 2 يا 3 روز كودك خود را تحت نظر بگيرند و اگر متوجه بروز نشانه حساسيت شدند، به پزشك مراجعه كنند و دادن سفيده تخم مرغ را به كودكشان تا زماني كه پزشك متخصص اجازه نداده، متوقف كنند.

اسهال، استفراغ از جمله مشكلات آلرژيكي هستند كه كودكان بر اثر مصرف سفيده تخم مرغ ممكن است به آن دچار شوند.



همچنين بهتر است، مصرف تخم مرغ از 8 ماهگي و به اندازه يك نخود كوچك آغاز شود و در 9- 10ماهگي به يك تخم مرغ كامل برسد. بنابراين مصرف بيش از حد تخم مرغ به كودكان زير يك سال نيز توصيه نمي‌شود. 
دوشنبه 30 بهمن 1391  2:59 PM
تشکرات از این پست
saeid63
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا

 

پدران سيگاري موجب بروز سرطان در كودكانشان مي شوند

 

 

ني ني سايت: محققان انگليسي دريافتند مردان سيگاري DNA آسيب ديده را به فرزندان خود منتقل مي كنند و خطر ابتلا به سرطان را در بين آنها افزايش مي دهند.

به گزارش ديلي ميل، دانش پ‍ژوهان دانشگاه بردفورد دريافتند سيگار كشيدن به DNA پدر آسيب وارد مي كند و اين ژن هاي آسيب ديده مي تواند به فرزندان آنها منتقل شود.

اين امر خطر ابتلا به سرطان هاي كودكي به وي‍ژه سرطان خون (لوسمي) را در بين فرزندان افزايش مي دهد.

به گفته دايانا آندرسون از مجريان اين طرح ، از آن جا كه يك سلول اسپرم با توانايي بارورسازي، سه ماه طول مي كشد تا كاملا رشد كند، پدران بايد 12 هفته پيش از لقاح سيگار خود را ترك كنند.

سيگار كشيدن پدران در زمان نزديك به لقاح مي تواند موجب بروز تغييرات ‍ژنتيكي در فرزندان شود.اين تغييرات مي تواند خطر ابتلا به سرطان را در آنها افزايش دهد.

در همين حال دانشمندان دانشگاه گلاسكو نيز دريافتند مرداني كه زياد چاي مي نوشند نيز خطر ابتلا به سرطان را در خود افزايش مي دهند.

آنها دريافتنند مرداني كه روزانه هفت فنجان و يا بيشتر چاي مي نوشند 50 درصد بيشتراز آنهايي كه روزانه سه فنجان يا كمتر چاي مي نوشند در خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

اين هشدار پس از آن اعلام شد كه محققان سلامت بيش از 6 هزار مرد را به مدت 40 سال بررسي كردند.

منبع: ايرنا

دوشنبه 30 بهمن 1391  3:51 PM
تشکرات از این پست
saeid63
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا (ایمنی کودک در سال اول )

مادران شيرده روي شكم نخوابند

 

ني ني سايت: شير مادر با داشتن همه مواد غذايي اصلي و حتي ريزمغذي‌ها، تركيبات دفاعي و بسياري مواد ديگر از قبيل آنزيم‌ها، هورمون‌هاي مختلف و اسيدهاي چرب غير‌اشباع، از سوي سازمان جهاني بهداشت، به عنوان كامل‌ترين غذا براي شيرخواران معرفي شده  كه مصرف آن، كودكان را در مقابل بسياري از بيماري‌هاي عفوني، تنفسي و گوارشي ايمن مي‌كند.
 

حتي اگر مادر خود به يك بيماري مبتلا باشد، مواد مقاومت‌زا در بدن مادر توليد پادتن مي‌كنند و اين پادتن‌ها از طريق شير به بدن شيرخوار منتقل مي‌شود. بنابراين در آغوش گرفتن و تغذيه نوزاد با شير مادر از ساعت اول عمر نقش مهمي را در افزايش قدرت دفاعي و پيشگيري از بسياري بيماري‌هاي عفوني در بدن كودك ايفا مي‌كند.

مادر بايستي كاملاً آماده باشد تا هر زماني كه كودك شير خواست به او بدهد. مهم نيست كه كودك يك ساعت قبل شير خورده است و يا چهار ساعت قبل. البته اين امر مهم فقط براي چند روز ممكن است مادر را دچار مشكل ساخته و بيشتر وقت او را به خود اختصاص دهد. تخليه مرتب پستان ها باعث تحريك بيشترغدد شيري گشته و در نتيجه شير بيشتري ترشح خواهد شد.

كارشناسان معتقدند حجم شير مادر رابطه ي مستقيمي با تكرر شيردهي دارد و تغذيه مكرر نوزاد با شير مادر موجب توليد شير بيشتر مي ‌شود. همچنين با شروع مصرف غذاهاي كمكي و كاهش دفعات شيردهي، حجم شير توليد شده كاهش مي ‌يابد و نياز مادر به مواد مغذي نيز به تعادل مي ‌رسد.

خوردن مايعات زياد توسط مادر و مك زدن پستان مادر  به وسيله نوزاد شير را زياد مي‌كند. نوزاد بايد از دو سينه مادر استفاده كند زيرا اين امر به افزايش حجم شير مادر كمك شاياني مي كند.
تغذيه با شير مادر در هر ساعت از شب يا روز كه شير خوار احساس گرسنگي يا نياز كند بايد انجام شود و نبايد زمان بندي براي شير دادن به كودك در نظر گرفت .



پزشكان به مادران شيرده توصيه مي كنند روي شكم نخوابند زيرا تحقيقات حاكي از آن است كه روي شكم خوابيدن به سينه مادر فشار وارد مي كند و باعث بازگشت شير به داخل بدن و مانع خارج شدن شير مادر مي شود.


همچنين شير دادن نوزاد در حين شب نيز باعث افزايش حجم شير مادر مي شود. 

دوشنبه 30 بهمن 1391  3:52 PM
تشکرات از این پست
saeid63
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا (ایمنی کودک در سال اول )

كودك در سنين پايين، سوراخ كردن گوش را تنبيه مي داند

 

 

 

 

 

 

 

 

ني ني سايت: سوراخ كردن گوش در فرهنگ هاي مختلف از محبوبيت متفاوتي برخوردار است و بعضي از خانواده ها معتقدند اين كار بايد در سنين كودكي براي دختران انجام شود.
 

اصولا از لحاظ سير رشد,رشد لاله گوش حداكثر تا 9 سالگي تمام مي شود، يعني بعد از اين سن اندازه لاله گوش تغيير نمي كند. به همين دليل بهتر است بعد از 6 سالگي كار سوراخ كردن گوش انجام شود، ولي اگر خانواده هاي اصرار دارند تا زودتر اين كار را انجام دهند، ضرر چنداني براي كودك ندارد.

