0

نحوه انتخاب یک مادربرد

 
hossein75
hossein75
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 408
محل سکونت : مرکزی

نحوه انتخاب یک مادربرد


مادربورد کامپیوتر قلب کامپیوتر شما می باشد. این روزها انواع متعددی از مادربردها با مشخصات و ترکیبات مختلف در بازار وجود دارد . هنگام تصمیم گیری در باره انتخاب مادربرد لازم است که ابتدا ماهیت استفاده از کامپیوتر در نظر گرفته شود ، در مرحله اول باید تصمیم بگیرید که شما می خواهید از رایانه رو میزی برای انجام بازی و کارهای گرافیکی استفاده کنید و یا فقط برای استفاده در دفتر کار و یا از آن برای سرگرمی های متوسط مانند دیدن فیلم استفاده کنید ؟

سوکت

Motherboard

CPU

مهم ترین قسمت در رایانه واحد پردازش مرکزی (CPU) است که بر روی مادربرد قرار دارد . سه نوع پردازنده از نظر نوع سوکت آن بر روی مادر برد وجود دارد . سوکت ۴۷۸ ، سوکت ۳۷۰ و سوکت A . انتخاب سوکت بدان معناست که شما پر دازنده کامپیوتر خود را انتخاب کرده اید . مهم است که توجه داشته باشید  تمام پردازنده های سازگار با تمام مادربردها در دسترس نیست . پردازنده در دسترس در سرعت های مختلف عرضه می شوند که به نسبت سرعت دارای قیمت های مختلفی هستند .

چیپ ست

از ویژگی های مهم بعدی در انتخاب یک مادربرد نوع چیپ ست مادربرد است که معمولاً توست بسیاری از مردم نادیده گرفته می شود . چیپ ست به مجموع دو تراشه پل جنوبی (Southbridge) و پل شمالی (Southbridge) مادربرد گفته می شود . چیپ ست دارای توابعی است گه به وسیله آن پردازنده به دستگاه های ورودی خروجی متصل می شود . همچنین رابطه بین پردازنده و حافظه (RAM) ، کارت گرافیک ، کارت صدا و همچنین اسلات های توسعه به تور کلی توست چیپ ست انجام می شود . همین طور که می بینید با اینکه چیپ ست یکی از مهم ترین اجزاء مادربرد است و سرعت عمل آن تأثیر زیادی در سرعت سیستم دارد اما امکان ارتقاء و تغییرات در چیپ ست به ندرت دیده می شود ، بنا بر این بهتر است در هنگام خرید مادربردی را انتخاب کنید که دارای جدیدترین چیپ ست های موجود باشد .

حافظه

حافظه از دیگر بخش های اساسی در مادربرد کامپیوتر است . نوع و میزان حافظه رابطه مستقیم با میزان سرعت کامپیوتر شما دارد. انواع مختلفی از حافظه بسته به سازگاری آنها با پردازنده در بازار وجود دارد مانند SD RAM ها که با پردازنده های پنتیوم III سازگاری دارد و یا DDR2 و DDR3 که با پردازنده های جدید سازگاری دارند و دارای سرعت زیادی هستند . البته در انتخاب مادربرد باید به میزان ساپورت RAM توسط مادربرد توجه داشت .

کارت گرافیک

انتخاب ویا ارتقاء یک کارت گرافیکی ، وابسته به نوع مادربردی است که شما انتخاب کرده اید.

در کامپیوترهای قدیمی از شکافهای کارت گرافیک AGP4X و AGP8X استفاده می شد ولی امروزه شکاف PCIExpress در دسترس است که علاوه بر امکان استفاده از کارت گرافیک های قدرتمند به شما امکان استفاده از دو کارت گرافیک هم زمان را نیز می دهد .

مادربردهایی نیز در بازار وجود دارد که دارای کارت گرافیکی آن برد ( on-board) هستند که با انتخاب این نوع می توان در هزینه خرید کامپیوتر صرفه جویی کرد ولی باید توجه داشت که مادربرد مورد نظر امکان استفاده از کارت گرافیک غیرآن برد را نیز دارا باشد .

خروجی استاندارد برای کارت گرافیک،خروجی VGA است که اخیرا خروجی های DVI و HDMI نیز به این خروجی ها افزوده شده و به سرعت در حال جایگزینی هستند. در هنگام خرید باید سازگاری مانیتور خود را با این استانداردها مد نظر داشته باشید .
منوی BIOS

بعضی از مادربرد ها دارای گزینه هایی برای اورکلاک سیستم می باشند . اورکلاک با افزایش clock rate پردازنده و افزایش ولتاژها باعث افزایش کارایی سیستم می شود . معمولاً افرادی که از کامپیوتر برای بازی استفاده می کنند از این عمل استفاده می کنند .
اتصال دهنده ها

اتصال دهنده های پنل جلو و پنل پشتی یکی دیگر از نکاتی است که در هنگام انتخاب باید در نظر گرفته شود که شامل پورتهای USB ، پورت های سریال و موازی ،SPDIF (ورودی دیجیتال و پورت خروجی) ، مادون قرمز ،  فایروایر (به طور کلی برای انتقال با سرعت بالا استفاده می شود) و eSATA می باشد .
با توجه به این نکات می توانید مادربردی متناسب با نیاز خود انتخاب کنید و همچنین از پرداخت هزینه های اضافی جلوگیری کنید .
 

جمعه 27 بهمن 1391  10:50 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها