0

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

 
mahdi696
mahdi696
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 141
محل سکونت : مرکزی - خمین

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دانشگاه صنعتی امیر کبیر، یکی از با سابقه ترین مؤسسات آموزش عالی کشور در زمینه فنی و مهندسی است. تاسیس و شکل گیری اولیه دانشگاه در آبان ماه 1335 است. در آن زمان، هسته اولیه دانشگاه، به عنوان پلی تکنیک تهران به منظور توسعه فعالیت‌های دو موًسسه فنی وقت، انستیتو مهندسی راه وساختمان و هنرسرای عالی شکل گرفت. در سال 1336 اولین دوره دانشجویان ازطریق آزمون داخلی پذیرفته شدند و از سال 1337 فعالیت آموزشی پلی تکنیک تهران، به طور رسمی با پنج رشته مهندسی: برق و الکترونیک، مکانیک، نساجی، شیمی و راه و ساختمان آغاز شد.


دانشگاه صنعتی امیر کبیر دارای 15 دانشکده و یک واحد دانشگاهی در ماهشهر دارد. هیات علمی آن 400 نفر است و همچنین 7000 دانشجوی دوره کارشناسی در 35 رشته، 3000 دانشجوی کارشناسی ارشد در 93 رشته و 600 دانشجوی دوره دکترا در 35 رشته این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.


دانشکده‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر


دانشکده مهندسی برق: دانشکده مهندسی برق در دوره کارشناسی و تحصیلات تکمیلی رشته‌های الکترونیک، قدرت، کنترل، مخابرات، مهندسی فتونیک و رشته مدیریت انرژی الکتریکی را دارا است.


دانشکده مهندسی پزشکی: این دانشکده در دوره کارشناسی در سه گرایش بیوالکتریک، بیومکانیک و در بخش آموزش تحصیلات تکمیلی علاوه بر این سه رشته، در رشته‌های مهندسی بافت، مهندسی ورزش و مهندسی توانبخشی دانشجو می پذیرد.


دانشکده مهندسی پلیمر: دانشکده مهندسی پلیمر با به هم پیوستن دو گروه مهندسی صنایع پلیمر و مهندسی علوم و تکنولوژی رنگ، به صورت یک دانشکده مستقل فعالیت دارد.


دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر: این دانشکده از سال 1366 به صورت یک دانشکده مستقل ایجاد شد. این دانشکده در سه رشته محض، کاربردی و علوم کامپیوتردر دوره کارشناسی و در چهار رشته محض، کاربردی، آمار و علوم کامپیوتر و همچنین در دوره دکتری پیوسته دانشجو می پذیرد.
دانشکده مهندسی شیمی: در دوره کارشناسی گرایش‌های پتروشیمی و صنایع غذایی و در دوره تحصیلات تکمیلی در گرایش‌های مهندسی شیمی پیشرفته، مهندسی بیوتکنولوژی ونانوتکنولوژی، جداسازی، پدیده‌های انتقال، ترمودینامیک، سینتیک و طراحی راکتور، محیط زیست، صنایع غذایی و بیوتکنولوژی دانشجو می پذیرد.


دانشکده مهندسی صنایع: این دانشکده در دو گرایش تولید صنعتی و برنامه ریزی و تحلیل سیستم‌ها در دوره کارشناسی، شش گرایش مهندسی صنایع، سیستم‌های اقتصادی اجتماعی، مدیریت سیستم و بهره‌وری و مهندسی مالی، مدیریت نوآوری و فنآوری، مهندسی لجستیک و زنجیره تأمین در دوره کارشناسی ارشد و گرایش مهندسی صنایع در دوره دکترا، دانشجو می پذیرد.


دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست: این دانشکده در دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه‌های مهندسی خاک و پی، راه و ترابری، سازه، زلزله، آب ،سازه‌های هیدرولیکی و مدیریت ساخت و همچنین گروه های میان رشته‌ای محیط زیست، معماری و شهرسازی، طراحی صنعتی و سازه‌های دریایی دانشجو می پذیرد.


دانشکده مهندسی کامپیوتر و فنآوری اطلاعات: این دانشکده در دوره کارشناسی ارشد هشت گرایش دارد که سه گرایش معماری سیستم‌های کامپیوتری، هوش مصنوعی و سیستم‌های نرم افزاری زیر مجموعه رشته مهندسی کامپیوتر و پنج گرایش مدیریت سیستمهای اطلاعاتی، تجارت الکترونیکی، امنیت اطلاعات، شبکه‌های کامپیوتری و سیستم‌های چندرسانه ای زیر مجموعه رشته مهندسی فناوری اطلاعات هستند.


دانشکده مهندسی کشتی سازی و صنایع دریایی: این دانشکده مجوز برگزاری رشته‌های مهندسی کشتی و کشتی سازی در دوره کارشناسی، مهندسی معماری کشتی با گرایش هیدرومکانیک و سازه، مهندسی ساخت در صنایع دریایی در دوره کارشناسی ارشد، و مهندسی دریا در دوره دکتری را دارا ست.


دانشکده مهندسی معدن و متالورژی: در دوره کارشناسی در رشته مهندسی معدن با گرایش‌های اکتشاف و استخراج معدن و مهندسی مواد با گرایش‌های متالورژی صنعتی و استخراجی دانشجو می پذیرد.


دانشکده مهندسی مکانیک: این دانشکده در دوره کارشناسی در دو گرایش مهندسی مکانیک و مهندسی ساخت و تولید دانشجو می‌پذیرد. دانشجویان مهندسی مکانیک واحدهای تخصصی خود را از پنج سبد تخصصی قدرت و نیروگاه، تاسیسات حرارتی وبرودتی، سیستم‌های دینامیکی وکنترل، مکانیک جامد و طراحی و ساخت انتخاب می‌کنند. 


دانشکده مهندسی نساجی: این دانشکده در گرایش‌های مهندسی تکنولوژی نساجی، مهندسی شیمی نساجی و علوم الیاف در سه دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، در گرایش مهندسی پوشاک در دوره کارشناسی و در گرایش های مدیریت نساجی، مهندسی ساختاری نانولیفی در دوره کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.


دانشکده مهندسی نفت: دانشکده مهندسی نفت، سال 1381 با کمک و مساعدت هیأت رییسه وقت دانشگاه و مسؤولان شرکت ملی نفت ایران مجوز راه اندازی را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کسب کرد که پس از دانشگاه صنعت نفت دومین مجموعه کامل مهندسی نفت کشور است. این دانشکده در دوره کارشناسی، مهندسی نفت و در دوره کارشناسی ارشد سه گرایش مخازن هیدروکربوری، حفاری نفت و اکتشاف نفت دانشجو می پذیرد.


دانشکده مهندسی هسته‌ای و فیزیک: این دانشکده علاوه بر گروه فیزیک که مجری دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فیزیک در گرایش‌های مختلفی همچون پلاسما، اتمی و مولکولی، حالت جامد، مهندسی پرتوها، هسته‌ای و ذرات بنیادی است، گروه مهندسی هسته‌ای و دکترای علوم و تکنولوژی هسته‌ای در دو گرایش انرژی هسته‌ای شامل مهندسی راکتور-شکافت و گداخت هسته‌ای و پرتوپزشکی دانشجو می پذیرد.


دانشکده مهندسی هوافضا: این دانشکده در دوره کارشناسی ارشد «آیرودینامیک» و در دوره کارشناسی ارشد هوافضا در سه گرایش: «جلوبرندگی»، «سازه‌های فضایی» و «مکانیک پرواز» راه اندازی شد.

 

 

یک شنبه 15 بهمن 1391  4:18 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها