غار كتلهخور: در خدابنده زنجان، از سال 1300 غاري به نام كتله خور كشف شده است. امروزه غارنوردان و صخره نوردان تا چهار كيلومتر ميتوانند وارد اين غار شوند ، اما انتهاي آن مشخص نيست. البته مردم عادي از دو كيلومتر از مسير مستقيم اين غار ميتوانند ديدار كنند. اين غار آهكي به لحاظ سني همسن غار عليصدر است، اما تفاوتهايي با هم دارند. مثلا غار عليصدر، غاري آبي است ولي غار كتلهخور، تقريبا خشك است. كتلهخور از غارهاي چند طبقهاي است كه تاكنون سه طبقه آن كشف شده است.
به نظر ميرسد صد متر ابتدای غار محل زندگی انسانهای نخستین بوده که این موضوع را اسکلت ۸۰ انسانی که در این محل پیدا شدهاست، تأیید میکند.
قسمتهاي مختلف اين غار نام هاي گوناگوني دارند مانند: میدان شیرخوابیده، میدان بیستون، میدان چهلستون، سهراهی کوهی، میدان پنجشیر، تالار عروس، تونل قندیلی، اتاق عقد، پای فیل، شتر باجهاز، عروس و داماد، میدان شمع، دوجادوگر، نخل سوخته، میدان مریم مقدس و... .
از ویژگیهای منحصربهفرد این غار میتوان وجود ستونهای آهکی عظیم را نام برد که حاصل به هم پیوستن استالاکتیتها و استالاكمیتهای آهکی هستند که باعث شدهاند این غار خود نگهدارنده خود باشد یعنی این که این ستونهای عظیم نقش نگهدارندههایی را بازی میکنند که مانع از فروریختن سقف غار میشود.
وجود چشمههای آب بسیار زلال در اطراف این غار و حفرههای متعدد طبیعی از ديگر ديدنيهاي اين منطقه است.
گنبد سلطانيه: در سمت شرقي شهر زنجان در باروي شهر قديم سلطانيه گنبدسلطانيه قرار دارد كه مقبره الجايتو است. ساخت اين گنبد از سال 702 هجري قمري به دستور الجايتو در شهر سلطانيه، پايتخت آن زمان ايلخانيان، آغاز و در سال 712 هجري قمري به اتمام رسيد. گنبد سلطانيه بنايي هشتضلعي دارد و طول هر ضلع آن 80 گز است. هشت مناره نيز در اطراف اين گنبد آبي رنگ با كاشيهاي فيروزهاي قرار دارد. اين بنا شامل سه بخش اصلی ورودی، تربتخانه و سردابه ميشود. بنای این گنبد بعد از گنبدهای سانتاماريا دلفيوره و اياصوفيه، سومین گنبد بزرگ دنیاست.