0

سوالات پزشكي

ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10633

سوالات پزشكي

دکتر اکبر کوشانفر، متخصص کودکان

نوزاد ۱۰ ماهه من تعریق بدنش زیاد است. گاهی اوقات پوست‌های اضافی روی سرش می‌بینم آیا او مشکلی دارد؟

نوزادان در بدو تولد یک حساسیت پوستی روی سرشان دارند که این حساسیت عوارضی ندارد و مدت‌ها طول می‌کشد. توصیه می‌کنم وقتی نوزاد را حمام می‌کنید. یک ساعت قبل از حمام روی سر او را با روغن زیتون یا پماد نرم کنید و لیف را آهسته روی سرش بکشید. در طولانی مدت این توده‌ها از بین خواهند رفت و عوارضی ندارد. در مورد تعریق هم باید گفت تعریق در کودکان به صورت ارثی است و درمان خاصی ندارد. در این حالت کودک در محیط گرم عرق می‌کند. در بعضی بیماری‌ها مثل راشیتیسم که علائم آن بی‌اشتهایی و تعریق است. باید به پزشک مراجعه کنید و نرمی استخوان بررسی شود. در این مورد توصیه می‌کنم آزمایش خون داده شود وکلسیم بررسی شود.

دختری۱۰ ساله دارم که تالاسمی مینور دارد. آیا لازم است هر روز فولیک اسید بخورد؟ چه تغذیه‌ای برای او مناسب است؟

در این کودکان به دلیل اینکه آهن خون بالاست تجویز مکمل آهن توصیه نمی‌شود. رژیم غذایی مناسب که حاوی آهن قابل جذب باشد، مانند سبزی، اسفناج و خرما مناسب است. معمولا تالاسمی مینور مشکلات شدیدی ایجاد نمی‌کند.

نوزاد ۹ ماهه من به قطره آهن حساسیت دارد. آیا باید قطره را ادامه دهم؟

برای شیرخوار ۹ ماهه توصیه می‌شود در رژیم غذایی‌اش مواد حاوی آهن مثل ماهیچه، عدس، گشنیز، جعفری و کلم بروکلی استفاده شود. ولی جذب آهن این ترکیب‌ها تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد است. بنابراین توصیه می‌شود تا ۲ سالگی قطره آهن داده شود. برخی از کودکان به ترکیبات قطره آهن حساسیت دارند. توصیه می‌کنم به پزشک مراجعه کنید و تحت نظر پزشک‌تان از ترکیبات دیگر آهن مثل گلوکوما استفاده کنید، زیرا جذب بیشتری دارند و حساسیت هم ایجاد نمی‌کنند.

نوزاد ۷ ماهه من خیلی بد غذاست و وزنش کمتر از ۸ کیلوگرم است. چه غذایی به او بدهم؟

شیرخوار از ۶ ماهگی باید غذای تکمیلی بخورد. صبحانه یک روز در میان به او تخم‌مرغ آب پز نرم شده با کره بدهید و ساعت ۱۰ صبح آب میوه یا پوره میوه و سیب با ۲۵ قطره آهن و ویتامین AD بخورد. بعدازظهر هم بهتر است سوپ ماهیچه محتوی هویج، سبزی‌هایی مثل گشنیز، جعفری، اسفناج و سیب‌زمینی به صورت صاف کرده یا میکس به شیرخوار بدهید. اگر سوپ را دوست دارد تا روزی ۲ وعده هم می‌توانید به او بدهید. یک روز در میان پوره هویج و سیب زمینی و فرنی به کودک بدهید. توصیه می‌کنم غذای کودک خوشمزه باشد و به اجبار به کودک داه نشود.

نوزاد۳ ماهه من کولیک دارد و شیر خشک مصرف می‌کند. در مورد کولیک توضیح دهید و راهنمایی کنید.

کولیک یا قلنج در ۵۰ درصد کودکان از یک ماهگی آغاز می‌شود و تا ۶ ماهگی ادامه دارد. این دل درد در کودکان معمولا بسیار شدید و با دفع گاز همراه است. نگران نباشید. از ۵ ماهگی این کولیک برطرف می‌شود و خطری هم ندارد. به مادران توصیه می‌شود روزی ۲ تا ۳ قاشق عرق نعنا به کودک بدهند تا تسکینی برای او باشد.

دوشنبه 2 بهمن 1391  5:02 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
دسترسی سریع به انجمن ها