مصرف روغن ماهي تا ۴۱درصد مرگ ناگهاني را كاهش ميدهد
رييس بيمارستان قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه گفت: براساس مطالعات انجام شده در دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه مشخص شد مصرف روغن ماهي تا ۴۱درصد مرگ ناگهاني افراد را كاهش ميدهد.
دكتر”معصومعلي معصومي” روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود:
مطالعه انجام شده بر روي ۱۱هزارو ۳۲۳نفر از افراد صورت گرفته است.
وي با تاكيد بر اينكه روغن ماهي منبع غني “امگا سه” است گفت: جلوگيري از لخته شدن خون و كاهش فشار خون از خواص روغن ماهي است.
وي افزود: بر اساس مطالعات انجام شده توصيه ميشود كه خانوادهها مصرف روغن ماهي را به صورت دو مرتبه در هفته جز رژيم غذايي اجباري خود قرار دهند.
وي گفت: متاسفانه فرهنگ مصرف ماهي در استان كرمانشاه پايين است كه نياز به فرهنگسازي مناسب دارد.
وي افزود: آمارها نشان ميدهد سرانه مصرف آبزيان در استان كرمانشاه نصف ميانگين كشوري است.
دكترمعصومي سرانه مصرف آبزيان در استان كرمانشاه را سه كيلو و ۳۰۰گرم عنوان كرد.
به گفته وي، ميانگين سرانه مصرف آبزيان در كشور شش كيلو گرم است كه اين ميزان با سرانه جهاني كه ۲۰كيلو و ۳۰۰گرم است فاصله زياد دارد.
فوق تخصص بيماريهاي قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه گفت: از حدود يك ميليون و ۲۰۰هزار تن روغن مصرفي در كشور حدود ۴۸۰هزار تن آن داراي اسيد چرب ترانس است.
وي افزود: بر اساس استانداردهاي جهاني ميزان اسيدهاي چرب ترانس آن بايد دو درصد يعني ۲۴هزار تن باشد.
معصومي گفت: ميزان ترانس اسيدهاي چرب روغنهاي نباتي كشور ما ۲۰برابر استاندارهاي جهاني است.
اين فوق تخصص قلب و عروق عدم تحرك، مصرف روغنهاي مايع به ويژه روغن ماهي، كاهش استرسهاي محيطي را از مهمترين عوامل موثر در پيشگيري از بيماريهاي قلبي عروقي دانست.