سوراخ كردن گوش نوازد از ديد روانشناسان



برخي از والدين معتقدند كه هر چه سريع تر بعد از تولد بهتر است گوش هاي كودك را سوراخ كنند چرا كه نوزاد كمتر درد مي كشد و اذيت مي شود .از طرفي چون نمي تواند دست به گوشهايش بزند روند بهبودي سريع تر است. روانشناسان كودك در اين زمينه اعلام كردند كه سوراخ كردن گوش نوزادان صحيح نيست. زيرا نوزاد هيچ تصوري از گوشواره ندارد و تصور مي كند دردي كه مي كشد به دليل تنبيه يا آزار اوست.

از اينرو روانشناسان توصيه مي كنند بهتر است تا زماني كه كودك علت اين درد كشيدن و سوراخ كردن گوش را متوجه بشود و از شما بخواهد كه گوش هايش را سوراخ كنيد و به دركي رسيده است كه به گوشهايش تا بهبودي كامل دست نمي زند به تعويق بياندازيد. 

سوراخ كردن گوش و ابتلا به عفونت در نوزادان



مجله آمريكايي مراقبت باليني از پوست طي يك مطالعه اي كه انجام داده بيان كرد كه 20 درصد سوراخهايي كه در بدن ايجاد مي شود مثل سوراخ گوش مي تواند عامل سرايت عفونت باشد . حفره هاي اضافي كه در پوست ايجاد مي شود مي توانند آلودگي را از طريق پوست به داخل بدن منتقل كنند يا حتي به افراد ديگر سرايت دهند.
اين مجله در توصيه اي به والدين نوشت : سوراخ كردن گوش نوزادان حداقل تا 6 ماهگي ايده مناسبي نيست چرا كه سيستم ايمني بدن نوزاد تا اين زمان هنوز به صورت كامل مجهز نشده و احتمال اينكه نتواند با عفونت احتمالي سوراخ كردن گوش مبارزه نكند را دارد.

توصيه براي پيشگيري از عفونت



آكادمي بيماري‌هاي كودكان آمريكا براي پيشگيري از عفونت و ساير عوارض پس از سوراخ‌كردن گوش، توصيه‌هاي جالبي براي همه والدين دارد. اين توصيه‌‌ها در تمامي كشور‌هاي دنيا مورد توجه والدين قرار گرفته و اگر به طور دقيق آنها را رعايت كنيد، مي‌توانيد مطمئن باشيد كه پس از سوراخ‌كردن گوش فرزندتان مشكلي براي او پيش نخواهد آمد

كودكتان را براي سوراخ‌كردن گوش، نزد پزشك، پرستار يا تكنسين ماهر در اين كار ببريد. لذا سوراخ‌كردن گوش در خانه با نخ و سوزن و به وسيله مادربزرگ‌ و يا يكي از اطرافيان كودك كاملا غيربهداشتي است



 گوش پيش از سوراخ‌كردن بايد با الكل يا محلول‌هاي مشابه كاملا ضدعفوني شود. اگر شما كودكتان را به يكي از مراكز بهداشتي براي سوراخ‌كردن گوش ببريد، كاركنان اين مراكز، مواد ضدعفوني‌كننده را با غلظت مناسب، پيش از سوراخ‌كردن گوش كودك مورد استفاده قرار مي دهند.

بهتر است ابتدا از گوشواره‌ طلاي ساده استفاده كنيد تا از احتمال بروز واكنش حساسيتي كاسته شود. اين گوشواره‌هاي طلاي ساده، اغلب ميخي شكل هستند و مي‌توانيد آنها را از طلافروشي‌ها تهيه كنيد. بنابراين انواع گوشواره‌هاي ميخي و نگين‌دار، كه در محل سوراخ‌كردن گوش فروخته مي‌شوند و اغلب از فلزات بدل ساخته شده‌اند، براي استفاده بلافاصله پس از سوراخ كردن گوش كودك مناسب نيستند.
 

 

دوشنبه 30 بهمن 1391  3:53 PM
تشکرات از این پست
saeid63
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا (ایمنی کودک در سال اول )

بزاق مادر مي تواند موجب پوسيدگي دندان نوزاد شود

 

ني ني سايت: 30 درصد از نوزادان 5 ماهه دچار پوسيدگي دندان هستند و اين پوسيدگي مي تواند تا سن 3 سالگي ادامه داشته باشد. مراقبت هاي اوليه از دندان در زمان نوزادي، كليد محافظت از دندانهاي نوزاد در برابر پوسيدگي است. باكتريها مي توانند از راه بزاق دهان والدين و خواهر و برادر به دهان نوزاد انتقال داده شوند. بنابراين به مادران توصيه مي شود تا از وسايل و فنجان هاي مخصوص استفاده كرده و هرگز پستانك نوزاد را با دهان خود تميز نكنند.

براي جلوگيري ازپوسيدگي دندانهاي نوزاد، مادران مي توانند قبل از جوانه زدن اولين دندانها، لثه هاي نوزاد را بعد از هر بار شير خوردن با يك دستمال نمناك تميز كنند. شير سينه و شير دستي مي توانند عامل پوسيدگي دندانها شوند بنابراين نوزاد خود را بعد از جوانه زدن اولين دندانها ( معمولاً در حدود 6 ماهگي) و پس از 1 سالگي و بعد از آن هر 6 ماه يك بار نزد دندان پزشك مخصوص كودكان ببريد.
قبل از جوانه زدن اولين دندانها، يك درد طولاني شروع خواهد شد. به مادران توصيه مي شود براي تسكين دادن به اين درد از حلقه هاي پلاستيكي مخصوص دندان، دستمال نمناك و خنك و يا انگشت تميز استفاده كنند. اگر مادران تمايل دارند تا از ژل مخصوص دندان استفاده كنند، توصيه مي شود تا دو بار در روز با مسواكهاي نرم مخصوص نوزاد و به آرامي اين كار را انجام دهند.
غذاهايي كه باعث سلامت بدن هستند، سلامت دندانها را نيز تامين مي كنند. خوردن خوراكيهايي كه داراي شيريني زياد هستند باعث پوسيدگي دندان مي شوند. شكلات، آبميوه هاي آماده، نوشابه از اين دسته خوراكيها هستند.
براي جلوگيري از آلوده شدن دهان نوزاد و راه يافتن باكتريها به دهان او هرگز اجازه ندهيد تا كودك در حالي كه شيشه شير محتواي شير، آبميوه و يا شير سينه در دهانش است به خواب برود. سعي كنيد تا پس از 1 سالگي كودك را از شيشه شير دور كنيد. براساس تحقيقات به دست آمده، دادن شيشه شير با هر محتويات به نوزاد، بعد از يك سالگي خطر پوسيدگي دندان را افزايش مي دهد.
منبع:Fitpregnancy
دوشنبه 30 بهمن 1391  3:55 PM
تشکرات از این پست
saeid63
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا (بازی و اسباب بازی )

بازي و اسباب بازي برای کودک یک ماهه

 

 

هر چيزي كه بچه­هاي يك ماهه در اولين سال زندگي خود ياد مي­گيرند با حس كردن شروع مي­شود.تحريك حسي واقعاً نواحي مهم و كليدي ذهن كودك يك ماهه­شما را روشن مي­كند.در اين مقاله نكات مفيدي را راجع به اسباب­بازي­ها، فعاليت­ها و رفتار والدين جمع­آوري كرده­ايم كه در زمينه­ي تحريك حس­هاي مختلف كودك­تان و رشد آنها از همان ابتدا ،به شما كمك مي­كنند.

كودك در اين سن چگونه بازي مي­كند؟

 

·او از فاصله­20تا 25سانتيمتري مي­توانند اشيا را مي ببيند اما نمي­تواند جزئيات و تمام طيف رنگي را تشخيص دهد.

· اشيا را به آرامي و در فواصل كوتاه با چشمان خود دنبال مي­كند.

·وقتي كه يك نفر با او صحبت مي­كند و به سرگرم كردن او مي­پردازد، او حالت­هاي ساده­ صورت را تقليد مي­كند.

· با صداهاي بلند يا غير منتظره از جا مي­پرد.

 

اسباب بازي هاي متناسب با اين سن:

 

1-اشيا متحرك

 يك شي در حال حركت خيلي جذاب­تر به نظر مي­رسد؛ به كودك كمك مي­كند كه تمركز ديد و قدرت بينايي خود را تقويت كند.ديدن اشيايي كه حركت مي­كنند همزمان با رديابي چشمي و در صورتي كه موسيقي يا صدا هم پخش كند به تقويت مهارت­هاي فرزندتان كمك خواهد كرد.ضمنا ريتم آرامش­بخش تصاوير و صداهاي تكرارشونده مي­تواند به او يادآوري كند كه زمان استراحت است.موسيقي مي­تواند براي كودك آرامش­بخش باشد و اين تنها به زماني كه  براي خوابيدن آماده مي­شود محدود نمي­شود. با افزايش و پخش انواع موسيقي­هاي مختلف كمك كنيد موسيقي به يكي از بخش­هاي زندگي فرزندتان تبديل شود. ديدن اينكه اينكه واكنش­هاي او تغيير مي­كند جالب خواهد بود !

از آواز خواندن يا هم­آوايي با موسيقي­ها خجالت نكشيد.كودك­ هم همراه با شما شروع كرده و صداهاي بيشتري توليد مي كند! هر جا حس كرديد خسته شده است جهت حركت،حالت و در صورت امكان رنگ آن و يا ساير خصوصياتش را تغيير دهيد.

سعي كنيد طوري قرار بگيريد كه موبايل را از زاويه ديد فرزندتان ببينيد.اين كمك مي­كند كه بتوانيد چيزي كه فرزندتان مي­بيند را شما هم ببينيد؛هر بار اندكي جاي شي را تغيير دهيد يا جاي كودك­تان را تغيير دهيد تا يك زاويه ديد جديد داشته باشد.

از همان اول كودك­ به صداي شما گوش مي­كند و به آن واكنش نشان مي­دهد.از اين ارتباط براي اشاره­شفاهي به موارد مربوط به آنچه ميبيند استفاده كنيد.به رنگ­ها، حركت­ها و شخصيت­هايي كه در آن هستندتوجه كنيد.ببينيد چه چيزهايي براي اوجذاب هستند:وقتي كه فهميديد مورد خاصي توجهش را بيشتر جلب ميكند، كمي بيشتر روي آن تمركز كنيد تا علاقه به ديدن در او تقويت شود.

 

 

2-جعبه­ موسيقي تخت­خواب بچه

 بچه­ها از همان آغاز شنوايي خوبي دارند پس پخش موسيقي يا صداهاي آرام و گوش­نواز از همان ابتدا راه بسيار خوبي براي تقويت مهارت­هاي شنوايي و نيز آرام كردن نوزاد است.يك اسباب­بازي كه موسيقي و نور را با هم تركيب مي­كند مي­تواند بيشتر از يك حس را هوشيار كند و با حركاتي كه دارد او را تشويق كند تا مهارت­هاي رديابي چشمي خود را تقويت كند.

اسباب بازي هائي كه صداي آرامي دارند و علاوه بر موسيقي ظاهري زيبا دارند به او يادآوري مي­كنند كه وقت خواب و استراحت است.وقتي كه براي اولين بار اين اسباب­بازي را در تخت كودك مي­گذاريد، با اشاره به حركات و نورهاي آن سعي كنيد كه به آن توجه كند.اگر اسباب­بازي صدا و يا چراغ دارد، تنظيمات آن را به گونه­اي قرار دهيد كه صدايش ملايم و نورهايش كمي درخشان باشند تا لذت ببرد.تنظيمات مربوط به صدا را تغيير دهيد تا ببينيد كه كودك با كدام يك از آنها آرام­تر مي­شود و سپس 10دقيقه براي خودتان وقت بگذاريد و به آن گوش كنيد؛ گوش كردن به موسيقي براي شما هم آرامش بخش خواهد بود.

 

 3- اسباب­بازي­هاي نرم

 بچه­ها خيلي زود چهره­ها را تشخيص داده و به آنها واكنش نشان مي­دهند.به تدريج كه قدرت تمركز آنها بيشتر ميشود، ديدن يك چهره­آشنا برايشان لذت­بخش و آرامش­بخش خواهد بود.بافت نرم و راحت يك اسباب­بازي نيز مي­تواند آرامش­بخش باشد به خصوص زماني كه بچه­ها در آغوش والدين­شان نيستند.

  وقتي كه هوشيار است و به پشت خوابيده، اسباب­بازي يا عروسك را با يك دست فاصله در معرض ديدش قرار دهيد.ديدن صورت عروسك و لمس بافت نرم پارچه­آن برايش لذت­بخش خواهد بودضمنا فراموش نكنيد وقتي  خواب است تمام اسباب­بازي­هاي نرم را از تخت­خوابش خارج كنيد تا امكان خفگي اتفاقي وجود نداشته باشد.

 تقريباً در اواخر يك ماهگي مي­توانيد فرزندتان را به راحتي در آغوش گرفته و به وي شير بدهيد. او را در آغوش بگيريد، ببوسيدش و صداي كوكو برايش در بياوريد،بعد عروسك­هايش را كنارش بخوابانيد تا بافت نرم آنها را روي پوست خود حس كند.عروسك را جلوي بچه بالا و پايين ببريد و سپس كمي آن را به سمت چپ و راست ببريد. ببينيد آيا ­ مي­تواند با چشمان خود آن را دنبال كند. اگر عروسك جغجغه دارد، آن را به آرامي برايش تكان دهيد تا سرش را به سمت صدا بچرخاند.

 

   4-آينه­ بي­خطر براي كودكان

خيلي پيش از آنكه بچه­ها از روي آينه تشخيص دهند چه كسي مي­خندد، بيشتر دوست دارند كه به انعكاس تصوير خودشان خيره شوند و از چيزي كه در آنجا مي­بينند لذت ببرند.اين باعث تقويت خودشناسي و رشد احساسي مي­شود.اين كار همچنين زماني كه كودك براي لمس آينه به سمت آن مي­رود باعث تقويت هماهنگي دست و چشم نيز مي­شود.زاويه ديد او را بررسي كنيد و ببينيد كه دقيقاً چه چيزي را مي­بيند. چند چيز جالب براي ديدنش دست و پا كنيد.

با اشاره به تصويرش در آينه به رشد حس خودشناسي او كمك كنيد و سپس همين كار را با تصوير خودتان در آينه تكرار كنيد.با او صحبت كنيد.مامان رو مي­بيني؟ ديگه كيو مي­بيني؟ به ويژگي­ها و بخش­هاي مختلف صورت خود اشاره كنيد.چشماي منو مي­بيني؟ چشماي خودتو مي­بيني؟ اينجان! به اين صورت كم­كم و به تدريج ارتباطات براي بچه مفهوم پيدا مي­كنند.

با اشاره به يك مورد ديگر (براي مثال، حلقه­اي كه در دست داريد)به تقويت ديدن و مفهوم انعكاس­ها كمك كنيد.به سراغ ساير آينه­هاي منزل برويد و اجازه دهيد ببيند انعكاس­هاي شما در آينه­هاي ديگر به چه شكلي هستد.

شايد كم­كم دوست داشته باشيد كه با او بازي كنيد.وقتيكه آماده بود و توانست صورت خود را بالا بياورد آينه را روبرويش قرار دهيد تا خودش را درآينه از زاويه­ جديدي ببيند.

 

 

سه شنبه 1 اسفند 1391  8:39 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا

بازي و اسباب بازي براي كودك دو ماهه

 

حالا ديگر حس­هاي كودك دو ماهه­شما قوي­تر شده­اند و به تدريج مي­توانند در كنار هم كار كنند تا دنيا را بشناسند پس سعي كنيد محرك­هاي مناسبي براي حس­هاي مختلف او فراهم كنيد تا آنها را تجربه كند.جالب­ترين و جذاب­ترين چيز در مورد كودك شما در اين مرحله از رشدديدن شكوفا شدن مهارت­هاي اجتماعي فرزندتان است ... شما روز خود را با خنده­ واقعي او آغاز مي­كنيد!

كودك در اين سن چگونه بازي مي­كند؟

· او مي­تواند لبخند بزند و در صورتي كه كسي با او حرف بزند از خود صداهاي شبيه كوكو دربياورد.

·  با تكان دادن دست و پاهايش هيجان خود را نشان مي­دهد.

·   مي­توانيد ياد بگيرد كه يك اتفاق باعث بروز اتفاق ديگري مي­شود.

·  به سمت صداهاي اطراف خود بر مي­گردد اما تنها مي­تواند موقعيت صداهايي كه روبرويش باشند را تشخيص دهد.

·  او مي­تواند بعضي از كارها را ياد بگيرد

 

اسباب بازي هاي متناسب با اين سن:

 

1- تشكچه نرم

در اين زمان دست و پاهاي او هميشه در حال حركت هستند؛ وقتي كه روي چيزي ضربه مي­زند يا خود را و اعضاي بدنش را مي­كشد؛ وقتي كه روي اسباب­ بازي­ها مي­كوبد يا حتي آنها را مي­گيرد و در برخي موارد سعي مي­كند كه كمي روي زمين بخزد.يك تشكچه­ نرم رنگارنگ با پارچه­ هاي متفاوت مي­تواند جاي خوبي براي فعاليت و بازي كردنش باشد و تمام نيازهايش را در يك جاي نرم برآورده كند (از تمرين مهارت­هاي حركتي تا تحريك حس­هاي مختلف،همه براي تقويت مهارت­هاي شناختي مناسب هستند)

اين قبيل تشك­ها معمولاً جذابيت­هايي دارند كه كودك را براي فعاليت بيشتر تشويق مي­كنند. پس او را طوري قرار دهيد كه امكان فعاليت و ضربه زدن و حركت كردن را داشته باشد.براي تنوع، در صورت امكان جاي اسباب­ بازي­ها را عوض كنيد. دقت كنيد و ببينيد كه فرزندتان متوجه اين تغيير مي­شود و مي­كوشد تا با تغييرات كنار بيايديا نه.

 رنگ­هاي متضاد يكي از بهترين روش­هاي تحريك ديدن در كودك هستند. به رنگ­ها اشاره كنيد، نام حيوانات را بگوييد؛ حتي با اينكه كه كودك­تان هنوز معناي واژه­ هايي كه مي­گوييد را نمي­داند اما مي­فهمد كه به نقاط و بخش­هاي مختلف اسباب­ بازي­ها اشاره مي­كنيد و او هم نقطه­ تمركز خود را تغيير مي­دهد. اگر تشكچه­ اش موزيكال است از اين فرصت براي تحريك حس شنوايي اش استفاده كنيد. دستش را در دست خودتان بگيريد و به آرامي همراه با موسيقي آنها را به هم بزنيد. وقتي كه صداها را تقليد مي­كنيد يا همراه با آهنگ برايش آواز مي­خوانيد حالت چهره­ تان را هم تغيير دهيد.

 

 

2-اسباب­ بازي­هايي كه كودك را به فعاليت فيزيكي (مثلاً ضربه زدن) تشويق مي­كنند

 ضربه زدن طبيعت بچه است و عضلاتي را تقويت مي­كند كه بايد روزي از آنها براي راه رفتن استفاده كند.بازي­هاي منظمي كه را به ضربه زدن تشويقش مي­كنند شروع خوبي محسوب مي­شوند اما حواس­تان باشد كه حتماً برايش از يك قنداق يا پوشك سبك استفاده كنيد تا بتواند پاهاي خود را به راحتي حركت دهد. او را طوري نزديك اين اسباب­ بازي قرار دهيد كه پاهايش به آساني به آن برسند.تكيه دهيد و با شوخي و خنده با او حرف بزنيد.او خيلي دوست دارد وقتي كه به اسباب­بازي ضربه مي­زند توجه شما به سمت او باشد.اين مسئله برايش بسيار مهم و هيجان­انگيز است !

 حتي در همين سن هم شما مي­توانيد او را با مفهوم علت و معلول آشنا كنيد. وقتي ضربه زد بگوييد "آره، ببين چي كار كردي!تو روشنش كردي!"يا"آهنگ كار تو بود!".به تدريج با توجه و تشويق شما، فرزندتان اين ارتباط مهم را درك مي كند: اين كار رو من كردم!

وقت صرف كنيد و به بعضي از ويژگي­هاي اسباب­ بازي اشاره كنيد.رنگ­ها را شناسايي كند و به چهره  ها اشاره كنيد.اين به كودك كمك مي­كند تا ارتباط بين اشيا و واژه­ها را درك كند.

 

 

 

3- تشكچه­ هايي با چراغ­هاي چشمك­زن، موسيقي و آويزهاي جذاب

 حس­هاي مختلف بچه اولين منابع يادگيريش هستند.تشكچه ­هاي مناسب با تحريك اين حس ها مهارت­ هاي بينايي و شنوايي را در او تقويت مي­كنند.او را تشويق كنيد كه ضربه بزند، دست و پايش را به اسباب ­بازي­هايي كه آويزان هستند برساند و ...؛ به اين ترتيب مهارت­هاي حركتي در او رشد مي كند و زمينه­ مناسبي براي درك روابط علت و معلولي ايجاد مي شود.

اين اسباب­ بازي از ديد فرزندتان چگونه است؟ روي زمين دراز بكشيد و آن را از زاويه ديد او ببينيد.اين كار در تعيين موقعيت او و اسباب­بازي به شما كمك مي­كند.هر چند وقت يك بار جاي بچه را تغيير دهيد تا  زاويه ديد تازه­ اي داشته باشد.

براي بهبود روابط بين خودتان و بيشتر كردن جذابيت بازي­ها و فعاليت­هاي مختلف، با هم با اين اسباب­بازي بازي كنيد.وقتي كه هوشيار و سرحال است براي بازي وقت بگذاريد نه وقتي كه خواب آلوده ،گرسنه يا ناآرام است.اگر اسباب­بازي برايش خيلي ناخوشايندباشد چشمانش را مي­بندد و شما اين را متوجه مي­شويد.براي كمك به يادگيري كودك در زمينه­ ارتباط بين واژه ­ها و كارها، قسمت­هاي مختلف را تكان دهيد و  همزمان درباره­ آن حرف بزنيد: «تكون تكون تكون. ديدي برات خنديد؟»

همچنين،اگر تشكچه­ قابليت صوتي يا نوري دارد، آواز بخوانيد يا صداي كودكانه اي تقليد كنيد تا اين قابليت­ها و ويژگي­هاي صوتي و نوري برجسته­تر شوند.هر چه بيشتر با كودك حرف بزنيد و مستقيماً او را درگير اين قبيل موضوعات كنيد، به رشدش كمك بيشتري كرده­ ايد.

 

سه شنبه 1 اسفند 1391  9:00 AM
تشکرات از این پست
saeid63
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا

بازي و اسباب بازي براي كودك سه ماهه

 

الگوي خواب، بيداري و غذا خوردن فرزند سه ماهه­شما به تدريج منظم­تر و قابل پيش­بيني­تر مي­شوند.همزمان با رشد كودك،مي­بينيد كه راه­هاي جديدي براي برقراري ارتباط با شما و كشف دنياي اطرافش پيدا مي­كند ...لمس كردن، حس كردن و گرفتن هر چيزي كه در دسترسش باشد!اسباب­بازي­هايي كه حس­هاي مختلف را تحريك مي­كنند برايش تهيه كنيد، موسيقي­هاي آرام براي او پخش كنيد و به نشانه­ها و عكس­العمل­هايش در هنگام بازي دقت كنيد.

 

 كودك در اين سن چگونه بازي مي­كند؟

  • مادر خود را مي­شناسد و به صورت ساير افراد هم علاقمند است.
  • روي شكم خود مي­خوابد و با استفاده از زانوها و بالا آوردن سينه­اش مي­تواند از خود محافظت كند.
  • سرش را به سمت صدا مي­چرخاند و وقتي صحبت مي­كنيد شما را نگاه مي­كند.
  • چيزها يا اشخاص آشنا را تشخيص مي­دهد.
  • مي­تواند به اشياي مختلف ضربه بزند اما نمي­تواند خودش را به آنها برساند.
  • وقتي اسباب­بازي را در دست او مي­گذاريد مي­تواند آن را گرفته و تكان بدهد.

 

اسباب بازي هاي مناسب با اين سن:

 

 

1-جغجغه­هاي دستي يا اسباب­بازي­هايي كه روي يك حلقه هستند

بچه­ها در حدود سه ماهگي كم­كم اشيايي كه در دسترسشان باشد را مي­گيرند و به تدريج ياد مي­گيرند كه مي­توانند كارهايي را انجام دهند!ياد مي­گيرند كه تكان دادن يك جغجغه باعث توليد صدا مي­شود.دوباره آن را امتحان مي­كنند...و كم كم رابطه علت و معلول را متوجه مي شوند.

براي كمك به او، براي شروع، حلقه را در دست بچه بگذاريد و آن را به آرامي تكان دهيد.بچه­ها در اين سن كم­كم در حال يادگيري كنترل گرفتن اشيا هستند .آنها مي­توانند صبر كنند و به سمت هدف پيش بروند

با نگه داشتن حلقه روبروي بچه، تكان دادن آن و ايجاد فرصتي براي اينكه بتواند آن را بگيرد، به تمرين و تقويت مهارت­هاي هماهنگي در او كمك كنيد.جغجغه را در دستش بگذاريد، آن را تكان دهيد و بگوييد «صداشو شنيدي؟ تو اين كارو كردي!»تأكيد بر اثرات كار مي­تواند تشويقش كند تا دوباره آن را انجام دهد.

همچنين،ميتوانيدحلقه­اي را انتخاب كنيد كه به اندازه­ي كافي بزرگ باشد و كودك بتواند با دو دست خود آن را بگيرد.او ابتدا با يك دست حلقه را ميگيردو سپس با دست ديگر و سپس دوباره با يك دست!اين كار مهارت دست به دست كردن يك شيء از دست راست به چپ و برعكس را در او تقويت مي­كند.

 

 

2-تشكچه

در اين سن دست و پاهاي فرزندتان هميشه در حال حركت هستند؛ وقتي كه روي چيزي ضربه مي­زند يا خود را و اعضاي بدنش را مي­كشد؛ وقتي كه روي اسباب­بازي­ها مي­كوبد يا حتي آنها را مي­گيرد و در برخي موارد سعي مي­كند كه كمي روي زمين بخزد.

يك تشكچه­ي نرم پر رنگارنگ با پارچه­هاي متفاوت مي­تواند جاي خوبي براي فعاليت و بازي كردن او باشد و تمام نيازهايش را در يك جاي نرم برآورده كند (از تمرين مهارت­هاي حركتي گرفته تا تحريك حس­هاي مختلف براي به چالش كشيدن مهارت­هاي شناختي)

براي يادگيري بهتر و بيشتر فرزندتان به او كمك كنيد تا در حالت ذهني صحيحي قرار گرفته و با انجام دادن برخي از كارهايي كه هنوز نمي­تواند انجام دهد ارتباطات علت و معلولي را درك كند براي مثال، پخش موسيقي يا تكان دادن يا در آوردن صداي اشيا.

سعي كنيد كه اين وسايل طوري قرار گرفته باشند كه به راحتي در دسترسش باشند.سپس تشويقش كنيد تا خودش اين كار را انجام دهد؛ در اين صورت حركت دست و پاها و ساير موارد به خوبي پيش ميرود.شايد با شنيدن يك صدا يا ديدن رفتارهاي جالب و مهيج شما بيشتر تشويق شود. بعد از اين كار كودك خود به خود بيشتر به هيجان آمده و تشويق مي­شود چون ارتباط بين كار ي كه انجام داده و جوابي كه از اسباب بازي گرفته را درك مي­كند!

همچنين، چنانچه اسباب بازي اش را آويزان كرده ايد گهگاه جايش را تغيير دهيد.اين كار براي تقويت حافظه كودك مفيد است و احتمالاً قبل از بازي متوجه اين تغييرات خواهد شد.

 

 

3-آينه­ بي­خطر براي كودكان

خيلي پيش از آنكه بچه­ها از روي آينه تشخيص دهند چه كسي مي­خندد، بيشتر دوست دارند كه به انعكاس تصوير خودشان خيره شوند و از چيزي كه در آنجا مي­بينند لذت ببرند.اين باعث تقويت خودشناسي و بهبود رشد احساسي مي­شود.اين كار همچنين زماني كه بچه براي لمس آينه به سمت آن مي­رود باعث تقويت هماهنگي دست و چشم نيز مي­شود.

براي كمك به او، پس از آنكه آينه را تنظيم كرديد، زاويه ديد او را بررسي كنيد و ببينيد كه دقيقاً چه چيزي را مي­بيند.براي كمك به رشد حس خودشناسي، به تصويرش در آينه اشاره كنيد و سپس همين كار را با تصوير خودتان در آينه تكرار كنيد.با بچه دالي بازي كنيد.مامان رو مي­بيني؟ ديگه كيو مي­بيني؟ به بخش­هاي مختلف صورت خود اشاره كنيد.چشماي منو مي­بيني؟ چشماي خودتو مي­بيني؟ اينجان! به اين صورت كم­كم و به تدريج ارتباطات براي بچه مفهوم پيدا مي­كنند.

با اشاره به يك مورد ديگر (براي مثال، حلقه­اي كه در دست داريد)به تقويت ديدن و مفهوم انعكاس­ها كمك كنيد.سراغ آينه­هاي ديگر خانه هم برويد و اجازه دهيد كودك­تان ببيند انعكاس­هاي شما در آينه­هاي ديگر به چه شكلي مي شود.همچنين،وقتي كه آماده بود و توانست صورتش را بالا بياورد آينه را روبرويش قرار دهيد تا خودش را  از زاويه­ جديدي ببيند.

 

 

منبع : نی نی سایت

سه شنبه 1 اسفند 1391  9:06 AM
تشکرات از این پست
saeid63
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا

بازي و اسباب بازي براي كودك چهار ماهه

 

 

اكنون زمان آن است كه به فرزند چهار ماهه تان در فهم و شناخت بعضي چيزها كمك كنيد تا مفهوم من مي­توانم اين كار رو بكنم در ذهنش جا بيفتد.با بازي­هاي ساده يا تهيه­اسباب­بازي ساده­اي كه فرزندتان بتواند با آن تعامل برقرار كند مي­توانيد مفاهيم علت و معلول را به او ياد بدهيد چون در اين زمان هماهنگي دست و چشمش نيز بهتر شده است.

كودك در اين سن چگونه بازي مي­كند؟

  • مي­خندد، پيچ و تاب مي­خورد و با ذوق فرياد مي­كشد.
  • با كمك شما مي­تواند به اشيا برسد.
  • دوست دارد حركت دستانش را نگاه كند.
  • مي­تواند چهره­هاي آشنا را تشخيص دهد و به چهره ديگران نيز علاقه­مند است.
  • مي­تواند اسباب­بازي­هايي كه در دسترسش هستند را بگيرد.

اسباب بازي هاي متناسب با اين سن:

1-اسباب­بازي­هاي دستي

در اين مرحله، بچه­ها كم­كم استفاده­ هدفمند از دستان خود را آغاز مي­كنند. لمس كردن، حس كردن و گرفتن همگي راه­هايي براي كشف و سياحت دنياي جديد براي او هستند.به همين دليل الآن زمان مناسبي است تا اين مهارت­ها با اسباب­بازي­هاي مناسبي كه بافت­ها و زمينه­هاي مختلف و البته جايي براي گرفتن دارند تقويت شوند.اين اسباب­بازي­ها علاوه بر امكان گرفته شدن توسط بچه حتي وقتي كه در دستانش نيستند نيز به خاطر زيبايي­هاي ظاهري توجهش را جلب مي­كنند.

راه و روش­هاي مختلفي پيدا كنيد تا اسباب­بازي، همراه و در دست بچه باشد.( بسياري از اين نوع اسباب­بازي­ها طوري طراحي مي­شوند كه به ساير چيزها وصل شوند يا اينكه اصلاً از قبل به يك چرخ يا قنداق قابل حمل وصل شده­اند.) سپس آن را كمي جلوي بچه بالا و پايين برده و بعد به چپ و راست حركت دهيد. ببينيد آيا مي­تواند با چشم­هايش آن را دنبال كند؛ سپس تشويقش كنيد تا دستش را دراز كرده و آن را بگيرد وبگوئيد «اوه! ببين ... گرفتيش!»

كمي با هم با اسباب­بازي قايم باشك بازي كنيد. اگر به اندازه­ي كافي كوچك است، آن را زير يك پتو پنهان كنيد؛ اگر صدادار است يا حالت جغجغه­اي دارد، صداي آن را در بياوريد.اجازه دهيد قسمتي از آن از زير پتو بيرون بماند و سپس از او بپرسيد كه «كجا رفت»؟ يك نگاه زير چشمي به آن بكنيد و بگوييد «آهان !ايناهاش».تا پايان شش ماهگي او مي­تواند بفهمد كه برجستگي زير پتو همان اسباب­بازي او است.

فرزند شما هيچ گاه براي سرگرم شدن توسط شما و صدا در آوردن و شكلك در آوردن كوچك نيست.سعي كنيد براي او صداي حيوانات مختلف را در بياوريد. وقتي كه خنده­هاي شيرين و پر از شوق او را ببينيد، فراموش مي­كنيد كه اين قبيل كارهايتان چه قدر بچه­گانه است و تشويق مي شويد بيشتر ادامه بدهيد!

 

2-اسباب­بازي­هايي با صداهاي متنوع، رنگ­هاي روشن و چراغ

رنگ­هاي روشن و نورها ساده­ترين چيزهايي هستند كه بچه در حال حاضر مي­تواند ببيند.وقتي كه اشيا و صدا ها را به او معرفي مي­كنيد، در حقيقت كمك مي­كنيد كه حس­هاي مختلفش تحريك شوند و حافظه­او كه منبع اصلي تقويت بينائي هستند را آماده و تقويت مي­كنيد.

سعي كنيد فضا را براي بازي­هايي كه ماه­هاي بعد قرار است انجام شوند آماده كنيد.قبل از شروع بازي به ويژگي­هاي مختلف اسباب­بازي اشاره كنيد چراغ­هاي آن را روشن كنيدوصدايآن را در بياوريد و او را هم تشويق كنيد صداي موسيقي را تقليد كند و همين طور كه پيش مي­رويد شما هم همراه با او بخوانيد.وقتي هم كه سرتان شلوغ است ، موسيقي و چراغ­ها را روشن كنيد تا  سرگرم شود.

 

 

3-اسباب­بازي­هايي با صورتك­هاي دوست داشتني

شكلمنحصر به فرد يك چهره يكي از اولين چيزهايي است كه كودك آن را تشخيص داده و به آن واكنش نشان مي­دهد.همزمان با رشد توانايي تمركز بچه­ها، آشنايي با يك چهره باعث تقويت مثبت و بهبود رشد مهارت­هاي بينائي و احساس آرامش ميشود.

با اشاره به ويژگي­هاي چهره كمك كنيد تا كودك شناسايي يك شيء و شناسايي چهره­ها را درك كندسپس به سراغ صورت خود و كودك­ برويد. به آرامي صورتش را لمس كرده و نام هر قسمت را بگوييد.

جاي دندانكش را تغيير دهيد و ببينيد كه متوجه اين تغيير مي­شود يا نه. به تدريج  او خودش را به سمت آنها مي­كشد و آنها را مي­گيرد و شايد دندانك را در دهان خود بگذارد (همان طور كه هر چيز ديگري را كه پيدا كند با در دهان گذاشتن امتحانش مي­كند).

تشويقش كنيد تا تمام اين ويژگي­ها و مشخصات را با رفتن به سمت آنها كشف كند؛ كمكش كنيد تا قسمتهاي مختلف اسباب بازي را لمس كند. در مورد چيزي كه لمس مي­كند توضيح دهيد و كمك كنيد تا بين چيزي كه لمس مي­كند و آنچه ميشنود، ارتباط برقرار كند.

 

 

4-جغجغه­هاي دستي يا اسباب­بازي­هايي كه روي يك حلقه هستند

بچه­ها در حدود سه ماهگي كم­كم اشيايي كه در دسترس­شان باشد را مي­گيرند و به تدريج ياد مي­گيرند كه مي­توانند كارهايي را انجام دهند!ياد مي­گيرند كه تكان دادن يك جغجغه باعث توليد صدا مي­شود.دوباره آن را امتحان مي­كنند...و متوجه قانون علت و معلول مي شوند.

وقتي كه براي اولين بار يك جغجغه را نشانش مي دهيد، آن را روبرويش نگه داريد و كمك كنيد تا روي آن تمركز كند، سپس آن را به خط وسط ميدان ديدش ببريد و سپس به آرامي به سمت چپ و راست حركت دهيد. آن را در دسترسش قرار دهيد تا بتواند آن را بگيرد يا آن را در كنارش بگذاريد تا راحت­تر بتواند به آن ضربه بزند.براي انكه تشويقش كنيد به اشيا اطرافش برسد، آنها را به آرامي در مقابلش تكان دهيد.كودك،كم­كم براي رسيدن به آنها تلاش مي­كند و آنها را مي گيرد و در دهانش مي­گذارد تا امتحانشان كند.

زماني كه واقعاً توانست آگاهانه جغجغه را در دستش نگه دارد، كار خود را شروع مي­كند و آن را از يك دست يه دست ديگر مي­دهد. شما هم مي­توانيد با تغيير  دادن محل جغجغه در دستش كمكش كنيد تا كار ش را به پايان برساند.

همچنين، خوب است كمك كنيد تا اين جغجغه را به عنوان منبع صدا بشناسد و عمل و عكس­العمل را با صحبت كردن برايش توضيح دهيد: «آهان! ببين وقتي تكونش ميدي چه صدائي ميده !»

 

 

سه شنبه 1 اسفند 1391  9:07 AM
تشکرات از این پست
saeid63
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا

بازي و اسباب بازي براي كودك پنج ماهه

 

با افزايش هماهنگي دست و چشم، كودك پنج ماهه­شما نه تنها اشيا را مي­بيند بلكه خودش را به آنها مي­رساند، آنها را مي­گيرد و مي­چشد!و هر روز چيزهاي جديدي را كشف مي­كند.به همين دليل سعي كنيد اشياي بي­خطري كه شكل­ها، اندازه­ها، بافت­ها و رنگ­هاي گوناگوني دارند تهيه كنيد. همچنين، براي پاسخ به سؤالات مربوط به رشد كودك و بچه­داري مطالب زير را بخوانيد.

 

 

كودك در اين سن چگونه بازي مي­كند؟

  • مي­تواند خودش را به سمت اسباب­بازي­ها كشيده و آنها را بگيرد.
  • به بچه­هاي ديگر و به تصوير خودش در آينه لبخند مي­زند! حالا مي­تواند چند كار را با هم انجام دهد؛ براي مثال، سر و صدا در آوردن و همزمان با آن ، رفتن به سوي چيزي.
  • وقتي مي­خواهيد يك اسباب­بازي را به او بدهيد، موقعيت خودش را براي گرفتن آن تنظيم مي­كند.
  • مي­تواند از روي شكم به پشت بغلتد.
  •  آگاهانه دستش را دراز كرده و اسباب­بازي­ها را مي­گيرد.
  • براي كشف بيشتر اطراف خود، هر چه را مي بيند،آن را در دهان مي­گذارد.

 

 

 

 

اسباب بازي هاي متناسب با اين سن:

1-اسباب­بازي­هاي حجم دار، مناسب براي ضربه زدن

با پيشرفت تدريجي هماهنگي چشم و دست فرزند شما ديگر مي­تواند توانايي­هاي جديد خود براي رسيدن و ضربه زدن به اسباب­بازي­ها را كشف كند يا حتي به سمت شيئي كه از جايي افتاده برود.اسباب­بازي­هايي كه وقتي بچه به آنها ضربه مي­زند عكس­العملي از خود نشان مي­دهند، مهارت­هاي در حال رشد و تكامل او را تكميل مي­كنند و در عين حال باعث مي­شوند او مفاهيمي مانند تعادل را نيز تمرين كند.

فرزند شما احتمالاً هنوز روي شكم يا پشت خود مي­خوابد و بازي مي­كند و تلاش مي­كند كه بلند شده و بنشيند. يك اسباب­بازي حجم دار براي اين سن عالي است زيرا كودك مي­تواند به راحتي با آن بازي كند.ابتدا خودتان خودتان با آن بازي كنيد تا آن را ببيند و سپس ببينيد او در پاسخ چه مي­كند.

ضمنا، براي تشويق فرزندتان به حركت دادن عضلات حركتي، اين اسباب­بازي را با يك دست فاصله در ميدان ديدش قرار دهيد. او سعي خواهد كرد كه به آن نزديك شود تا بتواند اسباب­بازي خود را بهتر ببيند.

كار ديگري كه مي توانيد انجام دهيد اين است كه وقتي روي شكم خوابيده اين اسباب­بازي را به  او نشان دهيد. آن را روي زمين جلوي او و در جايي كه به راحتي بتواند رنگ­هاي روشن آن را ببيند قرار دهيد تا دستش را به سمت آن دراز كند.بچه براي ديدن اتفاقات جالبي كه حدس مي­زند، به سمت اسباب بازي رفته و رويش ضربه مي­زند. با تغيير مكان آن به دو طرف كودك،هيجان  او را بيشتر كنيد.

 

2-اسباب­بازي­هايي كه حس بودن را تقويت مي­كنند

او الآن شما را از طريق ديدن مي­شناسد و توانايي تشخيص آشنايان هم در حال افزايش است.اسباب­بازي­هايي كه آينه دارند نه تنها باعث سرگرميش مي­شوند (زيرا او دوست دارد به بچه­هاي ديگر و حتي تصوير خودش كه درون آينه است لبخند بزند!)بلكه توانايي تشخيص چهره را هم در او تقويت مي­كنند.

فرزندتان را در آغوش­تان بگيريد و مانند وقتي كه يك كتاب را در دست مي­گيريد ،اسباب بازيش را روبروي خودتان بگيريد. تمام جوانب آن را با كودك خود بررسي كرده و چيزي كه مي­بينيد را براي او توصيف كنيد.

طوري به آينه نگاه كنيد كه كودك بتواند شما را در آينه ببيند. سپس آن را جلوي صورت او بگيريد تا  بتواند تصوير خودش را هم ببيند. فرزند شما احتمالاً هنوز خودش را نمي­شناسد اما با ديدن خودش در آينه  هيجان ­زده مي­شود!

ضمنا ، خوابيدن بر روي شكم براي رشد و تقويت عضلات گردن، مهم است.براي اينكه تشويقش كنيد كه بيشتر روي شكمش بماند، چيزي را با فاصله­ي يك دست در معرض ديدش بگذاريد تا با آن بازي كرده و سرگرم شود  اما هر از گاهي زاويه ديد او را تغيير دهيد.

 

3-اسباب­بازي­هاي موزيكال دستي

درك اينكه كارها نتايجي دارند مي­تواند شروع خوبي باشد.اسباب­بازي­هايي كه به راحتي تكان مي­خورند يا به هر نحو ديگري به آساني عكس­العمل جالبي از خود نشان مي­دهند (مثل پخش موسيقي جالب)قطعاً باعث بهبود ارتباط بچه با دنياي اطرافش و درك بهتر آن مي­شوند.

همزمان با پيشرفت كودك در گرفتن و تكان دادن اسباب­بازي­ها، به دنبال اسباب­بازي­هاي دستي باشيد كه در پاسخ به تلاش­هاي بچه، با صدا  و موسيقي به او جايزه مي­دهند.با اين كار،كودك مي­فهمد كارهائي كه انجام مي دهد ،نتايج را كنترل مي كنند و باعث بروز اتفاقاتي مانند موسيقي و صدا مي­شوند.

اين فرصت را به كودك بدهيد كه تمام خصوصيات ظاهري، رنگ­ها و بافت اسباب­بازي­اش را كشف كند. وقتي كه او را در آغوش­تان گرفته­ايد، اسباب­بازي را در دست بگيريد و اجازه دهيد در اين وضعيت روي هر چيزي كه برايش جذاب و جالب است تمركز كند.اين كار حس­هاي مختلف را در او را تحريك مي كند.

همچنين، با اشاره به ويژگي­هاي مختلف اين اسباب­بازي ،تمايل به شناسايي و شناخت اشيا را در ذهنش ايجاد كنيد.مثلا «گوش كن ببين وقتي دماغش رو فشار ميدي چه آواز قشنگي مي­خونه»!

به طور كلي،هميشه سعي كنيد اسباب­بازي­هاي كودك را كنار هم قرار دهيد، به او كمك كنيد كه قسمت هاي مختلف را احساس كند و صداها و حركات را ايجاد كند و تمام ويژگي­هاي اسباب­بازي­هايش را كشف كند.تمام اين تحريك­هاي حسي باعث تقويت حافظه­او مي­شوند. از آنجائي كه چنين اسباب­بازي­هايي را در هر زماني مي­توان براي بازي استفاده كرد، زماني كه روي شكم يا پشتش خوابيده هم آنها را در دسترسش قرار دهيد و تنها به زماني كه نشسته بسنده نكنيد.بچه­ها نمي­توانند در برابر رنگ­ها و حركاتي كه دوست دارند به آنها برسند و لمس­شان كنند مقاومت كنندو همين باعث تقويت هماهنگي دست و چشم و همچنين مهارت­هاي شناختيشان خواهد شد.

 

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

چهارشنبه 2 اسفند 1391  5:03 PM
تشکرات از این پست
saeid63
دسترسی سریع به انجمن ها