0

کانون رهپویان وصال شیراز

 
nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 1442
محل سکونت : خراسان رضوی

کانون رهپویان وصال شیراز

 

کانون رهپویان وصال شیراز 

در سال 1376 بذری که سال ها در دلِ سوختگان فرهنگ ناب اسلامی جای گرفته بود، با عنوان کانون فرهنگی ره پویان وصال سر از زمین بر آورد. کانون در حدود شش سال تلاش، از مکان های مختلف به عنوان مرکز فعالیت‌های خود بهره گرفت.

گفت وگو با سید محمد انجوی نژاد

سید محمد انجوی نژاد، در اسفند سال 1348 به دنیا آمد. بچه های شیراز او را به خوبی می شناسند، چرا که بسیاری از آن ها در جلسات بزرگ کانون ره پویان وصال شرکت کرده و درس های زیادی از این جلسات آموخته اند. البته اهالی اینترنت و بچه های وب لاگ نویس هم او را خوب می شناسند، چرا که افزون بر مدیریت کانون بزرگ ره پویان وصال، هر روز سری به دوستانش در اینترنت زده و وب لاگش را به روز کرده و به پیام ها جواب می دهد. آقای انجوی نژاد تلاش دارد کانون ره پویان در همه شهرهای ایران تشکیل شود تا نوجوانان و جوانان ایرانی، خودشان فعالیت های فرهنگی و مذهبی داشته باشند. فعالیت های کانون با وجود تنوع برنامه ها و نیز تعداد شرکت کننده ها که ده هزار نفرند، آن را تبدیل به بزرگ ترین مرکز مذهبی استان فارس کرده است. گفت وگوی ما با ایشان، شما را با کانون ره پویان و آقای انجوی نژاد بیش تر آشنا می کند.

 

قبل از هر چیز درباره کانون ره پویان وصال برایمان بگویید. 

در سال 1376 بذری که سال ها در دلِ سوختگان فرهنگ ناب اسلامی جای گرفته بود، با عنوان کانون فرهنگی ره پویان وصال سر از زمین بر آورد. کانون در حدود شش سال تلاش، از مکان های مختلف به عنوان مرکز فعالیت‌های خود بهره گرفت. کانون مدت یک سال در مسجد بیمارستان نمازی شیراز، به وظیفه اش عمل کرد. با افزایش چشم گیر حضور جوانان در برنامه‌ها، کانون با کمبود فضا روبه رو شد. از این رو، مرکز فعالیت‌ها از بیمارستان یادشده به مسجد خیرات انتقال یافت. کانون در مدت حضور دو ساله خود در این مسجد، همواره از الطاف امام جماعت، هیأت امنا و دیگر خادمان این بیت الله بهره‌مند شد و انفاس الهی این مردان خدا سبب دل گرمی، و دعای خیرشان، عامل رشد کمی و کیفی فعالیت‌های کانون بوده است. 

حضور بیش از حد مشتاقان فرهنگ اهل بیت (ع) در فعالیت‌های کانون سبب شد، افزون بر شبستان و حیاط مسجد، خیابان‌ها و کوچه‌ های اطراف نیز در جلسات هفتگی و مناسبت ها مورد استفاده قرار گیرد تا این که یکی از بانیان نیکوکار با اهدای زمینی به مساحت سه هزار متر مربع در خیابان شهید آقایی، برای ساخت حسینیه‌ای مزین به نام مبارک سیدالشهدا (ع) به صورت وقف، گام مهمی در جهت حل مشکل مکان برداشت. در حال حاضر فعالیت های کانون در سالنی به متراژ سه هزار متر مربع که کنار زمین حسینیه به صورت موقت ساخته شده، انجام می شود. تاکنون 27 هزار جوان با تکمیل فرم های عضویت رسماً به جمع کانون پیوسته اند، این رقم به صورت ماهانه در حال افزایش است.

 

در کانون ره پویان وصال چه فعالیت هایی انجام می شود؟

از آن جا که مخاطبان اصلی کانون جوانان و دیگر گروه های فرعی کانون هستند، لازم بود که فعالیت‌های فرهنگی کانون برای دست یابی به اهداف، در شکل‌های گوناگون و متنوعی طراحی و اجرا شود تا همه بهره مند شوند. به همین منظور فعالیت‌های کانون در قالب‌های زیر در حال انجام است: 

نماز جماعت: هر روز نماز جماعت، به ویژه در روزهای اجرای برنامه های گروهی و با حضور نمازگزاران برپا و در برخی روزها، نماز قضا نیز به جماعت برگزار می شود. 

جلسات هفتگی: شنبه هر هفته، بعد از نماز مغرب و عشا جلسه هفتگی تشکیل می شود. این جلسات شامل سخنرانی حجت الاسلام سید محمد انجوی نژاد و برگزاری مراسم عزاداری برای سیدالشهدا یا به تناسب زمان، مولودخوانی در جشن هاست. این نشست ها، حدود ده تا پانزده هزار نفر شرکت کننده ثابت دارد. 

مناسبت ها: افزون بر جلسات هفتگی، در طول سال مناسبت‌های مختلفی برگزار می‌شود که شامل مراسم سوگواری برای امام حسین(ع)، حضرت رسول اکرم (ص)، ایام فاطمیه، شب های قدر، احیای ماه مبارک رمضان، جشن های اسلامی، میلاد امامان معصوم(ع)، بزرگ داشت شهدای دفاع مقدس، نیمه شعبان و… است. در این جلسات به طور متوسط 35000 نفر شرکت می‌کنند. در برخی ایام مانند شب های احیا و شب های تاسوعا و عاشورا حاضران بیش از پنجاه هزار نفرند.

 

شما در کانون، توجه ویژه ای به موضوع مهدویت دارید، علت آن چیست؟

بی گمان چون انتظار افضل اعمال است، ما باید بیش تر بکوشیم. در این زمینه لینک رسم انتظار می تواند شما را بیش تر با فعالیت ها و سخنرانی های مهدوی آشنا کند. 

(رسم انتظار : httP://www.rahPouyan.com/entezar /)

 

 

چه برنامه هایی در زمینه فرهنگ انتظار و آشنایی جوانان و نوجوانان با موعود (عج) در کانون دارید؟

غیر از سخنرانی ها، دیگر واحد های کانون، مثل باصر یا میعاد وصل، به طور تخصصی به این امر می پردازند و با برگزاری دوره های تخصصی و کلاس ها و سمینارها و نمایش گاه ها در این مسیر کارهای ارزنده ای انجام داده اند.

 

شما برنامه ای با نام چهل توسل، در کانون اجرا می کنید که برنامه بسیار زیبایی است. درباره این برنامه برای مان توضیح دهید. 

این برنامه را اعضای تالار گفتمان سایت کانون اجرا کردندکه اکنون برنامه ای کشوری است. هر چهل روز یک عمل، به نیت شناخت بیش تر امام زمان(عج) برگزار می شود. چله، نشانه صبر و جهاد اکبر است و ان شاالله‎ ‎در همه احوال خویش بر سر چهل عهدی بمانیم که بستیم. در لینک زیر با جزییات آن آشنا می شوید:

 

کانون نیمه شعبان، چه برنامه ها و فعالیت هایی دارد؟ 

ما غیر از مراسم واحد ها، برنامه اصلی مان برگزاری احیای نیمه شعبان و اطعام سحری برای روزه داران در نیمه شعبان است. برنامه های اینترنتی هم داریم. برای آشنایی بیش تر با این برنامه ها، آن ها به این نشانی بروید:

 

شما وقتی نوجوان بودید، نیمه شعبان چگونه جشن می گرفتید؟ شما هم کوچه ها را آذین بندی می کردید؟ از خاطرات تان در آن زمان برای مان بگویید. 

زیاد یادم نیست. آن زمان تبلیغات این چنینی نبود و به مناسبت های مذهبی و برنامه های دینی توجهی نمی شد.

 

کانون ره پویان وصال، محصولات مذهبی فراوانی تولید و عرضه کرده است، از جمله نرم افزار پیدای پنهان. درباره این محصول و دیگر محصول های کانون برای مان بگویید. 

این نرم افزار که در اولین جشنواره رسانه های دیجیتال مقام اول نرم افزار را کسب کرد، کامل ترین لوح فشرده در این زمینه است.

 

در این چند سال، در ایران و در جهان موضوع آخرالزمان و موعود ادیان بسیار مورد توجه قرار گرفته است. به نظر شما علتش چیست؟ چرا اکنون که انسان ها به پیشرفت های عظیم علمی رسیده اند، نیاز به منجی و موعود بیش تر شده است؟ 

دلیلش این است که دنیا در پیشرفت های مادی خود به قدرت الهی بیش تر واقف شده و تمدن، روح انسانیت را هدف قرار داده است. از این رو، انسان ها برای بازگشت به روح الهی خود درمانده شده اند و بازگشت خود را به مفاهیمی مثل عشق و وفا و نور و راستی و وحدت را در وجود منجی می بینند. جهان امروز تشنه تر از همیشه است.

 

موانع ظهور نکردن امام زمان (عج) چیست؟

یکی از بزرگ ترین موانع ظهور امام زمان (عج)، توقع بد منتظران و نگاه خرافی آنان است. آن ها فکر می کنند با آمدن امام زمان (عج) پایان دردها و غم های جسمانی فرا خواهد رسید و ما به دنیایی می رسیم که می توانیم در بی خیالی تمام با لذت تمام، جهاد نکرده و زحمت نکشیده، به بهشت برسیم! در دنیایی که همه حاجات ما برآورده شده است، تمام مریض های ما شفا می گیرند، تمام دردهای ما التیام می یابند و به هر چیز که بخواهیم می رسیم و بر دنیا حکومت می کنیم و دنیای بسیار خوبی خواهیم داشت. این توقع خرافی از انتظار، بالاترین مانع برای ظهور امام زمان (عج) است.

 

انتظار از نظر شما یعنی چی؟

یعنی اضطرار. مقامی که انسان از نظر عاطفی و اجتماعی و اخلاقی به جایگاهی برسد که برای ظهور امام، آرامش خود را فدا کند تا به آرامش حقیقی برسد.

چهارشنبه 18 بهمن 1391  9:26 AM
تشکرات از این پست
mohsenaa1138 ravabet_rasekhoon
دسترسی سریع به انجمن ها