0

مصرف سرانه آبزيان در ايران، حدود شش كيلوگرم در سال است

 
namet5
namet5
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 1762
محل سکونت : بوشهر

مصرف سرانه آبزيان در ايران، حدود شش كيلوگرم در سال است

مصرف سرانه آبزيان در ايران، حدود شش كيلوگرم در سال است.

رئيس مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان شيلات ايران گفت مصرف سرانه آبزيان در ايران با ميزان حدود شش كيلوگرم در سال در مقايسه با استاندارد جهاني پايين است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، “رسول ارشد” در جريان بازديد خبرنگاران از مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان شيلات ايران در بندر انزلي كه عصر پنجشنبه انجام گرفت، با بيان اين مطلب، عدم فرآوري مناسب آبزيان را يكي از دلايل پايين بودن مصرف سرانه آنها در ايران دانست.

وي با اشاره به اينكه ميزان مصرف سرانه آبزيان در ايران بسيار پايين است افزود متوسط مصرف سالانه آبزيان در جهان بين ‪ ۱۳‬تا ‪ ۱۵‬كيلوگرم است كه اين ميزان در ايران از شش كيلوگرم تجاوز نمي‌كند.

متوسط مصرف سرانه ماهي در ژاپن ‪ ۷۰‬كيلوگرم و در اروپا ‪ ۳۵‬كيلوگرم است.

ارشد گفت بيشترين ميزان مصرف آبزيان با ميزان ‪ ۱۲‬تا ‪ ۱۵‬كيلوگرم در سال مختص استانهاي ساحلي است و اين ميزان در استانهاي غير ساحلي حدود دو كيلوگرم است.

وي گفت ميزان كل استحصال آبزيان كشور در سال ‪ ۸۴‬حدود ‪ ۵۲۰‬هزار تن بوده است.

وي يادآور شد اجراي برنامه‌هاي تحقيقاتي در بخش فرآورده‌هاي خميري ماهي اساسي‌ترين و كاربردي‌ترين راه‌حل افزايش مصرف سرانه آبزيان در داخل كشور است.

رئيس مركز تحقيقات فرآوري آبزيان گفت عرضه نامناسب ماهي، در دسترس نبودن ماهي در تمام فصول سال، عدم دسترسي مردم به ماهي با كيفيت و تازه، فقدان تنوع در توليد و شيوه‌هاي طبخ ماهي و آگاهي نداشتن مردم از ارزش هاي غذايي ماهي از علل مهم مصرف پايين آبزيان در كشور است.

در جهان ‪ ۳۰۰‬نوع غذا از ماهي تهيه مي‌شود در حالي كه در ايران روش هاي طبخ ماهي محدود به چند روش سنتي است.

رييس مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان كشور گفت در اين مركز روشهاي نوين فرآوري ماهي از قبيل انواع فرآورده‌هاي خميري شامل سوسيس و فيش برگر، پنير ماهي، كالباس و سوسيس ماهي، پفك ماهي، كوفته ماهي و فيله ماهي و همچنين ترشي ماهي كيلكا به كار گرفته مي‌شود.

وي در خصوص فعاليت‌هاي تحقيقاتي اين مركز يادآور شد: تدوين و ارسال شناسنامه‌هاي ‪ ۱۱‬طرح تحقيقاتي در قالب يك پروژه تحقيقاتي مشترك با موسسه تحقيقات شيلات هلند و دانشگاه واخينينگن هلند امكان بهينه‌سازي مصرف ماهي كپور نقره‌اي مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

نتايج پروژه‌هاي تحقيقاتي كه در مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان شيلات ايران انجام مي‌شود در اختيار صاحبان واحدهاي توليدي و صنعتي مربوط به آبزيان قرار مي‌گيرد تا در زمينه توليد انبوه به كار گرفته شود.

ارشد يادآور شد هدف كلي مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان شيلات ايران بهينه‌سازي كمي و كيفي مصرف آبزيان در كشور و نيل به مصرف آبزيان بدون ضايعات است.

از جمله فرآورده‌هاي اين مركز شامل گوشت چرخ شده ماهي بدون استخوان، خمير ماهي (سوريمي)، فيله ماهي منجمد، فرآورده‌هاي پخته شامل انواع برگر، فيش برگر، چيپس ماهي، استيك ماهي و ترشي ماهي است.

رييس مركز تحقيقاتي فرآوري آبزيان گفت اين مركز در مدت فعاليت خود انواع فرآورده‌هاي خميري شامل سوسيس و برگر و فينگر از ماهي پرورشي كپور نقره‌اي و همچنين ماهي ميد و كيلكا را غالبا براي اولين بار در كشور توليد كرده است.

تصميم در مورد تاسيس واحد ملي تحقيقات فرآوري آبزيان، در چارچوب موافقتنامه‌اي اتخاذ شد كه درسال ‪ ۱۳۷۲‬با هدف توليد و بهره‌برداري از آبزيان بين شيلات ايران و برنامه عمران سازمان ملل متحد (‪ (UNDP‬به امضا رسيد.

هدف اين مركز كه در سال ‪ ۱۳۸۱‬شروع به كار كرد، بطور خاص ترويج فناوري نوين فرآوري ماهي، بسته‌بندي آبزيان و روشهاي جديد كنترل كيفيت و تبادل نظر صاحبان صنايع مرتبط است.

مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان شيلات ايران كه در كيلومتر ‪ ۱۱‬جاده انزلي به آستارا احداث شده، داراي يك ساختمان توليد، سالن بسته بندي، انبار نگهداري مواد آردي، مواد افزودني و روغن، تونل انجماد، سردخانه نگهداري و سالن برقي، مكانيكي، حرارتي و برودتي است.

 
پنج شنبه 22 مرداد 1388  4:39 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها