مواد اولیه :
پوست هندوانه و اهک از هر کدام يك كيلوگرم
شكر يك و نيم كيلوگرم
گلاب نصف پيمانه
دانه هِل كوبيده يك تا دو قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
همهطور مربا و همه جورش را ديده بوديد. الا اين يكي رو، اما چه بخواهيد و چه نخواهيد پوست هندوانه اگر به شكل مربا در آيد بسيار خوشمزه خواهد شد. اما يادتان باشد اگر اين مربا را تهيه ميكنيد عينا مطابق دستور انجام شود وگرنه آنطور كه بايد و شايد خوشمزه نخواهد شد.
هندوانه جزو ميوههايي است كه بيشتر افراد آن را دوست دارند و در فصل تابستان مورد استفاده همگان است. گذشتگان تخم هندوانه را جدا ميكردند و بو ميدادند و از پوست هندوانه هم مرباي بسيار خوشمزهاي تهيه ميكردند. طرز تهيه مرباي پوست هندوانه به اين ترتيب است كه ابتدا آهک را در ظرفي ميريزيم دو يا سه كاسه بزرگ آب روي آهک ريخته و كاملا هم ميزنيم. سپس پوستهاي هندوانه را تميز كرده تا حدي كه تمامي قرمزي هندوانه گرفته شود، آنها را خرد كرده يا قالب ميزنيم. آب زلال آهک را صاف كرده و روي پوست هندوانه آماده شده ميريزيم و ميگذاريم 24 ساعت در آب آهک بماند بعد آنها را خارج كرده با آب زياد ميشوييم.
اين كار را چند بار تكرار ميكنيم و بعد از هر بار شستن پوست هندوانهها آب آن را خالي كرده و دوباره اين كار را انجام ميدهيم و با مقداري آب ميگذاريم تا بپزد. سپس پوست هندوانهها را در صافي ميريزيم تا آب آن برود. شكر را در ظرف لعابي مناسبي ريخته به اندازه سه ليوان آب روي آن ميريزيم و شكر را ميجوشانيم.
شربت را صاف كرده و پوست هندوانهها را در شربت ريخته روي حرارت گذاشته تا جوش بيايد. كف روي مربا را چند بار ميگيريم. وقتي شربت قوام آمد دانههاي هِل و گلاب را داخل مربا ميريزيم. مربا بايد كاملا شفاف و شكننده باشد. بعد مربا را از روي حرارت بر ميداريم و در ظرف ريخته و پس از خنك شدن در يخچال نگهداري ميكنيم.