0

فناوری نانو

 
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو



نانو بیوتکنولوژی در زمینه ی ژن درمانی

ژن درمانی چیست؟ روش اصلاح ژن های معیوب و عامل بیماری است. این روش درمانی در حال حاضر در مرحله ی تحقیقاتی است و در این مرحله شیوه های مختلفی برای اصلاح ژن مورد مطالعه می باشد. اولین ژن درمانی در سال 1990 بر روی کودک 4 ساله ای با بیماری نادر ژنتیکی نقص ایمنی شدید انجام شد. این بیمار به دلیل دارا نبودن سیستم ایمنی طبیعی باید در محیط استریل نگهداری می شد و مرتب دوز بالای آنتی بیوتیک مصرف می کرد. در بیمار مزبور گلبولهای سفید بیمار گرفته شد و سپس در آزمایشگاه رشد داده شد و ژن سالم به گلبول ها وارد و دوباره به بیمار برگردانده شد مطالعات بعدی نشان داد که سیستم ایمنی بیمار تقویت شده است و بیمار مجدداً به زندگی عادی برگشت اما این روش درمانی یک روش درمان مادام العمر نبود و بیمار مجبور به تکرار درمان در هر چند ماه بود.

ژن درمانی هموفیلی< ب> در ایران برای نخستین بار در کشور همراه با مراکز تحقیقاتی دنیا:

طی دو دهه ی اخیر مراکز تحقیقاتی متعددی در زمینه ی ژن درمانی فعالیت داشته اند. در این راستا برای درمان هموفیلی روش های مختلفی برای انتقال ژن سالم است. خوشبختانه با هدایت علمی پدر جامعه ی هموفیلی در ایران دکتر فریدون علا همزمان با مراکز مهم پژوهشی دنیا دانشگاه لندن بیمارستان رویال فری لندن و بیمارستان سنت جور در آمریکا امکان شرکت افراد هموفیلی ایرانی در این تحقیقات فراهم شده است.

درمان سرطان پوست با ژن درمانی:

محققان ایتالیایی موفق به کشف روش جدیدی برای درمان سرطان پوست با استفاده از ژن درمانی شده اند طراحان این روش می گویند ژن درمانی که نتایج آن بر روی موش های آزمایشگاهی موفق بوده است 10 برابر مؤثرتر و کارآمدتر از روش های درمانی موجود برای معالجه سرطان پوست است. به گفته ی محققان در این روش درمانی جدید از گلبول های سفید خون موسوم به لنفوسیت ها برای نفوذ به گره های متفاوتی که عموماً محل تکثیر تومورها است استفاده می شود.

ژن درمانی بهترین روش برای درمان التهاب مفاصل:

ژن درمانی بالقوه یک راه حل درمانی مناسب برای مبتلایان به روماتیسم مفصلی و یا سایر بیماری های التهابی محسوب می شود. به این صورت که با تزریق سلول های اصلاح شده ژنتیکی به مفصل زانوی بیماران به نتایج امید بخشی دست یافته اند.

روش جدید ژن درمانی برای بیماران مبتلا به پارکینسون:

آزمایش های یک روش جدید ژن درمانی برای بیماران مبتلا به پارکینسون نشان می دهد که نتایج مطلوبی برای این بیماران در بردارد. در این روش ویروسی با اصلاحات ژنتیکی به داخل بدن بیمار منتقل می شود تا با کمک آن متخصصان بتوانند به تضعیف سلول های عصبی به شدت متأثر از بیماری پارکینسون پردازند. محققان برای رسیدن به این هدف در این ویروس ژنی انسانی را قرار داده اند. دانشمندان آمریکایی 12 بیمار با این کمک این روش معالجه کرده اند. محققان معتقدند که در بیماری پارکینسون هم عوامل و فاکتورهای محیطی و هم عوامل ژنتیکی تأثیر دارند.
 

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:30 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو




نانو ذرات طلا در تشخیص و درمان سرطان از نانو ذراتی مانند نانو برنج می توان برای متمرکز نمودن نور بر نقطه ی کوچکی از فضا استفاده نمود. فعالیت محققین دانشگاه رایس براین ذرات متمرکز شده است به طوری که در حال حاضر قصد دارند از خاصیت این نانو ذرات برای بهبود عملکرد میکروسکوپ ها استفاده نمایند. محققین در تحقیقات اخیر موفق به کشف راهی مؤثرتر و مطمئن تر برای تشخیص و نابود کردن سلول های سرطانی شده اند. نتایج تحقیقات اخیر این گروه نشان داده است که با تغییر شکل نانو کره های طلا به نانو لوله های سیلندری شکل می توان تومورهای بدخیمی که در بخش های عمیق تر پوست قرار دارند همانند وضعیتی که در سرطان سینه مشاهده می شود را تشخیص داد و به طور انتخابی، پرتوی از لیزر که قدرت آن نصف پرتوهای به کار رفته قبلی است بدون تخریب سلول های سالم سلول های ، بدخیم را از بین برد. وقتی سلول های سرطانی به طلا متصل شد نور را منعکس کرده و به راحتی از سلول های سالم تشخیص داده می شود. نانو ذرات طلا پرتو لیزر را نیز بسیار راحت جذب می نماید و به این ترتیب سلول های بدخیم روکش داده شده با این ذرات به راحتی از بین می روند. اخیراً این محققین دریافتند که با تغییر شکل نانو ذرات طلا از کره به میله ای شکل می توان از طیف نوری با فرکانس پایین تری استفاده کرد. در روش اخیر می توان تومورهای عمقی را که با لیزر مرئی قابل تشخیص نبودند مشخص کرد.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:30 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو



مضررات فناوري نانو هر چند كه گفته مى شود نانوفناورى قابليت توليد و كاربرد فناورى هاى تميزتر را دارا است؛ اما در كاربرد نانومواد يا ريزمواد بايد احتياط لازم را به عمل آورد. مطالعات نشان مى دهد افرادى كه در معرض انتشار نانومواد قرار دارند ممكن است به عارضه هايى دچار شوند و همچنين تخليه نانوذرات به آب نيز سبب آلودگى هاى سمى زيست محيطى مى شود. در اين نوشتار جهت آشنايى بيشتر خوانندگان گرامى با ساير جنبه هاى علم و فناورى رو به رشد نانو يكى از كامل ترين و جديدترين مطالعاتى كه در زمينه خطرات نانوذرات انجام شده و هم اكنون در مجله Journal of Cleaner Production زير چاپ است؛ به صورت خلاصه ترجمه و ارائه شده است.
• • •
ويژگى بارز نانوفناورى استفاده آن از ذرات بسيار كوچكى است كه حداقل يكى از ابعاد آنها كمتر از ۱۰۰ نانومتر باشد. گفته شده است كه نانوفناورى مى تواند مواد زائد و آلودگى ها را از محيط حذف كند حتى مى تواند به طور فزاينده اى از مصرف و هدر رفتن منابع جلوگيرى كند كه اين خود مى تواند سبب شود قيمت تمام شده بسيارى از محصولات و فرآيندها كاهش يابد. از سوى ديگر نانوفناورى اين قابليت را دارد كه با فراهم آوردن امكان انتخاب گرى بالا در واكنش هاى شيميايى، بهره ورى در مصرف انرژى و كاهش توليد مواد زائد را موجب شود. با اين وجود مطالعات نشان مى دهد كه اين فناورى نوظهور آنچنان كه گفته مى شود بى خطر نيست. اصولاً ما با سه دسته نانومواد سروكار داريم. دسته اول كه مهم ترين و قديمى ترين آنها كربن سياه يا كربن بلاك است كه در ساختن لاستيك و نيز در صنايع چاپ به كار مى رود. كاربردهاى جديد اين نانوماده در صنايع ديگرى چون صنايع پوششى، نساجى، سراميك، شيشه و… گزارش شده است. تنها افرادى كه در اين صنايع كار مى كنند مى توانند در معرض اين دسته از نانومواد قرار بگيرند. دسته دوم شامل نانوذراتى است كه در مواد دارويى و آرايشى بهداشتى به كار مى روند كه بالنسبه عموم افراد ممكن است از آنها استفاده كنند. دسته سوم نانوذراتى هستند كه به صورت ناخواسته به عنوان محصول فرعى بعضى از فرآيندها- مانند سوختن سوخت هاى ديزلى، گداختن فلزات و حرارت دادن پليمرها توليد مى شوند، كه به اين دسته نانوذرات غيرتوليدى نيز گفته مى شود. امروزه بيشتر نانوذرات توليدى از اكسيدهاى فلزى، سيليكون و كربن ساخته مى شوند. بيشتر نانوذرات دارو رسان از چربى ها و ساختارهايى با پايه پلى اتيلن گليكول ساخته شده اند.
يكى از راه هاى ورود نانومواد به داخل بدن موجودات زنده استنشاق است. اين امر يكى از موضوعاتى بوده است كه بسيار مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. مدارك معتبرى وجود دارد كه ثابت مى كند ذرات پايدار با اندازه كمتر از ۱۰۰ نانومتر پس از استنشاق مى توانند مسموميت اساسى ايجاد كنند. ذرات استنشاق شده تمايل زيادى به رسوب كردن در مجارى تنفسى و ريه ها دارند كه اين تمايل در افراد مبتلا به آسم و ساير عارضه هاى تنفسى بيشتر است. التهاب ريه كه از استنشاق نانوذرات حاصل مى شود در حيواناتى مانند موش مشاهده شده و اثر آن در حيوانات پير بيشتر است.
مطالعه اثر نانوذرات كربن و اكسيد تيتانيم با اندازه هاى بين ۲۲۰- ۱۲ نانومتر روى موش ها نشان داده است كه قدرت دفاعى را در شش هاى آنها پايين مى آورد. تماس مداوم و زياد با نانوذرات ممكن است سبب تصلب بافت ها شود. كار در مكان هايى كه در آنجا از كربن سياه استفاده مى شود به مرور زمان سبب بروز بيمارى هاى تنفسى از قبيل برونشيت و يا حتى سرطان ريه مى شود. اين بيمارى ها در حيواناتى كه در تماس دائم با نانوذرات بوده اند مشاهده شده است. شواهد زيادى وجود دارد كه نشان مى دهد سطح فعال و تعداد نانوذرات استنشاق شده در اثرات مخربى كه ايجاد مى كنند نقش تعيين كننده دارند. طبيعت شيميايى و بار الكتريكى نانوذرات نيز از ديگر عوامل تعيين كننده در ميزان خطرناك بودن آنها در صورت استنشاق است.
نانوذرات علاوه بر بيمارى هاى تنفسى كه ايجاد مى كنند، مى توانند بروز بيمارى هايى را در سيستم قلبى عروقى انسان ايجاد كنند. اثر مخرب اين ذرات روى سيستم قلبى حيوانات با آزمايشاتى كه انجام شده به اثبات رسيده است. اين بيمارى هاى قلبى ممكن است از تغيير در عملكرد شش ها نشات گرفته باشد و يا به نفوذ نانوذرات به بافت ريه مرتبط باشد. در مورد احتمال دوم شواهد نشان داده اند كه نانوذرات جامد توانايى جابه جا شدن در مخاط و بافت هاى تنفسى انسان و ساير پستانداران را دارا هستند. حضور نانوذرات استنشاقى در سيستم گردش خون و در كبد مشاهده شده است. از سوى ديگر مطالعات نشان داده كه تماس دائم و كامل با نانوذرات سبب ورود اين مواد به مغز حيوانات شده است. نفوذ نانوذرات كربنى به قسمت بويايى مغز موش از طريق عبور از مخاط بويايى و عصب بويايى به اثبات رسيده است.
در بعضى از موارد ممكن است اثر يك ماده ويژه اثر منفى نانوذرات را تشديد كند. به عنوان مثال حضور ذرات بزرگ نيكل در كنار نانوذرات اين ماده صدمات ريوى و التهاب آن را افزايش مى دهد. اين مطالعه نشان مى دهد كه نه تنها سطح ويژه نانوذرات نيكل در اثرات مخرب آن نقش دارد بلكه يون هاى نيكل نيز اثر مهمى در ايجاد مسموميت در سلول هاى موش دارند. سرطان ريه در انسان با در معرض نانوذرات نيكل قرار گرفتن ارتباط دارد. اين اثر در حضور مواد محلولى كه حاوى نيكل هستند بيشتر خود را مى نماياند. از ديگر موادى كه اثر تشديد كننده آنها روى فعاليت مخرب نانوذرات اثبات شده است مى توان آهن و دوده را نام برد.
يكى ديگر از راه هاى نفوذ نانوذرات به داخل بدن حيوانات و انسان، نفوذ از راه پوست است. اين مسئله در انسان اهميت بيشترى دارد زيرا در مواد حاجب نور خورشيد يا همان كرم هاى ضدآفتاب، از نانوذرات اكسيد تيتانيم و اكسيد روى استفاده مى شود. هم اينك مهم ترين استفاده از نانوذرات در مواد آرايشى بهداشتى استفاده از همين ذرات بسيار ريزاكسيدهاى فلزى است. مطالعات نشان داده است كه نانوذرات تشكيل دهنده اين مواد هشت ساعت پس از مصرف مى تواند از طريق غشاى سلول وارد سلول شود. اين مسئله در مورد خرگوش و موش به اثبات رسيده است. اين نانوذرات با ورود به درون سلول و انجام واكنش هاى كاتاليزشده نورى مى توانند سبب از بين رفتن اسيدهاى نوكلئيك و ساير اجزاى سلولى شوند. راه ديگر نفوذ پوستى نانوذرات به درون سلول هاى انسان از طريق نقل و انتقال و كار كردن با اين مواد در آزمايشگاه ها و صنايع است. مطالعات در مورد نفوذ نانولوله هاى كربنى به بدن كسانى كه در آزمايشگاه هاى مربوطه كار مى كنند مويد اين مسئله است. راه ديگر در معرض نانوذرات قرار گرفتن ورود آنها به زنجيره غذايى است كه منشاء آن آلودگى هاى زيست محيطى است.
اما يكى از آسان ترين و مهم ترين راه هاى ورود نانوذرات به درون بدن انسان استفاده از سيستم هاى دارورسان است.
تعداد زيادى از مواد نانو به عنوان تركيبات دارورسان مورد مطالعه قرار گرفته اند هم اينك استفاده از اين سيستم ها به عنوان يكى از كاربردهاى مهم نانوفناورى مطرح است. يك اثر جانبى معمول بعد از استفاده از اين مواد ايجاد حساسيت شديد است. از سوى ديگر هنگامى كه از نانوذرات تركيبات آلى فلزى يا پليمرى استفاده مى شود خطر تجزيه تركيبات وجود دارد كه مواد حاصل از اين تجزيه ممكن است اثرات زيان آورى را موجب شوند. به عنوان مثال تركيب پليمرى پلى آلكيل سيانو اكريلات كه در بعضى از داروها استفاده مى شود در صورت داشتن شاخه آلكيلى كوچك به راحتى تجزيه شده و مواد سمى توليد مى كند اما اين پليمر اگر حاوى شاخه هاى آلكيلى بزرگ باشد تجزيه شدن آن كمتر اتفاق مى افتد. استفاده از نانوذرات به جاى رنگ هاى فلورسنتى در تصويربردارى از سيستم هاى زنده از كاربردهاى جديد نانومواد است. يكى از موادى كه مطالعات زيادى در مورد آن انجام شده نيمه هادى نقاط كوانتومى است كه از كادميم و سلنيم ساخته شده است. اين ماده به خاطر آزاد شدن يون كادميم سميت زيادى از خود نشان مى دهد.
در پايان با توجه به مطالب فوق مى توان گفت كه خطر كلى نانوذرات به پايدارى آنها در مواد زيستى مرتبط است. نانوذراتى كه به راحتى به مواد با سميت كم تجزيه مى شوند نسبت به نانوذرات مقاوم در مقابل تجزيه زيستى از زيان آ ورى كمترى برخوردارند. شكل و طبيعت سطح نانوذرات در زيان آور بودن آن نقش مهمى دارد. با توجه به اين مطالعات و مشخص شدن اثرات جانبى منفى نانوذرات دارورسان، بايد در جهت رفع اين مشكل تدابيرى انديشيده شود و همچنين كاربرد اكسيد روى و اكسيد تيتانيم در مواد ضدآفتاب بايد مورد ارزيابى مجدد قرار گيرد.

عضو هيات علمى دانشگاه شهيد چمران اهواز
کانون دانش

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:30 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو



آيا نانوتکنولوژي واقعي است؟

پيشگفتار

بحث بسيار مهمي اکنون در جمع محققين نانوتکنولوژي nanotechnology در جريان است. اين بحث به نام جدل درکسلر-اسماليDrexler-Smalley debate خوانده ميشود، و برروي موضوع اسمبلي مولوکوليmolecular assembly متمرکز است. اريک درکسلرEric Drexler بيست سال پيش نانوتکنولوژي را بنيانگذاري کرد، و رئيس هيئت مديره موسسه فورسايت است. ريچارد اسمالي از برندگان جايزه نوبل در شيمي و محقق نانوتکنولوژي در 10 سال گذشته بوده است، و بر روي امکانات کاربردي ننوتوب کربنيcarbon nanotubes کار کرده است.
جالب است که يکي از برجسته ترين نظريه پردازان عصر ما، که از شخصيت هاي دانش هوش مصنوعي است، يعني ري کورزويل Ray Kurzweil، اين جدل درکسلر-اسمالي را با دقت مورد خطاب قرار داده است. مقاله کورزويل شرح جز به جز تکنيکي اين جدل است، و او به شکل علمي نشان ميدهد که چرا مهم است که از ديدگاه درکسلر حمايت شود.
به نظر من، جدل درکسلر- اسمالي، اهميتي در فراسوي تعلقات عرصه هاي ويژه تحقيقاتي آن ها دارد، نظير بحث هاي مشابه 20 سال پيش در عرصه هوش مصنوعي، وقتيکه از سوئي مکارتيMcCarthy و مينسکيMinsky معتقد بودند هوش مصنوعي امکان پذير است، و از سوي ديگر، کساني نظير درايفوسDreyfus و سرلSearle، يا امکانAI را نفي ميکردند و يا آنرا خيلي ضعيف مي ديدند. من درباره منازعات هوش مصنوعي در جاي ديگر نوشته ام. بيست سال بعد يعني امروز، آشکار است که هوش مصنوعي امکان پذير است، اگرچه با هوش طبيعي يکي نيست، اما از بسياري جنبه ها، مثلأ براي کار کردن با مقادير زياد اطلاعات، از هوش طبيعي هم پرقدرت تر است. بنابراين واقعأ هوش مصنوعي است، و نه به مفهوم تحقير آميز کلمه. به همينگونه الماس مصنوعي ننوتک ميتواند يک آفرينش جديد باشد، حتي بهتر از اصل، چه از نظر زيبائي، چه از نظر دوام، و يا از لحاظ خواص ديگر.

آيا کشورهاي توسعه نيافته بايستي به اين موضوع فکر کنند؟

آنچه که در اين منازعات مهم است اين است که اگر مردم اين نظر را به پذيرند که خلق مجدد جهان غير ممکن است، آنچه که مخالفين نانوتکنولوژي تبليغ ميکنند، ممکن است که ما يک فرصت تاريخي را از دست بدهيم، فرصتي که ميتواند از انقلاب کامپيوتري 20 سال گذشته نيز مهمتر باشد. ممکن است به پرسيد که اين جدل چه اهميتي براي کشورهاي توسعه نيافته نظير ايران دارد، و اينکه چرا روشنفکران ايراني بايستي اصلأ نگران اين موضوع بوده و در اين رابطه به خود زحمت دهند؟ همانگونه که سالها پيش، براي بسيارنياز ورود به منازعات هوش مصنوعي و جامعه فراصنعتي مايه شگفتي بود، وقتي که حتي جامعه صنعتي نيز به سختي در ايران توسعه يافته است. اما امروز، همه به اهميت کامپيوتر، اينترنت و اقتصاد گلوبال براي ايران اذعان دارند، و اينکه چرا موضوعاتي نظير ملحق شدن به سازمان جهاني تجارتWTO اهميت بسيار زيادي براي ايران حال و اينده ايران دارد، وحتي بسياري از روشنفکران ايران هم اکنون در اين تلاش ها فعال هستند.
به همينگونه نانوتکنولوژي ميتواند مهمترين تکنولوژي اي باشد که حتي سلول هاي سوختيfuel cells تازه خلق کند، و به عصر نفت پايان دهد، و نه تنها بر اقتصاد کشورهاي توليد کننده نفت نظير ايران، تأثير جدي بگذارد، بلکه کل توليد صنعتي در سطح جهاني، که بر توليد انرژي استوار است را دگرگون کند، و تأثير جدي بر فقر و ثروت در هر نقطه جهان بگذارد.
و هيچ دليلي ندارد که دانشمندان کشوري نظير ايران در توسعه نانوتکنولوژي شرکت نکنند، وقتيکه اين تکنولوژي نه تنها برروي کشورهاي توسعه يافته، بلکه برروي بازده توليد جهاني در فراسوي يک مقياس بزرگ order of magnitude تأثير گذار است.
آنجه در بالا ذکر کردم دليل آن است که چرا بنظر من، دنبال کردن جدل درکسلر-اسمالي، براي روشنفکران ايران مهم است.

اسمبلي مولوکوليMolecular Assembly چيست؟

اولين بروسه هاي توليدي مانوفاکتور در پايان قرون وسطي در اروپاي اواخر سالهاي 1500 شکل گرفتند. اين توليد عبارت بود از ساختن اشيأ از مواد اوليه با دست يا با ماشين آلات به طور سيستماتيک همراه تقسيم کار. سپس اختراع ماشين بخار در قرن هجدهم، ماشين آلات متحرک را بوجود اورد، که با نيروي مهار شده توسط اين موتور ها به حرکت در ميآمدند. مانوفاکتور به کارخانه توسعه يافت، و بدينگونه سيماي کره زمين طي دويست سال بعد از آن، کاملأ دگرگون شد.
امروز نانوتکنولوژي درباره اسمبلي مولوکولي است، که نوع مينياتوري مانوفاکتور است، و ميتواند اساسأ دنيا را از نوبيآفريند، آنهم با بازدهي بهتر، و نتيجه آن نه تنها ميتواند به وابستگي به مواد خام طبيعي پايان دهد، بلکه ممکن است توسعه صنعتي را کامل کند. آنگونه که دنيل بل بخوبي نشان داده، جامعه صنعتي اساسأ عصر انرژي تمدن بشر بود، توليدي با ماشين آلات متحرک که از انرژي مهار شده استفاده ميکردند.
در نتيجه نانوتکنولوژي ميتواند بطور موفقيت آميزي مابقي توليد کشاورزي و صنعتي را کامل کند، و نه تنها از طريق حل مسأله انرژي، بلکه همچنين، از طريق افزودن هوش به موضوعات اين تمدن هاي بشري. به طور خلاصه ميتواند به تمام فعاليت هاي توليدي که در شيوه هاي توليد ماقبل صنعتي هستند کمک کند که به توليد هوشمند فراصنعتي برسند، هم آنگونه که برنامه هاي کامپيوتري هوشمند در توليدات تکنولوژي نوينhigh tech امروز به کار برده ميشوند. يعني پس از توسعه ننوتک، اينگونه توليدات هوشمند براي همه فعاليت هاي توليدي به کار خواهند رفت.
عبارات زير آنگونه ايست که کورزويل استفاده از هوش را در ننوتک توضيح ميدهد، با استفاده از اصطلاح نرم افزار به معني وسيع کلمه:
“هرچند پيکربندي هايconfigurations بسياري پيشنهاد شده، يک اسمبلر نوعيtypical assembler، به صورت يک واحد روي ميزي توصيف شده، که ميتواند هر محصولي که از نظر فيزيکي ممکن، و ما برايش توصيف ترم افزاري داشته باشيم را، توليد کند. محصولات ميتوانند از کامپيوتر باشند تا لباس، آثار هنري باشند تا غذاي پخته شده. محصولات بزرگتر، نظير اثاثيه، ماشين، و حتي خانه نيز ميتوانند به صورت قايسيmodular ساخته شوند، يا از طريق ساختن اسمبلرهاي بزرگتر. آنچه که از اهميت ويژه برخوردار است اسمبلري است که که ميتواند کپي خود را خلق کند. هزينه افزوده براي ساختن هر محصول فيزيکي، که شامل هزينه خود اسمبلر هم ميشود، چند پنيpennies براي هر پوند خواهد بود، اساسأ قيمت مواد خام آن. البته هزينه واقعي در ارزش اطلاعاتي خواهد بود که هر محصول را توصيف ميکند ، يعني نرم افزاري که پروسه اسمبلي را کنترل ميکند. در نتيجه هر چيز با ارزش در جهان، از جمله خود اشيأ فيزيکي، اساسأ از اطلاعات تشکيل ميشوند. ما ازامروز از چنين شرايطي چندان دور نيستيم، چرا که “محتوي اطلاعاتي” محصولات بطور سريعي به خط مجانب صد درصد ارزش آنها مماس ميشود.” ري کورز.يل-جدل درکسلر-اسمالي درباره اسمبلر مولوکولي، 3 دسامبر، 2003]
عبارات بالا بيان اصل آنچيزي است که در پاراديم ننوتک براي دنيا اهميت دارد. اگر نيوتون قوانين حرکت را توصيف کرد، و در پي آن، لاپلاس بحث ميکرد که اگر شرايط اوليه جهان را داشته باشيم، با دانش قوانين نيوتون، ميتوان جهان در هر لحظه را پيش بيني کرد، ما نيز در اينجا شاهد آنيم که علم در 300 سال گذشته توصيف ساختمان اشيأ را انجام داده، و آن به اين معني است که ميشود، آنگونه که در همانجا کورزويل از سخنراني تاريخي 1959 فيزيک دان معروف فينمنFeynman نقل ميکند، در نهايت تمام طبيعت را مصنوعأ از نو “اتم به اتم” ساخت.

چرا نوآفريني مصنوعي مهم است؟

چه اهميتي دارد که ما آب را از دو اتم هيدرژن و يک اتم اکسيژن بسازيم؟ براي آنکه اگر مولکولهاي آب را اينگونه بسازيم، شبيه يک اسمبلي توليدي است، و ميتواند تريليون و تريليون بار ساخته شود، يعني انگونه که فينمنFeyman اشاره ميکند، اشيأ اتم به اتم ميتوانند “مانور” داده شوند، و مواد در نتيجه ميتوانند کارآراتر شوند، و با خواص دلخواه توليد شوند. بيشتر آنکه در مواردي که کمبود يا خطرات مخيط زيستي وجود دارد، مثلأ مورد نفت در دنياي کنوني، که وابستگي به سوخت فسيل از نظر محيط زيستي کشنده است، ننوتک ميتواند يک الترناتيو پاکيزه در مقياس اقتصادي موثر، ارائه کند.
همچنين اينگونه پروسه هاي مصنوعي ننوتک ميتوانند بسياري از اشتباهات که در پروسه هاي طبيعي هستند را اجتناب کنند، همانگونه که کامپيوتر در مقايسه با انسان، براي پروسه کردن مقاديرزياد اطلاعات، کمتر اشتباه ميکند. اين موضوع در پروسه هاي بيولوژيک مهم است، زمانيکه امراضي نظير سرطان نتيجه اشتباهات در عملکرد سلولها در پروسه هاي طبيعي هستند.
آيا تمام اين پيشرفت ها ميتوانند خطرات و مسائلي را هم باعث شوند؟ البته! کورزويل مثال خوبي از شبکه هاي کامپيوتري و ويروس ها ميزند که از طريق اين شبکه ها پخش ميشوند، و اشاره ميکند که ما امروز حاضر نيستيم کامپيوتر و اينترنت را به خاطر ويروس به دور بريزيم ، و به جاي بازگشت به عقب، ما دفاع در برابر ويروس را بوجود مياوريم.
البته مسدله اصلي منقديني نظير اسمالي خطرات نيستند. خطراتي نظير مسائل مکانيسم هاي خود سازself-replicating. چرا که همانگونه که همه ميدانيم خود سيستمهاي خودسازطبيعت، نظير سلولهاي انسان، مسأله کپي هاي غلط را به کرات نشان ميدهند، که دليل امراضي نظير سرطان است. و نه تنهاسرطان، بلکه تمام پروسه سالخوردگي و امراضي نظير الزايمرAlzheimers نتيجه اشتباهات سلولهاي خود ساز طبيعت هستند. بنابراين کنترل در سيستمهاي خود ساز مصنوعي ميتوانند حتي براي حل اينگونه مسائل هم به کار روند.
به عبارت ديگر، خطرات بالا موضوع اصلي منقديني نظير اسمالي نيست. اصل بحث آنها همانند درايفوسDreyfus و بحثهاي شطرنج وي، در زمان آغازغرصه دانش هوش مصنوعيAI، است، يعني آنها بحث ميکنند که اسمبلر مولوکولي غير ممکن است، با اشاره به موضوعاتي نظير انگشتان چاق در ننوتک، که اساسأ معني اش اين است که دست روباطي که براي وصل کردن اتمها بکار ميرود، وقتي به اندازه هاي کوانتومي تزديک شويم، بخاطر تأثيرات کوانتومي عدم تعين، نميتواند آزادانه حرکت کند. اما همانگونه که کورزويل به نحو احسنت نشان ميدهد، اندازه هاي ننوتک به مراتب از اندازه هاي کوانتومي که در انها اين عدم تعين ها معني ميدهند، بزرگتر هستند، و حتي اگر چنين فاکتورهائي هم وارد شوند، و مشکل ايجاد کنند، آنها مسائلي براي حل کردن هستند، و نه براي دلسرد شدن از امکان ننوتک.

نتيجه گيري

اساسأ دانشمندان در 300 سال گذشته، دنيا را با فرمولهاي مختلف توصيف کرده اند، و اگر ژنتيک يکي از علومي بوده است که از دانش براي نوآفريني بخشي از واقعيت طبيعي با کنترل قادر شده است، ننوتک ميتواند همه جهان را از نو به شکل هوشمندانه خلق کند، و ميتواند محيطي براي ابزارهاي هوشمند خلق کند که در ارتباط متقابل موثر با دنياي فيزيکي قرار گيرند، و طبيعت را به واقعيت ثروت زا براي نسل بشر مبدل کنند، و در عين حال به ما کمک کنند که به فراسوي محدوديت هاي بيولوژيک خود برويم، و با مسائلي نظير سرطان به طور موثر دست و پنجه نرم کنيم. در اين عرصه فرصت هاي بسياري براي بشريت نهفته است، و ترک اين عرصه دانش ميتواند به هر ملت و کل جهان لطمه زده و توسعه جامعه قراصنعتي در سطح جهاني را کند کند.
به طور خلاصه، نانوتکنولوژي به تاثير ابزار هوشمند برروي زندگي بشر و جهان گره خورده،و مشترکأ پتانسيل هاي عظيم فراروي بشريت و جهان را ترسيم ميکنند.

نويسنده: سام قندچي
منبع: http://www.iranscope.com
کانون دانش

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:30 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو


سازه نفتي با استفاده از نانوکربنها جام جم آنلاين: دکتر فرزاد حاتمي عضو هيئت علمي پژوهشگاه صنعت نفت گفت: محققان پژوهشگاه صنعت نفت با استفاده از نانو کربنها موفق به طراحي سازه هاي مقاوم براي سکوها و اسکله هاي نفتي شدند که براي بازسازي و ساخت سازه هاي نفتي به کار برده مي شود .
دکتر حاتمي مجري طرح در گفتگو با مهر ، بهسازي، سبک سازي و مقاوم سازي سکوها و پالايشگاههاي نفتي را از بخشهاي استراتژيک صنعت نفت نام برد و گفت: محققان با استفاده از فناوري نانو و مواد کامپوزيتي درصدد توليد مصالح سبک، ارزان و مقاوم هستند تا با استفاده از اين مصالح، سازه هاي نفتي مقاوم توليد کنند.
وي افزود: در اين پژوهش سعي شد با شناخت دقيق رفتار مواد مرکب مانند اليافهاي پليمري، نانوکربنها و مواد کاموزيتي به علم طراحي و ساخت سازه هاي جديد دست يابيم که ضمن حفظ استقامت و پايداري لازم در سازه ها آنها را در برابر خطراتي چون خوردگي، فرسايش، ضربه، خستگي و حريق محافظت کرده و موجب جذب بيشتر انرژي، افزايش سختي و کاهش وزن سازه هاي نفتي شود.
حاتمي اظهار داشت: در ادامه تحقيقات با استفاده از فناوري نانو موفق به شناخت، طراحي و اجراي نوعي مصالح مقاوم و سبک شديم که قادر است در برابر بارهاي فوق العاده نظير زلزله، انفجار، حريق و خوردگي مقاوم باشد. ضمن آنکه به دليل سبک بودن وزن آن مي توان به راحتي در ساخت سکوهاي دريايي، مقاوم سازي مخازن مدفون و هوايي و اسکله هاي نفتي از آن بهره جست.
مجري طرح با اشاره به ويژگيهاي نانوکربن تاکيد کرد: اليافهاي ساخته شده از نانوکربنها به دليل دارا بودن مقاومت کششي بالا حدود 8 تا 10 برابر مقاوم تر از فولاد هستند از اين رو مي توان از اين مواد در ساخت سکوها، پالايشگاهها و شريانهاي نفتي به منظور افزايش طول عمر و استقامت آنها استفاده کرد. استفاده از اين مواد موجب کاهش وزن سازه و به تبع آن کاهش هزينه ساخت مي شود.
وي با بيان اينکه اسکله هاي موجود در کشور بيش از 60 سال عمر دارند و اکثر آنها فرسوده شده و يا نيازمند بهسازي جدي هستند ، گفت: با توحه به ويژگيهاي مصالح ساخته شده از نانوکربن مي توان در مقاوم سازي، بهسازي، ساخت و ارتقاي بهره وري سازه هاي نفتي از آن استفاده کرد.
حاتمي کاربرد نانوکربنها را در صنايع هوا فضا ، پليمر ، عمران و مکانيک دانست و افزود: از مجموع مطالعات انجام شده تاکنون بيش از 20 مقاله در مجلات و کنفرانسهاي معتبر بين المللي به چاپ رسيده و يا ارائه شده است.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:41 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو



تأثير نانو بر توليد آنتي‌بيوتيک‌ها جام جم آنلاين: محققان دانشگاه ليورپول موفق به ارائه فناوري جديدي شده اند که به وسيله آن تأثير درمانهاي آنتي بيوتيکي به صورت موثري بهبود مي يابد .
به گزارش مهر ، با وجود تاثير بيشتر داروهاي قابل انحلال، اکثر داروهاي رايج مورد استفاده در انواع بيماري هاي مهلک، غير قابل انحلال هستند که اين امر باعث کاهش تاثير آنها بر بهبود بيماري خواهد شد. داروسازان معمولا براي افزايش تأثير داروها ميزان مواد دارويي موجود در ساختار کلي دارو را افزايش مي دهند که اين امر نيز به خودي خود، مي تواند منجر به افزايش فعاليتهاي باکتريايي و مقاوم سازي آنها در مقابل انواع بيماريها شود.
به همين منظور شيميدانان دانشگاه ليورپول، فناوري را توليد کردند که با استفاده از آن نانوذرات غير قابل انحلال، قادر به توليد ذرات دارويي شبيه به داروهاي قابل انحلال، با همان تأثير خواهد بود. نانو ذرات، ذراتي ساخته دست بشر هستند که به منظور مصرف در صنايع مختلف از جمله صنايع آرايشي و دارويي توليد شده و باعث ايجاد خصوصياتي مانند مقاومت، سبکي و پاکي در محصولات مي شوند. آزمايشها بر روي داروهاي توليد شده توسط نانو فناوري نشان مي دهد، ميزان کمي از داروهاي غير قابل انحلال در شکل نانو ذرات، به نسبت گذشته تأثير بيشتري را از خود به جاي مي گذارند که اين امر مي تواند ارائه دهنده ايده اي جديد در توليد داروها با ميزان کم و تأثير بالا به شمار رود. در حال حاضر از اين شيوه در توليد داروهاي آنتي پاراستيک براي درمان بيماري مالاريا استفاده شده است و در صورتي که اين فناوري بتواند ذرات دارويي ضد مالاريا را به بدن برساند، قادر خواهد بود از مرگ سالانه ميليونها نفر جلوگيري کرده و زندگي صدها ميليون مبتلا به اين بيماري را بهبود بخشد. دانشمندان بر اين باورند که با گسترش اين فناوري مي توان شيوه هاي درماني جديدي را براي درمان گروه گسترده اي از بيماريهايي که در مقابل انواع داروها از خود مقاومت نشان مي دهند ارائه کرد.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:41 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو



سلاح ها با استفاده از نانو مرگبارتر مي‌شوند

جام جم آنلاين: در سناريوهاي جنگ‌هاي آينده، سربازان با استفاده از سلاح‌هاي هوشمند، از مراکز فرماندهي خود به سمت دشمن شليک مي‌کنند. تسليحات جنگي آينده قادرند به طور مجازي تمام حملات دشمن را کنترل و نابود کنند.
به گزارش برنانيوز ، اين سلاح‌ها از طريق خودروهاي بدون سرنشين شليک مي‌شوند و بنابراين تلفات انساني به طور چشمگيري کاهش مي‌يابد.بر اساس پيش‌بيني کارشناسان نظامي، فناوري‌نانو يکي از عناصر اصلي صنايع دفاعي جهاني خواهد بود. در حال حاضر سالانه ميلياردها دلار در زمينه تحقيقات فناوري‌نانو سرمايه‌گذاري مي‌شود و محققان کشورهاي مختلف در حال بررسي ارتقاي توانمندي‌هاي دفاعي خود با استفاده از کاربردهاي مختلف فناوري‌نانو هستند. مزاياي بالقوه فناوري‌نانو در صنايع دفاعي، ادوات قدرتمندتر، سبک‌تر وارزان‌تر و حفاظت بيشتر از افراد نظامي است.
به تازگي موسسه فناوري هند (IIT) و شرکت هواپيمايي هندي – آمريکايي Lockheed Martin توافق‌نامه مشترک 300 هزار دلاري در زمينه استفاده از کاربردهاي فناوري‌نانو و زيست‌فناوري امضا کرده‌اند.
هدف اين پروژه تحقيقاتي انجام تحقيقات در زمينه حسگرهاي زيستي مبتني بر فناوري‌نانو براي استفاده در هواپيماها و مواد زيستي ارتقا يافته براي درمان‌هاي پزشکي و فيلترهاي زيست‌سازگار براي رفع آلودگي هوا است.
 

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:41 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو


تلاش براي کشف آثار منفي نانو جام جم آنلاين: توليد نانو کاغذهاي جذب نفت با استفاده از نانوسيم هاي پيچيده اکسيد منگنز، توليد الياف ضد آب، ابداع ريز تراشه هاي نانويي و ابداع و استفاده از گرافن از جمله حوادث بزرگ و پر اهميت در جهان نانوتکنولوژي در سال 2008 ميلادي به شمار مي روند .
به گزارش مهر ، بهترين انواع مواد زماني که در ابعاد يک بيليونيوم متر قرار بگيرند داراي خواص شگفت انگيز و جديدي مي شوند.در صورتي که بتوان ساختار صحيح نانويي اين مواد را به دست آورد استقامت، چسبندگي و جذب را مي توان در همه ابعاد ماده چند برابر کرد.عملياتي که دانشمندان بسياري در سال 2008 آن را با موفقيت به انجام رساندند. تکنولوژي نانو در سال 2008 در بسياري زمينه ها ايجاد بهبود و پيشرفت کرده است که از آن جمله مي توان به زمينه هاي انرژي و تجهيزات الکترونيکي اشاره کرد که با به ميان آمدن کنترل هاي ايمني به منظور نظارت بر پخش نانو ترکيبات در طبيعت، احتياط در فعاليت در اين زمينه از علم افزايش يافت.
انرژي: نظريه هاي بديع در تکنولوژي نانو در سال 2008 توانسته است جايگزينهاي مناسب و قابل اطميناني را براي منابع رو به اتمام انرژي جهان ارائه کند. يکي از اين ايده ها استفاده از نانو لوله هاي کربني انباشته از طلا و ترکيبات ليتيومي است که مي تواند تشعشعات و تابش هاي موجود در محيط را به صورت مستقيم به انرژي الکتريکي تبديل کند.چنين سيستمي مي تواند به عنوان منبع انرژي قابل قبول در فضاپيماها مورد استفاده قرار گيرد. نانولوله هاي کربني که يکي از اصلي ترين پايه هاي نانوتکنولوژي به شمار مي روند در تحقيقي به منظور خلق نوعي جديد از فرايند فتوسنتز نيز شرکت داده شده است.
اين لوله ها نقش منابع ذخيره موقت الکترونهاي به دست آمده از نور را با استفاده از رنگدانه ها به عهده دارند و اين الکترونها قبل از وارد شدن در واکنش هاي شيميايي گاز دي اکسيد کربن را از هواي اطراف خود حذف مي کنند. در اين صورت يکي از گزينه هاي ممکن در اين فرايند تبديل گازهاي گلخانه اي به انرژي الکتريکي خواهد بود. از ديگر مصارف نانوتکنولوژي در زمينه انرژي مي توان به توليد و بهبود باطري ها اتومبيل هاي الکتريکي نيز اشاره کرد. الکترونيک: طراحان تراشه هاي الکتريکي سيليکوني از سالها قبل اقدام به توليد تراشه هايي در ابعاد کوچک کرده اند. در حال حاضر کوچکترين تراشه سيليکوني در ابعاد 45 نانومتر توليد شده است اما به دليل اينکه استفاده از سيليکون در ابعاد کوچک تر ممکن نخواهد بود، نانوترکيبات مي توانند به عنوان جايگزيني مناسب در توليد ريز تراشه ها مورد استفاده قرار گيرند.
يکي از معروف ترين اين ترکيبات گرافن نام دارد - لايه اي از اتم هاي کنار هم چيده شده کربن - که بر اساس کشفياتي که در سال 2008 انجام گرفت اين ترکيب توانايي عبور جريان الکتريسيته را در دماي محيط خواهد داشت.اين تکنولوژي با استفاده از يکي از نانو ساختارهاي طبيعي - رشته هاي دي ان اي - که تنها 2 نانو متر ضخامت دارند ، توليد فيبرهاي نوري به منظور انتقال اطلاعات از طريق نور در آينده اي نزديک ممکن خواهد شد.کنترل ايمني: از ديگر شگفتي هاي علم نانو در سال 2008 ايجاد نگراني مبني بر اثرات منفي اين ترکيبات - که در توليد درمانهاي پزشکي نيز کاربرد دارند - بر سلامت انسان است.
نگراني که با گسترش جهاني استفاده از نانو تکنولوژي و پراکندگي اين مواد به صورتي نامحدود در طبيعت ايجاد شده است. به همين دليل برخي سازمانهاي جهاني به رهبري کميته سلطنتي آلودگي هاي زيست محيطي انگلستان در حال انجام تحقيقات وسيعي به منظور هشدار و کشف آثار منفي نانو ذرات بر روي سلامت انسان و محيط زيست هستند. به اعتقاد متخصصان اين علم مضر خواندن تمامي نانو ساختارهاي مصنوعي راه چاره مناسبي براي حل اين مشکل نخواهد بود زيرا طبيعت نيز از اين ساختارها در انجام امور مختلف استفاده مي کند و علاوه بر آن تا به حال هيچگونه دليل قطعي و رسمي مبني بر مضر بودن اين مواد براي سلامت بشر و محيط زيست به اثبات نرسيده است.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:42 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو



رهايي از سرطان با ذرات نانو

تشخيص زودرس و درمان صحيح سرطان از مهم‌ترين مسائل علم پزشكي امروز است. اما از آنجا كه در حال حاضر سرطان‌ها اغلب در مرحله‌اي تشخيص داده مي‌شوند كه با درمان‌هاي موجود قابل مداوا نيستند، پژوهشگران در مهم‌ترين مراكز علمي‌ - پژوهشي دنيا در تلاشند تا با فناوري‌هاي نوين به دنبال راهكارهاي جديد درماني براي اين بيماري باشند. محققان كشور ما نيز از اين تلاش جهاني غافل نمانده‌ و با استفاده از نانوذرات آهن به نتايج رضايت بخشي دردرمان سرطان رسيده‌اند. دكتر فرشته شمسي‌پور، عضو هيات علمي ‌پژوهشكده فناوري‌هاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي ابن‌سينا و يكي از مجريان طرح درمان سرطان با نانوذرات آهن، درگفت وگويي درباره جزئيات اين طرح مي‌گويد.
طي چند سال گذشته استفاده از ذرات نانو در علوم مختلف از جمله علم پزشكي روند رو به رشدي داشته است، دليل اصلي اين گسترش كاربري چيست؟
حدود 50 سال پيش ريچارد فايمن (Feynman) متخصص فيزيك نظري و كوانتوم و دارنده جايزه نوبل در سخنراني معروف خود در سال 1959 تحت عنوان «آن پايين فضاي بسياري هست»، به بررسي ابعاد جديدي از علم مواد پرداخت. او بيان كرد اگر دانشمندان مي‌توانند ترانزيستورها و ديگر سازه‌ها را با مقياس كوچك بسازند، پس ما خواهيم توانست آنها را كوچك و كوچك‌تر كنيم. اين كوچك شدن تا حد اتم‌ها امكان‌پذير خواهد بود. سوال اين است، با استفاده از اين ساختارهاي بسيار كوچك چه وسايلي را مي‌توانيم ايجاد كنيم؟ فايمن در ذهن خود يك دكتر مولكولي را تصور كرد كه صدها بار از يك سلول منحصر به فرد كوچك‌تر است و مي‌تواند به بدن انسان تزريق شود و براي مطالعه، درمان، تاييد سلامت و انجام اعمال ترميمي ‌به سير در بدن بپردازد.
در حال حاضر پژوهش‌هاي انجام شده؛ ساختاري را ارائه مي‌كند كه مي‌تواند پيشرفت حيرت انگيزي را در صنعت دارو و درمان بيماري‌ها و آسيب‌هاي زيستي ايجاد كند. ماشين‌هاي مولكولي هوشمند نمونه بسيار كوچك يك سيستم شناساگر، ترميم كننده و متحرك بسيار دقيق هستند كه مي‌توانند مشكلات پزشكي امروز را برطرف كنند.
به كاربرد نانو مواد در دارورساني اشاره كرديد كه البته كار اصلي شما هم در اين طرح يعني درمان سرطان با استفاده از نانو ذرات آهن به كمك همين شيوه انجام مي‌شود،اما اين كار در ابعاد نانو چگونه صورت مي‌گيرد؟
ماشين‌هاي مولكولي هوشمند مي‌توانند مواد دارويي لازم براي بيماري خاص را دريافت و به محل سلول‌هاي بيمار حمل كنند و پس از شناسايي آنها، دارو را اثر داده تا با حداقل ماده مورد نياز دارويي و كم‌ترين آسيب جانبي، بيماري را درمان كنند. يا با شناسايي DNA بيگانه، باكتري يا ويروس مهاجم را قبل از آسيب زدن به سلول‌هاي سالم شناسايي كرده و از بين ببرند.
نانوتكنولوژي در واقع به معناي تحقيق و توسعه فناوري در سطح اتم و مولكول‌ها در اندازه‌هايي حدود 1001 نانومتر براي دستيابي به درك پديده‌ها و مواد در سطح نانو و ساخت وسايل و سيستم‌هايي با ويژگي‌ها و عملكرد جديد است.در اندازه‌هاي نانو، مواد داراي خواص بسيار متفاوتي هستند و اين مساله باعث پيدايش مواد محكم‌تر، سبك‌تر و‌ هادي‌تر مي‌شود و خواص مغناطيسي عالي، كنترل گسيل نوري، تخلخل بيشتر، عايق بهتر گرمايي و فرسايش كمتر به ماده مي‌دهد.بر اين اساس نانوتكنولوژي روش‌ها و مواد جديدي را در اختيار دانشمندان قرار داده است كه به‌وسيله آنها اين افراد قادرند به پيشرفت‌هاي قابل توجهي در علوم دست يابند. در اين خصوص علوم پزشكي نيز از اين تحولات بي‌نصيب نمانده است. ازجمله مهم‌ترين آنها گام‌هاي مثبتي بوده كه در زمينه تشخيص و درمان سرطان برداشته شده است.
پس نانو تكنولوژي در تشخيص و درمان سرطان هم كاربرد دارد؟
بله، از آنجا كه تشخيص سرطان در مراحل اوليه، در بهبود روش‌هاي درماني آن بسيار حائز اهميت است، در حال حاضر تشخيص و شناسايي سرطان معمولا بر اساس تغييرات سلول‌ها و بافت‌ها صورت مي‌گيرد كه اين كار با آزمايش‌هاي باليني پزشكي و يا روش‌هاي مرسوم عكسبرداري قابل انجام است.در اين ميان براي تشخيص سرطان در همان مراحل اوليه، بايد دانشمندان قادر به شناسايي تغييرات مولكولي (حتي اگر در درصد كمي‌از سلول‌ها بروز كند) باشند. اين به معناي حساسيت بسيار بالاي روش مورد استفاده است. در اين ميان قابليت نانو ساختارها براي ورود به سلول‌ها و آناليز آنها، نويد بخش انجام اين كار است‌.
به طوركلي نانو مواد به كار برده شده در درمان سرطان چه تفاوتي با ديگر ساختارها دارد؟
ذرات نانو كه در درمان سرطان به كار مي‌روند، به 5 گروه اصلي تقسيم مي‌شوند. نانو حفره‌ها حفرات كوچكي هستند كه امكان عبور تنها يك رشته DNA را فراهم مي‌كنند و در بررسي تغييرات DNA در سرطان كاربرد دارند. نقاط كوانتومي‌ هم در افزايش حساسيت روش‌هاي آزمايشگاهي تشخيص سرطان كاربرد دارند. همچنين درخت‌سان‌ها سبب تسهيل در دارورساني مي‌شوند. اين مولكول‌ها قابليت بالايي در شناسايي و درمان به طور همزمان دارند و در ضمن داراي سطح وسيعي هستند كه به‌وسيله آنها امكان اتصال عوامل درماني و يا ساير مولكول‌هاي فعال زيستي فراهم مي‌شود. نانو پوسته‌ها ساختاري با يك هسته مركزي است كه غشاي نازكي از يك فلز مانند طلا روي آن روكش شده است و با استفاده از يك ليزر بيروني و رساندن انرژي به نانو پوسته‌ها در يك تومور امكان تخريب گرمايي يا عكسبرداري از آن مقدور است و يا براي ترميم زخم كاربرد دارد. اين روش توسط محققان دانشگاه Rice در مدل‌هاي حيواني انجام شده است.
و در نهايت هم گروه نانو ذرات مغناطيسي است كه اكسيد آهن جزو اصلي نانو ذرات مغناطيسي آنهاست. مهم‌ترين مزيت استفاده از اين ذرات اندازه كوچك‌تر از 100 نانومتر آنهاست. در واقع ذرات اكسيد آهن 304 Fe(مگنتيت) به دليل سازگاري با سيستم‌هاي بيولوژيك از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.
دسته آخر يعني گروه نانو ذرات مغناطيسي چه ويژگي‌هاي بارزي دارند كه موجب شده است شما در طرح خود از آنها كمك بگيريد؟
با كمك ميدان مغناطيسي مي‌توان اين ذرات را به منطقه خاصي هدايت كرد كه اين امر باعث تسهيل در امر تصويربرداري براي تشخيص و همچنين درمان سرطان مي‌شود. به دليل اين ويژگي‌ها نانو ذرات مغناطيسي كاربردهاي پزشكي فراواني را دارند. به عنوان مثال نشاندار كردن سلول‌ها كه به منظور مشاهده و رديابي، جداسازي و يا عكسبرداري از سلول‌ها صورت مي‌گيرد. از جمله براي مشاهده و رديابي سلول‌هاي بنيادين از طريق MRI ، سلول‌ها را مي‌توان با ذرات مغناطيسي نشاندار كرد.
از ديگر كاربردهاي نانو ذرات مغناطيسي، استفاده از آن براي انتقال DNA به داخل سلول، تصويربرداري MRI، درمان توده‌هاي سرطاني به كمك حرارت درماني، hyper thermia، جداسازي مغناطيسي مواد و استفاده در مهندسي بافت است.
با تجمع ذرات مغناطيسي در بافت سرطاني، تشخيص تومور با استفاده از MRI تا حد زيادي تسهيل شده و علاوه بر اين مي‌توان از اين ذرات به عنوان حامل داروهاي ضد سرطان استفاده كرد.
در واقع براي هدف قرار دادن تومورهاي سرطاني نياز به اتصال مولكول‌هاي شناساگر به نانو ذرات مغناطيسي است تا به صورت اختصاصي سلول‌هاي سرطاني را شناسايي و در محل تجمع كنند. ما هم در پژوهشكده فناوري‌هاي نوين علوم پزشكي جهاددانشگاهي ابن سينا، از نانو ذرات مغناطيسي براي شناسايي سرطان استفاده كرده‌ايم.
آيا در جهان در اين زمينه تحقيقات مشابهي انجام شده است؟
بله، تحقيقات مشابه كار ما در بسياري از كشورهاي آمريكايي، اروپايي و آسيايي ازجمله آلمان، استراليا، آمريكا، سوئد، اسپانيا، فرانسه، اتريش، چين، روسيه، كره و ژاپن در حال انجام است و برخي از آنها در فازهاي كلينيكي در حال بررسي هستند.
استفاده از اين مواد در طرح چقدر موفق بوده است؟
در اين طرح آنتي‌بادي‌ها به عنوان شناساگر عليه عوامل موجود در سطح سلول‌هاي سرطاني به نانو ذرات مغناطيسي متصل شدند. بررسي فعاليت نانو ذرات مغناطيسي متصل شده به آنتي بادي در سطح كشت سلول‌هاي سرطاني و موش‌هاي داراي تومور سرطاني، حاكي است كه اين نانو ذرات به طور اختصاصي سلول‌هاي سرطاني را شناسايي مي‌كند و در سطح سلول تجمع مي‌يابد.
نانو ذرات مغناطيسي با خواص سوپر پارامغناطيس نقش مهمي ‌را به عنوان ماده حاجب در تصويربرداري با MRI براي تشخيص بافت سرطاني از بافت سالم بيمار ايفا مي‌كند و در تشخيص زودرس سرطان‌ها به طور موثر به كار خواهد رفت.
در حال حاضر طرح شما در چه مرحله‌اي قرار دارد؟
نتايج اين تحقيق در حال جمع‌آوري است و بزودي مقالات آن براي چاپ در نشريات معتبر بين‌المللي تهيه و ارسال خواهد شد.
طرح شما از سوي چه مراكز و سازمان‌هايي حمايت مي‌شود؟
اين طرح از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي حمايت شده است. با انجام تحقيقات بيشتر و پيشرفته‌تر مي‌توان سطح فناوري توليد و اتصال مولكول‌ها به نانو ذرات را ارتقا داد و با دستيابي به فناوري جديد در اين ارتباط مي‌توان دانش فني آن را نيز صادر كرد. البته براي دستيابي به اين هدف نياز به حمايت همه جانبه از اين نوع تحقيق است.
آينده درمان به كمك ذرات نانو را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟
اين طرح آينده بسيار روشني دارد و در صورت حمايت كافي، نتايج كاربردي آن را نيز در آينده در جهت تشخيص و درمان سرطان و ديگر بيماري‌ها خواهيم ديد.

بهاره صفوي‌

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:42 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو



بيوتكنولوژي ، بيونانو تكنولوژي ، نانو بيو تكنولوژي

بيوتكنولوژي در اوايل قرن بيستم وارد عرصه جهاني شد. ليكن مهندسي بيوفرايند بعد از جنگ جهاني دوم و با توليد صنعتي پني سيلين به روش تخمير وارد معادلات علمي، تجاري و اقتصادي جهان شد. بيوتكنولوژي يك مفهوم كلي و يك موضوع بين رشته اي است كه دامنه وسيعي از علم (مهندسي، پزشكي، كشاورزي، صنايع غذايي . . .) را شامل مي شود. شايد يكي از تعاريف ساده و نزديك به ذهن در بيوتكنولوژي، انواع دسته بنديهاي محصولات حاصل از تخمير باشد كه عمده ترين آن شامل مولكول هاي كوچك (Small Molecules) ، ماكرومولكولها (مانند آنزيمها و پروتئين ها) ، مواد ساده سلولي(مانند مخمرنان) و محصولات كمپلكس(مانند غذاهاي تخميري و محصولات كشاورزي) است.
ماكرومولكولها كه از مهمترين محصولات حاصل از تخمير به شمار مي آيند، بخش بسيار وسيعي از فرايندهاي بالادستي و پايين دستي بيوتكنولوژي را به خود اختصاص داده و بيوتكنولوژي نيز بيشترين پيشرفت و توسعه را به اين دست از محصولات اختصاص داده است. به لحاظ اهميت و گستره اين محصولات، لقب نسل اول مواد و يا محصولات بيوتكنولوژيكي (First Generation) را مي توان به آنها اطلاق كرد.
اما در سالهاي اخير علاقه مندي بشر به نسل ديگري از محصولات بيوتكنولوژيكي افزون شده، تا جايي كه تكنيكهاي بالا دستي و پايين دستي را كاملاً تحت شعاع خود قرار داده است. امروزه نياز فراواني براي توليد، بازيافت و خالص سازي نانو بيومواد (محصولات) نظير پلاسميد DNA و ويروس ها براي ژن درماني، اسمبلي ماكرومولكولها (مانند پروتئين نانو ساختارها)، بعنوان حامل دارو و ذرات ويروس مانند (Virus-like particle) براي استفاده در واكسن ها (Vaccine Components) وجود دارد و محققين، خود را مواجه با مشكلات و معضلات جديدي در اين خصوص مي بينند. نانو بيو مواد بواسطه اندازه ويژه شان (با قطر10-300 نانومتر)، شيمي سطح پيچيده و ارگانيزمهاي دروني شان، تكنيكهاي بالا دستي و پايين دستي گسترش يافته براي نسل اول مواد بيولوژيكي را به چالش طلبيده و روش هاي جديدي را براي توليد و بازيافت طلب مي كنند. به همين منظور با يك دسته بندي منطقي مي توان اين دست از محصولات بيو تكنولوژيكي را نسل دوم (Second Generation) محصولات ناميده و راه كارهاي جديد را در مواجهه با آنها جستجو كرد.
تعريف:
نانوتكنولوژي مجموعه اي است از فناوري هايي كه بصورت انفرادي يا با هم براي به كارگيري و يا درك بهتر علوم مورد استفاده قرار مي گيرند. بعضي از اين فناوري ها هم اكنون در دسترس و بعضي نيز در حال توسعه و پيشرفت اند كه ممكن است در طي سالها و يا دهه هاي بعد مورد استفاده واقع شوند. بيوتكنولوژي جزو فناوري هاي در حال توسعه است كه با به كارگيري مفهوم نانو به پيشرفتهاي بيشتري دست خواهد يافت.يك تعريف كلاسيك از تعامل بيوتكنولوژي و نانو تكنولوژي بصورت زير بيان مي شود:
»بيوتكنولوژي به نانو تكنولوژي مدل ارايه مي دهد، در حالي كه نانوتكنولوژي با در اختيار گذاشتن ابزار براي بيوتكنولوژي آنرا براي رسيدن به اهدافش ياري مي رساند.«
پر واضح است كه تعامل بيوتكنولوژي و نانوتكنولوژي و يا به تعبيري نانوبيوتكنولوژي بسيار فراتر از اين است. شايد بتوان گفت نانو بيوتكنولوژي مترادف با استفاده از قابليت هاي نانو در كاربردهاي زيستي است. اين شاخه از فناوري به ما اجازه مي دهد تا اجزا و تركيبات را داخل سلولها بصورت عام قرار داده و يا با استفاده از روش هاي جديد خود آرايي و مكان آرايي در موج اول نانو بيوتكنولوژي، نانو بيو مواد را ساخته و با تكنيكهاي پيشرفته به خالص سازي و باز يافت آنها بپردازيم. بي گمان زمينه ها و فازهاي بعدي اين فناوري جديد به توليد وسايل نانو بيو (موج دوم) و در نهايت به ارايه ماشين هاي هوشمند و روبات ها منجر خواهد شد (موج سوم)كه كاربردهاي فراواني در حوزه هاي مهم بيوتكنولوژي مانند پزشكي، كشاورزي و صنايع غذايي خواهند داشت.
سؤالي كه به ذهن متواتر شده و محققان و متخصصان علوم بيوتكنولوژي و نانو بيوتكنولوژي را متوجه آن كرده، اين است كه مرز بيوتكنولوژي و نانو بيوتكنولوژي در كجاست؟
اگر چه اين دو فناوري هم پوشانيهاي زيادي دارند و به تعبيري داراي مرزهاي نامشخص (Fuzzy) هستند، اما شايد دسته بندي محصولات بيوتكنولوژيكي به نسل اول و نسل دوم كمك قابل توجهي به اين موضوع كند. حوزه اي از فناوري كه با توليد، باز يافت و بكارگيري نسل دوم مواد و محصولات بيوتكنولوژيكي سروكار دارد، همان نانوبيوموادي كه توليد و بازيافت و خالص سازيشان خصوصاً در ابعاد صنعتي به شدت تكنيك هاي موجود را به مخاطره انداخته و روشهاي نوين را مي طلبد، مي تواند محدوده كاري نانوبيوتكنولوژي و يا بيونانو تكنولوژي باشد.
با تقسيم بندي اولويت هاي تحقيقاتي نانو بيوتكنولوژي به سه موج نانو بيومواد، نانو وسايل و نانو ماشين ها، لزوم تمايز بيوتكنولوژي و نانو تكنولوژي بطور وضوح در محدوده كاري موج اول نانو بيوتكنولوژي خود را نمايان مي سازد. چون بي ترديد موج هاي دوم و سوم اين فناوري هم پوشاني بسيار ناچيزي با بيوتكنولوژي به معناي عام خواهند داشت.
اما موضوع بعدي كه ضرورت شفاف سازي و بيان واژه ها در آن مهم است، تشابه و تمايز نانوبيوتكنولوژي و بيونانو تكنولوژي است. به بيان ديگر اصولاً فرقي بين اين دو واژه وجود دارد و اگر چنين است اين تمايزات چيست؟
براي ساخت تمام نانو موادها(ذرات) همواره دو روش در نانوتكنولوژي مد نظر است. ابتدا روشهاي بالا به پايين (Top down) و سپس روش هاي پايين به بالا (Bottom up) . نانو بيو ذرات نيز از اين قاعده مستثنا نبوده و از طريق يكي از اين دو روش توليد مي شوند. اگر يك نانو بيو محصول از روش هاي بالا به پايين توليد شود، به بيان ديگر با تكيه براصول و مباني اصلي بيوتكنولوژي، و در ادامه با روشهاي اصلاح شده خالص سازي و بازيافت - كه با كمك تكنيكهاي جديد توسعه يافته و براي محصولات نسل دوم (نانو بيوموادها) بكار گرفته مي شود به محصول نهايي (End Product) تبديل شود، به اين مجموعه از فناوريها بيونانو تكنولوژي اطلاق مي شود. به عنوان مثال بيو راكتوري را در نظر بگيريد كه يك سلول حيواني خاص در آن كشت داده شده و در شرايط ويژه رشد كند. محصول مورد نظر يك ويروس درون سلولي است كه براي استفاده در ژن درماني با درجه خلوصي ويژه مورد نياز است. بدين ترتيب نانو بيو محصول مورد نظر در درون سلول توليد شده و سپس بازيافت مي شود (از بالا به پايين). از طرف ديگر اگر با بهره گيري مستقيم از فناوري نانو يك نانو بيو محصول از پايين به بالا ساخته شود، مي توان اين حوزه از فناوري نانو را نانو بيوتكنولوژي دانست. مثال واضح آن توليد تمام نانو بيو ذرات از طريق خود آرايي و مكان آرايي است كه با در كنار هم قرار گرفتن اجزاي تشكيل دهنده، محصول مطلوب توليد مي شود. اسمبلي ماكرومولكولها و بطور خاص پروتئين نانو ساختارها از مثال هاي جالب توليد از پايين به بالاي نانو بيو مواد است كه مي توانند بعنوان حاملهاي دارو استفاده شوند. بكارگيري اين روش در ابعاد آزمايشگاهي خوشبختانه در داخل كشور آغاز شده و در حال گسترش و تكامل است.
بطور كل بنظر مي رسد كه پژوهشگران دنيا در ساخت مواد از بالا به پايين تا حدود زيادي موفق بوده و از ساخت توده اي مواد و بازيافتشان (بيونانو تكنولوژي) و رسيدن به بيوذرات در اندازه نانو بهره گرفته اند. ضروري است در ايران نيز با برنامه ريزي مدون، اين مهم را گسترش داد و تقويت كرد. (البته پژوهشگران ايراني در اندازه هاي آزمايشگاهي موفق بوده اند و بايد در فاز بعدي به سمت توليد انبوه و صنعتي بروند). ساخت از پايين به بالاي بيوذرات در دستور كار مراكز تحقيقاتي جهان قرار دارد و پيش بيني ها حاكي از آن است كه دنيا بتواند به توليدات قابل توجهي در اين خصوص تا سال2015 ميلادي دست يابد.
همانند مبحث قبلي (مرزهاي بيوتكنولوژي و نانو بيوتكنولوژي) با عبور از موج اول تحقيقات و توليدات، اهميت شفاف سازي واژه ها بين بيونانوتكنولوژي و نانو بيوتكنولوژي نيز كم رنگ شده و نانو بيوتكنولوژي تا حد زيادي موج هاي دوم و سوم تحقيقات و فعاليتها را در انحصار خود قرار مي دهد.
محققان همواره براي رسيدن به اهداف ريز و درشت علمي تحقيقاتي خود به دسته بندي ها و اولويت بنديها نياز دارند. با توفيقات نسبتاًَ خوبي كه در زمينه هاي تحقيقاتي بيونانو تكنولوژي در فرآيندهاي بالا دستي بوجود آمده است، لزوم توجه بيشتر به فرآيندهاي پايين دستي بيونانو تكنولوژي بيش از پيش نمايان مي شود. البته نياز پژوهشگران به بهينه سازي توليد نانو بيو مواد در ابعاد صنعتي همچنان از دغدغه هاي جدي در سالهاي آينده است.
در كنار بيو نانو تكنولوژي كه به تعبيري مقدم بر نانو بيو تكنولوژي است، بايد با جديت به نانو بيوتكنولوژي و سه موج مهم آن پرداخت و براساس اولويت هاي مطرح شده براي رسيدن به اهداف كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت برنامه ريزي كرد تا بتوان همگام با ديگران در جهان، شعار تعلق قرن بيست و يكم به نانو تكنولوژي را به منصه ظهور رساند.

منبع : ماهنامه نفت پارس شماره 59

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:42 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو



نانو تيوپهاي كربني و روشهاي ساخت آنها

نانو تيوپهاي (نانو تيوب) كربني

يكي از اكتشافات بزرگ مربوط به Nanotechnology ، كشف Nanotube است .نانو تيوبها صفحاتي از اتمهاي كربن هستند كه درون قسمتي غلطك مانند حركت مي كنند ودر ظاهر شبيه توريهاي سيمي هستند كه بر روي يك سمت آنها پوششي قرار گرفته باشد. Carbon Nanotube لوله كربني تو خالي است . نانو تيوب هاي كربني از منابع كربني مانند گرافيت يا گازهاي هيدروكربني بوسيله روشهايي مانند تخليه الكتريكي ، TCVD و Laserr ablation ساخته مي شوند . اين مواد به علت داشتن خواصي مانند سطح ويژه زياد (700-1000 m2/gr) ، استحكام زياد (حدودا 50 برابر فولاد) و خصوصيات الكتريكي و الكترونيكي استثنايي موارد كاربرد زيادي از جمله استفاده به عنوان پايه كاتاليست ، تقويت مكانيكي پليمرها و كمپوزيت ها و ساخت قطعات الكترونيكي دارند .آنها 10 برابر از فولاد محكمتر ند در حاليكه وزنشان يك ششم وزن فولاد است. اين امتياز باعث شده است كه آنها اولين انتخاب براي ساختن پلها، هواپيماها وحتي سفينه هاي فضايي باشند. تنها مشكل اين است كه بزرگترين نانو تيوبي كه در آزمايشگاه ساخته مي شود تنها چند ميلينتر است. اما اين مسئله باعث شده كه درمورد ماشينهاي كوچك ، نانو تيوب ها ي كربني ايده آل باشند. يكي از مشكلاتي كه بر كيفيت ابزار MEMSتاثير منفي مي گذارد ساييدگي قسمتهاي بسيار كوچك آنهاست كه در هر ثانيه هزاران بار اتفاق مي افتد. اما در ياتاقانهاي ساخته شده از نانو تيوبها تقريبا هيچ گونه اصطحكاكي وجود ندارد.وامتيازمهم اين است كه نانو تيوبها در هر دو حالت رسانا ونارسانا وجود دارند واين ويژگي موجب استفاده آنها در وسايل مختلف الكتريكي شده است. نانو تيوبها دو نوع هستند : نانو تيوبهاي چند ديواره اي و تك ديواره اي كه به ترتيب در سال 1991 و 1993 كشف شدند. نوع چند ديواره اي از الياف گرافيتي ساخته مي شود در حالي كه نانو تيوبهاي تك ديواره اي از الياف فولرن كشيده شده تشكيل شده اند . از زمان كشف اين مواد كاربرد هاي مختلفي پيشنهاد شده است كه از آن جمله مي توان استفاده از نوع چند ديواره اي را در نوك اي . اف . ام حامل و در مورد نوع تك ديواره به منظور استفاده در وسايل الكترونيكي يا به عنوان محيط مناسب جهت ذخيره هيدروژن اشاره نمود .
نانو تيوبهاي تك ديواره از ديواره هاي استوانه اي گرافن به قطر 1 تا 2 نانومتر تشكيل شده است . نوع چند ديواره اي ,ديواره هاي ضخيم تري دارد و از چندين استوانه هم محور گرافن كه با فاصله 34 نانومتر (در حد فاصله لايه هاي گرافيت) از هم جدا شده اند ,تشكيل گرديده است . قطر خارجي نانو تيوب چند ديواره اي 2 تا 25 نانومتر و سوراخ داخلي آن در محدوده 1 تا 8 نانومتر قرار دارد و ما بين لايه هاي منفرد گرافيت هيچگونه نظم سه بعدي وجود ندارد . طول متوسط نانو تيوب مي تواند چندين ميكرون باشد .
اولين بار نانو تيوبها در سال 1991 توسط «سوميو ايجيما» و به صورت کاملا اتفاقي در هنگام مطالعه سطوح الکترودهای کربن در هنگام تخليه قوس الکتريکی کشف شد.
دامنه کاربرد:
محاسبات اوليه نشان داده اند كه نانو تيوبها بسته به هليسيتي و قطرشان مي توانند رسانا يا نيمه رسانا باشد . دو سر تيوب حالت فلزي از خود نشان مي دهند .نانو تيوب در عين استحكام بالا بسيار انعطاف پذير است .
اكثر كاربرد ها بر اساس ساختار الكترونيكي ,استحكام مكانيكي ,انعطاف پذيري و ابعاد نانو تيوب پيشنهاد شده است . كاربرد الكترونيكي بر پايه نانو تيوب تك ديواره اي است در حالي كه در مورد ساير كاربردها تفاوتي ميان نوع چند ديواره اي و تك ديواره اي وجود ندارد . كاربرد نانو تيوب به عنوان وسايل الكترونيكي كوچك مورد توجه بيشتري قرار گرفته است . به عنوان مثال نوع تك ديواره اي كه بين دو الكترود فلزي قرار داده شده , مشابه وسايل نيمه رساناي مرسوم است و عملكرد آن در حد وسايل موجود برآورد شده است (عملكرد از لحاظ سوييچينگ). نانو تيوبها مي توانند به دليل استحكام و انعطاف پذيري در ساختمان مواد به كار روند و موادي با خواص بهتر را ايجاد كنند .
مشخصات :
ساختار تو خالي نانو تيوب سبك بودن آن را به دنبال دارد . چگالي نوع چند ديواره اي 8/1 و نوع تك ديواره اي 8/0 است . استحكام ويژه آنها حداقل 100 برابر فولاد است . نانو تيوبها مقاومت خوبي در برابر مواد شيميايي داشته و از پايداري گرمايي بالاي برخوردارند . اكسايش نانو تيوب از دو سر تيوب آغاز مي شود . اين عمل باعث باز شدن تيوب خواهد شد . انتقال الكترون در نانو تيوبها منحصر به فرد است و در جهت محور شديدا رسانا هستند. رسانايي گرمايي آنها در جهت محوري نيز بالا است . نانو تيوبها از لحاظ كاتاليزوري فعال مي باشند. نانو تيوبها خاصيت مويينگي بالايي دارند و مي توانند گازها و مايعات را در خود جاي دهند . از نانو تيوبهاي چند ديواره اي به عنوان الكترود در واكنشهاي بيوالكترو شيميايي استفاده شده است . نانو تيوبها مي توانند واكنشهاي احياي اكسيژن را كاتاليز كنند. سرعت انتقال الكترون در نانو تيوب بيشتر از الكترودهاي كربني است . ذخيره هيدروژن در داخل حفره هاي نانو تيوبهاي تك ديواره اي امكان پذير خواهد بود .
روشهاي توليد نانو تيوب كربني:
در سال 1991 توسط پژوهشگر ژاپني به نام سوميو ايجيما كه متخصص ميكروسكوپ آزمايشگاه NECبود ،آزمايشي به وقوع پيوست كه تا به حال سهم به سرتئي در توسعه نانو تكنولوژي داشته است. وي كه به دستكاري وتغيير روش هاي ارائه شده توسط محققين موسسه ي فيزيك هسته اي ماكس پلانگ جهت توليد فولرين مشغول بود، دو الكترد گرافيت را به جاي اتصال در فاصله كمي از يكديگر قرار داد وبين آنها قوس الكتريكي برقرار كرد. اين آزمايش سبب شد كه وي به طور كاملا اتفاقي نانو تيوب هاي كربني را كشف كند. اهميت روز افزون اين مواد در صنعت به دليل خواص مكانيكي والكتريكي جالب ومتنوع آنها ست .پيش بيني مي شود كه اين مواد بتوانند در بسياري از ساختار هاي نانو متري آينده به كار روند. دو نوع ساختار متفاوت نانو تيوب كربن وجود دارد،كه از بقيه اشكال آن تا حدودي متمايز است:
1- نانو لوله تك جداره Single Wall
2- نانو لوله چند جداره Multi Wall
اين دو مورد وخصوصا نوع تك جداره آن صرفا به دليل سادگي توجه پژوهشگران بيشتري را به خود جلب كرده است.نانو لوله تك جداره از يك ورقه ي گرافيت پيچيده به صورت استوانه به وجود آمده كه دو سر آن به حالت كروي مسدود است.تفاوت نوع چند جداره به وجود آمده كه درون هم قرار دارند. در ميان انواع روشهاي توليد نانو تيوب كربني تك جداره ،سه روش از اهميت وارزش بالاتري بر خوردار دارند. اين روشها عبارتند از :
1- قوس الكتريكي Arc Discharge
2- رسوب گذاري بخار شيميايي :
(Chemical Vapor Deposition or CVD)
3- تبخير ليزري (Laser Vaporization)
روش قوس الكتريكي:
روش قوس الكتريكي همان روشي است كه توسط سوميو ايجميا براي اولين بار به كار برده شد،بااين وجود مقدار محصول به وجود آمده در اين روش بسيار پايين است.ولي در روش رسوب گذاري بخار شيميايي مي توان محصول بيشتري را به دست آورد.و به همين دليل پيش بيني ميشود كه در آـينده براي توليد انبوه نانو لوله ها در مقياس صنعتي به كار رود.در روش قوس الكتريكي از دو الكترد گرافيت استفاده ميشود وآنها را درفاصله كمي از يكديگر قرار مي دهند به خاطر اينكه خلوص بدست آمده در روش ايجيميا بسيار پاييين بود Journet وهمكار انش در سال 1997 به دستكاري متد بكار رفته توسط ايجما پرداختند وبا بهينه كردن پارامتر هاي توليد توانستند نانو لوله هاي تك ديواره با خلوص وراندمان بالا بدست آورند .آنها از آند گرافيتي با قطر 16 وطول 40 ميلي متر وهمچنين الكترود ديگري با قطر 16 وطول 100 ميل متر به عنوان كاتد استفاده كردند ونيز براي بدست آوردن نانو لوله Single Wall ميان اند كاتاليست Ni,Yپرگرديد. عمود بودن يا در امتداد هم قرار داشتن كاتد وآند تاثير چنداني در سنتز ندارد.
براي اجراي قوس الكتريكي بايد محيط اطراف دستگاه را ابتدا خلا كرده وسپس در فشاري پايين (معمولا بين 260 تا 360 torr) از هليوم ويا آرگون كه گازهاي بي اثر هستند پر كنيم .يكي از عوامل مهم در سنتز نانو لوله ها به روش قوس الكتريكي پايداري قوس الكتريكي اعمال شده ونيز مقدار شدت جريان وولتاژ است كه مي تواند در مقدار محصول بدست آمده موثر باشد.در صورتي كه محصول مورد نظر نانو تيوب هاي Multi Wallباشد ديگر اجباري در استفاده از كاتاليزگرها نداريم با اينكه محصول به دست آمده توسط روس قوس الكتريكي به خاطر محدود بودن وسايل آزمايش بسيار كم است، اين روش توسط بسياري از پژوهشگران اجرا مي شودف زيرا مقدارمحصول براي يك كار تحقيقي روي نانو لوله اهميت خاصي ندارد بلكه آنچه مهم است خلوص محصول وكامل بودن ساختار آن است .كه روش قوس الكتريكي تا حد زيادي اين مشكل را بر طرف ميكند واما مشكل ديگردر روش قوس الكتريكي تكنيك خلا است كه در بسياري از آزمايشگاههاي سطح پايين امكان آن وجود ندارد ونيز استفاده از هليم وآرگون كه هر دو گازهاي گراني هستند، هر چند در بعضي از روشها از گاز هيدروژن استفاده شده است ولي اين مورد تالثير چنداني نداشته ومشكل بوجود آمده ديگر امكان انفجار وخطرات جانبي هيدروژن است.
پايداري قوس الكتريكي عامل مهمي در سنتز به شمار مي آيد با اين وجود استفاده از يك منبع تغذيه ي DCميتواند تاثير خوبي در سنتز داشته باشد وآزمايشات نشان داده است هر چند اندازه ي شدت جريان نسبت به اختلاف پتانسيل بيشتر باشد شرائط بهتر است ولي رسيدن به چنين جريان هائي بسيار مشكل است.
روش Magnetic Field:
يكي از موضوعات وپارامترهاي مهم براي پژوهشگراني كه مي خواهند از نانو لوله ها استفاده كنند خلوص محصول است وهمچنين اينكه در سطح مقدار بيشتري نانو لوله قرار گرفته باشد، تا بتوانند آزمايشهاي كيفي خود را با دقت بالاتري انجام دهند. در روش قوس الكتريكي هنگاه ايجاد قوس در اطراف كاتد وآند به دليل اختلاف پتانسيل وجريان، دما تا حد قابل توجهي بالا مي رود ،اين مقدار به اندازه اي است كه گرافيت (در حالت كلي كربن ) رو ي آند بخار شده وسپس روي كاتد مي نشيند.از آنجا كه در اطراف كاتد وآند گاز قرار دارد در نتيجه اين افزايش دما بر گاز نيز اثر گذاشته ودماي آنرا افزايش مي دهد . ودر نتيجه در اطراف محيطي نه به شكل گاز بلكه به شكل حالت چهارم ماده پلاسما به وجود آمده است .
دليل ليمكه پلاسما را حالت جديدي از ماده مي ناميم اين است كه از تركيب ين هاي مثبت ومنفي اتم هاي خنثي بوجود آمده است .با افزايش دما تعداد اتمهاي خنثي كاهش يافته در حقيقت ميزان بارهاي آزاد دما تعداد اتمهاي خنثي كاهش يافته در حقيقت ميزان بارهاي آزاد افزايش مي يابد .اما نكته مهم در پلاسما اثرات ميدان مغناطيسي بر آنهاست .به وسيله ميدان مغناطيسي مي توان پلاسما را در يك منطقه محصور كرد.اين جلوگيري از برخورد پلاسما با ديواره طرف كه در راكتور كه در راكتور گداخت گرمائي از آن استفاده ميشود مي تواند در سنتز نانو لوله ها بسيار موثر واقع شود. فرض كنيد اطراف الكترود هاي گرافيتي را با يك ميدان مغناطيسي حاصل از چها رآهن ربا احاطه كنيم ،در اين صورت وجود ميدان سبب مي شود پلاسما ي وجود آمده به ديوارها برخورد نكند وفقط در محدوده ي گرافيتها دما افزايش مي يابد كه اين امر باعث كمك به تبخير بهتر وسريعتر آند مي شود ودر كل سنتز حالت بهتري به خود مي گيرد.در اين مورد ديگر جنس طرف اهميت خاصي ندارد.
روش Under de-ionized Water:
برخي از محققان در جهت تلاش براي حذف تكنيك خلا وهم چنين گازهاي گران قيمت هليوم وآرگون به روشهاي جديدي دست يافته اند، از اين موارد مي توان به قرار دادن الكترودها در نيتروژن ما يع اشاره كرد، كه خود پر خطر است. آب چون يكي از موادي است كه به فور در طبيعت يافت ميشود ،مي تواند به راحتي مورد استفاده قرار گيرد. البته آبي كه در ساخت نانو لوله ها استفاده ميشود،از نوع de- ionized يا يون زدوده است كه از عبور جريان به مقدار زيادي جلوگيري مي كند .اين آب كه معمولا در صنعت ميكرو الكترونيك كاربرد زيادي دارد را مي توان به راحتي با استفاده از دستگاههاي (رزين)در آزمايشگاههاي شيمي بدست آورد ومعمولا نيروگاهها از اين آب استفاده مي كنند. خصوصيت جالب در مورد آب يون زدوده اين است كه خاصيت عبور ندادن جريان در آن براحتي از دست نمي رود . سنتز در آب مي تواند هزينه ي آزمايش را تا حد قابل توجهي كاهش دهد، ولي مقدار ودرجه خلوص نانو تيوب هاي بوجود آمده د راين آزمايش بسيار پايين است خصوصا اينكه مقداري از نانو لوله ها ممكن است در آب به صورت مخلوط وارد شود، كه البته مي توان با يك روكش گرافيتي از آن جلوگيري كرد. شكل الكترود ها وحالت قرار گرفتن آنها در سنتز قوس الكتريكي بسيار انعطاف پذير است .تا كنون با آزمايشهائي كه به وسيله اين روش صورت گرفته حتي در زمانهايي كه از كاتاليز گرها استفاده شده است ، محصول از نوع چند جداره بوده واين خاصيت آب در تشكيل نانو لوله هاي MWNTs است.
دارو رساني به وسيله نانو تيوبهاي كربني:
پژوهشگران به تازگي در يافته اند كه شكل خاصي از مولكولهاي كربن مي توانند به خوبي وارد هسته سلولها شوند ومي توان در آِينده اي نزديك از آنها درسيستم دارسازي وواكسيناسيون استفاده كردامروزه از اين مولكولهاي كربن كه (نانو تيوبهاي كربنCarbon nano tubes) ناميده مي شوند تنها جهت حمل پپتيدهاي كوچك به هسته هاي سلولهاي فيبروپلاستي استفاده مي شود ولي پژوهشگران اميدوارند كه بتوانند از آنها در درمان سرطان ،ژن درماني وواكسيناسيون نيز استفاده نمايند. آلبرتوبيانكو از موسسه CNRSدر استراسبوك فرانسه مي كويد كه پژوهشگران در مراحل اوليه تحقيقات مي باشند واز آنجا كه به نظر مي آيد نانو تيوبها مي توانند وارد هسته شوند، از اين خاصيت جهت حمل ژنها ي ساخته شده ورساندن داروها به بخش خاصي از سلول مي توان استفاده كرد. تيم تحقيقاتي بيانكو ،نانو تيوبها را چند روز در دي متيل فرماميد حرارت دادند وبه دنبال آن اتصالات كوتاهتري (اتيلن گيكول TEG) ايجاد شد وسپس پپتيدهاي كوچك به مولكولهاي TEGمتصل شدند وهنگامي كه اين نانو تيوبها با سلولهاي فيبروپلاست انساني كشف شده مخلوط شدند،به سرعت به سمت هسته حركت كردند. اصولا طيف وسيعي از مولكولها مي توانند به نانو تيوبها متصل شوند وبه راحتي به سمت سلولها حركت كنند وبه طور كلي نانو تيوبها سميت بالايي ندارند ودر دوزهاي پايين براي سلولها بي ضررند ولي در غلضتهاي بالا باعث از بين رفتن سلولها مي شوند وبايد اثرات آن در بدن مورد مطالعه قرار گيرد. روت دوتكان پژوهشگر دانشگاه كاريف انگلستان مي گويد:دلايل بسياري وجود دارد كه نشان مي دهد كه ذرات بسيار ريز مي توانند در سيستم دارو سازي مفيد باشند.اما مكانيسم وارد شدن نانو تيوبها به داخل سلولها مشخص نمي باشد.همچنين او مي گويد تحقيات نا موفقي جهت استفاده از bucky balls (نانو تيوبهاي كربني كروي) جهت رساندن داروهاي ضد سرطان ونوكلوتيدهاي پرتو زا به داخل سلول انجام شده است.
خلق نانوتيوپهاي كربني ابر رسانا
پژوهشگران نانو تيوب هاي كربني تك ديواره يك بعدي خلق كرده‌اند كه علاوه بر ويژگيهاي ابر رسانايي‌، پتانسيلي براي زير بناي نسل جديد الكترونيك‌هاي بسيار ريز هستند . پژوهش‌هاي قبلي اين احتمال را داده اند كه دسته اي از نانو تيوب ها – در اصل صفحات گرافيتي در اندازه اتمي كه درون استوانه اي به دور هم پيچيده اند - هنگامي كه روي هم انباشته مي‌شوند رفتار ابر رسانايي‌ نشان مي‌دهند.
پژوهشهاي Sheng و Tang فيزيك‌دانان موسسه علم و نانو تكنولوژي دانشگاه هنگ كنگ نشان داده است كه تك نانو تيوب هاي مجزاي يك بعدي نيز مي‌توانند ابر رسانا باشند. Sheng درمصاحبه با روزنامه بين المللي United Press اظهار داشته " اين تيوب‌ها يك بعدي هستند بنابراين ما با وجود يك بعدي بودن ابر رسانايي را نشان داده ايم و اين اولين باري است كه تا به حال مشاهده شده است و از جهاتي مرز جديدي است زيرا ما داريم پديده يك بعدي بودن را مي بينيم . ما در دنياي سه بعدي زندگي مي كنيم و روي يك بعدي بودن تامل كرده ايم و اكنون پديده يك بعدي بودن يك حقيقت شده است ."
آنها نانو تيوب ها را درون حفرات يك كريستال زئوليت رشد دادند كه همانند شابلون و يا قالب عمل مي‌كند و براي تشكيل
تيوب ها ابتدا دما را تا C 400 و سپس تاC 500 بالا بردند. كربن يكي از متداولترين و مهمترين عناصر مي‌باشد . الماس كربن خالص است . اعتقادي بر ابر رسانايي كربن خالص وجود ندارد اما اين كشف نشان مي‌دهد كه صفحات كربن اگر به تيوب هايي به حد كافي كوچك شكل داده شوند، مي‌توانند خواصشان را تغيير دهند. حال سوال اينست كه آيا كربن خالص مي تواند ابر رسانا باشد؟ پاسخ حداقل در مقياس نانو بله مي باشد.
محدوديت هاي فيزيكي سيليكون تلاش هاي انجام گرفته براي كوچك كردن اندازه كامپيوترها، افزايش قدرت محاسباتي آنها و كاهش مصرف برقشان را با مشكل مواجه كرده است . اندازه بسيار كوچك نانو تيوب ها – فقط چند صد يا چند هزار اتم – و خواص الكترونيكي چند منظورشان ، آنها را كانديداي خوبي براي انتخاب در جاهايي كه سيليكون مساله ساز است ساخته است .
در حاليكه پژوهش‌ روي نانو تيوب ها هنوز نسبتا جوان است، كشف هاي اخير خبر مي دهند كه نانو تيوب ها مي‌توانند اساس قطعات الكترونيكي كوچك نظيركامپيوترهاي فرا ريز را تشكيل دهند.
و اما آخرين خبر درباره تعمير لوله هاي کربني :
رفتار ميکروسکپي يک نانوتيوب کربني(لوله نانويي از جنس کربن) که پاره است ، همانند حرکت يک کفش دوزک بنظر مي رسد. شکاف موجود در بافت نانو تيوب ناشي از تنشهاي حرارتي وارد شده به آن بوده و در حين فرآيند گذر از ساختارپنج جهي به هفت وجهي کربن در طول لوله دوخته مي شود.(به شکل بالا توجه کنيد)

www.knowclub.com

 

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:42 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو


مضررات فناوري نانو

هر چند كه گفته مى شود نانوفناورى قابليت توليد و كاربرد فناورى هاى تميزتر را دارا است؛ اما در كاربرد نانومواد يا ريزمواد بايد احتياط لازم را به عمل آورد. مطالعات نشان مى دهد افرادى كه در معرض انتشار نانومواد قرار دارند ممكن است به عارضه هايى دچار شوند و همچنين تخليه نانوذرات به آب نيز سبب آلودگى هاى سمى زيست محيطى مى شود. در اين نوشتار جهت آشنايى بيشتر خوانندگان گرامى با ساير جنبه هاى علم و فناورى رو به رشد نانو يكى از كامل ترين و جديدترين مطالعاتى كه در زمينه خطرات نانوذرات انجام شده و هم اكنون در مجله Journal of Cleaner Production زير چاپ است؛ به صورت خلاصه ترجمه و ارائه شده است.
 
ويژگى بارز نانوفناورى استفاده آن از ذرات بسيار كوچكى است كه حداقل يكى از ابعاد آنها كمتر از ۱۰۰ نانومتر باشد. گفته شده است كه نانوفناورى مى تواند مواد زائد و آلودگى ها را از محيط حذف كند حتى مى تواند به طور فزاينده اى از مصرف و هدر رفتن منابع جلوگيرى كند كه اين خود مى تواند سبب شود قيمت تمام شده بسيارى از محصولات و فرآيندها كاهش يابد. از سوى ديگر نانوفناورى اين قابليت را دارد كه با فراهم آوردن امكان انتخاب گرى بالا در واكنش هاى شيميايى، بهره ورى در مصرف انرژى و كاهش توليد مواد زائد را موجب شود. با اين وجود مطالعات نشان مى دهد كه اين فناورى نوظهور آنچنان كه گفته مى شود بى خطر نيست. اصولاً ما با سه دسته نانومواد سروكار داريم. دسته اول كه مهم ترين و قديمى ترين آنها كربن سياه يا كربن بلاك است كه در ساختن لاستيك و نيز در صنايع چاپ به كار مى رود. كاربردهاى جديد اين نانوماده در صنايع ديگرى چون صنايع پوششى، نساجى، سراميك، شيشه و… گزارش شده است. تنها افرادى كه در اين صنايع كار مى كنند مى توانند در معرض اين دسته از نانومواد قرار بگيرند. دسته دوم شامل نانوذراتى است كه در مواد دارويى و آرايشى بهداشتى به كار مى روند كه بالنسبه عموم افراد ممكن است از آنها استفاده كنند. دسته سوم نانوذراتى هستند كه به صورت ناخواسته به عنوان محصول فرعى بعضى از فرآيندها- مانند سوختن سوخت هاى ديزلى، گداختن فلزات و حرارت دادن پليمرها توليد مى شوند، كه به اين دسته نانوذرات غيرتوليدى نيز گفته مى شود. امروزه بيشتر نانوذرات توليدى از اكسيدهاى فلزى، سيليكون و كربن ساخته مى شوند. بيشتر نانوذرات دارو رسان از چربى ها و ساختارهايى با پايه پلى اتيلن گليكول ساخته شده اند.
يكى از راه هاى ورود نانومواد به داخل بدن موجودات زنده استنشاق است. اين امر يكى از موضوعاتى بوده است كه بسيار مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. مدارك معتبرى وجود دارد كه ثابت مى كند ذرات پايدار با اندازه كمتر از ۱۰۰ نانومتر پس از استنشاق مى توانند مسموميت اساسى ايجاد كنند. ذرات استنشاق شده تمايل زيادى به رسوب كردن در مجارى تنفسى و ريه ها دارند كه اين تمايل در افراد مبتلا به آسم و ساير عارضه هاى تنفسى بيشتر است. التهاب ريه كه از استنشاق نانوذرات حاصل مى شود در حيواناتى مانند موش مشاهده شده و اثر آن در حيوانات پير بيشتر است.
مطالعه اثر نانوذرات كربن و اكسيد تيتانيم با اندازه هاى بين ۲۲۰- ۱۲ نانومتر روى موش ها نشان داده است كه قدرت دفاعى را در شش هاى آنها پايين مى آورد. تماس مداوم و زياد با نانوذرات ممكن است سبب تصلب بافت ها شود. كار در مكان هايى كه در آنجا از كربن سياه استفاده مى شود به مرور زمان سبب بروز بيمارى هاى تنفسى از قبيل برونشيت و يا حتى سرطان ريه مى شود. اين بيمارى ها در حيواناتى كه در تماس دائم با نانوذرات بوده اند مشاهده شده است. شواهد زيادى وجود دارد كه نشان مى دهد سطح فعال و تعداد نانوذرات استنشاق شده در اثرات مخربى كه ايجاد مى كنند نقش تعيين كننده دارند. طبيعت شيميايى و بار الكتريكى نانوذرات نيز از ديگر عوامل تعيين كننده در ميزان خطرناك بودن آنها در صورت استنشاق است.
نانوذرات علاوه بر بيمارى هاى تنفسى كه ايجاد مى كنند، مى توانند بروز بيمارى هايى را در سيستم قلبى عروقى انسان ايجاد كنند. اثر مخرب اين ذرات روى سيستم قلبى حيوانات با آزمايشاتى كه انجام شده به اثبات رسيده است. اين بيمارى هاى قلبى ممكن است از تغيير در عملكرد شش ها نشات گرفته باشد و يا به نفوذ نانوذرات به بافت ريه مرتبط باشد. در مورد احتمال دوم شواهد نشان داده اند كه نانوذرات جامد توانايى جابه جا شدن در مخاط و بافت هاى تنفسى انسان و ساير پستانداران را دارا هستند. حضور نانوذرات استنشاقى در سيستم گردش خون و در كبد مشاهده شده است. از سوى ديگر مطالعات نشان داده كه تماس دائم و كامل با نانوذرات سبب ورود اين مواد به مغز حيوانات شده است. نفوذ نانوذرات كربنى به قسمت بويايى مغز موش از طريق عبور از مخاط بويايى و عصب بويايى به اثبات رسيده است.
در بعضى از موارد ممكن است اثر يك ماده ويژه اثر منفى نانوذرات را تشديد كند. به عنوان مثال حضور ذرات بزرگ نيكل در كنار نانوذرات اين ماده صدمات ريوى و التهاب آن را افزايش مى دهد. اين مطالعه نشان مى دهد كه نه تنها سطح ويژه نانوذرات نيكل در اثرات مخرب آن نقش دارد بلكه يون هاى نيكل نيز اثر مهمى در ايجاد مسموميت در سلول هاى موش دارند. سرطان ريه در انسان با در معرض نانوذرات نيكل قرار گرفتن ارتباط دارد. اين اثر در حضور مواد محلولى كه حاوى نيكل هستند بيشتر خود را مى نماياند. از ديگر موادى كه اثر تشديد كننده آنها روى فعاليت مخرب نانوذرات اثبات شده است مى توان آهن و دوده را نام برد.
يكى ديگر از راه هاى نفوذ نانوذرات به داخل بدن حيوانات و انسان، نفوذ از راه پوست است. اين مسئله در انسان اهميت بيشترى دارد زيرا در مواد حاجب نور خورشيد يا همان كرم هاى ضدآفتاب، از نانوذرات اكسيد تيتانيم و اكسيد روى استفاده مى شود. هم اينك مهم ترين استفاده از نانوذرات در مواد آرايشى بهداشتى استفاده از همين ذرات بسيار ريزاكسيدهاى فلزى است. مطالعات نشان داده است كه نانوذرات تشكيل دهنده اين مواد هشت ساعت پس از مصرف مى تواند از طريق غشاى سلول وارد سلول شود. اين مسئله در مورد خرگوش و موش به اثبات رسيده است. اين نانوذرات با ورود به درون سلول و انجام واكنش هاى كاتاليزشده نورى مى توانند سبب از بين رفتن اسيدهاى نوكلئيك و ساير اجزاى سلولى شوند. راه ديگر نفوذ پوستى نانوذرات به درون سلول هاى انسان از طريق نقل و انتقال و كار كردن با اين مواد در آزمايشگاه ها و صنايع است. مطالعات در مورد نفوذ نانولوله هاى كربنى به بدن كسانى كه در آزمايشگاه هاى مربوطه كار مى كنند مويد اين مسئله است. راه ديگر در معرض نانوذرات قرار گرفتن ورود آنها به زنجيره غذايى است كه منشاء آن آلودگى هاى زيست محيطى است.
اما يكى از آسان ترين و مهم ترين راه هاى ورود نانوذرات به درون بدن انسان استفاده از سيستم هاى دارورسان است.
تعداد زيادى از مواد نانو به عنوان تركيبات دارورسان مورد مطالعه قرار گرفته اند هم اينك استفاده از اين سيستم ها به عنوان يكى از كاربردهاى مهم نانوفناورى مطرح است. يك اثر جانبى معمول بعد از استفاده از اين مواد ايجاد حساسيت شديد است. از سوى ديگر هنگامى كه از نانوذرات تركيبات آلى فلزى يا پليمرى استفاده مى شود خطر تجزيه تركيبات وجود دارد كه مواد حاصل از اين تجزيه ممكن است اثرات زيان آورى را موجب شوند. به عنوان مثال تركيب پليمرى پلى آلكيل سيانو اكريلات كه در بعضى از داروها استفاده مى شود در صورت داشتن شاخه آلكيلى كوچك به راحتى تجزيه شده و مواد سمى توليد مى كند اما اين پليمر اگر حاوى شاخه هاى آلكيلى بزرگ باشد تجزيه شدن آن كمتر اتفاق مى افتد. استفاده از نانوذرات به جاى رنگ هاى فلورسنتى در تصويربردارى از سيستم هاى زنده از كاربردهاى جديد نانومواد است. يكى از موادى كه مطالعات زيادى در مورد آن انجام شده نيمه هادى نقاط كوانتومى است كه از كادميم و سلنيم ساخته شده است. اين ماده به خاطر آزاد شدن يون كادميم سميت زيادى از خود نشان مى دهد.
در پايان با توجه به مطالب فوق مى توان گفت كه خطر كلى نانوذرات به پايدارى آنها در مواد زيستى مرتبط است. نانوذراتى كه به راحتى به مواد با سميت كم تجزيه مى شوند نسبت به نانوذرات مقاوم در مقابل تجزيه زيستى از زيان آ ورى كمترى برخوردارند. شكل و طبيعت سطح نانوذرات در زيان آور بودن آن نقش مهمى دارد. با توجه به اين مطالعات و مشخص شدن اثرات جانبى منفى نانوذرات دارورسان، بايد در جهت رفع اين مشكل تدابيرى انديشيده شود و همچنين كاربرد اكسيد روى و اكسيد تيتانيم در مواد ضدآفتاب بايد مورد ارزيابى مجدد قرار گيرد.

روزنامه شرق

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:42 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو



نانو بمب‌هاي هوشمند جام جم آنلاين: دانشمندان در راهبرد جديد درماني با استفاده از «بمب‌هاي هوشمند» مولکولي و داروهاي ضد سرطاني، متاستاز را هدف قرار دادند .
به گزارش ايسنا، در اين نوع درمان نه ‌تنها از دوزهاي کمتري از مواد سمي شيمي‌ درماني استفاده مي‌شود، بلکه آسيب به بافت‌هاي اطراف هم بسيار کمتر خواهد بود.
اين گروه با طراحي يک سيستم دارورساني مبتني بر فن‌آوري‌نانو، شيمي‌درماني را هدفمند کرده، به اثري عميق روي متاستاز سرطان کليه و لوزلمعده در موش دست‌ يافتند.
پرفسور چرش، عضو اين گروه، اظهار داشت که نانوذرات مورد استفاده مواد شيمي‌درماني را حمل كرده، آنها را به پروتئين نشانداري به ‌نام اينتگرين مي‌رسانند. اين پروتئين در سطح رگ‌هاي خوني توموري خاصي يافت مي‌شود و با توسعة رگ‌هاي خوني جديد و رشد تومورهاي بدخيم مرتبط است.
اين گروه دريافتند که ترکيب دارو- نانوذره تأثير زيادي روي تومور اوليه ندارد؛ اما انجام متاستاز در سرطان‌هاي کليه و لوزلمعده را در بدن موش متوقف مي‌کند. آنها نشان دادند که دوزهاي بسيار کمتر شيمي‌درماني مي‌تواند نتيجة دلخواه را به دست دهد، زيرا دارو به‌ طور انتخابي به رگ‌هاي خوني خاصي مي‌رسد که تغذيه‌كنندة سرطان هستند و بدون آسيب به بافت‌هاي اطراف ضايعه را نابود مي‌کند.
پرفسور چرش مي‌گويد: «ما قادريم با دوزي معادل 15 برابر کمتر از دوزي که در تجويز سيستميک دارو استفاده مي‌شود، اثرات ضد سرطاني مطلوبي را به دست آوريم. نکتة جالب اينکه تومور متاستاز داده در اين سرطان حساس‌تر از تومور اوليه است».
دوکسوروبيسين يک داروي ضد سرطان است؛ اما دوزهاي درماني آن اثرات جانبي منفي دارد.
اين اولين باري است که چنين اثري که نشانه‌هاي سميت در بيماران ايجاد نمي‌کند، روي متاستاز مشاهده مي‌شود.
درمان متاستاز از قديم سخت‌تر از درمان تومور اوليه بود و همان چيزي است که باعث مرگ بيماران مي‌شود. چون متاستاز بيشتر از تومورهاي ثابت متکي به رگ‌زايي است.
پرفسور چرش به اين نتيجه رسيده که رساندن داروهاي ضد سرطان به محل رشد رگ‌هاي خوني، درمان خوبي براي متاستاز است.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:42 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو


تن‌پوش‌هايي از جنس نانو

امروزه يافته‌هاي محققان در عرصه نانوفناوري بسياري از ابعاد زندگي ما انسان‌ها را تحت تاثير خود قرار داده است. اگرچه نانو يا نانومتر تنها يك مقياس اندازه‌گيري و برابر با يك ميلياردم متر است، اما آنچه سبب وجه تمايز مواد مختلف در عرصه فناوري شده و زمينه مناسبي را براي تحقيقات بيشتر روي مواد توسط محققان به وجود آورده است، خواص و عملكرد شگفت‌انگيز مواد در اين مقياس است كه تنها برخاسته از افزايش واكنش‌پذيري و سطح تماس آنها خواهد بود. محققان در اين عرصه با استفاده از آزمايش‌هاي ساده، موفق به كشف ويژگي‌هايي از مواد در مقياس نانو شده‌اند كه كاربردي ساختن آنها نقش بسيار مهمي در بهبود زندگي ما انسان‌ها خواهد داشت. با توجه به افزايش تقاضا براي استفاده از نانوذرات در صنايع مختلف، نانوذرات مختلفي نظير نقره، مس، تيتانيا، سيليكا و آلومينا براي نخستين بار در كشور در صنعت توليد شده و مورد استفاده قرار گرفته است.
نقره از جمله موادي است كه از مدت‌ها پيش به عنوان يك باكتري‌كش قوي شناخته شده است. آزمايش‌هاي انجام شده در بخش ميكروبي دانشگاه علوم پزشكي ايران نيز نشان داده‌است كه اين ماده در غلظت‌هاي بسيار پايين توانايي از بين بردن بيش از يك ميليون باكتري را دارد. اين در حالي است كه با كاهش قطر ذرات از 75 نانومتر به 3 نانومتر، قدرت باكتري‌كشي كلوئيد بشدت افزايش خواهد يافت كه اين مكانيزم عمل ناشي از تركيب و واكنش نقره با گروه سولفيد هيدروژن باكتري‌هاست. يون‌هاي نقره بر مولكول‌هاي DNA كه فعاليت آنها تضعيف شده، از تاثيرگذاري بيشتري برخوردار است. در نتيجه واكنش يون نقره با گروه‌هاي تيول در پروتئين، باكتري غيرفعال مي‌شود. بنابراين نقره به صورت تجاري به عنوان آنتي‌باكتريال مورد استفاده قرار مي‌گيرد. جالب است بدانيد علي‌رغم اين‌كه اين ماده بر بيش از 650 نوع باكتري مختلف از خاصيت ضدباكتريايي برخوردار است، بر سلول زنده تاثيري نخواهد گذاشت. بنابراين، اين ماده مي‌تواند در بسياري از صنايع از جمله نساجي، پليمر، كاشي و سراميك، شوينده، شيشه و ... مورد استفاده قرار گيرد. در سال‌هاي اخير به علت افزايش شيوع بيماري‌ها در جوامع مختلف، ميزان تقاضا براي پارچه‌هاي آنتي باكتريال در بازارهاي داخلي و خارجي به نحو چشمگيري افزايش يافته است و به همين علت محققان كشورمان در دانشگاه علوم پزشكي ايران براي بررسي تاثير يون‌هاي نقره بر روي باكتري‌هاي گرم مثبت و گرم منفي، با استفاده از آزمايش‌هاي متعدد در محيط آزمايشگاهي و همچنين روي موجودات زنده، كمترين غلظت اين ماده براي جلوگيري از رشد باكتري و همچنين كمترين غلظت براي از بين بردن باكتري‌هاي مولد بيماري را مورد بررسي و مطالعه قرار داده‌اند.
باكتري‌هاي مورد مطالعه در اين طرح تحقيقاتي از عمده باكتري‌هاي بيماري‌زا بيمارستاني هستند كه در ابتلا به 80 درصد بيماري‌هايي كه فرد در بستر بيماري به آنها دچار مي‌شود، تاثيرگذار بوده‌اند كه از ميان آنها باكتري‌هاي مولد اسهال، التهاب روده، خونريزي، مننژيت نوزادان، بيماري‌هاي گوارشي، عفونت سيستم ادراري و در خانم‌ها عفونت ريوي از شايع‌ترين عوامل بيماري‌زاي پنومني هستند.
به گفته مهندس يزدان‌‌رضازاده، كارشناس ارشد نانو و مجري اين طرح تحقيقاتي، آزمايش‌هاي لازم در مورد پتو و منسوجات فاقد بافت نيز انجام و تاييديه‌هاي لازم براي توليد اين نوع منسوجات در مقياس صنعتي گرفته شده است. با توجه به اين‌كه استفاده از نانو ذرات نقره در صنعت نساجي و توليد انواع پارچه‌ها علاوه بر داشتن خاصيت ضد ميكروبي از قابليت بوزدايي نيز برخوردار است، مي‌توان از اين پارچه‌ها در توليد ملحفه‌هاي بيمارستاني، پتو، لحاف، منسوجات نبافته اتاق عمل، ماسك و ديگر البسته پزشكي نيز استفاده كرد. علاوه بر اين، چندين آزمايش حساسيت‌جلدي كه مورد تاييد مراكز درماني و بهداشتي است، روي پارچه‌هاي آنتي‌باكتريال انجام شده است كه نتايج آنها نشان مي‌دهد استفاده از نانو ذرات نقره در صنايع نساجي هيچ‌گونه اثر سوئي را براي موجودات زنده به همراه نخواهد داشت.
پارچه‌هاي آب گريز
به گفته مهندس ايرج بازرگان دانش‌‌آموخته كارشناسي ارشد مهندسي شيمي، از ديگر مجريان طرح تحقيقاتي توليد صنعتي نانو ذرات، تيتانيا ماده‌اي است كه به مقدار فراوان به صورت نمكي در پوسته زمين يافت مي‌شود. اين ماده در ابعاد نانو متري به دو صورت آمورف (بي‌شكل)‌ و كريستالي توليد مي‌شود كه در صنايع پتروشيمي، كاشي و سراميك، دندانسازي، رنگ‌سازي و ... براي افزايش خواص مكانيكي و ايجاد استحكام بيشتر مورد استفاده قرار مي‌گيرد. همچنين محققان در يافته‌اند كه مي‌توان از اين ماده در صنايع نساجي، شيشه و سراميك به عنوان يك ماده آب گريز و ضد لك يا خود تميز شونده استفاده كرد. استفاده از اين ويژگي‌ در صنعت نساجي و تكميل چرخه دفع آب با بهره‌گيري از نانو ذرات دي‌اكسيد تيتانيوم و سيليكا برگرفته از طبيعت است و در طبيعت نيز چنين فرايند مشابهي را مي‌‌توان در گياه نيلوفر آبي مشاهده كرد. زبري سطح موجب كاهش شديد كشش سطحي و دفع آن مي‌شود و از سوي ديگر سطح صاف اين ذرات سبب ايجاد اثر مضاعف و تشديد اين ويژگي در الياف مي‌شود كه استفاده از اين ويژگي در توليد پارچه‌هاي فاستوني و پنبه‌اي امكان‌پذير است. در گذشته از پليمرهايي مانند فنيل فرمالوئيد، ملامين فرمالوئيد و پلي اورتان‌ها در توليد الياف و منسوجات استفاده كه سبب مي‌شد اين نوع پارچه‌ قابليت پوشيدن نداشته باشد. همچنين در نتيجه ايجاد پوشش پليمري روي پارچه، لباس قابليت تنفس را از دست مي‌داد و در نهايت احساس راحتي از پوشيدن آن سلب مي‌شد. وجه تمايز استفاده از ذرات نانو در مقايسه با مكمل‌هاي ضد آب ديگر اين است كه پارچه توليد شده به اين روش مي‌تواند كاملا قابل تنفس باشد. از مهم‌ترين ويژگي‌هاي تكميل و توليد پارچه‌هاي پنبه‌اي، پلي‌استر و پشمي به كمك نانو ذرات سيليكا مي‌توان به عدم ايجاد حساسيت بر روي پوست، قابليت تنفس و ثبات رنگ اشاره كرد: نانو ذرات سيليكا بر روي پارچه‌هاي مورد نظر قرار مي‌گيرند تا خاصيت آب‌گريزي را در پارچه‌ها به وجود آورند. يكي از نكات مهم در كاربرد اين طرح در توليد منسوجات اين است كه اعمال اين روش‌ها به نصب و خريداري تجهيزات جديد در كارخانه‌هاي نساجي نياز ندارد و مي‌تواند بدون هيچ‌ محدوديتي در خط توليد، اجرا شود. به گفته رضا‌زاده، از آنجايي كه كلوئيدسيليكا از ابعاد ميكرومتري به ابعاد نانومتري كاهش يافته است، اين روش علاوه بر جلوگيري از تغيير رنگ پارچه‌ها، سبب افزايش درخشندگي پارچه خواهد شد. كاهش ميزان استفاده از مواد مكمل، سادگي و در دسترس بودن روش استفاده، عدم خشكي و ايجاد تغيير در پارچه پس از مصرف مداوم، درخشندگي البسه، شستشوي آسان به كمك يك سطح فعال و همچنين ثبات بالاي پارچه از مزيت‌هاي توليد اين نوع پارچه‌ها است. همچنين با توجه به رهايش بسيار پايين فرمالوئيدها در طبيعت، اين روش آسيب‌هاي زيست‌محيطي ديگر روش‌ها را در بر نداشته و به عنوان يك روش دوستدار طبيعت شناخته شده است.
لباس‌هاي خود تميز شونده‌
به گفته رضا زاده، يكي از ديگر كاربردهاي ذرات نانو سيليكا در صنعت نساجي، توليد لباس‌هاي خود تميز شونده است. اين ذرات نوعي فوتوكاتاليست هستند كه در آنها با جذب امواج فرابنفش، الكترون از باند والانس به باند كانواكتيو (رسانا)‌ مهاجرت مي‌كند و اين فعال شدن سبب تخريب مواد آلي مي‌شود و اين ويژگي‌ موجب مي‌شود پارچه‌هاي حاوي نانو ذرات سيليكا از ويژگي خود تميز شوندگي برخوردار باشند. پژوهشگران كشور با توجه به اهميت اين ماده يعني سيليكا در توليد پارچه‌هايي با ويژگي‌هاي منحصر به فرد، موفق به توليد اين ماده در مقياس آزمايشگاهي و نيمه صنعتي شده‌اند، اما به دليل گران بودن مواد اوليه مانند الكوكسيدهاي فلزي و ناتواني رقابت با محصولات خارجي، مسير حركت در دستيابي به اين فناوري، تغيير كرده و مطالعات لازم براي كاهش هزينه فرآيند توليد انجام شده است. در نتيجه، محققان توانسته‌اند اين ماده را در مقياس صنعتي با هزينه بسيار كمتر از نمونه‌هاي خارجي توليد كنند كه از مهم‌ترين كاربردهاي آن مي‌توان به افزايش خواص مكانيكي و ايجاد استحكام بيشتر در توليدات صنايع مختلف مانند پتروشيمي، كاشي، سراميك، دندانسازي و رنگ‌سازي اشاره كرد. علاوه بر اين، از اين ماده در صنايع نساجي، شيشه و سراميك به عنوان يك ماده ضد لك و‌ آب گريز استفاده مي‌شود. سيليكا، ماده‌اي است كه در صنعت حفاري نفت براي بالا بردن گل حفاري كاربرد وسيعي خواهد داشت كه با توجه به اهميت اين موضوع، دستيابي محققان به فناوري توليد داخلي اين ماده مي‌تواند در بي‌نياز شدن كشور از واردات اين ماده نقش موثري داشته باشد.
پارچه‌هاي ضدامواج الكترومغناطيس‌
به گفته بازرگان، افزايش و توسعه تجهيزات الكترونيكي و سيستم‌هاي بي‌سيم در چند دهه اخير، پتانسيل آسيب‌‌پذيري را به واسطه تداخل امواج الكترومغناطيسي ايجاد كرده است. استفاده از ابزارهاي الكترونيكي در زمينه ارتباطات، محاسبه و اتوماسيون نيز با توجه به قابليت‌هاي آن در حال افزايش است و به همين دليل فركانس عملياتي و تجمع امواج نيز صدمات جبران‌ناپذيري در زندگي ما انسان‌ها به همراه خواهد داشت. امواج الكترومغناطيس مي‌تواند به دو دسته تابش يوني و غيريوني تقسيم شود كه مي‌تواند اتم‌ها را يونيزه و پيوندهاي شيميايي را بشكند. امواج ماوراء بنفش و امواج با فركانس‌هاي بالاتر مانند اشعه ايكس يا گامايونيزه هستند. اين ويژگي مي‌تواند خطرات بسيار زيادي را به همراه داشته باشد. تشعشع امواج تلفن همراه و مشكلات زيستي ناشي از آن به دليل افزايش استفاده از تلفن‌هاي همراه در سراسر جهان با رشد چشمگيري مواجه بوده است كه اين موضوع سبب افزايش نگراني‌ها نسبت به اثرات سيستم‌هاي بي‌سيم مانند شبكه‌هاي ارتباطي تلفن همراه بر روي سلامتي افراد شده است. محققان سازمان بهداشت جهاني نيز نسبت به صدمات ناشي از استفاده از تلفن همراه در ابتلا به بيماري‌هايي مانند سرطان هشدار داده‌اند. همچنين نتايج تحقيقات محققان حاكي از آن است كه امواج الكترومغناطيسي مي‌تواند بر سلول‌هاي بدن، مغز و همچنين سيستم‌ايمني بدن تاثيرگذار باشد خطر ابتلا به طيف وسيعي از بيماري‌ها مانند آلزايمر را نيز افزايش دهد. امواج راديويي تلفن همراه باعث ايجاد تغييرات در DNA انسان و سلول‌هاي حيواني مي‌شود كه جهش‌هاي ناشي از آن زمينه‌ساز ابتلا به بيماري‌هاي سرطاني است. اغلب افراد بعد از مكالمه با تلفن همراه دچار سردرد و خستگي مي‌شوند. گرمايش دي‌الكتريك يكي از مهم‌ترين پيامدهاي ناشي از تابش امواج است. در نتيجه چرخش مولكلول‌هاي قطبي تحت تاثير القاي ميدان الكتريكي، مواد عايق مانند بافت زنده‌ گرم مي‌شوند كه در كاربران تلفن همراه اين اثر حرارتي اغلب در سطح سر فرد ديده مي‌شود. چرخش خون در مغز قادر است حرارت اضافه را با افزايش جريان خون در آن ناحيه كاهش دهد. اما قرنيه چشم فاقد اين مكانيسم تنظيم دمايي است و به همين علت بيشتر افرادي كه در معرض امواج راديويي با توان بالا در همان فركانس هستند به آب مرواريد زودهنگام مبتلا مي‌شوند. با توجه به اين كه بخش‌هايي از سر انسان مانند رشته‌هاي عصبي نسبت به افزايش‌ دما بسيار حساس هستند، استفاده مداوم از تلفن همراه سبب تورم عصب شنوايي خواهد شد.
تحقيقات دانشمندان يوناني، وجود ارتباط مستقيم بين تشعشع امواج تلفن همراه و تخريب DNA را مورد تاييد قرار داده است. اين تغييرات موجب تخريب كروموزوم‌ها و دگرگوني فعاليت ژن‌ها و همچنين افزايش تقسيم سلولي مي‌شود. اغلب كاربران تلفن همراه، چنين علائم مشابهي را هنگام استفاده از تلفن همراه يا پس از پايان مكالمه به صورت احساس سوزش در پوست سر، اختلال در خواب، خستگي، سرگيجه، عدم تمركز و كاهش قدرت حافظه تجربه مي‌كنند.
اما توليد پارچه‌هاي ضدامواج الكترومغناطيس با استفاده از نانوذرات آهن باعث كاهش شدت اين امواج مي‌شود. مواد پارامغناطيس مانند آهن و سرب نقش بسيار مهمي در خنثي كردن اثر امواج الكترومغناطيسي دارند. محققان كشورمان اميدوارند با توليد پارچه‌هاي ضدامواج الكترومغناطيس در مقياس صنعتي كه آزمايش‌هاي استاندارد لازم براي تعيين و بررسي تاثير آن در دانشگاه صنعتي شريف انجام شده و تاييديه‌‌هاي مربوط به آن گرفته شده است ميزان ابتلا به بيماري‌هاي ناشي از امواج الكترومغناطيسي را در انسان‌ها كاهش دهند.

فرانك فراهاني‌جم

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:42 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:فناوری نانو


تبلور‌ علم ‌در‌ ذرات‌ نانو

در نيم قرن گذشته شاهد حضور حدود 5 فناوري عمده بوديم، كه باعث پيشرفت‌هاي عظيم اقتصادي در كشورهاي سرمايه‌گذار و ايجاد فاصله شديد بين كشورهاي جهان شد. در اين ميان علم و فناوري نانو توانايي به دست گرفتن كنترل ماده در ابعاد نانومتري (مولكولي) و بهره‌برداري از خواص و پديده‌هاي اين بعد در مواد، ابزارها و سيستم‌هاي نوين است. از فناوري نانو به عنوان رنسانس فناوري و روان‌كننده جريان سرمايه‌گذاري ياد مي‌شود. ورود محصولات متكي بر اين فناوري جهشي عظيم در رفاه و كيفيت زندگي و توانايي‌هاي دفاعي و زيست‌محيطي به همراه خواهد داشت و موجب بروز جابه‌جايي‌هاي بزرگ اقتصادي خواهد شد.
 
هم‌اكنون بخش‌هاي دولتي و خصوصي كشورهاي مختلف جهان شامل ژاپن، آمريكا، اتحاديه اروپا، چين، هند، تايوان، كره‌جنوبي، استراليا و روسيه در رقابتي تنگاتنگ بر سر كسب پيشتازي جهاني در لااقل يك حوزه از اين فناوري به سر مي‌برند و روي هم رفته حدود 30 كشور دنيا در زمينه فناوري نانو داراي برنامه ملي يا در حال تدوين آن هستند و طي 5 سال گذشته بودجه تحقيق و توسعه در امر فناوري نانو را به 5/3 برابر افزايش داده‌اند. كشورهاي ژاپن و آمريكا نيز فناوري نانو را اولين اولويت كشور خود در زمينه فناوري اعلام كرده‌اند. نانوتكنولوژي در واقع مطالعه ذرات در مقياس اتمي براي كنترل آنهاست. هدف اصلي اكثر تحقيقات نانوتكنولوژي شكل‌دهي تركيبات جديد يا ايجاد تغييراتي در مواد موجود است. نانوتكنولوژي در الكترونيك، زيست‌شناسي، ژنتيك، هوانوردي و حتي در مطالعات انرژي به كار برده مي‌شود. به طوركلي بيشترين كار علمي روي ايجاد تغييراتي در مواد شيميايي يا نقشه‌برداري از تركيبات زيستي، مانندDNA و سلول‌هاي سرطاني است. بعضي از اولين محصولات تجاري، بهبود توليدات شيميايي كنوني يا روش‌هاي پزشكي است.
تحول در عرصه ورود به فضا
از سرآغاز عصر فضا در نيم قرن گذشته، موضوع حمل بار سوخت موشك‌ها به مدار يا خارج از مدار زمين، در پرواز‌هاي فضايي مساله بزرگي بوده است. اما در حال حاضر پژوهش پيرامون دو تكنيك كه استفاده از نانوتكنولوژي را متحول مي‌كند، هرچند به كارگيري آن موكول به آينده شده، نويدبخش حل اين مشكل است.در نگاه اول، مفهوم يك آسانسور فضايي بيشتر از علم، به علم تخيلي شباهت دارد؛ وسيله‌اي كه قادر است عملا بار سوخت فضاپيما را از طريق كابلي كه از سطح زمين تا ماهواره‌اي در جو امتداد دارد، بالا ببرد. موانع فني در ساخت چنين آسانسور فضايي‌اي موانع كوچكي نيستند و مهم‌ترين آنها ساختن يك كابل بسيار قوي با چنين طول و استحكام است.
امكان دارد نانوتكنولوژي راه‌حل عملي ساختن اين طرح باشد. براي ساختن اين كابل، پژوهشگران مشغول تحقيق در مورد امكان استفاده از لوله‌هاي نانو از جنس كربن هستند، يعني ساختار‌هايي با چند نانومتر قطر و چندهزار نانو متر طول. از آنجا كه اتم‌هاي كربن كه در ساخت اين لوله نانو به كار مي‌رود، قدرت اتصال سختي به يكديگر دارند، استحكام اين لوله نانو 100 برابر استحكام فولاد است. طبيعتا در ساخت چنين كابلي، چالش‌هاي مهندسي و علمي كم نيستند، اما پيشرفت ادامه دارد.
رويكردي جديد به تشخيص و درمان بيماري‌ها
كاربرد‌هاي نانوتكنولوژي در زيست‌پزشكي، هم‌اكنون در حال گسترش است و رويكردي تازه به تشخيص و درمان بيماري‌ها را نويد مي‌دهد. راه‌حل، در كوچك بودن ذرات نانو خلاصه مي‌شود. اين ذرات تا حدي ريز هستند كه مي‌توانند به درون باكتري‌ها و ويروس‌ها نفوذ كرده و اين موجودات ريز را از درون، مورد حمله قرار دهند.در آزمايشگاه ملي لارنس ليورمور در نزديكي سانفرانسيسكو، دانشمندان در حال مطالعه به منظور ساختن مولكول‌هايي در مقياس نانو موسوم به شال (گروه مولكول‌هاي مصنوعي با شباهت زياد) هستند. اين مولكول‌ها، مخصوص اتصال به مكاني معين در روي سطح سلول‌هاي انساني ساخته مي‌شوند. هرچند شال در آغاز به عنوان وسيله مبارزه با تروريسم بيولوژيكي و جهت رديابي و خنثي كردن پاتوژن‌هايي مانند سياه‌زخم ساخته شد، اما دانشمندان بيوشيمي در مركز سرطان‌شناسي لارنس ليورمور و دانشگاه ديويس كاليفرنيا، استفاده‌هاي پزشكي گسترده‌تري براي آن پيش‌بيني كرده‌اند.
با ساخت شال‌هايي كه مخصوص اتصال به محل گيرنده سطح يك سلول سرطاني ساخته شده، دانشمندان اميدوارند به سلاح تازه‌اي براي مبارزه با سرطان دست يافته باشند. شال‌ها در هنگام تركيب با ايزوتوپ‌هاي راديواكتيو يا دارو‌هاي ضدسرطان، به دنبال سلول‌هاي سرطاني گشته و با آزاد كردن دارو به طور مستقيم درون اين سلول‌ها، آنها را از بين مي‌برند. تجربيات آزمايشگاهي براي استفاده از شال به عنوان راه معالجه سرطان پروستات و سرطان غدد لنفاوي، در جريان است.
علوم زيست‌محيطي و امكانات منحصر به فرد
سودمندي نانوتكنولوژي معمولا از اينجا ناشي مي‌شود كه مواد، در مقياس نانو، خواص فيزيكي و شيميايي متفاوتي نسبت به مقياس عادي خود دارند. نانوتكنولوژي كه در ابعادي برابر با ابعاد اتم‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد، امكانات منحصر به فردي در اختيار دانشمندان قرار مي‌دهد. دانشمندان مشغول مطالعه بر امكان بهره‌گيري از اين مزايا در ايجاد محيط زيستي سالم‌تر هستند.در بسياري از نقاط جهان، آب آشاميدني، آلوده به مواد سمي، مانند فلزات، و منجمله آرسنيك است. تصفيه كردن آب از اين سموم، علاوه بر نياز به دستگاه‌هاي پيچيده، براي راه‌اندازي و استفاده از اين دستگاه‌ها، محتاج به انرژي زيادي هم هست و كشور‌هاي رو به توسعه، درست با كمبود تجهيزات و انرژي مواجه هستند. محققان دانشگاه رايس درصدد ايجاد تكنولوژي كم‌هزينه‌اي براي حل اين مشكل هستند؛ آنها با استفاده از نانوكريستال‌هاي مغناطيس، يعني تركيبي از آهن و اكسيژن، مي‌توانند ذرات آرسنيك موجود در آب را جذب كنند.
هنگامي كه اين نانوكريستال‌هاي مغناطيسي به آبي كه آلوده به آرسنيك است اضافه مي‌شود، آنها با آرسنيك موجود در آب تركيب شده و با استفاده از يك آهن‌رباي ساده، مي‌توان نانوكريستال‌هاي پوشيده از آرسنيك را كه در ته محلول جمع شده، از آن جدا كرد. يكي از محاسن اين تكنيك، امكان استفاده از آهن‌ربا‌هاي معمولي است، اما در صورت به‌كارگيري مغناطيس عادي بايد از آهن‌ربا‌هاي قوي استفاده كرد. اين پژوهش، رهيافت ساده‌اي براي تصفيه آب آشاميدني مردماني است كه در مناطق دورافتاده زندگي مي‌كنند.
تامين انرژي از منابعي نوين‌
توام شدن چند فاكتور با يكديگر، ايجاد انرژي جايگزين را با مشكل روبه‌رو مي‌كند، مانند كمبود منابع سنتي سوخت فسيلي به دليل ازدياد جمعيت و وضع اقتصادي، گرم شدن كره زمين و افزايش ناگهاني قيمت نفت. تحقيقات فعلي در زمينه نانوتكنولوژي، راه‌حل‌هاي جالب توجهي براي استخراج انرژي از منابع پاكيزه و قابل جايگزين، مانند انرژي خورشيدي، ارائه مي‌دهد.براي مثال، دانشمندان در دانشگاه هاروارد موفق به توليد سلول‌هاي خورشيدي با استفاده از نانوسيم‌هايي شده‌اند كه قطر آن برابر فقط 300 نانومتر است. همان طور كه در نشريه تكنولوژي MIT توضيح داده شده، اين سلول‌هاي خورشيدي داراي مركزي از سيليكون متبلور و چندين لايه سيليكون متحدالمركز با خواص الكترونيك متفاوت هستند. عملكرد هر لايه مشابه لايه‌هاي نيمه‌هادي در سلول‌هاي خورشيدي سنتي است كه با جذب نور و ربايش الكترون‌ها، برق ايجاد مي‌كنند.
استفاده اصلي از اين سلول‌هاي ميكروسكوپيك، تامين انرژي براي دستگاه‌هاي نانو است، اما با روي هم انباشتن تعداد زيادي از آنها مي‌توان آن را جايگزيني براي صفحات خورشيدي كه امروزه متداول هستند، به حساب آورد. با اين حال، هنوز موانعي در راه تجاري كردن اين تكنولوژي وجود دارد؛ محققان مي‌بايست راه‌هايي براي آرايش متراكم‌تر اين نانوسيم‌ها يافته و براي تبديل نور خورشيد به نيروي برق، سطح نازل كارايي آنها را (كمتر از يك‌پنجم صفحات خورشيدي فعلي) ارتقا دهند.

اكرم سميعي

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 12 بهمن 1391  7:42 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها